Veterinär

Som sagt var så skulle veterinär Daniel Schützer komma hit och kika över 2 av hästarna. Jenny ville ha ett böjprov på Frilla för hon misstänkte att hon hade ont i framknäna. Mkt riktigt så hade hon lite i ett av framknäna så det vart behandling där, samt i båda bakbenen vart det med behandling då. tråkigt när det blir så men att nu får vi väl hoppas att det är sista gången det behövs och att hon funkar sen. Resten kommer på Jennys blogg om den hästen..
Där håller dom då på med böjprovet.

Serena ville jag att han skulle kolla igenom tänderna på för hon bråkar så fort det råkar flytta bettet litegrann i mun på henne. Så det gjorde vi då. Helt korrekt så hade hon problem med sina tänder som jag misstänkt tidigare, han gjorde en enklare raspning utav tänderna. Sen hade hon en vargtand som stack ut pytte lite som inte det gick göra något åt så den skulle jag vänta med i ca 6 månader så den kom ut, också var det lite rött och irriterat där inne runt tanden så jag förstår om hon krånglar när det stöter emot där..
Nu ska det bli nytt bett som är så mildt jag kan ha på henne och jag kommer fortsätta träna lugna turer med henne tills jag känner att hon funkar bra i mun igen och att allt stämmer för henne..
Härnäst nu för Serena så är det en Broman tur med så det är klartecken där med. Då har jag gjort alla koller jag behöver sen för att veta att min häst är fullt frisk och kan träna på som vanligt.. Och jag gör inte testerna för ATT det är fel utan det gör jag bara för att jag vill få grönt på att allt står bra till med henne så hon har alla förutsättningar att träna på och komma igång..
Detta med tänderna och tidigare böjprov hos Daniel gjorde jag dock för att jag märkte felen, men Broman ska jag åka till enbart för att kolla så allt är RÄTT..

Snabbjobb!!

Jag söker träningskompis till Serena?? Eftersom inte jag tycker hon är i nog bra form att delta i istravsloppen så låter jag bli att anmäla in henne dit, sen är inte banan bra heller så det spelar in lite även det.. Vill inte förstöra mer för henne än nödvändigt i höga tempon som hon inte är redo för.
Däremot så skulle jag vilja ha någon som kör på banan med en häst i ca 1.40 tempo så hon får lunka runt tilsammans med för att ha någon att träna med samt få upp flåset litegrann så hon förstår vad det innebär bättre..
Så om någon har tid/lust att köra tillsammans med mig på banan så lämna en kommentar med namn och nummer så hör jag av mig :)

Onsdag

Ännu en dag som verkar bjuda på strålande vårväder. Sitter precis och tar mig en kopp kaffe.
Råkade visst spärra min inloggning på travsport.se när jag skulle gå in och kolla. Nu får jag maila in för att få nytt lösen igen och att tjänsten funkar.
Inget jobb på Ica idag utan jobbar Tors, Fre; Lör.
Lördag ska jag börja jobba, men före det ska jag hinna med ett Istrav med som börjar 12.10. Kör bara i ett lopp så det hinner jag med så får jag dra raka vägen från banan till jobbet sen :)
Idag har vi ringt in veterinären så han kommer hit.
Serena ska han få kolla över tänderna på som jag nämnt i något tidigare inlägg.
Jenny vill även kolla igenom Frilla så där blir det ett böjprov till då får vi se vad det visar =) Jenny har sina funderingar så vi får väl se om hennes känsla stämmer.. Tror vi väl ändå =)
Ska se om jag hinner ta ut Serena på en träningstur nu innan han kommer vid 13.00
Bild: Johan och Sebastian på Lild (Arvika).....

Såhär såg det ut i hagen åt våra hästar efter träningsturen igår. Kan till 100% säkerhet säga att INGEN av våra hästar går hungriga iaf :))
Och nästa bild är det Serena som står ute i solen och njuter av vårvädret :)

Måndag morgon

Vilkn tur jag hade idag. Jag hade ställt klockan för att åka och jobba jag, upp och tar ut hästarna och plockar ut bilstolarna från bilen och gör mig klar för att åka.. Tar på mig arbetskläderna och allt är klart. Då kom jag på att en av mina extra dagar jag fick behövdes inte för den jag skulle jobba för istället kunde jobba iaf :) Men detta hade jag glömt ändra i min kalender så nu blir jag hemma iaf idag :)) Undrar om Jenny blir glad nu då :) haha..

