Resultat Momarken

Igårkväll var vi på Momarken. Svarten startade i lopp 9 där som var ett montelopp.. 
Pigg i starten och i vanlig ordning var galoppen ett faktum in i första sväng, måste ha varit gränsfall till diskning. Men han klarade sig och Jenny satte iväg framåt igen. 
Loppet som sådant var inte det minsta märkvärdigt, dåliga mellantider och loppet vanns på 19.0. Svarten satt låst i 2.a spåret ända fram till upplopp, hästen framför tröttnade totalt och den utvändigt gick inte varken framåt eller bakåt. Men när luckan kom så avslutade han bra med krafter kvar i mål. 
 
Nu ska jag och Sebastian dra iväg och hämta hem lite höbalar så vi får fylla på med det. 

Fredag

Tidig morgon idag. Jenny började jobba 07 så vi har kört henne till jobbet.
Sen drog jag hem till min pappa för att mata hans katter och städa kattlådan där, har lovat fixa det under tiden han är i Grekland på semester!
Nu har vi ätit frukost här och laddar för att komma ut och börja arbeta på. Ska se idag om jag kan sätta ihop Saaben tillbaka. Jag var ner till Arvika igår och köpte en ny del så nu hoppas jag den kommer fungera utan problem när jag satt i den =)

Tisdag

Idag har vi ångat på för fullt här. 
Seb har varit på dagis idag och lekt med sina kompisar. 
3 hästar har varit inne på banan, vi började köra Svarten och Ruby tillsammans. Jenny körde svarten och jag körde Ruby. Idag gick Ruby 1.26.0 så hon låg 1 sekund från kvaltid. Dock så var hon strulig idag och bröt ut och bromsade sig igenom varenda sväng samt över upploppet. Utan det krånglet så går hon kvaltiden joggande, 70 puls efter det..
Svarten skötte sig fint av det jag såg och Jenny var nöjd med han..
Sen körde jag Engsättra ensam. Hon sprang på som hon brukar fast lite snabbare. Körde 1.40 med henne idag ensam då och det var med 1 galopp så hon går åt rätt håll men det går sakta :)
 
Nu ska det bli lugn och ro ett tag, imorgon ska Runaway få på sina träningsskor igen så kör ångar hon vidare mot nästa lopp! 

Rolig läsning!

Här kommer lite olika inslag om Runaway som kommit i dagens tidningar samt från Årjängstravets hemsida. Lägger även ut lite andra bilder på henne!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årets 5.e tränarseger

Årjäng var det som gällde idag! 
Runaway startade i dagens 7 lopp! Som jag trodde från början så var det 2 hästar det handlade om. Runaway och stor favoriten Nettles! Nettles tog hand om ledningen och första 500 gick efter 14.9, sen försökte Jakobsson strypa tempot ordentligt och kom till 1000 m på 18 tid! Då satte Runaway iväg via 3.de och kom snabbt upp utvändigt om ledaren och satte färg på loppet! In på upploppet klarade inte Nettles av att hålla emot Runaway som enkelt gled förbi och vann på nya rekordet 1.15,9 över 2640m auto! 

Återigen fick hon besöka sitt andra hem ( vinnarcirkeln ) samt bevisa vem som är bäst! Runaway Rick!

Får ta några rader om min älskade ögonsten också!
Hon är ju nu anmäld till MâtensTravet i Årjäng på Lördag! Loppet går över 2640m. Runaway startar från bricka 6 och jag tycker inte det är någon nackdel för henne, hon är inte särskilt spårberoende på såvis, hon är ingen kanon från start men hon kan öppna såpass att hon kan få en vettig placering. Hon är stark som stål och tål att göra jobbet själv så hon är heller inte beroende av någon position i loppet. 
Denna gången är det Niclas Benzon som kör henne.
Största hotet i loppet är nummer 3 Nettles som körs av Jakobsson.
Men Runaway håller sin form kanon, hon tog 4 raka segrar, sen valde jag att chansa i tuffa lopp med bra hästar och där räckte det inte till, senaste Diamant Stoet försöket gick Runaway nytt rekord och hon gjorde allt hon kunde där, kommer nu ut i mycket enklare motstånd än dom 2 gångerna och jag tror Runaway kommer vara en av dom som gör upp om segern!
 
