Lite bilder

Tänkte ta och lägga upp lite bilder på Sebastian som vi tagit under helgen :)
Lillen kan dricka från sugrör med :) Duktig så :)
Såhär såg hans tårta ut :) Den bakade Jenny. Hon bakade även cupcakes som vi hade :) Bra bakat
Sen var vi till kyrkogården igår och kollade på Jennys mormors grav. Fint väder och Sebastian lekte runt lite på en gräsmatta där..

Nytt hö

Idag åkte vi iväg och hämtade hem en 300 kg bal med hö. Luktade kanon fräscht om det och det håller mycket högre kvalite än det hö vi haft tidigare, samt att detta är 85 öre billigare per kg så det är ju inget annat än positivt :)
Hästarna vart överlyckliga när vi hade rullat ut balen i hagen, dom fattade direkt vad som fanns inuti för dom började att bita i plasten och gosa med balen haha :)
Härligt att se Serena stå och äta som en besatt som normalt inte äter knappt alls :) Det andra hö leker hon ut i boxen så det blir kastat varje morgon :) Nu ska vi se imorgon om hon äter detta :)

Grattis

Grattis min lilla älsklings unge :) Idag fyller du 1 år :) Tiden går så otroligt fort och du blir stor så fort :)

Nu ska du få ha ditt första kalas med presenter och tårta och sådant :)

Älskar dig Sebastian <3



Torsdag

Grått och tråkigt väder. Hästarna är ute och jag sitter och tar mig lite frukost i min ensamhet här.. Ska alldeles snart bege mig mot jobbet. Ska jobba 08.00 till 19.15 idag. Lång och dryg dag men det är tur det så man får lite extra timmar :)
Provloppen igår gick sådär får jag säga.
Frilla fjantar sig som vanligt och springer när hon känner för.
Serena startgalopperade, sen sprang hon ikapp dom andra och låg med skapligt, inte så förtjust i att gå upp i rygg ordentligt men hon hängde på.. In på upploppet så styr Linda ut henne i spåren för att hon ska försöka gå om dom andra, då inser inte Serena vad hon gör ute i spåren och därmed galopperar igen.. Och för er som undrar vem Linda är så körde Linda Pulkkinen Serena igår.. Hon gick iaf 1.36 med 2 galopper då :)
Och som jag sagt tidigare, Serena är en väldigt svår häst att komma underfund med. Får hon inte allt precis som hon själv vill ha det så blir hon kanon sur och föröker förstöra :) Men jag känner henne så jag klarar av henne rätt bra nu :)

Onsdag

Idag ser det ut att bli lite tråkigare väder.. Hästarna åkte ut runt 06.30 idag och vi drog vidare in till Årjäng. Jenny skulle jobba..
Nu är jag hemma tillbaka med Sebastian som leker för fullt i olika köks redskap :)
Ikväll är det åter dags för provlopp.
Serena ska gå med i 1.35 tempo idag och hon blir körd utav Linda Pulkkinen när jag är avstängd.
Frilla ska gå med i montelopp och rids såklart av Jenny själv, ska bli intressant att se det faktiskt :)
Mer om detta senare ikväll..

Mys <3

Sebastian har sovit middag ett tag. Tänkte gå upp och väcka han, så jag lyfte upp han till våran säng och skulle ligga och mysa så han fick vakna till. Då somnade han om så skönt bredvid mig i sängen, så nu har vi legat och vilat tillsammans här ett tag <3
Men nu måste jag nog väcka honom så han får göra sig klar för en tur till BVC :) ska bli kul att se hur mycket han växt nu :D


Tisdag

Idag är det Tisdag och dagen börjar bra. Sol och fint väder, samt ett samtal som fick en sten att släppa från bröstet. ( INTE MITT FEL DENNA GÅNGEN SOM JAG VET ATT MÅNGA TRODDE ) Surt för er haha!!
Frilla och Blackie är på väg ut på träning och Izabella åker med :) Jag stannar inne och håller ögonen på lill sprätten :))
Han vilar just nu men misstänker att han alldeles snart vaknar :)

