Måndag

Idag har jag inte gjort så mycket här hemma. Mockade stallet och fixade klart boxarna för kvällen, beställde 35 kubik spån idag så vi får hem det under veckan, har fixat lite med bilen, hängt lite tvätt osv =) Inte så många hästar som tränar just nu så det blir lugna dagar ändå, men det vänder väl framöver =) 
 
Jenny ska åka på jobb 16.30 så då är det bara jag och barnen hemma =)) 
 
Resultatet på Arvika var inget vidare. Fick ett fint lopp som 3-4 utvändigt. Paw tyckte att det var sega ryggar framför så han väljer att köra på 1000 m kvar ungefär. Då kämpar hon väl i ca 300m till sen kastar hon in handduken och ger upp. Hon kommer in på en 7.e plats och fick en matlapp med sig hem iaf så resan gick ju inte minus.Hon får kollas upp och komma igen får vi se!

Söndag

Idag är det dags för trav i Arvika igen! Ruby startar i lopp 1 och står 20m tilläg över medelsistans. 
Loppet ser inte så mycket ut för världen tycker jag, det som talar emot är ju tillägget. Fungerar allt idag så plockar hon pengar och med flyt i loppet så kan hon vara med och göra upp. 

Lördag morgon!

Dagen börjar med ösregn. Jag har fodrat och släppt ut hästar på morgonen. Nu väntar jag på att Jenny ska vakna för klockan ör 10.40. 
Svarten och Ruby står på träningsschemat idag! 
Jag ska ev dra upp till Pappa och smörja bromsar på bilen. 
Imorse när jag öppnade dörren och skulle släppa ut katten så möttes jag av en liten fågelbebis som satt där och funderade. 
Fredag kväll!

Fredag och trist väder mest hela dagen. 
Veterinären har varit här idag och tagit Carmens vargtänder, undertiden han och Jenny fixade det så körde jag Soraya. Hon tränar på bra och jag tycker hon bara känns bättre och bättre hela tiden, verkar trots allt som att myntet ramlat ner nu och hon börjar inse vad det är hon ska göra. Har ju sprunget med handbromsen i för det mesta men nu börjar det bli tvärt om istället, banjobb med henne på Måndag tillsammans med Svarten. 
 
Ruby kom med i lopp på Arvika på Söndag. Mer om det imorgonkväll!
 
Under eftermiddagen/kvällen har vi varit i Karlstad en sväng och grattulerat Micke ( Jennys bror ) som fyllde år igår. Vi åt en kaka som Jenny bakat och satt och pratade, mycket trevligt. Kakan var förövrigt väldigt god =)
 
Nu ska vi se om vi hittar en film att kolla på och bara njuta av kvällen. 
Ha det bra alla
 
Bild: Carmen Lill och Jag i hennes premielopp =)
 

Torsdag

Idag har vi bara haft 2 hästar att köra här. Carmen och Ruby, jag körde Carmen och Jenny red Ruby. Carmen tränar på bra och känns riktigt fin. Ruby är laddad och ser fin ut =) 
 
Efter det så stängslade vi in en ny beteshage, den hagen fick Runaway och Carmen gå i, det är damerna som ska ta det lite lugnare nu framöver, eller iaf Carmen. Runa står ju helt och hållet så hon tränar inget men hon njuter av livet ute i gräshagen iaf =) 
 
Bilder:
 
 
 
 
 

Tisdag!

Lång dag idag. 08.00 lastade vi Sättrans Maja och Call Me Rick som skulle hem till Rickard igen! 
Vi passade på att äta på ett matställe i närheten av Sättrans Stuteri! Kycklingfile och ris. 
När vi åkte hem tog vi med oss Frilla och Caspadia som är betäckta och klara. Dom körde vi upp till Lennartfors till Inga-Lill. Dom ska gå där under sommaren. 
Vart även lite nya täcken å grimmor osv på Hööks som Jenny och Inga-lill köpte! Nu ska jag ta natten här! 

