Tisdag

Ja då var ännu en arbetsdag gjord.. Slutade 19.15 så har inte precis kommit hem då men har inte tagit mig tid att skriva än..

I helgen som var så var jag i Mangskog hos farsan och Ewa och firade min och Jerrys födelsedag :) Vi drog in till Arvika på Lördag morgon när jag kom dit och handlade och köpte oss en V75 som vi delade på.. Den gav oss 7 rätt och världelös utdelning.
Men vi gjorde oss en ny idag då för pengarna vi fick in och den gav oss 7 rätt och rätt dålig utdelning där med :( Men men kul ändå :)

Imorgon jobbar jag 7-16 sen får vi se vad det blir efter jobbet då, inget bestämt ännu :)

Nattie :)

Tisdag

Idag är det Tisdag och jag jobbar till 19.15. Min standardtid på jobbet. Idag är det dags för Hugo Åbergs på Jägersro :) spännande. Känner på mig att kolgjini kommer sätta färg på det loppet som redan på förhand lovat att inte släppa till Commander Crowe :) Hörde på ryktes vägar igår att det finns fans till mig som sitter och antecknar allt jag gör samt vad jag och Jenny gör. Helt okey att du är imponerad av oss men att anteckna våra liv är väl lite överdrivet men tack ändå ;) Ha en bra dag!!


Nytt flugtäcke!

Idag kom det ett paket med 2 st nya flugtäcken till hästarna. Beställt utav Jenny. Är så otroligt mycket knott och bremsar som sitter och irriterar hästarna hela tiden så dom kommer bra till användning! Såhär såg Serenas täcke ut iaf:


Fredag!

Strax före 09 imorse rullade veterinären in på gården. Jag hade bokat in honom för att kolla Serena. Sanna mina ord så hade hon massa slem och skit i halsen så där blir det medicinering, planerna att åka till banan nästa vecka läggs därmed ner för hennes del. Ikväll när jag slutar jobba ska jag dra rätt hem och rycka igång gräsklipparen så kanske det blir gjort någon gång. Tidigt imorgon bitti, vid 07.00 ca när jag lämnat Jenny på jobb så drar jag och Sebastian till Mangskog för att fira min födelsedag med min släkt. Ska bli kul !


Torsdag

Idag är det jobb igen.. 10.00 till 19.45. Börjar bli ganska trött på att alltid jobba till 19.15, jag hinner inte med något annat än det när jag har sånna tider. Allt blir släpande.

Hur som helst så ska jag åka och uppdatera lite någon dag med nytt selunderlägg till min sele som jag köpte, den har inte ens kommit ur kartongen än, sen ska jag ha ett tredelat bett och ett check bett. Kommer även beställa mig selpåse så jag kan hänga den i..

Nästa vecka drar vi igång med snabbjobb igen. Nu har vi drag på våran egen bil så nu kan inget stoppa oss på den fronten längre..

Imorgon vid 09.00 kommer veterinären hit och ska undersöka halsen på Serena, hon har snorat lite ibland så det är säkrast att kolla. Efter det så ska jag boka ny tid för att gå igenom hennes ben, men då tar jag med henne och åker in till banan istället..

Ha en bra dag.

Onsdag

Idag har jag varit ruskigt sliten..

Igår kväll vid 18.00 ca när jag hade slutat jobba så lastade vi in Frilla i transporten och körde henne till Örebro för betäckning. Klockan var ca 21 när vi anlände till Sättrans Stuteri. Sen vart det lite prat och kollade på hästarna mm. Sen tog vi lite kaffe och en tårtbit och satt och pratade och hade jätte trevligt :) 23.00 ca åkte vi därifrån och vidare mot Årjäng, var väl hemma vid 02.00. Sen var det i säng och ställa klockan på ring så den skulle väcka mig 07.15. Vaknade 08.00 ca och drog då för fullt mot Ica så inte jag skulle komma för sent :) Så idag har jag jobbat 08.45 till 19.00 med ett otroligt tungt huvud. Nu har jag ätit lite mat och nu blir det en film sen sova för att gå upp till jobbet imorgon igen :)
Då tar jag med mig transporten in för när jag slutar 19.15 imorgon drar jag mot struven för att hämta hem en höbal igen :)

Ha en trevlig kväll nästan alla :)

25 år!