Onsdag 25/4

Till Onsdagen är det återigen dags för Serena att delta i provlopp.. Denna gången är det 35 tempo som gäller för henne.. Hoppas nu att allt flyter på som när hon deltog senast. Nu är det inte jag själv som kommer köra henne denna gången eftersom jag fick avstängning då.. Så jag får se på Onsdag vem jag väljer att köra henne. Huvudsaken är att hon blir bra körd..
Startlistan:



Färjestad

Engsättra gjorde bra ifrån sig om man ska se till tidigare prestation i provlopp samt istraven. Hon gick 1.44 med galopp och det är 3 sek snabbare än hon någonsin gjort.. Ska man se till loppet i helhet så var hon blek men hon kommer.. Hon går bättre och bättre och det är på väg åt rätt håll.. Hon tog även sina första pengar idag så det finns inget att klaga på :) Nästa gång hon kommer ut så kommer hon springa bättre ändå :)
Mer om detta hittar ni på Jennys blogg då hon uppdaterar

Bilder...

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder med beskrivning under. Bilderna kommer från Engsättras senaste provlopp hon deltog i..
Står så snällt och väntar på sin tur så
Sen kom traktorn.. Det gillade inte Engsättra så då började hon stegra sig och hålla på.. Men det gick bra, hon lugnade sig och bad om ursäkt och sprang vidare..
Mot start.. Tummen upp var för kommande rekordsänkning som hon gick :) 1.47 :) Bra tjej.

Fredag

Då va det Fredag då igen. Fruktansvärt vad veckorna drar iväg..
Idag steg jag upp vid 07 tror jag med Sebastian och satte på kaffe och gav han gröt.. Sen gav jag mig i diskberget sen igår .. Gick rätt fort då eftersom det ser ut att vara mer än det är pga diskhons storlek :)
När Jenny kommer in nu så ska vi äta sen sticker vi en snabbis efter en transport med hö så vi får fylla på vårt hö förråd nu när vi ändå har tid :)
Kolla noga genom fönstret så ser ni mig och Jenny där ;)
Framöver nu så ska jag nog byta hö tror jag. Behöver så friskt och bra hö som möjligt till våra hästar.

Stömne

Idag när jag släppt av Jenny vid jobbet så drog jag och barnen hem till stömne :) Var otroligt skönt att komma dit och vädret var bra.. Vi gick upp och provstartade den åkbara gräsklipparen så barnen fick se :) Bella tyckte det var roligt men Seb tyckte det var skrämmande och började gråta, så jag slog av och gick och trösta han :)
Sen fick tvättmaskinen bekänna färg. Först tvättade jag ett back on track täcke som jag hade med mig dit, sen fick det bli lite kläder som jag har under hästträningen för dom såg förfärliga ut med lera och allt vad det nu är efter blöta turer på banan, tvätta även en förbygel med..
Efter detta körde jag den en gång tom med så det skulle bli rent i maskinen efter detta :))
Sen var det väl i stortsett dags att dra mot Årjäng och hämta Jenny.
Nu sitter vi och kollar lite olika travlopp och Jenny fixar till en härlig rabarberkräm åt oss här till kvällsmat :) Får se om jag kan fjäska så inte hon vill ha nått utan jag får hela själv ;) Jag älskar rabarber :P Nej då hon får äta :))

Sebastian

Det tar sig


Serenas Provlopp 18/4/2012


Serena Rick!

Serena deltog i provlopp idag. Kändes pigg och bra i värmning och provstart. Jag hade anmält in henne till 1.40 tempo pga att hon har krånglat en del med galopper och olika saker. Idag däremot var det tvärt om. Hon drog iväg bra i starten och galopperade inte. Vi var 2 styck i det tempot då så hon fick spets där och kändes sedan kanon när hon väl var där. Hon sprang på bättre än vanligt och kom till första 500 på 1.42, då släppte jag på henne lite extra och kom upp till 1000m på 1.38. Och hon var fortsatt pigg och framåt och bra i travet då så sista varvet fick hon gå på lite mer och landade på 1.35 full väg. Hon gick då sista varvet efter 1.31 ca. Detta är bra gjort av henne som trots allt är sen i utvecklingen och har haft en del problem med att hålla travet. Och först nu på slutet som hon börjat gå fort då så tar hon sig bra.
En ändring vi gjort på henne är att hon nu går med boots bak och det har gjort henne gott. Hon har ett fint steg nu och travar på bra.