Söndag

Fint väder idag med, dock lite kallare än igår men det får gå.
Hästarna har varit ute på långtur idag. 17 km vart det.
Nu ska jag köra Jenny till jobbet sen ska jag åka och hämta Sebastian så han får komma hem <3
Uppdaterar bättre ikväll när jag kommer hem.. Har lite bråttom nu ..
Ha en bra dag alla

Lördag och sol

Idag har vi varit ute med 3 hästar samtidigt på träning.
Engsättra ( Jenny ) Serena ( Johan) Blackie ( Ingalill ) Detta gick kanon bra, alla tränade på kanon fint och hade kul, det är det som är den bästa träningen när hästarna är ute och har kul.
Serena är idag helt haltfri från sparken hon fick på benet för någon vecka sedan och hon kändes riktigt fin idag. Vad jag har planerat för henne nu är då att veterinären ska göra en tandkontroll på henne och fixa till eventuella fel. Hon har tex en vargtand på ena sidan och ingen på andra så den ska bort. Sen är det en tur ner till Broman som också ska genomföras men dit ska även Engsättra med så att vi får gå igenom dom riktigt för att veta att det är blankt papper :)
Efter detta så siktar Serena på kval så hon blir godkänd och eventuellt hinna med något 3-åringslopp senare under sommaren.
Vore såklart jätte kul om hon kvalar innan juni så uppfödaren ( Rickard Berglund ) får kvalbonus för hennes kval. Inget jag stressar med bara för att det ska bli så men det vore kul om hon går framåt så att hon hinner..
Har hellre häst i flera år än att en kvalbonus betalas ut så vi låter tiden avgöra..
Vädret är ju kanon och vägarna tinar upp som bara den, grusvägen idag var ganska bra tycker jag, mjuk och fin. På en annan väg vi körde var det helt isbelagt och det är ju jätte bra underlag det med..

Löning dag

Idag drog Sebastian igång vid 05.15 :( Jag gick upp och gjorde en flaska välling och gav han så han somnade väl om lite till och detsamma med mig, men vid 7 eller något sådant var det dags igen, då drog grammofonen igång igen och skrek och gnällde.
Så då tog jag med han och gick ner istället så han ick leka och JEnny fick sova, hon var så mån om sitt sovande så hon bytte rum för att slippa han så :)
Idag är det lön och många räkningar ska betalas, ska ta och handla lite saker hem till stömne med så jag får bättre ordning där :))
Sebastian ska åka till sin gammelmormor idag och vara där under helgen :) Blir skönt för honom det :P
Imorgon är det sommarfest på hotellet som vi har tänkt att gå på :) Jag lyckades få tag på en fribiljett som en tjej stod och delade ut på Ica så det är bäst att utnyttja den :) Får väl se om jag bjuder in Jenny eller om hon får betala själv haha :)

Tryckeri

Idag när jag körde in Jenny till jobbet så tog jag med min tävlingsdress och lämnade in på tryckeri. Nu ska reklam sättas på den och jag tror nog det kommer bli kanon bra detta.. Dom ska även få göra resterande märken till min nuvarande hjälm sen kommer jag även lämna in den nya som är på gång dit så jag får på mina olika dekaler på den. Den nya kommer bli kanon snygg bara jag bestämt mig för designen på den.

Torsdag

Imorse var Serena lite lite svullen i benet som hon har fått ett sår på, men hon har gått ute nu och rört sig lite och svullnaden gått ned.
Hon fick gå ut på en skritt runda på 5 kilometer just för att hon ska få röra på benet och inte stå, hon är inte speciellt halt nu utan mest öm där det lilla såret är..
Hoppas att hon nu blir 100 % bra snart så träningen kan sättas igång på allvar, sommaren och fina lopp närmar sig med storm.

Vårväder

Idag är det ett otroligt härligt väder ute. Solen skiner och fåglarna kvittrar, vårkänslorna strömmar igenom kroppen.
samtliga hästar går i sina hagar utan täcke och riktigt myser i solen och äter sitt hö :) Under dagen är det full hästträning här.
Kl 16.00 ska Jenny börja jobba så före dess måste allt vara klart här för sen sitter jag fast med ungarna så då blir det svårt att träna iaf :)
För tillfället sitter jag och tar en kopp kaffe och försöker komma igång lite här.
Barnen leker så jag tror bestämt att taket på huset lyfter :) Sebastian har varit otroligt grinig nu några dagar, bara kryper omkring och grinar och hänger i byxorna på folk och skriker så mkt han orkar :) Men men vad vore en dag på slottet :)

Baus..

