Tisdag

Idag när jag vaknade var det helt tyst runt mig. Inge Baus här som ville väcka pappa för att gå upp :( Var lite tomt och ensamt när inte han stod i sin säng och skrek och studsade upp och ner i väntan på att få komma upp :)
Men ikväll tror jag nog att jag sover med honom igen :P Ska jobba tidigt imorgon och så ska jag upp till Årjäng och fixa lite andra ärende så det är lika bra att sova där inatt då isf.. Om inget oväntat inträffar så det ändrar planerna då såklart.

Nu tror jag faktiskt jag ska dra ut en tur och se mig runt för att eventuellt hitta ett stall här i närheten jag kan hyra så mina hästar får komma hit :)

Hörs senare

Kvällen

Då var det kvällen då.. Har lagt in i kamin så det ska brinna ett tag ut på natten nu iaf så får man se till morgon vad mätaren visar. Har dock inget täcke och kudde här så misstänker en rätt usel natt :P

Har fått lite ordning här men inte så det ser så fint ut då. Behöver lite små spik och olika saker för att få upp lite tavlor och vägglampor osv, får fixa det någon dag.. Men nu blire film och sova sen och hoppas på en bättre dag imorgon med allt vad det nu innebär..

Nattie Nattie alla

Måndag

Idag var det meningen att jag skulle jobba. Men sen jag drog ut tanden så har jag haft otroliga smärtor i käkbenet så det har gått i mediciner hela tiden. Det kunde ta upp till 10 dagar innan det läkte sa tandläkaren så jag får väl stå ut. Istället för att jobba så fixade jag lite verktabletter och stannade hemma. Mitt humör är inte på topp när det gör ont någonstans och det ska ingen kund behöva sota för :) Hoppas det går över snart.

Nu håller jag på och städar och eldar och pysslar i huset. Går sakta eftersom jag inte har det jag behöver ännu :(

Det som saknas i huset är min käre Jenny :(

Men hon är kvar i L-Fors tills vidare med hästarna. Jag försöker sälja min ena häst som jag är fullständig ägare på. Den andre är vi 3 delägare på så den kan jag inte sälja då men ska försöka komma överens om hur vi gör med den då om inte jag snart får tag i något här nere som jag fick boende. Det hoppas jag på iaf så jag får min Jenny med hit. Känns tomt utan henne :(
Men jag ska jobba på att hitta stall här så ska jag hämta hit henne sen :)

Nya huset

Nu har jag tänkt mig att lägga upp lite bilder på mitt nya boende då. Idag har jag kört ner ett lass med möbler då. Detta var det jag och Sebastian som gjorde under tiden Jenny jobbade..

Bilder:

Där är alltså två bilder utav köket då :) Jenny står där och tar kort åt andra hållet hon :)Där är min kamin då, den är nyinsatt där när hyresvärden renoverade huset nu under vintern. Jag är den första som bor i nya sakerna han byggt :)Och där är då toaletten :) Härligt med nyrenoverad toalett iaf :)

Gårdagen

Igår var jag ju som känt på min Farmors begravning. Det var verkligen en jätte fin begravning. När jag kom så jag såg kyrkan och bilarna som var där så tänkte jag. Idag farmor är det du som är i centrum, alla är här för din skull och vi alla tänker på dig hela denna dagen.. Tror hon är jätte glad för att så många kom och att det var så fint fixat av Pappa och Eva ( min faster) detta gjorde ni kanon bra.

Efter begravningen åkte vi hem till faster och mina kusiner på kaffe och sådant. Det var bra där också, jätte kul att träffa mina kusiner och prata med dom en del. Lustiga är att senast jag var där i Ålgården hos dom var för 4 år sedan då vi firade farmor när hon fyllde 75 år. Och igår var jag åter där igen för farmors del..
Hoppas snart kunna åka och hälsa på där igen fast då ska Sebastian med och hälsa på sina 3-männingar som han har där :)

Sista resan!

Imorgon kommer du göra din sista resa igenom din hembygd Mangskog för att inta den eviga vilan som du så väl gjort dig förtjänt utav efter alla år med slit och släp, och som du kämpat med allt i så många år så är du mer än välförtjänt att nu få vila ut.
Jag själv kommer att infinna mig imorgon för att ta ett sista farväl utav dig i kyrkan i Mangskog kl 14.00, och jag hoppas att du är med och ser att jag är där, när jag kommer fram till din kista imorgon kommer jag skänka dig några tankar av vad jag skulle velat säga dig innan du gick bort, hoppas att du kommer höra det jag tänker.

Det var för över en månad sedan som du lämnade jord livet och gick vidare över på andra sidan, får man göra valet när tiden väl är framme så hoppas jag att du gjorde ett bra val och att du nu mår så bra som du borde göra.. Hoppas att du sitter där med din mamma och din son och har det bra.
Jag saknar dig väldigt mycket och jag har inte riktigt fattat att du är borta, det inser jag nog inte före imorgon när jag går in i kyrkan och ser din kista :(
Imorgon efter detta är över så har jag tänkt att åka upp till ditt hus för att titta på din gård, saker och ting vart inte riktigt som vi sa för några år sedan och som jag vart lovad, men det får man leva med. Hur som helst så hoppas jag att gården och huset hamnar i goda händer så ingen börjar förstöra och sabba alla minnen efter dig, det hade aldrig jag gjort.
Jag tänker på dig varje dag ska du veta kära Farmor <3

Tänder här ett ljus för dig som ska brinna i all tid.Ha det underbart där du är nu så ses vi när det är jag som står på tur.. Älskar dig <3


Fruktansvärd dag

Imorse när vi vaknade runt 06.00 draget så var jag inte pigg, med det var Sebastian. Men jag lyckades få honom att somna om och så gjorde även jag och Jenny. Sen vaknade jag halv 10 och kommer på att jag skulle vara hos tandläkaren i Arvika 12.30. Fullt spett ur sängen och upp och göra klart lite olika saker och göra sig klar och dra iväg.
Kom ändå för tidigt ner till Arvika så jag åkte inom min broder Stefan en tur och satt där och pratade och drack kaffe.. Under tiden fick jag lite olika saker av han och hans tjej Jessica :) Tusen tack för sakerna :) Jätte fina.

