Serena

Ikväll när vi kom ut och hade fyllt nytt vatten och burit in hö så tog jag in Serena och gav henne lite massage med massageapparaten, hon verkade tycka det var skönt.
Hon är i behov av lite massage, hon verkar så spänd av sig så det kan va skönt.
Till veckan ska jag ringa på veterinär som ska få komma hit och böja igenom henne för att va säker på att allt är som det ska, ska även få ta en titt på hennes tänder då jag misstänker tandproblem..

Senare ska jag lägga upp en hel del olika bilder här som jag lagt in i datorn :) Men först,,, kvällsmat :)

Fredag

Då har man jobbat sista dagen för året då..
Izabella ska idag åka in till Årjäng till sin pappa, sen när jag kommer hem igen så ska det bli en bira och slappa till en film ihop med Jenny :)
Imorgon bitti ska Sebastian åka till sin gammelmormor och sova över där tills Söndag. Så imorgon ska vi träna hästar för fullt för att sen avsluta det med nyårsfirande inne i Årjäng.. Söndag blir det mer hästträning och lite annat små pyssel som vi har att stå i här.

Hoppas nästa år blir mycket bättre än vad det här året varit, tycker inte något har varit speciellt bra faktiskt om jag tänker efter. Det bästa var när min son kom till världen :))


Hus sökes

Nu söker jag ett hus med möjlighet att ha hästar.

Antalet hästar som ska med är 4.
Familjen består av Mig, Jenny, Bella och Sebastian..

Huset ska iaf vara 3 rok, skapligt bra hyra. Inga fantasipriser som går mot 8000 i månaden som vissa dårar tar sen tillkommer stall hyra med. Vad lever dom i för värld??

Nej vettig hyra, vettig hyresvärld, samt rymligt med plats och möjlighet till 4 hästar, hagar ute måste också finnas..

Skriv gärna här ALLA som har ett hus stående som ni kan hyra ut och tjäna en hacka istället för att det står tomt och förfaller..

DonnieSåhär såg det ut när Donnie såg en soptunna efter vägen som lyckats blåsa omkull.. Då börjar hon sagt bryta ut mot kanten på vägen, jag tänkte att hon bara skyggar lite för den. Men precis när vi är framme kastar hon sig ner i diket, där var ju rätt mjukt så hon sjönk ju litegrann.. Hon klarade heller inte att backa sig upp därifrån så då gav hon f-n i allt och la sig ner :)) Hon fick inte ont eller något sånt utan bara verka ligga där i lugn och ro haha :P
Tillsist hade jag ringt på Jenny så hon kom och skulle hjälpa mig att få upp henne, då reste hon sig upp bara av ljudet att någon gick på vägen :P Sen gick Jenny bak och hållde tömmar och styrde kärran och jag var fram vid hästen och fick henne att gå :))

Ledigt

Idag är det torsdag och jag är ledig från jobbet.. Idag ska det köras möbler för fullt så vi får tomt i lägenheten.. Men före det så ska jag träna Donnie här hemma och Jenny ska ut med Engsättra :))

Någon gång under helgen nu så ska Sebastian åka till sin gammelmormor i gunnarskog och sova över där :))

Hörs mer under dagen :)

Julen i Gunnarskog

På juldagen vid 14.00 ca så anlände jag till Gunnarskog för att fira den traditionsenliga julen ihop med min mamma, mormor mina syskon och ungarna :))Sebastian ihop med sin farmor, han leker med den mest uppskattade leksaken han fick tror jag :) Den gillade han skarpt :)<3Där står Kenny ( Min storebror ) och visar sin dotter Novalie ( Sebastians kusin ) hennes julklappar :)Där har vi Veronica ( min storasyster ) som sitter och läser någon bok :)här är är alla saker Sebastian fick från mina familjemedlemmar då i Gunnarskog :) Det tackar han mycket för :)Sist men inte minst, den vackra tavlan min mormor har broderat åt honom :) den var verkligen jättefin :) Tusen tack mormor för den :))

Vill även passa på att tack Mormor för all mat du hade gjort som var kanon fin. Tackar även alla andra för det ni gjort för att julen där vart kanon bra och mysig och trevlig :) Hoppas på lika fint julfirande nästa år :))

Julen i Mangskog

Efter firande i L-Fors så drog vi iväg till Mangskog upp till min pappa och firade där :)

Här är det 2 bilder på tomten därifrån. I tomtars ålder tycker man att tandlåssning borde vara större problem än ansiktslossning men här var det det sistnämnda som var bekymmret ;)) Han såg heller inget så vi fick läsa åt han :)) Men mycket roligt med tomte då även om man är 20 år ;)Sebastian sitter och väntar på sina klappar som han skulle få :))Och det som var ännu roligare var att där fick man se en julgran med :)) Det hade inte jag sett någon tidigare under jul :D

Det var allt från det firandet då tyvärr.. Jenny har säkert mer bilder därifrån tror jag..
Senare under kvällen drack vi lite öl och satt och pratade om lite olika saker, tillsist kom min kompis Jens upp och pratade och drack han med :) när vi pratat ett tag och druckit några öl så var klockan tydligen 07.00 på juldagens morgon :S

Bilder från jul helgen

Här kommer jag lägga ut lite bilder från julhelgen :))Här sitter barnen och myser lite innan julmiddagen är klar :)Lilltomten får sin julmat :))<3Min vackra flickvän <3<3Häsr står han och väntar på sin livs första julklapp :)Tack tomten :)Där leks det..Där sitter han i sin pulka och leker med allt :) Kan likaväl använda pulkan inne som ute i år så :)

Nu lägger jag inte upp mer bilder från firande i L-Fors för då blir inlägget så långt och tråkigt :)
Fortsätter i nästa med bilder från Mangskog :)

.....

