Lördag kväll

Lördag kväll och vi har precis kommit hem från Årjäng. Jennys farmor och hennes man var på beök hos Freddy så vi åkte dit och umgick lite med dom under dagen då.. Vi vart bjudna på Restaurang och fick oss mat mm där. Mycket god mat och trevligt sällskap. 
Efter det så vart det kaffe och tårta hemma hos Freddy ( Svärfar ) 
 
Nu är vi hemma och jag har precis gjort i ordning Seb för kvällen, sen ska jag sätta mig och kolla igenom dagens V75 faktiskt och se hur det gick där idag!
 

Fredag

Full fart mot helgen säger man väl idag =) Fredag och grått och tråkigt väder. 
Hästarna äter på för fullt ute i sina hagar. Svarten har haft oturen på sin sida idag och lyckats skada sig på insidan bakbenet. 
Jag har tvättat och lagt om det nu så får vi hoppas att det blir bra så snart som möjligt :)
 
Jenny jobbar långtur idag 08-20.00. Körde ner henne till jobbet imorse så drog jag och barnen hem sen. Dom fick se en barnfilm innan vi drog igång så tog jag mitt morgonkaffe undertiden :)
 
Nu ska vi dra te affären och inhandla oss något att äta. Får bli något enkelt då eftersom det är jag som ska tillaga det idag :)

Onsdag

Fint väder idag, dock kalla nätter så jag misstänker det är dom sista "sommar" dagarna vi får nu så smäller hösten till så det dundrar om det sen :) 
Jag har varit ute på långtur med svarten idag, han tränar bra. 
Jenny skodde undertiden Ruby, för att vara första gången så vart det riktigt bra :) 
Jenny har jobbat 12-21.30 idag så vi ska alldeles strax dra och hämta henne så hon tar sig hem. 
Imorgon ska jag byta skor på Runaway så hon får av sig tävlingsskorna som sitter på bak. Vill inte träna på dom hemma så det är bäst att få bort och på med träningsskorna igen. Ska även få till så hon blir skodd nu någon dag framöver här så även hon blir i ordning runt om. 
 
Carmen har tränat på bra och imorgon utökar vi hennes träning så hon kommer gå längre pass, med längre menar jag inte 1-2 mil och sånnt utan det kommer bli 1 varv på slingan och det är väl ca 5 km :) Återigen så är det en väldigt duktig och vettig häst som lär sig allt väldigt snabbt och enkelt :)
 
På återseende =)

Tisdag kväll

Kvällen äntligen här. 
Full fart idag. Carmen har blivit skodd för första gången i sitt liv, några små ryck men annars kanon snäll :) Nu är hon så fin på fötterna så =)
Engsättra har gått intervaller idag. Jag har även kört lite med röjsågen här idag efter vägen, hann dock inte klart idag heller för jag blir störd hela tiden när jag ska göra något :( 
 
Min pappa har varit här och kapat till golvlister som jag spikat på plats i hallen här. Någon dag nu MÅSTE jag rensa ut kammaren och börja lägga nya golvet där så det blir i ordning där någongång. 
 
Nu blir det lugn och ro i soffan och fundera på hur jag ska lägga upp allt framöver här för att allt ska klaffa på bästa möjliga vis hela tiden!

Resultat Färjestad!

Då var försöket till Diamant Stoet över! Det vart ingen succé direkt och det vart ingen finalplats heller!
Hästen har tränat kanon inför detta loppet och laddat fullt ut för att få gå vidare!
Flera bra hästar var strukna så det såg bra ut på förhand. Hästen värmde bra och såg fin ut i provstarten.
Starten gick och Runaway lades ner på innerspår direkt, togs ut igen efter ca 500 m och hade då 2.a utvändigt resten av resan. 700 kvar när tåget gick så valde Paw att sitta kvar med henne och därmed förlorades allt vad chans hette, runa kan inte speeda och det gick så sakta första 1000 så skulle hon ha en chans skulle hon gått med i 3.de då de andra gick iväg.
Efter loppet var pulsen inte alls hög och hästen slutade flåsa efter bara en liten stund!
Hon kommer igen om 14 dar och då ska hon få revansch !

