.....

Nästa gång jag handlar på shopen så ska jag köpa med en flaska pälsglans. Jag köpte en när jag och Jenny var i ullared men den har tydligen korken skruvat upp sig på så den fick jag i min påse med benlindor och sånnt :) Bara se glad ut och köpa ny, nu ser hästarna grå ut och det är inte snyggt. Rena och fina ska dom va.


Till Svärmor

Här lägger jag upp en bild åt dig på ett gäng sopor som gjort så bra ifrån sig under säsongen som gått så dom åker ur elitserien och ner i Allsvenskan :)) Jag minns i början av grundspelet när det gick uselt för Färjestad att du tyckte dom var dåliga och sa att Djurgården var så bra :)) Såhär bra var dom :) Och det roligaste i allt? Färjestad är kvar i semifinalen nu :))
Ska köpa en Fbk tröjja åt dig nu när du fyller år eftersom du säkert kommer hejja på Färjestad nästa säsong då ditt lag inte finns med mer :D haha :)
Lite kul är det :)
Så nu hejjar vi fram dessa istället då :)

Underbart

Vilka underbara dagar vi haft nu ett tag. Häromdagen när jag var upp till stallet kl 05.30 på morgon så såg man detta i horisonten över hagen
Soluppgången är det vackraste. Då kände man att man inte hade någon lust att byta om och dra till Ica :) Men men pengar måste in dom med :)
Idag är det delfinal 2 till Olympiatravet :) Vi har ett väldigt bra fält i försöket dit så det kan mätas med ett startfält i Olympiatravet. Blir nog hård kamp detta :) Jag håller såklart på Quarcio och tror även han vinner, Men vi har även Joke Face i fältet och den ska man väl inte heller räkna bort :) Hejja björn och kurre :)

Fredag

Hej. Nu har det blivit lite dåligt med uppdatering några dagar men jag har haft fullt upp med jobbet och här hemma med. Känner mig väldigt sliten just nu efter två hårda dagar på Ica. 2 dagar kvar innan det blir ledigt 1 dag :S När jag är ledig sen hoppas jag på att kunna ha lite tid för min häst, men det kan man väl glömma förståss. Finns väl redan annat inbokat för mig kan jag ana..
När jag kom till L-Fors idag så hade Jenny gjort mat.
Bakpotatis och laxfile och ishavssallad tror jag det hette :S Dom förstnämnda är iaf rätt :) Mysig mat! Felet nu är att när jag kom så var min matlust helt borta och jag är utsliten och känner bara för att sova och vila ut :)
Tack för omtanken Jenny :)

11 månader

Idag lilla älskade Sebastian så fyller du 11 månader :) Tiden går så fort och det är nu bara 1 månad kvar så fyller du 1 år och då ska jag fixa till ett 1 års kalas :)) Snart kommer du kanske börja dagis och lära känna nya kompisar :)
Älskar dig <3<3<3ATG avbokning

Fick tyvärr ringa och avboka min tid på ATG med Serena. Hon skulle varit där imorgon och få hjälp med tanden och en besiktning av mun, men bilen här rasade ju naturligtvis mitt i så jag tar mig inte iväg. Då måste jag låna bil av någon och det är inte kul, så jag får ringa efter ny tid så fort jag vet hur det ser ut på bilfronten. Däremot så fick jag ett recept på avmaskning utskrivet så nu har jag det att hämta på Apoteket då :) Gott att få sådant fixat så det är klart med det. Serena hade stora problem med mask i slutet av fjolåret, Vi avmaska henne när vi fick hit henne och ett par dagar efter så var det så mkt mask i hennes bajs så det såg ut som spaghetti. Då ringde jag ATG och frågade extra om detta och då sa dom att återkom i Februari-Mars så ska du få ett medel som riktar sig just på spormask som skulle vara bättre för henne..

Onsdag Morgon

Idag jobbar Jenny 7-12.30 så bara jag och barnen och en massa arbete här. Sebastian har nyss ätit och Bella är tvungen att se på film det första hon går upp..
Så nu ska jag dra till stall 2 så hästarna där kommer ut med.. När jag ska jobba på morgon så fixar jag ut hästarna innan jag åker så den som sitter hemma med ungarna ska slippa krångla ut tidigt på morgon, men så är det bara jag på denna gården som tänker tydligen för när jag har barnen ska jag fixa både hästar, båda ungarna samt andras arbetsresor.. Men men vad vore en bal på slottet.
När Jenny kommer hem ska iaf jag gå ut med Serena på en skritt tur har jag tänkt. Sen ska det bli duschen för henne en sväng. Ser ju ut så det är helt otroligt med lera :)
Mer uppdatering efter frukost.