* Förstärkare
* Gardiner
* Hyllor att sätta på väggen
* Soffbord
* Fönsterlampor med fot
* Högtalare.

Detta ska jag nog ta med imorgon när jag passerar där :)

Sen efter detta var det dags att åka till tandläkaren, han kollade över tanden som var problemet och konstaterade fort att detta gick inte att rädda, den åker ut. Och det var inte någon lätt match. 1 timme låg jag där under tiden han bänade och bröt och borrade i den där tanden för att få ut den, fick borra sönder den i 3 delar och ta rot för rot.. När allt var klart var det bara att sy ihop mig och ge mig penicillin och något slags munsjölj medel :S

Skönt nu iaf att jag snart kan äta riktigt utan att få ont i tanden där. Sen var han duktig tandläkare som bara den..

När jag var klar drog jag hem i full fart för att hjälpa Jenny att fixa klart 4-års kalaset vi skulle ha för Izabella idag :)Där är den ena tårtan då som Izabella själv har valt designen på :)
Men min favorit åt vi före denna ( Smörgåstårtan ) :)) fast jag kunde ju inte äta normalt då eftersom jag drog ut den där tanden så jag fick ta det lugnt med ätandet idag :)

Onsdag

jobbat 08.45 till 19.00 idag. På min lunch rast så kom Jenny och Sebastian och mötte mig på Ica så vi drog till Claras cafe och åt där. Jag åt ris och korvstroganoff :) Var verkligen gott..

Nu har jag betalat lite räkningar och sådant så det är gjort. vart inte mkt kvar av den lönen inte.
Imorgon ska jag till Arvika till tandläkaren och fixa en tand som jag har problem med.. Ska bli skönt att kunna äta på båda sidor av mun igen som jag inte gjort på 2 år..

Efter det ska jag hem och fira Izabella som fyller 4 år imorgon :) Blir gammal nu :P Om 16 år är hon lika gammal som mig då ;)


Serena

Såhär snällt stod Serena och väntade på sin tur idag inne på banan under tiden Jenny värmde Frilla..Nonchalant eller inte??

Vaktmästarna som är på banan och har underhåll? Borde inte dom kunna utföra detta arbetet efter kl 15.00 när banan stängs? NEJ det verkar onekligen inte så för idag när vi var in och skulle köra på banan så är det korstrafik på banan med traktorer, kärror och skopor. Ena traktorn stod rakt över körfälten på bortre lång när Jenny kom med Frilla (som normalt är rädd för saker) så hon knappt tog sig förbi, utan fick istället vända runt hästen och köra åt andra hållet. Jag trodde att banan var öppen för träning dom timmarna som den nu är öppen och inte att traktorerna och snöskyfflande hade företräde..
Hörde flera som hade anmärkningar runt deras arbetssätt.
Jag personligen tycker det är tragiskt att inte detta kan fixas då banan är stängd och inte det förekommer någon hästträning på banan.. Sen att vissa av traktor förarna sitter i telefon och kollar på allt annat medans denne kör traktorn över stallbacken? Har dom överhuvudtaget körkort på traktorerna eller sitter det vilka låtsasförare som helst bakom ratten? På stallbacken där det förekommer massa hästar och tränare och man inte ens kollar var man kör. då bör man nog inte sitta bakom ratten i ett såpass stort fordon..

Nej ni i ledningen där se till att få lite bättre ordning på vaktmästarna så folk på banan kan träna sina hästar utan att behöva möta en hel maskinpark i spåren.. Detta arbete bör kunna utföras då banan är stängd


På banan

Idag tog vi 2 hästar och drog in till banan med.
Frilla åkte in och skulle testa monte och jag tog med Serena för att köra några lugna rätvarv och se hurpass medicineringen hjälpt henne..

Frillas jobb kommer nog Jenny kommentera på sin blogg antar jag.

Serena:
Henne körde jag enbart in för att kolla upp hur hon travade efter medicinering. Hennes kur metacam är nu slut och hon har enbart pysslat med skritt träning under hela kuren ( ca2-3 veckor) Jag tycker hon skötte sig bra och hon låg fint på bett och travade på bra med öronen rakt upp och klipte med öronen hela tiden.. Körde dock lugnt med henne för att inte hon skulle få gå så hårt.
Första tusen gick efter 1.46 ca och sista tusen gjorde hon på 1,38 med 2 galopper. ( Dessa berodde på att hon var på sig själv samt att ena skon inte längre sitter bra ) Utan dom så hade hon gått ca 1.35 sista av egen vilja då jag enbart satt och höll henne på bettet. Jag är skapligt nöjd med detta..
Framåt nu blir det tid med hovslagare, tid för Broman att kolla över henne så jag får veta att hon är bra i kroppen, sen Daniel för tänderna. Det är upplägget. Nu går hon åter till skritt träningen igen.

