Fläskpannkaka

Idag var det jag som skötte fiolerna vid spisen :) Ja tillagade en alldeles egen fläskpannkaka som smakade utsökt :)
Här ställer jag in den av mig iordning gjorda smeten :)
Där är den färdig iaf och färdig att ätas :)

Så kan det gå

Såhär blir man om man efter 4.de gången jag säger "LEk inte i datorn, det är två fläktar där som man slår sig på" ändå petar in en finger i ena fläkten =) Då gjorde det ont så fick man skämmas sen för att inte man lyssnade på den som var äldre och förvarnade =)
Snygg min förövrigt :D

Såhär såg det ut i GDS hallen

Idag kl 10.00 hade vi bokat GDS hallen på OK. Vi åkte dit för att tvätta Jennys bil som var en aning skitig, blir så satans mkt rost om inte man får bort allt salt som ligger på vägen och sprätter upp när man är ute och åker så :)
Här börjar det åtminstånde att likna en ren bil :)
Hemma igen och bilen är ren o fin =)
Såhär såg det ut när älskling tvättade =)

Relä priser

Var in på Årjängs Autodelar förut och skulle köpa mig ett bränslerelä till min golf.. 1000 kr fick jag veta att det kosta. Vad är det för priser egentligen =) Man undrar ju om det är guld i sakerna =)

Nattie Nattie


Nu ska jag snart ta min älskling under armen och gå till sängen och sova lite =) Imorgon ska jag försöka fixa avgassystemet på min bil samt försöka få låna tvätt hallen på OK och tvätta Jennys bil med.. Även en annan sak att se fram emot imorgon men det är inte min uppgift att berätta om så det kommer kanske på en annan blogg =)))
God natt Sverige sov gott

Hjärtan

Alla människor är skapta med ett hjärta i kroppen. Jag har haft den turen så jag under åren dragit på mig ett hjärta till. Det kommer på bild här under..
Sådär ser mitt andra hjärta ut =) Det har jag haft i 10 månader och är väldigt nöjd med det. Hoppas inte våra band bryts någon gång utan det varar mellan oss för evigt <3<3 Det vore underbart tycker jag :P

Kolla

För er som nu inte sett loppet från Vincennes ännu så finns det att se HÄR
Man får handsvett när man kollar detta :) Så synd att inte Maharajah och Örjan Kihlström orkade hålla undan Ready cash

Vilket kanon lopp

Jag får nog lov att säga att det var ett kanon lopp. Maharjah och Örjan gjorde ett kanon lopp helt enkelt. Men onekligen fanns det en bättre häst i fältet. Ready Cash snuvade dom på vinsten =)
Bästa hästen vann loppet. Tror nog att samtliga inblandade i Maharajah är supernöjda med han placering =)

Transportskydd

Jenny köpte sig nya transportskydd här för ett par veckor sedan. Dom var väldigt bra tycker jag personligen och snygga var dom med så jag ska också köpa mig sånna då =)

prix d'amerique

Idag är det dags för världens största lopp att gå av stapeln. Svenskarna har en fin seger chans i år nämligen Maharajah. Jag hoppas och tror att han ska klara av att ta hem en seger där. Det vore ju riktigt kul.
Senare idag är vi bjudna till svärfar på middag iaf :) Nu ska jag gå och säga godmorgon till Izabella som jag tror är vaken =)

Dagen snabbjobb

Vi har varit in till Årjäng med Ritz och Frilla idag. Båda gjorde bra ifrån sig på sitt vis.
Här kommer lite bilder från dagen då.
Här är Jennys Frilla iaf som nyligen anlänt in i Årjängsstallet och väntar spänt på sin uppgift =) Det gjorde även vi då som var nervösa om hon skulle trava rent och korrekt för att vi skulle kunna ta vårat lilla beslut om henne :)
Här har hon blivit klar och på väg iut på banan :)
Nu är hon ute o springer :) Kändes kanon fin i värmningen redan och då tänkte jag att detta kommer gå bra idag.
Nu fick jag tyvärr inga bilder i rätvarv på henne under snabbkörningen för det vart på film istället men hur som helst så skötte hon sig kanon och gick fint full väg. Beslutet är nu taget och vi ställer in siktet där =))
Här har vi min alldeles egna Ritz som går mot banan för första gången efter sin vila. Där hade jag nog lite mer förväntnigar än vad hon levde upp till tyvärr. Men men det är bara att träna på och få fram formen tillbaka.
Hon kändes kanon i värmningen och sprang och klippte med öronen och verkade bara glad att få vara tillbaka på banan igen :)
Sen körde vi snabbjobbet som inte vart riktigt som jag tänkt. Hon fjantade sig på tok för mycket och krånglade. Får göra utrustningsbyte nästa gång och se om jag hittar nått som funkar bättre. För övrigt gick hon bra
Såhär ser man ut när man gått snabbjobb på 3000 meter =) Mört i benen kan jag tänka mig. Det skulle det varit på mig iaf =)
Sen vart dom belönade med en skön avsvalkande dusch :P Mmmm va gott säger Ritz där och hälsar er välkommna att fortsätta läsa om hennes tränande framöver när vi siktar mot att börja tävla =)