Ha en trevlig dag :)


Söndag

Idag är det Söndag och det kan man tycka är skönt så helgen är slut!
Jenny var på klassfest i Årjäng igår så hon övernattade hos sin pappa inatt. Jag åkte upp och hämtade hem henne idag så nu är det fullt tjat igen  : = )
 
Imorgon är det dags för Färjestad med Runaway. Försök 1 till diamantstoet.
Spår 2 har hon i volten. 5 hästar på start och resten står på tillägg. Största hotet tycker jag är nog Clara R.C som startar 20 m bakom Runaway. 
Dock tror jag Runa har stor att vara bland de 3 första om hon bara sköter sig och inte hittar på några dumheter.. Men som sagt nu är det riktigt bra hästar att tävla emot så jag är nöjd bara hästen springer och gör sitt bästa. Jag har varit nöjd med henne i träningen hela vägen hit, jag körde några intervaller med henne under veckan eftersom det nu vart 3 veckor mellan starterna. Hon kändes kanon fin i dom intervallerna och även så sista lugna turen så var hon riktigt fin.. 
 
Nu ska jag se om det blir en film att kolla på här =)

Lördag

Livat i hagen idag minsann när jag släppte ut hästarna. Det gick i 200 fram och tillbaka för dom och hoppade och slog bakut och frustade haha =)
 
Jenny är åkte med Mahony till Hagfors nu på morgonen. Hon ska rida 2 hästar där. Ett kval och ett vanligt B-Lopp. 
Kvalhästen såg väl inte så värst ut, där får hon nog vara glad om hon klarar kvalet ens :) 
Den andra. Xzibit Avant är det väl spets och slut med =) Får hoppas det går bra. 
 
Nu blir det till att få ut 3 nya höbalar ur transporten.
Sen stan en snabbis och handla lite. Sen ska vi nog dra till min far och kolla V75 tror jag :)
Ha en fin förmiddag

Torsdag kväll!

06.10 började kl skrika imorse, då var det dags att köra Jenny till jobbet.
Sen hem och äta frukost med barnen för att sedan lämna dom på dagis kl 09.00, under tiden åt hästarna sin frukost.
Ingen häst har tränat idag, destu fler imorgon då.
Veterinären har varit här och kollat igenom Ruby under eftermiddagen. Lite skavanker där som nu är fixade, så nu är det bara hoppas det flyter i rätt riktning för henne framöver!
Imorgon bär det av för ett lass hö är det tänkt! Sen är det helg igen!
Under helgen ska jag försöka lägga hall golvet om jag får vara ifred såpass länge!

Ha en trevlig kväll!


Som nytt!!

Idag har jag målat klart verandan på utsidan iaf :) vart vit och fin precis som en ny !
Nu måste jag köpa mer färg så är det dags att måla insidan också!
När detta är klart så ska även balkongen fräschas upp en aning :)


Tisdag

Idag har jag påbörjat målning av verandan :) kom en liten bit innan det var dags att gå in och börja med middagen iaf, mkt målande och jag kommer få måla 2 ggr innan det täcker 100 %..
Ska försöka hinna klart utsidan imorgon eftermiddag


Resultat Färjestad

Monteloppet på Färjestad var en ren besvikelse att titta på. Öppnade första 500 på tiden 1.25 och varvet gick på 1.21
Med dom tiderna finns det inte en chans att ta in något i slutändan så Jenny och Svarten hade inga möjligheter att komma framåt tyvärr. Vart iaf en 7.de plats och en matlapp med hem!
Nytt montelopp i sikte för dom! Hoppas på bättre fart då!


Måndag

Full fart här idag för att hinna med allt innan vi lastar Svarten och drar mot Färjestad på trav.
Jag började att köra Carmen! Hela rundan idag i trav, har varit en del passgång för henne men inte idag. Jätteduktig :)
Sen tog jag Ruby. Tränar på hemma för fullt, känns ok!

Jenny har skott i ordning Svarten undertiden och fixat med honom, samt fixat i boxarna inför ikväll !
Nu ska jag snart köra Seb till Ewa för han ska få vara hos henne ikväll :)


Färjestad!

Imorgon är det dags för trav på Färjestad. Svarten ska starta i montelopp nu. Det är första monteloppet på 2 månader nu så det ska bli intressant!
 
Han har tränat på bra hemma och Jenny var nöjd med han i senaste intervall passet!
Bra hästar emot imorgon så någon vinstchans har han nog inte, men springer han på utan att krångla med att galoppera så finns det iaf plats chans för han. Hästen gör bra lopp för det mesta och kämpar alltid ända till linjen.
 
Startlistan:
 
 

Fredag

Idag har det varit full fart här hela dagen. Imorse när jag vaknade så stod elektrikern redan i stallet och fixade med det sista som han inte hann med igår. Nu är det klart och allt var kanon snyggt och bra.
 
