GOD NATT!!



Då säger jag God Natt till alla läsare :)

Lägger en måne som kommer lysa på er inatt så dröm massa söta drömmar om era nära och kära nu ;) Det ska iaf jag göra :)

Inte lätt

Varje morgon försöker jag göra lindandet utav Donnies knä bättre men kommer inte på nått bra alls. Det bara kanar nedåt hela tiden eftersom det hamnar mitt i leden där och hon böjer knät när hon går. Är ju helt hopplöst att få det att sitta skyddat och bra.. 

Så har någon något bra förslag om hur det ska lindas för att absolut sitta kvar och samtidigt skydda såret mot smuts så skriv gärna en kommentar :)

Äntligen

Idag när jag kikade in på travsport så fick jag se att ägarbytet på min häst gått igenom :) Nu står Donnie på mig :) Så då ringde jag till Årjängstravet och bad dom sätta in henne på min träningslista :)


Söndag

Jaha då var det söndag då. Sebastian vaknade redan kl 5 imorse och började bråka.. Men han fick ligga kvar tills han somnade om igen sen vaknade han kl 7 och då gick vi upp :)

Alla hästar är i sina hagar och äter i grå vädret. Donnie fick sitt sår omlagt innan hon drog ut och så fick hon sin medicin också :) 4 dagar kvar av den nu så är det klart med det sen.. Jag tyckte nog att såret såg bättre ut redan idag faktiskt. Skönt om det går fort så hon slipper springa med det där på benet om dagarna :))

Idag ska jag jobba 10.45 till 20.00.. Dryg söndag men att det går det med :) På tisdag är jag ledig då har jag MASSA att göra här hemma.. En hage ska slås upp och hästar ska tränas och Sebastian ska på Bvc och Jenny ska skjutsas till jobbet och gud vet allt som ska hinnas med på få timmar :)

Strö

I Fredagskväll när jag slutade 21.15 så åkte jag och lastade in en pall med spånbalar i transporten :) Kändes lite segt att bära in allt utför en lastkaj och in i kärran när man jobbat och klockan är så mycket. Men men vad gör man inte :)
18 balar var det iaf  så nu ska det finnas ett litet tag iaf :)



Där ligger dom då :)

Nytt och fräscht

Här är stolparna jag var och hämtade under veckan då som vi ska använda oss av till nya hagen vi ska sätta upp till veckan :)) Kommer bli kanon fint detta :)



Dessa grövre vita plast stolpar är mycket finare än dom där tunna nertramps stolparna som sitter här tidigare :)) Sen får det bli inpregnerade stolpar i hörnen så inte det viker sig och blir båge av allt :)) Kort på hagen kommer då den är klar :)

Veterinär besök !

Idag när klockan slog 13.00 så ringde Jenny och talade om att Donnie hade smitit ur sin hage. Skit också tänkte jag, sen berätta hon att hon slagit sig på knät fram då tänkte jag ännu mera skit sen.. Jobbade till 14 så det var inte bara att dra hem heller..

Men väl jag sluta så drog jag så fort jag orka hem och ringde efter veterinärer hela vägen men motagningen var så dålig så det bröt hela tiden. När jag kom hem hade Jenny frågat Khalil om han kunde komma och det skulle han göra :)

Han kom ut och jag tog ut Donnie ur boxen så han fick se. Gick ej att sy det där så han gav henne lugnande och gjorde rent så gott det gick. Sen vart han tvungen att klippa bort lite av huden som blivit uppriven och då gjorde det ont på henne kan ja lova.. Men han fixade till det så det ser rätt bra ut ändå. Sen linda vi om med bandage och en steril kompress under där :) Så nu fick hon antibiotika i 6 dagar som jag ska ge henne också gav han stelkramp samtidigt..

Hoppas det läker ut någorlunda fort så inte det blir besvärligt så jätte länge för henne..

Bilder :



Såhär såg det ut när Jenny tog första bilden





Sen när veterinären kommit så såg det ut som på bilderna under.



Hon fick lugnande så jag fick stå och hålla henne och prata med henne.



Hon står lite vingligt kan jag tala om. Kollar man bakbenet så ser man att hon är fullare än hon behärskar





Bilderna över visar hur det såg ut när han gjort klart.. Nu går hon lindad så det ska läka bra och som sagt antibiotika 6 dagar.. Hon är inte halt eller svullen något alls utan är detta såret som hon har bara..

Vill tacka veterinären Khalil som kunde komma ut med så kort varsel och kolla på henne och hjälpa till..


.....

Äntligen jobbat klart för ikväll.. gick tungt idag kände jag. Ont som bara den i ryggen och trött som F--N. Har sovit väldigt dåligt nu ett tag och mycket att göra..

Idag när jag slutade 21.15 på jobbet drog jag iväg och lastade in 18 balar med spån i transporten och körde med hem :) Jenny hade bakat pizza när jag kom hem :P Det var riktigt skönt med mat :)

Nu är vi ensamma hemma i en hel vecka :) Gott med lugn och ro samt att vi får vara ifred och sköta saker och ting på vårat eget vis :)

Uppdaterar mer imorgon när jag kommer från jobbet :) Slutar tidigare imorgon så då har jag mer tid :)

Nattie Nattie

Fredag och jobb

Ja idag är det fredag då :) Men det kvittar denna helgen för nu är det jobb som gäller hela helgen :)

Var ute med Donnie en tur imorse igen :P Kan säga såhär att hon lär sig väldigt fort märker jag.. Sprang bra och fokuserade mer på träningen idag än det som är runt omkring :) Det som fattas nu är att hovslagaren ska sko om henne så hon får korta och fina hovar samt att hon får travskor och inte ridskor :)) Detta kommer ske på torsdag förmiddag.. Mer angående det kommer torsdag kväll :)

Idag åker Ingalill och Izabella med Freddy till stockholm i 1 vecka :) Då kan jag och Jenny sköta sakerna precis hur vi vill :) En ny hage ska slås upp och det ska plockas och grejjas i huset :) Ska bli skönt :)

Myspys





Han är för go min lilla kille :))


Första träningsturen!

