Click Candy!

Idag när jag passerade Arvika så var jag in på Ica kvantum där och köpte med mig lite godis hem :) Då vart jag rätt förvånad. Där hade dom ett system som hette Click Candy, man håller alltså påsen under ett rör om man så säger och tryckte sedan på en knapp så kom godiset ut från en låda :S
Detta verkade ju super coolt istället för dessa stygga plast byttor som  finns på alla andra affärer.. Snyggare efter väggen vart det med :)

Torsdag Morgon

Då står äggen på spisen och vi väntar på att dom ska bli klara så vi kan duka fram en frukost och sätta oss och äta. Idag väntas det på anmälningslistor från Arvika, på lördag körs det B-Lopp där. Detta är alltså dom såkallade poänglördagarna då. Vi har ingen inanmäld men det är alltid intressant att kolla listorna ändå för att se vilka som ska dit :)
Idag ska Sebastian åka till sin faster och sova över där tills imorgon för imorgon bär det av till Jarlsberg för att delta i kuskmachen. Ska bli riktigt kul!

Onsdag

Idag har det varit provlopp igen.
Vi tog med både Engsättra och Frilla in idag. Var dock bara Frilla som fick springa för Engsättra stod på 3 skor så hon var med endast för att få sin sko fixad utav hovslagaren.
Sen värmde jag Frilla, hon kändes fin i värmningen idag tyckte jag, rent och fint trav och inga konstigheter. Valde att värma henne väldigt lugnt och försiktigt för att testa något nytt, körde även en ytterst långsam provstart. Men som vanligt så låg hon på väldigt mycket och drog så tömmarna stod som fiol strängar.
Ut för lopp så gick hon iväg fint i starten och jag valde rygg ledaren, där stannade vi till 500 kvar då plockade jag ut henne i dödens istället och lät henne gå på lite extra in. Av kallbloden som var med så vann hon på 1.41.0 lätt joggandes över upploppet.. NÖJDA!

Nya körskor

Idag fick jag springa på shopen och köpa nya körskor inför kuskmachen på fredag i Jarlsberg. På dom gammla åkte sulan av och jag får nog inte komma ut på bansn med släta lågskor :) vart även nya sommarhandskar


Nytt och fräscht

Idag kom det en grusbil hit med ett lass gårdsgrus och förnyade lite ute på gården. Vart väldigt bra och fastare att köra på med transporter och bilar och allt vad det nu kan tänkas vara.
Men det bästa är som sagt att det ser bättre ut.
Idag har jag varit ute med Serena på en lugn tur, efter det så tog jag gräsklipparen och klippte gräsmattan vid stall2 samt att jag klippte över stall backen med så det var rent och snyggt från fula smörblommor och allt annat som växer :)
Nya gruset:

Före:



Efter:









Tisdag

Idag ska Sebastian åka till dagis ett par timmar.. Under tiden så ska jag och Jenny upp till banan. Jenny ska få ett böjprov på sin häst och jag ska gå upp till sekretariatet och få vaccinationen på Serena inskriven i systemet så inte det är strul med den..
Sen är det full rulle hem till arbetet här hemma. 2 hästar ska jag träna och så ska jag klippa gräset uppe vid stall2 är det tänkt.

Måndag

Idag har jag jobbat hela dagen.. Har tyvärr inte hunnit ut med någon häst. Så det får bli morgondagens prioritet. När jag kom hem hjälpte jag Jenny att slå på en sko på Engsättra..
Imorgon på morgon blir det en tur till veterinär och böjprov på Engsättra.
Onsdag blir det provlopp med Frilla. Serena får stå över denna gången och träna på hemma istället. Ska se om jag eventuellt kan få till en träningsrunda med Blackie också imorgon. Är inte bara bara att få ut den hästen på träning inte som krånglar med allt som finns. Tar för det första ca 40 min att sela på henne :) Sen är det bara att hoppas att inte man möter något annat än max en vanlig bil som går tyst :)

Söndag och Elitloppet

Idag är det sista söndagen i maj och det innebär alltid att det är dags för Elitloppet :) det är ett intressant lopp tycker jag. Jag har förkärlek till Rapide Lebel så jag hoppas han får vinna detta. Tror även att det är han eller Commander Crowe som vinner :) fungerar rapide utan krångel så klär han av samtliga i fältet :)

Jag själv jobbar såklart hela dagen så får inte sitta i lugn och ro och titta på det .
Funderar på att gå ut en tur med Serena ikväll när jag kommer hem.


