Hemma då

Då äntligen var man hemma igen :) Sitter och söker hus med stall till att hyra. Vore skönt om vi kunde hitta våran egen gård att bo på med våra hästar så vi fick sköta saker som vi vill utan att någon ska lägga sig i och tro sig bestämma. Sånnt är det värsta jag vet.

Så om någon har ett ställe stående som ni vill hyra ut så kommentera gärna här så jag ser det :))

Imorgon ska jag försöka hinna ut på en skritt tur med både Donnie och Serena så dom får röra sig lite efter snabbjobben :)

Mycket gjort idag

Dagen började med det vanliga. Fodra, släppa ut. Sen var det packning för snabbjobb..
På dagens schema för banan stod det Donnie och Serena. Serena hade dåligt med skor så hon fick test köras inne på banan då istället för hemma. Mkt bättre underlag om man säger så :)

Donnie har skärpt till sig otroligt sen senast hon var på banan. Idag sprang hon på bra och det fanns hela tiden lite tryck i tömmarna nu.. Duktig tjej.

Serena sprang på bra, lite ringrostig och nyfiken på det som var runt banan men med det vädret vi hade och att hon fick springa i långvagn så var hon helt okey.. Nöjd med det.

Väl hemma så kom hovslagaren och skodde om Serena åt mig så nu har hon nya skor och korta och fina hovar..

Bilder från snabbjobbet.Där står mina 2 hästar då.. Till vänster har vi Serena Rick och till Höger är det Donellie V.M.
Båda 2 år gammlaSerena står och kikar ut över stallbackenÄlskade Serena <3Såhär ser det ut när man har hästar och barn :)) Full fart med att få hästen klar och bredvid där sitter min älskade son och kollar på och sjunger glatt för Donnie under tiden :)Donnie värmer. Ser inte riktigt ut som jag skulle önska i travet men det sätter sig allt bara jag är klar med henne :) Hon går åt rätt håll iaf men med den uppväxt hon verkar haft så ska jag inte begära för mycket, en hel del har gått åt det bättre för henne sen hon kom till mig.Där tar vi några rätvarv, som sagt så kändes hon mycket finare nu än senast hon var in till banan. Och det är ju bra det iaf..

Serena hade lite svårigheter med att stå still, grävde hela tiden och härjade omkring.Strax klart för träning.. Som ni ser på mina kläder så var banan en aningens kladdigSerena värmer :)Och där bär det av. Har en del som ska förbättras på henne men det kommer gå som en klocka, nyligen kommit så jag har inte riktigt kommit underfund med vad som funkar bäst för hennes del men det ska jag ta reda på snarast :P


Då var det klart

Ringde in till banan nyss och fick ändrat tränare på Serena :) Så nu står hon på min lista då :)


Serena Rick

Såg förut när Jenny kollade travsport på mobilen på vägen hem från Färjestad att ägarbytet på Serena gått igenom nu :)) Imorgon ska jag ringa banan och få in henne på min träningslista då :))

Såhär ser det ut på denna hästen då :))


Engsättra Rick

Idag bar det av mot Färjestad för att kvala Sättra. Vi rullade in och fick våran boxplats i A stallet. Vi hade planerat att värma henne ca 16.45 då, 1 timme före start.. Klockan gick och gick och ingen Dagfinn kom, då vart jag lite nervig men till sist kom han :)
Ut och värmde några varv iaf sen så kom han av, ställde lite frågor och konstaterade snatt att det inte fanns så mkt fart i henne ;) Jag visste ju att jag kört henne ensam på Årjängsbanan i 40 tempo vissa partier så jag var ganska säker på att hon skulle fixa det.

Ut till start och det blir startgalopp och hon tappar säkert 20 meter på sin kvalkompis, ställer sig i trav igen och knagglar iväg lite orent ( lite instabil första biten även i snabbjobb hemma ) men reparerar fint och kommer ikapp kompisen och springer om och klarar kvalet på tiden 1,53,6 med galopp.. Vi är mkt nöjda över hästens insats.

Detta betyder 10 000 till hästens uppfödare Rickard Berglund och 5 000 till hästens ägare :))

Grattis min älskling Jenny och hennes häst Engsättra :))

Färjestad

Idag lastar vi in Engsättra i transporten och beger oss mot Färjestad travet. Ska bli väldigt intressant att se om hon klarar det nu :) Hoppas verkligen det..

Uppdaterar mer ikväll om detta. Nu måste jag ge Sebastian sin mat så han blir mätt :)
Han fyller även 7 månader idag :)) Grattis min lilla prins <3

Trött och sliten

Idag har varit en lång och jobbig dag. Har känt mig väldigt trött och sliten ett par dagar nu men idag har varit värst. Var så satans trött förut på lunchen så jag somnade sittande i en fotölj så jag sov bort rasten :S Vaknade i mörkret då hade rummet släckts eftersom det lyser när någon rör sig och sen slocknar igen.

Nu är jag iaf hemma och ska sova snart för det kommer gå för fullt imorgon med så man ska hinna med allt.. Jenny ska hinna slå på en sko och jag måste ut och träna en häst om det hinns ...

Uppdaterar mer med bilder imorgon efter vi kommer hem från Färjestad.. 

Ha en bra kväll alla :)


Måndag 28/11

På måndag laddar vi iväg för att kvala Jennys Kallblod som är 2 år. Engsättra Rick, kusken på henne fick bli Dagfinn Aaurum, då kanske iaf inte hästen tävlat klart efter värmning :)
efter hennes prestationer på banan i träning så tycker jag att hon bör klara tiden och därmed skänka 10 000 kr till Rickard Berglund på sättrans stuteri och även ägaren får en bonus på 5 000..