Idag tog jag första turen med Donnie :) Hon stod kanon snällt när jag selade på henne och satte på vagn och allt ihop...

Eftersom omgivningen är helt ny för henne så tog vi det helt och hållet i hennes egen takt. Det skulle tittas på mycket och hon visste inte riktigt var hon skulle vara på vägen :) Men andra vändan så var det bättre :P När vi sprang hem sen så sprang hon på väldigt fint för att inte gjort så mycket i sitt liv tycker jag..

Bilder









Ja så såg det väl ut lite av tiden då iaf. Nu är det inga bilder från när hon sprang utan hon är klar på bilderna här :)

Nya hagar

Det kommer inom ett par dagar att slås upp två nya hagar här :) Vi har fått tillgång till två nya åkrar som vi har köpt in material till så nu blir det snart snyggt och lerfritt ett litet tag iaf :))





Så ser det ut då.. Kommer bli kanon för dom det, utsikt ner mot sjön och kanon fint allt :)

Stolparna och tråden hämtade vi hem idag.

Torsdag

samtliga hästar har fått sin frukost och är ute i sina hagar.. Donnie fick gå upp till en hage längre bort som är MYCKET finare än dom här nere :) Hagen hon går i nu är det gräsunderlag istället för lera :)

Om ett litet tag ska jag hämta hem henne igen och ut på en tränings runda med henne :)) Uppdatering följer senare :)

Har även några timmar på jobbet idag med fast det är min lediga dag :) Men är det dåligt om folk så är det :)

God natt

NU har jag ätit två äggg mackor, nu blir det alldeles snart sängen för min del. Rätt sliten.. Jobbar långa dagar och nu tog jag extra imorgon samt att jag jobbar hela helgen också så nu blir det dåligt om vila.

Imorgon ska Donnie ut på sin första träningsrunda här hemma, ska bli intressant att se hur det går.. Kan nästan garantera att det inte blir några större problem :)

Vad jag skulle behöva är nog bra råd från någon som har bra erfarenhet av att träna unghästar :)) Vem vet det kanske går kanon bra, nämligen första unghästen jag tränar :)

Uppdatering om detta kommer imorgon :=))

Bilder på Donnie :)

Jenny har tagit ett par bilder på Donnie under dagen när hon har gått omkring :)




Äntligen kväll

Då har man äntligen slutat jobba och kommit hem med maten som jag handlade på jobbet innan jag gick hem :) Lite halv tråkigt väder nu känner jag :(

Åkte iaf hem och slet av mig arbetskläderna och drog på mig stallkläderna och gav mig ut i mörkret för att ta in Donnie från hagen :) Hon gick där i dugget och kikade :) Vart nöjd nu när hon fick komma in och käka lite och stå  rent och fint spån och bara mysa sig :)

Låg några äpplen i krubban med som hon gav sig i :))

Imorgon ska hon ut på en lite tur här hemma för att se sig omkring :)

Nya bilder på henne kommer om en liten stund bara jag fått dom från Jenny som tagit dom :)

Donellie V.M

Nu äntligen är hon hemma på gården :) Min alldels egna Donellie :) Åkte iväg till Borås 06.30 imorse och hämtade henne. Var där ca 11 i förmiddags :) Där stod hon och väntade när vi kom dit så hon togs ut och selades på så testkördes hon :) Såg kanon fin ut i travet.. Hon är bara 2 år och enbart inkörd ännu :) Hon har varit i vagn 6 gånger nu så hon skötte sig kanon.. Jag slog till direkt och köpte henne och tog henne med hem :))

Bilder:







Nu kommer lite bilder som Jenny tagit då så dom är mycket finare :)





Tjejen fick köra henne så jag kunde stå bredvid och se hur hästen rörde sig och så :)



Nu åker vi hem säger hon och kollar ut på vägen :D



Sådär då va man hemma i nya boxen :) Nedanför huvudet finns det massa hö att smaska på :=)

Just nu står hon på ridskor och det är dags att sko så imorgon får jag fixa en hovis som skor henne åt mig och sätter på vanliga travskor :) Sen ska jag köpa ett fint täcke åt henne också för det fick hon inget med sig hem :D

torsdag kommer första turen i vagnen här hemma att ske så mer uppdatering om hennes träning kommer då :)

God morgon alla

Nu är klockan 05.15 och Sebastian har väckt mig. Det blir tidigare och tidigare detta känner jag.. Snart behöver jag inte lägga mig alls tror jag..

