Lördag

Idag är det lördag och en aningens grått på himlen. Igår kväll red Jenny in Serena, alltså första gången någon rider på henne för er som inte vet. 
Hon var riktigt snäll tycker jag hela tiden, först var hon som ett frågetecken och undrade vad i helsicke Jenny höll på med :) Sen vart det bättre. 
Jag har försökt lägga upp en film på det men det verkar inte funka för den blir aldrig publicerad :S
 
Bilder tog jag tyvärr inte någon så vi får vänta och se om filmen möjligen dyker upp här :)
 
Nu snart drar jag in till Ica för att jobba lite. Slutar kl 19.00 ikväll.. Lång lördag minsann
 
 

Sulky

Söker en sulky extra. så om någon har stående som ni kan tänka er att göra er av med för ett bra pris så kommentera gärna här så hör vi av oss.. Vi är alltid en kort så det är ett måste att införskaffa en till..

Ny jacka

Idag när jag åkte in till Årjäng för att hämta lite saker på häst shopen så hade min jacka kommit som jag beställt. Vart kanon nöjd med den faktiskt.. 
 
Vad tycks ? 
 
Fram sidan:
 
 
Baksidan :
 

7 rätt

Igår på jobbet så gjorde jag som vanligt en andel på kvällstravet. Den som lppnar spelet på jobbet ska göra en andel varje dag då. Denna gången gällde det V86. 8 avdelningar är det som ska avverkas.

Jag tyckte nog att min andel såg bra ut på förhand. Roligt var att det kom en del kunder och hade olika förslag och berättade vilka avdelningar jag skulle stupa i :) Många av dom hade fel då min andel gav 7 rätt, jag ramlade i sista avdelningen naturligtvis..

Andelen såg ut såhär:


Tisdag på Sättrans Stuteri

Tidigt imorse efter att vi lämnat barnen på dagis så drig vi vidare mot Örebro ( Sättrans Stuteri). Klockan var då ca 06.48. Körde väl istort sett non stop dit, vi brukar ta någon fika paus men idag blåste vi på och svängde in på Sättrans vid 08.49 ca. Därmed drog vi igång och arbetade så mycket det gick.

Jag och Rickard tog bilen och gav oss iväg någon kilometer bort för att stängsla upp en hage som hade sett sina bästa dagar, nu är den fit for fight igen. Efter det så flyttade vi 6 ston dit med sina föl så det vart 12 hästar i den hagen.. Under tiden så arbetade Jenny och Camilla med att mocka rent i boxarna samt plocka in lite ston som skall på undersökning imorgon..

När detta var gjort så bjussade Rickard oss alla på mat, den maten hämtade vi hem från en restaurang alldeles i närheten av gården. Jag åt Ris och kyckling och till det drack jag en iskall fanta.. Jenny åt också ris och kyckling. Mycket god mat. Har även sett på betäckning idag, var mycket kul att se. Kan säga att hingsten var inte alls lika uppspelt när han gick ut ur stallet som när han kom in, det är dock inte jag heller när jag går ur sängen haha :)

Rickard var mycket nöjd med dagen och det är vi här med, vi är redan i planeringen om när nästa tur dit ska ske så vi kan fortsätta att hjälpa Rickard så mycket vi hinner så han får ordning på allt som inte han hinner.. Känns bra att vara med där och hjälpa till.. Dels så är det 2 mycket glada och trevliga personer sen så trivs jag väldigt bra där eftersom jag har ett brinnande intresse för hästar och allt arbete runt omkring det.. Bilder från dagen kommer jag lägga upp imorgon kväll när jag får tid att lägga in dom i datorn

Nu ska jag ta mig något att äta sen får det bli en film och slappa på soffan..

Ha en fortsatt trevlig kväll för det ska vi här ha..

Måndag

Det har varit lite dåligt med skrivande här senaste dagarna..

Vi var i Arvika i Söndags på trav med Engsättra. Hon såg fin ut i värmningen och så, i starten gick hon iväg fint som bara den och var nära att ta spets, hon hamnar istället utvändigt sen kommer galoppen. Vad den berodde på vet vi inte helt säkert. Hon travar vidare sen och hoppar då igen efter ett tag och det vet vi vad det berodde på för när hon kom in så hade hon slagit sig på vänster bakben så det kom blod.. Skydd på nästa gång!

Hon kom oplacerad men gick då personligt rekord på 1.42.6 så det får man vara nöjd med..