Mest kul är det pga uppfödaren får sina pengar.. Och vi är en del där hos honom och har bra kontakt så jag unnar han verkligen den bonusen :))

Donellie V.M

Imorse var jag ute på en runda med Donnie. Hon verkar ta sig skapligt bra tycker jag. Känns bättre och bättre för varje unda vi är ute på.. Hoppas nu allt runt omkring henne löser sig också så man slipper hålla på och tänka runt det mitt i allt. På Tisdag är det tänkt att Donnie ska in till banan igen och springa lite där, men hon kommer inte åka ensam utan jag kommer nog ta med en till in när resan ändå görs :))

Samtliga hästar går framåt i sin träning just nu utom Frilla tror jag, henne har vi lyckats missbedömma lite så där kommer vi lägga om träningen en del och se om hhon blir bättre om någon månad.. Annars har Jenny andra planer för hennes del :))

Ätstörningar

Första natten Serena var här så la jag direkt märke till dagen efter att hon inte ätit ett enda dugg utav maten jag gav henne på kvällen då hon kom.. Okey tänkte jag hon är lite orolig över vart hon hamnat och inte har riktig ro i kroppen att äta, men nästa natt när jag gav henne mat och kom ut på morgon så hade hon inte ätit sitt kraftfoder utan bara hö :S Va i hela friden tänkte jag..

MEN nu har jag kommit på vad det problemet är och det kommer jag åtgärda på måndag morgon..

Idag däremot när jag tog in henne så såg det ut såhär i boxen :)Mmm va gott med mat tänker hon nog :D Ska bli intressant att se om hon ätit upp sin mat till morgonen när jag kommer ut :)

Lägger ut lite fler bilder på min nya Serena under här :))

Riktigt snygg tjej jag fått in detta.. Humör är det i henne med.. Vad jag söker nu är en hovslagare som kan komma fortast möjligt och sko om henne åt mig.

Stall Hawk presenterar

Serena Rick

2 årigt sto
e: Victory Abroad
U: Elsa Rick
Här står vi ca 8 på kvällen och ska precis gå på transporten och åka hem

Där står Serena i blå grimma och Frilla i rosa. Det var hästarna som fick samåka hem till ÅrjängDå välkomnar jag Serena hit.
Snart kommer hon in på min träningslista och då är det hon och Donnie som finns där :P Bara 2 åringar :)


Torsdag morgon

Idag gick jag upp någon minut före 06.00. Ner med sebastian och bytte bköjja på honom för han hade bajsat :P Sen ut och iväg till stall 2 och fodrade hästarna där och släppte sen ut.. Frilla fick en del hö ensam ute i hagen idag för hon ska som sagt iväg till Örebro idag :) Donnie går på stall backen för tillfället för att hon ska ut och träna om 15 minuter ungefär :) Sen ska hon gå ner till stall 1 för att slippa vara ensam där uppe hela dagen när vi åker :))

Sebastian

Min lilla kille börjar bli stor :) Här kommer lite bilder på gulleplutten :))Här ligger han i sin säng en tidig morgon och glor ut över kanten :)) Upp dit har vi visserligen hjälpt han men sen satt han och höll sig i helt ensam och satt och tittade ut i rummet :))

Ja här badar han ju då som man tydligt ser :P Allt började med att han plaskade och sparkade omkring i den där bad baljan så allt vatten hamnade på mina kläder och golv och allt som befinner sig under skötbordet :P Till sist fick Jenny ställa sig med han och då vart nog även hon blöt. Sen fick han syn på några handdukar som hängde efter väggen :P Den fick han tag i och försökte så gott det gick att slita ner hela väggen haha :))

Donnie

Idag var Donnie ute på träning.. Första gången efter hon var på banan för någon vecka sedan. Hon kändes mycket bättre nu än då. Sprang på bättre och var piggare, sen har hon blivit omskodd nu då så hon har travskor istället för ridskor som hon hade på sig när hon kom.. Då sprang hon och slog på sig hela tiden och snubblade, men idag var det inget sådant utan rent och bra allt..

Vart 8,6 kilometer för hennes del då :) Imorgon jobbar jag på Ica hela dagen så då hinner jag inte ut med någon, men torsdag morgon ska hon ut på träning igen innan jag vänder näsan mot Örebro för trav samt annat kul men det tar jag i ett annat inlägg :)

Bild:Donnies träningstur.. Var efter grusvägen så blir ju bara ett streck alltihop :) Men informationen om den står över bilden iaf :)

Snabbjobb 22 November-11

Idag tog vi Engsättra och Frilla och drog in till banan för att köra snabbt.
Jenny skulle rida Frilla bredvid Engsättra för att det skulle få springa ihop, det vart en skvätt missbedömt märkte jag snabbt :) Redan i värmning så låg Jenny 20 talet meter framför mig pga att hon värmde fortare än Engsättra så hon skulle behövt springa sig slut för att värma ihop med dom :) Men det ick ju bra ändå då så :P

När vi gick iväg i rätvarv så skulle Engsättra ligga före och Frilla bakom, 15 meter ca hann vi så hade vi Frilla utvändigt istället och sekunden senare så var hon en bra bit före så Engsättra fick allt springa sitt själv ändå :) Men hur som helst så gick allt kanon idag, Frilla travade rent i ett snabbt och bra tempo och samma gäller Engsättra.. Engsättra är anmäld till kval på Färjestad på Måndag och jag är 100 % säker på att hon kommer klara sitt kval.. Då är hon kvalad som 2 åring KUL :)

Frilla ska till Örebro på Torsdag, sköter sig hon som hon gjorde idag så tar hon pengar, nämligen 8 priser där :)
Caspadia åker med oss upp till Örebro för att stiga av på sättrans stuteri igen :) Hon trivs där :P


Torsdagens Startlista

Så står vi inför första start på ganska länge.. Närmare bestämt 5 månader.. Nu är det G.G.Frilla som ska ut och tampas igen. Jag hoppas verkligen att hon springer på bra nu och inte fjantar sig något :) Springer hon som hon kan göra så kommer hon ge dom en bra match :)

Startlistan:


Lite olika

Här lägger jag ut lite olika bilder som jag inte riktigt hunnit uppdatera om under helgen... Beskrivning följer som vanligt under bilden :PHär är Donnie iaf. Vart ingen bra bild när man tar inne i boxen, men iaf så äter hon rikligt nu med kraftfoder och det syns på henne att hon börjar lägga på sig lite :) Och det är även det jag är ute efter så :)I brist på annat :)Jenny är ute med Engsättra med :)Såhär låg min lilla gulle prutt när Jenny kom in i rummet för att kolla om han sov :)) "Det trodde du va sa han "Här ligger jag och Sebastian och sover lite :)) Mys på morgon tänker han och vänder sig mot pappsen :)Så glad man kan vara då :DHär är vi ute med 2 hästar.. Jag kör blackie där fram och Jenny rider Frilla :)Kollar av dagens träningsprogram :PHär är jag ute med Engsättra en tur :)


Hovslagaren

I Söndags var ju som sagt Per här och skodde hästarna..
När det var Donnies tur så märkte vi allihop att det där har hon nog bara gjort en enda gång och det var skorna som satt när hon kom..

Hon hade ingen aning om hur hon skulle stå eller vad som skulle göras när foten lyftes från golvet.. Vinglig, instabil och allmänt orutinerad var hon.. Han kunde inte verka med klingan utan fick använda verktången istället...
Nu hoppas jag att hon blir bättre och bättre på detta så hon står normalt till slut :)Här står hon tex och lutar sig mot en vägg för att kunna stå. Sen krokade hon ryggen och hoppade iväg för då vart det väl obekvämt :))

Dryg söndag

Usch idag har inte varit någon trevlig dag alls känner jag.. var ute i Årjäng igår med mina kompisar Tony och Tony :) Minns faktiskt inte så mycket utav kvällen på dom senare timmarna. Helt borta allt.. Måste varit bra full för att jag spydde rejält när jag kom hem till Jenny och la mig :))

Hur som helst så var det segt att gå upp imorse när jag kände hur jag mådde.. Och hovslagaren skulle komma så det vart inte mycket vila under dagen som jag hade tänkt göra när vi var barnlediga :))

Så gick ut tidigt ja och Jenny och började dagen med att träna Frilla och Engsättra då :P Engsättra har det nog blivit lite för mycket champ på misstänker jag. Satan va överladdad hon var idag. Inte alls rolig att köra när hon håller på så :)

Sen när det var klart så var hovslagaren här. Han skodde då nere i Stall 1 först sen vidare upp till stall 2 för att sko dom där. När allt detta var klart så var det svart som i natta ute :)
Nu ska Donnie börja träna på igen för fullt, nya skor och såret är nästan borta så nu ska det gå igen ett tag hoppas jag :))

Helgen

Nu äntligen är helgen framme :) Jobbat en extra dag denna vecka så det vart full vecka för min del å lite till då :))
Imorgon ska jag försöka träna så många hästar som möjligt har jag tänkt. Får passa på när man är ledig :))

Ska lägga ut bild på donnie sen och berätta lite mer angående henne ,, har blivit dåligt med det nu :(

Blackie

Idag när jag slutade jobbet kl 15 så fick jag dra som synden mot dagis och hämta hem Bella, sen fullt spett hem och byta om.. Sen var det ut i hagen och hämta in Blackie så jag skulle hinna träna henne innan mörkret kom :)

Körde nere på träningsslingan några varv. Kom väl upp i 6-7 km ca innan jag fick bege mig hemåt pga mörker.. Men hon känns fortsatt fin förövrigt men tror jag kommer ringa efter vet på tisdag för att be han komma och kolla upp henne för säkerhets skull.. Tror hon har nått i vänster bak ben som inte är fullständigt bra.. Påverkar henne inte i träningen eller nått sånnt men att känslan säger mig att det är dags att ringa nu så jag får svart på vitt vad det är :))

Bingolotto 20 år

Idag är det 20 års jubileum på Bingolotto.. Stjärnan själv som gjort Bingolotto till succe Leif Loket Olsson är med och deltar. Jag känner redan va mycket bättre programmet är direkt han är med..

Som han sa själv.. När han slutade för 10 år sedan så hade dom samlat in 15 miljarder kronor till någon förening, nu i år har dom samlat in ca 16 miljarder, då undrade loket vad tusan dom har gjort under sin tid hahaha :))

Adjö till Travstjärnan

Torvald Palema!Bild från år 2009 då han vann karriärens största lopp. ELITLOPPET


Nu är det bestämt att Torvalds fina karriär är på tävlingsbanan är över. Han gjorde sitt sista lopp på Solvalla lördagen den 12.de November. Där slutade han 5.a.

Hans rekord hamnade på 1.09.7 och det sattes vid segern i Hugo Åbergs Memorial 2009
År 2009 vart han även utsedd till årets häst.
Totalt så sprang han in 26 781 147 kronor vilket resulterar i att han placeras som 3.a i svensk travhistoria för mest insprunget bakom Victory Tilly samt Gidde Palema.

Av alla sina 104 lopp så har han vunnit 44 gånger.

Jag personligen tycker det är riktigt tråkigt att Torvald inte kommer tävla mer. Han är en imponerande häst och jag har sett ytterst få som har den otroliga explosionsförmåga över upploppet som torvald har, en osannolik spurt kan jag mena..

Den 3.de December kommer Torvald palema att avtackas nere på hemmabanan Axevalla i samband med att V75 tävlingarna där genomförs :))
Engsättra

När jag kom hem från snabbjobben var det dags att plocka ut Engsättra här hemma på träning så även hon skulle få träna..
Hon tränar på kanon bra, kan anmäla in henne till kval redan nu tror jag men vi väntar lite extra för att vara på den säkra sidan :) Sen är det Jenny som får avgöra det för det är hon som står som tränare och det är hennes häst så det är upp till henne när det blir anmälan dit :)

Bilder på hennes runda kommer här under :P

Här är hon ute på våran träningsslinga och tränar :) Mjukt och fint och skonsamt för hästens ben


Hjälmen

Efter vi kört snabbjobben så åkte jag ner på ett reklam företag för att fråga om att fixa in reklam på min hjälm.. Det var inga större problem det inte. Han hjälpte till bra på datorn där och visade många olika typsnitt och mätte på hjälmen för att få en bra storlek mm..

