Fredag!

Sjukperioden verkar fortsätta.. Tyckte en sväng på dagen att jag kände mig bättre men nu känner jag att det blir sämre igen :( 
Var ner till Vårdcentralen idag under dagen och skulle fixa sjukintyg till jobbet för idag då, så hade jag tänkt jobba till söndagen. Det gick inte. Läkaren sjukskrev mig 1 vecka framåt och jag fick inte jobba.. Övre Lufvtvägsinfektion hade jag tydligen, vad nu det är.. 
 
Black Illusion har idag varit iväg och kollat sig för eventuell hovböld. Tur där, fanns ingen. Lite sul öm var han och det har nog med att han testades barfota fram på banan senast vi var där.. 
Bra med det är ju att då behöver man inte oroa sig för att det är något värre.. Han vart även vinterskodd samtidigt.. Enda hästen här nu som fortfarande har sommarsulor är Engsättra, det blir nog byte där med till veckan verkar det som :)
 
Blir jag lite piggare någon dag ska jag ut och tömköra Princess har jag tänkt och se hur det går nästa gång. Hon har skött sig jätte bra föregående gånger och hoppas hon gör det igen då :) 

Grattis!

Grattis till min svärfar Freddy som idag fyller 59 år!
Jenny står och fixar en smörgåstårta som vi ska äta sen.
Själv är jag sjuk fortfarande så orkar knappt med mig själv känner jag!

Ha en bra dag


Sjuk!

Är fortfarande inge pigg! Vaknade imorse och kände mig som nått någon kört över!
Fick bli hemma från jobbet!

Nu satte jag på en film för det har tjatats om det här, vad händer när jag satt på en och väntat en kvart? Jo då går folk och lägger sig :) stor ide att tjata om filmer.
Då tar jag väl natts jag med då :)


Uuhhjj

Varit dålig i magen under helgen så jag jobbade inget på Fredag. Igår kände jag att jag börja bli vesen med förkylning och ont i halsen.
Ställde klocksn ändå imorse och bestämde mig för att jobba 09 till 19.15.
Nu däremot är jag riktigt risig, rinner ur näsan ont och slem i halsen och ont i huvudet! Så att jobba bort förkylningen gick inte :(

Nu blir det natta här :(


Lördagens Provlopp

Lördag kl 09.00 ca så kom Stall Mahonys hästbuss med släp och svängde upp på gården här hemma. Då skulle vi alla åka på provlopp i Arvika.. 
Dom hade 2 hästar med och vi hade 2 hästar med..
 
Engsättra och Black Illusion. 
Engsättra anmälde vi till 40-45 tempo, hon fick testa att springa utan skor. Hon gick bra och skötte sig bra, hon sprang nytt rekord med ca 1 sekund. Då var banan även lite tung och hon fick dåligt med fäste bak, kul att hon går framåt såpass bra... 
 
Illusion anmäldes till 22 tempo men efter att det bara vart 2 hästar i det så flyttades vi till fri fart istället för då vart vi 4 totalt. Han sprang på bra andra utvändigt. 600 kvar ca så hade han gott om krafter kvar och jag tänkte han skulle få gå på lite. Men han bröt ner i banan så mkt så att han var inte körbar utanför dom andra hästarna. Blir koll utav honom snarast så får vi se vad som händer efter det.. 
 
Princess har jag inte tömkört mer ännu, ska se om jag orkar göra det snart, känner mig inte pigg alls så får vila upp mig lite grann igen. 
 
 
 
Illusion på övre bilden, 2.a utvändigt. 
Engsättra på undre bilden

Torsdag

Idag är jag ledig och det innebär arbete hemma.

Igår kväll åkte jag till Stall Mahony och köpte hem ytterligare en 800 Kg's bal till hästarna här.

Idag är det tänkt att jag ska tömköra princess igen. hon har blivit lättare och lättare per gång jag gjort detta så hoppas det håller i sig och att hon kan komma tillbaka i vagnen efter det och börja träna..

På Lördag nu så ska vi se om vi kan dra iväg på provlopp en tur. Både Engsättra och Illusion ska iväg då.