Ja idag fyller man 25 år då :) Och den dagen har jag firat på Ica bland mina kära kollegor :)
Tidigt imorse väckte mig Jenny och önskade mig grattis hon med innan vi båda drog till jobbet..

På eftermiddagsrasten jag hade vid 16.00 idag så kom chefen Lennart in med en tårtbit till mig :) Verkligen jätte snällt :) Tack ska du ha :)

Nu står Jenny och bakar smörgåstårta som vi ska äta av.

Tårtan jag fick av Chefen :)
 

Söndags fika

Idag har vi vilat ut lite frann både jag och Jenny. Gick upp ur sängen vid 14.00 ca. Härligt. Sen tog vi oss en tur och hämtade Sebastian. Också har jag passat på att visa Jenny mitt barndomshem och var jag gick i skolan som liten. Och nu har vi stannat till för att få oss en pizza så vi blir mätta och belåtna. Ikväll hoppas jag på att kunna få Jenny att göra kycklingfile så vi kan äta det och se en bra film och slappa i soffan


Lördag

Jobbat från 07.00 till 14.00 idag.. Bra tid att jobba.. Jenny jobbade likadant. Efter jobbet så handlade vi lite sen drog vi "hem"

Vi har tagit en powernap i ca 1 timma, var behövligt kände jag..
Nu har jag tagit helg från jobbet en tur, ledig imorgon då iaf och på Måndag jobbar man igen..
Idag är det Country festival i Torsby, den skulle jag vilja komma iväg på men det är inte genomförbart tyvärr..

2 lediga dagar nu som jag ska se om jag eventuellt orkar komma närmare en lösning på allt elände. Man kan ju alltid hoppas iaf :)

Ha en trevlig lördag kväll!

Fredag

Idag har det varit mycket folk på Ica. Men vad gör väl det när det är den bästa personalen som är där och tar hand om alla! Sebastian är borta under helgen, detta för att jag och Jenny jobbade till 21.15 båda två idag. På min sida släkten har han många som vill ha han och som älskar honom, men det är inte alltid jag kan köra honom för det blir lite långt. Däremot den 28.de har ja inte hittat någon ännu, men det kvittar för snnars tar jag med han så håller vi oss till tårta och juice :) åka kommer vi göra oavsett så. Det ska bli ordentligt kul !


Torsdag

Idag åkte vi in till Årjäng till 07.00 fast jag började kl 12.00. Jenny skulle börja 7. 
 
Sen bar det av till Ica för att ta en kopp kaffe innan jag började, så pratade jag med mina härliga kollegor som kan få den mörkaste dagen att vara underbar.. 
 
Imorgon jobbar jag 11.00 till 21.15. Tidigt imorgon ska Sebastian åka iväg till sin gammel mormor och hälsa på,  längesedan han var där så det blir kul för dom. 
 
På hästfronten är det skapligt lugnt just nu. Serena tar det lugnt om dagarna och bara äter och njuter av livet. Och det märks på kroppen på henne, hon börjar bli så fin nu och inga revben syns längre :) Härligt för henne.. 
 
Veterinären kommer och ska kolla upp henne den 27.de för hon snorar och var lite slö senast hon var ute på träning så fram tills dess kommer hon bara gå i hagen. När det är gjort så får vi se vad det blir för hennes del.. 