Startlistan:
 
 

Torsdag kväll

Så då får jag ta och blogga ikapp litegrann här. Har missat att uppdatera ett par dagar hörde jag Jenny klagade om =)
 
Hästarna tränar på bra här tycker jag, Lilltjejen Carmen sköter sig fortfarande exemplariskt och hon känns för att kunna bli bra framöver!
 
Igår fick Jenny den äran att kliva upp på Runaway, hon tog ett dressyrpass med henne, Runaway hade lite svårt att koppla av och koncentrera sig till början men det vart bättre och bättre hela tiden, dom övade på lite olika saker där :P Runa kan en del redan så hon är duktig :) nyttigt för henne att få använda skallen lite och inte bara ånga framåt som hon alltid ska göra :) 
Bilder från det följer här under:
 
 
 
Förövrigt här hemma så rullar allt på i sin vanliga ordning, idag har jag varit iväg och hämtat hem både hö och 600 kg havre så nu klarar vi oss en stund igen =) 
 
Har även uppdaterat med en ny skottkärra hit idag, efter några hårda år med ett X antal överlass så la vår gamla kärra av och däcket liknar mer en basketkorg. Fördelen med detta tycker jag är att man värdesätter att ha luft i däcken när man ska köra en hel skottkärra i uppförsbacke med punktering ( rätt tungt ) men nu sprang jag uppför med nya kärran =) Samt att nu åker hästarnas bajs lyxigt sista resan mot dyngstan =)
 
Kärran:
 
 
 

Tankar

Varje dag säkert 3-4 gånger tänker jag tillbaka på Runaway och hennes 4 raka segrar! 
Det är 4 otroligt fina stunder i mitt liv som har betytt väldigt mycket för mig! 
Hästen och kusken gjorde otroligt fina prestationer tillsammans. Tavlorna hänger bredvid soffan i vardagsrummet och jag vet inte va många gånger på en dag jag tittar på dom och tänker mig tillbaka till varje lopp! 

Söndag

Grå och tråkig dag rakt igenom. Jenny körde jag på jobb tidigt imorse sen har jag och barnen varit hemma. Fixade stallet och allt det där sen har jag sett en barnfilm med dom små liven. 
När vi hämtade Jenny från jobb så köpte vi med oss pizza och lite godis hem. Då fick barnen äta godis och se ännu en barnfilm. Vart Emil båda gångerna konstigt nog =) Emil är bra!
Imorgon är det full fart. 5 hästar ska träna. 3 på banan och 2 här hemma. 
Årjängsmarten närmar sig och vi har 2 hästar anmälda till start under helgen i Årjäng. Runaway och svarten, får se om dom kommer ut i samma lopp eller hur det nu blir. Blir intressant iaf att se vad för hästar vi möter denna gången :)
 
Nu ska det nog bli sängen för mig för av någon konstig anledning så får jag ALLTID huvudvärk på kvällarna :S Undrar varför ??

Lördag

Idag har Carmens ägare ( Inga-Lill ) varit här och träffat sin häst. Dom tog en runda med 2 hästar här så Jenny körde Carmen och Inga-Lill red på svarten. Nu har vi visat upp en skötsam och snäll tjej som tränar på duktigt, hoppas hon är nöjd med jobbet vi gjort med hennes häst!
 
Under eftermiddagen har jag och barnen varit på kalas och Jenny har varit med sina föräldrar på V75 på Färjestad!
 
Jättekul är det att man inspirerar andra människor med hur vi gör här så alla får nya ideer och gör som vi gör här :) Kul kul!
 
Nu ska jag kolla igenom dagens V75 omgång och se hur det har gått för alla där !

Fredag kväll!

Då var helgen framme igen. 
3 hästar har tränats idag. 
Jag själv har kört Runaway och Engsättra. Båda tränar på så gott dom kan och då är det bra :) 
Jenny körde Svarten idag och hon verka nöjd med det. 
När allt detta var klart så drog vi iväg till Karlstad med min pappa och fixade lite saker. 
 