Bilderna ligger i Jennys telefon så dom lägger jag upp senare :)

Tisdag morgon

Idag vaknade jag runt 6 draget av Sebastian. Då låg jag och han och mös lite och kollade på telefon i ca 1 timme sen somnade han och Jenny om :)
Då drog jag upp ur sängen och gav mig ut och fodrade i stall 1 och tänkte sen åka och tanka bilen. När jag kom ner till macken och skulle tanka så funkade inte automaten :( Den ger upp när det är kallt förklarade dom. Tålmodigt satt jag i bilen och väntade på butiksförestånaderen Annika. När hon kom så startade hon om apparaten åt mig så jag kunde tanka:)) Tusen tack :P

Nu snart ska vi äta frukost och sen bege oss av mot Åjäng :)

Måndag

Då var vi framme vi måndag kväll igen och jag har något att berätta..
Vi börjar med det vanliga att jag jobbat tills 19.15 idag igen då. Ni börjar väl kunna mina arbetstider nu :)
När jag kom hem bytte jag om och drog till stall 2 och bar in vatten och plockade in hästarna där så dom fick kvällsmat och sova :)
Sen ner och gav Serena medicin samt fodrade kvällen i stall 1. Jenny kände sig sjuk och dålig så hon har inte orkat idag, men mat var det iaf när jag kom in sen <3

OCH. Nu är det på så vis att jag har fått ett hus att flytta till. Dom närmsta vet var det är och jag tänker inte skriva här var det är eftersom jag vet att en viss person läser mig blogg och sitter sen och gör sig häftig över detta på sin facebook, och den personen behöver inte veta var det är för det har denne inte med att göra :)

Iaf så har ska jag flytta till hus nu, stort ffint 2 våningshus till billig hyra. Är även nyrenoverat kök, toalett och hall, dörrarna inne är nybytta alla och nya golv i nederdelen utav huset :) Det som är tråkigt är att inte det finns ett klart stall att använda oss utav ännu så Jenny följer tyvärr inte med mig :( Men jag ska göra allt jag kan för att få fram ett stall eller bygga där så vi kan flytta ner hästarna så även Jenny kan flytta. Vet att hon vill flytta så jag ska fixa något :)  Det var min nyhet för kvällen :)

Har inte tagit några speciellt fina bilder på slutet så det är därför det blir lite dåligt med bloggande men det kommer bilder inom kort :)

Ha en bra dag alla :)

Söndag kväll

Ja då var man hemma från jobbet då. Jobbat mellan 10.45 till 20.00 idag. Fina pengar.

Sen när jag hade rast mellan 15.15 till 16.00 så lyckades jag somna runt 15.55 eller nått sådant och vaknade sen av att Åse ( En kollega ) kom och väckte mig 16.15 :) Lite tråkigt att en lyckas somna på arbetstid. Men då jobbade jag över min sista kafferast då så det jämnade ut sig :))

Flera tydligen som lyckats somna i soffan där under rasten :)

IMorgon är det dags att jobba igen 08.45 till 19.15

Söndag kväll

Ja då var man hemma från jobbet då. Jobbat mellan 10.45 till 20.00 idag. Fina pengar.

Sen när jag hade rast mellan 15.15 till 16.00 så lyckades jag somna runt 15.55 eller nått sådant och vaknade sen av att Åse ( En kollega ) kom och väckte mig 16.15 :) Lite tråkigt att en lyckas somna på arbetstid. Men då jobbade jag över min sista kafferast då så det jämnade ut sig :))

Flera tydligen som lyckats somna i soffan där under rasten :)

IMorgon är det dags att jobba igen 08.45 till 19.15

Lååång dag

Idag jobbar jag 10.45 till 20.00. Inte speciellt långt så sett, mina vanliga dagar är längre, men eftersom det är söndag och inte så mkt folk på Ica sådana dagar så blir det väldigt segt :) men 100% bättre betalt så kan man stå här :)

När ja kommer hem ikväll blir det rakt i säng för att gå upp och jobba imorgon igen :)


Vintern

Jaha ja då var vintern kommen då. Nu stormar det ner snö.
En fördel med det är att det blir fantastiskt fint att träna hästarna i snön. Var ute med Serena förut när jag kom hem från jobbet och hon gjorde det hon skulle trots storm och snöväder. Duktig tjej..

Mer uppdatering kommer senare.

Uuuhhhjjj

Då var det dags då igen. Sebastian drog igång tidigare än något annat idag med :(
Jobb idag mellan 9-14, helt perfekt dag det en lördag:))

Imorgon däremot är det mindre perfekt, då är det 11-20 som gäller..
Idag väntar jag samtal så jag får veta hur saker och ting blir.

Bild: Jenny :)


Jobba

Idag blir det jobb 15-21,15. Stängnings pass är inte min favorit direkt men att dom dagarna måste jobbas dom med :) på förmiddagen har vi varit in till Årjäng och handlat mat till hästarna och till oss själva.

Vi åt även våran middag inne i Årjäng då eftersom inte vi skulle hinna fixa middag när vi kom hem...

Bilden: Jenny och Engsättra


Kladdkaka

Just i skrivandets stund så sitter jag med en tallrik med dumlekladdkaka som Jenny bakat, till den så har jag lite vaniljvisp samt en Fanta Wildberries :) Kan det bli härligare kvällar än att sätta på en bra film och ha nått gott att äta och mys hemma i sofffan? Nej jag tror inte det.


Bild:
Torsdag Em

Då har det gått några timmar av dagen då. 4 hästar hitills tränade idag då.

* Serena fick en skritt runda igen på 1h 5 min. Vart 7.2 km ca. Hon fick trava lugnt ca 500 meter där det var isbelagt endast för att jag skulle se och känna hur hon känns nu efter medicinering och ombytt träning. Och hon går åt helt rätt håll, hon känns bättre än tidigare..