I samma paket som gardinerna kom så kom det även ett nytt plagg till Sebastian som Jenny hade köpt med samtidigt :)) Han blir ju lika söt i allt han tar på sig denna lilla charmgosse :)
Så söt så.. Han brukar även vara med ute och åka i sin pulka som han fick i julklapp :) Det tycker han är jätteskoj :D

Tisdag kväll

Idag efter jag slutade jobba kl 12.00 så hämtade jag resten av min familj och drog hem till stömne :) Skönt att komma hem tycker jag faktiskt :) Speciellt när Jenny är med så jag kan känna mig lugn :)
Med oss hem hit hade vi nya gardiner, (Hissgardiner) vart kanon snyggt i vardagsrummet nu faktiskt :) Bilder kommer jag lägga upp under texten sedan :)
Senare på eftermiddagen idag så skulle vi dra och handla lite på Lidl inne i Arvika. Plockade i varor och gick omkring och prratade och så där inne, sen mot kassorna och välte som vanligt upp allt på bandet, 570 kr stannade det på och när Jenny ska betala så hittar hon inte betal kortet... NEJ då hade jag stoppat det i fickan på mina arbetsbyxor när jag köpte mat åt oss uppe i årjäng tidigare, och dom byxorna hade jag tagit av mig hemma i stömne, så det var bara att putta in varorna i kylen på lidl och sätta av hem efter kortet och tillbaka till stan igen för att betala :))
Bild på gardinerna :


Färgen är alltså ljuslila av något slag och mönstret går i svart :) Ser kanon bra ut faktiskt :=))
Tack Jenny för gardinerna du köpt åt mig <3<3

Blankt

Idag var det inte så jätte roligt på vägen. Speciellt inte hemma på backen. Man skulle nog utan större problem kunnat fixa frissen i isen istället för spegeln.

Jobbade 14,15-21.15 igår.
Idag fick jag mer jobb 07.00-12.00 ingen lång dag men dock för lite sömn emellan för min del.. Idag ska hela familjen dra hgm till stömne :) kul!
Nya gardinerna Jenny köpte åt mig kom igår så dom ska sättas upp sen är det tänkt :) bilder på det kommer i eftermiddag.


Tidig morgon

Idag vart det tidig morgon för mig. Sebastian drog igång vid halv 6 redan och vägrade sen somna om. Det lustiga är att om inte Jenny ligger i sängen bredvid han så inte han ser henne då går det utan problem att lägga om honom på nytt, men är hon där så vägrar han att somna, då bara skriker han och gnäller..
Nytt rum för honom vore alltså det enda för att iaf få sova till 07.00
Men imorgon vet jag en annan som ska få gå upp 05.45 så ska vi se hur minerna på henne ser ut :P Ja kan inbilla mig att läpparna då hänger nere i knävecken :D
Nu har iaf kaffebryggaren gjort sitt så nu ska jag ta en kopp kaffe och lyssna på lite musik och se på när Baus leker <3

Serena

Serena skulle ut på träning i det fina vädret idag men lite hälta stoppade det hela. Såret vart överkollat under dagen och bara det var tvättat och så att man såg såret bättre så vart det konstaterat att det inte var någon panik utan en enkel reva om man så säger. Ett omslag gjordes i ordning och lades på och hästen kommer vara bra inom ett par dagar redan..
Efter detta hoppas vi att inte det blir några mer hinder utan vi kan fortsätta träningen mot uppsatt mål..

Strålande väder

Söndag morgon har nog varit den finaste dagen på hela veckan tror jag, trots travfesten igår med mycket alkohol, god mat, och trevligt sällskap :)
Eftersom Donellie nu har lämnat Stall Hawk så skulle vi flytta om hästarna lite i stallarna här och då släppte vi ihop samtliga hästar igår under dagen för att senare på kvällen ta 3-åringarna upp till stall 2.
NÄr vi släppte ut dom där uppe så tyckte jag att Serena var lite ofräsch när hon travade iväg genom hagen, men tänkte inte mer på det utan lät det gå.
Idag när jag kom dit och hämtade ut henne ur hagen för att gå ut och träna får jag se ett sår höger bak. Då är det någon av hästarna som har lyckats sparka henne på benet igår så nu har hon sår och är tjock i benet och haltar i lättare trav redan. Skritt haltar hon dock inte.
Så nu har jag tänkt att jag får ta och ringa på veterinären på tisdag när han har telefon tid om INTE hon har slutat halta då.. Lite tråkigt är detta eftersom hon precis börjat kännas väldigt fin i träningen hemma efter tidigare medicinering mot omhet och sådant så råkar hon nu ut för nya problem igen..