Lördag

Igår jobbade jag 11-19.15, sen åkte jag hem så tände vi grillen och tog en kall öl till det.. Idag ska jag jobba 08.45 till 15.15 sen blir det hem och hämta Jenny och köra henne till jobbet...
Mer uppdatering senare.

Amatörmachen Jarlsberg- Årjäng

Då var startlistorna klara till amatörmachen i Jarlsberg. Jag sitter upp i båda loppen. Kul!
Vad som var mindre kul är såklart spåren jag fick. Spår 9 i ett av loppen och spår 11 i det andra. Men men sportslig som man är så skyller man inte på spåren. Går att vinna från alla spår.
Såhär ser loppen ut iaf:

Sol!

Gud vilket otroligt skönt väder. 2 hästar har varit på simträning idag, jag och Sebastian och Bella har varit på dagis, satt ute i solen där under tiden Seb lekte :) han tycker det är så kul att vara där med sin fröken och sina vänner :) nu snart ska jag nog veva igång gräsklipparen :)


......

Provloppet över.
Testade helstängt i värmningen och det gjorde inte saken bättre. Hästen började med att försöka stegra när vi kom ut på banan, sen fick jag iväg henne i trav. Men hon var väldigt osäker och vart sne i vagnen och diverse elände. Så jag stod i valet och kvalet precis innan loppet och funderade på om jag skulle chansa eller inte.. Det vart av med det helstängda och ut på banan. Då var hon sig lik igen. Det där får jag nog finslipa lite på tror jag innan jag får det att fungera bra.
Slapp iaf galopp idag, fick fjant köra i starten och hålla henne hela tiden tills vi kommit iväg litegrann så hon vart som vanligt efter i starten. Hon travade ikapp dom rätt fort och låg sedan med i rygg hela vägen. På sista bortre lång sidan tog jag ut henne i 2.a spår och körde upp i rygg på den som gick i dödens, sen var dom väl snabba för Serena så hon orkade inte följa dom när dom drog på mer över upploppet.
Hon kom iaf 3.a på tiden 1.29.5
Nu ska jag klia mig lite i huvudet och fundera på hur jag ska lösa detta för att få fram den sista farten jag är ute efter. Konditionen sitter för hon drog knappt ett djupt andetag när vi kom in till boxen igen.
Nästa veckas provlopp får hon stå över nu så testar vi igen om 2 veckor.

Dagis

Andra dagen för Sebastian på dagis idag. Han finner sig klockrent i att vara med dom andra barnen och leka ute i sandlådorna och diverse olika påhitt. Roligt att se att han umgås med barnen och får kompisar :)
Roligt är också när han stuper, bara ruskar sig lite och går upp utan gråt. När Bella däremot stuper så vrålar och skriker hon som om något kört över henne:) Seb är lika hård som sin pappa :)


Onsdag

Idag är det dags då igen för provlopp med Serena. Jag kommer ändra lite på hennes utrustning idag för att se om det fungerar bättre.
Hon är går med i 1.30 idag just för att jag ska se så det fungerar bra och flyter på för henne. Fungerar detta nu så kommer hon delta i 1.25 tempo nästa provlopp och därmed gå sin kvaltid.
Jag har kollat lite på datum för kval åt henne, helt beroende på hästen och att allt flyter på som det gjort för henne nu. När hon klarat kvalet så är tanken att ställa ner henne för året och gå igenom henne med veterinär och kiropraktor igen och se till så inget är fel eller konstigt.
Serena!