Måndag

Idag har det gått för fullt hela dagen.. Dagen började inomhus tillsammans med min käre son :) Vi åt och gjorde oss i ordning lite. Sen drog vi iväg till stall 2, men då vart jag ensam för han somnade på vägen dit han :) Så jag körde ut allt spån vi kört hem så inte det skulle vara i transporten när vi skulle ha den. När spånet var ur så mockade jag stallet och gjorde klart det mesta, då var klockan så mkt så jag fick slänga på transporten och dra iväg mot Årjäng. Den ställde jag hos hö leverantören under tiden jag hämtade Jenny efter jobbet så hon fick göra några ärende :) Sen åkte vi och lastade in allt hö och drog iväg hem. Åt mat och sen lastade vi ur allt så det skulle vara klart :)

Sen vart det 2 träningsturer för min del, en med Serena och en med Engsättra.

Serena fick idag gå några intervaller. Inte så jättefort utan hon sprang som snabbast 1.39. Och det gjorde hon i rent och fint trav. eller så rent det går iaf när man är rädd för allt bredvid vägen samt små hålor i vägen :) Men hon kändes pigg och fin hela vägen låg bra på bettet :) Hon är på gång:)

Sen var det Engsättras tur. Hon vart inte heller körd så fort utan i ett behagligt tempo så vi fick se att allt stod rätt till :)

Bilder :Detta är då Serena som säkert dom flesta ser :) I provloppet hon ska delta i den 4.e April så kommer jag ändra en hel del i hennes utrustning och hoppas på att allt det är till belåtenhet för henne :))Och där är Engsättra :) Vad gäller hennes träning så tyckte jag hon var som vanligt. Alltså bra :) Resten kommer på Jennys blogg ::)Travgalan

Gårdagens travgala vi var iväg på var kanon. Vi kom någon minut försent så vi missade inledande talet då men det var inte noga. Maten såg otroligt god ut men personligen så tog jag ingen mat för jag var mätt av allt dricka :)
Efter ett tag så var det dags för prisutdelningen till Istravs champion inom dom olika kategorier, kusk, ryttare mm. Och där skar det sig väl kan man säga.
Fel monte ryttare vart utropad som champion och fick med sig priset hem. Detta trots att folk talade om att det hade blivit ett fel, svaret från konfrantiären var att det får ni ta nästa år, det får ni ta med Paw?? Men hur blir det Paws uppgift att fixa till det undrar man?
Senare när det var disskusioner om detta så var det en som sa att det var ingen big deal? Nej kanske inte för henne som inte det gällde, men för den som miste sitt pris och äran att få gå fram och hämta det inför publiken kanske tycker det var en stor sak att det vart fel. Men så behöver man ju inte tänka när inte man är inblandad själv tydligen. Hur som helst så tror jag att Jenny som fick priset iaf har tagit kontakt med Maria som skulle haft priset så att hon kommer få sitt pris :)
OCh en annan kul grejj under kvällen var, när vi stod ute och tog en cigg så kommer det fram en herre med en papperspåse med en stor pokal i som vi vunnit när Engsättra vann sitt ena istrav under säsongen :) Då hade hon utan våran vetskap deltagit i ett vandringspris där :) Undrar om det stod i proppen att det var det eller om vi helt enkelt missat det bara :S Hur som helst så sa vi i början utav istraven att vi skulle försöka ta hem ett vandringspris och det gjorde vi :)) Grattis Jenny och Engsättra :)
Vandringspriset ser ut såhär:Så detta ska vi ha här hemma i 1 år nu då :) Nästa år ska vi försöka försvara det så vi får behålla det :))

Fredag morgon

Då ringde klockan 05.30 då idag. Jag gick upp och drog iväg till stall 2 för att fodra och släppa ut. Engsättra gick ut i hagen och Serena får stå inne ett litet tag till med sin mat för hon äter så sakta, samt att hon ska ut på en runda innan jag drar till jobbet vid 13.00.
Efter det så fodrade jag även stall1 och släppte ut dom där så nu är alla hästar nöjda och belåtna som fått kommit ut :) Nu ska jag ta en kopp kaffe här i väntan på att Jenny och Sebastian ska vakna :)) Är väl en timme kvar tills dess :))