Jag fick avstängning och det är helt rätt för jag körde för fort och det var jag medveten om, men hästen funka kanon och hon var anmäld till det tempot för att hon tidigare inte gått såpass bra för att ta ner henne en nivå till 1.35 så då lät jag henne flyta på idag. Nästa gång kommer hon inte delta i 1.40 för nu vet vi att hon klarar bättre och behöver inte längre vara med där för att ha någon att springa tillsammans med..

Bilder:





Efter detta så pratade jag med Rickard från Sättrans Stuteri, det är därifrån Serena kommer. Han var kanon nöjd med detta..
Nu blir det lugnt för henne tills nästa vecka då hon förmodligen kommer på provlopp igen och med all säkerhet kommer gå bättre än idag..


Provlopp

Då får man bege sig mot stallet och plocka in en skitig häst ( Serena ) som ska åka iväg på provlopp.. Hoppas nu att hon funkar lika fint idag som senast hon var in på banan..
Mer uppdatering om detta kommer ikväll när vi kommer hem

Hemma

Då var man hemma då efter en dag på jobbet.. Efter jobbet drog jag iväg till hästshopen och hämtade foder till hästarna som skulle med hem. Hämtade även Izabella som var hos sin morfar från hon slutade dagis tills jag slutade jobba. Sen somnade hon efter vägen hem och när jag väckte henne vart hon som vanligt sur och började grina :) Likt sig så :D
Saaben går fortsatt bra iaf så det är nog inga större fel på den :)

Tisdag morgon

Jaha idag är det Tisdag och det var inge kul att kika ut genom fönstret när man vaknade. SNÖ??
Hur som helst så drog jag ut i stallena vid 06.00. Fodrade först stall 1 sen drog jag till stall 2 under tiden dom åt. På med täcken på samtliga hästar och ut i hagen med dom. Så nu står dom och avnjuter sitt hö och frisk luft.. Hästarna vid stall 2 börjar bli på riktigt bra humör och springer omkring i hagen och leker med varann :)
Idag är det konstigt nog dags att jobba kl 08.45-19.15 :) Börjar få dåligt med jobb på Ica nu faktiskt.. Får börja ringa på annat jobb för detta går inte. Kan inte jobba 30-40 timmar på en månad heller, man har väl räkningar som alla andra..

Onsdagens provlopp

Nu på Onsdag ska Serena gå provlopp igen.
Hon har vilat sedan hon gick 3-heat förra veckan. Hon skulle ju egentligen varit in i Lördags och gått likadana heat tillsammans med Schützer och hans 3-åringar men eftersom jag och Jenny drog till Göteborg tidigt Lördag morgon så kunde hon inte vara med. Därför anmälde jag in henne så hon får gå ett provlopp denna vecka..
I Tisdags iaf i heaten på banan funkade hon bra. Hon verkar pigg och så hemma här när hon springer runt och travar omkring ute i sin hage så det ska bli väldigt intressant att se på Onsdag hur hon tagit Tisdagens jobb.. Jag hoppas och tror att hon gått framåt med det och gör ett ännu bättre jobb denna gång.. Nu har vi ett mer passande spår också så hon kanske går iväg felfritt från start..
Startlistan:



Jag ska även köra Engsättra i sitt provlopp då. Hon gick ju nytt rekord i senaste provloppet jag körde henne och även hon verkar pigg och framåt så det ska bli väldigt intressant med båda hästarna..
Engsättras startlista:



Kalas

Idag har vi haft 25 års kalas här :) Jenny fyller ju år idag så vi har haft besök av svärfar, Tony och Sanja.. Det fanns tårta på bordet samt Jennys hembakade Cupcake's :) Dom var mycket goda.. tårtan smakade jag aldrig på för jag var på tok för mätt eftersom jag slängde i mig kycklingfile och ris 1 timma före kalaset :)
Nu har iaf Jenny bara 5 år kvar tills hon fyller 30 ;D