Tisdag

Idag har vi varit iväg till Sättrans Stuteri en tur och hälsat på fölungen och Caspadia :) Självklart hälsade vi på Rickard med haha :)
Hur som helst så hade han släppt ut båda i en hage precis utanför stalldörren så dom var nära till hands när vi kom dit, Carmen Lill ( Fölungen ) var kanon fin tycker jag. Normal stor efter St:Göran och rak och fin. Dom sprang omkring lite i hagen när Rickard skulle hämta in dom, Caspadia ville inte så gärna gå in verkade det som. Sen gick Jenny ut och testade och därmed stod Caspadia stilla och hälsade.
Hon vaktade sin bebis med full kontroll iaf, dock väldigt snäll när vi kom i närheten och hälsade på Carmen.
Jenny slängde sig in på Hööks på vägen dit och köpte med en fölgrimma i färgen rosa :( Denna testade hon att sätta på Carmen då, lite tveksamt gick det men nog fick hon dit den.. Den var på tok för stor så hon får nog ta och växa lie först :)
Vi hälsade även på många andra föl som han hade fått, och så sa vi såklart hej till pappan till Carmen :)
När allt detta var gjort så var vi alla så sugna på att hälsa på en häst som tidigare varit här hos oss :) Nämligen Linde Ricka ( Kinesen )
Hon stod i en stor grön hage och tuggade och åt. Vi tog en promenad igenom hagarna för att hälsa på henne, hon kände nog igen oss ganska väl för hon hälsade så trevligt och stod och myste med oss.. Men gud vad hon lagt på sig alltså, såg ut som en ardenner..
Efter rundvandringen så vart det in i fikarummet och dricka en kopp kaffe och disskutera lite framtid.
Mycket trevlig dag..
Bilder:



Rickard och Bella går för att hämta in dom



Och ja, såhär går det. Dom springer runt för glatta livet



Men men jakten fortsatte iaf och tillsist så kom dom in











Nyförvärv i stallet

Kl 05.00 ca imorse föddes ( Carmen Lill ) på Sättrans Stuteri. Det är vårat nya sto e St:Göran U. Caspadia Lill.
Ägare på denna blir Margaretha Fransson och Inga-Lill Ryman. Uppfödare blir Jenny Ryman och Inga-Lill. Så nu blir det fullt fokus 2 år framåt då premie och diverse ska utföras, OM nu hästen fungerar och är bra med i utvecklingen så hon klarar av det.
Ska bli otroligt kul när hon kommer hem till vårt stall och ska springa omkring i hagen här tillsammans med sin mamma :)
Här följer lite bilder på henne :)
Vi är alla glada och nöjda över detta att allt har gått bra och att dom båda mår bra, jätte fin liten tjej och det ska bli super kul när det är dags att börja arbeta med denna :)

Kvällen!

Då var det kvällen ännu en gång.
Idag har det varit lite olika saker på schemat.
Imorse körde jag Jenny till jobbet till 07, sen hem och plockade upp Sebastian så vi satte oss och åt frukost.
Sen inväntade jag min syster som kom så jag skulle hjälpa henne med att byta bromsar på bilen. Med sig hade hon en marängtårta så vi gjorde kaffe och fikade innan vi drog ut och skruvade.
Efter det så drog jag in och hämtade Jenny när hon jobbat klart. Sen var det att göra klart i stall 2 för kvällen.
Hem igen och åt mat! Då var jag så seg efter maten så jag och Bella satte oss och tittade på Smurfarna, då lyckades vi båda att somna vid tv så vi vakna 21.15 när jenny kom in från ridturen :)
Nu ska jag klippa mig är det tänkt.

Ha en bra kväll


Jarlsberg

Om några dagar nu är det dags för anmälan till Jarlsberg. Väntar spänt efter att se hur det ser ut i dom båda amatörloppen som ingår i kuskmachen Årjäng- Jarlsberg.
Jag är anmäld dit så jag kommer delta i den i år, ifjol var var jag inte med för då hade vi precis fått Sebastian så då valde jag att avstå och vara hemma med honom istället..
2010 var jag där och körde J.R Silver och slutade som 2.a..
I år hoppas jag på revansch på det :) OM jag nu blir lottad på en Norsk häst så kommer inte den starten att synas på ST ( Svensk travsport ) varför det är på detta viset vet jag faktiskt inte riktigt.. Men jag kommer lägga ut startlistan här så ni får se hur den ser ut.. Däremot så går det att gå in på Norsk Travsport och söka på kuskar och ryttare där med och då får man se alla starter som jag gjort, eller vem det nu är man söker på.. Många fördelar med Norge känner jag :)
Bild: Jarlsberg Travbane



Nya stolpar

I Torsdags förmiddag fortsatte jag och Jenny sätta upp nya stolpar i ena hagen samt drog ny undertråd.


Utforskning

Sebastian testar hur kameran funkar :)


Hiss eller diss??