Sen drog jenny ut och red några intervaller på svarten. Hon var nöjd med honom. Som sällskap fick hon ett kallblod som också var nere för intervaller =) Jag bytte skor på runaway under tiden så hon skulle få bort dom dåliga bakskorna. 
Sen drog jag ut med henne på en träningstur också, hon tränar strålande och allt flyter på som niagarafallet med henne :) Oerhört nöjd med hennes träning just nu!
 
Kenny och Nova kom upp också och var här ett tag, Kenny röjde lite ogräs med röjsågen så det ser lite bättre ut runt stugan och stallet. 
Barnen fick sig några ridturer på Ruby, det verkade som dom tyckte detta var kul för Nova ville inte så jättegärna åka hem sen =)
 
Nu ska det bli en Fredags bira här och bara må gott :))
 
 

Torsdag

Idag har det varit full fart!
Barnen har varit på dagis. Jag och Jenny körde en långtur med Engsättra och Ruby!
Imorse kom det elektriker hit och fixade lite. Ny el i hela stallet, en jordfelsbrytare kopplades in samt 2 nya lampor i selkammaren! Klockrent arbete!
Sen drog vi och hämtade hem 350 kg havre så nu klarar vi oss ett tag på det också.
Imorgon kommer min bror hit med sin dotter Novalie som ska få rida lite. Han skulle ta med Röjsågen så jag skulle få röjt nedanför verandan. Kommer bli kanon snyggt!!

Nu är det Jönssonligan som gäller!


Onsdag

Idag har jag jobbat på för fullt här hemma!
Vi körde Runaway och Svarten imorse. Båda tränar på riktigt bra!
Sen drog vi ner till stan och uträttade lite ärende.
Jag hyrde mig en grävare för att kunna gräva i ordning för nya bygget som ska bli här! Ny lösdrift är det tänkt att det ska bli!
Var riktigt skoj att gräva. Skulle även ha dikat efter vägen här men jag har ingenstans att göra av jord massorna så det går inte!

Grävaren :


Tisdag

Jaha idag är det Tisdag.
Jenny har jobbat och jag har varit hemma med barnen. Har inte hänt så jättemycket här idag, barnen hade inget dagis idag så då är det svårt att få något gjort här. 
Imorgon däremot ska dom på dagis och då är det full fart här hela dagen. 
Carmen skötte sig kanon igår då hon var ute på tur igen, mötte en moped och sprang på ny väg utan strul. Otroligt snäll och lättsam häst. 
 
Förövrigt idag så har jag köpt Runaway så nu är hon min för resten av hennes tid =) 
 
Vi tog en tur till Karlstad med bilen också idag, gick ganska segt att åka dit när inte man kan gasa med den, tog oss 2 timmar ca tror jag det vart. Körde en felsökning på den och fick fram felet där. Så nu går den klockrent ett tag till tills nästa gång den får för sig att krångla. ( Satans dret bil ) 
Stort tack till Micke som hjälpte oss med detta :)
 
Nu blir det lugn och ro ett tag. 
 
Hörs imorgon =)

Carmen

Idag har Carmen varit ute på tur igen. Idag ökade vi längden lite, lite grann för henne. Hon sköter sig klockrent och vet vad hon ska göra. Snäll och klok häst som lär sig snabbt och gör allt enkelt för sig själv.
Idag var 3.de rundan för henne i vagnen och vi passade på att trava lite ibland. Hade lätt för att falla över i passgång men vad gör det när man är 1 år och varit i vagn 3 ggr? Men när hon väl travar är det kanon fint trav i henne.
Så vi kör vidare med henne så får vi se var vi hamnar, snart ska hon få besöka hovslagaren så hon får skor på fötterna också!
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 

Lastbil!

På Lördag morgon åkte jag, Sebastian och Izabella med min pappa i lastbilen! Barnen satt som 2 ljus och kollade ut över vägen! Så stort hade dom aldrig åkt tidigare!
Det var riktigt kul att åka med faktiskt!


Lördag

Idag har det varit tråkigt väder mest hela tiden.
Jenny jobbar 12-21.30 idag så just nu står jag utanför hennes jobb och väntar.
Jag och pappa försökte spela V75 idag. Körde 3 hästar valda av Raffe och resten tog Harry ut, varken Raffe eller Harry kan spela på hästar kan jag nu intyga. Fel hästar bara ramlade in.
Ska nu bli väldigt skönt att komma hem och krypa ner under täcket och sova!
Nattie alla där ute !