Full rulle

Jaha då sitter vi i bilen då på väg mot Årjängsbanan med 2 hästar i transporten :) Kaffe kannan är med och en bull påse så vi ska ha nått att knapra på =)
Bilder och uppdateringar kommer senare ikväll =)

Imorgon

Imorgon bitti drar vi iväg ut till Lennartfors och gör i ordning hästarna för fortkörning inne på Årjängsbanan. Ritz och Frilla är det som blir dom lyckliga :)) Hoppas nu att dom båda kämpar på och sköter sig så man kan se en possitiv inställning till istravet den 5.de Februari =)

Bil skruving

Ja jag fick ju morsans golf för ett par dagar sen. Den ha stått efter vägkanten här hos oss sen i höst innan snön kom =)
Det var skapligt tungt att få lös den. Å den stod på bara sommardäck så fick ta volvon å binda fast i golfen å dra ut den ur snä vallen =) haha
Sen börja jag fixa med den å sätta på vinterdäck å sånnt.
Så nu står den utanför vår lägenhet här under upp piffning =) Den startar å går nu igen och så, nu ska jag bara ta ur termostaten och se om jag kan få någon värme i den. Termostaten verkar ha hängt sig för det är iskallt i bilen. Sen är det bara att laga avgassystemet så är det väl bara att tuta och köra =)

Dåligt arbete

Läste ny artikel på NWT idag angående Kerstin Segerberg. Jag tycker verkligen att polismyndigheten borde skämmas. Dom fick klara besked från paret som Kerstin var påvär till att det fanns en väg som man lätt kunde köra fel på, en T korsning. Vad gav polisen för svar på det? Jo att dom inte behövde åka dit för att någon annan skulle göra det. Helt otroligt korkat svar. Poliserna kunde väl iaf testat ta sig in på vägen även om den var oplogad? Dom har ju telefoner så hade dom kört fast kunde dom fått hjälp?
Hon kanske levde när dom fick tipset om vägen och kunde kanske räddats om dom åkt in på vägen..
Att man orkar tänka bara på sig själv förstår jag inte

Nedräkning

Idag är det bara 3 månader kvar till mitt lilla barn ska komma ut o hälsa på sin pappa =)
Eller ja, det är beräknat så iaf =) Kan ju hända annat att den blir för tidig eller för sen med :P

=)

Ja då har man hållit på med Golfen då hela dagen. Först fick jag ta volvon och dra lös den ur en snö driva som den vart inplogad i tidigt i vinter :) När det var gjort så fick jag slita för att få loss däcken så jag fick byta till vinter däck på skiten =) Sen nu så ska jag ladda batteriet på den så den startar lätt å smidigt på dagarna =)

2 nya =))

Igår när vi var på centret i Töcksfors o skulle handla presenter åt Izabella så gick vi förbi två små söta pyjamaser. Så små och söta som han/hon ska ha på sig när den kommer ut =) Myspys i nya kläderna <3

Travsport

Jaha då har Travsport.se fått sin nya hemsida. Mkt uppdateringar där och inget är som det tidigare var. Men jag tycker nog att allt dom ändrat har dom gjort förbättrat faktiskt =) Tummen upp till nya hemsidan där.