* Donellie fick gå 8,6 km lugnt och sansat, hon är pigg som bara den hon.

* Blackie var ingalill ute på en ridtur på träningsslingan. Vet ej mer där.

* Frilla är Jenny ute med nu och hon skulle få skritta lite i backen pratade Jenny på..

* Engsättra fick sig också en skritt runda fast hon fick rockarden bakom.

Så nyttig dag då alla hästar fått träna samt att dom vanliga sysslorna blivit gjorda med.. Fullt ös hela dagen vill jag nog lova..

Bilder från dagen kommer i ett inlägg senare ikväll när jag fått dom till datorn..

Torsdag

Idag är det Torsdag och vädret ser väl inte ut att bli så lovande inte.
Alldeles snart ska det dras ut och dra igång med hästarna. Serena samt Donnie ska ut på sina motionsrundor.
Jenny ska ut med sina 2 hästar också idag Frilla och Engsättra.

Senastian sitter och äter sin frukost här bredvid mig nu iaf så han blir mätt och glad..

Någon som vet?

Har funderat nu ett tag på var jag kan beställa vanliga kläder där jag får beställa med tryck på? Vill beställa hem olika kläder med tryck på men vet inte var jag kan göra det, så skulle uppskatta alla som har om ni kan råda mig till något ställe..Det ska dock finnas polotröjjor...

Nytt

Nu har jag fixat en mail som enbart kommer användas inom stallet.

Alltså om någon vill ta kontakt med Stall Hawk så finns där en mail adress att använda sig utav.

Adressen är: StallHawk@live.se

Där kan ni maila in om ni har frågor angående något eller om det skulle vara något annat som berör hästarna som ägs/tränas av Johan Jonsson..


17 Jan

Idag började har Serena varit ute på en skritt runda på över 1 timme. Hon verkar gå åt rätt håll med medicinerna hon äter utav, hon får även lite hjälp bredvid medicinerna med massage och BOT produkter. Hoppas naturligtvis att hon blir av med allt och kan komm igång igen så hon kvalar för att hinna med något fint 3 åringslopp senare i sommar. Det kommer hon nog göra med..

Sen var Blackie och Frilla ute också på en ridtur. Jenny red Frilla och Ingalill Blackie.
När Blackie skulle gå ut ur boxen så satt Ingalill på ryggen och där var det nog tur att hjälmen satt där den skulle för hästen kom som ett skott ut ur boxen..Bild: Serena och Engsättra ute i hagen under förmiddagen. Solen sken så härligt över dom :)

......

Hitills idag har jag hunnit med följande

* Skrittat Serena i 1h 5 min
* Mockat stall 1
* Fixat Sebbes middag
* Diskat
* Hängt upp tvätten

Kvar att göra är:

* Träna Donnie
* Mocka stall 2
* Laga en av träningsvagnarna så den blir användbar
* Köra sommardäcken in under tak ( Så inte dom blir förstörda)
* Åka till affären
* Fixa mat till mig och Jenny.

Fullbokad dag med andra ord. Men men vem har sagt att man ska sitta sysslolös ??

Istravet 14 Januari

I Lördags styrde vi kosan mot Årjängsbanan för att delta i Holmedals istrav. Hade då bara med en häst ( Engsättra ) istället för 2 som senast.

Hon kändes bra i värmning och provstart. Lite valpig i travet och springer och fjantar sig en del men man kan inte begära så mkt utav en unghäst heller, dessutom inte när det är ett kallblod som normalt kan vara knackiga i travet.
Hur som helst så starten gick och hon hamnade sist pga att hon inte travar rent förän ca 400-500 meter. När det väl satt sig så satte vi fart på sakerna och gav oss iväg efter dom andra, men vid detta tillfället hade luckorna redan uppenbarat sig och 1.an ledde stort, skapligt stor lucka ner till 2,an och sen ännu en lucka ner till 3.de som då var jag och Engsättra. Hur som helst så körde jag runt henne på tiden 1.53.5 och fick en 3.de plats.. Tiden är då bättre än den hon kvalade på nere på Färjestad då Dagfinn Aaurum körde henne.. Det känns kul tycker jag :P

Enligt mig nu så har jag 2 st 3.de placeringar och 1 5.de plats.. Eftersom första istravet gick efter ideal tid och jag och Sara Agnas gick in på samma tid, dock vart jag petad ner till 4.de placeringen och varför vet vi inte. Är det ideal tid så är det och har vi samma tid så bör 3.de bli delad och inte flytta ner mig en placering..

Nu är det 2 veckor fram till nästa istrav och då hålls det på Arvikabanan, ska bli roligt att åka dit och delta..

Bilder från Istravet: ( Bilderna är tagna utav Catarina Fäldt )Det är dom bilderna som finns. Tycker dom vart riktigt bra faktiskt. Vi tackar Catarina Fäldt för bilderna du tog..

Också kanske jag ska passa på att tala om att eftersom vi kom 3.a så fick ju Jenny pris också utav klubben som höll i det denna gången.
En fodersäck fick hon, när Caspadia var med och kom 4.a så fick hon 5 st fodersäckar :)) Ska nästa gång försöka komma sist så kanske vi istället får ett täcke då ;)


Måndag

Idag har jag jobbat 8.45 till 19.15. Alltså ingen hästträning idag. Imorgon däremot blir det full rulle här hemma och allt ska hinnas med.
Serena körs enbart skritt turer för tillfället under tiden jag medicinerar henne mot hennes bekymmer..
Jag ska ta och boka tid nu antingen hos Daniel eller så ringer jag ATG kliniken nere på Färjestad. Vill att någon duktig som vet vad han pysslar med kollar på henne så jag vet att det är 100% riktigt när det är klart. Hon har ju bara 1 vargtand och en vasskant i sin mun som jag ska ha fixat. Skönt när det är klart, då finns längre inga konstigheter med henne utan bara att träna på och kvala henne när banorna tillåter..