Imorgon ska vi dra iväg till Sättrans Stuteri tidigt imorgon bitti för att hjälpa dom med arbetet där uppe lite.. Hagar som ska fixas till också vidare.. Rickard pratade även på senast jag prata med han att jag skulle få köra en utav hästarna där när vi kom så det ska bli intressant att se vad det är för något då.. Alltså köra den hemma på gården då så ingen tror något annat så det blir att jag ljugit.. Alltså hemma.. Hur som helst så ska det bli jättekul att komma upp till Örebro och hälsa på våra kära vänner där och se alla hästar och så vidare..

Förövrigt så har jag jobbat söndag och måndag nu. 07.00 till 15.15 på söndag och 8.45 till 19.15 idag, när jag kom hem slängde jag i mig ett paket nudlar och sedan gav mig iväg till stallet och tog in Serena och Engsättra :)
Någon dag under veckan ska jag få till en resa till banan med Black Hot Mama är det tänkt...

Midsommar

Nästa gång jag planerar något ska jag inte säga något till någon och se om det möjligtvis går att utföra det då. För säger jag det minsta om vad jag har tänkt eller vad jag vill göra så blir det ALLTID förstört av någon på en gång, vad det än gäller med konstigt nog. GOD NATT! Skit midsommar för andra året irad

Kvalet!

Ja då var det en  ny dag.. Kvalet igår gick allt annat än planerat. Serena vart ej godkänd.
 
När hon värmde tyckte jag hon såg fin ut i travet och hon verkade pigg. 
När starten väl gick så vart det direkt startgalopp vilket jag förvarnade kusken om att hon är svår med, när hon ställt sig igen så kör han vidare och får ännu en galopp vidd 500m ca, så 500 m 2 galopper. Nu blir hon diskad tänkte jag, men då travade hon resten och avslutade sista 1000 på 1.23. Totaltiden vart 1.29 och hon skulle gått 1.25 för att bli godkänd.. 
 
Och detta är lite lustigt för att jag själv körde henne under kvaltid i senaste jobbet och då var hästen ensam på banan, igår såg jag inte ett spår av motivation i henne att ens försöka klara kvalet utan hon bara fjanta sig och hoppade hela tiden.. Jag kommer ta hem veterinär som kollar över henne så hon inte är sjuk sen kör jag ett jobb med henne igen och ser hur det ser ut, springer hon fortsatt under kvaltiden så testar vi om 1 månad ca igen och då kör jag själv.

Sådär

Då fick jag äntligen ordning på detta så jag kan logga in.. 
 
Vill börja med att klaga på blogg.se nya utseende då man är inloggad.. Var ett utav det rörigaste jag varit med om..
 
Idag har jag sovit till 08.50 ca. Inte så jätte länge men det duger att det blir några minuter längre någon dag. Ikväll ska jag jobba 15.00 till 21.15. Värsta tiden jag vet är att jobba till stängning. 
 
Imorgon är det dags då. 2 hästar till Årjäng för trav. Kommer bli lite nervöst att släppa ut Serena i kvalet. Eftersom jag vet att hon kan springa den tiden hon ska bara hon sköter sig så kommer man att stå på nålar under tiden hon springer och bara hoppas att inte hon får för sig några dumheter.. Hade känts bättre om jag kört själv nu på efterhand.. Men men det ska bli kul att se hur någon annan kör henne :) Hon kanske går som en kanonkula med någon ny bakom :) 

Onsdag

Ja klockan ringde 04.30 idag med. Alla hästar är ute och jag ska snart dra till jobbet. Dom andra sover än.. En sak är väldigt konstigt.. Deras hästar kommer ut varenda morgon fast dom sover? Ändå går dom runt och säger att jag bara bryr mig om mig själv och tänker på mitt bara..  Undrar vem det är som får slita mest här för att allt ska funka.. Men sitta och gnälla går bra. Så trött på människor som går och pratar skit så fort man vänder ryggen till efter all hjälp dom får. 
 
Off to work!!!

Tisdag

Upp 04.15 idag då. Härligt att kunna använda sig av dygnets alla ljusa timmar :) Resten av gänget sover fortsatt. Alla hästar är ute i sina hagar och har nu fått sin frukost.
Idag blir det jobb 07.00 till 16.00. Blir eventuellt en Karlstadtur efter jobbet om allt vill sig väl.
Senare ikväll ska Serena få lite massage och bli ompysslad så hon känner sig speciell :)
Ha en bra dag alla :)

Om dagen på banan!