3 års kalas

Här håller vi 3 års kalas för Izabella. Mkt trevligt har vi haft med mycket presenter o härlig tårta som min Älskling gjorde. Morfar till Izabella var här, Izabellas Morbror var med här och sen lite kompisar då också =)
Fin cykel fick Bella av sin morfar och mormor =) Blir kul det imorgon när vi ska ut och prov cykla med den =)

Gött =)

Nu på morgon var jag upp och bytte in fläktremmen mot en som var 2,5 cm längre. Den passa kanon bra så nu är det bara att slänga på vinterdäcken o tanka så går den sen =))

Förskräckligt

Jag hittade en ARTIKEL på aftonbladet.se angående Kerstin Segerberg som skulle åka ut till ett par med blommor. Istället för att komma fram till paret med gåvan så fick hon gå ett vansinne till möte som förmodligen ingen 78 åring klarar av. 20 minus och massvis med snö så inte hon orkar ta sig iväg någonstans utan istället bli sittande i sin bil tills allt är över för henne.. Jag verkligen lider med henne, vilken vansinnig känsla att sitta där ute ensam i skogen och allt är iskallt och ingen hjälp att få.. Stackare säger jag bara.

Otur som vanligt

Jag var iväg till Årjängs Autodelar AB och köpte en fläktrem till golfen :P Hade med den gamla så det skulle gå att mäta så jag skulle få rätt på en gång. Kommer hem å ska testa den och tro på fasen att den var för kort och inte passade.. Men men jag fick komma in och byta den sa han om inte den passa så jag åker dit imorgon bitti och får mig en ny =))

Dåligt

Nu är det dåligt med bloggande för min del. För det första är jag i Arvika hos min broder, sen har jag inte några roliga bilder att lägga upp. Men det kommer allt nått när jag kommer hem igen

Datorer

Under lördagens eftermiddag så var jag som sagt ner till arvika och hjälpte min bror Stefan med hans dator. Fick tyvärr ingen ordning på den då så får ta en kväll te nu det närmsta. Tänkte åka ner nu någon dag å sova över i Arvika, ska bli skönt med semester nu ..
Där sitter vi o slår våra kloka huvuden ihop då =) Mr smart guys =)

22 Jan 2011

Dåligt med uppdatering igår. Jag åkte hemifrån tidigt på morgon för att åka ut o träna hästar på morgon så det skulle hinnas klart innan jag skulle åka till Arvika till min bror Stefan och hjälpa han med datorn.
Bilder från detta kommer upp senare under dagen :)
Ha en bra dag

Gardinbyte

Jaha här försöker jag byta gardiner då :) Så alla ni tjejer som nu har en kille i ert hem o säger att inte killar kan byta gardiner,FEL. Här är jag modell samt ett levande bevis på att man visst kan, även fast det kanske ser dystert ut på bilderna så nog hänger gardinerna snyggt och prydligt i fönstret nu =)

Bull bakande

Här håller min älskling på att baka bullar 1 timme innan jobbet börjar =) Duktig tjej :) 43 nybakade bullar lämnade hon här när hon gick till jobbet kl 16 :P Så ni bör ju veta vad jag gör nu =)
Såhär såg degen ut då undertiden den jäste :P
Sen i färdigt format så såg dom ut på detta viset =)
Underbart goda vart dom iaf :))

Dålig hörsel

Satan jag har börjat höra så dåligt på slutet. Min sambo som nyss gått Undersköterske utbildning gav sig såklart rakt i öra och roter och börjer krångla =)
Då hade hon såklart varit iväg och köpt revaxör som hon tyckte skulle vara bra :)
Sen började hon hälla detta i mina öron så jag om möjligt hörde ännu sämre än tidigare :) Då såg jag ut på detta viset sen
Där sitter jag nu och inte hör ett skvatt.. Sen när vi tog bort detta så vart det inge bättre ändå så jag får väl gå till en " Riktig" Öronläkare då :D

Lördagens V75 ( Vad jag tror )

Tänkte skriva ut här hur jag tror det går på V75 på bergsåker Lördagen den 22 Januari.
Avdelning 1: 3,5,7
Avdelning 2: 7,9
Avdelning 3: 6 Marshland
Avdelning 4: 2,9,12
Avdelning 5: 14 Fakse
Avdelning 6: 8,11
Avdelning 7: 2,4,7
Sådär då har jag iaf kollat igenom o lagt min gissning =) Nu behöver ingen göra samma då så alla förlorar på detta =) Lite roligt att se nu hur det blir om jag får några rätt :)

