Torsdag kväll

Då är snart denna veckan med slut!
Idag har jag och Sebastian varit ute en del och fixat. Jenny har jobbat. 
Vi åkte ner till bygghandeln och fixade lite mer material hit som vi behöver.. Sen drog vi en tur till affären också :) 
 
Inga hästar hann vi träna idag, jenny slutade försent så mörkret hann ikapp oss :) 
 
Princess kommer jag tyvärr stryka från vadljungens istrav, hennes träning har inte fungerat alls, har inte kommit ut med henne nästan något alls sista 2 veckorna pga olika saker.. Då skjuter jag istället upp hennes istrav till längre fram. Känns inte rättvist att ta ut henne när hon inte förberetts ordentligt för det.. 
Ser istället ut som att jag kommer köra Ruby Frontline i det loppet.. 
 
Runaway däremot kommer ut, hon sover i box inatt istället för lösdriften, nu laddar vi batterierna för fullt på henne och hoppas hon går ut och gör en bra prestation på Lördag.. Hästarna i loppet är bra, och min häst kommer ut och gör första loppet sen hon kom hit. Tror och hoppas att hon gör bra ifrån sig iaf :) Detta är ändå en uppladdning för kommande montelopp som jag tänkt anmäla henne till på Momarken framöver :) 
 

Tisdag

Vilken underbar dag =) Solen skiner och snön tinar bort :) 
 
2 hästar har jag varit ute med hitills idag..
 
Runaway tränar på helt okey, Lite känslig för allt som finns bredvid henne på vägarna så det kan gå lite vingligt med henne :) Hon är anmäld till istrav till helgen och kommer gå ut i monte loppet där, Jenny rider. 
 
Startlistan: 
 
 
Så ser loppet ut för henne.. Spår 2 är ett bra spår och dessutom Jennys favorit spår! Dom 2 hästarna som är emot är ju bra hästar, och Mellby vet jag har gått bra nu i flera istrav i monten. Bally's Smash vet jag inte så mycket om men han har tjänat en del och gått fina tider, han står 20 m tillägg på min häst.
Jag vet iaf att min häst är stark och uthållig, däremot så är det första starten vi gör med henne överhuvudtaget så jag är nöjd om hon sköter sig och springer på bra :) Sämst 3.a iaf så hon får ett pris iaf :)
 
Sen har jag även anmält ut Princess till lopp.
 
Startlistan:
 
 
Spår 6 har hon. Detta är alltså nu inget som hon går ut och vinner. Tvärt om, jag skulle tro att hon kommer total sist. Anledningen till att hon är med är att det ska vara träning för henne så hon får komma på banan och springa med andra hästar så jag får se vilken tid hon går på banan.. 
 
Från spår 5 startar Ruby Frontline och även hon kommer härifrån.. Är väl lite samma där att det märks att se hur hon springer.. Vi har ingen direkt koll på dessa 2 då de inte gjort så mkt på banan hos oss.. 

Söndag

Slutet på helgen är kommen. Här ligger vi sjuka, jag har spytt flertalet gånger idag och Jenny är bakfull fast hon inte vågar erkänna det ;) hehe
 
Igår var vi på istrav i Årjäng. Jenny red Nevas Ivanhoe och tog därmed sin 2.a seger under istraven.
Nu ligger hon 2.a i montechampion ligan för istraven =)
 
 

Banjobben

Igår var vi på banan med 2 hästar härifrån.. Det var Runaway och Ruby som åkte ner.. 
På banan mötte jag upp med Paw Mahony och Jenny som också körde ner med 2 hästar. Erste Tooma och Actionman Em. 
 
Vi började att köra ut med Ruby och Runaway. Paw körde Ruby :) Vi körde några bakvarv och skulle sen köra en repa över ena långsidan i bakvarv. Mitt i det så tappade min häst en baksko, då vart det oerhört kanigt och jobbigt allt :) Men jag fick stopp på hästen sakta men säkert och vi kunde skritta av banan. Förövrigt kändes hon väldigt fin..
Ruby fick gå sitt jobb ensam då, hon gick 1.29 full väg ensam på isbana.. 
 
