Exteriör med Sven Lindblom

Idag har vi varit iväg in till banan för att påbörja nya projektet " Till Start" Det påbörjades med en dag ihop med Sven Lindblom som höll föredrag om exteriör och härstamning. Vi började med en timmes teori inomhus då som sedan följdes upp ute i stallarna där vi kollade över totalt 17 hästar som medlemmarna hade med.
Vi hade 2 hästar med härifrån.. Vi fick bra betyg på båda tycker vi, vissa saker var väl såklart inte top, men det finns ingen häst som är byggd så att allt är perfekt och inga fel finns..
Hur som helst så var detta en oerhört lärorik och nyttig dag, man fick ett helt annat perspektiv på hur man bedömmer en häst helt enkelt och vad man ska kolla på vid eventuellt köp utav häst.
Här följer lite bilder :



Där fram då står Sven och föreläser



Där har han fått en liten blomkvast som tack för att han kunde komma och undervisa :)



Här har vi då kommit ner till stallarna och börjat kolla på hästar. Först ut var Daniel med sin 1-åring :)



Som ni ser så var det en del folk med och lyssnade på det Sven hade att lära ut. Har fler bilder men det är inget som kommer ut nu. Tänkte bara visa i stort hur det såg ut..

Måste passa på att tala om att Sven Lindblom var en riktigt bra föreläsare faktiskt, berättade klart och tydligt hur saker och ting låg till och hur det fungerar..

Samtidigt så får jag säga att detta Till Start projektet verkar vara en kanon ide, har visserligen bara varit en gång ännu men börjar det såhär bra så kan jag nog tro att det fortsätter i samma stil..

Kommentarer
Postat av: Jeny

Jäävligt intressant

2012-05-07 @ 15:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0