Men idag gör det inte ett dugg. Mitt humör är på topp och jag ska alldeles snart å åka iväg några mil genom Sverige för att hämta hem en viss individ :))

Kommer massa kort efter detta senare ikväll när jag kommer hem :)

God morgon :)

Årjäng

Ja idag när jag slutade jobbet kl 19:15 så åkte jag ut och hämtade Jenny och barnen så åkte vi hem till Årjäng :P Första gången på länge som vi är här nu :)) Blir ju flytt härifrån så ingen större ide att vara här.. jaja hur som helst anledningen till detta är att vi ska bort allihop imorgon bitti så Bella ska på dagis kl 06.30 redan :))

Resten av detta  kommer jag blogga om under dagen imorgon under äventyrets gång :)) Kommer köra en liten bild tävling sen och se vem som först kommer på var vi är på väg eller vart vi varit :)) Bli kul att se om det är några väl orienterade besökare jag har här som känner igen något :))

Ha en trevlig natt så hörs vi imorgon :)

Kvällen

Ja då var det kvällen då.. Sebastian har varit gnällig sista tiden han varit vaken. Han blir så trött på kvällskvisten så han blir så otroligt sur. försökte hålla han vaken iaf till 7 ikväll men nu är han sur iaf och inte vill sova :) Men lägger vi honom kl 18.00 redan så är han uppe vid 05.30 på morgon och det känns lite tråkigt :( Och det finns ingen här som är speciellt pigg på morgon heller så ingen är så pigg på att gå upp vi halv 6 varje dag :P Men men jenny vill fortsätta lägga honom kl 18 så då får vi väl gå upp ändå då :P

Gav han en stor portion med gröt nu innan han la sig iaf så att han ska vara ordentligt mätt när han sover.. Inge vidare att lägga sig och det halv kurrar i magen :)) Andra kvällar har han börjat grina efter mat redan vid 21.00 så misstänker att han inte nöjjer sig med en portion längre så jag ökade idag för att se om han sover bättre :D

Izabella satte sig till bords vid  18.30 ca ( Hennes middagstid ) och slängde i sig 3 portioner med Chiliconcarne eller hur det stavas.. Undrar om hon fått någon mat alls idag när hon varit borta ;) Så hon är nog mätt och belåten iaf :)

Klart

Ja då var boxen färdig iaf då.. Vart en hel del hö att bära runt på. Först ut med allt det gamla ur skjulet och in med detta som låg i boxen eftersom det är nyare än det andra så ska det ligga längst bak så det används sist.. väl ute med det gamla så börja jag bära in det nya höet och staplade upp så det ligger snyggt där inne, sen in med det gamla tillbaka :) Nu ska jag göra det lite hemtrevligt där åt henne bara så är det klart för inflyttning sen :))

Kommer bli så bra detta så hälften vore nog..

Söndag!

Idag har jag lite olika skit att göra.. Ska delvis bära ur en av boxarna här så den blir tom och fin tills på Tisdag :)) Ligger massa höbalar där inne nu så det ska flyttas ut till allt annat hö :) Sen har jag Blackie också som måste ut och träna lite :)

Men nu först blir det frukost och en kaffe kopp..


06.00

God morgon alla.. Nu är det söndag och helgen är slut ännu en gång. Imorgon är det dags att jobba och då får man inte vila då heller..

Fick penicillin kur under veckan för jag hade halsfluss men det var en annnan i samma hushåll som råka bli sjuk och då var det inte noga med mig längre utan då kan jag köra på som vanligt och inte få vila ett enda dugg utan bara en ska vila.. Ha inte fått lagt mig och vila en enda minut sen jag vart sjuk. Å skulle jag göra det så får jag snart höra att jag aldrig gör nått eller att en person får göra allt eller något sånnt patetiskt.

Vet iaf hur det ska se ut så fort vederbörande är frisk igen. Då ska jag ligga hela dagarna så kan det arbetas ikapp lite sen så kan ju jag vila så jag blir frisk sen..

Ps.. Mitt morgon humör är uselt


Första tanden!

När jag och Jenny satt i soffan här med Sebastian nyligen så råka hon känna något vasst inne i hans mun på underkäken :) Då kolla vi närmare och nu är första tanden äntligen på väg :))

va kul att det är på gång med en tand nu :P Inte konstigt att han varit lite gnällig och så om han har haft lite ont i munnen :))

På bilden här under ser ni en bild på den ;)



Nej¨då jag skojjar.. Gick inte få någon bra bild på han. Å andra sidan syns det inte men den känns däremot :)) Bild kommer när det sticker ut :)

Tränat och klart

Sådär då har jag tränat både Frilla och Blackie då idag..

Frilla drog och låg på som vanligt så det började värka i armarna tillslut..
Blackie tränar på som hon ska.. Känns bättre och bättre. Snart blir det snabbt inne på banan med henne.

På tisdag drar jag vidare för nya äventyr då :)) Det ska bli riktigt kul det faktiskt :)) 

Lägger upp lite bilder senare. Nu måste jag försöka få igång lite mat här :)

God Morgon

Idag var det en grå och tråkig morgon när man tittar ut.. Sebastian vaknade vid 6 draget redan och började tjoa och skrika för att väcka hela huset :) Efter en stund kommer Micke in ( Sebastians morbror ) som låg i rummet intill och frågade " Hör ni inte ungen" hahaha. Jo då minsann det gjorde vi men hur får man tyst på en pratsjuk sebastian då ?? :)

Idag har jag 2 hästar att träna.. BlackHotMama samt G.G.Frilla. Jenny får inte gå ut eftersom hon är mer sjuk nu än hon varit :) Hennes sänka låg igår på 133 och det var nära att dom la in henne på sjukhuset..