Hoppas

Jag hoppas jag får mitt täcke till Ritz så fort som möjligt nu. Vill att hon ska vara fin där hon går :P
Funderar på att det kanske bär iväg mot L-Fors imorgon med för lite häst träning =) Är så skönt att gå omkring o bara tänka på sig själv och hästarna. Samt att träna dom och se vad duktiga dom är och kämpar med hela sitt hjärta gör dom allihopa..
Gulle hästar är dom hela högen =)
Linde Ricka--> Dricker vatten
Frilla--> Går ute i hagen till vänster och käkar gräs
Ritz--> Kommer här efter sidan vid tråden

Ändring

Jag la ju ut en bild på täcket jag beställde åt Ritz. Nu när vi fick hem paketet kom allt utom just mitt täcke till Ritz så jag har nu beställt ett nytt åt henne som ser ut såhär istället =)
Och då är detta ett regntecke med fleecefoder inuti så hon kan ha det ute också :D Det andra var ju bara ylle och sämre lämpat före utegång

Uppdate

Idag har tre hästar blivit tränade :) Jag började dagen med min egen Ritz, hon fick idag träna lite snabbare tempo pga jag hade en till med som rid tränade bakom mig och den var så himla het så dom ville köra snabbare. Ritz träna på bra och tycker det är kul att träna så det ser bra ut framåt.
Sen körde jag min sambos kallblod Frilla. Hon var som vanligt väldigt het och kämpade för att slita sönder mina armar tror jag ;) Men det gick bra.
Nu blir det tung träning under helgen igen med rockarden ..

Imorgon

Imorgon ska jag ut till Lennartfors igen :) Dags att träna lite hästar :P Just nu vet jag iaf att Ritz ska tränas, det är huvudsaken för mig =) Sen ska jag träna Jennys häst Frilla :P Är sen vädret bra å skönt och tiden finns så tränar jag nog kinesen med =)
Sen måste jag komma ihåg att bära ur kornkrossen åt jenny så den blir kvar i stallet nästa gång istället för att åka runt med mig i bilen =)

10 månader

Idag firar jag och Jenny 10 månader :) Hon är visserligen på praktik nu så det blir väl inte mkt te firande denna gången men väldigt kul iaf.. Nu är det bara att blicka framåt mot nya månader <3

Hästprodukter

Jag ska hissa och dissa detta stället =)
Hissar dom gör jag för att dom hade väldigt snabb och bra leveranstid. Vi beställde saker därifrån söndag kväll, idag redan kunde jag gå och hämta ut det, och inte bara det, även bra priser :)
Dissar gör jag däremot för att dom hade så bråttom att packa ner allt i kartongen så vissa saker kom inte fram =) Ett täcke som Ritz skulle fått vart efter så det fick vi aldrig =)

Klart

Idag tog jag en tur med Linde Ricka i Rockarden. På nått konstigt vis så kändes det som hon drog den tunga kärran lättare än någon annan =) Hur som helst så hade jag inte med kameran idag så vart tyvärr inga bilder =) Men lägger upp nått annat kul under kvällen =) Håll koll här :))

Lite bilder från dagens träning =)

Här kommer lite bilder från häst träningen idag. Två hästar tränade. Frilla och Ritz =)
Såhär såg vändplanen ut när vi kom till stallet idag :) Vad hände? JO! Jag kunde inte svänga så åkte rätt ut i snövallen där =)
Sen tog jag och satte på Rockarden och drog iväg.. Min älskling Jenny åkte med mig på träningen idag :) Trevligt värre :))
Ja som sagt älskling åkte med :P Kameran gick alltså het :D
Här då kämpar ritzan iväg för sin första uppförsbacke =) Det gick segt för henne till att börja med innan hon fick upp ångan och ansträngde sig mer :)
Här har hon fått upp andan och travar på som bara den :P Hon tycker verkligen det är kul att träna :)
Såhär såg hon däremot ut efter 2 långa vändor :) Det var slitsamt med tung vagn sa hon och tränade vidare :)
Sen var det Jennys Frilla tur :) Hon vart inte lika svett hon :) Hon är så rolig :P
Men nu orkar jag inte ladda upp fler bilder :P

Nytt täcke

Nu kommer min Ritz att få nytt täcke snart =) Hittade ett kanon fint här som är beställt åt henne :P Hon har så dåliga täcken och trasiga och stygga så hon är värd ett nytt fint =)

