Torsdag

Fortsatt segt med uppdatering här pga internet strul! 

Under morgonen har jag kört Gländerville, tränar väldigt bra och känns stark, kommer testa henne i ett provlopp på Lördag så får vi se efter det när hon debuterar för oss! 
Soraya går ut i bygdetrav på Fredag i Hagfors, huvudsaken där är att hon sköter sig och gör ett bra lopp. 

På Måndag ska jag köra Svarten på Färjestad. Mer om det under helgen! 

Nu ska jag hämta hem Jenny från jobbet. 

Tisdag

Idag har det gått för fullt här. 06.30 var jag ute och fodrade imorse. Hästarna åt medans jag tog en kaffe. 
Sen körde jag Gländerville, hon tränar bra och känns stark och fin. 
Efter det körde ja Svarten, inga konstigheter där utan han tränar på som vanligt :) 

Under eftermiddagen har vi skjutsat barnen till deras mormor för dom ska på semester. 
Jenny verkade fölstona också när vi ändå var där! 
Sen tog dom en simtur på hästarna också! 


Gländerville imorse

Resultat Åmål

Bra dag på Åmålstravet! 
Jag värmde Ruby i långvagn idag, väldigt pigg och framåt. 
Paw och Ruby försvarade ledning från innerspår och öppnade första 500 på 1.15 och varvet gick på 1.16
In på upploppet satt dom fortsatt i ledning och hon kämpade på bra till en 2.a plats :) underbart att hon fungerade och fick visa att hon är bra! Söndag

Igår (Lördag) åkte vi in till banan med Carmen och körde provlopp! 
Jag körde henne i rygg på ledaren större delen av loppet. In mot första sväng fjantade hon sig så vi fick galopp, hon travade enkelt ikapp fältet igen och fick då rygg ledaren. 
Första biten gick otroligt långsamt och tempot ökades i slutet. Carmen följde enkelt med och in i sista sväng hade hon gott om krafter kvar. Hästen utanpå oss galopperade in på upploppet och togs ur fältet och då trodde Carmen att hon skulle följa efter så hon galopperade också! 
1.34 vart tiden med 2 galopper och krafter kvar! 
Vi är nöjda med det ! 

Fredag

Idag är det Fredag och den otroliga värmen håller i sig. 
Oerhört viktigt med vatten för både människor och djur nu. 
Jag var uppe och körde 2 hästar imorse innan värmen slog till, sen drog jag och Seb och körde hem foder. 

Igår (Torsdag ) var vi på Lindesberg med Svarten! Han fick en 7.e plats värd 2000 med sig hem. Söndag

Igårkväll var vi hemma från semestern. Skönt känner jag att vara hemma igen. 

Idag har jag kört premiärturen med Gländerville. Skötte sog kanon och verkar vara en fin häst . 

Fredag

Har krångel med internet och telefon så kan inte uppdatera här! 

Nu sitter vi på High Chaparall så passar på via wifi! 

Gländerville har blivit kollad av veterinären igår (Torsdag) . Ingen anmärkning så sätter igång träningen på henne till veckan. 

Vi hade även återkoll på Ruby, ingen anmärkning där heller! 

Som sagt så är vi på High Chaparral på semester med barnen. Sårskorpor i öronen lär vi ha innan vi kommer hem. 

Nu ska vi hitta på något här så inte tiden rinner iväg. Välkommen!

Imorse vid 08.00 lämnade jag Jenny på jobbet, sen drog jag, Stefan ( min bror ) och Sebastian vidare mot Mantorps travbana.. 
 
Jag skulle dit för att hämta hem en ny häst som skulle hit. 
 
                                                                 Gländerville
 
                                                           E: Super Photo Kosmos
                                                           U: Iberis Dag
Gländer är 4 år gammal, startat 13 gånger och tjänat 21950 kr. Hennes rekord ser ut såhär: 17,6m 21,7l 16,1ak
Hon har tyvärr strulat och galopperat en del för tidigare tränare. 
Nu är hon iaf hemma här och ute i hagen, det kommer bli lite små justeringar på henne, sen kommer hon få anpassa sig här och träna på en månad innan hon kommer ut i debut här. Jag hoppas kunna få visa henne från sin bästa sida och att hon kommer ut och gör det bra i sina lopp!
 
                                                                   Bilder:
 

 
 
 
 
Vill tacka alla inblandade som var med och hjälpte till för att hon skulle ta sig hit. Ägare Joakim, Fd tränare Thomas Jonsson samt Klaus Kern som tog med henne från Kalmar till Mantorp. 
 