Fredag

Fredag kväll och det är dags för en ny helg!
Barnen har varit på dagis och fortsatt sin inskolning idag på förmiddagen. Under tiden så körde jag Engsättra och Jenny red Ruby. Engsättra känns helt okey hemma i träning, varför hon inte fungerar bättre i loppen har jag faktiskt ingen aning om.. Får köra vidare tills man hittar rätt där antar jag!
Ruby vet jag inte så mkt om idag, såg fin ut i en intervall tillsammans med 2 Mahony hästar över rakbanan..
 
Efter allt detta var vi ner till våran hö leverantör och fixade med mer hö. vårat tidigare parti tog slut så vi kollade över för nytt.. Med så bra leverantör så var det inga problem utan vi fick mer hö med nästan samma värden så våra hästar kommer inte påverkas av detta bytet, och nu fanns det väldigt mycket så jag ska ringa ner och boka upp så mycket det går utav detta!
 
Nu blir det film här så ha en trevlig kväll alla !

Torsdag

Idag är det Torsdag och barnen är på sitt nya dagis!
Igår var vi på Bjerke med Svarten. Han såg bra ut, men efter ett lopp i dödens så höll han till sista pengen.
Att han inte klarar dödens ett helt lopp viste vi redan från början. Körande Ulrika Axelsson skulle testa för ledning, ledaren ville dock inte släppa ifrån sig den så svarten vart kvar i dödens och sen fanns det inga möjligheter att komma ner i rygg ledaren ! Bättre lycka nästa gång där!

Carmen Lill!

Carmen Lill är nu i vagn!
Körde henne idag för andra gången med vagn bakom. Riktigt duktig och lättlärd tjej som inte gör stora felen.
Ännu ska man inte ropa hurra men såhär långt allt väl med henne!
Hon körs igen om ett par dagar !


4.e Raka segern

Igår var det Biri som gällde, startade Runaway inom V75 där. Hon startade i dagens sista V75 lopp Böckmanns lopp var det. Loppet var över 3100m och Runaway hade spår 1 i volten.
Hon drog iväg till spets direkt och väl där så var loppet i hamn. Paw ökade succesivt tempot hela tiden och fullständigt grusade loppet för tilläggshästarna. In över upploppet var det ingen som hade en chans att utmana Runaway utan hon gick undan till en enkel seger värd 75 000 NKR. 
 
Bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 

V75!

Idag bär det av mot Biri och V75. 
För er som inte sett startlistan så kommer den här under:
 
 
Runaway fick ett bra spår. Klarar hon hålla ledningen? 
Några bra hästar med här idag men loppet är utstakat ganska fint för Runaways del, tilläggena haglar tätt och hon står på start med 4 hästar. Ingen på startlinjen kan utmana henne om segern. ( Tror jag) Dom farligaste hästarna är Nr 10, 12 tycker jag.. Men King creole har 40 m tillägg på Runaway och han ska vara bra om han ska ta ikapp samt runda fältet till seger! 
Jag tror Runaway kommer sluta bland dom 3 första idag om allt går som det ska :)
 

Ursäkta!

Kom på att jag glömde skriva vad Jenny gjorde idag. ( Eller blev påminnd om att jag glömde) Hon jobbade hos Paw 7-14.30 ca tror jag det vart. Sen kom hon hem och tog en ridtur på svarten, sen tog hon en ridtur på Engsättra. Inga klagomål  över dom 2 iaf så det var nog bra med dom! 

Fredag!

Idag har det varit full fart hela dagen!
Sebastian har jag skjutsat till Kenny och Nova! Bella har jag skjutsat till Årjäng, sen full fart hem och börja här!
Jag började med Ruby, pigg och framåt är hon men behandling blir det där! Dåliga bak knän på henne.
Sen tömkörde jag Carmen idag, hon går fort framåt. Sköter sig exemplariskt och är väldigt lättlärd, är i vagn nästa vecka!

Imorgon startar Runaway på V75! Detta blir min absolut första V75 start som travtränare någonsin. Ska bli riktigt intressant faktiskt att se hur det går. Var även ut med Runa på ett varv på slingan idag för att se så inte det finns några konstigheter med henne inför starten imorgon.
Nu blir det sova, upp tidigt och dra igång med allt här samt fixa dom sista sakerna inför Biri :)


RSS 2.0