Momarken

Då var vi hemma från Momarken. Vi har haft en mycket trevlig resa med mycket skratt. Jenny tyckte det var mycket trevligare idag än senaste resan med Frilla, sen om det var hästen eller sällskapet dit då låter jag vara osagt. Idag var iaf vanliga gänget i bilen, Jag, Jenny, Sebastian också hade vi även Kalle med :) jätte trevligt. Hästen slog på med en omfattande galopp i starten och förlorade riktigt mycket på den, sen gick hon på bra igen men en ny galopp kom. Hon är fortfarande barnslig och verkar inte riktigt insett ännu vad som gäller. Hon gick trots dessa 2 galopperna personligt rekord med 2 sekunder. Och mer än så kan vi inte begära, hon gör sitt bästa och visar att hon är på väg åt rätt håll :) Nu är det godnatt med klockan på ring till morgon så jag kommer upp till jobbet på Ica som väntar :))


Tisdag

Dagen börjar med sol. Jag har varit ut och gett hästarna mat. Nu ska det bli en kopp kaffe och sätta ihop nya selen som jag köpte..

Idag bär det av mot Momarken med Engsättra som ska starta där. Har inte så mycket att skriva om det men vi hoppas såklart hon springer på bra och går en bra tid..

Mer om detta ikväll..

Ha en bra dag!!

Ny sele

Idag åkte jag och löste ut nya qh selen som hade kommit till mig. Inget bra kort men orkade inte lyfta ur allt och ta kort, gör det en annan dag. Nu har vi iaf flera selar så nu ska jag kontakta några som skrev angående när jag sökte sulky så köper jag en sådan med :) Ha en bra kväll , det kommer vi att ha :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2193844/images/2012/pic_5003398e9606ee556f0000be.jpg" class="image">


Sommartravet!

 
Imorgon äntligen är det dags. V75 i Årjäng och det är ett kanon startfält vi har i Årjängs Stora, jag personligen tycker det är riktigt svårt att peta ut en vinnare ur det där fältet.. Hoppas det är Quarcio som vinner :) Björn har aldrig vunnit det loppet och det vore kul om han fick den äran :) 
 
På bilden ovan ser ni mitt inträde. Ska sen bege mig iväg till tältet och registrera min minihäst och hoppas på att vinna något :) 
En sak jag tycker är lite dumt med dessa hästarna är att när de placeras ut så är det massa hästar på samma ställe.. Detta i sin tur innebär att en person kanske river med sig 3-4 hästar och nästa person tar sig 2 hästar. Till sist så är det massa personer som kanske inte får någon häst och inträde och möjligheten att vara med och tävla.. Visst det kanske är först till kvarn på hästarna men det kanske vore bättre att ge tex spelet på Ica en hög med hästar och sedan vi ställer ut då och då så det är lite större möjlighet för fler människor att få.. + i kanten till statoil där säger jag nog som gjorde på detta viset så flera fick möjligheten att få sin häst :)
Nu är det inte så att alla måste tycka på detta viset men det är vad jag tycker och jag tror det skulle uppskattas mer utav alla som ska iväg på travet att ha något litet roligt att delta i :)
 
Nu blir det film och slappa sen upp tidigt utav H....te och köra Jenny till jobb och sen hem och arbeta i stallet :)
 
Nattie nattie alla läsare :)

Övningskörning

Häromdagen var jag och Jenny ute och övningskörde, det gick jätte bra för henne.. Hittade dragläget direkt och kunde utan problem köra iväg från stillestående mitt i en uppförsbacke.. BRA! Och körde jämt och bra också och inte massa ryckigheter mellan växlingarna.. Bara att läsa teroi nu så ögonen blöder så bör det snart kunna gå att dra igång att ta körkort på allvar :)
 
 
Bra jobbat Jenny =)
 

Äntligen

Ytterligare en lång dag på Ica avklarat. Sen var det hem och lägga ungar och fixa hästarna. Mycket i huvudet nu känner jag, och det blir bara mer och mer för varje dag som går och jag inte hittar lösningen på detta. Men nu äntligen får vi lägga oss och sova ett par timmar innan klockan ringer 06.30 och det är dags att fixa allt morgonarbete innan man ska infinna sig på Ica för en arbetsdag. På Ica har jag väldigt härliga arbetskamrater som msn blir på bra humör utav :) läser ni så vet ni vilka ni är :) Längtar så efter helgen och dubbeltrav i Årjäng förgyllt med Årjängs Stora Sprinterlopp. Hoppas bara på fint väder så msn kan ta en öl i solen och sitta i bergen och njuta :) Ha en bra natt alla :)


Funderingar!