Då är man äntligen hemma från jobbet. Tagit in och fodrat hästarna för kvällen.
Nu sitter jag framför datorn med en öl och lite kvällsmat :)

Nu ska jag lägga in lite bilder vi tagit och lägga ut på bloggen har jag tänkt :)

Snabbjobben

Varit in till banan på snabbjobb idag.. Serena och Frilla var det som åkte in. Testade boots idag på serena. I första sväng kände jag hur hästen tappa rytmen och var på väg att rulla över i galopp, jag slängde ett öga ner mot fötterna på henne och såg en boots som var påväg av, i samma veva jag såg det så flög bootsen all världens väg :)) Då tappa hon travet och hoppa.. När hon hitta travet igen sprang hon på riktigt bra och sprang sista tusen på 1,32.. Så hon sprang en totaltid ensam idag som är bättre än den hon fick i kvalet iaf, det är jag nöjd med. Nu måste jag bara hitta varför hon håller på med galopper hela tiden :S Inte det lättaste.. Det snabbaste hon var nere i idag under sitt snabbjobb var 1,24 tid. Det är 4 sek under hennes nuvarande kvaltid. Men nu tänker jag inte kvala henne iår utan hon kommer få kvala på 1,25 tid då :) Men nu är inte det farten helt främmande för henne då eftersom hon var nere i det idag :)

Frilla var med och sprang bakom oss också, men Jenny valde att bara köra ett varv med henne. Sen gick hon ut igen och körde bortre lång och över upploppet i ett ruskigt tempo. Hästen var nere och travade i 1,23 tider över upploppet och det är ju riktigt riktigt bra av ett kallblod under sadel iaf. Så nu får vi se vad framtiden utvisar med henne då..

Väl hemma så skyndade jag mig ut och körde Donnie med. Hon känns bättre och bättre hela tiden faktiskt. Ligger kanon fint på bettet och är pigg och fräsch hela tiden.. Idag däremot när vi kom på rakstreckan så var det en soptunna som hade vält som Donnie fick se. Då tvärnitar hon och slänger sig ner i diket så hon börja sjunka i leran, då lägger hon sig ner i diket istället och ligger kvar där. Så jag får ringa efter Jenny så vi får hjälpas åt att få upp henne :) Som tur är så var hon väldigt snäll och lugn så det gick utan värre besvär att få upp henne igen och få ut henne på vägen :)


Julhelgen

Nu har jag inte bloggat något alls under helgen eftersom det varit jul och jag har haft fullt upp hela helgen..
Julafton var vi här hemma i L-Fors och firade med Jennys familj. Jag är nöjd med det FÖRUTOM att en vissa människa spranng omkring och surade hela dagen och pikade sina egna barn med sura saker och gjorde sitt yttersta för att ställa till väsen.
Som tur var så lyckades inte detta.. Tack till alla inblandade och tack för klapparna :))

Senare åkte vi till Mangskog och skulle fira med pappa då, när vi kom dit var det lite sent så dom hade redan ätit då och satt och väntade på tomten, honom hann jag med iaf. Sen sov vi över där till juldagens morgon, då drog vi hem till Årjäng igen. Tack pappa och Ewa för en trevlig kväll och tack för sakerna vi fick från er :)

På juldagen körde jag först hem Jenny hit, och sen åkte jag härifrån mot Gunnarskog då för att fira med min familj.. Mamma, Mormor, mina syskon.. Sebastian åkte med mig dit, han var jätte snäll hela dagen :))
Jag tackar även er för fina saker och mat och allt :))

Bilder från juldagarna kommer lite senare eller imorgon :) Nu ska vi ha lite grabbkväll här jag , Tony Micke och Jenny :)) Jenny vill också vara med :) Det får hon så gärna för mig :) Älskar dig Jenny <3<3

IMorgon ska vi in till banan med 2 hästar.. Serena ska få testa lite ny utrustning för att se om jag får bort galoppen och risigheterna i hennes trav på Färjestad när vi skulle kvala :)

Dan före dan!

Idag är det dan före doppardan då iaf. Jag slutade jobbet 21.16 idag.
Sebastian och Bella var hemma hos Ingalill.. När jag kommer ut till bilen berättade Jenny att Izabella hade inte lagt sig här hemma för hon hade varit helt hysterisk hade Ingalill ringt och skrikit, och Sebastian hade grinat hela dagen sen vi åkte. Men då kanske det är dags att göra något då så han blir nöjd istället.. Samtliga hästar gick kvar ute i sina hagar.. Så det fick bli full fart hem och byta om till stall kläderna det och börja plocka in hästar här, när vi var klara med allt det så var klockan 23.00. Hon gick och la sig och sov hon, helt obrydd om ifall hennes häst kom in eller inte, inte gick det att hjälpa till för att det skulle gå fortare heller, julmaten får Jenny stå och göra nu mitt i natten under tiden hon sover och fullt driter i om det blir någon julmat.. Sen skriks det på Jenny att inte hon sköter sina saker själv? Man undrar ju hur det fungerar där uppe ibland..

Jenny är duktig som är vaken 2 på natten och fixar med all maten ensam.. Jag har försökt få in en julgran här men det projektet är nedlagt nu :D Då började jag slå in julklappar istället :))) Nu blire en Cigg sen sängen tror jag :))

Imorgon kommer det folk hit som ska fira jul, ska bli kul..
Efter det så ska jag ta med mig Jenny och barnen upp till magnskog för att fira jul med pappa och hans fru Ewa :))

Röstningen!