Sen var det dags för Paws hästar. Jag körde då Erste Tooma. Första varvet kördes på 1.28 och sen laddade vi på sista varvet. När vi kommer in i kurvan till bortre långsidan på sista varvet så ser jag att min häst börjar tappa travet , det hela slutade med att hästen tappa fästet i banan och gick omkull i farten, både jag och hästen fick några skrapor men inte något allvarligt. 
Första gången som jag går i backen på banan faktiskt. 
Hästen kändes jätte bra och var ganska laddad. 
Får vara glada att inte vi satt mitt i ett fält när sådant inträffar, då hade det slutat riktigt illa.. 
 
Idag är det dags för istrav, vi har ingen med så Jenny ska upp och rida Nevas Ivanhoe igen :)
 
Bild: Runaway
 

Torsdag kväll

Fint väder har vi haft även idag! Jag har varit till bygghandeln och hämtat hem lite material vi ska ha i stallet :) blir kanon! Fortsätter med det imorgon!

Min mamma kom hit en tur också, hon hade med sig nya termobyxor åt mig. Efter flera vintrars höstträning i Jeans så blir det nu skönt med varma byxor :)

Imorgon eftermiddag blir det banan en tur med ruby och eventuellt Princess, om hon känner för att gå på kärran såklart!

Bild: Saaben


Torsdag Fm

Idag är det bara jag och Sebastian hemma! Efter att hästarna var klara imorse så åt vi lite frukost och satte oss sen tillsammans och kollade på Cars 2. Han verka tycka den va kul!

När han la sig att sova gick jag ut och hade lite transport träning med Princess. 1-0 till Princess. Jag vinner nästa gång :)

Ikväll ser det ut att bli skoing på 3-åringarna här. På med järnskor så jag kan byta brodd som jag vill :)


Onsdag!

Onsdag och vi har haft kanonväder hela dagen här.. 
Alla har varit ute och fixat hela dagen nästan. 
4 hästar har blivit tränade idag, jag körde 3 och Jenny 1. Jenny passade även på att sätta ordentliga skor på Runaway undertiden jag var ute med Princess, under här följer lite rapporter på dom jag körde idag..
 
Princess
 

Tränade på som vanligt, helt underbar hemma i träningen. Så otroligt alert och pigg och glad under sina träningsrundor, hon ligger hela tiden så fint på bettet och travet flyter kanon för henne. Dagarna går och hennes första istrav närmar sig med storm, jag har tänkt att hinna ner till banan och köra ett jobb med henne där för att se så allt är okey i högre tempo.
 
 

Runaway
 

Skickade jag först iväg med Jenny, hon ville testrida henne eftersom tanken är att jag ska anmäla ut henne i ett monte lopp på vadljungens istrav där Jenny ska rida, dom red iväg så fint så, sen kikade jag utåt vägen och fick se Jenny komma och gå med hästen i handen.. F-n tänkte jag nu har hon ställt till oreda. Enda var att hon strulade med allt hon såg och tvärvände med Jenny och ville hem igen. Jag selade om henne och satte henne i vagn så körde jag henne själv. Lite strul men annars inga problem. 
Hon tränade på kanonfint 2 varv på slingan. Detta verkar vara en stark och rejäl häst, Mer om henne nästa runda hon gör. 
 

Ruby
 

Första gången idag som jag körde Ruby sen hon kom. Helt otroligt lugn och snäll 3 åring. Den gör inte en fluga ont ens. Springer på i sitt egna tempo den där ( lugnt och sansat ).. Hon kan såklart springa fort också men det är efter tillsägning :) Men för övrigt så tränar hon bra, fin i travet och verkar ha det väldigt lätt för sig i träningen. Blir intressant med henne framöver. 
Jenny har pratat på att Ruby ska ut på vadljungens istrav i samma lopp som min egen Princess :) Då får vi se vem av dom som hittar linjen först :D
 

Sen var Jenny ute med svarten. Lyrisk när hon kom tillbaka då han idag kändes bättre än han någonsin gjort..
( Jag har aldrig kört en häst som känns så bra ) sa hon med ett smile när hon kom in på gården med han :) Bra att formen verkar sitta där som pricken över ett i..
 