Vi har idag varit in med 4 hästar på banan. 2 och 2 åkte vi så det vart några turer.. I första resan så åkte Serena och Engsättra.
Hur som helst så var Serena först ut. Hon värmde kanon och allt var bara bra. Gjorde några volter och gav oss sen iväg. Galopp i första sväng. Icke heller. Vände tillbaka och gjorde om från början, Då gick hon iväg utan strul och travade sedan hela vägen runt, och precis som jag hade hoppats på så travade hon idag sin kvaltid ensam på banan, kommer gå någon sekund snabbare ändå i kvalet då det är hästar runt omkring och hon känner att hon inte är ensam, sen har jag sett på en av gamascherna att hon slår på sig en hel del på ena bakbenet så jag kommer testa ny balans i kvalet på fredag, BÄRA ELLER BRISTA får det bli med det. Hoppas det går bra! Kusken vart Erik Berglöf, spåret vart 10 och det tycker jag är helt okey. Ingen kamp om placering eller någonting så hon behöver inget topp spår. Hon springer mot klockan och inget annat..
Har ett par filmer från serenas jobb som jag lägger upp separat sen..

Sen var det Engsättras tur då. Värmde också väldigt bra, pigg och fin. När vi vänder upp i rätvarv och kör på så vet jag inte vad hon får för sig riktigt, bryter som bara den och håller inte riktigt travet heller. Någon fix ide hon har verkar det som, eller om det helt enkelt är min dåliga känsla för att köra kallblod som spelar in där?? Ingen aning.. Hon gick iaf 1.45 då.
När dessa två var duschade och klara så packade vi oss in i bilen och drog hem och packade om lite och in med 2 nya hästar i transporten och tillbaka till banan, denna gången var det Blackie och Frilla..

Då vart det båda två samtidigt. Inga-Lill red Blackie och jag körde Frilla. Värmde och det var bra sen gjorde vi en liten provstart för att se så inte Blackie skulle bryta ut i stallsvängen och försöka springa hem, det gjorde hon inte..
Så vi körde på, Blackie drog iväg i ledningen och Frilla gjorde sitt bästa för att hänga med men det gick lite för fort för Blackie som dundrade fram till första 1000 på 1.32. Frilla tycker inte om att springa själv så detta gav hon blanka fasen i så det vart inget bra jobb för henne tyvärr.. Efter detta så körde vi ett lugnare varv så Frilla fick springa med i rygg och då gick hon klockrent.
Blackie skötte sig bra för att vara på banan för första gången på länge, gick väl ca 1.32 under sadel då. Kan garanterat finputsas om vi sätter henne i vagn, det blir nästa vecka det är det tänkt..
Bilder från dagen:
Engsättra Rick î
Engsättra Rick î
G.G.FrillaG.G.FrillaBlack Hot Mama

Måndag

Idag lastar vi in ett gäng hästar och drar till banan på snabbjobb.. Samtliga ska in och springa så vi får se vilka som åker tillsammans. Försöker anpassa så att de som är likvärdiga åker samtidigt så det blir någon ordning på det hela. Tex Engsättra ska inte springa tillsammans med Serena osv för då slutar det med att Serena får skritta på banan för att inte engis ska bli ensam..
Men eftersom man alltid är ensam om att köra där så blir det väl att alla får springa ensamma till sist ..
Om någon ska upp med någon häst och köra så hör gärna av er till någon av oss så kan vi köra tillsammans..
HA en bra dag

Hmmmm

Sebastian och Izabella har varit ute och lekt undertiden jag och Micke skulle fixa med en bil här.
Ha bella som barnvakt slutar ju alltid som vanligt, ren katastrof haha.
Först ropar hon att Sebastian gått upp i badkaret. Badkar? Tänkte jag och gick dit. Då stod han i poolen som va full i vatten med skor och hela köret på, in och byta om till torra kläder och ut igen.
Då gick det 15 minuter så har han varit på trappan och klättrat, då såg det ut såhär sen


....

Då var det söndag..
Igår gick jag upp 04.45 och började i stallen. Fick 3 hästar tränade för min del och Jenny var ute med 1.. Alla dessa tränar på bra. Jenny var riktigt nöjd med Frilla så det ska bli intressant med henne i framtiden nu då..
Serena tränade på kanon bra igår, allt känns bra och det finns inget hinder just nu, som jag sagt tidigare. Håller hon humöret i styr och inte hoppar och fjantar sig så kvalar hon..
Idag blir det inte mycket gjort på förmiddagen då Jenny jobbar och jag har barnen. Jag och Micke ska väl byta bakre ljuddämparen på Inga-Lills bil här iaf under förmiddagen är det tänkt så får vi se.. När Jenny kommer ut så blir det ut på lite träning idag med, får se vilka hästar det blir..
See you later..