Nu tyvärr så råkade märket hamna lite snett men det spelar ingen större roll på just denna hjälmen för det är den andra jag har som det är viktigt med för den ska jag lacka och få på märken också, ska även på några gröna detaljer på hjälmerna men det är inte klart ännu så vart bara detta på slit och släng hjälmen :))

FöreEfter!Hawk =
För er som inte vet vad det är så är det mitt eget Stall namn. Stall Hawk. Det framgår ganska tydligt av bloggen då :)

Jag har valt att ha mitt eget namn på hjälm och dress för att göra min egen reklam :))

Snabbjobb 15 November

tidigt imorse när vi gick upp så drog Jenny och fixade Stall 1 och jag drog iväg till Stall 2.
För att klargöra lite bättre så i stall 1 finns Caspadia, Blackie och Engsättra. I stall 2 befinner sig G.G.Frilla samt min egen Donnie :))
Dom åt sen drog dom ut i sina hagar.. Alla utom Frilla och Blackie för dom skulle vi lasta in i transporten och dra till banan med på morgon i väntan på hovslagaren som uteblev pga magsjuka..

Bilder från banan med beskrivning under..Vi började med Frilla då idag för att man skulle ha några krafter kvar i armarna så som hon drar. Men idag drog hon dock inte så mycket tyckte jag i värmningen.. Crescendo och bomull gjorde susen.Jenny stod vid måldomartornet idag och tog bilder och klockade hästarna.. Mycket fina bilder idag..JA det var väl allt från värmningen då. Där var hon fin i travet och inte låg hon på som hon brukar heller så jag hade fina forhoppningar om hennes jobb idag.Fick se nu att detta är enda bilden från själva snabbjobbet, resten vart film och det misstänker jag att ni får på Jennys blogg för man måste ladda upp filmerna på Youtube för att sen ladda vidare till bloggen och det orkar inte jag göra :))

Iaf så sprang hon på bra mestadels.. Bitvis så fick jag statistik på att hon var nere i 1,31 tempo. Hon blir ju som vanligt lite oren på bortre långsidan och tror att hon ska vända där delvis? Undrar varför, och undrar även hur man avvänjer det så om någon vet så kommentera gärna och skriv det..

                                                Blackie!Här står hon och väntar på sin tur :)Här har vi precis kommit in i gångarten trav då för det hade hon lite problem med att förstå vad det var när jag precis kommit in på banan med henne idag.. Jag valde ju att sätta på henne sulky då på banan för första gången idag tydligen, ( Kanske bara sen hon kom hit,, osäker ) iaf så kände jag redan när ja satte mig i sulkyn och kom ut på stallbacken vid travet att hon inte var som hon brukar vara, men tänkte inte mer på detta utan begav mig mot banan ( Dock med tankarna i bakhuvuet ) direkt jag kom in på banan så började hon med väldigt små och trippande steg och nöp med svansen. Och därmed satte hon igång, ett ordentligt lyft med baken så jag såg hennes skor precis framför huvudet, och tänkte att nu jävlar smäller det ordentligt, men det gick bra hon slog aldrig.. Hoppar till en gång till men gick bra igen då, nästa vända så stegrar hon sig så jag ser himlen istället :) Men jag behöll lugnet och pratade med henne under tiden och försökte hjälpa henne med tömmarna så inte det skulle dra allt för mycket i henne men ändå hålla henne så hon kände att jag hade taget kvar.. Och det resluterade ju i att hon lugnade ner sig och kunde tänka sig att samarbeta igen :)) Så vi värmde klart :)Här är snabbjobbet. Dock bara en bild även här och resten på film.. Hon var som snabbast nere i 1,30 och sprang idag, till skillnad från förra när hon bara fixade 1,35. Dessa tider är dock inga totaltider utan tider som vi kan plocka fram med hjälp utav ett program vi använder oss av som läser av hur långt hästarna springer och med vilken hastighet beräknat i minuter per kilometer.. Alltså kilometertider som används inom travet.. Alltså kan vi summera att hon är rappare nu än för en vecka sedan. BRA.
Förövrigt så skötte hon sig bra, bröt lite grann på bortre lång även denna så jag ska testa lite annat ett par gånger nu för att se hur hon reagerar.. Kvalar alldeles strax hon :)


15/11

Då var alla hästar ute i sina hagar utom Blackie och Frilla som ska åka iväg in till banan och springa fort tilsammans :)

Kommer bilder och uppdatering om detta senare under dagen :)

Måndagkväll!

Ja då har man jobbat klart och kommit hem. Hästarna är inne och äter sin kvällsmat nöjda och glada :)
Engsättra har ännu en gång testat av att leka Stefan Holm och skulle hoppa ut ur hagen.. Gick nog inge vidare utan hon rev över tråden till grinden.. Smart häst.. Imorgon kommer hovslagaren och skor om samtliga hästar så det blir ordning och reda på fötterna.. Efter denna gången hoppas jag att jag får en annan som skor som jag vet är riktigt, riktigt duktig..