Sitter här och funderar på detta med höhäck inne i boxen. Serena verkar gärna vilja leka med sitt hö hon får inomhus, tillslut har hon grisat ner det så hon tänker ju inte äta det där. Då funderar jag på höhäckar. Det vet jag det är många andra som har..
Jag vill fråga om lite andras råd kring just detta. Vad tycker ni är bra/dåligt med höhäckar? Lämna gärna era synpunkter på det så får vi se vad folk tycker och tänker om sådana.. Påverkas hästen negativt på något vis tycker ni eller är det positivt.. Alla synpunkter är välkomna .
INGA ANONYMA är ni snälla :)

Kvällen

Då äntligen var kvällen framme. Här har jag diskat och det har gått i ett för mig hela dagen.
Började morgonen med att dra om hagen samt fortsätta sätta upp nya fina stolpar. När det var klart drog vi hem och fixade middag som vi kastade i oss innan det var dags att skjutsa Jenny till jobb och hämta hem Izabella. Sen raka spåret hem och underhålla ungar samt fixa disken, mat och lillfisen och diverse annat.
Nu sover Seb iaf och Bella pratar med Micke. Själv ska jag dra iväg och göra klart i stallet och sedan ta in dom där, sen är det dags att hämta Jenny i Årjäng igen då :) Sen eventuellt kanske jag kan leta fram en bira och njuta av kvällen och se om vi får besök från Charlotte här ikväll :) Det vore trevligt :)

Fin dag

Idag skiner solen. Hästarna går ute och äter och slapp idag sina regntäcken. Inatt när jag vaknade till en sväng så var det ett stort brus och dån, det ös regnade samt åskade, tur det ändrade sig.
Idag ska vi se om vi kan dra klart sista biten av stora hagen. Nya fina vita stolpar och ny tråd har vi köpt dit. Sen har Jenny bytt ut grinden till fjädergrind istället för tråd. Ett stort + till det.
Senare under dagen kommer Micke hem också, även Charlotte kommer hit så vi ska väl umgås med henne också tror jag :) Trevligt det..

Tackar för ett bra svar!

Vill tacka Johanna för ett bra och utförligt svar angående tiderna i provloppen. Nu förstår jag bättre varför det är så :) då får vi hoppas Björn står där snart igen då :)


Onsdag

Idag har jag jobbat 9-17. Direkt jag stämplade ut så var det full fart upp till travet för att avverka ett provlopp med Serena. Kändes pigg och fin i värmningen. Väl i starten så galopperar hon när starten går och förlorar direkt någon sekund på det, sen gick hon iväg fint och sprang på bra. Sista tusen avverkade hon på 1.26 och fortsatt låg bra på bettet. Totaltid fick jag dock ingen för det verkar dom enbart kunna räkna på dom 3-första i Årjäng.
Första provloppen som gick så gjorde dom sig väldiga att ropa ut samtliga hästars tid i loppen och sedan tom målfoto på hemsidan och alla tider där, gången efter så var det inte längre något målfoto med och nu är dom tillbaka i gammla gänger igen och får inte ens fram tider på samtliga.. Då undrar jag, vad är det som är så svårt så inte tiderna på alla hästar ska komma fram?? Folk åker dit för att eventuellt testa sina hästar och vill då ha en korrekt tid tagen. Finns ingen anledning att enbart klocka dom 3 första.. ÄNDRING
Hur som helst så gick hon ca 1.28 - 1.29 någonstans.. Nu blir det lugna gatan för henne under veckan så laddar hon batterierna för att springa nästa Onsdag igen och då eventuellt närma sig kvaltiden bara jag hittar lösningen på sista problemet.. ( Startgalopperna )
Så om någon har en BRA ide som funkar hur jag får henne att trava iväg från start på ett bra vis så kommentera gärna.. Hon spelar upp sig så otroligt när hon ser dom andra springa iväg så hon hoppar efter ett tiotal meter..