Istrav idag

Dagens istrav var helt okey trots risigt väder. Dagen började med Engsättras värmning 11.10. Allt såg kanon ut och hon kändes bra under värmningen.
När hon skulle ut i loppet så fick Johan och Ulrika sela ut Engsättra för då var Jenny ute och värmde Basnäs Bagera som hon vart uppsatt på i monteloppet..
Engsättra gick helt okey idag, vart dock bara en 6.de plats men då på ett nytt rekord 1.52.3. hon går framåt precis som planerat :)
Jennys monte lopp gick kanon. Hon fick en bra plats i rygg ledaren sedan kom en annan häst och tog över ledningen så Jenny satt 3.de invändigt. 500 kvar ca så var det bara 2 hästar som fortsatt kämpade om vinsten och det var Jenny och Jenny Mahony om inte jag är fel ute. Men min Jenny tog över ganska tidigt in på upploppet och höll fint till en seger :) 1 monte start har hon denna istravssäsong och även 1 seger då :) Stort grattis till dig Älskling och även till hästens ägare och tränare :))
Tränarstatistiken för oss ligger på en seger, en 3.de plats, en 4.de plats en 5.e plats samt en 6.de plats så vi är nöjda :)

Lördag morgon

07.00 på morgon är klockan nu, jag har fått gått upp och ta med mig Sebastian för han börjar alltid skrika och grina i sin säng kl 06 på morgon så vill man någon gång sova längre än till 6 så är man i helt fel sällskap..
Kaffebryggaren gör iaf sin morgonplikt här så vi får vårat morgon kaffe innan vi drar igång med allt..
Idag är det bäddat för istrav för Engsättras del, idag är det ingen ideal tid utan först över mål vinner :) Engsättra kändes väldigt bra och fin i träning senast och vi tror att hon har bra chans att vara med där framme..
Igår var det en av alla Anonyma som gjorde bort sig, vi spar alltid ip adresserna på anonyma kommentarer så vi ska se senare om någon som visar sitt namn varit anonym. Igår fick Jenny en  kommentar från Anonym, men denna gången däremot så hade denne person glömt att sudda ut sin mail i den rutan :) Och det här var i detta fallet den anonym som väldigt ofta klagar om ungar, bilbarnstolar.. Marice?? Du är en fegis
Senare ikväll är det travfest ute i Blomskog, öl , mat, och trevligt sällskapkommer det bli och den kombinationen är alltid lika trevligt :)

15.10 kr/litern

Jag höll på att få en chock idag när jag svängde upp till tankstation och fick se liter priset :O Över 15 kr för en liter?? Men det är ju helt otroligt sjukt. Vad är meningen med att höja bensinpriserna så mycket egentligen? Är det för att folk som bor längre ut på landet snart inte ska ha råd att ta sig till jobbet utan att behöva strunta i andra utgifter bara för att de måste ha bensin till sina bilar och sitt jobb?
Och för er som har tänkt att kommentera om att det inte är bensinet som är dyrt utan skatterna på bensin kan undvara det, Man får faktiskt ta och tänka lite att alla människor kanske inte har råd att betala 15 kronor per liter. I vissa bilar är det ca 30 kr per mil och har man då tex 3-5 mil enkel resa till jobbet så är man snart uppe i 10 mil tur och retur. Alltså nästan 300 kr då för dom som har lite större bil som drar mer, och det är för 1 arbetsdag det, sen jobbar vi kanske 21 arbetsdagar i månaden = 6300 i bensinpengar i månaden då + övriga utgifter ( mat, hyror, ungar, kläder, el, vatten, hygienartiklar, intressen ) så? Vad ska man ha för lön egentligen för att klara sig i dagens samhälle? Eller ska man ge upp allt och bo på jobbet?
Jävla regeringar som styr och ställer bara för dom själva klarar sig bra med sina översittarlöner dom har utan nytta..

Nytvättad!

Idag när jag kom hem till Stömne så drog jag igång tvättmaskinen direkt med min kördress i. Var tvungen att tvätta den nu för den ska in på tryckeri och få på trycket :)) Äntligen :D
Så ser den ut nu iaf. Grön/vit och röda revärer i utkanten av det vita :) På denna det tryckas Hawk. Mitt stall är Stall Hawk så det är mig själv jag gör reklam för då :))

Torsdag kväll

Igår kväll när vi fixat klart stallen och alla andra sysslor vi har så färgade vi håret på varandra :) Jenny gick från blondin till brunett :) Jag tog svart/blå färg på mitt hår :)
Såhär såg det ut :

Jag tycker Jenny vart kanon snygg i brunt hår :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2193844/images/2012/pic_189839475.jpg" class="image">


Långtur

UNder eftermiddagen när jag kom hem från jobbet så drog jag raka vägen ut till hagen och hämtade Serena och drog iväg ut på träning.
Idag kändes hon kanon, allt har gått åt rätt håll och hon kändes idag bättre än hon gjort på hela tiden hon varit här. Metacam och långvila har gjort henne gott.. Så idag var vi ute på en lugn runda på 11 km ca. Hur det blir för hennes del framöver har jag ännu inte bestämt mig för, först ska vi se till att hon funkar klockrent och att allt är som det ska. Hon ska genomgå iaf 2 kontroller till innan hon kommer ut på något snabbare äventyr på banan.. Däremot ska hon få gå några enklare jobb i 1.40 tempo för att se hur hon känns.
Skrittar lite efter träningsturen..