Just nu sitter jag med en morgonkaffe och väntar på Björklunds rör som idag kommer och slutför toalett arbetet. Nu äntligen ska vi få in en toalett.. Som vi har krånglat med det och inte lyckats :) Men nu så :) Mer om detta kommer senare :)

Tisdag!

Ny dag nya möjligheter.. 
Idag ska vi ner till Bvc med Sebastian :) Ska bli kul att se vad dom säger nu :) Han har alltid fått så bra beröm för vad fin han är och vad perfekt han växer till sig :) Helt enligt linjen som man ska :) Förvånar mig inte om han snart är It tekniker ;)
 
Princess vart tömkörd igår igen. Denna gången lite längre. Var inga problem igår heller, lite märklig när hon ska börja gå, hon går inte iväg som alla andra utan gör ett litet hopp framåt. Inte konstigt hon blir galen när vagnen hänger bakom om hon tror hon ska hoppa fram första stegen :) Men men strunt samma,  jag kommer nog få ordning på henne till sist. Skam den som ger sig =)
 
Vart tyvärr en strykning i loppet på Färjestad igår som vi hade sett fram emot att se, men det var nog lika bra för jag hade bara förlorat pengar på att spela plats på den ändå så :D 

Måndag

Idag är det Måndag igen. Dagarna går så fort så man hinner knappt inte med.. Här är det som vanligt, jag och Sebastian var först upp. Har tänt i spisen och sitter nu min morgon tur vid datorn :) 
Ska snart få på mig kläder och gå ut till hästarna så dom får lite mat och vatten.. 
 
Ser ut på trädtopparna som att solen kikar fram till oss idag, vore ju skönt med lite sol nu :)
 
Princess ska få komma ut och gå en liten sväng idag också är det tänkt. Hoppas hon sköter sig lika bra som igår då :) 

Tömkörning!

Idag selade jag på Princess igen fast utan vagn, testade att tömköra henne och börja allt från början igen. 
Släppte lös henne så stod hon där snällt så jag gick bredvid henne en vända. Sen tog jag tömmarna och gick bakom och då började hon och skulle backa men hon slutade och gick istället framåt :) Så jag gick med henne en liten sväng då så hon skulle se att allt var bra, hon skötte sig jätte bra.. Nu kommer det bli några dagar ytterligare med tömkörning på henne tills hon sköter sig exemplariskt och inte är rädd för att gå med något på sidorna. Sen testar vi vagnen igen för att se om jag orkat få ordning på detta.. 
 
 
 
Efter detta så drog jag ut på en runda med Engsättra. Hon var sig lik tycker jag. Dags för ett jobb med henne snart så vi får en status på henne var hon ligger någonstans! Jenny hittar inga lopp åt henne....

Söndag!

Veckans tråkigaste dag är här! Söndag är den värsta dagen jag vet.
Uppe först idag med, börjar bli en vana här.
Idag ska jag tömköra Princess och se om det går bättre.

Ska även börja ordna lite där resterande boxar ska byggas.. Jag har ett par ljusarmaturer jag måste få i ordning på så jag får fart på ljuset i stallet :) Finns att göra dygnet runt tror jag om man vill :)

Lördag

Då var det äntligen Lördag och dags för V75. Själv är jag på Ica och jobbar fram till klockan 14.00. Hinner tyvärr inte hem till livesändningen så jag får kolla kl 18 istället.

Efter jobbet ska jag hämta foder och spån som ska med hem.
Sen får vi se vad som händer resten av dagen! Funderar på att börja fixa med ljuset i stallet och lösdriften!

Ha en fortsatt bra dag :)


Avslutningen!

Då var Till Start avslutat!
Roger Walmann var mycket intressant att lyssna på!

Det var även en ny qh sele till utlottning till dom som var med i hela satsningen! På lappen stod det Jenny Ryman. Så den selen kom till oss och den är hjärtligt välkommen!
Behövs när man åker till banan med flera hästar och kan sela klart flera samtidigt!

Jackorna fick vi också och dom var väldigt fina. Bild kommer i slutet av inlägget!

Nu vill vi passa på att tacka alla som var inblandade och drog igång detta projektet, vill även tacka alla som varit hos oss och föreläst!

