Söndag

Idag är det söndag och V64 på Årjäng..
Själv ska jag inte dit utan stannar hemma istället.. 2 hästar har varit ute på träning under morgonen, Ruby och Svarten.
Jenny jobbar nu och jag har barnen här hemma.
Imorgon bitti bär det av mot Arvika travet med Svarten, ska bli kul att se hur det går där =)

Torsdag

På Måndag är det dags för trav igen. 
Svarten går ut i V5-5 på Arvika.. 2100m Auto och Paw kör, dom startar från bricka 7, inget roligt spår att ha på Arvika banan men. 
Senast Paw körde han på Årjäng så gick han 17.1 2660 m, 500 m kortare denna gången så han kommer vara med och kämpa..
 
 

Startlistan!!

Idag fick vi startlistan till Runaways lopp på Momarken!
Hon går ut i V65-6 och loppet är 2140m Auto och Runaway fick spår 9.. 
Inte det bästa spåret men inte heller det sämsta. En av dom värsta konkurrenterna däremot fick mycket sämre spår och det är vi gynnade utav.. 
 
Runa har tränat kanonfint efter Åmål loppet och känns helt klockren. Vad som gäller är att hon ska sköta sig även i nästa lopp och anstränga sig litegran och inte fjanta omkring, sköter hon sig så tror jag starkt på att hon är bland dom 3 främsta och kämpar. 
 
Startlistan:
 
 

Måndag!

Grått och tråkigt väder här idag. Jag och Sebastian har hämtat hem lite hö här iaf så något vettigt har vi fått gjort. 
Senare ska jag se om jag hinner ut med några hästar på träning, beror lite på hur länge Jenny jobbar idag!
 
Anmälan till Momarken den 2.a Juli gick ut idag, Runaway kom med som sista häst. Hon har ju inte alls mycket poäng i det norska systemet så det var precis det.. Har kollat igenom lite snabbt och det var några riktigt bra hästar med denna gången så vi får vänta tills imorgon när vi får se spåret så får vi se då vilken chans vi har där. Runa är bra och kämpar duktigt när det fungerar för henne så jag hoppas hon går ut och gör ett bra lopp oavsett motståndet. 

Söndag!

Midommarhelgen är alldeles strax över för i år. Jag har varit på trav 1 utav dagarna än så länge i Årjäng. Alltid trevligt att åka dit under midsommarstravet och se alla människor som sitter i bergen och som finns runt omkring, Idag ska vi ner till Arvikabanan och kolla på travet därifrån, ska bli trevligt. 
Igår kväll så åt vi Pizza och tog någon öl och hade trevligt ihop med Mahony's samt 2 av deras vänner :) Jättetrevligt var det :P
 
Runaway var igår ute på sin första träningstur efter loppet, känns ännu finare i träningen nu tycker jag, lugn och sansad och väldigt fokuserad på det hon gör, blir kul att se nästa start hon gör :)
 
Nu blir det kaffe sen flytta hästarna till gröna hagen =)

Torsdag Morgon

Inatt har det bara varit jag och Sebastian hemma, Jenny har jobbat natt och Bella är hos sin Farmor! 
Jag gick upp 06.45 och började fixa stallet, när jag kom in så väckte jag lillen så åt vi lite frukost. 
 
Nu ska vi göra oss klara för att åka för idag ska vi styra bilen mot Sättrans Stuteri. Vi måste ju åka och kolla på fölungen som G.G.Frilla har fått! 
Mer bilder från den turen kommer eventuellt ikväll :)) 
 
Ha en bra dag där ute !

Onsdag

Idag har det varit oerhört fint väder, barnen har varit på dagis.. 
Svarten och Ruby har varit ute idag med Jenny i vagnen, hon var nöjd med båda.. 
På Fredag nu är det dags för svarten att åka till Årjäng på trav, han startar i lopp 6 som är ett montelopp. Jenny står start där.. 
Hästen möter några som han slog i senast lopp då han kom 3.a. 2 av hästarna som är med denna gången var bättre än svarten sist, skillnaden denna gången är dock att det är 2600 m och det är vad svarten gillar.. Vi hoppas att han gör sitt bästa så kommer han göra ett bra lopp!
 
Idag kom postbilen ända upp på gården för att leverera min vinnartavla från Åmål i Söndags :)
Såhär ser den ut :
 
 
Nu ska jag sätta mig vid tv och slappna av lite och kolla vinnare V86 och äta lite choklad =)
 
 

Åmål!

Här har jag gjort ett skärmklipp från Årjängstravets hemsida, 
Det är Morgan Fredvi som kommenterat Runaway =) Mycket roligt att läsa..
 
 

1.a tränarsegern

Igår var det Åmål som gällde med Runaway!
Hon visade konkurenterna var skåpet ska stå när hon spårade varenda meter i loppet och totalt mosade dom! Hon vann med halva upploppet på nya rekord tiden 15,6 över 2080 m!
Hon sänkte sitt tidigare rekord med 2 sek och då var hon okörd i mål och hade krafter kvar över mål!
Det vart raka spåret till dopingkontrollen !

