Fredag

Idag är det Fredag igen. Veckorna går oerhört fort..
På morgonen efter att jag kört Jenny till jobbet så har jag varit ute med hästarna på träning..

Serena fick sig en långtur idag på ca 18 km, hon tränar på bra nu igen och verkar pigg och på bra humör, provlopp nästa vecka med henne så får vi se..

Engsättra gav jag ännu en skritt runda, hon är så otroligt överladdad den hästen så det kan göra henne gott att få gå och fundera och ta det lite lugnt..

Laktatprovsvaren väntar vi fortfarande på, därför vi inte skrivit något angående det.

NU ska jag göra mig i ordning sen ska jag dra in till Årjäng, trav där idag samt att jag har lite andra ärenden med =)

HA en bra dag !

Torsdag

Idag har det varit full rulle i huset. Jag fixar golv för fullt och det går väl åt rätt håll iaf :) Jenny har tapetserat övervåningen. Och det måste jag nog berömma hennes arbete. Blir kanon fint det hon gör och bra fart med så det händer något där uppe! 
Någon timma till för henne så är vårat sovrum klart :)
Till veckan nu så kommer golvsliparen och slipar över samtliga trägolv så dom kommer se ut som nya i slutet av veckan :) Sen är det bara att ösa på för fullt för att få vardagsrummet klart med nya tapeterna som jag har köpt =) Kommer bli kanon fint :)
 
Vi båda samt barnen längtar så otroligt att få komma härifrån :D Kommer ju bli som att slippa ut ur fängelse det kan jag ana =)) 
 
En stor och fin hage står klar och bara väntar på att alla hästarna kommer och springer in i den..
 
 
På bilden sitter det ingen undertråd men det gör det nu för den vart dragen idag :) Utsikten vi har här är från vår gård, långt ner i mot skogen där så går landsvägen så vi ser när alla kommer och åker förbi :) Vi bor högt och fint :) Alla ser upp till oss ;)
 
Mer bilder från renoveringen kommer jag att pyssla ihop till ett bildspel när allt är klart så får ni se allt arbete vi lagt ner. 

Första hagen

Idag påbörjade vi första hagen för hästarna vid nya hemmet! Hade köpt med 20 stolpar dit, kom inte runt hela på det så imorgon drar jag efter ytterligare 20 samt några fina trästolpar som ska vara i hörnen för att hålla stabiliteten i hagen! Många stora gröna fina hagar som ska stängslas in men detta får bli första så dom har något att flytta till!
Kommer bli kanonfint:) en mindre som jag har på andra sidan gården kommer med framtiden bli en padock som vi kan köra dressyrträning samt longering i!


Söndag

Idag har vi varit inne på banan med hästarna, Serena och Engsättra.. Körde dom 3 heat vardera och det togs laktatprov på dom. Ett blodprov efter varje heat då.

Uppdaterar mer om detta när jag hinner..

Ha en bra kväll =)

Lördag kväll

Ja då sitter man här då!
 
Idag har jag, Jenny och barnen varit hos kära svärfar och hälsat på för Jennys farmor kom dit och hon ville träffa dom.. 
Anna-Greta och Sture tror jag dom hette. Sture är jag helt säker på men det andra känns nästan som jag har fel i =) Hur som helst var dom trevliga tycker jag :) Nästan hela sällskapet där var trevligt :) En felande länk fanns det men det gör inte mig något för jag värderar henne inte överhuvudtaget så jag störs inte.. Ignorerar sånna människor helt och hållet, de är som luft för mig ändå.. 
 
Hur som helst så åt vi tårta och drack kaffe och pratade lite :) Får se om vi tar en tur ner och hälsar på dom någon gång där dom bor. Jenny vill det iaf så vi får väl se om det är genomförbart.. 
 
Till morgonen bär det av med 2 hästar in till banan, ännu en dag inom proketet Till Start! ( Laktatprov ) står på schemat imorgon.. 
 
Bara jag har hämtat hem Jenny ska jag ta mig några öl här och bara slappna av har jag tänkt =)
 
 
Så ser burkarna ut ikväll :)

Till Start!

Igår kväll var jag iväg på ännu en föreläsning ur projektet Till Start! Denna gången var det veterinär Daniel Schutzer som hade föreläsning om träningsfysiologi.
Han hade mycket nyttigt att prata om, han pratade om sitt eget träningsupplägg och varför han gör som han gör. Man får ju nya ideer också när man lyssnar på andra om hur de gör och vad som funkar bra för dom..