Återigen så påminner jag er som INTE röstat att gå in och rösta. En länk till röstningen hittar ni HÄR

Många som inte röstat så in nu och lägg erna röst. Tävlingen pågår året ut så det är inte försent ännu :))

Allt klart

Sådär då har man haft en aktiv timme då :) Släppt ut två av hästarna till hagen längst bort nu då iaf, sen fick jag bära ut vatten dit med för den som var där med häst före mig tyckte inte dom behövde något vatten dit, så jag bar dit och fyllde på, bra arm träning :) Sen full rulle hem igen och in i bilen och upp till stall 2 och mockade klart allt, fyllde vatten i badkaret samt vattenhinkarna inne, bar in deras kvälls hö och blandade i ordning foderhinkar för kvällen :)) Klart där iaf.
Ner till stall 1 igen och mockade båda boxarna här och samma precedur med hö, foder, vatten..

Så nu kan jag och Sebastian koppla av en timme, sen ska vi dra in till Årjäng och hämta Jenny på jobbet för att sedan dra vidare till Töcksfors köpcenter och handla klappar :)

Hur har er dag varit??

Ha en bra dag :)

Torsdag morgon

Nu är det bara jag och Sebastian hemma igen. Sebastian vaknade 03.00 inatt och vägrade somna om.. Jätte kul.
Efter många om och men så somnade han till en sväng vid 04.00. Sen strax före 06.00 började jenny tjata om att gå upp för att hon skulle börja jobba 7 så jag skulle köra henne dit. Så gick jag kanske och la mig runt 12 eller något inatt. Undrar varför man är trött, finns det någon som sover mer än mig :S

När jag hämtar Jenny sen så ska vi dra till Töcksfors då iaf och se efter lite julklappar. Min julhelg ser fruktansvärt stressig ut..

Julafton är det firande här hemma, när det är klart ska jag, Jenny och Sebastian åka till magnskog och fira, sover över där till juldagens morgon.. Då bär det av hem mot Årjäng med Jenny igen för hon ska jobba, sen ska jag bara vända bilen för att köra vidare till Gunnarskog till kl 14 för att äta julmat där, sen hem tillbaka. Undrar vad långt bilen kommer gå under helgen egentligen

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och sen ta med Sebb ut så vi får fixa hästarna så det är klart tills jag ska åka igen..

Känner nu att jag får nog börja med att byta blöjja på Bausingen :))

Pust

Då har man äntligen jobbat klart för ikväll.. Har varit dunder mycket folk på jobbet idag. Helt slut i huvudet är jag nu.
När jag kom hem bytte jag om och drog raka vägen till stallet och tog in hästarna och gav dom deras kvällsmat.

Under dagen har hovslagaren varit här och fixat i ordning hovarna på dom två sista hästarna så nu är alla rustade för snö och is ;)
Imorgon ska Jenny jobba mellan 7 och 13. Efter det kommer vi dra till Töcksfors för att handla de sista julklapparna är det tänkt..

Uppdaterar mer imorgon, rätt trött och seg nu så vill bara slappa till en film :)

ONsdag

Ja då var det Onsdag då igen och jag ska åka till jobbet om en liten stund. I Fredags gick jag hem 30 min tidigare ca än vad jag skulle ha gjort för att min farmor gick bort :( Men idag får man åka och testa att jobba trots att tankarna inte hänger med riktigt och att allt känns jobbigt..

Ikväll när jag kommer hem ska jag nog gå direkt till sängen för jag är så trött jämt så skulle vilja sova lite längre per natt..

Have a nice day :)

Kväll

Ja då är det äntligen kvällen då. Detta har varit en fruktansvärt tråkig dag för jag nog säga. Bråk och tjaffs ända sedan Jenny vakna. Lugnt och skönt var det imorse när bara jag och Sebastian var vakna vid ca 06.00. Vi drack kaffe och betalade alla räkningar innan alla andra vaknade :) Myspys.

Ikväll har det varit mer myspys mellan 15.00 och 21.00 då det bara var jag och barnen hemma :)) Vi låg alla 3 på soffan och kollade på film :) Sebastian vart trött på detta till sist och vart väldigt bråkig.. Då fick han äta, byta blöjja och leka lite så satte vi oss i fåtöljen sen och myste lite mer :) Då var han så trött så han somnade på min arm i fåtöljen :P Gullprutten då :D
När han hade lagt sig sen vid 18.00 så var det bara jag och bella kvar. Då gjorde oss vi några smörgåsar med julskinka på och satte oss vid köksbordet och åt.. Sen pratade vi om allt möjligt jag och Bella :))

Imorgon nu är det dags för jobb igen då.. 8.45 till 19.00. Alltså ingen hästträning imorgon då....

Jenny kör en röstning på sin blogg som ni hittar HÄR . Välkommna in där och rösta fram årets finaste häst hos Jenny och hos mig :))

Väntar spännt på svar.
Och ps, ta inga mutor av Jenny för att hon ska få rösterna på sina hästar nu ;)) hehehe

Fimmys

Förut när Jenny och Ingalill åkte så var det tänkt att vi skulle se på film vi som vart kvar, Jag, Bella och Sebastian.. Alla var lugna och snälla utom Sebastian som nu härjat hela filmen :) Får väl stänga av och se om han vill göra något annat istället så han blir lite lyckligare då :)

Han vill väl bara leka karlsson med pappsen han haha :)) Jag har visserligen redan sett filmen så det kvittar mig ju då :D

Nya körglasögon

Har köpt mig nya körglasögon idag :) Betalt och klart så dom kommer väl på posten om någon dag hoppas jag.. Lite bättre med sådana nu när det är såpass kallt så inte det blåser rakt i ögonen när man kör hästarna..


Tosdag morgon

Idag är det kallt på Lövholm. Frost över backen och is på bilrutorna. Frilla och Donnie ska in till banan och springa lite idag, senare idag kommer hovslagaren hit och ska fixa iordning lite hovar på Engsättra och eventuellt på Donnie :)

Bra att få i ordning på fötter och skor nu på dom sista hästarna. Ingen panik för Donnie egentligen så som är skodd för inte allt för längesedan, och här finns det inte ett korn snö och vägen är nyligen harvad så ingen is heller..