Måndag

Måndag och lite växlande väder med sol och lite molnigt ibland. 
Fortsatt ganska lugnt här hemma på dagarna, nästa vecka däremot vänder det med det, då drar dom flesta hästarna igång och tränar på för fullt igen så då är det inga slappis dagar här... 
Imorgon kommer en ny häst till stallet, jag ska åka till Mantorp till morgonen och hämta hem den. Mer om denna imorgonkväll när hästen är installerad i sitt nya hem =)
 
Jenny åker med Stall Mahony till Lindesberg under eftermiddagen, hon ska montekvala en häst där, hoppas det går bra. 
 
14000 personer var det som besökte Årjängstravet under lördagens V75 =) Varför inte arrangera trav på banorna som drar publik för? Nej bättre att ha många dagar på Solvalla där det kanske står 50 pers och gnider vid staketet (Y)
 
Till helgen nu ska det bli otroligt skönt att ta med sig familjen och sticka iväg på en liten semester =) High Caparall och Astrid Lindgrens värld ska vi besöka, vi övernattar borta och är borta ungefär 3 dagar om jag fattat rätt nu =)) 

Söndag

Jaha då var helgen snart över. Sebastian har varit hos min Mormor från Lördag förmiddag till idag, har precis hämtat hem honom och då började det regna så han ser på film nu =)
 
Jag och Jenny åkte till Årjäng igår för att kolla på V75 och Årjängs Stora Sprinterlopp! Det fältet måste vara ett av de bästa vi haft på länge. 
Men loppet som sådant tycker jag inte var så speciellt, ingen värre körning utan det var ganska lugnt och fint för vinnare hela vägen. Jag vill ha lite mer rafflande saker i storloppena och mer körning på flera händer =)
 
Men ingen skugga över vinnaren som gjorde en ruskigt fin insats :)) 
Grattis till kretsen runt Magic Tonight =)) 
 
Idag jobbar Jenny i Edane så vi ska hämta henne 16.30 sen har vi 1 häst som ska träna idag, får se om jag eller Jenny kör Soraya då =)
 
Vi var även fram till Farmbaron i hans box och hälsade på honom, mycket lugn och trevlig häst som var jättefin. Sen skötarna där ifrån J-O Persson var verkligen trevliga och snälla och svarade bra på våra frågor =)) 

Resultat Årjäng

Så då var jag hemma från Årjängstravet. 
Jag och svarten startade i lopp 3 från spår 11 över distansen 1640m Autostart. 
Det vart frisk körning fösta biten när bilen släppte så vi hamnade sist utvändigt, första 500 öppnades efter 1.13 och varvet gick på 1.15. Svarten kändes pigg och fin hela vägen och på bortre lång så började dom köra på i 3.e och då tog jag rygg där och följde med, svarten kändes laddad in i sista sväng och jag trodde ett tag att han skulle kunna tjäna en fin slant, men det gick fort för alla över upploppet och svarten sprang så fort han kunde och hann fram till en 7,e plats på tiden 1.15,7 och fick med sig 2100 kr hem för det =) 
Jag är såklart väldigt nöjd med detta, jag kör knappt några lopp alls och loppet idag var tufft för honom redan på pappret. Både jag och Svarten gjorde vad vi kunde och vi är nöjda båda två =)
Idag hade han heller inte optimal balans utan tävlade med skorna på. 
 
Bilder: 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Otroligt varmt idag också. Jag har kört Soraya under förmiddagen iaf, varmt åt henne och irriterad på klägg som sätter sig på henne när vi selar på/av. 
 
Nu har vi flyttat alla hästar in i hagen med lösdrift till så dom ska kunna gå in och ställa sig och svalka sig lite.. Går ordentligt mycket vatten nu så gäller hålla koll på vattnet nu! 
 
Årjäng imorgon. 
 
Svarten startar från spår 11 bakom bilen över 1640m. Utgångsläget är ju sämsta tänkbara redan, motståndet var väl bra också tycker jag, Svarten har sämst tid över distansen och sämst utgångsläge. Jag har ju inte kört riktiga lopp sen i fjol, kör ju mycket provlopp osv då men inte riktigt samma så vi får väl se hur jag själv sköter mig först och främst =)) Men skulle vi ta en sista peng i gänget får vi nog vara väldans nöjda =)
 
Startlistan:
 
 

Onsdag

Har helt glömt av att skriva här. Är för varmt helt enkelt =) 
 
Soraya har varit ute på en runda efter hovbölden och är nu som vanligt igen, hon får träna på så får vi se när vi kör banjobb med henne! 
  