Svar till Anonym!

I tidigare inlägg där jag skrev om Serena så nämnde jag istraven lite där.
På detta inlägg fick jag en kommentar från ännu en ANONYM som undrar varför dom bara körs i Istrav, och att två åringar ska gå premie..
Då kommer mitt svar till Anonym här.
För det första verkar du vara dåligt påläst om våra hästar överhuvudtaget.
För det första är dom inte 2 år utan dom är 3. Klart dom ska gå premie men det har våra hästar redan gjort. Istraven deltar vi i pga det är kul, samt att vi ställer upp för dom olika traklubbarna som arrangerar så att det ska bli några istrav.. Sen vad du har för problem med detta förstår jag dock inte riktigt. Men om du har några egna 3 åringar så kör gärna du dina premielopp med som.. ( 3 åringar får inte ens gå premie bara så du vet )

Ikväll

Ikväll ska jag ställa till med lite förändring har jag tänkt :)
Jag ska klippa mig samt färga håret är det meningen, får väl se om jag får någon hjälp med klippandet annars blir det inget av med att färga heller...
Kommer bilder och mer uppdatering om detta senare.

Serena

Idag kom skorna tillbaka på Serena.. Hon har nu gått igenom både medicinering av Metacam samt tagit en längre vilotur under tiden som karensen för medicinen gått ur ( 2 veckor ) ca.. Idag tog jag ut henne på första turen efter allt, hon verkar pigg och framåt, dock lite ringrostig men detta sätter sig med all säkerhet inom ett par rundor..
Vi ska beställa tid med en hovslagare inom det närmsta för att få omskott på som jag vet just nu 3 av hästarna..
Serenas framfötter är inte roliga att se på så det ska bli nyttigt att få nytt där.
Till helgen är det dags för Blomskogs istrav då. Meningen denna istravssäsong var att jag skulle kämpa för att bli istravschampion, fick 2 st 3.de platser ( 1 st 4.de) med Engsättra. Men direkt efter detta vart jag utbytt och har nu ingen alls att köra på Blomskogs istrav, tråkigt. Men men så är det, jag får kämpa vidare med tränandet så kanske Serena kan komma med i slutet utav säsongen och få gå något enstaka istrav :)
Serena idag innan träning :)

Presenter

Idag fick jag alla hjärtansdag presenter av Jenny :) Jätte roligt att jag fick något <3
En Choklad ask och ett fint doftljus :) Tack älskling för det

Onsdag

Imorse satt jag och Sebastian och åt gröt och jag drack en kopp kaffe under tiden.
Efter det åkte vi till Årjäng för lite ärende. Köpte nya skor till Serena som ska dättas på idag. När det är klart ska jag ut med 2 hästar på träning. Serena och Engsättra .

Mer ikväll


Lustigt

Tjejer är SÅ snabba att klaga. Tex idag är det alla hjärtansdag och jag sov hemma i stömne inatt, imorse var klagandet i full gång att inte jag var hemma.
När jag kommer hit med lite presenter jag köpt åt Jenny så hade inte hon köpt något åt mig?? :)
Vad är då gnället? För att tjejer vill ha presenter och killarna inte ska få nått :) bad style

Presenterna jag köpte :


Full rulle

Idag passar jag på att göra så mkt jag hinner hemma :) Tvättar ALLA kläder, städar upp på golv och sånnt med dammsugaren :) Ska ta och gå på övervåningen med och se om det behövs röjjas och fixas där :) Ska försöka fixa så jag kan värma den så ska sovrummen placeras där sen :D

När denna tvättmaskin är klar så ska jag tvätta min tävlingsdress för den ska in på reklam tryckning snart så då måste den vara ren :)) Kommer bli kanon snyggt :)

Alla <3 dag

Idag är det 14 Feb vilket innebär alla hjärtans dag här i Sverige.. Detta är en dag som bör vara fylld av kärlek och omsorg. Kanske även vi ska ta och skänka alla som vandrat vidare från jordlivet en extra stark tanke idag och tom tända ett ljus för dom..

Jag önskar iaf min älskling Jenny och min son Sebastian en riktigt bra alla hjärtansdag nu idag. Jag är tyvärr inte där ni är just idag så vi kan inte äta någon god mat och så, men man ska aldrig säga aldrig vad det gäller mig :) Har allt ideer för mig så man vet aldrig vad jag hittar på :))


<3

Lägger upp några bilder på mina favoriter här..Sebastian har precis badat på dessa bilderna..
Jag har inte bloggat så mycket på sista tiden för jag har egentligen ingenting att blogga om :S

vad skulle man göra utan dessa två människor? Tänkte jag skulle ge dom båda några rader var här på sidan..