Nästa tillfälle är Söndag den 26.de Augusti. Då är det laktatprov som gäller.. Hästarna ska springa på banan först sen tar vi laktatprov på dom för att se vilken nivå dom ligger på. Det ska bli väldigt intressant !

Ny kran!

Idag ringde jag SIVAB så dom fick komma och byta en kran som gått sönder i vintras.. 
Kranen sitter monterad på utsidan väggen, tidigare satt den tom 10 cm ifrån väggen så slangen stack ut så denna kranen frös varenda natt så den var tvungen att tinas upp.. Och kranen har suttit där och använts utav garanterat alla oss här. Sen en dag när Jenny kom dit och skulle öppna den så råkade kranen få nog och gav upp och gick sönder, vems uppgift vart det sen att fixa samt betala för det där? Jo mitt och Jennys, för då hade tydligen ingen annan något med den kranen att göra..
 
 
Nya kranen sitter på sin plats. Undrar om vi får höra nu att det sitter en HEL, NY och FRÄSCH kran där lika mkt som vi fått hört att det varit en trasig.. 

Söndag

Tillbaka i Årjäng igen och det är lika tråkigt som vanligt.. Sura människor dygnet runt här, undrar hur man kan ha så deprimerande liv så man ska springa runt och sura bort hela livet.. Skaffa hjälp mot det.

Hur som helst så närmar det sig att jag äntligen kommer ifrån denna hålan, ska bli så otroligt skönt =)


Fredag

Idag är det Fredag och jag och Sebastian har varit i huset hela förmiddagen och arbetat..

Samtliga golvlistor är borta och det är dags att kolla efter nya som ser bättre ut..

Golvsliparen kommer upp till veckan och kolla trägolven som han ska slipa och lacka åt mig, kommer bli som nya golv :)

Har målat fönstren i köket så att dom är vita och snygga igen.

Samt färdigställt lösdriften så även den är klar så det kan gå hästar där med :)

Nu tar vi rast, jag dricker kaffe och Sebastian ligger och vilar sig =)

Torsdag

Då var det ny dag då!
Idag blir det ridturer på Serena och Engsättra, det fixar Jenny och Charlotte.

Jag och Sebastian ska dra till Mangskog idag och stanna hos min pappa några dagar har vi tänkt.. Måste fixa lite vid huset med diverse saker.

Amatörmachen

Den 19 Augusti är det dags för Amatörmachen Årjäng- Jarlsberg igen. Vi inledde mötet med att åka till Jarlsberg, nu kommer dom hit till oss för att köra sista delen.

Jag själv var med i lottningen dit men fick som vanligt ingen uppsittning på hemmaplan, är alltid med och ställer upp i Jarlsberg då det är dåligt om kuskar från Årjäng som visar sitt intresse där, däremot när det går av stapeln hemma så kommer helt plötsligt alla fram och ska vara med.. Nytt borde det bli, dom som inte kan tänka sig att åka med till Jarlsberg och delta borde gå i andra hand inom amatörmachen hemma i Årjäng sedan. Då lovar jag att intresset för Jarlsberg resan vart större..

Sen såg jag något lustigt i Anmälningslistan idag. Folk har anmält in sina hästar med kuskar på körlöfte, sen hur det kan gå igenom vet inte jag för det ska lottas ut hästar till respektive kuskar inom machen, man får inte anmäla en häst och sätta upp en kusk på såvida inte du tränar och äger hästen själv. Men så var inte fallet denna gången.
Pratade med tidigare sportassistent Ulrika Axelsson och även hon sa att det inte gått rätt till för så där fick det inte vara, sen vad den ansvariga för lotteriet har pysslat med kan man ju fundera på.. Har alla år fungerat korrekt det där, men när Ulrika gick hem så slutade det fungera direkt, ja det säger väl allt..

God Natt

Tisdag

Dagen började med att vi drog till Karlstad med Izabella för att kolla hennes syn som dom i Årjäng gav remiss på.. Väl i Karlstad så var synen klockren och hon såg bättre än man som 4 år ska göra... 
 
Efter detta så åkte vi och mötte upp med min Pappa på MAX så vi köpte oss en varsin dagens meny där, kaffe på det sen. 
 
Sen drog vi mot Solareturen för att kolla om dom hade några fina möbler där, dåligt med det jag sökte så där vart det inget handlat..
 