K-G Holgersson
Roger Walmann
Daniel Schützer
Hästkliniken i Fredrikstad
Hippo
Sven Lindblom

Det är dom som varit och föreläst.

Jackan ser ut såhär:


Härligt väder!

Idag på förmiddagen har jag varit ute med Black Illusion och Engsättra på en varsin träningsrunda. 
Båda tränar på bra. Extra + idag ger jag nog till Svarten som jag tyckte träna på bra trots allt efter att han utgick på Örebro senast.. Var en dålig dag han hade helt enkelt! Nu tränar han iaf helt okey tycker jag och vi försöker planera in lite provlopp nu framöver här.. 
 
Har även andra planeringar just nu om annat så vi får se hur det urartar sig och om det går i lås. Intressant isf. 
 
När vi ätit nu så ska vi alldeles snart bege oss iväg mot Årjäng och fixa lite ärenden där innan vi ska och lyssna på Roger Walmann.. 
 
HA en fortsatt trevlig dag. 

Till Start!

Imorgon är det dags för avslutningen på projektet Till Start! För oss som varit med i hela satsningen så är det äntligen dags att få våra jackor.. 
 
 
 

Final av projektet TILL START imorgon torsdag.

Torsdag den 15 NOV gästas vi av den framgångsrike proffstränaren Roger Walmann. Han kommer att prata om -inkörning -hur man kör häst -unghästkoncept med utgångspunkt från era frågor. Plats: Travmuseet Tid: 18:30 Vi bjuder på smörgåstårta!

Jackorna finns för utdelning till er som är med i hela projektet och SELEN UTLOTTAS bland er. Vore kul om alla kom!!!


Onsdag

Då var det Onsdag och jag är ensam vaken ännu som vanligt.. 
Har gjort mig en kopp varmt skogsbärs Te som jag sitter med framför datan och kikar igenom V65 från Jägersro igår.. 
Läser även igenom Aftonbladet varje morgon!
 
När som helst nu så misstänker jag att Seb vaknar. Han har hostat en hel del inatt och är fortsatt snorig. Segt att bli av med detta. Är väl någon vintersjuka han fått förståss..
 
Igår var svarten ute på en runda, märktes inga fel med honom iaf efter att han fick utgå i Örebro.. 
Princess har fortfarande inte varit i vagn här hos oss, så fort det görs ett försök så river hon halva gården och skrotar en hel del utrustning! Tanken är att vi får börja om från början med henne och tömköra henne igen.. 

Snart Helg!

Då var det kväll igen då! Dagarna går så fort så det är helt otroligt.. 
 
Sitter och funderar! Väntar på att vi ska bjuda hit svärfar så vi får sitta här och prata och ta några öl och ha det trevligt! 
Han är helt underbar den människan. Alltid glad och trevlig när man träffar han och väldigt rolig att umgås med.. Mycket roligt att berätta om.. 
Ser fram emot besök från honom :)
 
Nu har jag värmt en kopp med glögg som jag druckit, väldigt gott. Älskar glögg.. Om någon timme blir det kvällsmat :)
 
Se om jag hittar någon bra film att se på :)

Åter igen!

Idag tänkte jag att jag skulle se om Princess möjligen kunde tänka sig att sköta sig. Selade på och skulle ge mig iväg en sväng. 
Såhär såg det ut efter någon minut:
 
 

Söndag!

Idag har vi kört på för fullt med allt möjligt. 
 
Första boxen står färdig nu, den fick vi klar idag så Illusion test sover den första natten =) Hoppas vi han sover skönt där inne :) Nu drar vi igång fortsatta bygget så resterande boxar också kommer på plats så fort som möjligt =) 
 
Efter detta var klart så åkte vi upp till min Pappa och Ewa. Där stod grytorna på spisen och hela huset luktade härlig mat! Jenny satte igång och bakade äppelpaj och kladdkaka. 
Sen åt vi en underbart god middag tillsammans och hade trevligt,
Efter det så kom min syster Veronica och min broder Stefan samt Stefans tjej Jessica. Då tog vi kaffe och äppelpaj och lite glass och så :)
Mycket trevlig farsdag faktiskt :)
 
Tack till alla inblandade :)

Fars dag!