Saab 9-5 3.0 TID Vector

Igår var jag och Jenny och svärfar iväg ner till Göteborg för att kolla på en ny bil. En Saab diesel. Vi vart nöjda och den fick åka med oss hem :) När vi kommer till Uddevalla så går vi in och ska köpa cigg och dricka, kommer ut för att starta bilen då startar den fasen inte :S Då märkte jag snart att batteripolen inte satt ordentligt fast så det var ingen kontakt.. Då fick jag gå in på macken och låna verktyg och ut i huven för att skruva fast denna sen startade den :)
Vad jag dock inte förstår är diesel förbrukningen. Färddatorn visar mellan 3.0 och 4.7/ 100 km men det stämmer sen inte överens tycker jag med det vi kör och tankmätaren när den visar? Så om någon kan förklara detta så kommentera gärna :)
Förövrigt så är vi super nöjda med bilen, den går bra, billigt, den ser bra ut, och man åker otroligt gott i den :)
VOLVO= SUCKS ASS
VAd som väntar för Saaben nu är montering utav drag på den så vi kan dra kärran med den :)
Så ser den ut :)

Fredag den 13.de

Idag har jag jobbat. Var en väldigt kort dag 10-14,30. Men det gör inte så mkt bara timmarna ökar så det blir lön :)
Jenny började kl 14 idag så Sebastian var med sin mormor och handlade och gjorde lite ärenden under tiden tills jag slutade. Efter jobbet drog jag och Sebastian till min mormor istället, han ska få vara där under helgen :) han har så roligt när han kommer dit och leker med allt så snällt :) och mormor tycker om han och kosar med honom och tar bra hand om lillen, är så kul att se när dom umgås och leker :)

Nu sitter jag och väntar på Jenny som slutar 21.00 så vi kan åka hem :)
Nya äventyr tidigt imorgon bitti :)


Åby

Idag på Åby startar en häst som har hört till Stall Hawk tidigare.. Ritz Afrodite heter hon. Hon startar från ett 9.de spår. Från spår nummer 14 går hennes stall kamrat Rose Run Kaitlin som också var på väg att komma till mig men det vart aldrig av..
Nu håller jag alla tummar för att det går bra för Stall Ritz hästar idag. Speciellt mitt lilla hjärta Ritz Afrodite <3 Saknar dig tjejen..

Onsdagens Provlopp

Engsättra gick i andra provloppet. Detta var första gången vi satte på boots på henne bak. Senast så sprang hon runt och var på sig och galloperade av det 2 gånger så jag föreslog att vi testar med boots nästa gång. På med bootsen och ut i värmning. När jag då gjorde första provstarten med henne så kändes hon inte alls bra. Men då var det dags för lopp 1 redan så jag körde av, och frågade om vi ska behålla dom på eller ta av dom. Vi kom överens om att vi testar med dom på. Så jag tog ut henne direkt lopp 1 gick imål och körde direkt till start och körde 1 varv extra innan starten skulle gå, då kändes hon bättre.
När starten gick så var jag ute efter spets men ganska snart då jag släppte på henne så vart hon för ivrig och oren så jag tog upp lite grann och då stegrade hon sig och höll på.. Fick ner henne i trav igen och satte efter dom andra som öppnade första 500m på klena 1.59. Var ganska snabbt uppe i rygg igen. Första 1000 gick lite snabbare då var vi nere på 1.53.
Sista varvet ökade på en del och Engsättra kämpade sitt bästa och även jag för att hjälpa henne att hålla sig i trav, hon kom imål som 4.a på nytt rekord 1.47.2 NÖJDA!
Roligt att hon går framåt såpass bra. Jenny var nöjd när hästen kom av banan och även så Rickard på Sättrans Stuteri. Jag var nöjd över henne jag med, bara hon får mer träning just på starten så inte hon ivrar iväg mer än hon klarar så kommer detta att bli en bra häst :)
Bilder :





Just nu har vi bara dessa 2 bilder som Jenny tagit med sin telefon.. Bättre bilder kommer bara fotografen Karl Erik Boström lägger ut sina bilder som han tog :) Dom vart bra :P

Regnigt

Usch regnet bara vräker ner på Lövholm. Jag har iaf varit ute på en träningsrunda med Frilla åt Jenny :) Var rätt mysigt för oss det :) Hon var lika het som vanligt och drog som om det var en dragkamp vi höll på med :) Jag vann iaf den kampen :)
Vart ca 8 km med henne idag.
Nu laddas det vidare för provlopp kl 18 på banan med Engsättra :) Hoppas hon går bra idag med. Nu är nog inte banan ultimat för henne idag pga regnet men vi gör så gott det går.. Redan igår var banan lite äcklig så misstänker att det inte är bättre idag..
Mer uppdatering om detta ikväll..
See ya

Film!