Vidare mot Rusta faktiskt, där pekade jag ut ett fint badrum som jag ska åka och hämta bara jag fått dit någon som kaklar badrummet åt mig :) 
 
Sen körde vi vidare mot Ikea, där hittade vi efter många om och men det som ska bli vårt kök :) Kommer bli kanon snyggt och det ska vi hämta hem så fort som vi gjort klart några sista detaljer :) 
 
Annat jag köpte med idag var det nya hall golvet. Det skickade jag med upp idag för det fick inte plats i vår bil :) 
Tidigt imorgon bitti ska jag dra dit och möta upp med snickaren och visa ett par saker som jag vill ha ändrat på :) När detta är gjort så går äntligen lasten härifrån och ingen kommer vara gladare än mig det kan jag lova :) 
Då slipper allt vi gör bli bokfört i en kalender iaf för vederbörande ska inte ha ett dret med oss att göra =)) 
 
HA en trevlig kväll :)

Ny selpåse!

Idag när jag var in till Årjäng och hämtade spån och köpte foder så passade jag att köpa mig en ny selpåse till min nya sele så kanske den kommer upp ur kartongen någon gång.. 
 
 
Va tycks? Den var väl kanonfin den :)
 
Undrar om någon börjar grina nu när jag köpt en ny sak =)

Måndag!

Idag har jag varit ute med både Serena och Engsättra på en tur.. 
 
Serena fick motionera i lugnt tempo i ca 15 km idag, hon verkar tycka det är kul att komma igång och träna nu igen. Hon har gått upp en del i vikt under vilan samt att hon blivit behandlad mot halsproblem hon drogs med, så det verkar göra lite resultat för den sakens skull iaf.. Dock har hon ett par veckor innan hon hittar tillbaka till formen hon hade innan, hon kommer få gå med i provlopp om 2 veckor är det tänkt, då anmäler vi till ett långsammare tempo ( 1.30 ) just för att hon ska få springa med i ledet och känna att hon orkar.. Sen får vi se var hon står.
 
Engsättra tränade på bra hon också, lugn och fin och travade på bra, ända tills det kom en bil och flåsade upp bakom oss, han var så nära så jag kunde lika gärna satt mig på huven och styrt hästen därifrån :) Dårar.. 
 
Vid 13.00 nu så sticker jag efter transporten för jag och Jenny ska hämta spån, tur man ska använda den så den blir ordentligt parkerad nästa gång för den senaste som hade den vet inte varken hur man parkerar eller hur man kör med kärran så den står halvvägs inne i skogen nu ;) 
 
Sen får jag väl ta och sticka efter hö också för att den som ska fixa det verkar inte veta hur man gör så är bäst att jag och Jenny fixar det med så det blir klart :)

Vilket startfält

Nyss när jag kollade Nyheter på ATG.se så fick jag se en mycket intressant startlista från Belgien på Söndag. 
Jag har länge sett fram emot att se dessa 3 hästar i samma lopp, och nu hoppas jag att samtliga travar på så bra som dom kan för då kommer detta bli ett sjudundrande lopp..
 
Startlistan:
 

 
Nr: 3, 5 och 6 är dom som är intressanta.
 
Commander har gått otroligt bra i år och vunnit allt man kan vinna av värde än så länge.
Ready Cash har vunnit världens hårdaste travlopp Prix de amerique ( Felstavat) 2 år irad. 
Rapide Lebel har tyvärr inte fått det att stämma så bra i något av loppen han gjort i år, men dom gånger det funkat bra så har han enkelt vunnit och fullständigt mosat sina konkurrenter.. 
 
Commander är i full form för dagen verkar det som, han har tävlat på under året.
Ready Cash gör årets andra start så man kan kanske inte begära att han vinner över Commander, men har dom form på han så tror jag att han piskar Commander..
 
Rapide?? Ja. Han får de aldrig att fungera, men när det funkar så vill jag minnas att Commander har fått stryk av Rapide tidigare.. 
 
Hur som helst så ska det bli riktigt spännande att se dessa göra upp :)
 
En häst till finns det som jag gärna hade sett i full form i detta loppet. Det är självklart Maharajah, men det får jag nog vänta några månader på verkar det som... 
 
Skriv gärna en kommentar med vad ni tror om detta loppet :)

Torsdag

På jobbet igen. 3 timmar innan jag börjar tom.

Inte helt oväntat att solen kommer direkt man närmar sig stämpelklockan.

Hoppas på fint väder under helgen när jag ska iväg och fortsätta mitt projekt jag håller på med :) ska bli så skönt när det är klart.