Idag är det fars dag :) 
 
När jag vaknade så fick jag frukost på sängen av Sebastian och Jenny, trevligt :) 
Sen gick vi ner och drack lite kaffe och pratade.. Jag fick en slips i fars dag present av Sebastian :) 
 
Sen ska vi åka bort till Farsan och Ewa och baka tårta och fira min pappa lite har vi tänkt. Jenny ska baka äppelpaj och ta med =) 
 
Ha en trevlig dag =)

Örebro

Då ska jag skriva några rader angående loppet i Örebro, har inte riktigt hunnit det pga lite tajt schema..
 
 Dagen började ju lite lustigt när vi kom till Örebro. Det skulle spelas på hästen, 
20 plats häst nummer 11 i lopp 10 ! Den är struken vart svaret. Nej det kan den omöjligtvis vara svarade jag för det är jag som kört hit den. Det är jag som strukit fel häst det är i ett annat lopp häst nummer 11 är struken hahaha :) Roligt :)
 
Hur som helst så värmde Jenny hästen. Inte så jättenöjd efter värmningen men efter disskusioner runt detta så kom hon fram till att det var nog ingen större fara för att så här tyckte hon inför loppet på Momarken med och där kom han 2.a. 
Skillnaden denna gången var väl att hon skulle litat på magkänslan och strukit honom från  loppet. Redan in i första sväng så tyckte hon att han kändes rullig och att han inte var alls pigg så hon valde att styra ut till kanten och utgå.  
Så nu blire det veterinärkoll så att allt står rätt till sen lutar det åt att han får gå med i ett provlopp så vi får se hur han fungerar där.
 
Nu blir det ut och fixa på gården :)
 

Torsdag

Idag öser snön ner här! 
 
Spisen brinner och jag sitter med morgonkaffe och kollar nätet :) 
 
Engsättra ska jag ut på träning med idag är det tänkt, Princess ska jag ta och longera lite är det meningen. Sen får vi se vad klockan är för kl 16.30 ska det vara lastat och klart för avfärd mot Örebro. 
 
Startlistan:
 
 
Illusion har varit bra i sin träning och skött sig bra i dom loppen han fått sen han kom till oss så vi hoppas att han gör sitt bästa även idag, det gör han alltid så det tror vi nog.. Vi håller tummarna för honom så får vi se hur det går =) Bra hästar emot idag!

Kvällen!

Idag har vi varit iväg till Stall Mahony och köpt en rundbal på 800 kg som vi rullat ut i hagen här =) Balen var så tung så det vär precis traktorn kunde lyfta den och köra med den samtidigt :) Men Paw fixade till det det perfekt och fick in den i transporten :)
 
När vi kom hem till oss med den så tog vi fram gårdstraktorn ( Johan Jonsson ) och såg till så balen hamnade ute i hagen =) 
 
Ska bli intressant nu att se hur dom klarar sig med en bal på 800 kg istället för dom på 300 kg :) 
 
Nu ska det bli en kopp med varmt te och sätta på tv,n och kolla på Twilight Saga New Moon :)
 
Ha en trevlig kväll alla så hörs vi imorgon igen :)

Äntligen

Idag äntligen ännu ett steg i rätt riktning :) Nya varmvattenberedaren vart inkopplad och det finns nu varmt och skönt varmvatten i kranen :))

Nästa projekt för mig nu är att inhandla en luftvärmepump så att vi får igång riktig värme och slipper använda el-elementen + köksspisen :)
Köksspisen är ändå bra så den kommer jag alltid att elda i men det är svårt att försörja ett hus på den så nu är det element och spis som fixar värmen :) Men det kommer bli luftvärmepump framöver så saker och ting fungerar som det ska göra =)

Onsdag

Jobb på Ica idag 07-15.
Sen blir det några snabba ärende i Årjäng och sen snabba ryck hem!
Ska hämta en ny höbal på 800 kg sen och ställa ut i hagen! Blir intressant att se vad länge dom har att göra med den :)

Imorgon är jag ledig från Ica och det innebär full fart hemma innan vi lastar och drar mot Örebro för trav med Illusion :)

Ha en bra dag alla kära läsare!