Här lägger jag ut en film till er alla som sitter i era bilar/lastbilar/traktorer eller vad det nu kan tänkas vara ni åker i. ATT när ni kommer åkande och ser en häst efter vägen så är ni SKYLDIGA att sakta ner, eventuellt stanna och slå av motorn beroende på hästens beteende.
Ett exempel man inte ska göra är att ha en traktor stående på arbetsvarv och veva runt en kran med virke i när man ser en häst som stegrar sig och krånglar.
Filmen hittar ni HÄR
Och jag vet att många som är ute i trafiken och åker tror att dom har företräde före djuren men så är då inte fallet. Och jag blir rakt ut sagt förbannad när jag är ute med en häst och det kommer bilar i full fart som inte fattar att bilen har broms. Det är trafikbrott att hålla på så..

Onsdag Morgon

Idag vart vi väckta utav Sebastian 06 igen.. Jenny gick ner och bytte blöjja och kläder så fick hon gå och lägga sig igen, jag gick upp istället och umgicks med Baus :) SÅ nu har han fått medicin och vi håller på att göra frukost lagomt tills Jenny kommer in från stallet som hon precis gått ut till :) Får bli smörgås, ägg och varm oboy idag :)) Till lunch vet jag iaf med säkerhet att jag ska äta utav Jennys hemgjorda piroger hon gjorde igår :) Mkt goda :)

Under eftermiddagen är det dags för en tur till banan igen, provlopp för Engsättras del :) Hon deltar i 1.45 tempo. Hoppas då att den som ligger först denna gången vet var man kolla tidtagaren för det visste nog inte Tomas Martinsson senast som dundrade iväg och körde på tok för fort i BÅDA sina lopp han deltog i. Dock så är han avstängd nu så då kanske andra kan följa tiden.. Visst om man spurtar på fortare kanske sista sväng och in men inte hela vägen, man förstör inte bara för sig själv utan även för andra som deltar i loppet och kanske inte har hästar som springer lika fort.. Tiderna i loppen är uppsatta så att alla hästar ska ha möjlighet att träna i sitt tempo. Vill man köra fort finns det snabbare tempo, men har man inte häst att vinna dom snabbare så är det naturligtvis bra att anmäla i lägre tempo och vinna där istället ;)( IRONI)

Bra dag på banan!

Idag har vi varit in med Serena till banan och kört 3 heat ihop med veterinär Daniel Schützer och hans 3-åringar :) Första heatet gick efter 1.40 tempo, tror bestämt vi landade på 1.39. Serena sprang med klockrent där. Startade dock från spår 4 och det var inte till belåtenhet för henne så hon la på en startgalopp men sprang sedan ikapp dom igen och sprang bland dom andra. Rent och fint.
Andra heatet gick 1.35. Även där spår 4 och startgalopp så jag förlorade nog 20-25 meter direkt på dom andra, tänkte då att NEJ nu får hon springa ensam igen, men hon travade iväg igen och kämpade på och väl in på upploppet hade hon tagit igen det mesta och var så gottsom i rygg på dom andra igen.. Här gick hon då sista tusen på ca 1.31 och det är bra för henne..
Tredje heatet gick på 1.30 tid då gjorde vi upp att jag byter spår så då testade jag 3.de spår istället och därmed gick hon iväg perfekt utan galopp. Och hon sprang på bra även här trots att hon la på 2 galopper efter vägen så var hon inte långt efter dom andra i mål. Detta är alltså bättre än hon någonsin presterat sen hon kom hit. När hon kom och vi testade kval på Färjestad gick hon 1.36 och det var för fort för henne för hon hoppade 2 gånger och vart väldigt oren. Sen har jag kollat upp henne, hon har gått på behandling med Metacam för ömhet samt hon har fått tänderna uppkollade och vi har justerat hennes utrustning en del, detta har nu gjort så att hon såhär långt iaf fungerar bra. Hur det ser ut framåt sen tar vi inte nu för det kan lika fort vända igen.
Bilder:















Snabbjobb

Idag blir det snabbjobb på banan för Serenas del, hon ska nu få springa tillsammans med andra 3-åringar :)
Mer uppdatering om detta ikväll
Senast på provloppet var hon ju så ivrig så det gick ju inte få henne att göra något vettigt :P Idag är det ändrat på det hoppas vi och jag tror och hoppas att hon kommer springa i trav denna gången :)

Tisdag morgon

Nu är det Tisdag och helgen är nu slut. Sebastian drog igång runt 6 tiden idag så jag fick ta han och gå upp innan han skriker så han väcker hästarna ;)
Idag är det hästtränande på schemat samt eventuellt att Jenny ska sälja sin moped som hon har stående.
Efter detta bär det av hem till Stömne äntligen :) Saknar mitt hem nu :D

Måndag

Idag när jag släppte ut hästarna så kändes som att det skulle bli en varm och skön dag med hästträning, ack så fel jag hade i det då det slog om totalt och regnade/snöade hela dagen istället.. Hästarna var ute några timmar sen fick dom gå in med hö i sina boxar och ställa sig istället..
Sen satte vi oss i bilen och åkte till Östervallskog och kollade på ny träningsvagn :) Blir nog bra det.
Nu sitter jag här och funderar på om det blir banan eller inte med Serena imorgon :S Väntar på att veterinär Daniel Schützer ska höra av sig så jag vet om han ska in med sina 3-åringar för då ska jag bli med där och köra tillsammans med dom :)
Sen måste jag lägga en kommentar om boots
Sådana bootz som är på bilden ovan, alltså med kardborre knäppning köpte jag för att ha på Serena för ett tag sedan.. Det var ordaggrant den största skiten jag köpt någongång. Dom sitter inte kvar ens ett halvvarv i jobben inne på banan. Har nu kört med dom 2 gånger och jag har även tappat dom på banan 2 gånger. Dom rekommenderar jag INTE
Istället nu ska jag köpa sådana som är på bilden här över.. gummiboots som man bara drar över hoven så sitter dom.. Det värsta är vintertiden då man ska dra dessa över brodd och allt elände och dom kan vara lite tröga att få över, och därmed rivs sönder av en brodd.. Men oavsett mkt bättre att ha istället för dom med kardborrar..

Skärtorsdagen

På skärtorsdagen var jag in till Årjäng och umgicks med min käre kompis Tony Liljedahl och hans tjej Ida :)) Var kanon kul tycker jag att komma dit och dra några bira och prata lite :)
Senare på kvällen gick vi på hotellet och kollade, dom hade något slags bordell tema där eller vad det nu var, var nog lite missat där för jag såg inte något som man tycker man borde se på en bordell ;) Hur som helst så var det några utklädda iaf då :P
Liljedahl:



Han var utklädd till sjökapten tror jag det där är :) Mkt mkt stiligt :)
Ida:



Där har vi alltså kvällens polis :) Det värsta var att hon blivit rånad så hon hade ingen pistol sa hon :) Och bilen hade dom med snott för henne så vi fick inte provåka någon polisbil under kvällen :))
Jag själv klädde inte ut mig något för jag är redan så snygg så jag behövde ej det :)
Några i baren hade klätt ut sig också :) Två tjejer var "Batgirl" får vi nog kalla det :) Och en hade fått på sig mer krulligt hår :) Mkt snygga allihop :)

GLAD PÅSK!

Vill passa på medans jag sitter här och ordnar att önska er alla som läser här en riktigt Glad Påsk :) Hoppas ni har det trevligt med god påskmat trevligt sällskap och såklart påskgodis till efterrätt :))
Själva har vi inte så mkt till påskfirande i år eftersom både jag och jenny jobbar en hel del nu så vi jobbar för det mesta varsitt pass så vi ses knappt alls på dagarna.. Men jag firar påsk med mina arbetskamrater istället och det är super trevligt :D
OM ni har levande ljus stående under kvällen sen när det blir mörkt ute och mysigt så GLÖM EJ att blåsa ut dom, när olyckan väl är framme så går det så otroligt fort så kan allt vara förstört.. Så glöm ej :)

Påskafton

Imorse ringde klockan 05.00. Kände mig rätt trött och seg då så jag snoozade mig en halvtimma extra :) Sen drog jag upp till stall 2 och fodrade och sen vidare till jobbet :) Jobbade 07.00 till 15.00 idag. Perfekt dag :P
Nu är jag hemma och har tagit ett litet smakprov på smörgåstårtan som vi ska äta sen vid 18.00 när Tony och Sanja kommer :)
Nu ska jag bara ta det lugnt ihop med Sebastian ett tag :P Känner mig rätt sliten :))

Provlopp

Då får jag ta och skriva några rader angående Onsdagens provlopp..