Blöt dag

Idag var det riktigt slaskig väg att träna hästarna på =( Allt sprätte såklart rätt upp i ansiktet på mig :P Mysigt.. Men hur som helst så är regninga och dassiga dagar även träningsdagar =) Alltid lika roligt att träna min häst oavsett väder =)
Ritz var lite törstig =)
Mys sjuk var hon med ibland =)
Ja här har vi ett bevis på tråkigt underlag då iaf =)
Här står Ritz o spionerar tillbaka till Jenny kallblod som står och ropar på Ritz när vi var på väg hem igen =)

Omoget

Läste en ARTIKEL på VF idag. Skriv gärna en kommentar här vad ni tycker om detta? Kul att se olika människors tankar.
Jag personligen tycker det är väldigt omoget att störa jakten när dom har rätten på sin sida att jaga.

Nöjd

Igår startade vi Jennys häst Linde Ricka i istravet i Årjäng =)
Jag har tränat henne nu ett tag och så fixade jag en annan hovslagare som skodde om henne :)
Och detta visade ju såklart sitt självklara resultat. Hon travade 16 sekunder snabbare än hon gjorde senast jag körde henne :)) Hon va så duktig så. Nu tränar vi vidare så kanske hon kan kvala henne sen =)

Bakis

Igår bjöd jag hit svärfar på öl.. Som vanligt vart det en hel del alkohol och man vart kanon dålig.
Han bjöd på en rätt stark Rom &Cola iaf så den satte snurr på allt =)
Ska se senare om jag ska ut en sväng och träna Ritz =)

Irriterad

Här är en irriterad Ritz efter sitt träningspass.. Hon ville inte gärna att jag tog kort på henne när hon var svett och sliten =))

Här är lite bilder från dagens häst träning

Här har vi min lilla Ritz som står redo att gå ut och träna =) Det gjorde hon galant efter sin vintervila. Hon kändes riktigt fin faktiskt för att stått ett tag.. Nu laddar vi på mot formen samt tävlingarna =)
Hon vart väldigt svett fort idag men det är inte konstigt =) Duktig tjej jag har =)
Sen slog Inga lill på en ny fram sko på Frilla så hon med kunde ut o träna :)
Såhär såg hon ut när hon var färdig =) Duktig tjej detta med idag. Kämpade på friskt =)
Och dagens tränare såg ut som vanligt =))

Äntligen

Idag äntligen ska jag ta ut Ritz för första gången på träning efter vintervilan =) Det har nog gjort henne gott. Hon hade väldigt trasiga hovar i höstas när vi slutade träna. Så nu har hon gått så dom har växt och så skodde vi henne igår och nu är hon kanon fin på sina fötter =) Uppdatering om Ritz första träningspass kommer under eftermiddagen =)
Ha en bra dag :)

Konstigt

När DETTA sökandet påbörjades veckan före jul så läste man på nätet att polisen hade sökt igenom VARENDA väg i området där prästen skulle åka med sina gåvor. Kan man kalla detta att dom sökt igenom varenda väg när man nu hittat bilen stående PÅ en väg? Nej det kan man inte kalla det. Vad jag kallar detta är rent jäkla slarv. Letandet har nog gjort i skymundan för ingen har tagit sig riktig tid att leta pga allt snö som legat efter vägarna.. Hade sökandet gjorts ordentligt från början så kanske denna människa hade klarat sig istället för att behöva sitta i sin bil ute i mörkret tills hon inte orkade mer och somnade in..
Helt förskräckligt dåligt.

Suck

Inget hjälper för att folk ska förstå när det är dags att skärpa till sig.
Nu har jag försökt förvarna ett flertal gånger och talat om hur det kommer gå om det fortsätter, dock ingen förbättring så snart har man inget annat val än att ta till det tråkigaste alternativet tyvärr..
Men det kanske är det som ska till för att det ska märkas att jag menar allvar när jag säger en sak =(

Sadelvård

Det här har jag haft att göra med på morgon =) En del utrustning som förmodligen inte sett smörj burken på år och dag =) Men nu är det mjukt och fint igen =) Tog ett par huvudlag med o smörjde i ordning =)
Skulle ju sko min häst idag. Kl 07.00 imorse får jag medelande om att hovslagaren inte kommer.. Upp ur sängen fort som synden och skickar iväg ett medelande till min ordinarie hovslagare och frågar om han möjligen ska till årjäng idag så han kan sko min häst =) Han skulle höra av sig senare =) Aldrig några problem med honom inte =)