Dagiskorten

I Måndags tog barnen kort på dagis =) Båda två klädde sig fina och gav sig iväg :) 
 
Tänkte jag tar och lägger ut bild på båda till barnens släktingar som inte bryr sig om att varken hälsa på barnen eller ens frågar hur det är med dom.. Skäms ni inte?
 
 
Vart jättefina bilder.. 
För att inte prata på Sebastians hår hahaha :) Gud vilken skillnad man ser nu när vi klippt honom :) Han var ju oerhört långhårig märkte vi då :) Men men gullig var han :)

Nyheter!

Lösningen på varmvatten problemet här är nu inhandlat!
En 100 liters vv beredare fick det bli, elektrisk då!
Fördelen med detta är att vi får varmvatten utan att behöva elda före! Drygt på morgonen att gå upp och elda vid 05 för att kunna duscha!

Så nu sköter sig den delen själv


2.a turen

Idag har vi testat att sätta vagn på Princess! Senast gick det inget vidare och idag gick det ännu sämre!
Vi fick iaf på vagnen, sen drog eländet igång.
Hon hoppade, stegrade sig, backade hela tiden! Inte ett enda steg i rätt riktning.
Detta är då en 2 åring som gått premie för ett tag sedan, och nu står vi här med en häst som inte ens verkar vara inkörd!

Tråkigt att hon håller på såhär! Tiden rinner ju som sagt!

Jenny fångade en bild på henne och då såg det ut såhär


Princess

Idag har vi försökt köra första turen med Princess efter premien!
Kan väl påstå att det var precis som att köra in en unghäst.
Stod inte stilla en enda minut och hoppade och stegrade sig hela tiden så grimskaften rök ner från fästena och jag höll på att få skalmen intryckt i bröstkorgen mm.
Trodde dom var inkörda när dom klarat premien haha :)

Vi körde longering på henne istället och vi tyckte att hon vart lugnare av detta!
Mer sådant imorgon så testar vi vagn på söndag igen

 


Bydetrav Åmål

Den 27.de Oktober åkte Jenny och min syster Veronica iväg på bygdetrav i Åmål.. Jenny skulle rida Bend Over där.. Monte lopp 2100m med 20m tillägg. Har inte så mycket att skriva eftersom jag själv inte var med och kollade men dom kom iaf 2.a och hästen gick snabbaste tiden i loppet.
 

Torsdag

Idag har det rullat på för fullt hemma på gården. Jenny gick efter frukost ut med Illusion i vagn och körde intervaller med honom, allt kändes bra och hon var nöjd med honom. Hon tycker hästarna känns bättre när dom gått på lösdrift än när dom hade boxarna. 
Och det är inte omöjligt då hästarna blir friskare och hårdare av att gå på lösdrift. Alltid frisk och härlig luft samt att dom får röra sig mestadels av tiden istället för att stå inne på lite spån lagt på hård betong.. 
 
Efter att dom varit ute så vräkte jag hastigt i mig lite middag under tiden Jenny selade ut Engsättra, sen slängde jag mig i vagnen och ut med Engsättra och intervaller även med henne.. Hon kändes helt okey hon med idag.. 
 
När jag var klar med det så tog jag Princess i grimskaftet och gick till Stall Mahony och fick henne skodd.. Mycket trevligt där som vanligt =) 
Promenade dit med Princess var mindre rolig. Färden började med att hon ryckte av ett grimskaft och en grimma här hemma, när jag väl kom iväg så bråkade hon och stönade hela vägen fram, samma så när hon stod på stallgången hos Paw, då ryckte hon sönder dagens 2.a grimma. 
Till slut vart hon snäll och stod stilla.. 
Sen tog vi en promenad hemåt i mörkret och spöregn och då var hon jätte snäll istället :)
 
Så nu är hon nyskodd och då kommer jag sätta igång träningen igen nu när hon fått lite paus sedan premie loppet.. 
 
Nu blir det en kopp varm Te och se om det är något bra på tv :)
 
Bilder på Princess 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0