Donnie tränar på, hon känns bra i lugnare fart, men har svårt att hålla ihop travet om man ökar på henne lite, men vad kan man begära av henne?? Det kommer bara jag får mer tid med henne och inte har fullt upp med allt annat.

Förut på jobbet så deltog jag i en tävling på stallgoops hemsida. Det var en bild på en mule utlagd där som dom frågade om vems det var. Jag visste svaret så jag skrev in, hoppas jag får en t-shirt nu då som priset var :)
Och för er som undrar hur jag kan veta att jag svarade rätt är för att svaret nu ligger ute på deras hemsida :))

Söndag

Idag är jag trött och sliten. Var ute och festade inatt ända till 4 imorse..

Idag orkar jag inte skriva några inlägg så det kommer imorgon kväll när jag slutar jobba.. Nu ska jag iaf dra över till Tony och spela lite bingolotto och prata dret :)

Hörs imorgon

Första filmförsöket

Här kommer min första film jag skapat så gott det går. Inte alls duktig på det så ni får helt enkelt ta hänsyn till att allt inte är bra och perfekt :) Men jag kommer träna så det blir det framöver :)


Skapa film

Sitter här framför datorn med min älskade son bredvid och försöker skapa en stall film. Dvs en film som presenterar våra hästar, samt oss som håller på med hästarna, och olika saker och evenemang som vi är iväg på, vore kul att kunna visa allt i ett om man så säger. Får se om jag lyckas pillra ihop något. Får väl vänta tills min webmaster kommer hem som kan med datorns alla finesser :)

Bilder från Serenas Böjprov

Här kommer bilderna från när Serena var in till banan och Daniel böjde igenom henne åt mig.


Torsdagsträningen

Idag har det gått för full rulle hela dagen för min del. Imorse började jag med att plocka ut Serena, hon fick sig en motionsrunda på strax över 1 timme, mjuk och fin väg att skritta runt på idag, hon verkar iaf bli bättre av medicinen hon får varje kväll så det är ju ett + iaf :)

Efter det så tog jag ut Jennys Engsättra, första turen efter förra helgens istrav. Hon verkar ha tagit det bra och känns fortsatt väldigt fin i träning. Nu hoppas vi att hon inte är så fjantig bland andra hästar som senast utan koncentrerar sig mer på springandet redan från start.

Sen var det Donellies tur. Hon gick några intervaller idag, henne är jag inte riktigt nöjd med ännu, hon känns pigg och fin i träningen förövrigt men lite högre hastigheter så missar hon direkt och börjar vackla väldigt i travet. Mera träning sen får det bli Daniel så han böjer igenom henne också åt mig så jag får svart på vitt..
Jag vill gärna vara säker på allt så jag vet att jag har friska hästar och inte det döljer sig massa problem någonstans.
Största fördelen inom travet är friska och krya hästar som har det bra, funkar det så långt så är man en bra bit på väg..

Bilder:Dom övre bilderna här nu är alltså Engsättra.

Och dom sista bilderna är då på Donellie.
Serenas träningstur fick vi inga bilder på för då sov min medarbetare Jenny och Sebastian :))

Snyggt

Sebastian testade ett par trasiga glasögon förut när han satt och åt :) Såg rätt häftig ut haha


Torsdag

Idag kände Sebastian för att vakna tidigt och vägra somna om. Istället lägger han all energi på att väcka hela huset.

Nu ska jag ut och fodra hästarna, sen när jag ätit min frukost så ska hästarna tränas.
Serena ska få en lång skrittrunda
Donnie ska få det samma hon med idag.

Jenny har som vanligt tagit jobb min lediga dag så jag måste köra in till Årjäng idag med :(

Hörs under dagen


Hemma

Då var man hemma då igen efter en dag på Ica. När jag kom hem så höll Jenny på med middag :)) Det bästa man kan tänka sig också. Köttfärslimpa och potatis :))) Det är väl iaf härligt i en kombination med ett glas mjölk som är så kall så det frostar glaset :) Det är mat det.Mumma iaf.

Efter jag ätit så ska jag ut till Stall 1 och göra kvällen där samt ge Serena sina mediciner :P
Stall 2 har jag nyss fixat :)

Lunch

Då sitter jag och tar lite lunch då från jobbet. Först var jsg hungrig, sen när js ätit lite vart jag dålig istället.

Hörs ikväll


Lördagens Istrav

Tidigare idag kom startlistorna för Istravet till Lördagen ut på Årjängstravets hemsida. Jag kör även denna gång i lopp 1 och fick ett betydligt bättre spår denna gång.. Nu startar vi från spår 2 och hästarna är samma som senast fast det är bara hälften som är med :) Alltså vi är 5 nu istället för 10 :) Vi hoppas och tror..
Lägger ut en länk till startlistorna HÄR

Tisdag

Då har man jobbat på lite med hästarbetet då.
Serena har varit ute på en tur idag, gick bra. Sen när jag kom tillbaka gav jag henne en ordentlig genomgång med strech och massage samt kollade igenom ben och sådant.
På ena bakbenet hittade jag ett "riv" sår utav något slag som hon var väldigt öm vid. Frågan är om någon sparkat henne eller om hon varit på något annat så hon rivit sig. Var hur som helst inget värre utan det kommer vara bra om ett par dar igen.