Dagens

Idag när jag satt vid datorn och fixade så kommer min kära älskling nedför trappen med en sak till mig?
Denna lilla boken fick jag av henne =) När ja öppnade rosetten så hade hon använt en sida till varje speciellt datum =) När vi vart ihop, när vi flyttade ihop, när hon vart gravid, när vi förlovade oss osv =) Kanon mysigt gjort. Denna boken ska jag spara =)
Den här tv:n var jag även iväg till svärfar förut och hämtade. Vi fick den för han köpte ny =) Denna hamnade uppe i vårt sovrum :) Perfekt tv att ha att se på när vi lägger oss =) Kunde ju bara inte byta ut våra stora fina projektor bild mot en liten tv ruta igen =) Bra natt leksak =)
Tack svärfar =)

=)

Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med, det handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med, det handlar om att finna den man inte kan leva utan. I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen. Kopiera om du håller med ♥

Nyfiken???

Ja? Antingen är hon väldigt noggrann med att hon ska va med på kort så fort kameran är framme :) Eller så är hon fruktansvärt nyfiken :P
Men en väldigt social och go häst att umgås med =) Hon är så snäll jämt :P

Under uppdatering.

Om ni kikar in och allt kanske ser konstigt ut så är det för att jag uppdaterar.. Ska försöka ändra lite här så det växlar header slumpmässigt så inte det alltid är samma =)
Vet ej om jag fixar det men ska testa iaf =)

Stefan!

Då önskar jag min bror Stefan Jonsson lycka till idag när han ska in på sjukan för ett litet ingrepp.. Detta kommer att gå så bra så.
Ses om några dagar när jag kommer ner och hjälper dig med datorn =) Som sagt lycka till =)

12 Jan 2011

Då var man vaken då.. Nu ska jag köra Izabella till dagis, sen ska jag med Jenny på sjukan för hon ska ta några prover där :)
Kl 15.00 ska ja till svärfar och hjälpa han med en ny tv han får då :))

=)

Nu äntligen var hagen lagad =) Ström mätaren pep så fint runt om hela hagen nu så nu kommer det ström minsann =)
Och såklart så hade vi en lite grejj som var lite väl nyfiken =) Linde Ricka var tvungen att stoppa dit en kroppsdel direkt.. Hon trodde nog inte att det var nånn ström =) Hastigt o lustigt så sprang hon därifrån =))

Undrar varför inte jag söker jobb hos fortum som leder väg åt strömmen så bra ;))

Avfärd

Nu bär det av då mot L-Fors.. Häst träning samt fixa hagarna står på schemat idag =)
Bilder kommer senare så håll koll här inne =)

Mys pys

Nu blire mys med älskling på soffan =) 

Imorgon bär det av ut mot lennartfors =) Då ska jag träna häst och så ska jag dra i ordning det sista i hagen hos Jennys hästar samt att jag ska laga upp hagen där min egen lilla stjärna Ritz går <3<3

Morgon dagen

Då har man varit på hästshoppen då och hämtat mer tråd till hagarna och Isolatorer. Imorgon blir det alltså till att ge si ut i snön och dra klart hagen så den fungerar runt om =)
Sen finns det väl lite andra hagar med som behöver repareras lite =) Hoppas på skönt väder bara när man ska ut =)

Härligt med sommar

Ja längtar efter sommar nu = )Skönt att träna hästarna om man slipper vara på pälsad som en isbjörn för att inte behöva frysa = )Nej tacka vet jag solen och många plusgrader =)
Här kör jag Jennys Linde kinesen i hennes första snabbjobb =) Hon gick tyvärr bättre då än hon gör nu =)
Men nu har jag fått fullt tränings ansvar för henne sa Älsk så nu har vi tränat på som bara den under veckan och jag har gett mig tusan på att hon ska göra ett bra istrav =))

Hagen

I denna stora hagen har jag gått runt idag och stängslat om. Tråden hade rasat och ingen ström fanns det där imorse när jag började.. Men nu är det ny fin tråd och strömmen löper på jätte fint i tråden runt om i hagen =)) Mycket kondition har jag iaf fått av att pulsa runt i snön och släpa på massa verktyg och trådar och stolpar =))

Besöks räknaren!

Ser att min besöksräknare har hakat upp sig på 9 besökare.. Kommer fixa till det imorgon =) Har alltså fler besökare än den visar :D

Var ligger fortet?