Vi får väl se när Jenny kommer upp idag för hon får ta hand om Sebastian när jag tränar hennes häst iaf det vet jag :)) Ingalill får se efter honom när jag tränar hennes :) Vill dom ha hästarna tränade får dom sitta barnpass under tiden, det är en bra överenskommelse det :)

Uppdaterar senare under dagen allt eftersom jag hinner med saker :)

Ha en bra dag så länge

Ojojoj

Nu vart det mycket ändrade planer helt plötsligt här.. Hade planerat att dra iväg till Halmstad här på Torsdag och kolla på en häst där som jag är intresserad av :) Men nu kom jag in på annan bana här när jag satt och kollade lite :) Resan dit blir närmare och jag slipper ge bort 50 % av eventuella vinstpengar :) Det får man prioritera då :) Samt att denna har hela livet framför sig :)

Mer om detta kommer under nästa vecka :D

Hård dag

Detta har varit en slitsam dag.. 6 imorse vart jag väckt utav min son och sambo för då var han vaken redan. Inte å vänta att han skulle somna om något så därmed var den sömnen borta.. Upp och börja koka vatten åt han så han fick sin morgon gröt i ordning.. Efter det så fick jag klä mig varmt och sticka till hästarna och göra klart åt dom så dom kom ut och fick frukost mm.. Tömde hela deras ute kar på vatten och fyllde i nytt fräscht vatten istället.. Sen vidare hem och drack en kopp kaffe och pratade lite.. Sen tillbaka till stallet för att träna Blackie :)

Idag har hon varit jätte duktig.. För det första fick jag sätta bomull i örat på henne som vi aldrig tidigare fått gjort.. Dock har jag och Blackie tränat lite på detta ett tag nu så det kanske var därför.. Sen när jag kört en bit så fick jag se... AJ då jag glömde visst slagremmen.. dags att ta det säkra före det osäkra tänkte jag då och det var inga större krav på henne då.. Men det gick vägen utan problem :))

Efter att hon tränat klart så mockade jag och gjorde deras kvällsmat och sånnt, sen vidare ner till andra stallet för att träna G.GFrilla åt Jenny som är sjuk..

Hon var het som en spis och låg på och drog hela tiden. Tillslut fick det bli skritt träning för hennes del ute på träningsslingan istället för att hon skulle slita armarna av mig :)

                                                             Bilder



Tuss i örat visas här :)



Och här är det ingen slagrem på :) Men det ska inte bli någon vana utan nästa gång sitter den på igen :P Detta var enbart för att jag råkade glömma den :)


Hovslagare!

Sitter här och funderar på var jag får tag på en riktigt, riktigt bra hovslagare. verkar finnas väldigt dåligt om dom här runt omkring Årjäng.. Vore väldigt lättande att veta att hästarna alltid har så bra i ordning på sina fötter som bara möjligt.. Som utrycket säger "Ingen häst utan hovar"

Så jag söker runt omkring för att hitta en så bra som möjligt :) Jag har en i tankarna men vet inte om han skor något åt andra :)

Minusgrader

Uhj nu börjar det bli lite lätt kyligt ute på morgon. Dags att stoppa undan sol shortsen och ta fram understället iställe :) Imorse var det jag som fick gå ut och fixa hästarna i stall 2..

Vattnet ute i hagen hade en tunn hinna med is över sig så jag fick ta bort det åt dom :) Idag har jag en hel del att göra känner jag så det blir att slänga i sig frukost och sätta igång det om det ska bli något gjort här :)

Lite bilder har jag med att lägga upp :P





Övre bilden visar min familj som är sjuka båda två :) Vilar upp sig lite :) Undre bilden visar mitt lilla hjärta som ligger och myser i sängen när han känner sig dålig :)

Home

Jobbat klart då. Efter jobbet åkte jag och hämtade Izabella sen drog vi hem. Lämnade av henne vid huset och drog ensam vidare till stallet för att ta in hästarna och göra dom klara för natten :) Sen bar det av hem för att äta. Vart dock långt ifrån mätt så hungrig som jag var :(

Imorgon är det full rulle, har massa att göra.. Ska träna Blackie och måste fixa det sista med veden innan den blir förstörd.. Sen ska jag ha lite underhåll på lite andra saker här hemma också så allt fungerar och är helt..

Hörs imorgon.

Nattie alla

Rickas kval!

Imorse drog vi in till Årjängsbanan för att kvala Ricka..  Det var ju som vanligt en helt omöjlig uppgift för henne såg det ut som..

Började inte vidare bra heller då, när jag kom in efter värmningen talar Jenny om att sitsen sitter snett, då hade ena bulten som håller sitsen ramlat därifrån så den satt inte fast. Så i ren panik fick jag sätta av mot shopen och få en bult som passade i där.. Tack till dig :)

Hon sprang full väg på 1.51.9 så nu är det över för hennes del här. Nu åker hon hem till sin ägare igen då :)













Hur som helst så vann vi hennes kval iaf :)

Championligan för Amatörer

Nu närmar sig Årjängs sista tävlingsdag på travbanan.. Och mästarna för säsongen ska koras både inom proffs och amatör sidan :)

Proffs sidan ser det ut för att Bli Magnus Jacobsson som vinner.. Detta enbart för att den bäste ( Björn Goop ) Inte deltagit varje tävlingsdag annars vet man att han hade tagit det för han var 1.a innan han inte deltog några dagar..
Så Magnus Jacobsson kan jag nästan säkert säga att det blir :)



Om inte det blir han så blir det Mickael J Andersson.



Sen på amatörsidan står det mellan två stycken :) Och det är dessa två härunder



Niclas Benzon och John Edvard Edvardssen :)

Jag personligen är från Arvika och det är Niclas Benzon med så jag hoppas naturligtvis att han vinner detta då :)


Min nya brösta

Idag ringde dom från hästshoppen och sa att min nya brösta kommit :)



Så såg den ut iaf :)

Pysslarsöndag !