Just nu är det bara jag och Sebastian vakna här :P Jag har varit ut och fodrat hästarna iaf så dom skulle få sin mat :P Hörs i eftermidddag när snabbjobben är gjorda och hovslagaren varit här :)

Ha en bra dag

Bilder

Som sagt var så har Donnie och Serena varit ute på tur idag. Inget värre utan mycket skrit och lugnaste trav just för att dom skulle få röra lite på sig..
Donnie ska på banan imorgon så hon fick lite uppmjukning bara idag.. Serena var på Färjestad i Torsdags så hon skulle också bara ut och röra sig och så att jag skulle se så att det inte var några konstigheter efter att hon fick springa på hovar som inte var raka i Torsdags. Men nu är det åtgärdat iaf så nu är allt som det ska igen :)

Bilder:

Dom 2 första bilderna är ju då Serena. Jag tycker hon är så himla vacker jag :)) Svart och sen alltid blank och fin i pälsen :P INte konstigt då eftersom hon tillhör mig och Jenny :)Sen var det Donnies tur. Hon vart rakad för någon dag sedan, hade så otroligt mkt päls så det var inte klokt. Vart bara jobbigt för henne så nu fick hon lite hjälp på traven då.. Därav sitter ländtäcket  PÅ :) Sover i fleecetäcke också då för att inte det ska bli kyligt nu i början innan det kommit ut lite päls :) Hon tränar föressten på riktigt bra den här lilla damen :))


Glögg

Igår när vi var in till Årjäng för att köra lite möbler ur lägenheten där så fick jag en glögg flaska av Izabellas farfar ( Vidar )

Eftersom jag älskar glögg så var ju det den perfekta saken att få såhär strax före jul :)

Såhär såg flaskan ut


Till Anonym

Har 2 saker att ge dig till svar. Det första är att ska du lämna kommentarer så ta fram ditt mod och visa vem du är istället för att kommentera som anonym din kycklingvinge.

För det andra. Jag och Jenny bråkar aldrig nästan. Alla kan ha olika åsikter, å har du inte fattat det än så är det dags att börja använda insidan av skallen.

Sebastian <3Ikväll är det bara jag och Sebastian hemma :)) Skönt. Nu ska vi mysa riktigt ikväll och bara ha det lugnt och skönt här.. Han är mycket lugnare och snällare när inte alla är hemma så det låter som ett slagfält här dagarna i ända :) Han tycker nog inte om att ha sådant väsen runt sig jämt och jag förstår han till fullo..
På julafton drar jag och han till min pappa iaf så vi får lugnt lite under jul, på kvällen då förståss för annars hade jag inte fått ta med han, är ju bara en förälder till denna ungen så en bestämmer allt :)

dagen

Idag har jag gjort följande.. Fodrade imorse och släppte ut i stall 2, hem igen och skulle äta frukost, då hade Jenny gjort scramble eggs fast utan bacon för hon sa till mig att inte vi hade några.. Upp med kyldörren och fram med ett paket bacon så ställde jag mig och stekte i ordning :)) Riktigt god frukost, och mysig..
Sen drog jag ut mina två hästar Serena och Donnellie på en varsin enklare träningsrunda..
Nu är Jenny på jobb så jag och Sebastian är ensamma hemma :)Känns skkönt att få vara för sig själv lite känner jag med allt som är med farmors bortgång och så.. Orkar inte ha massa jidder runt mig hela dagarna..

Helst vill jag hitta nått att bo i så jag kan ta med mina hästar och min familj och komma härifrån så vi får vara för oss själva. Detta tar på alla våras krafter att ha det så här trångt och tjatigt..

Något intresse?

God morgon alla..

Nu söker jag någon i närheten av Årjäng eller Lennartfors som eventuellt är intresserad av att vara med och jobba  lite med hästarna? Sysslorna innefattar träning, mockande, och diverse.. Ingen ska göra allt såklart då jag själv samt Jenny är med och kör på som vanligt. Är alltid något som hamnar i kläm när man ska hinna allt som är på 2 personer och 2 ungar, men vi klarar oss rätt bra ändå, men med någon extra som är här så skulle allt rulla galant.

Så finns det något intresse så släng iväg en kommentar här med namn och nummer samt var du bor så hör vi av oss..

Söndag

Hästarna är fodrade och ute i sina hagar. Om ett litet tag ska jag åka upp till stall 2, Donnie ska rakas och ut på en träningsrunda idag är det tänkt..
Sen ska vi försöka köra ut lite grejjer ur våran lägenhet så det blir gjort någon gång..


4.de Advent!

Då var det 4.de och sista advent för år 2011 då.. Tiden går så otroligt fort. Hoppas nu att ni alla som sitter vakna med era familjer eller vänner har en riktigt trevlig frukost med 4 brinnande ljus i staken och härlig mat.. Själv ska jag äta stekta ägg, en kopp juice och en kopp kaffe :)) några levande ljus blir det nog inte här såvitt jag förstår :) Får väl kolla på det batteridrivna värmeljuset då :)

Glad 4.de advent iaf till alla mina läsare :)


Mangskog

Idag när jag hade gjort klart allt här hemma vad det gäller hästar och sånnt så packade jag in familjen och drog iväg till min pappa..