Efter träningen så åkte Back On Track täcket på och hö in i boxen så får hon stå inne nu lite och vila sitt ömma ben.

Istrav till helgen igen då. Engsättra är den enda anmälda denna gång. Ska bli intressant att se när startlistorna  kommer ut på nätet så man vet hur det ser ut.

Nu ska Sebastian äta något sen blir det in till Årjäng för att hämta Jenny

Sökt Jobb

Den 5.e Februari så blir jag arbetslös då igen :( Då går mitt vikariat på Ica Supermarket ut och jag kommer endast få extra dagar då någon är sjuk.
Så igår när jag kom hem så sökte jag jobb på en annan Ica butik och hoppas nu på framgång så jag får ett jobb snarast igen. Har ingen lust att leva på det minimala och inte kunna unna mig det jag vill..

Känns inge kul att gå hem från Ica Supermarket heller för jag gillar mitt arbete där och jag trivs med mina underbara kollegor jag har. Men vad ska man göra? Kan inte tvinga sig kvar heller när inte det finns plats för mig, mitt vikariat var det en annan som fick där inne istället som har varit där lite längre än mig.. Sånna är reglerna så det finns inget att säga om det :))

Morgon himmel

Imorse fick jag gå upp för att köra Jenny till jobbet tills hon började kl 08.00. Kommer ut och ska starta bilen, startar såklart INTE.
När jag väl får igång skiten så åker vi mot Årjäng.

När jag släppt av henne så bär det av hemmåt.. Stannade till i Ängebäck för att plocka med ett hö lass hem. Därmed började dagens krångel.

Hakar fast kärran bakom bilen och ska åka, händer inget, då hade bromsarna på kärran frusit fast så jag fick rycka loss den ur snön med fast låsta däck och komma ut med den på stora vägen.
Ut i bagagen och hämtade en stor rörtång och börjar banka på fälgarna så att bromsarna ska släppa. In i bilen och köra några meter och sen ut igen och slå.. Så höll jag på i säkert 20 minuter efter vägen innan jag fick dom att släppa.. Uhj säger jag bara..

Sen när vi kom in i L-Fors så såg jag och Sebastian himmelen på andra sidan sjön och då fick man goda känslor i kroppen igen :)Så såg det ut.. Är det inte vackert när det ser ut på detta viset :))

Nu är det frukost i form utav risgröt med kanel på och en kopp kaffe innan jag och Sebastian ska ge oss ut i stallen för att fixa klart allt :) Tur jag har en duktig son som hjälper mig här hemma :))

Snö

Det var väldigt det vad snö det kommer idag. får vi hela vinterns ranson nu tro??

Hur som helst, imorse när jag skulle åka till jobbet startade inte bilen, ikväll när jag skulle åka från jobbet startade inte bilen. Börjar bli ruskigt trött på denna bilen nu som aldrig någonsin gör annat än jävlas. Ska bli SÅ skönt att hämt min bil jag köpt av en kompis :)

Idag var det skönt att komma hem och allt var klart och äppelpajjen står i ugnen :)

Skriver inget mer här just nu för då gnäller jag snart.. ( På dåligt humör)

Söndag kväll

Ja då har man äntligen avverkat den dagen då iaf. Har varit riktigt drygt på jobbet idag.. tror bestämt någon hängde i minutvisaren hela dagen, så lång och dryg söndag har jag aldrig varit med om..
Var iaf kul att komma hem och få byta om till skitkläder och ge sig ut igen inom loppet av 1 minut. 2 av hästarna stod fortfarande ute i månskenet och väntade på att komma in till sin kvällsmat och kura ner sig i sitt spån för att sova :))

Imorgon hinner jag inte heller att gå ut med någon häst för då jobbar jag 08.45 till 19.15.. Tisdag däremot blir det full rulle med hästarna här hemma. Då ska jag hinna med mycket är det tänkt.

Imorse redovisade jag även röstningen på Årets finaste häst här hos oss..
22 röster TOTALT kom det in, vilket jag finner världelöst med tanke på att det är ca 40-60 besökare på våra bloggar dagligen och tävlingen låg ute ca 1 månad, tom lite mer.. Då kan man undra vad som är så jobbigt i att skriva in ett litet namn i ett inlägg när man ändå är inne och läser :) Hade varit mycket roligare och mer spännande om det varit 100 röster istället vilket vi bör ha kunnat komma upp i om alla lagt en röst som vi skrev.

Nu ska jag göra mig kvällsmat och vila lite innan det är morgon på nytt

Vinnarhästen från Jennys Röstning

Idag på morgon satte jag mig ner och räknade antalet röstar från Jennys röstar tävling. Det vart mycket jämt mellan 3 utav hästarna under tiden 2 av dom fick mindre röster..

Såhär vart resultatet iaf.

Vinnaren på 8 röster vart G.G.Frilla
Tvåan med 7 röster vart Serena Rick
Trean med 6 röster vart Engsättra Rick
Fyran med 1 röst vart Black Hot Mama
Och sist men inte minst utan någon röst alls kommer Donellie V.M

Så nu får vi se här hur Jenny gör med priset som var utlovat till vinnaren då och vad det är för pris :)

Nu ska jag fixa frukost under till familjen här :)

Drar igång tidigt

Igår innan istrven så skulle Sebastian prova ut hjälm storlek redan så han fick beställa sin hjälm :) Jag tyckte nog det såg ut som han hittade rätt direkt :) Snyggaste hjälmen hittade han iaf :)Idag ska jag och jobba 11.30 till 20.00. Har kommit en del snö här nu så nu vore det perfekt att vara hemma hhela dagarna och träna hästarna. Perfekta kör vägar upp över skog nu :)
Men men det är först på Tisdag det när jag är ledig :))

Bilder från IstravetHär är dom två som var med.. Engsättra till vänster och Frilla till höger.Värmer Engsättra. Värmningen var jag INTE nöjd med. Kändes rullig och allmänt risig i travet, å andra sidan var banunderlaget grisigt med då så.. 3 sek tung var det någon som sa..Hade goda känslor för loppet när jag gjort provstarten.
Resten av bilderna från hennes är bara suddiga och dåliga. Hur som helst så har jag skrivit i tidigare inlägg hur det gick.  Reslutatet från loppen hittar ni HÄR och eftersom loppet gick efter idealtid så ser alla att jag var delad 3.a. Sen varför jag blivit placerad som 4.a har vi ingen aning om.