Imorgon kommer Carmens ägare/ uppfödare hit och kollar på sin häst. Vi kan mycket stolta visa upp en häst som nu är exakt lika duktig och skötsam som dom stora hästarna som varit med om detta i flera år. Hon är så kanon duktig och snäll i all hantering här och tränar på klockrent. 
Jenny kommer sela på Carmen och köra henne så ägaren får se.. 
Senare imorgon blir det dubbelkalas. Min bror fyller 30 och hans dotter har fyllt 5 år så vi firar dom båda samtidigt =)
 
 

Onsdag

Idag har det varit full rulle ute hela dagen. Jenny började jobba kl 07 idag så vi började det hela med att köra henne dit, sen drog jag och barnen hem och fick i oss lite frukost och vaknade till innan det var dags att köra dom till dagis kl 09.
 
Sen drog jag igång och jobbade här hemma, 4 hästar som skulle köras. 
Började med Ruby som gjorde 2 varv på slingan, hon tränar på bra nu tycker jag och känns helt okey, banjobb för henne på Måndag!
 
Sen var det Svartens tur. Tog också 2 varv på slingan i lugnare tempo, pigg och fin mestadels av vägen, extra laddad sista backen hem ( Jenny brukar visst låta honom braka på uppför den )  :=)
 
Engsättra stod på tur för sina intervaller. Körde 6 stycken med henne med ett snitt tempo på 1.45 . Nu börjar jag fundera på om inte även hon börjar bli snabbare faktiskt, hon sprang ganska enkelt 45 tempo, provlopp för henne framöver!
 
Sen var det dags att hämta hem barnen och Jenny. 
Jenny satte på skor på Runaway och sedan tog jag en tur med henne också, hon gick en lite längre runda idag och hon känns kanon fin faktiskt, hon står snart i vinnarcirkeln igen! 
Nu ska det bli kvällen med varma mackor med räkstuvning i och en iskall Carlsberg :)
 
Ha en trevlig kväll alla där ute =)

Tisdag!

Idag har barnen varit på dagis igen efter 5 dagars ledighet, kan säga att det var välbehövligt, både för dom och oss skulle jag vilja påstå.
Imorse var vi ute med svarten och Carmen, jag körde Carmen och Jenny red svarten. Carmen tränar på bra faktiskt och sköter sig klockrent, hon går inte så jättelånga pass just nu men hon gör dom enkelt och bra. 
Nu under kvällen har vi varit upp till min pappa och Ewa och vart bjudna på äppelpaj ooch kaffe. Ewa bakade pajen när vi skulle komma. JÄTTEGOD!
 
Nu ska det bli lite ostbågar och dricka här och ladda inför en hård dag imorgon. 4 hästar att träna och jag är helt ensam då Jenny ska jobba i Edane.
 
Just det! Får lägga upp en bild på golvet som jag lagt i kammaren här idag, har ju bara haft undergolvet fram tills nu ( spånskivor ) pga jag har inte orkat börja med det eller känt att jag haft tid heller föressten, så imorse när barnen åkt till dagis och Jenny sov på soffan så gjorde jag klart, vart bra om jag själv får säga det =)
 
 

Måndag

Måndag igen och vardagen rullar på. Båda barnen är hemma och det har väl alla grannar redan hört misstänker jag ;)
Nytt lopp åt Runaway hittat framöver, kommer bli ett lopp i hennes egen klass denna gången.
Idag är det 2 hästar som ska ut på träning.
Nu ska jag ta min morgonkaffe här undertiden hästarna äter sin mat :)

Resultat Örebro!

Örebro igår. Började som det gjorde senast, hästen vart väldigt nervös och ivrig så fort vi kom dit. Inte nog med det utan jag vart lite för sen till banan så fick mig även lite böter för sko infon :) Gör inte det minsta det, sponsrar gärna travsporten om dom är så fattiga så det ska vara böter för allt som finns :P
 
Loppet nu då. Startade bra och hamna 2.a ytter som snart vart 3.e ytter, men strunt samma =) Varvet gick 14,?? nått och loppet vanns på 14.1  2140m. Min häst gjorde iaf allt hon kunde, hon sänkte sitt eget rekord samt kämpade så mycket det gick, men denna gången gick det för fort för henne, nu kommer jag ta ut henne i "vanliga" loppen igen som passar henne bättre, nu har vi testat dessa loppen och det ger inte någon vidare utdelning att vara med i dom än, Runa behöver bli snabbare för att kunna tampas med dom där hästarna :)
Men jag är nöjd med gårdagen trots att hon fick ännu en oplacerad, men det gör inget hon har redan bevisat att hon är bäst så hon kan få dom nollorna i raden =) Har iaf varit tuffa gäng :) Nu plockar vi några 1.or igen i lopp som är mer passande henne :)

On The Road!!