Man sitter här dag in och dag ut och funderar på hur man ska göra för att få bo på ett ställe med möjlighet att ta med hästarna. Har ett ställe i tankarna som jag SÅÅÅ gärna skulle vilja bo på, men det är inte bara bara det.. 
 
Vore så underbart att få bo för sig själv med min familj och vi fick sköta våra hästar på vårat eget vis utan att det ska vara massa bråk och tjaffs om någon råkar säga sin mening eller vad man tycker och tänker.. 
 
Men jag hoppas för livet att min dröm går i uppfyllelse och att jag kunde få bo där, då vore mitt liv klart, då vet jag exakt vad jag skulle göra direkt.. 
 
Men men nog om det nu. Helgen närmar sig och det är dags för Årjängs Stora Sprinterlopp.. Det är ett härligt startfält vi har med där i år och det känns som vem som helst kan vinna.. Allt beror på hur loppet blir kört och hur positionerna blir.. Det spelar såklart in varenda lopp naturligtvis men att jag menar att alla hästar är kanonbra.. Jag hoppas naturligtvis att Quarcio Du Chene och Björn Goop vinner loppet. Känns ändå lite som att han kan vara snäppet bättre än dom andra men man vet aldrig.. 
 
Så nu ska jag sätta mig och se en film och vänta på att ett hus dyker upp så jag får börja flytta och göra iordning så som jag vill ha det med mina hästar :)
 
Ha en trevlig kväll alla :)
 

Regnig Tisdag

Regnet står som spö i backen som vanligt under den svenska sommaren. Tur har man då som jobbar ända till 19.15 så kanske det regnat av sig! En till start på Momarken ikväll. G.G,Frilla är det som åker dit. Hon har tränat på bra det sista tycker Jenny. Senast på Årjäng gick hon med fint tills det vart lite vinglig körning och där kom diskningen. Idag går hon från spår 1 bakom bilen med Gunnar Austevoll kör. Alla förutsättningar för att få ett bra lopp nu denna gången! Själv åker jag inte med dit för jag jobbar och har fullt upp. Så denna kvällen sköter Jenny själv. Lycka till jenny och Frilla!


Måndag

Idag har jag jobbat 9 till 16.00.. Bra dag men seg.

Under helgen åkte jag och Sebastian till mangskog och hälsade på min pappa och Ewa.. Sebastian tycker det är kul att vara där tror jag. När han hade lagt sig så ville han inte sova så han fick komma upp igen och satte sig i knä på sin farfar igen :) Vi grillade lite och satt och pratade om allt möjligt. Mycket trevligt var det.. Den 28.de bär det dit igen men då är det födelsedags kalas.. Jag fyller 25 år den 23.de Juli så det blir ordentlig firing då :)

Har inte så många bilder att lägga upp just nu så det får vänta tills nästa gång och se om jag har något att visa då..


....

Jobbat klart för dagen.. När jag var klar så åkte jag och hämtade Sebastian direkt.
Sen drog vi hem och han fick kvällsmat och ny blöja så fick han lägga sig sen.. HAn var trött..
När han sov skönt så gick jag ut och tog in samtliga hästar så dom skulle slippa stå ute i regn utan täcken. Visserligen varmt och skönt ute men jag gillar ändå inte att ha hästarna gående blöta ute.. Jag själv skulle inte vilja gå blöt ute flera timmar så då tar jag hänsyn till dom med som inte kan säga vad dom vill..

Hur som helst så såg jag något roligt i mina kommentarer idag.. Någon hade kommenterat 2 av mina inlägg, I första ville personen i fråga vara anonym och skrev därmed Anonym som namn.. I nästa inlägg skrev personen sitt namn och jag såg direkt att IP nummret var det samma och därmed vet vem den anonyma var :) Fräsigt? Man kan visst ha kul en Fredag kväll nykter :)

Fredag

Idag är det Fredag och det är dags för jobb 11.00 till 19.15. Trevligt..
Efter jobbet sen så ska jag åka till en kompis och sitta och prata lite under tiden jag väntar på att Jenny ska sluta jobba kl 21.00..