Idag har det blivit en hel del gjort här faktiskt.. Alla har gjort något nyttigt tror jag..

Detta är vad som blivit gjort då iaf :P

Blackie har varit ute på en runda idag igen. Vart inte så lång runda idag, vart bara 8 km på träningsslingan :) Efter detta vart hon insmörjd i balsamschampo och duschad så det kändes skönt tyckte hon ^^



Där står hon och njuter av sin mat sen efter passet :)

Sen var det höbärande på schema. Vi bullrar upp så mkt det går nu här. Transporten går som en projektil mellan hemmet och hö leverantör :) Tog en bild på hölgaret här iaf




Sen var det en lite grinsibb med ute också som inte tyckte detta var kul så han valde att bråka och skrika större delen av den tiden :) På bilden här nedan ser vi hur han ser ut :)




Izabella var även ute på en ridtur.. Hon rider ensam där uppe på ryggen.. Och för känsliga läsare som klagar och gnäller för allt så kan jag passa på att tala om att Jenny ALLTID håller i hästen och leder henne :)



Efter allt detta var klart så var det fullt bärande av fodersäckar som skulle flyttas från ett skjul till transporten och köras ner och eldas upp.. Det är Jag och Jenny som slängt in när dom blivit tomma. ( MEST Jenny då :) )



Så såg det eländet ut då iaf.. Skönt att få bort och få rent och fint nu inför vintern.


Sist men inte minst så var det dags att rensa i datarummet. har skrivit det ett flertal gånger nu men det har faktiskt inte blivit gjort någon gång.. Vart inte gjort idag heller kan ja säga men att jag tog kortet iaf så :P



Å ni ser vilket rot det är.... Finns allt att göra här :)

Hosta

Nu på efterkvällen här så blir hosten allt värre och värre. Det retar och känns tungt i halsen så jag hostar en del nu.. Ska bli skönt nu när pencillinet börjar verka ordentligt. Löste inte ut det förns idag när jag fick låna pengar av min svärmor till min medicin :)  Tack för det..

Så till morgon nu ska jag börja min kur  och äta 10 dagar framåt.. Jag får inte börja jobba förän på onsdag iaf så jag får tröka ut hemma ett par dagar till då..

Rot och fix

För ett tag sen så ställde Jenny in en säng och ett bord i vårat sovrum här i L-Fors för vi sov på madrasser på golvet :) Den sängen är väl ungerligt lika bred som hela mig och där i ska vi sova 2 personer :P Och bordet står precis inpå sängen och på den sidan har naturligtvis jag fått sovit.. Gissa om att jag har spenderat några timmar på att sova på ett bord :S Har aldrig någonsin sovit så äckligt och dåligt som när den sängen kom in.

Så idag åkte skiten ut och madrasserna på golvet kommer fram igen :)



Såhär såg det alltså ut nu då när bordet och sängen stod där



Såhär såg det ut när jag burit ner bordet iaf..

Sen bar jag även ner sängen och la ut madrasser här istället men det har jag inget kort på :))

Har däremot kort på vad dom andra gjorde under tiden :) Dom kommer härunder :)



Min lilla älskling är sjuk hon med så hon är såklart ursäktad då :) Alla kan inte va lika hårda som mig :)



Sådär. Nu har jag inget mer om just detta projektet. Kommer mer om nästa.

Lördag!

Idag har vi varit in till Årjäng, Ingalill, Jag Sebastian och Bella.. Jenny stannade hemma och tränade Frilla under tiden, trodde hon skulle hinna båda men jag hade fel :)

I Årjäng handlade vi lite olika saker. 1 bal kutterspån fick vi med, lite brasbriketter, mat, några öl köpte Ingalill med sig hem, och jag fick Apoteksvaror i form utav Kåvepenin ( Penicillin ) för min halsfluss.

Värsta med detta är att det blir ju inte mkt vila här ute på landet då med en svärmor, två ungar och fyra hästar , jag smittar ju andra då så hela huset är ju snart sjuka, men jag personligen känner mig lixom inte kanon sjuk direkt men samtidigt känner jag ju att det inte är helt bra heller då. Så jag kommer nog få vara hemma några dagar från jobbet så jag vet att inte jag sitter och smittar kunderna iaf.

Men att nu blir det medicin i 10 dagar då iaf så driver det nog ut det mesta ur kroppen iaf :)


Snabbjobb med Ricka

Idag tog vi bilen och åkte in på snabbjobb till Årjängsbanan, med Ricka då såklart :)

Jag tycker att hon sprang renare än hon någonsin gjort faktiskt, det var inte massa orenheter i travet och sånna konstigheter. Men däremot så sprang hon inte så fort som jag hade hoppats på. Trodde nog att hon skulle kunna gå 45 tempo iaf men att Jenny hade klockat henne till 50 tempo. Nu stod hon visserligen mitt i stall kurvan då så det kan man väl ta med en nypa salt då men jag var inte nöjd med hastigheten. Mera snabbjobb där :)

Sen när hon hade duschat och sånnt så skulle vi lasta på henne och åka hem, då smiter den saten och springer iväg med mig springande bredvid . Ville ju inte släppa henne lös mitt i allt :) Men som tur är så sprang hon in i stallet där igen då så det tog stopp rätt snart :)

Förövrigt skötte hon sig bra.








Akuten!