Lördag morgon

Lördag är det idag och jag sitter här med min morgonkaffe och filosoferar över framtiden med hästarna. Har varit ute och fodrat båda stallena. Vädret idag är mindre tilltalande faktiskt ( Spöregn )
Funderar på var min regnoverall kan finnas? Det hade jag nog visst om inte det var så att det finns två andra som jämt och ständigt går och drar i grejerna här så inte det finns någon ordning på något, bäst är när man får sköta saker själv..
Lyckan på Arvika igår var väl sådär. Mycket fina tävlingar och vädret var kanon. Monte loppet gick konstigt nog iväg på första försöket, trots att volterna såg ut som en påse ris.
Jenny och Basnäs missade start med ca 10-15 meter men kom tillsist iväg. Sprang på bra tycker jag men att 500 kvar så var det inte mycket till häst kvar under Jenny så det gick inget vidare i loppet. Kul att hon får sina uppsittningar iallafall så hon får rida..
Om en liten stund ska jag ge mig ut och dra igång att arbeta här. Hästarna i stall 1 ska ha på sina regntäcken och få gå ut, sen bär det av mot stall 2 och släppa ut Engsättra. Serena ska jag ut på träning med och hoppas att allt är bra med henne..
Efter det så har jag Blackie som också ska få sig en runda är det tänkt. Till veckan ska vi igång och köra lite banjobb med henne så får vi se var hon står.
Serena kommer gå ett jobb på Måndag och jag hoppas då att allt bara är fullständigt rätt och att ingenting krånglar. Och andrasidan är det inget som brukar krångla mer än att hästen har sitt humör och vill bestämma allt själv..
Ut i regnet nu och dra igångBörjan på helg och Trav

Då börjar jag bli klar med allt som ska innan vi lastar in i bilen och drar iväg mot Arvika.. Jenny plockar jag upp efter vägen för hon slutar inte förän 14.00 på jobbet..
Fredag är det och det vill säga att äntligen är helgen kommen. För det mesta tycker jag inte om helger för allt är stängt och inget rullar på som vanligt förutom våran hästverksamhet som alltid är i full gång här..
Jenny rider som sagt i monten idag. Basnäs Bagera är det hon ska ut med. Hon red den några gånger under istraven med så hon känner till hästen bra så vi hoppas det går bra nu idag..
Startlistan:Och därmed önskar vi er alla en mkt trevlig Fredag för det kommer vi att ha :)

Torsdag kväll

Idag har jag jobbat 15.00 till 21.15. Före jag åkte till jobbet så skulle jag hämta foder som jag skulle ha med hem ikväll. Fanns inte vid shopen så dom fick lägga ut vid foderlagret så drog jag dit när jag slutat jobba.

Imorgon är det dags för en tur ner till Arvika travet. Jenny ska rida i monteloppet. Ska bli kul.

Nu är det god natt.


Engsättra

Engsättra var med på provlopp igår hon också.. Seg i starten så hon halkade efter och fick sen som vanligt springa ensam då hon inte klarar att trava ikapp dom andra.. Hon gick iaf 1.44 full väg med avslutning på 1.39.6 om inte jag minns fel. Så det är Jenny nöjd med.
Bilder:Hemma! NÖJD

Då var vi hemma från provloppen då.. Och idag är jag riktigt nöjd!
Började med att värma Serena idag, valde då att ta bort bootsen hon brukat haft bak. Tyckte först i värmningen att det kändes bra, sen i en provstart så tyckte jag att hon kändes lite rullig så då fick jag lite beslutsångest.. Det slutade med att dom fick vara av så hon sprang utan idag. I starten av loppet så fick jag som vanligt ta henne iväg väldigt lugnt för att hon inte ska ivra iväg och hoppa, Samtliga gick om henne där men när vi väl var iväg så travade hon ikapp det ganska fort och låg sedan fint med i rygg, märkte dock nu att hon är även stänkrädd. HUr som helst så när vi kom in i stallsvängen på sista varvet så vart jag plötsligt uttryckt i 3.de spår, då var det bara att sätta fart sen och det gjorde vi, mot ledning och där sprang hon på så hon vann med 15-20 meter till dom andra :) Hon höll på att stanna en sväng när hon kom först och inte såg dom andra men hon tog tag igen och sprang vidare..
Jag är så nöjd med henne nu, äntligen funkade hon riktigt hela vägen utan att krångla.
Bilder:Så långt efter dom 2 första hamnade vi i starten
Så såg bilderna ut från kvällen då.. Har även 2 filmer på henne som jag kommer lägga ut senare eller imorgon.