Det var första gången på väldigt länge jag såg honom, Det var jag, Jenny och Sebastian som åkte. När vi kommer dit så var maten färdig och bordet var dukat, vi fick potatis och kassler.. Verkligen jättegod mat. Efter maten så tog vi en tur ner i garaget och kollade på hans Mercedes han köpt, var dock ett tag sen men jag har inte sett den :)
Sen satte vi oss framför tv,n och pratade lite allihop och drack kaffe, dricka och åt lite kakor :))
Jag hade jätte trevligt, det var roligt att komma dit och träffa dom.
Om en vecka ska vi dit igen då är vi bjudna på julfirande där ihop med dom.

Bilder från detta:Där sitter Sebastian med sin Farfar och kikar sig omkring.Roligt att se.Där har vi Jerry då. Han ville också följa med så jag plockade upp honom i Arvika på vägen dit :) Till höger i bilden så sitter min älskling Jenny :))Och där är Ewa då :) Pappas "fru" om man nu kan säga så när dom inte är gifta ännu :) Men det är lätt att säga fru så det får hon heta :)

Julkort

Vi fick ett julkort hit igår från Rickard i Örebro. Det var väldigt kul att det kom ett därifrån.. Det tackar vi mkt för..

Såhär såg det ut :)


R.I.P

Den här dagen vart verkligen inte som jag ville.. Jag började jobba kl 08.45, skulle egentligen jobbat till 15.30. Men av en ren slump när jag satt där i kassan så kände jag att något sa mig att jag bör gå och kolla min telefon. Sagt och gjort så gick jag iväg för att göra det.. Känslan hade betydelse denna gången. Hade fått ett medelande från min storebror att våran Farmor gått bort :((
Jag orkade inte jobba längre så jag gick och sa till att jag åker hem nu..

R.I.PHärmed tänder jag ett ljus för min kära Farmor som nu längre inte finns här på jorden.
Du ska veta att jag älskar dig oerhört mycket och det kommer jag alltid att göra. Det känns väldigt jobbigt att jag inte har haft tid och möjlighet att hälsa på dig oftare, är iaf riktigt glad för att du hann träffa min son innan du gick bort. Hoppas du tyckte om han. Detta besked kom som en chock för mig och det kändes som ett hugg rakt i hjärtat, tårarna rann nerför kinden hela vägen ut från jobbet och hela kör streckan hem.
I skrivandets stund så rinner tårarna och jag mår väldig dåligt över det här. Skulle bara vilja sätta mig i bilen och köra så fort jag orkar upp till mangskog och se ditt hus och gå in där och kolla mig omkring..
Saknar både dig och stället där i Mangskog.
Hoppas du sitter ihop med din Mamma och din son nu där uppe och har det hur bra som helst. Det är du värd efter alla år här nere med slit och släp år in och år ut..

Vi ses Farmor, jag kommer efter <3<3

Serenas Kval!!

Tidigt imorse ( 05.15 ) ringde klockan, då var det dags att gå upp och börja dagen.. Började med att fodra hästarna så dom skulle ha att äta en stund.. Sen efter det började jag byta däck på hästtransporten till vinterdäck, hade ingen lust att köra till Färjestad med sommardäck, och hade inte jag gjort det så hade väl däcken blivit bytta någon gång 2013..
Iaf så gjorde jag det sen drog jag vidare upp till stall 2 och fodrade där.. Hem tillbaka igen och satte på kaffe så det skulle finnas varmt att dricka.. Då var det fortfarande lungt och tyst i huset :)) Då hämtade jag upp Sebastian så vi lekte lite en stund tills alla var vakna :)

Upp till stall 2 igen och släppte ut och gjorde klart allt för ikväll så det bara skulle vara att ta in.

                                                             Kvalet!!

Serena värmde väldigt bra idag, kändes pigg och fin i travet.. Även provstart efter defileringen kändes bra. Hon gick iväg fint och låg bra på bettet..
Däremot när starten gick så var det något annat. Första varvet gick hon bra, sen vid mållinjen kom det.... Galopp. Sen efter galoppen så fick jag ingen ordning på henne, hon var seg och dryg och tänkte inte springa fortare än hon själv ville, över upploppet sen så var det helt hopplöst, oren till tusen och jag fick ta upp henne mer och mer för att inte hon skulle gå över i galopp och bli diskad.. Tiden vart 1.36 med galoppen och det bistra upploppet.. Hade allt gått som jag trodde så hade hon nog iaf varit i närheten utav 1.28 som var tiden hon skulle springa..

Väl av banan så fick jag se att hon stod väldigt snett med ena bakfoten :S Då hade en av brodden slagits ur så hon hade bara 1 brodd fram i tån, inte undra på att hon sprang orent, kommer kolla upp henne för att va säker på att inget skadade henne av detta.. Sen hade hon även fast bomull i öronen så utan den och krånglet hade hon varit godkänd..

Bilder:Ja... Serena fjantar sig som vanligt och tänker INTE gå på.. Jag vann den kampen.

Här värmer hon då iaf..
Och det gjorde hon kanon bra.

Imorgon nu ska jag köpa nya skor för att ena vinterskon är ju förstörd efter denna dagen så jag får inte i någon ny brodd i det hålet.
Nu blir det guld skor under vintern. Trött på järnskorna nu som funkar i 3 dagar sen är dom skrot.. Så imorgon ska jag slå på nya skor på Serena och Donnie så båda har riktiga skor på sig så inget hindrar min träning mer nu..

Ullared bilder

Nu har jag tänkt att lägga upp lite bilder från Ullared och sakerna jag köpte..Detta är det första man ser då iaf. INGÅNGEN till saligheten. Detta var det maffigaste jag sett i affärsväg, Där inne finns nog allt man kan tänka sig kändes det som när jag gick där inne, OCH jag vart inte trött på att gå där utan tvärt om, ja ville inte åka hem.