Bilder:


Beteshage

Idag har det varit full fart med att slå upp en ny hage. 
 
Hästarna vart överlyckliga när dom kom ut i den =) Runaway fick gå 1 timme ca och äta där så fick hon och Svarten gå över till den andra sen igen. Runaway ska starta imorgon så jag vill inte sätta henne på gröngräs dagen före start när hon inte gått på det tidigare. Men efter starten kommer hon få gå där och må gott igen =)
 
 
Där finns gott om bete för hästarna =) Har ett par åkrar till i liknande skick som kommer stängslas in framöver =) Härligt att hästarna har fina hagar att gå i då slipper vi leriga och skitiga hästar den stunden iaf samt att dom mår förträffligt gott när dom får beta gröngräs =)

Banjobb

Idag har jag varit till banan med Engsättra och Ruby.. 
Ruby sprang ihop med 2 andra hästar som skulle springa 1.25 tempo.. hon sprang med i rygg hela tiden och skulle så göra för att hon inte skulle försöka springa hem i kurvorna, hon gick med kanon och vi kom imål på 1.28 och då var hon totalt okörd och inte det minsta sliten. Hon är kval klar.
Engsättra sprang på som vanligt, inte helt rent i travet men heller ingen katastrof, problemet där är att vi inte kan köra på henne hur fort som helst för då hoppar hon för oss, är nog en balanseringsfråga där misstänker jag.. Hon gick iaf 44 ca!
 
Nu har vi precis ätit middag och jag är proppmätt, inte nog med det så fick jag hicka också =( Nu blir det Fredagsmys med godis och en bra film!
 
Imorgon blir det att stängsla vidare på nya hagen så den blir klar någongång!
 
Godkväll alla =)
 

Torsdag!

Idag har regnet verkligen öst ner här. Det började när jag var påväg hem efter att ha lämnat Sebastian på dagis.
Så det var till att ta fram regnkläderna och börja jobba på här, Började med en långtur med Runaway, hon tränar fortfarande på riktigt bra, hoppas nu att hon för en gångs skull kan kämpa på Söndag så hon får visa att hon är bra, hästen är bra och hon har BRA kapacitet bara hon kunde sluta och fjanta sig och istället fokusera på tävlandet.. 
 
Efter henne tog jag Engsättra på 2 varv på slingan, känns bra hon med nu, mer snabbjobb för henne så tävlar hon snart. 
Sen var klockan så mycket att jag fick sticka och hämta Sebastian och nu håller jag på att lagar lasagne :) 
 
Jenny har varit i Årjäng på trav idag med Stall Mahony, det har gått bra för dom med premiet samt Sunes lopp där han kom 2.a
Stort grattis till Stall Mahony för detta!

Onsdag

Idag tycker jag det varit lite grått och tråkigt väder! 
Jag och Sebastian har varit och hämtat hem lite fler höbalar, tyvärr nu så var hö't från vårat parti slut så jag fick av annan kvalite, dock så nära vårat som det bara var möjligt bad jag om.. Hade jag visst att det var slut så hade jag hämtat hem detta tidigare och bytt hö på de hästar som inte står för start i det närmaste så hade dom som skulle starta nu fått ätit vidare på tidigare hö. Nu fick jag tyvärr hö byte på Runaway 4 dagar före start, jag hoppas såklart att detta inte ska störa henne speciellt utan att hon håller form och tävlar på bra på Söndag! 
Vet heller inte HELT säkert hur mycket det påverkar inför starten med bytet, 
men framöver nu så ska jag hela tiden se till att det finns kvar utav sorten hö som vi kör på så inte detta inträffar mer med så kort varsel!
Jag vill inte byta foder och hö så tvärt inpå start, så jag ska ringa till leverantören och prata lite så vi hela tiden kan få hö från samma parti så vi vet vad hästarna har och att det rullar på och fungerar bra! Bra hö är A och O för att få fungerande hästar som orkar prestera.
 
Efter detta har jag även hunnit med att laga tvättmaskinen här, den började strula med centrifugen här, så jag har haft ett samtal med maskinen och nu funkar den som ny igen =) Den ville tydligen inte flyga ut i jordkällaren ännu ;) 

Arvika!

Idag har det varit fullt ös!
Körde Seb till dagis imorse. Sen var det full fart hem och hjälpa till att fixa i ordning inför trav!
Svarten såg fin ut i värmningen, någon enstaka gång jag tyckte han tog något extra steg.
I loppet skötte han sig kanon! Han kom 3.a på tiden 1.18.3 över 2100 m! Så drt vart lite extra poäng och lite pengar för honom! Nöjda med honom!
När vi kom hem så drog jag ut med Runaway, hon kändes väldigt lugn och fin i träningen idag, hon fokuserade hela tiden på träningen istället för att springa och titta på allt annat och ligga på så hårt som hon ksn göra ibland! Mycket nöjd med henne idag!
Efter allt detta så avslutade vi kvällen med tacos!