Jenny :

Denna tjejen är det tack vare travet att jag träffade, och det är jag väldigt tacksam för. Hon är en underbar individ, (utom dåliga och sura dagar) men sådana dagar har vi väl alla men Jenny är extrem när hon är på surt humör. Men hur som helst så är hon underbar att leva med.. Vi har upplevt så mycket tillsammans under våran tid ihop, dom flesta minnena tillsammans har vi sparade på kort eftersom vi tar kort på nästintill allt vi gör :) Och det är så kul att sätta sig och kolla tillbaka i tiden vad man har gjort och allt kul man haft.. Jag älskar Jenny oerhört mycket, även om vi ibland ryker ihop så det dammar runt oss så är det ändå så att kärleken övervinner allt. Jag kan ibland vara en idiot och säga mkt dumma saker till Jenny när jag blir arg, ledsen, besviken, men innerst inne menar jag inte detta utan jag vill bara säga att jag älskar dig Jenny <3 Du är allt för mig :) Hoppas vårat varar för evigt..
Och för er som tror att jag och Jenny inte har ett förhållande längre pga min flytt har alltså fel. Vårat förhållande har inte med min flytt att göra..

Sebastian:

Ja du Bausen. Dig är det jag och Jenny som skapat tillsammans <3 Du kom som en orkan den 28.de April 2011 09.05 inne på Karlstads BB. Du hade så bråttom ut till vida världen så du gav knappt mig och mamma tid att åka från Årjäng till Karlstad..
Mn nu är du iaf ute hos oss och du växer så det knakar. Du börjar bli så duktig på allt det du gör och "försöker göra" :) Du har fått dina första tänder, du ställer dig och sätter dig själv på ett bra och smidigt sätt.
Och du är väldigt, väldigt älskad av många människor som du tycker du är så snäll och fin :) Och det är du med kan jag säga. Du är det bästa som någonsin hänt mig och du ska följa mig hela livet och jag kommer alltid finnas vid din sida både i med och motgångar :)


Söndag

Idag är det ett strålande väder ute, härligt. Igår var jag hos Tony på fest i hans hus ute i L-Fors. Var mkt trevligt men det vart nog någon öl för mkt för min del :)) var ganska dålig inatt när jag kom hem :P

Idag när jag vaknade så mådde jag inte bättre heller kan jag säga.. Men men ut i kylan och bära vatten till och släppa ut hästarna i stall 2. Dom andra fixade Ingalill..
Idag ska Jenny jobba 16-21 så jag och Sebastian ska va ensamma då :P
Har kvar att göra i stall 2 så jag får väl åka och fixa det när Baus lagt sig sen :)

Innan Jenny börjar ska vi dra på Ica och handla lite, ska bli tacos här hemma ikväll när jag hämtat hem henne :)

Fredag

Just nu sitter jag med en kopp kaffe och väntar besök.

Jag och Sebastian har fixat hans morgon gröt och gett han den så nu är han mätt och glad och leker för fullt i sitt lekrum.
Bilen står ute och puttrar och går för att det ska bli värme i den.
Idag hoppas jag att eventuellt få åka hem till stömne en tur och elda och sådant..

Imorgon ska jag till Tony Ryman på fest är det tänkt.. Han har ordnat med fest så jag hoppas det kommer några och att vi får en kul kväll vilket jag tror :D

Stackars liten

Nu har min lilla guld kille lyckats bli sjuk för första gången i sitt lilla liv.. Igår var han lite vissen och snorig tyckte vi och han sov en hel del, idag är det inte så mycket bättre. seg och snorig och väldigt trött idag med. MEn vi är inte så pigga vi heller när vi är förkylda så :))

Men vi myser så mkt vi kan så blir han nog frisk snart :)


Då var det dags

Idag fick jag svar från ett reklam ställe som sätter tryck på kläder och sådant. Så nu ska jag köra in min tävlingsdress dit så att jag får på tryck på den :) Kommer bli kanon snyggt :) Hjälmen är nästan klar med dekaler men fattas lite grann på den..

Stället jag ska lämna in på är:


Torsdag

Idag ska Serena stå inne lite längre än dom andra, hon ska få ha sitt BOT täcke någon timma sen ska jag försöka få på två framskor på henne som hon lyckats trampa av sig... Detta med skor är inte alls roligt..

Får jag dit dessa så ska vi ut på träning sen, hennes karens på medicinen gick ut igår så nu ska hon vara helt fri från det samt att hon fått längre vila under karens perioden så hon bör vara fri från ömhet i kroppen nu.

Mer om detta senare.