Nu blir det slappa på soffan ett tag till något bra tv program :)
Ha en trevlig kväll =)

15.55

Idag kl 15.55 ringde telefonen. 5 minuter innan stängning!
Nordmarkens motor ringde och medelade att Saaben äntligen är klar :) den går som en gud nu :)
Nu sitter det en splitter ny motor som endast gått 8 mil och dom milen körde jag hem idag :) det sitter även ny kylare och nytt värmepaket i den :)

Då vill jag passa på att tacka Nordmarkens motor för allt ni gjort som sponsrat oss med detta, samt allt slit ni lagt ner på denna bilen!

Nu ska jag sova otroligt gott när bilen äntligen är hemma :)
Dom som sov gott när den va trasig hoppas jag inte klarar sova en minut nu :)

God natt alla :)


.......

Igår när vi satt och kikade på nätet så ringde min pappa och frågade om jag såg ett foto han delat på FB. Nej det gjorde jag inte.. 
Det var jag som var ute med en häst på vägarna här som han hittat på ett foto från en av sina vänner på Fb =) Så jag lade till denna person och hittade sedan bilderna =) 
 
Såhär såg de ut :
 
 
Bilden över här är Engsättra som är påväg hem
 
 
Den senare bilden är Black Illusion, även han på väg hem efter träning.. Den senare bilden visste jag om att han tog men inte att den fanns ute på nätet =) Den första bilden däremot visste jag inte att någon fotade :)
 
Jättefina bilder tycker jag. 
 
Bilderna är tagna av Calle Alfredsson här i Mangskog

Runaway Rick!

Runaway börjar finna sig till rätta här! Lite ivrig när hon kom ut i hagen och ville vara högsta huvudet. Hon och svarten tog några tvister men det verkar nu lugnt :)

Runaway har gjort 23 starter. Av dessa har hon vunnit 3, kommit 2.a 1 gång. Hon har tjänat 101 900kr.
Rek: 17.4k och 17.2 medel, 19.7L.
Hon är E: King Lavec
U: happy Twin

Hon verkar vara en stark och seg häst, jag har inte testkört henne än!
Jag kommer först sko om henne nu i början av veckan och sen kör vi ett par turer så kommer hon ut på Vadljungens istrav för ett test!
Efter det blir det vaccination samt ett eventuellt böjprov och genomgång för att kolla så att allt är 100%

Bild:


Nytt!

Igår var vi upp till Sättrans Stuteri och hälsade på Rickard och Camilla :)
Vi börja med att kolla på två av hästarna som varit hos oss tidigare. Linde Ricka och G.G.Frilla! Minns ni dom? ;)

Sen kollade vi på ett 3 årigt sto efter Dexter Frontline, jätte trevlig häst som exteriören på sin sida! Den åkte med hem.
Efter det åkte vi alla ut till Proffstränaren Fredrik Söderberg i Karlskoga och kollade på en annan häst som också är uppfödd av Rickard Berglund! Runaway Rick heter hon och är efter King Lavec! Även det en kanon fin häst :)
2 nya hästar vart det i stallet igår då :) nu laddar va för ett kanon år och hoppas att satsningen vi gjort går åt rätt håll :)

Bättre presentation utav hästarna kommer ikväll eller under dagen imorgon :)

Ha en bra dag!


Lördag!

