Tisdag!

Idag har barnen varit på dagis 9-14.
Vi drog hem och jobbade på här! Fixade deklarationerna och sen drog vi ut med två hästar!
Ruby och Engsättra! Jag körde Engis och Jenny red Ruby!
Vi drog på lite över rakan och Engis drog enkelt ifrån Ruby :) i backen sen så var Ruby den som drog längsta stråt :) engis jobbar på bra och tanken är att hon ska få vara med på mer provlopp nu framöver så hoppas vi att travet börjar flyta bättre för henne nu :)

Runaway går och tar det lugnt, ska eventuellt ut på en joggingrunda på fredag. Sen får vi se vad det blir, har tankarna inne på att ta ut henne i ett montelopp i Norge och se hur hon sköter det! Då kommer jag sätta upp Jenny där, efter det så är det dags för arvika och där ska kag försöka ha henne i bra ordning så hon presterar bra. Lite svårt nu i början innan man kommer fram till vad som funkar bäst i loppen för henne! Men det kommer att bli bra bara jag får allt att flyta på :)

Önskar er alla en fin valborg :)


Måndag!

Idag har jag jobbat hos Stall Mahony!
Jag körde 4 hästar i ösregnet!
Almerfaks, odds on moss, julius Star samt vanilla Racer!
Väldigt fina och trevliga hästar att jobba med allihopa :)

Sen bar det iväg hem igen :) så nu har jag precis landat i soffan och fixat min deklaration :) godis och film nästa :)


Söndag

Sådär då har jag tid att skriva lite!

Lördagens B-lopp gick inge vidare! Runaway gick i första loppet. Otroligt het i värmningen, 2 omstarter innan vi kom iväg så hon slösade bort väldigt mycket kraft och energi på det. När loppet väl gick iväg så gick hon iväg bra från 4.e spår. Men när jag la ner henne i rygg så ger hon sig. Jag får henne inte att springa med bra i ryggar. Över upploppet gick hon för fullt och tog ikapp många meter!

Sen var det dags för svarten och han galoppera bort alla sina chanser redan efter 600 m. Gick bra efter galoppen men kunde inte ta ikapp allt!

Idag har vi haft 2-års kalas för Sebastian. Stort tack till alla som kom hit och firade honom och tack för alla fina presenter ni gav honom! Han vart jätteglad för dom :)

Bild: Sebastian testar sina nya saker!


Torsdag

Usch vilken eländig dag, suttit i Årjäng största delen av dagen och det säger väl allt.
 
Jag och barnen har även varit hos min mormor en sväng och fikat lite, hon hade en present till Sebastian som fyller 2 år på Söndag =)
 
Lördag bär det av mot Årjängstravet för B-Lopp med 2 hästar. En för monteloppet och en för sulkylopp. 
Under kvällen har jag varit ute med Runaway en sväng, hon känns väldigt fin i träningen fortfarande så galoppen i loppet har iaf inte med hästen att göra utan det var helt enkelt ett trångt spår samt störningsmoment på vägen. 
På Lördag kommer hon med på B-lopp iaf och går allt som det ska så tror jag hon kommer göra ett bra lopp faktiskt :) 
Svarten går ut i monteloppet och det ska bli lika intressant där med. 
Känns som vi har fin form på hästarna nu iaf så det är bara denna oturen i loppen som ska släppa nu så rullar det snart på =)

Onsdag!

Idag har jag varit lite överallt känns det som! Jenny jobbar delad tur så körde henne till jobbet till 07.00! Sen drog jag rakt hem och slog på skorna på Runaway, jenny hämtades sen hem igen och då drog jag till Stall Mahony och körde en 2 årig hingst E Credit Winner! Kanon fin häst att köra! Sen börja jenny jobba igen och då åkte ja hem och tog hand om barnen :) så nu har jag precis gjort klart hästarna för natten och satt mig vid tv och ska se på V86 innan jag hämtar hem jenny igen vid 22.30 !
Dagen har gått åt får jag nog säga :)

Hejj svejjs alla

Bild: Cashen som jag var ute med :)


Tisdag

Barnen var inte pigga idag så det vart inget dagis för dom. Dom fick vara hos min pappa och Ewa istället under dagen.. 
Jag och Jenny har jobbat hos Mahony idag, jag körde 3 hästar där. Mycket trevlig dag faktiskt. Jag ska jobba där imorgon också några timmar .
 