Har ju som sagt kännt mig lite sjuk, trodde först att detta hade med ett fästingbett jag fick i måndags.. Dom sa på jobbet när jag kom dit att om det var rött runt bettet så borde jag kolla upp så jag ringde och fick komma in :) När jag kommer dit så sa dom att det skulle vara lika stort som en 5 krona. Sen fick jag vandra vidare mot lab då för dom skulle göra blodprov och halsprov :P Sen fick jag ut o sitta i väntrummet en kvart då...  Sen kommer sköterskan ut och säger att jag hade halsfluss och att det fick bli penicillin då :) Ner till jobbet igen och berättar och det slutade med att jag fick gå hem och vart ersatt hela helgen :P Så nu fick det bli medicin under helgen :(

Jobb

Ja idag var det dags att jobba då igen. 15-21.15. Är även sjuk så känns ganska tungt idag. Men men man får härda ut :P

Fick ett fästing bett för några dagar sen så undrar på om det kan spela in. Har feber och frossa som bara den så verkar konstigt, samt kronisk huvudvärk. Får hoppas det släpper när jag ska jobba hela helgen :) Inte ledig förän på tisdag och då ska jag in till Årjängs banan och kvala en häst :))

Blackie :)

Idag när jag hade hämtat hem jenny från Årjäng så gjorde vi först lite mat och sen drog vi iväg upp till stallet :) Drog ut blackie från hagen och gjorde henne klar för träning :) Hon skötte sig nästan exemplariskt idag med, hon bråkade ju inte eller något sådant men att lite väl överladdad tyckte jag så hon var verkligen på sin vakt idag om det fanns nått efter vägen :) Men det var så små reaktioner så det spelade lixom ingen roll :) Sen hade jag ju tidspress på mig idag så han tyvärr inte ta någon längre träningsrunda med henne :)

Efter detta släppte jag ut henne igen och tog in Linde Ricka och tog en träningsrunda med henne också :) Hon var pigg och fin och tränade på som hon ska.. Hon ska dessutom gå snabbt imorgon inne på banan så vi får se om det finns något att hämta i hennes kval :) Tror nog att hon fixar det om hon bara springer så inte hon studsar och fjantar sig :)

Här är lite bilder från turen då :))















Så såg dom bilderna ut då iaf :))

Ja hade såklart min käre älskling med mig också fast hon står tyvärr väldigt ofta bakom kameran :) En bild hann jag nypa på henne iaf :)



Där bär hon och sliter :=))

Feber!

Känner mig sämre och sämre här nu och jag fryser mer och mer :( Kollade febern nu igen och den visade 38,5 så. Hoppas baske att det stannar där nu så inte det ökar mer för då blir det ruskigt jobbigt att jobba imorgon :(

Men men man får väl bita sig i läppen misstänker jag. Känner inte för att sjukskriva mig hela tiden heller.


Torsdag och ledig

Ja idag var det Torsdag och jag är ledig. Skönt.. Inatt var det inge skönt att sova. Skulle väl lägga mig mellan 11 och 12, ja då vakna naturligtvis Sebastian och vägra somna om så jag fick gå ner och mata han med nappflaskan och sitta här nere och leka med han till halv två inatt :( INTE roligt.

Sen efter det så tror jag iaf att han sov ända tills halv sex imorse eller nått då vi vaknade och jag la han i min säng istället.. Sen fick vi ligga och mysa tills halv 8 ungefär så gick vi upp sen :) Då vart det lite gröt åt Sebastian :) Izabella trodde jag skulle ställa mig och laga middag åt henne 8 på morgon hon :D Aldrig i livet svara ja på det iaf :D

Nu ska jag själv ta mig lite frukost då ihop med Bella så får Sebastian ligga och leka lite i sitt gym under tiden för han har ätit :))

Idag har jag fullt schema som vanligt.

* Datarummet ska städas ur och göras om till ett nytt datarum
* Ungarna har jag ensam under dagen med
* 2 Hästar som ska tränas
* Jenny ska hämtas hem från jobbet

Blir ut på träningsrunda med Blackie sen när Jenny kommit hem så jag tar mig ut :)

Då var det dags

Nu har man fått första uppsittningen på ett bra tag :) Har inte tävlat sen jag lämnade hem Ritz Afrodite :) Men idag gick anmälan till Rickas kval ut och valet av kusk var självklart ;) haha. Nu hoppas vi bara att hon travar på och inte fjantar sig och hoppar bort allt.



Ska bli kul :D

God morgon

Ja idag är det dags för jobb då igen :) Långa dagar får jag nog lov att påstå :) Men det går bra. Idag när jag kommer hem händer det nog inte så mkt för då är det mörkt :)

Jenny och Ingalill tar en häst med sig och åker iväg för att sko den, imorgon ska jag bära lite hö och rada upp det på hö rännan :) Fredag blir det eventuellt snabbjobb :)

Hörs ikväll :)

Sebastian

Från Lördag till Söndag var Sebastian hos sin faster Veronica :) När jag hämtade hem han på Söndag eftermiddag så hade han fått lite nya kläder och så av henne :)



Sådär såg dom ut iaf :) Fina kläder. En body och ett par tofflor samt strumpor med halkskydd och en mössa :)



Så såg han iaf ut i mössan :) Såvitt jag kan se så är han väldigt glad för den :) Eller om han bara har fått samma glada humör som sin pappa :) "Men då kan det vända lika snabbt igen också " på oss båda :)

Hej hej !