Ha en bra natt :)

Måndag

Idag har vi haft lite grått och tråkigt väder. Några enstaka regndroppar har det kommit men inget värre. 
Dagen började vi med en långtur med Ruby och Soraya. 
Jag körde Soraya och Jenny körde Ruby. Soraya jobbar på riktigt bra och verkar pigg och fin i sin träning, banan snart igen för henne och hon närmar sig kvalet hastigt nu. 
Jenny var nöjd med Ruby och hon kändes laddad, såg fin ut från sidan det jag kunde se!
Sen körde jag en sväng med Carmen och hon känns strålande fin! Hon kommer åka upp till Inga-Lill i ca 3 veckor för bete och ta sig lite vila, sen kommer hon hem igen och tränar för sitt kval, målet är att hon ska kvala innan årsskiftet! 
 
När jag hade kört Jenny till jobbet så körde jag en runda med Sättrans Maja också, detta var sista gången jag körde henne nu såvitt jag vet iaf ;) Men nu är hon inkörd och klar och vi har gjort vårt arbete med henne så hon ska åka hem imorgon bitti. 
 
Sitter och funderar på att se om jag kan få in någon häst i träning/inkörning här nu eventuellt. Så sitter du i tankarna att köpa häst och sätta i träning och det verkar intressant här så är du välkommen att höra av dig här på hemsidan, lämna bara en kommentar. Har du redan en häst som du vill testa i våran träning här, eller kanske en unghäst som du vill ha inkörd så är det samma där, bara att höra av dig via en kommentar här. 
Vi erbjuder väldigt fina träningsmöjligheter här på fina skogsvägar, fina backar för att bygga bra styrka. Nära in till banan i Arvika där vi kör våra snabbjobb. 
Pris disskuteras för dom intresserade. 
Obs ni slipper nog inte billigare undan någonstans =) Samt vi gör ett bra jobb och tar bra hand om hästarna här :)
 
 
 

Resultat Arvika.

Då var vi hemma från travet. 
Jenny och svarten startade från spår 5 på 20m tillägg. Vart ingen kanon start idag. 
Svarten verkade inte vara på topp idag så han låg och släpa i kön mest hela tiden. Jenny tyckte han kändes seg. Dom kom iaf in på en 5.e plats och fick lite pengar och poäng och det är ju huvudsaken :) 
Nu ska vi sova och imorgon kör vi på hör hemma ett tag! 

Lördag

Igår firade vi midsommar. På dagen var vi hemma med barnen och åt midsommarmat. Sen åkte dom till min bror och skulle sova i husvagn! 
Jag och jenny åkte till Mahony och spenderade kvällen där! 
Mycket trevlig kväll med god dryck och mat. 
Idag händer det inte så mycket för mig här, vilar upp mig inför travdag på Arvika imorgon 

Onsdag

Fint väder med strålande solsken. Ganska lugnt här just nu och inte så många hästar att köra per dag. 
Idag har jag varit ute med Sättrans Maja som sköter sin träning kanonbra, jättesnäll i vagn och hantering.. På Tisdag nu så är hon färdig här och ska åka hem till Sättrans Stuteri igen, med på transporten hem är även Call Me Rick som inte vi får att fungera här. 
Vi ska även ta med oss 2 av fölmärrarna hem från Sättrans för dom är färdigbetäckta. 
Runaway lever livet ute i hagen och njuter av att bara gå och äta och vila upp sig.. Nordstjärna är ju på bete hon och mår gott i gräset där bland andra vänner =)
Soraya jobbar på och gick ett jobb på banan igår tillsammans med svarten. Hon gick då runt 1.28 full väg och hon närmar sig sitt kval! 
Carmen tar det lugnt också efter sitt premielopp, körd 1 gång efter det och verkade fin då tyckte Jenny. Hon kommer framöver nu att få åka på bete ca 3 veckor och ladda för att komma hem och träna på mot kval! 
 
Svarten är anmäld till premiären i Arvika den 22.a Juni. Ser ut att vara ett bra lopp åt han på förhand och vi får hoppas han springer på bra, mer om det närmare starten. 
 
Ruby verkar inte ha fått några problem efter senaste starten på Åmål där hon vart överkörd, får se i nästa lopp hur hon tycker att det är att vara bland hästarna i lopp igen! Ska nog inte vara några bekymmer! 
 
Nu ska jag köra Jenny på jobb sen ska jag nog försöka måla insidan på verandan här =)

Söndag!