Tisdag

Idag är det grå och tråkig tisdag på schemat.
Körde in Jenny till jobbet till 08.30 idag, sedan fortsatte jag och Sebastian till struven där vi köpte en 300 kg höbal som ska ut i hagen till 3-åringarna.
Innan vi drog hem så stack vi inom Ica och pratade med lite kollegor där och handlade lite burkmat till Seb och en lunch Pizza till mig som åker in i ugnen sen lagomt tills jag ska åka :=)
Imorgon är det dags för provlopp för Serena och Frilla.
Serena har jag anmält in till 1.30 tempo, hon gick 1.33 ensam i senaste jobbet och det med 2 galopper så hon har tagit en fin vändning åt helt rätt håll..  Imorgon hoppas och tror jag att hon kommer gå 1.30 om inte något annat inträffar. Jag själv ska jobba 09- 17.00 imorgon så det blir till att fråga om Inga-Lill och Jenny kör in hästarna till banan och gör dom klara tills jag slutar så kör jag upp och värmer och kör loppet sedan kör hem dom själv då eftersom Inga-Lill ska till jobbet.
Bild: Första balen dom fick. Jätte nöjda över den. OM någon enstaka dag är den slut och det rullas då ut en helt ny till dom igen :)

Måndag

Usch vilken blåsig morgon. Kommer ut så ligger parasollen och utemöblerna över hela backen och regnet står som spö i backen.
Fodrade hästarna och låter dom stå inne ett tag till..
Engsättra ska eventuellt på banan idag.

Snabbjobb

Imorse tog vi Serena och Frilla och drog in till banan.. Ryckte även med långvagnen in idag så vi körde 2 hästar tillsammans.
Serena stampade iväg bra idag och fortsatte i bra stil tills hon märkte att hon låg först och inte Frilla sprang med henne längre, då slänger hon sig i galopp så jag förlorar en del tid. Då är Frilla tillbaka igen och Serena springer iväg på nytt ända tills samma sak inträffar galopp igen till Frilla är ikapp sen fullt trav. Sista tusen gick hon felfritt och pigg och bra. 1.31 gick sista tusen då och första tusen hamnade på 1.36 med dessa två påhitt..
Serena har gått framåt en del nu på slutet.. Vi bytte hö så nu äter hon som hon aldrig gjort annat. Hö gjorde susen på den punkten, Sen började hon gå upp i vikt och därmed så har hon även blivit bättre i träning och på banan.
Jag tror faktiskt den hästen kommer bli bra bara hon får den tid hon behöver, hon är sen i utvecklingen och det är väl mkt därför det varit strul med henne.. Men här blir hon inte stressad utan vi tar det i hennes takt helt enkelt och hon har fått gått igenom många kontroller för att vi ska veta att allt är okey med henne hela tiden.

Bättre!!!

Satte in en ny stereo i Vectorn idag :) i den andra fungerade ju enbart radion. Hatar att lyssna på radio.
Så nu går det att lyssna på skivor igen :)

Och det känns att det är Fredag för det drar otroligt i Öl tarmen känner jag :)


Mästerkocken

Nu har jag skyndat mig slängt ihop lite mat i väntan på att sebastian ska vakna så han får äta direkt :)

Jag äter ravioli och Sebastian får mos och fiskpinnar som jag mosat ihop åt honom


Fredag

Idag är det fredag och hela familjen drog igång vid 05.45 imorse.. Upp med samtliga och börja göra oss i ordning för avfärd in till Årjäng.. Jag gick ut och fodrade i stall 1 under tiden Jenny gjorde sig i ordning, sen in och gjorde klart ungar och ut med dom i bilen :) Sen drog vi iväg in till Årjäng för att lämna Jenny på jobb och Izabella på dagis :P
Sen drog jag och Sebastian hem och fodrade stall 2. UNder tiden dom fick i sig sin mat så drog vi hem och åt lite frukost och bytte om, sedan tog vi barnvagnen och gick upp och släppte ut dom och mockade och bar vatten så det ska vara klart så mycket som möjligt ikväll..
Nu har jag burit in lite ved och lekt lite med Sebastian som just nu ligger och vilar. Jag själv ska tända i kamin om en liten stund men först ut till Saaben och sätta i en bättre stereo :)
Vid 13.00 ca drar vi mot Årjäng igen för Jenny slutar kl 14.00 och det är trav i eftermiddag som drar igång vid 15.00

Dagen!