Torsdag kväll

Imorse steg jag upp 06.30 och drog iväg till stall 2 och fodrade och släppte ut dom där :) Hem direkt och bytte kläder och drog mot jobbet som började 8.45 till 15.00. Med mig i bilen imorse fick jag 2 ungar som också skulle till Årjäng. Sebastian till Tulla och Bella till dagis. Slutade med att båda hamnade hos Tulla :)) Därifrån vidare till jobbet och där var det full rulle pga en liten försening av en kollega imorse så jag hjälpte henne så gott jag kunde och vi hann i tid :))
När klockan slog 15 så var det full fart hem igen och byta om och bege sig mot stallet för att ta ut Serena på träning :)
Vi tog en ordentlig långtur i fin vädret. Och hon känns fortsatt väldigt,väldigt fin i träningen. Vad vi hoppas på nu är att att allt går som det ska när hon börjar gå sina jobb inne på banan den 4.de april. Håller hon ihop travet så är hon på rätt väg, om inte så åker vi 2 steg bakåt.. Hur som helst så kommer första jobbet gå i 1.40 tempo just för att inte hon ska behöva känna sig ett dugg sliten utan bara få springa runt så vi får se att travet flyter på och att hon har rätt inställning.. Sen trappar vi sakta nedå i tempot och hoppas på det bästa..
Sitter här och funderar på att det får bli att sko om till sommarskor nu i det närmsta tror jag så jag får bort brodden.
När jag hade gjort klart Serena efter träningen och skulle släppa ut henne i hagen igen i sitt fleecetäcke så var hon såklart tvungen att rulla sig ett par varv :))
Sådär såg det ut. Och om ni undrar var fleecetäcket jag skrev om befinner sig så är det där Engsättra som var tvungen att göra likadant efter att Serena hade gjort :)) Härmapan ordentligt :)

Uusscchh

Vad gör man när man längre inte vet vad man själv vill? När man tvivlar på sig själv och allt man byggt upp under åren?
När allt man gör känns som en tung uppförsbacke.
Vissa dagar sitter man med en stor sten till hjärta och allt känns otroligt jobbigt, man biter sig i tungan för att inte bryta ihop och istället kör stenhårt med det man har att göra.
Dessa känslor är inte roliga och det äventyrar förtillfället ALLT


Godmorgon

Då var jag och Sebastian vakna då :) Han har blivit duktig att sova längre tycker jag. Igår låg vi till strax före 8 och idag låg vi nästan till halv 9 :) Härligt. Jobbade som sagt igår mellan 15.30 och 21.15, den dagen gick rätt fort tycker jag :)
Idag ska jag jobba 15.30 till 21.15 igen. Helt otroligt att jag fått 2 stängnings dagar på rad trots att dessa dagar är det värsta jag vet :( Men men man måste jobba.
Idag ska jag ta med transporten in till Årjäng, ska hämta lite grejjer. Spån, stolpar att uppdatera hagarna med så det ser bättre ut samt att dom fyller sin funktion igen..
Sebastian har nyss ätit sin gröt och gjort sina morgonbehov så nu ska jag försöka få äta min frukost utan att det ska vara något :)

Första gången :)))

Igår såg vi detta för första gången :) Sebastian står på helt egen hand :) Det var jätteroligt att se. Det började med att jag övningsgick med han :) Sen när vi stod still så släppte jag han och han stod kvar i kanske 3 sekunder :)) Men här har då Jenny hjälpt han och släppt sen och då stod han där ett bra tag faktiskt :)) Nu Baus kan det inte vara långt kvar tills du vill testa att gå på egen hand :)

Sebastian <3

Satt och lekte med Sebastian för en liten stund sedan :) Först tog jag på mig glasögonen då satt han som ett frågetecken och undrade :) Tillsist började han peta lite på dom och fortsatte så ända tills han våga ta dom av mig :) Då satte jag dom på honom och han satt stilla som om någon hota han med pistol haha :) Sen började han peta på dom sakta, sakta för att sen slita av dom :) Då kröp han omkring och kände vid öronen om dom satt kvar hahaha :)
Ps: Är han inte lite lik Ove Sundberg denna ungen hahaha :)