Onsdag

Provlopp idag då med Serena och Engsättra.. Serena ska gå med i 1.30 och Engsättra i 1.40. Detta är sista provloppen innan sommar uppehållet, sen får vi klara oss utan det.
Har varit ute med Blackie en sväng under förmiddagen. Hon skötte sig bra idag och tränade på som hon ska. Hovslagaren var här igår och skodde henne men jag är inte nöjd då tårna på henne fortfarande är för långa, dock inte hovslagarens fel då han fick order om att inte ta tårna ( Inte av mig ). Hon tränade 15 km ca. Blir banan om någon vecka med henne så får vi se där sen hur det ser ut..
Nu blir det lite middag så man orkar koncentrera sig på resten utav dagen sen..
Mer om provloppen senare ikväll när jag kommer hem..

Tisdag

Idag har det inte blivit så mkt gjort med hästarna, haft mkt annat att stå i.
Hovslagaren har iaf varit här och skott om Blackie. Skulle även fixa till en sko på Engsättra men där vart bara sömmen på insidan hoven utbytta..
I vardagsrummet idag har gammal soffa åkt ut och in med en bättre begagnad. Vart bättre både utseendemässigt och skönare att sitta :)
Imorgon är det dags för provlopp, Serena och Engsättra är det som åker..
Serena går i 1.30 och Engsättra i 1.40.
Först var dessa två tempona sammansatta fick jag se så det fick jag ändrat så de vart separerade då inte vi vill ha våra hästar i samma lopp eftersom jag kör båda och inte kan med 4-töms körning ännu :) Sen kan det bli lite problematiskt då Serena springer en skvätt fortare än Engsättra :)
Hoppas att Serena springer på bra, senast jag var in och körde jobb så fjantade hon sig en hel del så fick ingen tid full väg men dom partierna hon sprang så gick det undan iaf. Nu är hon med för att jag ska få henne att finna rytmen att gå hela vägen, tror dock det kommer själv när hon har en kompis att springa med och inte ensam, blir hon ensam bryr hon sig inte ett dugg.. Gick då iaf 1.20 första 500 och 1.23 första tusen då.. Så långt ser allt mer än bra ut för henne..
Och kan nu avslöja att om allt rullar på och går som det ska så kommer hon ut för kval den 22.a Juni på Årjängstravet. Får hon springkompis där och inte blir ensam, eller fjantar sig så kommer hon springa godkänt med marginal där. Sen när det är gjort så blir det TOTAL genomgång av henne igen med Veterinär, kiropraktor osv och träna vidare här hemma och strunta i banan en tid. Detta för att jag tänker ändå inte ta ut henne att tävla under 3-årings perioden utan väntar tills nästa år då hon växt till sig litegrann. Ingen stress med det utan hästen ska springa i många år till och inte bara i år.. Ser nog om hästar som blir utplockade gång efter gång och ordaggrant blir sönderkörda och sen är karriären över vid 5 år. Dystert att se.
Bilden: Serena är i full gång till att smita iväg när man ska fotografer henne." Nej du tänker hon jag ska INTE in"

Sebastian

Min lilla kille bara växer och växer :) 1 år och 2månader om 18 dagar :) Tänder börjar det bli en hel del utav i hans mun ..
Sover länge och bra på morgonen bara han får komma upp en tur och få lite välling och en torr blöjja..
HAn är ofta ute och leker på gården med sina leksaker och går omkring i sina små skor som han gillar när det smäller om då han sätter ner sina små fötter :)
Han äter otroligt bra, allt han får stoppar han med glädje i sig och inte något mer med det :) Nästan så man tycker han äter lite för bra ibland :)
Dääärrr säger han och petar in maten i sin mun hahaha :)
Han har ju även börjat på dagis, fröknarna där verkar gilla honom och han trivs bra där med :) Äter och sover bra på dagis :)
Bilder:

Så ser han ut nuförtiden. Har många,många fler bilder men orkar inte lägga upp flera just nu :) Det är min lilla pluttinutt det där :)