 
Carmen har vi tagit vargtänder på för ett tag sen och hon är nu igång och tränar på mot sitt kval =) Underbar häst att hålla på med =)
 
Svarten är som vanligt, han gör det han ska och sköter sig =) Startar på Fredag med mig i sulkyn :) 
 
Runaway bara softar omkring =)
 
Igår var vi i Örebro på Sättrans Stuteri och kollade på fölet vi fått. Ser ut att kunna bli en rejäl häst faktiskt. Mysig och söt liten kille som var full i energi när vi släppte ut dom där uppe för att ta lite bilder på han i hagen =)
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så såg den lilla ut =) Ska bli roligt när han kommer hem till gården här så vi får vara med honom =)
 
 

Resultat Arvika

Travdagen idag har varit härlig på många sätt. 
Vi börjar med Svarten och hans lopp, Vi testade ny balans på honom idag, han såg bra ut i provstarten inför loppet tyckte både jag och Jenny. 
Han startade från spår 7. Starten var inge vidare direkt utan dom missade lite. Men det är sånnt som händer alla, hur som helst så såg dom ut att få en bra position i andra spår som snart vart en väldigt dålig position för svarten (dödens) 
Han höll länge där och kom in som 6.a på tiden 18.4. Endast 0,3 sek från sitt monterekord. Han såg bättre ut idag än tidigare och kämpade bättre än i tidigare lopp. Årets bästa montelopp för honom. Kul!
 
Sen fick vi medelande från Sättrans Stuteri att vårt föl föddes idag =) Vi fick en hingst efter St:Göran och mamman heter Just A Note :) Kul med en hingst =)
Vi ska försöka att ta oss upp till Örebro under veckan och kolla på honom =))
 
Bilder:
 
 
 
 
 

Söndag

Idag är det trav på Arvika. V64 samt säsongsavslutning.  Tråkigt att Arvikas säsong redan är över. fler travdagar borde vi ha där =)
 
Svarten startar idag i dagens 3.de lopp. Det är ett montelopp över distansen 2100v. 
10 startande och Svarten startar från springspår. Han tränar på som vanligt hemma och gör det han ska. Jag körde intervaller med han i Torsdags och då var allt positivt. 
Några bra hästar med i loppet och dom 3 värsta motbuden är 1, 8, 10.
9 är också en bra häst men jag tror ändå inte att det är en av vinnarna, en slant idag så får vi vara nöjda =)
 
 
 

Lördag Morgon

Då var det Lördag. Härligt väder redan kl 07.00 idag =)
 
Jenny fick ett ordentligt arbetspass igår, hon började 12.30 igår och jobbade då till 21.30. Sen fick hon extra så hon började 22.00 till 07.00 idag =) Härligt pass det =) 
 
Jag har varit ute och fixat hästarna, har lagt om Sorayas hov på nytt under morgonen, att få ett omslag att sitta kvar på hoven hennes är då en hel vetenskap. Under dagen nu så sätter vi på skon med en sula på så får vi se hur det blir =)
 
Nu ska jag slänga på lite kaffe här sen ska vi göra klart Bella som ska på kalas kl 14.00
Ha en mycket trevlig dag =)

Fredag

Då var det Fredag och helgen närmar sig med storm. Idag ska Jenny jobba. 
Igår var vi i Årjäng på trav, ingen från stallet med men Jenny skulle montekvala en häst åt en tjej. Såg fin ut i värmning och så men väl i loppet så gick det inte att få iväg den från start, bara fjantade sig och verkade lite väl ivrig att hänga med dom andra, gick bra när hon väl fick han i trav men tiden vart 1.28 så inte mycket att göra tyvärr. Såg ut för att bli lite ömfotad sista varvet. Bara försöka igen så klarar han kvalet nästa gång =)
 
Här hemma är det bara Svarten som tränar denna veckan, Carmen drar igång sin träning mot kvalet nästa vecka. Runaway njuter ute i gräset och ser ut att vara nöjd =)
 
Soraya verkar bättre från hovbölden nu iaf, får se om vi kan sko henne och sätta på en sula någon dag! 
Jag har beställt 35 kubik med spån så vi får se när dom kommer och fyller upp det åt oss. 
 
Bild: Jag och Ritz Afrodite
 

Onsdag

Lugnt hemma betyder lugnt på sidan här, inte alls mycket att skriva om. 
Soraya har fått en hovböld så den har jag och Jenny fixat åt henne, nu är hon alldeles snart haltfri igen =) 
Svarten har varit ute på en enkel ridtur med Jenny och grannen. 
Förövrigt så är det lugnt. 
 
Nu ska jag lägga mig för imorgon ska jag besiktiga bilen. 
 
Nattie nattie

RSS 2.0