Till morgon blir det fullt ös med att hinna med allt. Ska in till banan med 2 hästar och köra snabbjobb helst innan hovslagaren kommer kl 12.00 och börjar sko. Annars får han börja sko dom som är kvar hemma och fortsätta med dom andra när vi kommer hem. Efter snabbjobben och att det är skott så ska jag ut på en runda med Donnie då igen, första turen efter snabbjobbet, ska bli kul att se hur hon är nu då :)

Vad det gäller hennes sår så börjar det se riktigt bra ut, är en väldigt dryg skada det där när det blir såpass illa som det är. Tur att det går att träna vanligt och så iaf utan att hon lider utav det. Försöker proppa henne med mat och hö samt vitaminer och olika saker så att hon ska gå upp i vikt :) Behöver mer fett på kroppen så hon blir lite snyggare :) En aning tunn nu tycker jag :)

Sleten

Då var man äntligen hemma efter en lång söndag på jobbet.. Enda fördelen med denna dag är att det är dubbelt betalt varenda timme jag går där :) Sen efter jobbet så fick jag komma in till svärfar och blev där bjuden på en amerikansk pizza som hade inhandlats under dagen då jag var på jobbet, till efterätt fick jag en tårtbit som Jenny bakat till sin pappa på farsdag. Tusen tack för detta :)

Sen kollade vi lite på någon Robert Gustavsson film som han hade på, roliga filmer det..
Önskar nu all lycka till Freddy så han blir frisk från viruset han har dragits med 2-3 veckor så han blir pigg igen och får jobba :) Samt att vi kanske får ta en öl ihop snart igen :)

Söndag

Idag är det söndag och Sebastian började som vanligt med att gapa och skrika vid 4 draget så ingen skulle få sova, fortsätter alltid till klockan är närmare 7 så inte man ska sova mer..... Jätte kul.
Jenny gick ner och gjorde välling och kom upp med så han skulle äta men det var ingen ide inte för den tänkte han då inte äta..

Nu frukost sen jobb :)

Bilder

Här kommer bilderna från dagens träningstur då..

Jag körde Blackie med Rockard och Jenny körde Frilla :)Jag och Blackie är först då för Jenny fick lite ont i sina finrar när Frilla låg först för hon är så inn i bomben het :)

Blackie kändes ännu finare när hon fick springa på först och höra en häst springa bakom sig. verkar som den hästen kommer gilla att gå i spets i sina tävlingar.. Kvalet närmar sig med storm steg och hon kommer delta i sitt första lopp tidigt nästa år misstänker jag..


Så kan det gå!

Imorse innan jag skulle åka till jobbet så bar jag ur lite diverse saker från bilen som jag tyckte var onödigt att köra med, delvis en foder säck till Ingalills hästar. Denna ställde jag utanför trappen.. gick in och sa klart och tydligt till henne att säcken stod där så hon skulle flytta den. "Bra då vet jag" fick jag till svar så då tror man ju att hon förstått och tänker gå ut och flytta den :) Inte heller.. Bilden nedan visar hur det gick :)Fåglarna gav sig på säcken före Ingalill :D Men men ingen större skada skedd verkar det som för jag har inte hört något om det senare när jag kom hem iaf :)

Funderar..

Inom det närmsta ska jag beställa dekaler till mina hjälmar så jag får på reklamen på dom.

Reklamen är då för mitt eget stall. Stall Hawk. Det kommer alltså framöver att stå Hawk på hjälm och dress men allt är inte fixat ännu så det kommer ske lite då och då. Börjar med hjälmarna för det är enklast :)

Men nu är jag ute efter lite färg råd här då :) Har några bilder i huvudet som jag tänker på men kan itne bestämma mig riktigt så skriv kommentarer om vad nu tror passar..

Hjälmen är silver färgad och min kördress är Grön/vit med röda revärer på..

Texten på hjälmen då är frågan?? Grön? Röd? Svart? Det är vad jag har i tankarna då iaf :) Hjälp mig hjärna.

Rockard

Idag när jag kom hem från jobbet ca 14.30 så bytte jag kläder och tog med mig Jenny ut på lite hästträning.. Hon körde frilla och jag körde Blackie :) Gick bra.
Blackie känns fin i träningen och hon har gått 1 snabbjobb i tisdags. Nu på tisdag ska hon eventuellt få gå snabbt igen beroende på hur det blir upplagt med han som ska komma och sko.

Uppdaterar mer senare när ungarna lagt sig för nu finns det ingen lugn och ro att få inte..

....

Hemma från kvällens jobb.. Jobbade ihop med Marianne det sista under kvällen så hon packade på mig lite olika barnmatsaker som stod i personalrummet, hon tyckte jag kunde ta med mig detta hem för det var ingen annan som hade intresse utav det :))
Trevlig kollega hon :)

Imorgon ska jag jobba 9-14 sen blir det full rulle hem igen för att få ut Blackie på sin träningsrunda innan mörkret kommer ikapp mig :) Hon blir bättre och bättre :P

Fredag 11-11-11

Ja idag har vi ett magiskt datum då. undrar om detta datum för med sig något alldeles speciellt idag? Kan väl inte vara att ena hästen lekte hopphäst imorse och hoppade över tråden i hagen och sprang ut på grusvägen här och retade dom andra hästarna.. Då fick vi flytta dom 3 hästarna som var i den hagen till en annan hage, nu får det bli en tråd extra samt att vi får höjja en av tråderna högre.. En av dom vita fina stolparna hade hon knäckt av så får byta ut den också :S

Snart ska jag ta en dusch och göra klart för att dra in till Årjäng på jobb till 21.15 ikväll.. Inte min favorit tid att jobba tills vi stänger men att det får gå det med :) När jag kommer hem får vi se om alla hästar är inne eller om jag får börja med det när jag kommer hem vid 21.40 ca..
Upp imorgon igen för att börja jobba 9-14, och på söndag jobbar jag 11-20 på kvällen.. En hel helg med jobb med andra ord :))

Donnie

Nu har jag varit upp till Donnie och tagit in henne och gett henne sin mat och allt vad det vill innebära :)
Fick lägga om såret på henne nu också när jag kom dit, baddade en padd i saltlösning och la över såret sen lindade jag om det där så att det blir riktigt rent och så nu. Hon har fått gå utan bandage under dagen ute så det får lufta sig lite och inte alltid ligger instängt och eländigt..

Börjar se skapligt ut iaf men ännu är det ett tag kvar innan knät ser ut som vanligt också.

Hexocil!!

Idag när jag åkte in till hästshopen så köpte jag med en flaska HexocilSchampo till Donnie som jag ska tvätta henne med nu några dagar framåt för att se om jag kan hjälpa henne med sina regnskållor ( Regneksem) som hon fått.
Tycker inte alls det verkar trevligt att ha så många knottror i huden som hon har fått.. Hon hade detta när jag var ner och köpte henne så jag tänkte jag avvaktar lite för att se om det blir bättre. Men det har det inte blivit så då testar jag detta för att se om det blir bra.