Söndag kväll

Då var slutet på helgen här.
Ikväll har jag masserat Serena och pysslat om henne lite, hon stod så snällt och bara njöt av att få sin massage. När det var klart så gick hon in i sin box och fick sin efterlängtade kvällsmat. Det bästa just nu är att hon äntligen fått igång sitt ätande. Hon står och äter med aptit istället för att inte röra maten och bara leka med hö. Alltid soprent på mat och hö efter henne nu :)
Jenny slog på en sko på Engsättra som hon tappat sen gav sig dom iväg på en träningstur. Har beställt hovslagare till Blackie och Engsättra så han kommer eventuellt imorgon eller Tisdag då.
Copenhagen Cup??
All heder till Wishing Stone som gjorde ett bra lopp. MEN jag blir lika besviken varje gång inte Rapide Lebel sköter sig korrekt. Han skulle sopat banan med hästarna om han inte strulat 4 ggr. Trots alla dom där galopperna så spurta han sig in som 2.a i mål. Det är en riktig kämpe trots att han inte får det att fungera..
Jag fascineras verkligen av sådana hästar, tex Rapide Lebel, Maharajah, Ready Cash. Starka och helt monstruösa som bara går och går och går och fullständigt möljer ner sina konkurenter då det fungerar felfritt.. Väntar redan med spänning på att Marre ska komma ut på banan och börja ladda om batterierna för att ta hem Prix de amerique 2013 ( säkert felstavat )..

Söndag

Lite småpyssel idag. Bakre ljuddämparen på Inga-lills bil ska jag se om jag kan byta idag, såvida inte vädret blir för dåligt. Blackie ska jag ta ut på träning bara folket här finner sig till rätta så jag tar mig ut.
Sen ska jag ringa lite hovslagare och få råd om hur jag ska ändra för att lösa ett bekymmer jag fick igår på bästa sätt..
Nu ska jag ta en morgon kaffe, mer och bättre update senare.
Have a nice day

Dagens snabbjobb!

Idag har vi varit inne på banan och kört med Serena och frilla..
Började med att köra lite sakta och försiktigt på rakbanan, den var oerhört kletig, efter bara 20 meter så var man fullrappad i lera och grus..
Sen var det upp till rundbanan och då körde vi först 1000 m i 1.31 tempo så Frilla skulle få gå sitt jobb..
Efter det så körde jag med Serena som faktiskt förvånade mig idag.
Gick iväg väldigt bra från start och kom till 500m på 1.20 och kom till 1000m på tiden 1.23. Och när allt gått så bra så långt så tänkte jag att idag går hon kvaltiden ensam, men precis i den tanken så kom hon på sig med att hon var ensam och därmed började fjanta sig och förstörde allt :) Det där är en häst som är beroende av att vara med andra, helst ska hon gå i rygg, funkar ibland bra om hon är först men inte så ofta. Ett saligt humör i den damen alltså. Sköter hon sig och koncentrerar sig på springandet så skulle hon springa riktigt bra..
Använde idag halvstängt på henne, men naturligtvis så gick den ena skygglappen åt skogen mitt i så hon vart lite velig då och det kan jag förstå, samt att den fladdrade henne mitt i ansiktet och det gjorde inte saken bättre.. Får bli iväg och köpa nya sådana istället..
Siktet för kval är satt och det närmar sig.. Hoppas allt flyter på och att jag får dom sista pusselbittarna på plats innan dagen är framme..
Fart och konditionsmässigt så klarar hon kvalet. MEN det är detta humöret på henne från dag till dag som kan ställa till för mig. Får hon för sig att idag vill jag inte då springer hon inte heller, eller att hon kanske inte får sällskap på banan då blir det också dåligt resultat.. Hon ska helt enkelt ha allt serverat på silverfat :) Får hon det så springer hon :)
Komplicerad häst att köra fort med..

Lördag

Då var det Lördag och jag är ensam vaken.. Undrar om detta är något fenomen att jag ska vara det och fixa allt själv :S Vem vet?
Hur som helst så är det tänkt snabbjobb inne på banan idag med Serena och Frilla..
Senast Serena gick fort så testade jag helstängt och det gjorde sig inget bra tyckte jag, idag testar jag med halv istället.
Var ute med Serena igår kväll tillsammans med Blackie ( Inga-Lill) Och Frilla ( Jenny ) Det tyckte jag var en bra träningstur, allt flöt på ba och ingen av hästarna krånglade något. Bra tempo på träningen och Serena kändes kanon fin. Verkar dock vara en häst som inte kan tänka sig annat än att vara i rygg för det är där hon känns absolut bäst.. Och då ska det vara sist alltså för är det  någon efter henne så krånglar hon ( DRYGT )
Det är som sagt en bra häst och hon skulle kunna bli väldigt bra men det är så oerhört mycket krångel med henne. Tex det ovanför här, att hon inte springer om hon hör någon bakom sig. Men men det blir mitt arbete det att träna bort det där.

Equicenter

Under kvällen har jag och Jenny varit på travmuseet och lyssnat på föreläsning av 3 killar från Equicenter i Fredrikstad.