Idag hade jag klockan på halv 6 eller något sådant :) Skulle iväg in till Ica för att göra någon ATG kurs på datorn :) Så drog in till 7 och började det, halv tio var jag klar så då fick jag stämpla ut och sluta :) Det kändes väldigt skönt det eftersom jag egentligen skulle varit ledig idag :) Imorgon bär det av vid 8.00 till jobbet och slutar kl 19.00 :)

När vi kom hem idag så hade vårat internet blivit inkopplat så nu sitter vi här som två nördar och sliter ut våra datorer :)
Sen bar jag och ingalill ner en tvättmaskin som vägde super mkt utför en trapp som är lika bred som mig själv så det var en utmaning vill jag lova :) Efter den var nere så skulle vi ha upp en annan, och den var lite större och ännu tyngre då så vi tog i som två idioter innan vi fick upp den där :))

                                                    Internetet är beställt från!

                                                                          

Efter detta vart det en kopp kaffe och en ciggarett och sen vidare mot hästträningen :)

Jag gav mig iväg på nya äventyr med BHM jag, det var inga prolem idag heller. Tvärt om så springer hon på som hon ska göra. VÄLDIGT dålig kondition just nu så hon svettas ju direkt och har inte så mkt ork att ta till hjälp :) Men det ska jag hjälpa henne med så snart kommer hon träna som bara den här hemma :)


                                                                   Vart bara en bild från träningen idag!



Här kommer vi i finvädret :) Hon fick springa hela vägen ner idag, har avvaktat lite med det eftersom hon är så fruktansvärt nervös och sådant så jag har enbart kört henne på en lite skogsväg längst upp i Trane :) Ser allt ut som att jag får ordning på denna hästen med :)



19.00

JA då sitter man här igen då och gör bort sig. Sitter med dessa Bingolotterna varenda söndag kl 19.00. Var ju så otroligt dum så jag började prenumerera på dessa grejjerna :) Dom kostar 200 kr i månaden då och jag har väl fått 3 månader nu ca :) Enda jag vunnit är 1 sverigelott, då kan man snabbt sumera allt såhär att jag har gett 600 spänn för 1 sverigelott som jag lika gärna kunde köpa för 25 kr på jobbet :D

DRET BINGO..

Och dagarna går och går och det närmar sig något riktigt roligt :) Men jag säger fortfarande inte vad det gäller förän jag rott allt i land så ingen kan vara med och sabba något för mig :) Börjar bli en vana nu att någon alltid försöker :)) MEN! Inte denna gången :)

Nya telefonen

Skönt nu efter helgen då kommer nog min nya telefon när som helst :) Förmodar att det blir tisdag eller något sådant :) Ska bli riktigt skönt :)

Har även gjort en annan sak som jag hoppas också uppskattas då men det får ni läsa om på denna bloggen som jag länkar till Här  Det kommer förmodligen upp där någon dag under veckan beroende om vi har tillgång till internet eller inte :) Men håll koll där och även här på min blogg så får ni se vad jag gjort :)



Bild på telefonen :)

Söndag

Då var det söndag igen och fullt fokus för kommande vecka :) Igår fick vi en del gjort hos Tony :) All ved körde jag in och staplade upp i trave åt han :) Sen höll dom på där inne han och Tony Liljedahl och målade klart hela köket samt en vägg inne i vardagsrummet :) Vad som är kvar nu är ju då att måla ett annat litet hörn där inne i rummet så han sen kan bära in sin bar dit igen :) Vart mycket bättre det vi hann med nu på lördag :) Rutorna är i funktion igen :) Får se om han kommer ut under veckan så vi gör ett ryck igen :)

Kommande vecka jobbar jag Måndag, Tisdag,Onsdag, Fredag, Lördag och Söndag :) Blir fin lön i November :)

Vad det gäller hästarna så tränas det på för fullt med lite små hinder ivägen :) Men inget som vi inte behärskar iaf :) Ricka tappar sina skor hela tiden så det verkar som hon trampar dom av sig bara för att slippa ibland :) Blackie tränar jag på för fullt med nu :) Henne har jag fått skaplig ordning på efter alla tummulter hon varit med om tidigare :) Så nu får vi se vad långt jag kommer med henne :) Siktar naturligtvis på att få till ett kval under året :)

Tänkte lägga upp lite bilder på diverse saker som jag inte gjort tidigare pga internet brist då :)



Blackie tränar på :)



Hon är lite seg och nyfiken men vad kan man begära efter det hennes tidigare träningspass där ute sett ut... Nej allt jag begär av henne just nu är att hon ska få fina träningspass och bra minnen från dessa så att hon kan tränas på lite hårdare sen när det gått bra ett tag :) Hon lär sig kan jag säga :)



Sebastian ligger och testar sin nya tröjja eller jacka som han fick av sin mormor :) Den är varm och skön nu på höstkanten



Skönt med nya däck på bilen också :D

Fredag

Nu har jag bara den här arbetsdagen kvar så tar jag helgen sen :D Jobbar till 15.30 idag så det är en lagom dag :P Efter det ska jag springa upp på bolaget och inhandla morgondagens drycker :) sen bär det av mot L-Fors för lite hästträning samt andra saker jag har att göra :)

På lördag sa jag iaf iväg till Tony :) Vi ska jobba lite med hans hus under dagen och sen på kvällen blir det lite partaj :) Ska bli kul. Såklart ska jag ta en öl under dagen också :D haha

Ha en bra dag :)

Torsdag

Ja idag är det torsdag och jag är ledig från jobbet. På förmiddagen har jag varit ute och tränat BHM ( Black Hot Mama ) Det gick över förväntan bra idag. Hon springer på riktigt ordentligt faktiskt. Lite osäker är hon men att det blir bättre och bättre varje gång vi är ute tycker jag.. Inte så jätte mycket kondis att hämta där heller då så hon skummar väldigt trots att det är lugna träningspass.. Får försöka bygga upp lite kondition nu under vinterhalvåret och sen se om inte man kan få ut henne på banan till våren :))

