Lördag

Lördag idag och helgen rullar på för fulla segel. Jag arbetar på ensam här nu några dagar, Jenny har nämligen fått några dagars nattjobb nu så hon sover på dagarna. Inte så mycket att göra heller nu så det är inte hela världen, till veckan rullar det igång lite mer igen och fler hästar som ska träna under dagarna. 
 
Caspadia har börjat fylla juvren nu och det händer en del med henne varje dag! Det närmar sig för henne också då hon är beräknad till 16.e Mars! Hennes föl kommer även vara det första som föds här på gården! Hoppas det blir en stjärna så är det något att komma ihåg i framtiden! 
 
Frilla tycker jag inte det syns så mycket på ändå, men det tyckte jag inte senast heller! Hoppas på 2 hingstar, ston har vi så vi klarar oss med! 
 
Nu ska jag städa huset lite här och invänta V75 från Halmstad! 
 
Ha en bra dag alla!
 
 

Resultat Bjerke!

Idag var vi på lunchtrav på Bjerke! 
Runaway öppnade bättre idag och fick 2.a utvändigt vilket jag vart väldigt nöjd med, 500m gick efter 1,16 och då tänkte jag att nu blir det bra! NEJ då galopperade hon bort alla dom möjligheterna! Så typiskt! 
Kvasnes sa direkt efter: Vi måste väl pröva igen ? 😊
Klart hon får pröva igen! Otroligt trevlig, glad och positiv ryttare!  Så nu får vi ladda om för nytt lopp åt dom 2 😊 


Inför Bjerke

Imorgon är det dags för Runaway Rick att göra årsdebut! Hon startar på Bjerke i lopp 1 och bästa Kristine Kvasnes sitter i sadeln även denna gång! 
Runaway har haft en liten paus sen senaste monteloppet då hon var 3.a ! Hon kollades upp efter den starten och var då inte fräsch, hon behandlades upp och började sedan träna igen! Hon har varit med på ett istrav och var 2.a där på 1.23,? Och hade 60 i puls efter! Hon har varit väldigt fin i följande intervallpass här hemma! 
Hon fick spår 8 bakom bilen och det var väl inte det bästa! Några bra hästar emot tycker jag, hon kan behöva loppet för att komma i form riktigt så jag ligger lågt och hoppas hon gör ett bra lopp och tjänar pengar! Tisdag!

Tisdag idag och det har varit mest grått och mulet. 
Imorse körde jag Carmen på en runda. Runaway fick sig en ridtur med Jenny och Notation har tömkörts! Förövrigt har det varit rätt lugnt här! 
Sebastian är fortfarande lite sjuk men är på rätt väg iaf. 
 
Izabella har varit och lekt med en kompis under eftermiddagen, det var bra det så Sebastian kunde varva ner och vila sig lite, han somnar aldrig när det är fulla stugan i folk! 
 
Nu ska det bli en film snart och bara vila!

Måndag

Nu har vi haft så fint väder en längre stund så idag var det dags för ett ryck med snö och blåst igen! 
Men det ska sluta snart iaf så vi får stå ut. Ingen häst att träna idag, Jenny jobbar och barnen är hemma för dom har sportlov så det blir att underhålla dom. 
När Jenny kommer hem ska vi dra till Charlottenberg en vända och kolla lite! 
 
 

Lördag

Lördag idag och vi har haft några plusgrader idag också. Efter att jag fodrat stallet och släppt ut idag så körde jag ett sista jobb med Runaway inför Bjerke på Torsdag. Hon är fortsatt väldigt fin i träningen och tar sina intervaller på ett bra sätt. Hon känns väldigt smidig och fin nu så jag hoppas och tror att hon gör ett bra lopp. Dom sista dagarna nu får hon och Jenny ta någon mysig ridtur för att hålla humöret där det ska vara! 
 
Efter det så drog jag upp till farsans garage och skruvade lite på pickupen. Rullar det på kan vi snart besiktiga den med blankt papper =)
 

Torsdag

Torsdag idag och + grader hela dagen! Snön tinar bort och istället får vi rena isgator! 
 
Endast Runaway som varit ute på en enkel ridtur idag, skönt för henne att mysa omkring lite bara ! 
 
Bilder :
 
 
 
Det var även anmälan till Runaways årsdebut på Bjerke den 26.e Feb. Har inte hunnit gå igenom hennes motstånd något värre så jag väntar lite med att kommentera loppet tills närmare. 
Nu ska iaf få se hur startlistan ser ut:
 
 
 
 

Tisdag

Då var det Tisdag då. Man märker hur dagarnas blir ljusare och ljusare nu! 
 