Måndagsträning

Idag har jag varit ute med Serena på träning, hon fortsätter sina framsteg och känns bara bättre och bättre hemma i träning. Nu hoppas jag bara att det håller ihop för henne när hon börjar gå fort på banan i April.. Hon verkar ha lite svårt att hålla ihop travet så vi får hoppas att alla mina åtgärder sedan kval försöket nere på  Färjestad då hon galopperade ett par gånger samt att hon var väldigt risig över upploppet. Men allt detta gick hon en tid på 1,36. Hon skulle gått 1,28 för att klara kvalet.
Nu missade vi kval som 2-åring då med allt det där och nu ska hon istället trava 1,25 full väg för att bli godkänd. Har alla kontroller hon gått igenom nu gett resultat så tror jag hon kommer gå åt rätt håll ganska fort när vi kommer igång med snabbjobben och så nu framåt vårkanten här.
När hon är kvalklar törs jag inte säga med tanke på att hästen själv är lite sen samt att det har varit en del strul med henne med ömhet i hela kroppen samt tänder som krånglar och sådant, men nu är vi på rätt väg och hon tränar på som en kanon..
Planerat är iaf ett provlopp den 4.e april om allt vill sig väl. Där kommer jag anmäla henne till 1.40 tempo just för att se att hon travar med okey dom 2 varv hon ska samt att det är rent. Sen ska hon få gå på lite fortare sista 500 metrarna för att hon ska inse att det ska gå att accelerera.
Till helgen nu den 24.de mars närmare bestämt så är det dags för årets travgala på travresturangen :=)) Där kommer det vara utdelning av priser till dom som gjort sig förtjänta av det under istravssäsongen samt mat, dans och dryck :) Detta ska bli jätte kul :))

Härligt

När det ser ut såhär på himlen så kan man bli sittande och tänka på allt möjligt i flera timmar och samtidigt bara titta ut över sjön som speglar denna vackra himlen så klart som renaste spegelbilden..

Hingstdag på Färjestad

Ja då har vi kollat samtliga hingstar. Mest intressanta var väl hästarna från våra vänner på Sättrans Stuteri. Han hade 2 kallblods hingstar ( keik jo och Sleipner Tor) och en varmblods hingst Gentleman :) mkt fina hästar alla tre.

Nu ska vi kolla några lopp sen bär det väl hem igen :)


Torsdag kväll

Usch idag är jag trött och sliten. Hela dagen har varit ett missförstånd. vaknade imorse och gick upp vid 06.30. trodde jag började jobba 08.45 . satt å såsa med kaffe och prata lite med Jenny tills klockan var 07.55, då fick jag se i min kalender att där stod det att jag skulle jobba 08.00 till 19.00. Sprang ut till bilen och gasade in till jobbet så var där ca 08.10. In i schema pärmen och kollar, jo där står det att jag börjar 08.45. Suck tänkte jag vilken tur jag är inte försenad :) Men däremot så var jag inställd på att sluta jobbet 15.00 idag, istället fick jag jobba till 19.15. Hade helt glömt att jag lovat att hoppa in istället för en annan under kvällen :)
Nu har jag precis duschat och är väldigt trött så nu ska jag dra till sängen. Imorgon ska jag jobba 08.45 till 15.30, efter det hasta raka vägen ner till Arvika för att slänga sig på en buss och åka ca 150 mil vidare :) Kommer hem sent på lördag kväll. Söndag morgon blir det full rulle igen för då ska vi ner till Färjestad på hingstdagen och kolla är det tänkt :)) Ska kolla extra på hästarna från våra vänner på Sättrans Stuteri ( Rickard Berglund och Camilla ) Jätte trevliga personer :) Samt att dom flesta av våra hästar kommer därifrån :)
Nattie nattie :) Uppdaterar en del under resans gång med bilder och så på var vi befinner oss :))

Torsdag

Då var det Torsdag morgon och jag har fodrat och fixat ut hästarna i stall 2 medans Jenny fixade hästarna i stall 1. Jag satte på kaffe medans jag åkte iväg så det skulle vara klart tills jag kom hem :) Skönt med morgonkaffe..
Idag ska jag jobba på Ica mellan 8.45 och 15.30. Härligt att komma iväg och få jobba lite samt träffa kära arbetskamrater :) Önskar jag fick en fast tjänst där istället så jag slapp allt krångel med arbetssökande och sådana saker.. Men men andra gick före så jag fick vara så fin och gå hem :))
Vad det gäller ungdomsrådet vi var iväg på så sitter vi med i rådet nu och vi har tid bokat för ytterligare möte. Och om det finns några ungdomar mellan 16-26 år som läser här och bor i närheten av årjäng och känner att ni är intresserade av detta så tveka inte utan hör av er antingen via mig här på sidan eller så kontakta ungdomsansvarig Johanna Karlin på Årjängstravet..
Meningen med detta är nu att vi ska försöka få in flera ungdomar i travsporten som har intresse men kanske inte vågar, eller vad det nu kan finnas för skäl till att inte delta. Hursomhelst så vill vi alla få in fler i sporten. Samt att ungdomarna ska ha en chans att göra sig hörda, att era frågor som kanske aldrig kommer fram istället kommer fram och eventuellt kan påverka positivt och göra förändring.