Det var en hovslagare, en veterinär och en it tekniker.
Dessa gick igenom hästens rörelsemönster osv.
Med sig hade de höghastighetskamera så de filmade ett par hästar innan det började som de sedan visade upp under föreläsningen.
Och detta var väldigt informationsrikt kan jag säga.
Och jag kan nog säga att väldigt många, inklusive mig själv har en häst som inte är korrekt skodd och skulle med all säkerhet behöva en tur dit och få hjälp med att hitta det ultimata just för min häst!

Och jag har redan i planeringen att jag och Serena ska ta oss en tur dit och se om dom kan hjälpa henne och samtidigt få veta vad det bästa för hennes hovar är.

Jag är verkligen nöjd att jag deltar i denna Till Start satsningen, ett otroligt bra initiativ av er som kommit på detta och satt det i rullning. Ska bli kul att se vad resterande träffar har att ge..


Torsdag

Idag är Jenny och jobbar. Sebastian har ätit lite lunch och lagt sig för att vila.. Själv så har jag varit i stall 2 och gjort klart för kvällen. Skulle egentligen varit ut med någon häst idag men den planen vart snabbt grusad då andra planerar om mina saker så det alltid blir till det sämre.. Det kommer jag ihåg imorgon med :)
Ikväll kl 18.30 är det dags för Till Start igen.
På schemat där idag så ser det ut såhär:
7 JUNI, torsdag: Hästens rörelsemönsterHovlagare, veterinär & it-tekniker från Equicenter i Fredrikstad Norge, föreläsning och teoretisk rådgivning. Tid: 18:30 Plats: Travmuséet, stora salen.

Ska bli mycket intresssant att se vad vi får lära oss där idag :))

Min dag!

Såhär har lite utav min dag sett ut vid dom olika klockslagen
05.00 Klockan ringer så jag går upp.

05.13  Fodrade jag stall1

05.19  Då fodrade jag stall2

05.29  Gick jag in och tog en kopp kaffe

05.41  Sätter jag på hästarna i stall 1 täcke och släpper ut dom ( trodde på regn )

05.54  Fixar ut hästarna vid stall 2

06.19  Åker ut från stallgången med Serena inför dagens träningstur

08.15  Kommer tillbaka med Serena till stallet

10.00  Då stod jag på stallgången med Blackie och selade ut henne för träning. Denna tur fick jag sällskap av Jenny och Frilla

11.16  Tillbaka från andra träningsturen.

Har dock rullat på med mycket mer sedan sista här men inte kommit ihåg att fyllt på :) Körde ut den stora höbalen från hagen som hade möglat så hästarna kunde få tillgång till hela hagen..
Sen ryckte jag bort en stor gammal stock med stora rötter från stallbacken vid stall 2 så det eländet inte ska ligga där så hästarna kan slå sig på.. Så nu börjar det bli riktigt snyggt där uppe.. Senare ska röjsågen igång så jag får rensa längs tråden till hagen så det ser bättre ut samt att strömmen inte blir vilseledd..
Nu blir det en tur in till Årjäng med familjen för att köpa en glass och några kalla öl att fira nationaldagen med :)

Tisdag

Idag fick jag dra in till Årjäng på lite jobb. Vart hela 3 timmar för det var en som var sjuk..
Hem och vidare till stallet och tog in hästarna. Kände igenom Serena och nu var hon fullt felfri igen. BRA! Vi siktar vidare på målet som är satt och hoppas att vattnet flyter min väg denna gången nu. Vore väldigt kul både för mig och 2 andra :)
Imorgon ska det bli lite skritt turer här hemma, någon annan dag under veckan ska vi in till banan med några hästar har jag tänkt. Gäller bara att få till det  så det passar med allt annat..

Måndag

Serena och Engsättra var ute på träningstur förut på nysladdad väg. Kanon underlag, det hördes knappt när dom travade så mjukt och fint var det..  Vart ca 14 km i lugnt och fint tempo..
Nu på kvällen däremot när jag kom upp så hade det börjat spö regna så Serena stod och frös när jag kom :( Tog in så fort det gick och la på henne ett täcke så hon skulle bli varm. När jag drog handen längs ryggen på henne och bakåt mot rumpan så kutade hon ihop sig i ryggen så hon vart nästan som en ostkrok, och vek sig i sidled när jag skulle få på täcket. Verkar som det är korsförlamning men hoppas bara att det är otäckt för att hon frös. Får se till morgonen när jag kommer dit hur det står till med henne..
Engsättra däremot stod där lika nöjd hon. Inget biter på den hästen för då avlossar hon en karatespark mot vederbörande :) Den hästen är totalt livsfarlig om hon får för sig att hon inte vill en sak, försök tvinga mig bara tänker hon och sparkar med frambenen hej vilt haha :)

Struven

Då står vi i struven och väntar på att få en rundbal lastad i kärran som ska ut i hagen till Blackie och Frilla.