Så då sitter vi i bilen påväg mot Örebro! Min pappa är med och kör bilen dit, jag kör hem.
Det har blivit en strykning i Runaways lopp så det är en mindre att slåss mot!
All utrustning har blivit tvättad och smörjts upp!
Idag fick hon använda sitt fina vinnartäcke från V75 vinsten på Biri!


Fredag morgon

Så då var Fredagen här och idag är det dags för Örebro. 
Jag har varit ute och fodrat stallet iaf så dom har fått sin frukost, och när jag kom ut så fick jag till min förvåning se att Runaways boxdörr står öppen??? Oh no tänkte jag bara vad ska det bli av detta nu när hon ska iväg idag. Duktig och väldresserad häst som jag har så stod hon så snällt där inne och tittade på mig när jag kom och undrade om hon skulle få sin mat :) Hon hade inte gått ett steg utanför den där dörren =) 
Men nu äter dom alla och jag sitter och tar en morgon kaffe här så jag ska vakna till, Jenny sover ett litet tag till och lilleman börjar jag höra lite nu så jag ska snart hämta ner honom :)
 
Hemma idag innan vi åker är det 3 hästar som ska köras och en som ska skos, massa utrustning som ska smörjas och packas ner :)
 
Ha en bra dag så ses vi i Örebro =)

Torsdag Morgon

Trött kan man vara. Men jag hugger tag i min morgonkaffe och kör Jenny till jobbet så hoppas jag det rättar till sig snart! 
Igår var jag ute med Runaway på en runda, hon tränar på bra så vi får hoppas att allt flyter på nu när vi kommer till Örebro imorgon :) 
Jag var även ute med Ruby. Första gången jag kör henne nu efter behandlig, var som en helt annan häst faktiskt, bättre steg och travet flyter på bra för henne, bara träna på så kanske hon kan kvala framöver. 
 
Senare ska Izabella på travskola, första gången för henne på nya travskolan som vi anmälde henne till, denna gången på Arvikatravet. Skönt att slippa dessa resorna till Årjäng varje Onsdag! 

Onsdag!

Full fart från morgon till kväll är schemat idag!
Fick börja dagen med att kasta oss iväg och hämta hem hö samt havre, så nu går det ett tag igen, sen hade jag ärende i stan, och nu är vi med Bella som ska få en spruta på BVC!
Hemma är allt arbete i stallet kvar och 3 hästar som ska ut och träna, sen måste vi få ut allt ur transporten så den blir tom och maten till hästarna kommer på sin plats!
Någonstans mitt i detta ska middagen klämmas in också, men det löser sig med all säkerhet.
Ha en fortsatt trevlig dag :)


2.a försöket!

Idag gick anmälan ut till ännu ett försök till Diamant Stoet. Loppet går på Örebro denna gången och körs på Fredag!
Jag anmälde ut Runaway igen för att ge henne ännu en chans att visa att hon är en av dom som kan komma vidare. Jag tror stenhårt på min häst och jag vet att kapacitet finns för att komma vidare. 
Det är bra motstånd i loppet men Runaway är också bra så det blir intressant! 
Mellan V75 på Biri och försöket på Färjestad hade hon 3 veckor emellan och det kanske var en aning länge för henne eventuellt, men med det loppet i kroppen nu så hoppas och tror jag att hon kommer vara tillbaka vid sitt rätta jag igen och då kan hon utmana. 
Jag var ute med henne idag på en runda och hon känns bra tycker jag. 
 
Idag har vi byggt upp en ny box, så nu flyttar Ruby in istället så kanske Carmen får vara ifred vid sin mat :) Ruby försöker hävda sig mot den lilla hela tiden eftersom hon normalt är nedtryckt av dom äldre hästarna :) 
 
Annars är allt bara bra här och det mesta flyter på som det ska. Kommer sätta igång någon dag nu och sätta upp fler hagar är det tänkt, gäller bara att hinna med, hitta lust samt orka :) 
 
Kvällen här nu så ha det så bra =)

RSS 2.0