06.30 steg jag upp idag och drog iväg och tankade bilen, sen hem och bytte alla däcken på den så det ska vara bra ordning. 
Igår fick vi Mercedesen lagad av våran granne Sten och hans söner. Ett fullkomligt perfekt utfört arbete och snabbt gick det =) Tusen tack till er för hjälpen med detta =) Ni är guld värda :)
 
Idag ska vi köra iväg Nordstjärna på bete, hon hamnar i ED så det blir en ganska långt tur idag, påvägen hem så ska vi svänga inom och hälsa på Jennys mamma och våran kompis Charlotte som är i L-Fors för midsommarfirande =) Trevligt det. Hoppas såklart på kaffe och en bulle hos Inga-Lill ;) haha
 
 

Resultat Åmål

Ruby fick ett skitfint lopp av Paw igår. Vi ändrade lite i utrustningen och hästen såg kalasfin ut. Gick med kanonfint i ryggar och vid 500 kvar blir hon grovt störd till galopp utav ett annat ekipage som körde galopp och inte visste hur man hanterar en galopperande häst i fältet. 
Där rök segern för Ruby. 
Trav är trav och allt kan hända, men man blir riktigt irriterad och sur när kuskar kör så nonchalant och inte ser sig för! Nu fick vi dåligt resultat, hästen fick flera sår på sina ben, alla spelare förlorade sina pengar och vi förlorade inkomst. 
Glad ska man iaf vara att det gick bra med inblandade kuskar och så. 
Nästa gång vinner hon! 

Nu är vi på badstranden med familjen Mahony :)) 
Jättetrevligt :)

Fredag

Fredag idag och det är trav i Åmål för Ruby Frontline. 
Jenny jobbar så jag ska snart köra barn till dagis och sen börja förbereda allt för travet. Ruby får åka med Paw till Åmål eftersom jag ska hämta Jenny på jobbet kl 16 och då kan vi bli sena. 

Haft mycket att tänka på nu dom sista dagarna så jag har dålig koll på loppet. Ruby är bra när det fungerar för henne. Hon är startsnabb och från spår 1 känns det som hon ska ha lite chans att hålla upp ledningen. Sen får vi se vad Paw väljer att göra, han löser nog det där kanonbra :)


Bild:
Jag är ute med Sättrans Maja! 

Resultat Årjäng

Runaway Rick var först ut. Värmde bra och såg fin ut. I loppet så öppnade hon bra och låg med som 3.e inner. När dom kom utifrån så gick Paw ut i 2.a spår och då sprang hon 10m till sen var det inget drag i henne tyckte han, såg även från sidan att hon inte var bra. Till sist så kom det en uppgiven galopp som ett rop på hjälp. Jag bestämde mig direkt för att ställa ner henne några månader nu och bara låta henne gå i beteshagen och njuta. OM jag tar tillbaka henne till tävling eller inte det har jag inte bestämt mig för än. Just nu är allt väldigt oklart vad det gäller henne, det som är klart är iaf att oavsett hur det blir så kommer hon stanna kvar här hos mig! 
 
Sen körde jag Carmen Lill i premieloppet. Hon värmde kanon, lite valpaktig pga nya banan som hon aldrig sett, i loppet sen så startade vi från bricka 5. Hon kom runt bra från spåret, när vi skulle köra så insåg hon inte direkt att det var dags att springa på så vi tappade en del på de andra. Men hon sprang på bra sen och skötte sig kanon. Hon gick 1.33,8 full väg och vart godkänd i sitt premie. 20 000 kr in för hennes del =) Sååå duktig tjej !
 
Bilder på Carmen!
 
 
 
 

Tisdag

Då var det dags för Årjäng idag med Runaway Rick och Carmen Lill! 
Ang Runaway så har hon tränat strålande tycker jag här hemma, det brukar hon förvisso alltid göra trots att det senare kan gå åt skogen i loppen, men fin har hon varit, hon har blivit väldigt fin i hull också på sista tiden, rund och blank =) Finns några tuffa hästar emot tycker jag så vi får hoppas att hon är på bra humör och sugen på att springa =)
 
Carmen har tränat på bra hela vägen fram till sitt premielopp egentligen, har aldrig varit några större konstigheter runt henne, nu är hon fin i kroppen och kommer ju få gå på en mycket bättre bana än den hon är van här i Arvika! Får vi se vilket humör hon är på idag =) 
 