Riktigt trött

Häromdagen när vi var på Pizzeria venedig och åt middag i väntan på att Izabella skulle till tandläkaren så såg det ut såhär vid bordet :)

Izabella var så trött så hon somnade där hon satt och åt :)


Hovslagarkurs

Jag sitter och funderar på att försöka komma med på en hovslagarkurs.
Om någon råkar veta var det går en sådan så får ni gärna lämna en kommentar här så jag ser och kan kolla upp. Eller om ni råkar veta någon som kanske kan lära mig att sko. Vill så gärna kunna det själv så jag kan fixa mina egna hästar med skor och sådana saker, det skulle helt klart underlätta..

Så alla vänliga själar, vet ni något eller kan sko och kan tänka er att lära mig så kommentera gärna :)

dagens träning

Idag tog jag mig en träningsrunda med Engsättra.

Hon har tagit samtliga istrav på korrekt sätt iaf. Hon känns bättre än någonsin. Ren och fräsch i travet och pigg och framåt hela tiden, det är bra.
Hennes upplägg under vintern har tack vare dom fina propositionerna varit perfekt. Hon kvalade i November på godkänd tid. Efter detta så vilade hon fram tills dess att istraven drog igång. Sen har hon deltagit i samtliga utom 1. Och det som är bra i detta är att det började med Idealtid i första loppet, sen var det fri fart och först i mål gällde, efter detta ideal tid igen..
Så hon har lixom aldrig gått tom på krafter utan hela tiden kännt att hon orkat med och att det är kul :) Och detta är det bästa i träningsbiten att inte slita ut hästarna fullständigt varje gång, speciellt då unghästarna.

Nu ser vi fram emot nästa istrav då jag är ganska säker på att hon närsomhelst vinner igen..

Onsdag

Idag är det Onsdag och jag skulle egentligen ha jobbat, men nu har ju tyvärr mitt vikariat på Ica gått ut så jag jobbar bara extra nu :(
Vi vaknade runt halv 8 ca, då gick Jenny ut till hästarna och jag och Sebastian låg kvar i sängen..
Sen kom Jenny in igen och då hade jag o Baus somnat om igen och klockan var 9 ;) Tack älskling för att vi fick ligga kvar och sova och mysa idag :)

Nu ska vi ta och äta frukost här sen blir det väl ut under dagen och fixa lite olika saker med hästarna :))

Värmepump!!

Har suttit och funderat lite över min uppvärmning av hus här. Tror jag ska ta och prata med hyresvärden om att sätta in en värmepump här. Är svårt att värma både över och undervåning med en kamin som står nere :S Om jag istället kanske hade en värmepump till hjälp så kanske jag fixar att värma upp huset så jag får sovrum som räcker till så jag slipper ha 3 sängar och 2 nattduksbord i ett litet sovrum.
Inte direkt charmigt om jag får säga min mening..

Har en kompis som arbetar med att installera pumparna så isf ska jag höra med honom om hjälp med detta har jag tänkt :)


Stömne

Ikväll är vi i stömne :) Jag, Jenny, Izabella och Sebastian.
Idag tog jag med mig Izabellas säng hit så vi har inrett sovrummet nu :) Lite trångt men finns det hjärterum så finns det sjätterum :)
Sebastian ska ta sin välling i en flaska och dra till sängen och sova nu och Izabella ser på tjorven på tv :)

Jag eldar för fullt i spisen och har dammsugit.
Nu ska jag sätta på kaffe så man får en kopp att njuta av :)
Bilbatteri ska jag sätta på laddning ikväll så bilen startar imorgon när jag ska till jobbet :) Jobbar 8.45 till 16.00 imorgon :)

Härligt

Eftersom jag sov i L-Fors inatt så gick jag ut och fixade hästarna imorse.
Det va helt underbart att gå ut och säga god morgon till dom och ge dom deras frukost för att sen släppa ut dom i sina hagar :)
Hur orkar folk klaga över hur jobbigt det är??

Nu ska jag skynda mig ut och mocka och ladda batteri till bilen, sen ska jag köra Bella till tandläkaren vid 15, sen blir det hem till stömne :)

Märks att man är i L-Fors nu, fullt skrik, gnäll och klagande hela morgon...


Kvällen <3

Då äntligen är det söndag kväll och dagens pass på jobbet är över. Bra betalt är det idag och det är det enda.