Provlopp

På mötet i ungdomsrådet idag så fick jag veta att äntligen provloppen är på väg. Den 4.de april är det sagt att det ska dra igång. Och det är ju kanon bra träning så det kommer jag att anmäla in till och delta i dom. Där är det för det mesta flera hästar att träna tillsammans med samt att man får själv välja ett bra tempo :)
Jag vädjar nu till alla som bor i närheten att ni anmäler in till provloppen så det blir bra med hästar anmälda både till sulky och till monte då eftersom det även finns dom som vill rida monte lopp där. När jag hade Ritzan så anmälde vi in henne till monten varje vecka men det blev aldrig av pga inga fler anmälde in dit utan vi fick alltid strunta i det för att det inte var nog med hästar. Så anmäl nu in om ni har en monte häst stående och var med och delta :)

Möte

Ikväll kl 19.00 ska jag och Jenny till Årjängstravet för att gå på möte. "Ungdomsrådet" närmare bestämt då. Detta är till för att ungdomar mellan 16 och 26 år ska kunna få vara med och påverka samt att ungdomars frågor förs vidare.
Under kvällen kommer dom utse flera ungdomar som ska sitta med som representanter i ungdomsrådet senare. Jag personligen går inte dit för att bli utvald till något utan för att jag är intresserad av vad dom har att säga där. Sen om man skulle bli vald till detta så är väl det kanske roligt med kanske..
Mer om detta ikväll när jag kommer hem :)

Onsdag Morgon

Solen lyser fint idag med. Vilka underbara dagar vi haft? Hoppas det håller i sig..  Jenny jobbar 7-16 idag med så jag sitter hemma med barnen idag med då :) Sen när Sebastian sover middag så hoppas jag kunna gå ut och hinna träna någon häst och att Ingalill kan se efter dom under tiden. Annars får jag hasta ut vid 16 ca när Jenny kommer hem om jag hinner innan ljuset sviker mig :)
Ska bli intressant  nu framöver när Serena ska börja gå snabbjobb, hon känns fin i träningen och fortsätter hon i samma stil i snabbjobben sen så kommer hon springa :) Det är en BRA häst men ack så envis. Allt ska vara på hennes eget vis annars kan det kvitta tycker hon :)) Ordentligt humör i den damen :)

Nattat

Då har jag och Jenny varit uppe vid stall 2 och mockat och gjort klart allt för kvällen. Hästarna såg ut som 2 lerkakor när dom kom och gick in så dom verkar ha haft kul i hagen under dagen :)
Imorgon blir det då alltså att stå still på stallgången och bli rena igen, sådär kan inte snygga damer se ut :)
Jenny jobbar imorgon med så jag ska hoppas att Ingalill kan se efter Baus när han sover vid middagstid så hinner jag ut med Serena på en runda under tiden då :)
Ska även se om jag kan fixa så vi får köpa rundbalar att ställa ut i hagen vid 3-åringarna så dom har fri tillgång till hö ute i hagen :))

Serena Rick!

I söndags var Jenny ut en tur med Serena på träning. Är nog första gången TROR jag som hon kör henne, kan ha hänt någon mer gång som jag glömt. Iaf så tyckte hon att hästen kändes pigg och fin i sin träning, kul!. Så igår tog jag ut henne själv då tillsammans med Jenny som körde sin Engsättra. Och nog kändes Serena väldigt pigg och framåt och såg ut för att vara på allmänt bra humör. Och det är inte det enda utan hästen har nog haft en vändning i livet för hon har ju krånglat så med sin mat och vad hon ska äta. Men inte nu längre, nu dyker hon ner i mathinken och i stortsett rensar på varenda korn..
Hö har jag försökt fördela så gott det går för att inte hon ska leka med det, ger jag lite för mycket åt henne så sparkar hon ut det i boxen och skiter på det :) Vi betalar redan för spån att skita på så behöver inte använda hö till sådant. Blir så mkt att slänga..
Hur som helst så fortsätter Serena framåt som hon gjort nu så kommer hon EVENTUELLT att komma ut i det sista istravet för året. Alltså den 24.de mars. Men det är helt och hållet upp till hästen själv om det blir något av med det. Finner jag minsta lilla avvikelse i träningen så blir det inget istrav utan då väntar vi.. Och hon kommer INTE delta i istravet för att försöka vinna det utan för att få träna på att springa bland andra och få vara en i fältet helt enkelt. Alltid annars har hon fått sprungit sina jobb ensam, kvalet på Färjestad var hon ensam, och varje gång blir hon omotiverad och ger upp i travet och galloperar. Och det är inte det som är roligt för henne utan det roliga är att ha kompisar att springa tillsammans med :) Så vi låter framtiden se om det blir istrav eller inte..
Bild: Serena Rick