Senare ska Blackie och Frilla ut på träning. Serena och Engsättra har redan varit ute under dagen. Nydragen var vägen också så underlaget var jätte bra. Nu ändras fodret åt Serena. Från hippo basic till Hippo champ. Blir intressant att se hur hon hanterar det. Hoppas på ett plus i kanten.


Kvällen

Tidigare idag var Serena ute på en träningsrunda. Tränar på bra fortfarande..
Sen när Jenny kom hem så tog vi en tur med 2 hästar till och då vart det Frilla som Jenny red och jag körde Blackie. Blackie skötte sig över förväntan bra idag tycker jag, var på sista rakan hem till stallet som hon började fjanta lite när inte hon fick springa fort utan det vart lungt och fint istället.. Men annars helt okey..
Imorgon ska vi också ta och dra ut med 2 hästar under förmiddagen när barnen är på dagis :) Skönt nu med dagis så vi hinner med allt vi ska göra samt att vi kan ta allt jobb vi får utan att behöva fundera på var vi ska göra av Sebastian :)
Efter att hästarna blivit tränade så tar jag nog transporten och drar iväg efter en 300kg höbal igen och slänger ut här nere vid stall1 så Blackie och Frilla har något att tugga på.. Uppe vid stall2 har dom så mycket grönt nu så balen blir inte uppäten utan den blir förstörd istället. Nu får vi slänga 100 kg hö som blivit förstört för det blivit stående för länge så det ä missfärgningar och mögel i..

Söndag

Tråkig dag idag. Jenny åkte till jobbet igår kl 16.00 och då åkte jag och Sebastian hem. Hon slutade jobba kl 21.00 men då sov hon hos sin pappa för hon börja 07 imorse igen. Så nu kl 16.00 ska jag hämta henne hem så det finns någon att prata med..
När hon är hemma så kan jag äntligen komma ut på träning med Serena med.
Har iaf fått lite gjort här idag. Mockat stallet och gjort klart där inför kvällen, ena tryckvagnen har fått lite service, var någon mutter som saknades på ena hjulet, samt att sitsen satt löst. Så nu är det åtgärdat :)

Summering av Jarlsberg!

Då var första mötet i amatörmachen i Jarlsberg avklarad. Vi drog iväg Fredag kl 13.00 med buss från Årjängstravet. Deltagande var Jag, Per Anders thuresson, Johanna Thuresson, Robert Hansson, Bjarne Albinsson, Jörgen Pettersson.
Resultat från loppen hittar ni HÄR.

Första loppet körde jag Whitbread. Kändes fin och framåt i värmningen, tråkigt spår hade vi ( 11 ) hästen i sig var lite hispig och ivrig så jag försökte att inte stressa upp han i onödan och det lyckades jag ju med.. Iväg från start och som väntat så fick vi ingen vidare bra position utan hamnade väldigt långt bak, han hade rycktussar och norskt. Gick stabilt och bra med krafter kvar hela tiden men när jag drar ner norsken i sista sväng så får han väldigt knackigt trav, jag försökte stödja honom så gott det gick men det brast ut i galopp totalt..
Andra loppet körde jag Mack Blitz. HAn kom iväg bra från sitt nionde spår och hamnade invändigt, gick med skapligt bra tycker jag väl, sen fick jag chans till 2.a utvändigt så jag tog ut han dit och tänkte han får gå sista varvet där. Precis när jag kommit ut och dom täppt igen på innerspår så kryper den framför ner på innerspår och jag hamnar såklart i dödens.. Då hade jag fortfarande en pigg och springglad häst så jag fick helt enkelt försöka för spets, där svarades det naturligtvis, var väl väntat men värt ett försök.. Sen var väl loppet över om man så säger.. Över upploppet trodde jag att jag skulle få gå ur och skjuva hästen över mål så sakta gick det..
Totalt poängmässigt så vart det 104-88 till Jarlsberg så trots vissa bra hästar så orkade vi inte vinna.. Hoppas på bättre tur i Augusti när Jarlsberg gästar oss här och vi kör sista mötet för detta året :) Väntar redan :)
Bilder lägger jag upp när Jenny kommer hem med kameran :)
Ha en bra kväll så länge

RSS 2.0