Jag ligger och kolla på Fångarna på Fortet. Jag skulle någon gång vilja åka iväg och besöka detta ställe om man får det? Vore kul att se hur det ser ut i verkligheten =)
Men vill inte vara med o tävla då förståss utan bara kolla och se hur det ser ut där =))

Ledsamt!!

Jaha då sitter man här hemma i lägenheten och har tråkigt då igen. Verkligen inte vad jag hade planerat denna helgen.
Istället för att åka på Lasse Stefanz som jag planerat sen flera veckor tillbaka så fick jag sitta barnvakt ikväll och imorgon måste jag visst ut till Lennartfors och laga hästhagar =((

!!!!!!!!

Jag sitter och irriterar mig på människor som kommer överens om att skaffa barn, inte för att det är fel på att skaffa barn, utan för att det finns onekligen dom som gör det för att det är kul i sängen..
MEn sen när denna oskyldiga lille bebis kommer ut? Då ska man inte vara delaktig längre, då är det bara en förälder som ska bry sig och ta hand om barnet?
Vafan är det för beteende egentligen. En människa blir aldrig ensam om ett barn sålänge inte det hänt nått med en av föräldrarna. Men är båda fullt friska och går omkring i samhället så tycker jag baske mig att man bryr sig om sitt barn med. En vacker dag är barnet såpass gammalt så det väljer sin väg själv, och då är det nog kul om man funnits där för barnet under dess uppväxt så barnet fortfarande vill träffa båda sina föräldrar..


SÅ till er nu som låter barnets mamma ta hand om allt och ni bara ska glida omkring o göra som ni vill och ha barnet när det passar?? Ryck upp er för fan och inse att det är lika mycket ert barn.

ARG PÅ DÅLIGA FÖRÄLDRAR

Längtar

På torsdag äntligen kommer det en hovis och skor min häst =) Då ska det börjas träna nu igen under tiden vi kan få lite med av vinter träningen.. Snö och rockard är lösningen på att slippa ha en häst som inte orkar mer vid varvet kvar =)

Älskar

Min älskling Ritz =) Vi laddar för istrav nu =)

Går mot sitt slut nu =)

Den här tjejen får jag visst fortfarande hjälpa upp på hästen =) Hon börjar bli lite rund om magen nu så magen tar väl i knäna när hon ska visa sig smidig o hoppa upp =) Eller vad säger du älskling =)

6 Jan 2011

Här kommer lite bilder från dagens häst träning mm..
Vi började ju såklart dagen med att svänga in där vi är stam kundar =) ST1 är placet det ^^
Såhär såg vägen ut till Lennartsfors? Plogbil? Vad är det? Känns som man är i en slalombacke och åker =)
Denna tjejen började dagen med godis hemma hos oss imorse, ingen frukost. Sen kom vi ut till hennes mormor, då fick hon såklart ett godis trä =) Första och dagens enda skratt från denna ungen =)
Här bär det av från stallet mot några km jobbig träning. Vart en tur ut på en skogsväg idag och pulsa lite i djup snö =) Fick en känsla av att hästen tyckte om detta =)
Sen umgicks jag lite med min egen illa älskling =) Ritz <3<3 På torsdag nu ryker tränings skorna på igen och då ska vi hämta tillbaka formen du hade i sommar gummsan min =))

Mot hästarna

Nu ska vi alldeles snart slänga oss i bilen och dra iväg mot Lennartsfors :) Hästträning står på menyn idag =) 3 hästar som ska tränas =)  Bilder kommer senare =)
Ha en bra dag alla =)

Kvällen

Nu äntligen är det kvällen och det värsta väsnet har lagt sig =) Phuu nu får man pusta ut o ladda batterierna för imorgon =)
Nu blire film med älskling snart.. Imorgon bär det av ut mot Lennartfors och lite hästträning =)

Ny tv =)

Igår kom det ny tv till mig och Jenny =) Eller bild iaf =) Nu kan vi båda se vad som händer i tv:n o läsa texten =) Den tv vi hade var ju så dålig så vi kunde inte läsa texten på den =)

Bildens storlek har klart betydelse för inlevelse i filmer =)



Online spel

Jag har suttit ett tag och ägnat mig åt ett online spel som finns på internet. Pimpland heter det .. Dom bästa spelarna efter en runda hamnar i Hall of Fame. Jag tänkte lägga upp en länk här för att visa hur det gick för mig =)
RAnk 5 kom jag =)  Hall Of Fame

Årets Häst!!