När vi sen tog rull trappan ner till hästavdelningen så såg man detta på en etapp över oss.En tomte och ett gäng paket. Tomten ( eller Tåmten som Jenny säger haha ) spelade julmusik där hela tiden :))

Här under följer lite av sakerna jag köpte då :))Där ligger allt inburet på golvet iaf :)) vart end del.Jag köpte mig paddar att använda när jag lindar benen på mina hästar.Köpte även nya benlindor, har 4 st andra också som är gröna, nu fanns det inga gröna där nere så då köpte jag vita som jag redan vet kommer bli riktigt snyggt på Serena som är svart :))Köpte mig även boots, kan vara mycket användbartFick även bli en flaska pälsglans, mina hästar ska vara blanka, rena och snygga :))Serena fick även ett nytt fleecetäcke som hon ska kunna ha i stallet eller när hon tränat och är svett.. Färgen på detta är svart och grå jordar och spännenNy mat hink till Donellie

Köpte nytt vintertäcke till Donellie. Och nu kan jag lova att hon syns när hon är ute :)) Knall gult med reflexer på :) Är nyttigt för mig för att jag hittar henne enkelt i hagen samt för billisten om hon nu skulle smita ut efter vägen :P

Det bästa av allt jag fick med hem är på bilderna ovan.. Back On Track täcket som här sitter på Serena. Och det är även den enda av mina hästar som det passar på :) Detta fick jag i julklapp av Jenny..
Nästa gång jag åker ner ska jag köpa med ett till sådant så jag har till Donellie..Ett grimskafft fick det bli.. Färgen är grönt även på det, har ett exakt likadant tidigare men det är Donnies så detta nya blir väl Serenas då :)

Jag köpte även lite olika julkappar till olika människor men det kommer det då inga bilder på iaf :D  Då skulle jag lika gärna kunna ringa runt och berätta vad dom får :D

Ullared

Idag har jag och Jenny varit på Ullared :) Åkte vid 04.00 imorse ca. Var framme där nere vid 09.00. Ingen kö alls in så bara att dra in och börja den långa shoping dagen :)

Vi har köpt VÄLDIGT mycket saker. Men jag har blivit sjuk under resans gång och är väldigt trött pga riktigt dålig sömn de senaste dygnen så jag lägger ut bilder och uppdaterar mer om detta imorgon istället.

Ha en fortsatt bra kväll alla..

Kval

Idag fick jag programmet till Serenas kval iaf. Inte så jätte många hästar med överhuvudtaget som ni såg i anmälningslistan. Men både jag och hästen kommer göra vårt bästa för en bra tid och hoppas såklart att det blir godkänt.. Nu fick hon tyvärr inga andra hästar att springa ihop med så det kommer ju inte bli så bra som jag hoppats på.. Men har hon tagit åt sig senaste snabbjobbet bra och dagens intervall pass som Jenny kört med henne så kommer hon vara ruskigt nära tiden om inte tom bättre. Och springer hon sin kvaltid ensam så är jag mer än nöjd :)
Nu fick vi även ett tråkigt spår ( 5 ) väldigt snävt och ledsamt spår.. Men men man ska inte klaga på spåren, nästa gång kanske jag har bra och någon annan spår 5 :) Jag har inget alls emot spår 5 om jag visste att hästen fixar det. Är första gången jag ska ut med henne i lopp så har ingen aning om hur hon beter sig i normalt volt system så.. Vi håller tummarna..Så ser iaf startlistan ut då :))

Hej!

Har varit dåligt med inlägg här för mig nu ett par dagar. har haft hatten full i flera dagar nu så har inte hunnit.

Idag har jag jobbat hela dagen iaf så Jenny fick ta ut Serena på det sista inför kvalet på Torsdag.

Inatt kl 03.00 ungefär går vi upp för att dra mot Ullared och handla lite :)) ska bli intressant att se hur det är där :)

Anmälningslistan

Såhär såg anmälningslistan ut till Serenas kval då imorse.. Det tråkiga som var det första vi såg var att hon är den enda som ska kvala på tiden 1,28. Så hon kommer ju få springa ensam. Den närmsta ska kvala på tiden 1.25, och det är jag inte helt säker på att Serena springer iaf.. Jaja hur som helst så hoppas jag hon kommer göra sitt bästa trots att inte det blir något sällskap.


Avmaskat

När jag hämtade Serena så var hon inte avmaskad, och då hade vi precis avmaskat dom andra hästarna här. Så imorse nu när jag gick ut så fick alla sin mat utom Serena för åt henne hade jag med något annat hon skulle ha först :) Nämligen en maskspruta :)) Hon gillade inte smaken så värst mycket men det gick bra, inget bråk. Så nu är alla hästar här avmaskade och fräscha :)
Fredag

Idag regnar det och blåser storm, vägen och gårdsplanen är rena isgator och flertalet hästar som inte fått vinterskor ännu.. Vart fart på dom som inte fixat skorna ännu iaf kan jag lova :P Ut i mörkret och börja sko haha :) Mina däremot klarar sig fint :) Serena skoddes om i onsdags och där donnie går är det inte isgator så det är lugnt för hennes del :) Men även hon ska skos om snarast..

Kl 13.00 ca så drar jag och Jenny iväg mot Årjäng för då ska vi jobba till kl 21 ikväll..

Vid 9.00 nu går anmälan till Färjestad ut, Serena anmäld till kval.