Dagen började med en väckarklocka som skrek 04.15 imorse.. Upp och satte på mig stall kläderna och iväg ut till stall 2 och fodrade dom, då började det ös regna så då tänkte jag att dom får stå inne lite längre så får dom gå ut när Jenny vaknar istället. Ner till stall 1 och fodrade dom också då. Sen in och bytte om och iväg mot Årjäng för att sen åka med en kompis till Norge och jobba lite :) Så iväg mot Oslo och jobbade fram till 16.00, sen var det 2 timmar resa hem. 18.00 var vi i Årjäng igen. Satte mig i bilen och drog hemåt, hemma ca 18.25.
DÅ skalade jag lite potatis och satte kastrullen på spisen och väntade innerligt på mat. När vi ätit så var det ut i bilen igen och upp till stall 2 och mocka där och bära hö och vatten sen släppa in 2 små hungriga hästar ;)
Så har ungefär min dag sett ut. Men det är ju inte så mkt. Har några timmar kvar kanske, som jag skulle klämma in något på.

Provsvar!

Då har jag fått provsvaren från Serenas träckprov. Hon är fullständigt ren från blodmask och mask överhuvudtaget. Det känns bra att veta att hon är fri från sådana saker så inte det finns några problem..
Equippo Lab är ett bra ställe. Jag skickade in provet igår och fick svaret idag.. Snabba ryck gillar jag :)

Nya mineraler

Nu kommer vi byta mineraler till våra hästar, detta för att få mer B och E vitaminer.
I dessa mineralerna är det dock ingen vitlök som det var i tidigare så det kommer vi köpa och tillsätta bredvid då istället.

Träckprov

Idag kom sakerna från Equippo Lab som vi ska använda oss av för att få ett träckprov genomfört på Serena.
Måste kolla upp henne så jag vet med all säkerhet att inte hon har blodmask.

Hon har varit väldigt smal och äter dåligt. Nu har hon visserligen börjat gå upp i vikt igen och äter skapligt men kontrollen ska genomföras ändå.

 


Exteriör med Sven Lindblom

Idag har vi varit iväg in till banan för att påbörja nya projektet " Till Start" Det påbörjades med en dag ihop med Sven Lindblom som höll föredrag om exteriör och härstamning. Vi började med en timmes teori inomhus då som sedan följdes upp ute i stallarna där vi kollade över totalt 17 hästar som medlemmarna hade med.
Vi hade 2 hästar med härifrån.. Vi fick bra betyg på båda tycker vi, vissa saker var väl såklart inte top, men det finns ingen häst som är byggd så att allt är perfekt och inga fel finns..
Hur som helst så var detta en oerhört lärorik och nyttig dag, man fick ett helt annat perspektiv på hur man bedömmer en häst helt enkelt och vad man ska kolla på vid eventuellt köp utav häst.
Här följer lite bilder :



Där fram då står Sven och föreläser



Där har han fått en liten blomkvast som tack för att han kunde komma och undervisa :)



Här har vi då kommit ner till stallarna och börjat kolla på hästar. Först ut var Daniel med sin 1-åring :)



Som ni ser så var det en del folk med och lyssnade på det Sven hade att lära ut. Har fler bilder men det är inget som kommer ut nu. Tänkte bara visa i stort hur det såg ut..

Måste passa på att tala om att Sven Lindblom var en riktigt bra föreläsare faktiskt, berättade klart och tydligt hur saker och ting låg till och hur det fungerar..

Samtidigt så får jag säga att detta Till Start projektet verkar vara en kanon ide, har visserligen bara varit en gång ännu men börjar det såhär bra så kan jag nog tro att det fortsätter i samma stil..

Regnigt

Hej och hå vad det regnar och va tråkigt ute idag då. Det fick bli på med regntäcken det och ut.
Har precis ätit frukost nu så jag ska precis dra ut och sätta igång lite hästträning.
Serena ska ut på en motionsrunda för att se hur hon är efter turen hos Broman..
Och så ska vi även ta och göra ett ryck med Black Hot Mama för att se om vi möjligen orkar få ordning på henne så att hon kan komma ut på banan.. Jag fick ju iaf såpass ordning på henne senast så hon slutade att slå och bråka i vagnen hela tiden och hon gjorde ett banjobb på 1.35 ganska snabbt. Så ett kval bör egentligen inte vara speciellt långt borta för henne.. Men vi får se..