Engsättra gick i lopp 1 och skötte sig bra, hon tog ett par galopper men gick ändå nytt rekord för hennes del. Ca 1.49. Hon gick 44.7 sista tusen ungefär så hon gjorde det kanon bra :)

Serena däremot gjorde inte sitt lika bra tyvärr.. Hon värmde bra och kändes skit fin och frammåt, Provstarten jag gjorde med henne gick bra, ren och fin i travet hela tiden. Väl ute för loppet så var det som att vända på en hand, Starten hoppade hon i direkt. Fick ner henne i trav igen. Och väl när hon börjar trava på så kastar hon sig i galopp igen och så fortsatte hon hela vägen. Detta var fundersamt, det var inte pga hastigheten det visste jag ju, och jag kunde inte se att hon slog sig någonstans eller att hon halta utan det var helt enkelt fjantighet. Senare på kvällen satt jag och funderade om jag ändrat något som kan gjort henne sånn där? Då kommer Jenny och säger att hon blandat havre i Serenas mat :S Serena tål inte havre och blir skogstokig när man ger henne det. Så där kom förklaringen till att hon var så fruktansvärt ivrig så inte hon kunde springa, duscha eller stå still 1 sekund av 2 timmar i boxen på banan :))

Bättre kommer det gå nästa gång :)

BILAR!!!

Jag och Jenny letar bil för fullt. Men det är riktigt svårt att hitta en bil som uppfyller alla faktorer som vi har på en bil vi vill ha.. Inte bara bara. Har hittat några då men då är det lite svårt med när vi ska kunna åka dit eftersom någon av oss alltid jobbar och inte är hemma..
Men det löser sig väl till sist:)
Vad gäller den äldre V70 så blir det inget lagande utav den för det kommer kosta mer än hela bilen är värd.. Den ligger ute för 10 000 på blocket men gensvaret på det har varit väldigt dåligt. Några intressenter har ringt och så då men att ingen seriös.
Idag rinde en då som eventuellt vill komma och titta under helgen men vi får väl se hur det ser ut med tid och möjliget till det... 

Sommar

Idag vart det sommar skott även på Serena då :) Su nu ska jag packa lite grejjer till henne inför imorgon så jag har med mig det jag ska. Så hoppas vi nu att allt flyter på som det ska för henne så vi är på rätt väg...

Måndag

Idag innan jag åkte till jobbet så fixade jag stall 2 och ringde även Årjängstravet och anmälde in till onsdagens provlopp. Anmälde som sagt till 1.40 tempo åt henne, det är lagomt nu första jobbet på länge efter metacam behandlingen samt lite annorlunda träning. Ska enbart vara med i det tempot för att känna igenom så hon travar bra och rent och fokuserar på det hon ska. Sköter hon sig bra där så är jag nöjd oavsett vilket tempo hon deltog i, då får jag svaren jag behöver iaf.
Efter detta ska hon vara med och springa ihop med Daniel Shützer (Vår veterinär)s hästar när han kör på banan. Det kommer bli kul att ha någon att träna med på banan :)
Idag var jag ute med Serena iaf sista turen före Onsdag och det kändes bra allt. Pigg och fin.
Startlistan:

Svinkoppor

Sebastian har fått svinkoppor. Först var det bara som ett litet skav på hakan som vart större och större. Nu verkar det sprida sig över hela ansiktet på han, så nu ska jag ringa vårdcentralen så får dom hjälpa han.


Jobbar

Just nu sitter jag i lunchrummet på jobbet och har rast.
Känner en svag panik inom mig att jobba idag när det är premiär på Årjängstravet :( men men det blir fina pengar så :)

Imorgon jobbar jag 10-19 sen är jag ledig tisdag :) funderar på att dra till stömne imorgon efter jobbet faktiskt och vara där :) saknar mitt hem :(

Imorgon är det även anmälan till årets första istrav :) mer om det senare.
Ha en bra dag alla :)


RSS 2.0