Stömne

Idag var jag ute en sväng och gick runt huset så passade på att ta några bilder från utsidan, inga bra bilder då jag är totalt världelös på att ta kort och solen var skarp :)
Husets baksida är det då som syns här :)
Här är utsikten neråt då från köksfönstret om man så säger, fast kortet står jag ute och tar. Vore kanon att ha hästar gående där nere under sommaren då det är gröna och fina åkrar :))
Där är ett nästan likadant foto...
Dom 2 senaste bilderna är på all ved som jag fick av hyresvärlden som jag ska ta motorsågen och kapa upp har jag tänkt så den kommer bort från gräsmattan :))

Söndag

Idag har jag jobba 11-16. Fin dag. Det tråkiga är att solen gick upp så fint när jag började jobba och varade sen hela dagen. Men när jag slutade kl 16 så var det inte så mkt sol kvar att  njuta av.
Direkt efter jobbet så åkte jag ut till L-Fors för att hämta Sebastian och åka till stömne :) Det hade jag och Sebastian bestämt igår :) När jag kom hem så ville även Izabella med hit så det fick hon då..
Så vi packade in oss i bilen och satte av. Bilresan var allt annat än roligt idag, Sebastian surade och gnällde precis hela vägen hit. Han fortsatte även när vi kom hem så jag fick ge han medicin och kvällsmat så fick han gå till sängs :) Han var nog trött för han somnade direkt..
Nu är det bara jag och Izabella uppe. Vi ser på Emil och griseknoen här och äter godis, chips och jordnötter med ett varsitt glas saft :) Brinner även ett doftljus på bordet här så fint ::)
Imorgon är det åter lovat fint väder. Strålande sol och 12 grader varmt :) DÅ ska vi nog ta och gå ut och gå en tur här ute i Stömne :))

Tråkig

Nu har jag varit tråkig några dagar.. Har inte ett skvatt att uppdatera om. Har även legat sjuk hela veckan med hög feber, halsont och frossa.. Men nu börjar det rätta till sig iaf så får hoppas man blir 100 % snart..
Igår jobbade jag 12-18 och det kändes att kroppen inte är helt bra för fy tusan vad trött och sliten jag vart direkt :( Ska även jobba idag, dock ett längre pass men 14-21.15 hoppas dagen flyter på.
Hoppas på att jag har löst nu så det kommer att gå att ha hästar i stömne.. Det verkar så iaf. Mer uppdate om det när jag vet bättre.

Onsdag

Idag när jag vaknade kände jag mig faktiskt lite piggare från sjukan. Igår kväll la jag mig på soffan och somnade där i fleecejacka och underställ och hela köret så mkt frös jag, tog min feber igår kväll då visade den 40,6 grader. Kände när jag sov att jag svettades något så fruktansvärt, men det var nog det som skulle till för som sagt imorse så var jag mkt piggare :) Härligt.
Imorse ringde jag ATG kliniken nere på Färjestad och bokade en tid hos tandspecialisten där för att Serena ska få komma ner och få sin mun fixad. Jag hade veterinären här för att kolla på det, och tanden som är problemet har lixom knappt kommit ut så han kunde inte ta den, vänta i 6 månader så kan vi ta den då sa han. Och då känner jag att 6 månader då mister jag och hästen hela 3-års säsongen samt att träningen kommer vara ett bekymmer för henne mkt längre tid än om jag åker ner till ATG och får bort tanden nu och sen får träna utan bett kanske 1 månad istället och sen allt är normalt. Samtidigt tänker man på hästen att hon inte ska behöva gå så länge och ha ont i mun om det finns snabbare alternativ. .
Hur som helst så kommer jag iaf att köra in till Årjängsbanan och köra några enklare rakbane heat med henne jämt för att känna hur hon känns nu.. Åtgärdat många faktorer på henne som stod dåligt till när vi fick henne hit så ska bli intressant att se nu om hon förbättrar sig vilket jag tror..
Jag och Jenny är i planeringen att inom kort ta oss en tur upp till Sättrans Stuteri och hälsa på Rickard och Camilla.. Alltid lika trevligt att komma dit och kolla och prata med dom :)