Igår beställde jag lite nya saker till stallet. Köpte mig en ny QH sele och till den ingick ny brösta, nya tömmar samt huvudlag. Längtar redan tills det kommer.. Blir som ett barn på julafton när jag köper något nytt till stallet :)
Efter detta har kommit så ska jag köpa mig en sulky också, så kanske jag och Jenny slipper stressa så om vi har 2 hästar med tex på provlopp eller en vanlig travdag, vi får alltid skynda oss att slänga om selen och flytta sulkyn osv. Och jar kör alltid med sitsen på sulkyn så långt bak det går och fotstegen så långt fram som möjligt för Jennys sulky är en av dom trängsta jag någonsin suttit i.. Men det går bra när jag får ändra :) Sen kanske Berglöf kör åt Jenny och då är han plötsligt 1 meter kortare än mig haha :)

Onsdag

Ny dag samma möjligheter. Seb har fått sin frukost iform utav gröt. Nu ska jag klä på han och göra han klar för en dag på dagis. Sen ska jag dra upp till stall 2 och ge dom sin mat och släppa ut dom. Sen blir det Ica och jobba 09.30 till 17.00, efter det blir det att hämta Seb på dagis igen och se vad vi kan hitta på under dagen. kl 21.00 ska jag hämta Jenny från jobbet. Någon mer som behöver skjuts till och från sitt jobb när jag ändå är igång?
Frilla och Blackie ska få vacc senare idag så inte den går ut för dom.

V86 på Åmål idag! Hade varit kul att åka dit men jag orkar inte åka dit känner jag.
Imorgon äntligen är jag ledig en dag från Ica och då ska det bli banjobb med några hästar här.
En lösdrift är i planeringen här så det dröjer väl inte länge förän vi är i full gång och bygger i ordning den, då finns det rum för någon ytterligare sen :)

Ha en bra dag!

Tisdag

Då har jag jobbat klart ännu ett pass då. Gjorde mig en enkel rad på V65 idag, ser inte ut att gå så bra men 2 av dom har hitills gått in iaf.. Men det kvittar ju eftersom det enbart ger vinst vid 6 rätt..

Imorgon ska jag jobba 09.30 till 17.00.
Torsdag är det planerat banjobb med hästarna.. Serena blev idag omskodd. Nu vart det halvrunda fram för att se om det möjligen kan hjälpa henne lite grann eftersom hon slår sig så fruktansvärt på bakbenet. Hoppas det iaf..
Såg även idag att hon skjutit iväg på höjden, hon verkar ha varit i en växtperiod så lite vila har nog gjort henne skönt. Enbart gått i hagen nu sedan kvalförsöket på Årjäng.
Nu ska jag försöka få i mig lite mat sen får det bli en film...

Måndag

Jobbat klart för dagen. När jag kom hem från jobbet ca 19.35 så tog jag motorsågen och drog iväg upp till stall 2 och tog ner ett päronträd som stod ivägen för parabolen.. Så nu är inte det trädet ivägen något mer iaf :)

Jobb imorgon med. 09.00 till 19.15.

Hoppas på att hovslagaren dyker upp imorgon och skor lite här så det blir ordning på hovarna..
Nu blir det av med kläderna och på med morgonrocken :)

Söndag

Vart en lång dag idag. Fick åka in till Årjäng redan vid 07.00 imorse för Jenny skulle in till sitt jobb och hennes mamma vägrade att köra henne, så min dag på jobbet vart rätt lång . 06.50 till 20.30 ca. Imorgon ska jag dit och jobba 08.45 till 19.15 så jag har att stå i nu några veckor.. Men men så är det. Rätt skönt med att man vet vad man ska göra hela dagarna..

Nu sitter jag och äter scramble eggs som jenny gjort i ordning.. Stavade säkert fel på det där men det får vara :)

God natt!

RSS 2.0