Ikväll sover jag hos Jenny. Ska pyssla lite med hästarna imorgon, får fixa lite saker som annars aldrig blir gjort när inte jag är här.
Serena ska ha ny sko för hon har tappat en, Bella ska till tandläkaren och efter detta bär det av mot Stömne :) hela familjen denna gången :) kul kul :)

Baus när han äter gröt


Dagens Istrav

Idag var det Engsättra och Frilla som åkte in på istrav.
Engsättra skulle gå idealtid 1.55. Så där var det alltså INTE först i mål som vissa trodde :)

Hur som helst så gick Engsättra in på tiden 1.55.1 och gick därmed av banan som loppets segrare :) Alltså 1 vinst samt 2 tredjeplatser om jag får säga min mening. Rätt bra för en 3 åring att fixa till detta :) Idag kunde jag tyvärr inte medverka själv i istraven pga jobbet så jag fick prioritera det denna gången.. Har tagit ledigt därifrån för istrav tidigare så nu var det dags att låta jobbet gå före istravet denna gång..

Frilla vart diskad för galopp, inte helt oväntat.
Serena ska jag själv ta ut på träning på måndag för att se hur hon känns, hon har gått ett snabbjobb efter sin medicin period och det kändes bra 90% utav det, upploppet vart inte bra.
Hon har nu stått för att jag ska vara säker på att inte det är några konstigheter med henne.
Jag har planerat att hon ska in på istrav då Blomskog kör sin dag på banan, efter det istravet bär det av på travfesten som är på kvällen efter.

Stort Grattis till Engsättras tränare Jenny Ryman.

Bilder

Här kommer då bilderna som jag lovade tidigare..Såhär ser köket ut då iaf :) Fint tycker jag.När jag flyttade in så satt här ett litet kylskåp utan frys, men det funkade inte märkte jag när det stått på i 2 dagar och ännu ingen kyla. Nu har jag detta i köket istället som är både snyggare och bättre.. Skulle bara vilja operera in det i väggen.. Bör jag väl få :)Och detta är mitt vardagsrum :) Lite rörigt i sofan och på bord för jag har inte kommit underfund med vart saker ska stå/hänga. tallriken på bordet är INTE disk utan det är jag som är mitt uppe i middags ätandet :))

Önskar att jag kunde ta ett kort på min älskling med när hon är i huset och har sina saker med sig och stannar här hos mig för alltid sen :) Men den dagen är nog långt borta...

Ursäkta

Nu får ni ursäkta mig att jag varit lite slapp på blogg fronten. Men jag har haft fullt upp med allt möjligt och väldigt rörigt i huvudet.

Hur som helst så börjar jag komma i ordning i huset. Fick hjälp med gardiner och sånnt under veckan :) Idag har jag min älskade son här som ska natta över hos mig inatt för att Jenny jobbar :) Verkligen jätte mysigt att han han liggande och sova i sin säng i sängkammaren här :)
När jag flyttade in så var kylen ur funktion så jag ställde mina matvaror i ett oisolerat rum som finns i huset, idag när jag kom hit var allt stelfruset. Undrar om jag kan använda ägg som varit frusna????

Iaf så nu har jag eldat igång värmen och satt Jennys bilbatteri på ladd under natten så det ska finnas ström imorgon :)

Nu snart ska jag försöka rota ihop lite mat att äta. Har inte ätit så bra på ett par dar nu :(

Bilder på hur jag har det här inne kommer senare när jag ätit..

Saknar min Jenny mer än något annat nu och skulle göra vad som helst för att hon kom hit ikväll och var med mig här :( Vore så mkt roligare om hon var i mitt hus och pysslade

Verk

Jobbar idag. Skulle ju vart ledig egentligen men gör öite extra timmar :) 11 timmar och 15 minuter tillbringar jag här idag.

Sen ska jag hem till stömne och elda oxh fixa lite där :) måste få tag på täcke och kudde så jag får dit:)

Verker fortfarande vansinnigt i käkbenet efter dom drog ut tanden, hur länge ska det hålla på???? Börjar tröttna på detta nu jag :(


Torsdag

Idag skulle jag egentligen varit ledig från Ica. Men istället har jag tagit extra arbete. Lika bra och ta allt extra som går nu när det är sista veckan på mitt vikariat, för sen får jag bara extra dagar så jag får ta allt.
11 timmar och 15 minuter ska jag spendera på Ica under dagen :P Sen bär det hem till stömne för att elda lite och sånnt.
På lördag ska jag nog ha med mig barnen ner dit eventuellt då för Jenny ska jobba, så jag måste snickra ihop Sebbes barnsäng med (resesäng ).. :)

Jag var ju även hos tandläkaren den 26.de Januari och drog ut en tand. Det var ingen enkel procedur för att få ut den kan jag lova. MEn nu 1 vecka efter har jag fortfarande fruktansvärt ont i käkbenet så jag år gå på tabletter hela tiden för att orka göra något?? Är detta verkligen helt normalt. Det tar nog ca 10 dagar innnan det läker sa han. Visst. Men inte innan det slutar verka hela tiden trodde jag ju inte :S
Mina tandläkar besök blir oftast så att andra ryser när jag berättar om dom , det förstår jag inte.

RSS 2.0