Svartens lopp på Färjestad gick tyvärr inte så bra, han galoppera från start och vart diskad.. Han var bra i värmning och provstart, väl i start så vart han nog helt enkelt för laddad.. Han kommer gå bra nästa gång han kommer ut 
 
Nu ska vi äta lite godis och slappa här för klockan ringer tidigt imorgon då vi ska åka mot Edane 06.30 och lämna Jenny på jobb där.. 
När jag kommer hem därifrån ska jag ta och slå på skorna tillbaka på Runaway =)

Runaway--> Årjäng

Vart galopp för Runaway igår på Årjäng.. Hon såg kanon ut i värmning och provstart tycker jag. Många andra som tyckte hon såg fin ut och hon var spelad till 8 ggr pengarna. 
Tyvärr så voltade hon från spår 5 och fick lite bråttom iväg så hon galoppera där. Hon kom ifatt fältet och ut på sista bortre när Paw skulle börja köra med henne så var det några andra som galoppera och de drog stopp i ledet och då fick hon galopp igen och han körde av henne istället.. 
Nu ska jag få på henne sina skor snarast och så får hon gå i hagen några dagar så kör vi igång på nytt så kommer hon ut på banan igen om ca 12-14 dagar och då kommer hon gå felfritt!!
 
Idag ska vi ner till banan med Engsättra på förmiddagen och se vad hon kan, sen blir det full fart hem och lasta om och ta med Svarten och styra mot Färjestad :) 
 
Bilder från travet igår... 
 
Fotona är tagna av Nelly Jernberg
 
 
 
 

Lördag

Idag har jag varit ute en kort tur med Runaway och kontrollerat så inte det är några konstigheter med henne inför morgondagens start på Årjäng.. Allt känns bra hemma iaf och hästen är pigg och fräsch! 
 
Det jag ändrar på imorgon är att hon kommer gå med lätta boots bak. Eventuellt kör vi henne barfota, det får vi se efter värmning hur det känns.. 
 
Ska bli oerhört intressant att se hur hon går nu efter förra loppet. Hon har känts bättre i träningen efter det loppet och hon bör ha gått framåt med det i kroppen tycker jag. Men det får vi facit på imorgon det :) 
 
Imorgonbitti får jag gå upp i tid och packa klart det sista och ge henne sin mat :) Sen får hon gå ut ensam i en hage i väntan på att vi åker så hon får röra sig lite.. 

Onsdag

Idag har det blåst storm här nästan hela dagen!
Jenny har jobbat och jag har varit med barnen på dagis 9-12
Idag fick jag testa att gå ifrån lillen på dagiset så han skulle vara där utan mig. Pytte lite grin, sen sluta han direkt och allt gick jättebra :)

När vi kom hem så tog vi tårtan med och åkte bort till Mahony och firade Jenny lite ihop med dom :)

När Jenny kom hem så drog jag ut på en runda med Runaway! Hon tränar på bra, lite störande bara att allt bredvid vägen är farligt så det ska gå kors och tvärs över vägen om något syns mer än det gjorde senast :)

Imorgon är det dags för Årjäng igen! Tur man är stenrik så man kan sitta och köra fram och tillbaka dit hela tiden!

Nu blir det natta :) sov gott alla

Bild: Jenny tränar dressyr med Runaway


Start!!

Så då var det dags igen.
Runaway kom med i en P.21 på Årjängs Premiären nu på Söndag. 
Hon startar från spår 5 och loppet är 2140 m. Denna gången har jag satt upp Paw Mahony så får vi se hur det blir.. 
Hästen känns bra i träningen efter loppet på Bjerke och jag tror hon kommer prestera bättre denna gången, samt att nu är det medel och det är hon mer gynnad utav än 1640.. 
 
Startlistan:
 
 
På Måndagen efter så är det dags för Svarten att starta, då åker vi till färjestad istället. Han ska starta i ett monte lopp där. 2140 m Auto och han har spår 4 där. 
Jag körde intervaller med han i Söndags och då kändes han bra. Nu är detta första starten efter sjukdom så vi får se, behöver säkert springa något lopp innan han kommer igång riktigt igen. Men intressant att se..  
 