En tur på centret

Idag när vi lämnat Bella på dagis så tog vi oss en tur till Töcksfors shoppingcenter.. Vi gick runt först och köpte lite kläder till Sebastian så han ska ha riktigt med kläder som växer så fort och mkt blir för litet :)
Efter ett tag vart jag så hungrig så jag fick dra Jenny ut ur en affär så jag fick komma till ett matställe :) Hon är ju så otroligt seg så fort hon kommer in på en affär, minst 40 min på varje affär oavsett storlek på affären :)

Sen efter maten så drog vi in på Deichmans skor, jag var tvungen att köpa nya skor igen :S Det fattar jag inte. Köpte nya ifjol också men dom är total skrot nu redan. Sliter skorna så fruktansvärt bak i hälen så det går hål på dom direkt :))

Här är lite bilder på sakerna vi köpte då :)här är det första vi köpte, rea på ungar var det inne på Karlsson där :) En allt i allo affär tydligen ;) Nej då. Han är för tung för att bära nu förtiden så han fick åka i vagnen :)Sen fick han en tandorste då eftersom han fått sin första tand och även andra är på väg upp :)
Den lilla nallen med småkulor i köpte vi först för att han skulle ha något att leka med i vagnen :)Izabella fick ett par nya jeans också så hon skulle ha ett par fina jeans :)) Jenny tyckte inte hon hade nått fint :)Sen köpte Jenny strumpor både till mig och henne själv :) Tack älskling <3Och där är kläderna som Sebastian fick då :) Han kommer bli riktigt fin i dom här :)

Onsdag..

Idag har jag jobbat hela dagen då.. När jag kom hem gick jag in och bytte om och drog vidare upp till stallet för att ta in min häst för kvällen.. Imorgon är jag ledig och då ska vi dra in till Årjäng är det tänkt för att packa lite saker, Måste även köpa nya bromsar till V70 nu för det skrapar ont..

Om man även kunde hitta ett hus att hyra här ute vid hästarna så vore det riktigt skönt allt sen..

Dagens snabbjobb!

4 hästar på banan idag. Redovisar häst för häst här under hur det gick..

                                                               Blackie!

Hon sprang och skötte sig riktigt bra.. Hon var nere på en tid av 1,33 ca. Total tiden vart 39,5. Bra för hennes del. Kör ett jobb med henne igen nästa vecka..

Donnie!

Här är Donnie ute då. Och här gick det varken fort, rakt, stabilt eller nått annat. men det hade jag heller inte förväntat mig av en två åring som aldrig varit på banan och endast varit i vagn 7 ggr.. Men vissa människor trodde visst att hon skulle springa elitfarter eller något sådant. Bara klagomål på vad dålig och ful hästen är så det var riktigt kul att höra :)

Engsättra!Den här lilla krabaten gjorde det väldigt bra. Hon har endast gått premie på 1,58 ca. Och den tiden ska vara mellan 1,55 och 2,10 så hon har en helt okey premietid. Idag sprang hon en totaltid på 2.02 men det var inte allt hon kunde för det fanns mycket kvar. Vårat program vi använder oss utav visade att hon sprang 1,50 tid över upploppet iaf så att hon har fart med sig ändå denna lilla 2-åring.. Kvalet är inte långt borta.
Vi försöker att kvala fortast möjligt för då får uppfödaren Rickard Berglund en uppfödarbonus på 10 000 och Jenny får en bonus på 5 000 kr.

G.G.Frilla

Denna kommenterar jag inget om. Säger bara INTE bra. Hoppas på att Jenny har rätt om att det är jag som inte kan köra så det går bättre nästa gång. då ska hon få köra själv så ska vi se vad vi får att uppdatera om då :)

Måndagkväll!

Hemma från jobbet. Plockat in hästarna i stall 2 och gett dom det dom behöver. Imorgon ska jag köra ett X antal snabbjobb. 4 stycken om inte jag missat nått.


Jenny <3

Här kommer lite bilder på Jenny då hon tar adjö av Linde Ricka samt när hon visar upp sin nya Engsättra :)

På de två bilderna ovan då så har Linde Ricka kommit hem dit hon kom ifrån :)På de 3 senare bilderna då så är det nyförvärvet som visas


Restaurangen i Örebro

När vi lämnade Ricka/ Hämtade Engsättra så åkte vi ner till ett matställe som fanns någon km från Sättrans Stuteri så vi fick lite mat i oss :)

Jag och Jenny köpte en varsin helgmeny.. Potatisklyftor och kycklingbröst med svampsås på :) Till detta vart det en lätt öl för min del :)

Såhär såg min mat ut :PVar riktigt gott :))

Sebastian tyckte inte speciellt mycket om duken dom hade på bordet, så den slet han av bordet och lekte med istället ända till han slutligen spydde på den :)
Bilder

Här kommer lite bilder från turen med Engsättra idag :)Hon stod inte still en sekund före det att selen låg på ryggen :)

Fin häst att köra detta. Nu är det Jennys jobb resten med henne :) Nu har jag gjort första rundan med henne så nu får hon fixa resten själv :) Jag har nog med mitt eget vill jag lova :) 2 hästar som jag måste få till kval och jobb som jag måste åka till :))

Bilder

Här kommer lite bilder från turen med Engsättra idag :)Hon stod inte still en sekund före det att selen låg på ryggen :)

Fin häst att köra detta. Nu är det Jennys jobb resten med henne :) Nu har jag gjort första rundan med henne så nu får hon fixa resten själv :) Jag har nog med mitt eget vill jag lova :) 2 hästar som jag måste få till kval och jobb som jag måste åka till :))

Engsättra!