Härliga Lördag är då här igen!
Vi var hemma och kom i säng vid 01.30 inatt!
Svarten skötte sig kanon! För ivrig första provstart så det vart en galopp där, andra var kanon !
Han togs lugnt i inledningen för att Jenny inte ville rida galopp på han ( Förståligt ) sen vart det hård körning första 500 som passerades på 1.13. Första 1000 gick efter 1.16
Svarten behövde inte vara med i startrusningen så Jenny red han passivt.
In mot sista sväng kom hon som näst sista häst i fältet! Efter en otrolig avslutning så rundade hon dom flesta och hamnade 4.a!
Lite pengar med hem igår också!


Jarlsberg 15 feb 2013

Imorgon lastar vi Black Illusion för avresa mot Jarlsberg. 
Han startar i V65-3 och går från 2. Jennys favorit spår. . Hästen har varit fin i träningen och han gick också fint senast på Bjerke när Paw Mahony körde honom. Han räckte då tyvärr inte hela vägen fram men han gick bra hela tiden och la en fin attack på bortre långsida. Med loppet i kroppen så tror jag faktiskt han kommer gå bättre denna gången! 
Motståndet är ganska bra då flertalet av hästarna har 1.or i raden. Men men han gör alltid sitt bästa och har han en bra dag och det klaffar bra i loppet så kommer han nog ge dom en mach =) Jenny tycker iaf inte att hon har någon sämre häst än dom andra så vi hoppas på det bästa :) 
 
Startlista: 
 

Torsdags ös!

Idag har det varit full speed hela dagen tycker jag :) Tänkte jag skulle ta och summera min dag från början till slut :)
 
Började då med ett samtal från Nordmarkens Motor :) 
Sen drog jag ut och tränade Princess, hon tränar på som vanligt, inga konstigheter med henne :) Under tiden jag gjorde det så var Jenny och barnen ute. Barnen lekte och Jenny mockade klart boxen och fyllde på med nytt spån där så Princess hade rent och fint när hon skulle gå in efter träningen =) 
Direkt efter det så drog jag ut på en enklare runda med Svarten för att kontrollera att inte det är något konstigt med honom inför morgondagens start på Jarlsberg ( mer info om det i nästa inlägg ). Joggade han lugnt 1 varv på slingan och körde på 1 gång över rakbanan.. Inga konstigheter där heller utan allt flyter på bra för han :) 
 
När jag var färdig med han så gick vi in och åt varma smörgåsar som Jenny gjort i ordning, mums :)
Sen stack jag raka vägen till Stall Mahony och körde ner deras hästbuss till verkstad för att den skulle kontrolleras efter lagning så inget strulade med den :) på samma resa passade jag på att handla med mig mat hem :) 
Väl hemma så drog vi ut igen och packade i ordning för morgondagen så allt ska vara packat och klart imorgon.
Och nyss så gjorde vi kvällen ute och kvällsfodrade och gav hästarna det de ska ha så det har det bra inatt :) 
 
Nu ska det bli lugn och ro och bara ladda batterierna inför morgondagens resa till Jarlsberg :)
 
Bild: Fina skylten skoterkillarna satt upp vid hagen här eftersom vi har en skoterled gående bredvid ena hagen =)
 

Onsdag

Idag är det dags för ett möte på AF! Säkert ingen framgång i det, det brukar det iaf inte vara!

Igår morse var vi ner till Arvikabanan, där körde jag ett ban jobb med Paw Mahonys fina häst Erste Tooma! Mycket fin häst att köra tycker jag, hoppas det blir fler gånger!
Jenny jobbar idag så jag kommer inte ut med någon utav våra hästar idag tyvärr!
Var iväg igår eftermiddag och handlade in skor och olika sorters brodd till Princess så hon ska ha att byta emellan nu när hon ska börja gå med på istraven!