Startlistan:
 

Tisdag kväll

Tisdag idag och det har varit fint väder och Jenny fyller 26 år =) Grattis till dig börjar jag med =) 
 
Jag har varit och hämtat hem Saaben idag från Helsingborg. Jag och två kompisar åkte från arvika 02.00 natt till idag ( Tisdag ) vi anlände väl ca 07.20 där bilen stod, vi vände hemåt på direkten och var hemma tillbaka i Magnskog någon gång efter 14.00 om inte jag helt har fel =) 
 
Direkt jag kom hem som firade vi Jenny med tårta och presenter :) Hon hade bakat en smörgåstårta under dagen som vi åt, kanon god.. Efter det så bakade hon en "vanlig" tårta också :) Vet inte vad det var för tårta så därför skriver jag vanlig :) 
Jag har inte sovit en blund på hela natten så nu börjar det bli segt här känner jag, ska bli slappt nu kan jag lova för till morgon bär det av mot dagis igen för att fortsätta inskolningen.

Mix Trav

I Söndags var vi i Årjäng på Mix Trav!
Bella var anmäld till sin första tävling!
Hon började med precisions körning! Då hade dom ställt upp en bana av koner, då gällde det att komma runt så snabbt som möjligt med så lite rivningar som möjligt! Bella rev där 4 koner och fick 20 sek tillägg! Hon slutade 6.a

Sen var det dags igen men denna gången ridning! Nu red hon runt bra och rev inte en enda kon. Duktigt! Hon kom 6.a även där!

Dom deltagande fick fina priser.

Såhär såg bellas priser ut:


Fredag kväll!

Då var det återigen helg då :) 
Idag fick vi oväntat besök verkligen här =) Först kommer pappa och Ewa åkande uppför backen här och hälsade på :) Strax efter kommer min kusin Roger och hans familj hit och hälsade på :) det var riktigt roligt faktiskt för dom ser man inte så ofta.. Han hade med sina 2 barn Simon och Markus också så de lekte tillsammans med Sebastian :) 
Vi vuxna tog en kaffekopp och pratade lite undertiden =) 
 
Vi ska ta och åka ner till dom nu någon dag och hälsa på och se hur dom har det hemma hos sig :) 
 
Nu regnar det här så då kan man väl lugnt säga att svenska våren är kommen. Nu kommer det regna konstant fram tills det är dags för snön igen i December =)
 
Jenny har varit ute med Engsättra och Svarten idag. Hon verka nöjd med dom båda. 
Själv har jag inte kört någon alls idag, gjort lite ärende och varit på inskolning bara sen har det varit ganska lugnt :)
 
På Söndag nu så ska Runaway ut och jogga lite lätt så får vi se hur hon känns efter loppet.. Hon verkar pigg och glad iaf så loppet har nog gett henne lite iaf hoppas jag :)
 
Nu blir det tv och lite godis här så ha en trevlig Fredag/ helg alla :)

Torsdag

Idag har det inte blivit så mycket gjort här hemma!
Jag håller på att skola in barnen på nya dagiset!
2 dagar har vi varit där nu, det verkar väldigt bra där, ett fint dagis och bra fröknar!

På Lördag är det V75 på Färjestad. Jag funderar på om jag ska ta mig en tur dit faktiskt och kolla på det!

Engsättra har sparkat Ruby så hon är halt, går åt rätt håll nu men lite svullen är hon.
Fortsätter hon sparka dom andra hästarna så blir det egen hage för henne så fort tjälen går ur backen. Inga halta hästar i onödan.
Banorna börjar ta form och man kan börja köra jobb nu framöver, härligt!

Vad det gäller Runaway så får jag se hur det blir med lopp nu, dåligt med poäng och svårt att komma med, men det körs B-Lopp i Årjäng den 27.de nu så hon får gå ut där om inte det blir något lopp med dåligt anmälda i så hon kommer med!

Bild: Seb på nya dagis!


Ny tröjja!

Köpte mig en ny tröjja häromdagen!
Det är en match tröjja från New York Rangers med Nr 30 på :) henrik Lundqvist!
Han är målvakt i Rangers!

Va tycks??


Resultat!!

Då var man hemma från Bjerke och fixat klart stallet för kvällen!
 
Vi vart helt utan prispengar/poäng idag. Men som jag sa tidigare så var det bra hästar emot, Hon är seg från start, absolut ingen snabbloppare så hon vart ju släpande. Men hur som helst så är jag nöjd över hästen för hon kämpade på bra, klockren i travet och gick även nytt rekord.. 
 
Eftersom det var första starten med henne för mig så är jag nöjd att jag fick henne att sänka rekord, hon kunde inte gjort det så mycket bättre idag då hon inte gått på banan på över 2 månader och miste sitt förberedande snabbjobb då Färjestads banan var stängd och Arvika banan för dålig.. 
 