Nu är det dags att rösta på årets häst. Vi har 4 nominerade till detta att välja emellan.. Här kommer dom.
Bilderna är Tagna från Travsport.se



Torvald Palema är den självklara av dessa tycker jag. Av två Elitlopp har han gjort bra ifrån sig.
År 2009 deltog han i Elitloppet. Försöket till elitloppet det året kom han 2.a 1,09,8.
Finalen i Elitloppet 2009 vann han på tiden 1,10,4.
År 2010 deltog han också i Elitloppet. Försöket detta året vann han på tiden 1,10,5
Finalen kom han 2.a på tiden 1,10,7.

Elitloppet är för Elit hästar, alltså dom bästa hästarna. Han har deltagit 2 gånger och varit bland dom 3 första båda. Vunnit försöken och finalen. Vi har sett Torvald spöa Iceland i lopp under året.

Torvald Palema och Åke Svanstedt är värda denna utmärkelsen tycker jag =)


3 Jan 2011

Då var hästen klar för en träningsrunda och jag är påklädd för att inte behöva frysa =)
Var visserligen väldigt varmt och gott iaf ute idag så träningsturen var helt underbar =) Hästen skötte sig kanon fint tycker jag =)

Roligt

Den här mannen är otrolig. Åke Svanstedt som haft en hemsk tid med massa anklagelser och folk som har försökt rasera hans verksamhet. Men trots detta så har han jobbat på och tränat sina hästar och kämpat och vunnit det ena stor loppet efter det andra, säkerligen många glada och nöjda hästägare.. Detta är en toppen tränare samt kusk..
OM man hade det han har i huvudet när jag tränar min häst så  =)
Imponerande må jag säga =)

Lördagen

Igår kväll tog vi oss oss lite godis att äta till filmen kl 21.00. ( Dödligt vapen 4 )
Det är fruktsallad med grädde och kolasås =) Mums =) Samtliga åt och kolla film utom Jenny, hon satt som vanligt vid datorn när filmen gick =)

Bästa som hänt mig

Min älskade Jenny är det bästa som hänt mig. Hon är så otroligt go och underbar. Har jag det jobbigt och behöver prata ut någon gång '' Vilket jag nästan aldrig gör för jag är inte så bra på sånnt'' så lyssnar hon och tröstar och försöker hjälpa till så gott hon kan.. Och det är så värde fullt när en människa är som Jenny är. Då blir man omtyckt. På julafton förlovade vi oss och det var en helt underbar känsla =) En vacker dag hoppas jag att jag står framme vid altaret med min tjej och ska bli hennes man =) Hoppas gör jag iaf =))

Bilder från Nyårsafton

Vi Börjar med kalkonen.. Här är den insmord i citron o grejjer och redo för ugnen =)
Här har vi Tony Ryman. En av besökarna under kvällen, han sitter och avnjuter en öl =)
Och det viktigaste av allt <3 Jag och min flickvän Jenny Ryman står och myser en snabbis =))
Sen hade vi Micke på besök =) Och det gillade Izabella som alla ser på bilden här ovan =)) Full rulle hela kvällen där =)
Såhär såg middagsbordet ut när Jenny dukat klart =)
Här plockar min käre Jenny ut kalkonen ur ugnen =) Alla väntade spännt på det klockslaget =) Närmare 19:35 igår kväll =)
Nu får det räcka med bilder=) Men alla som var närvarande igår ska ha ett stort tack för att ni kom och det var jätte trevligt =)
Kvällens bragdmedalj ger jag till Jenny som tog sig an nått hon aldrig gjort förut och hon gjorde det galant..
Hon hade aldrig lagat en helstekt kalkon berätta hon innan hon började, men att den vart verkligen kanon god =) Så stor applåd till min Jenny för denna middagen =)
Puss på Dig älskling =) Älskar dig <3

Gott Nytt ÅR

Då vill jag passa på att önska alla gott nytt år. Igår hade vi nyårs middag här då. Det vart väldigt lyckat tyvker jag. Bilder från detta kommer senare ikväll..
En flaska vin drack jag helt ensam och det kändes knappt det tyckte jag var underligt..

RSS 2.0