Söndag kväll

Äntligen är det snart slut på Söndagen så det blir Måndag =) 
 
Under dagen har jag varit ute med Princess, hon fick dra på lite på "rakbanan" Hon gjorde kanon ifrån sig det får jag nog säga. Pigg och otroligt fin i travet :) Kan nog säga att hon kommer ut på Vadljungens istrav den 2.a mars på Arvika banan.. Jag kommer sko om henne alldeles snart och sätta på henne järnskor istället för dom guldskor hon går på nu. Anledningen till att jag byter till järn är att jag enkelt ska kunna brodda om med isbrodd samma dag hon ska ner på istrav, sen enkelt sätta tillbaka dom vanliga vinterbrodden då jag kommer hem med henne :) Vill inte ha några hästar med isbrodd i hagarna här för det kan gå riktigt illa :)
 
När jag skott om henne så kommer jag köra ner henne ungefär 1 vecka före istravet så hon ska få gå ett enklare jobb på banan så jag får se hur hon beteer sig så inte jag får några överasskningar med det när det är fullt med andra hästar på banan =) Tror inte det kommer vara några problem =)

Istravet

Gårdagens istrav var riktigt roligt. Pratade med flera trevliga typer som inte jag sett på ett tag nu =) 
Vi hade med oss Engsättra dit vi =) Hon var jättefin tyckte jag, värmde kanon bra och skötte sig perfekt i loppet.. Inte het, ingen orenhet ellet något sådant. Dock en ganska dålig tid men under omstädigheterna så tycker jag ändå den är helt okey :)  Hon kom iaf 5,a och fick ett grimskaft i pris :P Tiden vart 1.45.7
Hon kommer gå bättre nästa gång =)
 
Bilder:
 
 

Lördag Morgon!

Så var det Lördag igen ich dags för istrav!
Idag är det Järnskogs travklubb som håller i det och då är det på Arvikabanan!
Jag kör Engsättra, hon har inte varit på banan på länge nu så vi får väl se hur hon sköter sig :)
Jenny var uppsatt i monten men där blev det tyvärr strykning så hon får stå bredvid idag och titta :)

Kaffe nu sen packar vi in oss i bilen ich åker :)


Onsdag

Idag har det varit full fart, körde Seb upp till min pappa vid 10.00 idag ca, sen fick jag åka till affären en snabbis.
Sen drog jag hem och plockade ut Princess för träning. 
På väg ut till slingan mötte jag Jenny som jobbade :) Hon kom då med en av Mahonys hästar där, anledningen till att jag mötte henne där var att hon inte tog sig tillbaka till stallet för vägen var blockerad av skogsmaskiner :) Tror hon löste det sen via en annan väg :) Jag körde iaf vidare och tränade min häst, gick lite tyngre för henne idag då de inte hade hunnit med att ploga vägen ännu :) 
 
Påväg hem fick jag själv känna på skogsmaskinerna samt en lastbil och en vanlig personbil bakom mig :) Princess hatar ju när det dyker upp bilar bakom henne :) 
Nere i backen stod iaf en lastbil tvärs över vägen som höll på att lasta av en container så där kom jag inte förbi, bakom dök det upp en personbil och en liten bit därifrån stod en skogsmaskin på arbetsvarv =) Nu blir det spännande tänkte jag =) MEN hästen skötte allt detta kanon och jag lyckades vända henne på ett sådant vis att bilen bakom kunde passera mig samtidigt som jag vände åt andra hållet och gick iväg åt andra hållet och hoppades ha fri väf nästa gång jag kom =) När jag kom tillbaka var lastbilen borta och istället stod där 2 skogsmaskiner som krånglade fram och tillbaka haha =) Tog mig iaf förbi dessa helskinnad och vandrade sedan hem igen =) 
 
Sen hämtade jag hem Sebastian och nu är det lugn och ro som gäller =) Är trött och sliten känner jag :)
 
HA en bra dag =)

Puuhh

Då var det kvällen och jag tar och lägger mig redan!

Jenny är hemma tillbaka från Bjerke! Vart en 6.e plats på tiden 17.7. Loppet var 1609m A.
Jag tycker han fick en fin resa 3,e par utvändigt, bet bra när Paw styrde ut på bortre lång!
Med detta loppet i kroppen kommer han gå bättre nästa gång som ser ut att bli Jarlsberg!