Med detta loppet i kroppen och bättre distans nästa gång så tror jag faktiskt att det ser bättre ut då :)
 
Nu ska det bli slappa på soffan och bara ta det lugnt.. 

Måndag kväll!

Då har vi äntligen fått komma in.. 
Runaway har varit hos Mahony och blivit omskodd med sommarskor inför morgondagen, sen vart det hem igen och pyssla om henne ordentligt så hon är på toppenhumör imorgon när hon ska tävla.. 
 
Jenny har friserat henne så hon vart fin =) 
Nu står hon inne med lindade ben och njuter av sin kvällsmat.
 
Nu är det bara att hoppas att hon gör det bra imorgon. Det är bra hästar emot och dom har alla gått snabbare än henne. Vi startar från spår 10 bakom bilen så läget är inte det bästa, men hästen är inte startsnabb så jag tycker inte det gör så jättemycket men hon kommer säkert släpa en bit i starten om dom öppnar fort.. Men är allt som det ska och hon kämpar så är hon stark så vi får hoppas hon ger gärnet till slut!
Nöjd är jag om hon springer på bra och inte gallopperar för mig, hon behöver nog något lopp i kroppen för att komma i form.. 

Lördag!

Solen skiner för fullt och jag håller på att fixar frukost till familjen. 
 
Idag har jag tagit ledigt från allt för jag ska på kalas och fira min Pappa som fyllt 50 år.. 
Så mina bröder kommer upp hit mellan 12-13 ca idag så ska vi dricka lite öl och sen går vi till kalaset och äter tårta och firar med släkt och vänner sen på kvällen blir det fest med öppet hus :) 

Onsdag!

Vilken underbar dag, strålande sol hela dagen och allt har handlat om häst träning för min del. 
Jenny var sjuk imorse så hon fick stanna hemma från jobbet och vila sig.. 
Jag har kört 4 av våra hästar här idag.. 
 
Engsättra:
 
Jenny ändrade lite på hennes utrustning idag och det fungerade bra, mycket finare att köra nu när inte hon låg på så otroligt mycket.. 
 
Ruby:
 
Tränar på bra men är så oerhört lat så ett steg mer än nödvändigt förekommer inte för henne :) ( Hon kan om hon vill ) 
 
Svarten:
 
Han är klar med sina mediciner nu och tränar på oerhört bra, känns som en dröm att vara ute och köra honom, intressant när Jenny anmäler ut till lopp nu framöver och se vad han gör :)
 
Runaway:
 

Henne tryckte jag på lite extra med idag för att se så hon sköter sig nu när det närmar sig start! Hon travade klockrent och drog en repa på 1.29 på ett bra vis.
 
Loppet:
 

 
Så ser loppet ut som hon kommer ut i. Det blir den 9.de April på Bjerke. 
Som vanligt så är jag oturens man med spåren och får bakspår. Just i detta fallet spelar det inte mig någon roll för min häst är inte startsnabb så det blir bra att få en rygg att gå i. Sen är det debut för henne på banan sen hon kom hit och är ju behandlad och fräsch nu så vi får se vad hon kan åstadkomma.. 
 

Tisdag

Idag var det meningen att jag skulle till Färjestad travet med Paw Mahony. Men så vart det då inte eftersom banan var stängd =) 
Då tog jag istället och körde Runaway här hemma, efter det så körde jag en tur med Ruby :) 
 
Nu har jag precis avnjutit en underbar sallad som Jenny fixade till :)
 
Jag anmälde även Runaway till lopp på Färjestad, anmälan gick ut idag och det fanns ingen chans att komma med för hennes del =) Testar Norge istället får vi se om det ger bättre tur där :)
 
Nu har jag badat Sebastian och han ska sova om ett litet tag.. 
 

1.a April

Ja idag är det ju lögnernas dag så jag har bestämt mig för att jag ska inte tro på någonting förän imorgon :) Jag är expert på att bli lurad konstigt nog.. 
 
Runaway sov gott inatt på sin nya sovplats :) Jag fick ju klart ännu en box igår under dagen så den vart Runaways då =) Nu är det bara att börja på nästa box då och se vem som får den :) 
 
Förövrigt verkar det bli en fin dag, Jenny jobbar och jag och Seb är hemma själva vilket innebär lugn och ro :) Bara vi får smälta frukosten nu så ska vi ta på oss och gå ut och jobba på lite =) 
 
 

RSS 2.0