Tisdag

Inatt har jag sovit skapligt bra, frusit lite men annars helt okey. Däremot varje morgon jag vaknar så mår jag hur dåligt som helst och allt sitter fast i halsen på mig så jag får gå upp direkt och rappla mig ner till undervåningen och få i mig ett glas vatten samt ett glas med treo i, sen upp tillbaka och hoppas på att jag får vila 30 min så medicinen får verka.. Idag var det väl knappt att jag hann det för Sebastian vaknar ju alltid så tidigt och står i sängen och skriker som om han sett ett spöke :)
Så det var bara till att vandra ner med honom det och se till så resten av husets invånare får sova skönt. Vore kul om någon vore lika omtänksam mot mig en enda morgon någon gång..
Idag åker jag iaf hem till Stömne, ska ta och göra i ordning med eldandet på övervåningen som jag fick besiktigat av sotaren förra veckan :) Ska bli kul att kunna värma hela huset utan el elementen, då ska jag göra i ordning för sovrum där uppe nu istället. Blir på tok för trångt att ha alla tre sängarna i det lilla rummet nere..
Hoppas Jenny följer med mig hem och pysslar lite :)

Måndag morgon

Fint väder verkar det bli idag.. Jag är fortfarande sjuk, illamående och väldigt ont i hals och huvud, har även frossa så jag fryser hela tiden :(
Sebastian vaknade runt 5 idag och började tjoa och skrika i sängen. 06.45 fick jag och Sebastian gå upp och Jenny ligger kvar och sover.
Så nu har han fått några majskrokar av mig här så sitter vi och lyssnar på musik :)
När Jenny vaknar så ska jag åka till stallet och fixa hästarna så dom kommer ut, sjukast gör jobbet håller vi som koncept här :)
10.30 idag ska Sebastian på BVC på kontroll. ska bli kul att se vad han väger nu och hur lång han är :)

Söndag

Idag när jag vaknade var det inge roligt. För det första har Sebastian hållt på hela natten så vi har knappt fått sovit något alls. Sen var jag kanonsjuk, mådde otroligt dåligt och ont i hals och huvud. Var ytterst sliten och orkade knappt resa mig upp, men vad är det bland alla människor här?
Är det någon gång det är fullt tjat och stri om allt som går så är det när någon är sjuk det kan jag lova.. Men men eftersom jag är en stenhård man så klarar jag det med ;) hehe.
Jenny jobbar till 21 iaf och jag har precis lagt Sebastian här så nu är det lugn och ro :) Vrängde i mig ett par treo så nu orkar jag iaf röra mig och jag ska skynda mig iväg till stall 2 och göra klart och ta in dom medans orken är kvar..
Hejj hopp

Istrav 3/3

I lördags var det dags för V:a Fågelviks istrav. Jag körde Engsättra och Jenny red Basnäs Bagera i monteloppet.
Engsättra kändes kanon i värmning och provstart, när starten gick så kändes hon pigg och fräsch och hon tog sig fram fint trots detta usla underlag. Men på upploppet var mjölksyran framme och hon orkade helt enkelt inte hålla travet så vi vart diskvalificerade som 4.a. Egentligen skulle vi nog ha strukit från loppet, ingen ska behöva springa i det där blasket som var. Tur och väl att inte min häst har deltagit i något istrav för jag vill inte ta ut henne att springa på en bana som ser ut som en plöjd åker.
Bild: Jag och Engsättra
I monteloppet sen så var det som vanligt en omstart då :) I andra starten så kom Jenny iväg fint, hamnade i dödens och låg sedan frivilligt kvar där, med tanke på innerspårets skick så var det ett bra val att stanna i dödens. In på ett fruktansvärt tungsprunget upplopp så är det en som galloperar bort sig och Jenny och Basnäs kom in som 3.a.. Bra Jenny :)
Bild: Jenny och Basnäs