Onsdag kväll

Då var man hemma tillbaka igen. Jag har lekt lite med Sebastian på kvällen nu sen gick jag och la han för kvällen, efter det tog jag hand om disken :) Nu hoppas jag på lite lugn och ro sen när vi fixat hästarna för kvällen. 
 
Tidigare idag så var jag ute med Serena på en jogging runda, första efter hippotrim kuren hon fått mot halsproblem. Hon går fortfarande på acetylsyra några dagar till, men hon kändes pigg och framåt tycker jag, har dock tappat lite grann under vilan och utav medicinerna hon går på så det blir till att träna på efter det att det är slut.. Sen är tanken att hon kommer gå ett provlopp om ca 3 veckor, funkar hon inte då så blir det böjprov på henne, funkar hon i provloppet så blir det böjprov iaf :) Oavsett så ska hon kollas upp.. 
 
Sen under eftermiddagen har jag varit i koppom hos min syster Veronica faktiskt, var med henne ut på en träningsrunda med hennes hästar. Jag körde "Pinnen" och hon red Logan. 
Pinnen var en riktigt trevlig häst att köra tycker jag. Sprang på bra och skötte sig fint, hade lite lätt för att hetsa upp sig och bli hissig talade hon om innan vi drog ut men jag hade inga större problem med det faktiskt, han skötte sig exemplariskt.. 
 
Sen måste jag kommentera deras träningsmöjligheter där nere i Koppom. Dom var ju helt fantastiska, förstår till fullo att hästarna tycker det är kul att springa där, ultimat underlag för träning och det fanns kanon fina backar för backträningen mm, allt i en väldigt idyllisk miljö tycker jag.. s

Onsdag!

Så då var jag inne igen efter träningsrundan med Serena, det gick bra. Lite spänd på alla saker som råkar finnas nere vid campingen. Men ingenting som inte vi redde ut bra.. Många som stod och kollade på henne när hon tränade idag. Dom höll på att packa ihop sina tält och all sin packning och skulle åka hem, semestern är väl slut nu!

Engsättra var på banan igår, jag körde!
Där märkte jag klar förbättring, hon sprang på riktigt ordentligt SAMT felfritt också. Det gör hon aldrig annars.. Gick full väg på 1.43.5 om inte jag minns helt fel. Det är ett helt okey tempo ensam och full kraft kvar i tömmarna över mål !
Jennys dressyr träning ger Engsättra en del tror jag

Regn, Regn

Ny dag och regn igen.. Vilken underbart fin sommar vi haft =) Ingen sol och precis som det ska vara..

Hästarna står för tillfället inne och äter lite hö och torkar till sig lite :)

Serena är klar på Hippotrim kuren hon fick, sista dagen gjorde hon i Måndags med den, nu återstår dom sista dagarna med Acetylsyran som hon har mot slemet i halsen..

Idag ska jag ta ut henne på en enklare jogging runda så hon får flåsa igång lite och arbeta bort lite skit från halsen..

Såg på Årjängstravets hemsida att det nu är dags för Provlopp igen. Dom börjar den 15.de Augusti och anmälan är som vanligt på Måndagen före.. Bra att det drar igång nu faktiskt..

Senare idag ska jag ner till koppom och hjälpa min syster att träna en av sina hästar hon har där, ska bli intressant att se vad det är för något då..

Måndag

Idag valde jag att sjukskriva mig från jobbet. Känner mig otroligt risig i magen och diverse skit. Har ingen lust, eller jag får helt enkelt inte springa omkring på en livsmedelsbutik och jobba när jag är dålig i magen mm..

Så jag ska åka och köpa mig något som är bra mot dålig mage..
Förutom detta så har jag oerhört mkt att stå i just nu, ska se om jag eventuellt orkar uträtta några enkla ärende under dagen! Allt kan tyvärr inte stanna upp för då blir det kaos.

Söndag

Då var det Söndag då igen! Har precis kört Jenny till jobbet, sen drog jag hem till hästarna som stod inne under tiden och käkade sin frukost. Gav Serena morgonens medicin innan dom fick gå ut..

Nu ska jag fixa i ordning lite frukost åt mig och Sebastian, Seb sover fortfarande så jag hinner väl fixa till något :)

Jenny slutar kl 12.30 idag. Då drar vi raka spåret mot Mangskog.. Härligt att komma till friskluften :)

SOL

Solig och härlig lördag förmiddag! Upp vid 06.00 ca. Tog in hästarna så dom fick äta sin frukost. Under tiden brakade vi iväg in till Årjäng för Jenny ska jobba till 14.00.
Sen drog jag hem och gav serena det hon ska ha och sen ut i hagen med dom :)

Nu sitter jag och Sebastian och äter frukost <3

När han fått i sig sin mat så ska vi dra upp till stallet och mocka och fixa med lite annat arbete jag har där..