Runaways lopp:
 
 
 
 

Söndag

Idag har det varit lugnt med arbete här hemma, 
Hämtade Jenny och Izabella i kallvika idag. Jenny var på fest igår och Bella har varit hos sin farmor. 
Själv var jag hos min pappa och kollade på 2.a matchen i Stanley Cup finalen mellan New York Rangers och Los Angeles Kings. Rangers dominerade matchen totalt första 2 perioderna, sen stannade deras spel upp och kings kvitterade och lyckas få det till ÖT. Där förlorade Rangers matchen. 
Tyvärr. Men men det är bäst av 7 som gäller och kommande 2 matcher nu spelas hemma i New York i Madisson Square Garden :) 
 
Vi har varit på badlandet en sväng och legat och solat medans barnen badade, sen drog vi och köpte oss en Pizza vvar och åt =)
 
Nu badar barnen och sen ska vi ut och göra klart hästarna för kvällen, extra pyssel nu inför Tisdagen så Runaway och Carmen gör det dom ska =)

Lördag

Lördsg och fint väder. Några hästar att köra idag. Jenny är just nu ute med Carmen. 
Sen ska Runaway och Soraya ut tillsammans. 
Sen ska jag åka upp till min pappa och kolla på V75 från Östersund, Paw startar Mårten Marje i avdelning 2 så vi håller tummarna :)

Onsdag

Idag började dagen 07.00 då vi drog in till banan och körde ett sista pass med Carmen Lill inför hennes premie. Banan var säkert 2-3 sekunder tung idag, Carmen gick i ledning med Soraya på utsidan. Vi körde 1.35 tempo på ett bra sätt med båda två och vi är nöjda. På Årjängs 1000m bana så travar säkert Carmen i trakterna runt 1.30 om hon bara sköter sig. Hon kan vara lite fjantig ibland och få för sig att det är väldigt roligt att galoppera =)) 
 
Den 10.de startar Runaway Rick på Årjäng i ett lopp över distansen 2640m där hon står start. Hon startar från spår 4 med Paw i vagnen.
Carmen ska ut i sitt premie samma dag och där kör jag själv, 5 hästar vart det totalt i det loppet och Carmen fick då såklart spår 5. Tror inte det är några större problem för henne med det snäva spåret. 

Måndag

Idag har jag kört Soraya här hemma, hon tränar på bra och sköter sig kanon med det mesta. 
När jag hade gjort det så lastade vi in Runaway och Call Me och åkte in till banan och körde jobb med dom. Jag körde Runaway och Jenny körde Call Me. 
Call Me gjorde bort sig direkt och bara galopperade och konstrade på banan så Jenny körde av henne. 
Runaway stampa på bra och jag körde 1.25.0 över 2140m. Oerhört pigg och fin hela vägen och gick i mål med 1 ton i tömmarna. När vi kom av banan hade hon bara 70 i puls. Formen verkar på gång och hon kommer vara bättre med detta jobbet i kroppen. Planerad start blir på Årjäng den 10.e om allt går som jag vill. Då kör Paw igen och han kör hästen säkert 10 sekunder snabbare än mig :) 
 
Call Me har jag bestämt mig för att skicka hem, så hon kommer lämna stallet när vi åker för att hämta hem fölmärrarna som vi har på sättrans stuteri.  Lite tråkigt faktiskt för hästen har en enorm snabbhet i kroppen men vi får henne inte att fungera i psyket osv. Oerhört uppstressad jämt och ständigt och verkar inte alls gilla det här. Så då känns det bättre för oss att avbryta och inte krångla mer med henne! 
Får hoppas Rickard hittar en bra lösning så dom får igång henne och det fungerar =)
 
 

Söndag kväll!

Söndag idag och vi har haft ett oerhört fint väder! 
Lugnt hemma idag faktiskt, 2 hästar har blivit longerade och Maja har blivit körd. 
 
Jag och barnen har varit hos Mahony under dagen, där blåstes det upp poolar till barnen så dom fick leka och härja i =) Verkade uppskattat, vi vart bjudna på god mat och dryck och hade kanon trevligt ute i solen.
 
Tusen tack till er för en mycket trevlig dag =)
 
Nu ska det inte bli så mycket mer här idag 
Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0