1.a turen med Hackamore

Idag när jag kom hem från jobbet så drog jag iväg till stallet och började göra i ordning ett huvudlag med hackamore på som Serena ska använda i sin träning.. Så jag satte ihop allt detta och började sela på henne för att dra ut..
Har ju fått lite olika kommentarer angående det där bettlösa att det ska vara livsfarligt, man knäcker nosryggen enkelt, vissa tycker det är bra och hit och dit med det.
Här är mitt utlåtande om detta..
Jag hade INGA som helst problem med att köra en häst med bettlöst ( Hackamore ) överhuvudtaget. Och då går tankarna i mitt huvud direkt runt dom som nu tycker att det är livsfarligt, eller att man bryter sönder hästen, hur kör ni era hästar ?? Alltså ska man tex nu då knäcka nosryggen på hästen med detta under en träningsrunda då bär du dig fruktansvärt dumt åt. Det är så att när man tränar hästarna så får man använda hjärnan och sunt förnuft helt enkelt och tänka på hästen samt hur du själv hanterar olika situationer.
Jag personligen är lugn och sansad i träningen jag sitter inte och drar och sliter i tömmarna och beter mig som en dåre, utan håller jämt och fint i tömmarna så det hela tiden är ett stabilt och bra tempo, och på detta viset kommer inte hästen ta skada av att använda bettlöst eller någon form av annat bett heller. All utrustning man änvänder på hästar kan bli farligt om man hanterar det fel, så får vi nog se på det hela. Nog om det.
Iaf tummen upp för hackamore- Hästen kunder idag träna utan att känna smärta runt den irriterade delen i munhålan, hon slutade samtidigt rycka och kasta med huvudet, och hon bröt heller inte längre i vagnen. Alla dessa små faktorer uppstod alltså pga att hon har problem med en tand.
Så nu är beslutet fattat. Vi kommer boka in en tid för henne på ATG så dom kommer att ge henne lugnande och sen ta bort tanden och utföra en besiktning i hela mun. Då vet vi sen att inte det finns några mer tandproblem iaf..
Bild: Bettet jag använde idag..

Tävlingsdressen klar

Lämnade in min tävlingsdress för ca 1 vecka sedan så jag skulle få tryck på den :)
Före:
Efter
Nu har jag alltså mitt eget stall namn som reklam på min tävlingsdress.. Jag är nöjd med hur det vart faktiskt då, bröst trycket hamnade doch för långt ned så det var en liten miss men har en som ska ta loss och höjja det åt mig men det är ingen panik. Premiär på istraven till Lördagen där det ofta används vanliga tävlingsdresser..

Facebook

Nu hittar ni även Stall Hawk på facebook. Där kommer det uppdateras mer vid varje tillfälle tex om vi är ute och det görs via mobil. Medans på denna sida är det mer ingående inlägg med bilder och diverse..
Så för er som vill in på er facebook och skicka vänförfrågan.. Stall Hawk är alltså det ni söker efter då om ni vill följa allt även där..

Ny Blueray

Under helgen som var så köpte jag mig en Blueray spelare av en kompis. Har länge varit intresserad av en Blueray istället för en vanlig DVD då alla som har blueray sagt att bildkvaliten är som natt och dag, så mkt bättre kvalite är det alltså med en Blueray.
Spelaren:
Sådär ser spelaren ut .. Jätte fin tycker jag, fick även med 4 eller om det var 5 blueray filmer till den :) Och allt detta för endast 750 kr? Då är det wifi i spelaren och dom kostar på affären 2000 och mer ändå för vissa.. Är fästen för att sätta fot på den så man får den lite mera vinklad framåt om man så säger men är även i ordning för att hänga den på väggen om man känner för det :))

Hackamore

Idag när jag slutade jobbet tog jag med mig Sebastian och åkte iväg för att kolla på lite bett till Serena som skulle hjälpa henne med att inte ha ont under träningen.

Såhär slutade det:Ett Hackamore. Detta är alltså helt och hållet bettlöst så hon slipper ha något som ligger och skaver i mun på henne när hon har irritationer runt ena vargtanden som är på väg ut. Nu kan hon istället träna på vanligt och slippa att hela tiden känna verk.
Hur det funkar och så kommer jag uppdatera om så fort jag testat detta för jag har nämligen aldrig tidigare kört med sådant. OCH detta är alltså INTE tillåtet att använda sig utav på banan utan bara hemma i träningen så köp inget för att ha på banan..

Detta kostade mig ca 230 kr och det tycker jag helt klart att det är värt med tanke på att hästen slipper ha ont, samt att inget ligger och skaver på det ömma där utan det får vara ifred och bli bättre.

Pratade även med ATG kliniken tidigare idag och dom  kunde hjälpa mig att ta ut tanden redan nu så slapp jag vänta alla månader på att tanden skulle växa ut och sen en veterinär ska ta den, detta vore kanske det bästa, dels tjänar jag tid på det samt att hästen slipper bekymmren tidigare än att man ska vänta.. Ska fundera om det så kommer jag bestämma mig under helgen angående det..

RSS 2.0