Idag var jag ute på premiär tur med Jennys nyförvärv Engsättra. Ett 2 årigt kallblod som vi lyckades få med oss hem när vi skulle köra hem Linde Ricka :) Först när vi gick emellan stallena med henne här hemma så var hon väldigt ivrig, var som hon gick på nålar kan ja nog säga haha :)

Väl framme så slängde vi på henne selen och då var det som lugnet drogs in i lungorna på henne :P Sen drog jag ut med henne och första turen var lite ivrig men det är inte konstigt heller med nya omgivningen och allt runt omkring. Men sen sprang hon på som vanligt.
Hon har gått premie på en väldigt bra tid så kvalet är inte långt undan. Vi har iaf sagt så att hon ska kvalas snarast just för att Rickard ska få uppfödarbonusen som faller ut till honom om vi kvalar henne inom en viss tid då :) Det är kul att göra uppfödarer nöjd och glad då :))

Det är han värd. Så snäll och trevlig och bra ordning har han på sin gård och fina hästar..

Blackie

Tog ut Blackie på en kvällsrunda nu före jag åt min middag.. Torsdagens intervaller var pricken över i för hennes del, idag kändes hon kanon. Ren och fräsch i travet och fruktansvärt vaken och framåt. Precis så som jag vill ha henne. Nu blire snabbjobb en hel del för hennes del för att få upp ångan ännu mer så hon blir snabbare. Har planerat ett kval på henne inom en månad iaf.

Kvalet kommer nog med all säkerhet att ske på momarkens travbana ser det ut som just nu :)

Lilleman!

Nu ska jag ta och lägga ut lite bilder på min favorit kille här :) Han växer och blir så stor så :)Gå stolen är rolig tycker han iaf :)När man drar tröjjorna över huvudet så blir det snart väsen minsann :)Här satt han en kväll och myste med sin mamma <3 Han gnuggade näsan mot henne så dom båda skrattade så gott <3

Ja han är ju på tok för söt när han sover iaf :D

Lite bilder från Örebro

Här kommer några av bilderna från Örebro :) På när Linde Ricka var jagad delvis :) Beskrivning under bilderna :)Här kommer dom då i full kareta.. Kinesen först som vi ser HAHAHon stretar fortfarande på för att slippa undan :DJaha där har dom kommit ikapp och försöker sparka åt henne :PJa där hitta hon sin själsfrände, Höbalen. Hon tog inte upp huvudet ur den på hela tiden sen, snacka om matvrak :D

Bild på Blackie

Lovade igår att jag skulle lägga ut bilder på Blackies intervall pass.. Har tyvärr bara en bild på det för fick se nu att resten av allt från det är filmat så att vi ska kunna kolla på i annat syfte.. Så jag får lägga upp bilden jag har på hur hon såg ut efter detta :)Hon tyckte iaf att det var kul att få ånga på lite denna gången.. Nu ska jag köra några snabbjobb med henne sen siktar vi på att kvala henne innan nästa år..

Örebro turen

Idag på förmiddagen vid 11 draget efter att jag tränat Donnie så drog vi iväg mot Örebro för att lämna hem Linde ricka.. Åkte till Sättrans Stuteri där hon bor då, alltid lika trevligt att komma dit. Vi skickade ut henne i en hage där bland andra och det var det roligaste jag sett på länge :) Springande för livet kommer Linde Ricka efter någon minut redan, hack i häl på henne kommer det 10 andra hästar som jagar henne så mkt dom orkar HAHAHA. Det var så kul med tanke på att man vet vad lat Ricka är så man kan ju undra vad hon tänkte i springandets stund haha.. " Snälla jaga mig inte, orkar inte springa mer" :D Efter ett tag råka hon få syn på en rundbal som stod där ute i hagen så då sneddade hon av rakt över hagen och fram till den och ner med huvudet.... Sen såg vi inte ansiktet på henne mer hahah :D

Vad vi däremot inte visste när vi åkte var att vi skulle få med ännu ett nyförvärv hem som också bara är 2 år precis som min :) Rickard ( ägare till sättrans stuteri ) kunde bara inte låta bli att övertala oss att ta med henne hem :) Han hade fler som vi fick ta med om vi ville men med brist på plats för tillfället så går det inte :) Men intresserad är jag såklart :) Får se vad framtiden utvisar :D

Sen åt vi på en reasturang på vägen hem, kycklingbröst och potatisklyftor i svampsås fick det bli :) Till detta vart det såklart en lätt öl :) Hela 2,1 % låg den på :P INte värst full efter den rätten..


Lördag!

Nu är det Lördag morgon.. Donnie har fått sin mat men har inte kommit ut ännu för jag ska ut på en runda med henne samt att jag ska lägga om såret. Sen ska inte hon vara kvar här nere för att hon ska flytta upp till andra stallet istället så att jag och Jenny får ha vårat i fred och Inga-Lill får ha sitt ifred.. Då har vi alla vårat eget att sköta så blir det mindre disskusioner om det :)

OM ett par timmar bär det av mot Örebro, då ska vi lämna hem Linde Ricka igen.
Kommer nog en ersättare för henne inom kort här antar vi :)

Regneksem

Jag har även ett annat litet problem på Donnie.. Hon hade regneksem när jag hämtade hem henne. Så sitter fullt upptagen på nätet och söker för fullt om hur jag ska hjälpa henne på snabbaste möjliga samt bästa vis för att bli av med detta.. Vet ju heller inte va grovt det är eller om det är mildrare grad som "ska" läka av sig självt. Vet inte om jag kanske borde ringa till en Veterinär och få rådgivning av en sådan så jag vet med all säkerhet att jag gör det rätta..

Fredag kväll

Härligt nu att slutat jobbet och sitta hemma och slappna av och ta en öl och ta det lugnt :)
Snart ska jag dra ut och ta in min häst och göra klart åt henne så hon får det hon behöver och sen blir det in igen och ta ett par bira till :)

Imorgon bitti får jag gå upp tidigt som bara synden. Ska hinna fodra hästen och träna henne och sen lägga om såret och släppa ut henne innan jag sätter på transporten och vänder bilen mot Örebro.