Igår körde jag ett intervallpass med Runaway som verkar hitta formen mer och mer för varje jobb hon går. Körde 1,26-1,27 tempo på intervallerna och sista biten fick hon löpa ut lite och travade då 1.20 på ett bra och fint sätt med gott tag om bettet, bådar gott för kommande start! Hon kommer gå ett liknande pass till innan starten! 
 
Körde även en lugn jogging runda med Ruby.
 
Idag är det tömkörning och en runda med Carmen som står på schemat. Sen ska jag in till Arvika och hämta ut däck till ena träningsvagnen så jag får sätta ihop den tillbaka! 
 
 
Bild Petter Karlsson och Ruby Frontline
 

Söndag

Då var helgen slut! 
Istravet som skulle köras under helgen vart inte av, så Runaway tilltänkta banjobb gick i stöpet så nu får jag vässa henne i träningen istället.
Jag har varit ute på resa under helgen, har kollat lite i Danmark och i Tyskland. I Danmark passerade jag 2 travbanor, Aarhus och Aalborg, kikade även lite i ett båtvarv nere i Danmark innan vi gick ombord på färjan vi skulle åka med. Mycket intressant att se där! 
Under Lördagen så jobbade Jenny och Inga-Lill på här hemma, Jenny körde Carmen och hon var inte heller helt nöjd med henne, vi får kolla upp henne med veterinär igen och se om vi hittar problemet där! 
Notation tömkördes också under Lördagen och han skötte sig fint. 
 
Idag har jag själv fixat i ordning stallet och hästarna och allt är klart inför kvällen, nu ska jag bara umgås med Sebastian resten av dagen och må gott =)
Ha en bra kväll alla!
 
 

Torsdag!

Kan inte annat än att njuta av vädret vi har varje dag! fantastiska 7 plusgrader här idag och snön smälter som smör i pannan! Skönt.
 
Idag har vi kört Runaway och Ruby tillsammans. Jag körde Runaway och Jenny red Ruby. På hemvägen så körde vi bredvid varandra ett tag, efter ett tag så börjar Runaway skygga för något hon trodde fanns i dikeskanten så hon börjar sakteliga att förflytta sig i sidled mot Ruby. Hon förflyttade sig till slut lite för långt så platsen för Jenny och ruby försvann och dom gick in i snödrivan efter vägkanten och gick omkull! Båda 2 landade mjukt och fint i snön så ingen kom till skada! Runaway är en mycket klok häst och hon såg när detta hände, då stannar hon av sig själv och ställer sig där och väntar på att Jenny kommit upp och satt sig på Ruby igen innan vi fortsatte. Runa bryr sig så mycket om alla så det är helt otroligt, hon är min bästa kompis!
När vi märkt att det gick bra med både Jenny och häst så hade vi ganska roligt åt detta! 
 
 
Där har dom kommit upp på benen igen!
 
Här följer lite bilder på The One N Only Runaway
 
 
 
 
 

Onsdag

fint väder har vi om dagarna nu! Sol och lagom temperatur. 
Idag har jag kört ett lättare jobb med Carmen igen. Hon känns bättre och bättre men fortfarande är jag inte 100% nöjd med sättet hon gör det på, lite småjusteringar till så borde det falla på plats. Hoppas vi iaf.. 
 
Notation har tömkörts idag igen och han sköter sig riktigt bra, snäll i all hantering allmänt mysig att ha att göra med! 
 
Runaway kommer ut i istravet i Arvika till helgen igen, endast 3 hästar i fältet, denna gången går det över kort distans och det är väl inte riktigt Runaways melodi, hon är svår att få riktig fart på när det inte är riktig tävling, det känner hon på sig och då lägger hon heller inte ner sig riktigt. Vi får se vad Jenny hittar på i loppet! Själv är jag inte hemma under helgen så jag kan inte vara med och se! 
 
 