Bilderna på Frilla har blivit borta av konstig anledning så det kan jag tyvärr inte lägga upp nu :S
Dagens Istrav

Dagen började bra med första loppet.

Körde Engsättra rick där, startade från 10.de spår, tog 500 meter av loppet innan hon travat in sig rejält så hon var körbar, vid detta tillfälle låg vi sist. När hon väl hittade benen körde jag upp henne invändigt i rygg och där fick hon gå. Hon följde kanon ända fram tills sista sväng. Loppet hade gått sakta tyckte jag och det var idealtid, jag visste att vi legat över idealtiden hela vägen så jag valde att plocka ut henne och spurta framåt. Över upploppet spurtade hon friskt från sista häst i fältet ända fram till ledaren och 4 av hästarna var istortsett lika över mål. Jag vart slagen med 0.3 gentemot vinnaren av loppet. Jag och 3.an kom in på lika tid i mål. Tillägger att hade jag begärt mer av hästen så hade hon vunnit

 
Sen var det dags för Frilla. Där startade vi från 4.de spår på tillägg 20m. Gick iväg kanon och tog ikapp sina 20 m innan första sväng. Upp 2.a utvändigt och där låg vi istortsett hela vägen, fram till stallsvängen sista varvet då jag mister ryggen jag körde i och Frilla får dödens, ut ur svängen så gallopperar hon, och det var just det som inte fick hända. Hade hon travat så hade hon slagits om segern.

Bilder lägger jag upp lite Senare när jag duschat och får lite lugn och ro :)

Ha en bra dag...

Lördag 7 Januari

Idag är det lördag och klockan ringde halv 7. Ut och slänga till hästarna sitt foder och hö. Idag fylldes även vatten hinkarna upp åt dom som ska iväg på Istrav så dom får dricka ordentligt.
Kaffekokaren kokar morgon kaffe för fullt, gjorde extra mycket kaffe idag så vi ska kunna ta med en kanna till travet :)

G.G.Frilla = Vinner om hon travar full väg
Engsättra = Klockan styr det loppet

Istrav

Imorgon Lördag den 7 januari 2012 går årets första istrav av stapeln. 2 hästar härifrån ska dit och delta. pga vissa omständigheter så är det bara kallblod som åker dit.

Engsättra och Frilla åker. Jag kör båda två och självklart hoppas vi på vinst i båda så jag tar ledning i Istravschampion direkt :) I år ska vi jaga den titel är det tänkt.
Engsättra ska vara i ett lopp med Idealtid 2.00 minuter på, det betyder alltså kort och gott att det är inte först i mål som räknas utan den som vet var tidtagaren finns.. Engsättra startar från spår 10 så det får bli som det blir med det. Är ju alltid bättre att få vara i spets om man kör idealtid.

Frilla däremot ska ut i ett lopp där det gäller att vara först i mål, hon går från spår 4 och springer hon som hon gjorde nu senast på banan så kommer hon vara med och slåss där framme när upploppet kommer. Spets???

Nu ska jag dra ut och plocka in Serena och Engsättra som ska få gå in och stå med back on track produkter någon timma...


Dagens träning

Då har både Serena och Donellie varit ute en tur idag.
Serena var ute på en 50 minuters skritt tur idag, det gör gott åt henne som är öm i kroppen och behöver bli av med det, efter det så fick hon streching och lite lätt massage på benen.. Nu ska hon snart få gå in och sätta på sig back on track täcket 1 timme.

Donellie tränade 9 km ca idag lugnt och fint trav, hon känns pigg och framåt. Hon ska in till banan om några dagar och gå lite rakbane jobb är det tänkt.

Nu återstår mockande av stall 1 och sen middag :)
Till middag idag står fläskpannkaka på menyn :P Härligt det :)

OCH jag söker fortfarande ett hus med möjlighet till hästhållning, vet att det finns hus som är tumma och bara står så låt mig nu hyra ett utav dessa.. Även om inte det är klart för hästar där så kan jag fixa det själv.. Jag är i nöd :)


Fredag

Då har jag fodrat och släppt ut samtliga hästar i sina hagar..
Härlig morgon när man är ute och håller på med hästarna och dom gnäggar mellan varandra och solen sticker upp över trätopparna..

Blir en fin dag i trane idag med hästträning och lite allmän översikt..

Mer uppdatering kommer under eftermiddagen

Kvällsmat

Nu är allt klart för dagen.
3 hästar tränade idag då 2 av dom körde jag själv. Nöjd med båda dom 2 iaf.
Mer om detta imorgon.

Nu ska jag ta på morgonrocken och ge mig i kvällens kvällsmat iaf :) Något som är så underbart gott så jag skulle kunna äta ett lastbilslass..Ostkaka och sylt och ett glas iskall mjölk :))) Kan det bli bättre?