Vi ska lämna hem Linde Ricka imorgon tyvärr. Men nu har vi hållt på med henne såpass länge och hon har inte blivit speciellt mycket bättre, inte så att man ska överväga att behålla henne iaf. Ska vi komma någonstans så måste vi byta ut lite hästar och prioritera dom som funkar bra och tränar på..

Det var det det.

Vad det gäller träningen på Blackie så är det väl dags att uppdatera lite om det för det har jag inte gjort på ett tag.. Hon tränar på och känns kanon fin i travet nu, inte massa fjanteri som det brukar vara utan hon koncentrerar sig på det hon ska. Hon gick intervaller igår med henne och det gick kanon bra. Hon kämpar och sliter när hon springer så det märks att det är kämpa glöd i hästen. Så till veckan nu ska jag ta henne ett steg längre, då blir det banan och köra där för att se vilken tid hon ligger på så man kan börja planera lite för hennes del :)

Bilder: Kommer senare så håll er inne här med jämna mellanrum under kvällen så kommer det bilder.

2012

From nästa år är det ju som sagt lag på att ALLA körsvenner måste använda skyddsväst vid all körning PÅ banan. Alltså fram till grinden får du köra utan väst men inom ban området ska västen sitta på :)

Då gäller det för mig att inhandla en sådan innan nästa år då annars får jag problem om jag skulle råka hamna i en såkallad stickprovskontroll som kontrollanterna kommer utföra för att kolla så att vi som tävlar på banan kör med skyddsväst.

SÅ för er som ännu kör utan väst och kanske tom inte har någon väst? Införskaffa det snarast och gör till vana att sätta på den varje gång ni anländer till banan för att köra hästar där, en enkel försäkringe delvis för skador vid olycka och även för att slippa böter och eventuella avstängningar :))


Donnie

Donnies sår läker på för fullt och det har börjat dra ihop det nu. Känns skönt att det går relativt fort ändå. Hon har idag varit ute på en skritt runda iaf så att hon skulle få röra sig lite.. Vissa delar så ville hon springa själv så hon har inte ont varken när hon går eller springer och det känns bra..

Så nu kommer hon få börja skritt träna istället ett tag framåt tills det ser bättre ut så jag kan börja träna på riktigt igen..


Tråkigt

Jag har idag fått ett riktigt tråkigt besked. Nu vet jag inte hur jag ska göra för att lösa detta.. Kommer aldrig någonsin få tag på den person jag måste ha tag i heller så.. Och även om jag får tag i han så kommer det inte att bli till det bättre heller så. Instanser har försökt få tag i vederbörande pga olika orsaker men inte lyckats så jag lyckas nog inte jag heller..

Men nog ska jag göra mitt bästa med det..

Onsdagkväll!

Ja då var man äntligen hemma från jobbet :) När jag parkerade bilen hemma så mötte jag det bästa där <3 Donnie och Jenny kom och gick mot stallet på väg in mot kvällsmat :)

Hagen jag påbörjade igår hade INTE blivit uppsatt idag när jag jobbade så jag får fixa det själv imorgon när jag är ledig igen. Ska nått bli gjort får man baske göra det själv här...

Och ett annat besked fick jag idag som gör mig rasande. Ett samtal ska jag ringa till morgon så fort ett visst ställe öppnar det vet jag iaf..

Nu ska det nog bli en film, godis och nått att dricka till det.. :)

Ha en trevlig kväll

Ny hage på G :)

Idag när vi hade släppt ut lite hästar och ätit frukost så tog Jag och Sebastian på oss kläder och gav oss ut för att förbereda att sätta upp hagen.. Lyfte på alla stolpar och tråden på en släpkärra och spett och slägga och satte oss i bilen och drog iväg :)

 Såhär glad är man när man får åka med pappa och slå ner stolpar :)Sen fick jag gå runt occh bära ut stolpar och så över åkern. Började med att slå ner två trä stolpar till grinden :) 

Baus vagn stod mitt emellan där så jag skulle ha koll på han samt att han skulle se mig var jag var :D

Å så har jag gått hela förmiddagen då och släpat Sebastians vagn över åkern :))

Efter detta var kl 13.00 och det var dags att bege sig mot Årjäng för att gå på BVC med Sebbe :) Han hade läkarkontroll idag, den gick ju på 3 minuter så det var inte långa besöket inte :)

Vi skulle ta Ingalills bil in till Årjäng ringde hon och sa, när vi hade någon km kvar in till Årjäng så började hennes bil att krångla så det var ju verkligt kul precis när man lånar någons bil också..

Försäkrat

Skickade in formulär angående Donellie häromdagen så hon skulle vara riktigt försäkrad, måndagen efter ringde dom,,

                                                                          FrånSå då pratade vi lite angående hästar och lite olika hit och dit. Jätte trevlig man som jag pratade med..
Så nu är hon försäkrad med sport aktiv eller vad det hette. Liv försäkring samt veterinärs kostnader och sånnt.. Känns skönt att det är fixat nu iaf..


Ogiltig Vacc!

Helt otroligt. I Donnies pass kollade jag extra att hon var riktigt vaccinerad och det skulle hon vara sa dom.. Såg även att det var ifyllt vaccination men igår kväll när jag loggade in på travsport så fick jag se att det stod giltig vacc saknas. Ja då misstänker jag att dom inte registrerat in till ST då om det, så jag får ta passet och bege mig upp till travet och be dom fixa detta åt mig då :)

Idag har jag iaf varit ut och gett henne sina mediciner, lagt om såret vilket inte var någon större ide för det kanar neråt direkt.. Så nu får jag kolla sen när jag kommer inte till Årjäng om jag ka få tag i något bättre att lägga om med som håller sig på plats :)

Har även lastat upp alla stolpar vi köpte på en släpkärra som ska köras bort dit hagen ska sättas upp så får jag börja med det.. Men först frukost nu :D

Have a nice day så hörs vi ikväll :)

RSS 2.0