Sättrans Stuteri
Resultat Istrav

Idag drog vi iväg på istrav med Runaway och Svarten! 
Charlotte Larsson red svarten och Jenny red Runaway. Med 2 strykningar i loppet så fick Runaway endast 20m tillägg istället för 40. I värmningen såg Runaway kalas fin ut, jag själv värmde svarten i vagn och jag var inte nöjd med honom där. 
I loppet sen öppnar han ruskigt dåligt och efter ca 500m så galopperade han och därmed var väl hans chanser över. 
Runaway däremot fick en klockren start och var snabbast ut från sin volt, Jenny kunde enkelt rida fram och ta över ledningen redan in mot första svängen. Sen kom problemen, Runa fick inget sällskap direkt utan alla vart på ett led och då tycker hon inte att det är roligt längre och blir istället lite lat. Öppnade första 500 på 1.28 och varvet gick på 1.27. Så in i sista sväng så kunde enkelt hästen i Runas rygg gå ut och speeda ner Runa och snuva henne på segern. Jenny gav henne iaf ett optimalt lopp, Runa är lite svår att få fart på om inte man kan med henne så det fanns inte så mycket annat för Jenny att göra. Dom tar revanch!
Men men det är inget vi hakar upp oss på, Runaway gick 1.23,?? på vinterbana och pulsen visade på låga 60 efter loppet så det säger ett och annat om hennes form! 
Hon kommer gå ett jobb till nu så ska hon sen ut i start och det är då jag hoppas att hon visar vad hon går för!
 
 
 
 
 
 

Fredag kväll!

Helgen är framme och det är ganska skönt. Vi har haft Fredagsmys med barnen och ätit tacos och nu äter dom lite godis och ser på film varvat med lite spel!
 
Under dagen har vi kört 3 hästar. 
Jag körde först Carmen, behöver göra lite småjusteringar på henne för att jag ska bli nöjd med henne. 
Sen körde jag Svarten en runda inför morgondagens istrav, då hade jag sällskap av Jenny och Runaway. Runaway såg fin ut från sidan. Även hon ska med på istrav imorgon. Hon har fått 1 intervallpass inför det och det var riktigt bra i 1.22 tempo. 
Gör hon det hon kan imorgon så tror jag att hon ska vinna loppet utan större bekymmer. 
Svarten startar i samma lopp som Runaway och han står även 20m före henne. Han gör väl det han själv känner för som vanligt så inga förhoppningar där! 
 
Onsdag och Torsdag denna vecka var jag iväg på truckutbildning så nu har jag även truckkort, bra att ha vid arbetssökande! 
 
Bild: Runaway Rick
 

Tisdag

Då var det Tisdag och äntligen en snöfri dag! 
 
Jag har kört ett intervallpass med Runaway under dagen. Hon tränar på otroligt bra och intervallerna landade på 1.22 på ett mycket enkelt sätt. Hon är på gång nu och hon kommer även få gå med på istravet i Årjäng till helgen där Jenny kommer rida henne i monteloppet där. Loppet är handicappat så att Runaway startar med 40 meter tillägg. Nu är det upp till Jenny att se om hon klarar av att rida henne eller om det blir Runaway själv som bestämmer hur det ska vara! Mycket intressant ! 
 
Under eftermiddagen nu så kom en snäll kompis hit med traktorn och plogade vägen åt oss, har haft mycket snö och begränsat med plogningsmöjligheter, nu däremot så ser vägen ut som E18 här! 
 
Den 23.e Januari så deltog jag i en bildtävling på Travkompaniets facebook sida där man skulle gissa vilka hästar som placerade sig som 1.a  2.a och 3.a i Pda, samt vilken vinnartiden skulle bli. Jag hade då rätt på vinnaren Up and quick och segertiden gissade jag på 1.12,4 och det var även tiden som var närmst sanningen. Loppet vanns på 1.12,2. 
Detta hade jag helt glömt av att jag deltagit i, vart då väldigt överaskad när dom kontaktade mig och talade om att jag vunnit. 
Så idag när jag kollade brevlådan så hade jag fått 3 otroligt fina priser från dom! Eftersom jag är ett otroligt stort Maharajah fan så vart jag alldeles överlycklig av mina priser. 
 
 
1 halsduk som det står Maharajah på
1 mössa som det står Travkompaniet på
samt 1 musmatta med Maharajah på 
 
Tusen tack för dom fina priserna =) Nu är det bara att kämpa på så jag någon gång kan betäcka med Maharajah eller kämpa på så jag iaf en dag får en häst hit efter Marre =) Det är min stora dröm! 
 
Nu ska jag läsa på truckkort för imorgon bär det av mot Karlstad för en 2 dagars truckutbildning! 
 

Söndag

Seg och tråkig dag tycker jag. 
Snön vräker ner och jag hinner inte med att få bort den, orkar inte heller när det ska göras för hand. Får åka till Pappa imorgon och låna fyrhjulingen så jag får rent på gårdsplanen! 
 
Ingen körd idag heller, Runaway skulle haft en ridtur men i sedvanlig ordning så vart det inget av med den idag. 
Imorgon skulle vi åkt till banan med 2 hästar och köra jobb men sannolikheten att banan är i ordning är väl ytterst liten skulle jag ana så det blir inget av med det! 
 
 

RSS 2.0