Sebastian <3

Sebastian börjar bli otroligt duktig på att gå omkring i sin "gåbil" snabbt och stabilt tar han sig dit han vill när vi sätter honom i denna :) För det mesta får man se upp med vad för grejjer man har framme tex på stolar och sånnt.. Gardinerna sitter han och sliter iaf men dom åker inte ner :) Måste sitta med spik dom grejjerna som är så stabila :))Full speed och flinar mot kameran :)) Roligt när någon filmar eller tar kort tycker han :DSå söt min lilla prins så det är inte klokt :)) Nu går det mot jul Sebastian och pappa ska vräka julklappar över dig :))

HOHO finns det nårra snälla barn ropar tomten,, Neeej svarar Sebastian då hahaha :)

Eftermiddag

Idag har det gått för fullt hela dagen.. Upp imorse och Fixade mat till alla hästar och tog ut. Började med att släppa ut uppe i stall 2 under tiden dom andra åt sin frukost. När jag hade släppt ut där så åkte jag hem för att fixa hästarna här, på med täcken och bort till den enda riktiga hagen i hela trane.
Min häst ska inte gå och trampa sönder sig på frusna ler kucklor..

När dom kommit ut så fick jag gå hem igen och hämta varmvatten och hö och bära dit, hagen är en bit bort så det var rätt tungt med vatten hinken innan jag kom dit då :) Allt var stelfruset imorse.
Väl klart så fick jag ta 2 st 1,5 liters flaskor fulla i kok hett vatten och bege mig tillbaka till stall 2för att hänga dessa på vatten kranen så den skulle tina upp så jag fick vatten till hagen. Sen fick jag ta en hink och börja bära.
Ungefär så bar jag 120 liter vatten ner till karet så dom skulle ha..

Ikväll åker vatten slangarna in så dom tinar upp så det går att använda dom VARENDAmorgon när vattnet ska fyllas..

                                                          Lite annat jag gjort idag!!
Serena har fått sig en lite runda idag, väldigt sakta och harmoniskt gick det idag, inte slita ut sig för mycket, utan bara känna så allt var okey efter senaste jobbet hon gick, det verkar bra....
Vägen är nu perfekt att träna på.. Ett fint islager över hela vägen och lite snö på det :) Broddarna borrar ner sig kanon fint och det blir fint att köra på. Is är det bästa underlaget tycker jag..

Sen fick jag bära ner en varmvatten beredare från övervåningen ( Ensam ) tur att vissa har lite fart ed sig när man ska arbeta under dagarna :))Så såg den ut då..
Nu ska jag se om inte det går att koppla in den där vi duschar hästarna så vi får varmvatten där :))


Propositioner

Nu ligger propositionerna för år 2012 istrav ute på Årjängstravets hemsida. Såg att det var en hel del bra proppar där som varje gång passar in på våra hästar här. Många vandringspris som vi ska försöka ta hem denna gången.. Vore kul om man kunde vinna ett sådant :))

Idag ska jag försöka träna någon häst när det är så mysigt väder. Sen måste jag dra in till shopen och köpa foder samt lite annat :))

ONsdag

Ännu en dag till ända. Imorse när jag vaknade så tog jag hand om Sebastian och Jenny drog till stall 2 :) När hon kom därifrån så gick jag ut och så fixade vi stall 1 tilsammans då. Sen fick vi slänga in ungarna i bilen och dra mot Årjäng, jag skulle jobba och Jenny hade lite olika ärende.

När jag slutade jobbet fick jag i il fart ladda hemåt så jag skulle hinna ta in Serena som skulle skos om till vinterskor, mycket roligt kändes det när hon vart omskodd för en vecka sedan ca.. Men men nu sitter skorna på iaf.

Efter serena blivit skodd så var det vidare upp till Frilla så hon också fick på sina skor. Och nu är klockan 22.00 och jag har precis kommit in från jobbet.. Har alltså gått i full fart sen 8.00 imorse tills nu.

Om däremot någon kunde hämtat hem Jenny under dagen när hon bad om det så hon fått komma hem och fixa lite saker här hemma så hade det inte alls behövt bli såhär stressigt för oss nu på kvällen.

Däckbyte

Idag när vi kom hem från Årjäng så snöade det här. Då fick jag ta tjuren vid hornen och dra ut och byta däck till vinterdäck. Har stönat mig i det längsta att inte byta så jag skulle bli tvungen att köra sönder dubben på ren asfalt :))

Men idag bytte jag då :)Så nu sitter däcken på :) Med våra vinterdäck och 4-hjulsdriften så kan vi nu åka i slalombackarna med bilen ;)


Snabbjobb

Idag var det Blackie och Serena som åkte in till banan..  Lägger upp lite bilder här från dagen på banan..Här står Serena färdig att få komma ut..Lite fjantig när hon springer förbi i stallsvängenÅ där springer hon..
Idag är jag riktigt nöjd med Serenas jobb, hon kämpade på fruktansvärt bra och gav gärnet riktigt. Helnöjd med henne. Enda förbättringen jag kommer på är att hon ska få springa ihop med andra så hon blir lite mer motiverad på bortre långsidan som hon brukar slappna av.


Blackie:Blackie vart lite löjlig när hon kom ut på banan. Reste svansen rätt i skyn och låg på som bara den. Men efter ett par bakvarv skärpte hon till sig bra.

Blackie kämpade också oerhört bra idag.. Dyng blöt av svett när hon gick av banan så då vet jag iaf att hon gjort sitt bästa.. Sen fick hon ev välförtjänt dusch och sen på med täcket och in och vila lite innan vi åkte hem :)


Tisdag morgon

Ja då var det tisdag och jag har varit och fodrat hästarna, dom står inne fortfarande och äter.

Om ett litet tag ska jag dra ut och packa saker som ska med in till banan..
Blir snabbjobb idag. Serena och en till. Vem den andra blir är inte bestämt ännu..

Mer om detta i eftermiddag..

Home sweet home.

Nu äntligen har jag slutat jobbet och kommit hem.. Krångel som vanligt när jag skulle åka hem. Kommer ut i bilen och vrider om nyckeln och det händer inte ett dugg.... Nehej ingen ström.