Vore ju riktigt kul om jag lyckas att få ordning på henne efter allt annat krångel hon varit med om och så :) Ser ljust ut just nu iaf :))

Nu väntar jag på att Tony ska sluta jobba kl 15.15 så ska vi ta oss en tur ner till Arvika vi :)
Jenny och Sebastian är med Ingalill till karlstad :D

Beställt

Nu äntligen har man beställt ny telefon iaf då :) Fick bli en Iphone 4 denna gången :) Ska bli intressant att se hurpass bra dom är iaf :) Lite trött på denna gammla nu som egentligen inte ens är min utan det är svärfars :)) Jag fick låna den när Jenny låna min för att hennes gick i sönder :)

tar väl mellan 3-5 arbetsdagar nu då innan den kommer antar jag om allt går som det ska då såklart :)



Såhär ser den ut :)

Jag tror jag ska ge en likadan till min älskling Jenny faktiskt :)) Det är hon mer än värd mitt älskade hjärta där <3 Du är det bästa som finns :) Du och Baus <3

Saknar :(

Usch vad jag saknar hotellet jag och Jenny bodde på i Örebro. Var så lugnt och skönt där, och väldigt fint och mysigt också :D En fin bar fanns det till hands och just frukosten alltså :D den var ju helt otrolig den :)



Hiss fanns det också :)



Hisstaket. Massa små lampor som lös utroligt fint på kvällen då det var mörkt :)



Såhär låg jag o Baus och vilade på morgon :) Varför Jenny var upp och tog kort på oss när vi sov har jag ingen aning om :D

Framöver ska jag ta någon mer sådan resa ihop med Jenny och bo på hotell och hälsa på några fler som håller på med sina hästar och sånnt :)

KriterieAuktion 2011!



Den här katalogen var jag upp på Årjängstravet och hämtade precis förut :) var ett X antal 1-åringar där i att läsa om :) Önskar att man hade pengar så man själv kunde åka ner på denna auktionen och köpa in en fin häst :) Men men det året kommer väl det med kanske om man har tur :)

Det lustiga var att jag hittade en häst i här från dom som jag hade Ritz Afrodite från :)

Ritz Fantacie hette den hästen :) Det var lite roligt att se tycker jag :)) Hoppas dom fick sålt då iaf :)

Thuresson's bil & Rep

Igår morse när jag åkte till jobbet så åkte jag inom volvo i Årjäng och lämnade in V70 på lagning, vi fick några punkter på besiktningen som var tvugna att åtgärdas.

Felen

*Abs
* Bromsslang skadad
* Skyltbelysning ur funktion
* Däckena var slitna så korden syntes

Hämtade sen ut den på rasten igår vid 16.00 med sprillandes nya däck på och bromsslangen var fixad och även belysningen :) Delar till abs'en hade dom inte hemma så det beställde dom hem så det skulle finnas på Onsdag då :) Så onsdag är bilen helt okey och godkänd från besiktningen så den går ett år framöver :)

Då slipper man krusa människor och tjata mer om att låna bil så fort vi ska en längre strecka :) Nu är det riktiga däck och bara att köra :)

LEDIG

Härlig morgon med skinande sol och morgon mys med min son <3 Han låg bredvid mig i sängen förut när jag vaknade :) Hade även solen mitt i ögonen när jag vaknade och det var ju en bra känsla så man slapp regn och grått en enda dag :) Jag o Sebastian låg och mös lite på morgonen under tiden Jenny fick fullt upp med Bella som verkar ha lagt in i sitt schema att alltid bråka och tjaffsa med Jenny :P

Men men nu vart det väldigt tyst och skönt i lägenhete då det bara är jag och Sebastian här :D Jenny och Bella är på väg till dagis dom :D

Idag är jag ledig så jag och Jenny och Sebastian ska ta och dra ut på stan lite sen och kika :) Ska delvis gå på hästshopen och se hur det går med min beställning och eventuellt göra en ny beställning :))


Hörs sen nu blir det duschen :D


.....

Måndag-Trött-uttråkad. Det är allt man kan beskriva denna dagen med. Jobbat konstant hela helgen. Nu är vi äntligen hemma i lugn och ro i lägenheten och jag ska alldeles strax peta igång en film.

Har ett konstigt fenomen i hemmet här. Så fort jag sitter framför datorn så hör jag någon flåsa bakom höger örat :S Konstigt haha.

Under veckan och helgen ska jag eventuellt se om jag kan hjälpa min käre vän Tony Ryman att fixa lite i hans hus " Arga snickaren här " så han får klart allt arbete som han står ensam med innan vintern är framme :) Vissa människor bara drar så fort det blir lite arbete att stå i, lättare att sticka då och skita i allt och låta en ensam kille försöka fixa till allt detta sen igen. DÅLIG STIL tycker jag.

Sen har jag en hel del annat att stå i också nu den närmsta månaden så undrar var jag ska få tid ifrån :D

Ha det gôtt allesammans :D

Övningskörning

För tllfället är jag ute och övningskör med Jenny.. Hon klarar sig bra. Förutom att hon inte förstår vad jag säger när jag säger att inte man svarar i telefon när man är ute och övningskör. Hon svarade såklart så nu ska inte telefon med i fortsättningen när hon kör bil.. Lite ansvar får man faktiskt ta i trafiken (A) :)

Jag har satt ihop ett eget V75 system idag också så vi får väl se om man blir miljonär eller inte :) Mesta lutar väl åt inte misstänker jag :)

RSS 2.0