Ungdomsråd

Idag har vi varit in till travmuseet på möte i ungdomsrådet.
Det var väl 1 extra idag som inte var med senast, men då var det en som var med senast som inte var med idag så det jämnar väl ut sig :)
Vad vi istället önskar är att fler ungdomar tar och joinar detta och får vara med och få chansen att kunna få påverka och få sina frågor hörda och vidareförda uppåt.
Info och sådant om kommande möten och sådant hittas på Årjängstravets HEMSIDA . Vore kul att se att fler kommer in så vi blir lite större grupp och eventuellt får mer frågeställning på träffarna som är.
Have a nice evening :)

!!!

Idag har vi haft lite renovering utav den stora hagen vid stall 2. Har slagit upp nya fina vita stolpar så det ska se snyggare ut för allmänheten men samtidigt för att det gamla var under all kritik.. Vi började även sen dra bort massa rötter som var i bortre ändan utav hagen samt små stubbar från sly som stack upp som dom kan gå och få sårskador på eller vricka sig.. Inget sådant får förekomma i hagarna så hästarna kan råka ut för något..
Fortsättning av det arbetet fortsätter imorgon..

Om 2 timmar ska vi dra in till Årjängsbanan för möte i Ungdomsrådet som vi är med i. Ska bli intressant att se vad som dyker upp där idag :) Efter det får det nog bli en dricka och lite godis och krypa ner i soffan innan det är dags att ta itu med lördagens arbete :)




Bild: Serena Rick i senaste provloppet. Linda kör..
Fotot är taget av Karl-Erik Boström .


Till Start

Lite smartare, lite bättre
Premiär nu på söndag den 6 maj med exteriörexperten Sven Lindblom. Samling kl 12:00 på travmuseet. Ställ in hästen i årjängsstallet. Det är redan 20 anmälda till hela satsningen och 5 extra som kommer på söndag så tveka inte att hoppa på.

Broman

Idag tog vi och lastade in Serena i transporten och satte av mot Åmotfors där Lars Broman bor. En kiropraktor. Jag hade bokat tid för Serena där så jag fick en genomgång av henne...
Hon hade en låsning höger fram i bogen--- > Den åtgärdade han direkt. Inga större bekymmer.
Sen har hon byggt musklerna snett så hon har mer muskler på vänster sida ryggen än på höger
Några kotor satt nog lite fel dom med för han knackade lite längs ryggraden så nu är hon fri från sådana saker..
Resten av anmärkningarna får jag själv styra upp. Och det kommer jag göra på detta viset.
Kommer sko om henne snarast, korta framhovarna så mkt som möjligt. Sen kommer hon å en ridsko på högerbak så att hon hela tiden får arbeta lite tyngre just där för att bygga upp muskler så hon får jämna muskler för att orka hålla travet bättre.. Hon har varit lite knackig i gången och att hon inte varit 100 % jämn är redan känt. Men efter snabbjobben så har det blivit tydligare och även att högerbakben släpar för henne, begär man sen lite hastigare farter så galopperar hon tillsist.
Så nu blir det några veckor med justeringsarbete för henne så hon kommer tillbaka med full kraft om 2-3 månader..

Torsdag

Jenny drog till jobbet 07. Jag och Sebastian har nyss ätit frukost och kikat ut på solen :)
När vi ätit och vaknat till lite så ska vi dra till stallet och fixa lite där. Transporten måste tömmas för den ska jag ha sen när vi ska till Broman.

Onsdag

Idag har jag jobbat 08.00 till 16.30. Dagen har gått ruskigt fort tycker jag. Sen handlade jag lite och sen drog jag iväg till dagis och hämtade Bella sen åkte vi hem :)
Jag och Jenny har nyss varit ute med Serena och Frilla. Serena fick en skritt tur med rockarden och Frilla var med på släp :) Gick bra..
Imorgon ska Serena ner till Broman för en genomgång. Ska bli intressant att se vad han säger om henne :)
Nu blir det snart mat som Jenny håller på med :) Risotto :) Riktigt gott :)

Härligt väder

Vilket underbart väder.
Idag har Serena varit Ute på en långtur :) hon tränar på bra.

På torsdag ska hon iväg en tur till Broman så vi får gå igenom henne så inte det är några fel på henne.

Denna Onsdagen blir det inga provlopp för oss utan vi kör träning hemma denna veckan och kör provlopp igen nästa vecka!


RSS 2.0