Ha en solig dag :)

Fredag kväll

Efter sista dagen på jobbet för veckan så är nu även hästarna klara för kvällen! Serenas knä har sätt fart åt helt rätt håll och ser riktigt bra ut, knappt tjock alls nu efter smällen hon fick. Om ett par dagar är hon helt återställd. Bara medicinerna är klara nu så blir det nytt böjprov på henne sen drar vi igång träningen igen om inte det visar något så det blir behandling i något ben! Hoppas inte det! Men men hästens hälsa går före allt annat. Tisdag morgon ska vi in till banan med Engsättra så jag ska köra ett jobb med henne! Hon har tränat på bra enligt Jenny så det blir intressant att se hur hon är! Nu blir det en Fredags öl och chips påse samt en film till det :) Ha en kanon kväll!


Fredag morgon

Idag ringde klockan 04.00. Då var det bara att stiga upp och se nöjd ut!
Drog direkt ner och satte igång en kaffebryggare sedan direkt ut och ge hästarna sin mat. Idag blandade jag Serenas medicin i hennes mat, så nu får vi se om hon äter den eller om hon skippar det. Blir inte helt förvånad om hon låter bli. 
 
Jobba idag 07.00 till 17.00, blir säkert en del folk. 
 
Har hunnit kolla igenom blocket efter boende, det var samma resultat som vanligt det, alltså ingenting :( Får hoppas nu att det dyker upp något fort som synden, veckorna går och sommaren lider mot sitt slut. Har ingen större lust att krångla med sånnt när sommaren är över faktiskt utan då ska det vara klart om det nu ska vara något.. 

Torsdag

Idag har varit en lång dag på jobbet. 08.00 till 19.15 =) Men men det gick ju det med.. 
 
På min lunch idag hann jag in på Apoteket och hämta ut Serenas mediciner iaf. 900 spänn gick det åt för att få hennes mediciner + då veterinärens kostnad, så denna hästen har kostat mig en hel del nu i veterinär kostnader. Men men man får hoppas att hon ger mig utdelning den dagen hon kommer igång.. 
Så nu står hon med mediciner så vi får hoppas tiden går nu så hon blir frisk och kan sättas i träning igen.. 
 
Svar på Christoffers fråga är! 
 
Hon medicineras på följande vis. Hippotrim ska hon nu få i tub 1 gång dagligen i 5 dagar, sen har hon acetylcystein som hon ska ha 15 tabletter 2 ggr dagligen i 10 dagar, det är då för slem i halsen. Hoppas det besvarar din fråga :)
 
Ha en bra kväll alla. Nu blir det kvällsmat här :)

Ny inköpt!!

Idag när jag slutade jobba så gick jag och Jenny till Shopen och köpte nya saker :)) 
 
Första vi fixade var ett nytt el-aggregat, åskvädret vi hade för någon dag sedan slog ut det gamla så vi hade ingen ström i hagarna några dagar.. Hästarna smet även 1 av nätterna där.. 
 
Aggregatet:
 

 
Inkopplat och hästarna har blivit påminda om hur det känns med ström i tråden och kommer garanterat inte ge sig på den igen.. 
 
Sen köpte jag 2 saker till mig själv!
 
Selunderlag till nya selen:
 
 
 
vart såklart grönt/vitt precis som det ska va :) 
 
Och till sist så köpte jag ännu ett tredelat bett:
 

 
Denna gången en storlek mindre än tidigare då jag har tyckt att det jag har nu är aningens för stort, och även pinnar åt båda hållen på detta bett så att det ska sitta så stabilt och bra som möjligt i hästens mun..
 
Förövrigt så är det stillestånd för mig och Serena ännu en gång. Körde veterinär koll på henne i Fredags och hon hade slem i halsen så det blev mediciner på henne nu igen då.. Inte nog med det så skulle dom gå tillsammans i samma hage som Blackie en dag när dom hade rivit hagen vid stall 2, det gick i ca 20 sekunder så var det fullt slagsmål och Serena fick sig några sparkar, när hon försökte komma undan så hamnade hon på en bergplätt och halkade och skrapa upp sitt framknä så nu är hon tjock i ett knä då.. Är nog inte meningen att hon ska komma någonstans här hos oss verkar det som. Men skam den som ger sig.. 
 

RSS 2.0