Efter detta ska jag ta fram min påse med grill chips och slänga på en bra film på tv :) Perfekt kväll detta känner jag :))

Torsdag

Idag tog jag mig faktiskt sovmorgon :) Gick upp först vid 09.00. Trots mycket tjat från min sambo så tänkte jag att idag ska jag fasen ligga lite längre. Sebastian var vaken då hela tiden så det vart ingen djup sämn men iaf ligga still och slappa , det var underbart :)

Sen var det ut i bilen och upp till stall 2 och släppa ut hästarna där, sen hem igen och släppa ut hästarna här :)
När jag ätit frukost sen och varit i telefon med bredbandsbolaget i 30 min så gick vi alla ut. Jag började med att träna Donnie idag under tiden Jenny fixa i stallet. ( Stallet som vi alltså inte ens har ) När jag kom in med Donnie igen så gick Jenny ut på en ridtur med Frilla :)

När hon kommer nu så ska vi dra in till Årjäng och gå på Apoteket och hämta ut medicin som jag fick på recept av Daniel till Serena så hennes kur kommer igång :))

Samtal från Länsstyrelsen

Idag när jag var på jobbet och skulle gå på rast så hade det ringt på min telefon, ett karlstad nummer var det, Jenny hade också ringt så jag ringde upp henne först för att höra vad hon ville..
Då berättade hon att det även hade ringt till henne från samma ställe ( Länsstyrelsen )
Dom berättade för henne att vi blivit anmälda av någon för att 5 hästar här ute inte har varken ligghall eller stall att gå in i??
Alltså vad tänker man med när man ringer och anmäler människor? SAMTLIGA hästar har box att gå in i, dom har ALLTID sina täcken på sig ute om vi anser att det är lite väl kallt, detta pga vi inte vill ha vinterpäls.
Dom äter gott och väl så det lider dom heller inte av, rent och snyggt i boxarna är det och dom får det dom ska ha.
Finns det anledning att anmäla sådant när det finns djur som verkligen har det tvärt om ?? Tycker inte jag iaf.
Sen att anmälningarna får göras Anonymt tycker jag är helt fel.. Har människor mod att ringa och anmäla så bör dom våga stå för att dom gör det också och stå med sitt eget namn i anmälan istället för att göra det anonymt.
Nej för dom anonyma är dom där fega skitarna som gör saker för att dom inte har bättre saker att göra så dom måste försöka förstöra för andra, och inte ens kunde anmäla för saker som är sant? Det är ju sinnessjukt.

Hur som helst så kan jag nu direkt tala om att anmälan vart avskriven direkt i telefon efter 1 minut..
Anmälaren hade inte över huvudtaget låtit trovärdig och sladdrade mest om vad anmälan innebar..
Stor ide att ringa..

I fortsättningen så kan den som vill något komma ta kontakt med oss direkt istället för att göra bort sig hos myndigheterna.

Våra hästar har det kanon bra och dom trivs allihop som fisken i vattnet. Mer omtanke än dom får kan dom inte få.

Serena

Imorse vid 8 draget ca ringde jag till veterinären ( Daniel Scützer ) för att be om en tid att böja igenom Serena åt mig. Det gick fort det för jag fick komma samma dag.. Så jag tog med mig Serena in till Årjängsbanan kl 13.00.

Det fanns en del ömhet i benen på henne så jag fick ut ett recept på metacam 250 ML åt henne som hon ska ha i 2-3 veckor.
Framåt för henne kommer det nu bli enbart skritt och mycket massage och sånnt för att hon så snart som möjligt igen ska känna sig bra.
Anledningen till detta är inte bara att jag ville kolla henne för att vara säker utan även för att jag var missnöjd med hennes aktion i söndags när hon var ute.

Hade allt varit bra idag så skulle hon fått vara med i ett Istrav om 2 veckor som var för 3-åringar men att nu blir det inget av med det utan någon månad lugn och fin träning tills banorna är klockrena igen så att vi inte riskerar att det blir lika igen eller tom värre..

Jag kommer ringa Daniel om ca 3 veckor igen och då skulle han komma ut hit och kolla över henne igen samt ta en titt över hennes tänder.
Det upptäcktes idag att hon bara har en vargtand i mun samt någon som var vass.. Inte konstigt att hon springer och rycker i huvudet så fort bettet flyttar sig, även detta är något jag misstänkt så jag tog upp idag när han ändå var på plats..

Mer uppdatering om Serena kommer framöver när jag märker framsteg från detta..

Måndag

Idag har jag jobbat mellan 8,45 och 19,15. Men nu är jag hemma och sitter i min morgonrock framför tv och tänkte eventuellt se en film.
Kvällsmaten idag vart potatisgratäng och laxfile och ett glas cola till det :)

Imorgon var det meningen att det skulle va snabbjobb men det vart inget för Jenny har tagit jobb så då går det inte ensam med Sebastian, flyttar tills Torsdag istället..

Mellan kl 08 och 09 till morgon ska jag ringa veterinär och få tid för att han ska komma och böja igenom Serena åt mig, alltid bra att försäkra sig om att det inte är några fel, ska även höra om han kan kolla hennes tänder samtidigt.
Anmälan till årets första istrav är också imorgon, 2 inanmälda från oss.


2012

Då var vi inne i nytt år då igen. Igår var jag och Jenny in till Årjäng en sväng och firade nyår ihop med trevlig folk ( mestadels ) iaf :) Någon felande länk fanns det såklart bland oss :P

Hur som helst så vill jag tacka alla medverkande under kvällen som var med och förgyllde kvällen :)
Nu ska man hoppas på att detta året blir bättre än vad 2011 var, skit år riktigt utom Sebastian och lite annat :))

RSS 2.0