Då fick jag ringa en kompis som fick krångla sig ut och kom och hjälpte mig :) Tusen tack till Tony Liljedahl som hjälpte mig :D

Väl hemma så drog jag raka vägen upp till stall 2 och hämtade Jenny som var där och fixade klart stallet :) Duktig tjej :P

Imorgon är det snabbjobb på schemat :) Blackie och Serena verkar det bli. Hade hoppats på att Jenny skulle köra den ena så dom får springa ihop. Resultatet och motivationen blir mycket bättre då än om dom ska springa omkring ensamma och fjanta..

Ska se imorgon om jag kan få med mig båda vagnarna in till banan så ska jag tvinga ut jenny på banan så vi kör tillsammans :))

Träning..

Idag har jag hunnit med att träna 3 hästar..

Dagen började med Engsättra.
Hon tränar på kanon fint, tog en runda på 10,8 km idag med henne..

Efter detta fortsatte jag med Frilla..
Hon fick en skritt runda på ca 9 km med rockrden :P Mkt mysig tur vi hade tycker jag, en bit inne i skogen på en väg gick vi och så tog vi även något varv på träningsslingan :)) Bra tur.

Efter henne tog jag en vända med Serena.

Hon har varit lite bängstyrig tycker jag till att börja med. Rycker väldigt i huvudet så fort bettet flyttas det minsta, samt att hon kommer in i passgång så fort hon ska skritta, det sitter sen i någon sekund när hon ska börja trava men hon hittar rytmen rätt fort och då travar hon kanon.. Idag däremot så flöt allt på kanon bra även med henne då så jag är nöjd över dessa tre :))

......

Ja då var det ny dag igen, igår var jag med kompisar inne i Årjäng och tog några öl.. Var mycket trevligt. Senare på kvällen drog vi iväg till Hotellet i Årjäng. Dom hade någon trubadur där som spelade, det var mycket bra och trevlig stämning där..

Idag kommer min älskade son och min älskling Jenny :)) Kul. Mys ikväll..

Under dagen måste jag träna Jennys 2 kallblod som inte jag hann ut med igår pga vädret.. Men idag verkar det bli bättre så då får jag sätta fart. Sen ska jag bara ta det lugnt hela dagen. Väldigt trött och sliten idag, kom hem vid halv 3 ca inatt och klockan skrek vid 06.15 redan :)


Söndag

Jaha idag är det 2.a advent då igen :) Hoppas ni alla kommer ha en fin, trevlig och mysig dag :)Och glöm inte i all adventmys att släcka ljusen efter er om ni går ifrån. Det är så fort hänt att det välter och det tar eld..

Storm

Idag var det tung arbetat att hinna med alla hästar som planerat skulle träna.. Stormar och regnar hela dagen så alla mina kläder är dy blöta.. Jag var ut vid 8 imorse och körde första då regna det så alla dom kläderna vart blöta, sen hem och bytte kläder och ut med ännu en häst då, då spö regnade det och blåste så nu är även dom blöta. Det värsta av allt är skorna och handskarna som är blött så inte jag kan använda det.. Har bara ett par skor och ett par handskar så nu kan jag inte trotsa vädret längre.. Får köra dom 2 sista imorgon för innan jag får allt detta torrt så är ljuset borta misstänker jag :((

Gjorde mitt bästa iaf för att hinna. Får nog bli lite uppdaterande av mina kläder så inte det tar stopp när man blir blöt utan kan in och byta och ut igen :) Eller mer vatten tåliga kläder och skor :)

Svar på Deddes Fråga!

Frågan var vad vi använder för foder!

Och svaret på det är lite olika beroende på.

Men just nu när samtliga bara tränar och inte startar så kör vi rakt av på kornkross och Hippo Basic.. Till detta får dom betforpellets. Olika mängder beroende på hur hästen i sig är..

Ska dom starta så kör vi på olika jag och Jenny.

Jenny kör sina på Kornkross och Hippo Champ
Jag kör mina på Havre och Krafft sport.

Tycker personligen att krafft sport är det bästa foder man kan använda sig av till starthästar..


Lördag morgon

Då var det morgon då igen, en stor skillnad denna morgon mot andra är att när klockan ringde så kunde jag inte vända mig om och se min älskade Jenny Ryman <3 ligga bredvid mig :(

Anyway idag är det jobb med hästarna som gäller hela dagen.. Jag har fodrat och släppt ut allihopa iaf så det är klart, blåser en hel del ute idag så varma kläder är nog ett +.

Hästar som jag ska försöka hinna med idag är, Serena, Donnie, Frilla, Engsättra och Blackie.. Får se vad tiden ger.
Igår kväll när jag åkte hem från jobbet så tog jag iaf med ännu ett hölass så nu finns det hö också som ska bäras in.. Finns alltid något att göra på gården..

Idag ska jag eventuellt om jag hinner filma lite från olika saker så ni får se och även höra lite runt det vi gör här på dagarna.. Har rätt stressigt idag så lovar inget men jag ska försöka iaf. Vet Jenny har berättat att det finns förslag från folk om att tex få se film på hur man selar på en häst och diverse, så vi har tänkt att hjälpa till med sånna saker då efter önsekmål.. Även om ni har några frågor om något så är det bara att lämna frågor via kommentarer på inläggen..

Nu kaffe och frukost

Have a nice day så hörs vi senare,


Ensam hemma

Idag när jag åkte till jobbet så drog Jenny till sin pappa för dom ska åka till Jennys farmor under helgen.. Jag hade ju också velat följa med men det var det ingen som frågade om ens :(

Men jag får ju att göra här hemma jag då i vanlig ordning. Imorgon ska jag försöka hinna med att träna så många som möjligt, upp tidigt som f-n och fodra så dom är klara för träning när ljuset kommer..

Ikväll blir det väl en film, godis och 2 bira som jag har liggande i kylen som väntar på mig :)

RSS 2.0