Bilder från dagens lopp!


Måndag

Har glömt att skriva under helgen!
Lördag var det provlopp med Engsättra och Ruby. 
Engsättra gick bra, hoppade för mig 2 ggr men vi körde ikapp och slutade 3.a !
Ruby gick också bra, hon var med i 30 tempo, hon följde med bra men bröt ut för mig ett par gånger, in på upploppet hade jag mkt kvar i hästen och tänkte då att hon skulle få spurta lite, då trodde hon att det var klart så fort jag tog i högertömmen så hon stack rätt ut i banan, jag styrde ner henne igen och då vart hon sur och galoppera, spurta sen ikapp 1 häst igen :) Hon är lite orutinerad med banan just nu så hon kommer sköta sig bättre nästa gång.. Närmar sig kval där!
 
Runaway kom med i ett lopp på Åmål på Söndag den 16.de. Spår 6 och Paw kör henne nu så får vi se. Hon har kapacitet och form men det är just det att man ska få fart på henne när det är tävling =) Paw klarade det bra senast han körde på Årjäng men med mycket hinder efter vägen så galoppera hon där :( 
 
Bilder från provloppen!
 
 
 
 
 
 
 

Lite bilder!

Lägger ut lite olika bilder här :) uppdaterar dock via telefon så beskrivning efter varje bild är inte möjlig så ni får nöja er med bilderna :)


Fredag

Vilket kanonväder hela dagen =) 
Jag har klippt gräset här och gjort rustat upp lite på gården =) Besök från Göteborg i helgen så då är det bäst att det är snygg och fräscht här.. 
 
Vi har varit iväg och köpt 60 nya stolpar, runda, vita fina stolpar :) Ska man slå upp hagar och vill ha en fin samt hållbar hage så är det dessa stolparna som gäller, de står kvar när tjälen kommer samt det ser mycket snyggare ut än andra stolpar.. Inom ett par dagar nu så står det en ny stor hage klar här som är full av grönbete som hästarna ska få komma ut på, gissa om dom kommer bli lyckliga!
 
Imorgon är det dags för en tur till Arvikabanan med Engsättra och Ruby, de ska gå provlopp.. Engis ska gå 40-45 tempo och Ruby ska gå 30 tempo. 
Ruby har tränat väldigt bra på slutet och vi tycker det ska bli riktigt intressant med henne imorgon, Engis är som vanligt, hon tränar bra men behöver sina jobb för att lära sig hålla ordning på benen när det går fort! 
 
Svarten går ut i tävling den 11.Juni på Arvika. Då är det monte som gäller och han startar från spår 3 på start. Endast 9 hästar i loppet och vi hoppas och tror att han bör vara bland dom 3 första om inte han får för sig att galoppera som han har gjort de senare gångerna när Jenny ridit honom.. Lycka till där!

Onsdag

Många timmar i bilen idag känns det som! Har iaf hunnit med att hämta hem hö från härtsöga samt varit på barnens cirkus på Dagis!
När vi kom hem därifrån så körde jag Ruby! Pigg och glad hela turen idag också :) provlopp med henne på Lördag ska bli intressant :)


Årjäng!

Då var vi äntligen hemma från Årjäng!
Monteloppet vart ingen höjdare. Lite omotiverad häst kombinerat med lite rullig häst så vart det en sista plats!

Svarten gick kanon, jag värmde han och han kändes jättefin, i loppet var han snabbast ut från 20 tillägg och hamna 4,de invändigt. Han gick 1.17.1! Loppet var 2660 m och därmed tangerade han sitt tidigare rekord över distansen. Pulsen efter loppet var 88 och vi är riktigt nöjda med honom!
Hästarna har bra form här nu, gäller bara att hitta Runaways motivation också så kommer hon också snart att leverera !

Nu blir det godnatt här! Massa att stå i imorgon !!
Nattia alla :)


Lördag

Äntligen är det kväll och vi har precis kommit in.. 
Idag har vi varit på B-Lopp med Runaway. Hon kom 5.a och fick lite poäng och lite pengar med sig hem. Hon är så fin i travet och skötte sig så bra idag, men när loppet gick och vi kommit 400 m så la hon av, hon höll tempot hela vägen till mål men det gick inte att köra med dom när de ökade tempot då, är nog jag som är för snäll mot hästen :) Några hade trötta ben över upploppet och hon tog in för varje meter på dom hästarna, några hann hon om men någon klarade sig =) 
Får vara glad att hon iaf slapp en nolla denna gången, nu ska vi testa en sak så får vi se hur hon fungerar nästa gång hon kommer ut :)
 
 

RSS 2.0