Jag har handskottat hela gårdsplanen här ikväll undertiden jag väntade på Jenny och hästen!


Tisdag

Idag är det Tisdag och Jenny var uppe först =) Ovanligt men sant ;) 
 
Idag är hon nog på helspänn då hon och Black Illusion ska åka till Norge ( Bjerke ) och tävla =)
Loppet i sig ser inte märkvärdigt ut tycker jag, om inte det inträffar några konstigheter under loppets gång så bör han vara bland dom 3 första. 
 
Jag själv får stanna hemma med barnen då, Jenny och hästen åker med Mahony för de har ändå en häst till start där dom med =) Snällt av dom att plocka med Jenny dit :)
 
Startlistan ;
 

Måndag

Idag har snön vräkt ner och vi har säkert fått 1 dm snö!
Princess fick stå idag, gillar inte att köra i djup kramsnö!
Så när vi tog in hästarna för kvällen så skottade jag även bort snön där vi går till stallet :)
Resten kom grannen och plogade med fyrhjulingen!

Köpte mig en ny tallrik idag :) en sånn som man hänger på väggen :) jag gillade motivet starkt så den kommer sättas upp antingen i köket eller vardagsrummet :)
Mangskogs Kyrkan är bland dom snyggaste kyrkorna :) Gunnarskogs är också otroligt fin :) för att en kyrka ska kunna vara fin så måste den va vit :D

Bild:


Söndag

Idag har varit en fin dag =)  Strålande sol och mestadels arbete ute =)
 
Jenny drog ut med Engsättra och jag tände en brasa och eldade så mkt skräp jag orkade =) 
Tog inte länge innan Jenny och Engsättra kom tillbaka, då fick jag byta om och köra Engsättra själv =) Hon hade varit ledsam mot Jenny så jag fick köra intervallerna med henne, hon sprang på bra =)
 
Direkt efter det tog jag ut Princess på en långsam runda på slingan, hon känns också väldigt fin i träningen. Ska bli intressant längre fram när hon ska ut på banan och springa =) 
 
Princess på bild:
 
 
Är hon inte otroligt fin ? =)

Lördag kväll

Haft en trevlig dag!
Jag och barnen har varit ute på lite äventyr undertiden Jenny var ute med Engsättra :)
Sen lagade Jenny mat ( vitlökskroketter och Kebabkött med vitlökssås) och det säger jag bara att det var längesedan jag åt så mkt mat så jag knappt orkade stupa av stolen :) mkt gott :)

Sen kom min syster hit, så vi satte oss allihop och kollade på vinnare V75 :)

Efter det så satte mig jag i en liten myshörna och la lite pussel :) hämtade ut ett 1000 bitars pussel idag som jag köpt :) bild kommer sist :)

Och avslutet på kvällen blev Jurassic Park på tv och soffan bredvid Jenny :) jag kan bara summera dagen till det bästa :)

Sov gott kära läsare!


Fredag kväll!

Äntligen Fredag kväll :) Snart ny vecka =) Nu saknas bara lite trevligt sällskap :)
 
Idag har jag haft lite olika saker för mig, började med att åka ner till Vikene och tanka i bilen så inte det skulle bli så att jag kör upp bensinen här i Mangskog och sen inte tar mig till macken.. Sen åkte jag upp till Ewa vid 11.00 och lämnade barnen där. 
 
Sen var det ut med Princess. Körde 1 varv på slingan och sen ner och körde intervaller. Vart 4 styck idag med och dom kändes hur bra som helst.. Nästa tillfälle jag kör intervaller nu så ska vi öka tempo på dom :) Fast då tror jag nog att jag åker ner och kör på banan istället.. 
 
Sen var det till att hämta hem barnen, dom hade grillat korv ute i snön så dom hade haft det trevligt =)
 
Nu på kvällen åkte jag med Jenny Mahony ner till Edane och hjälpte henne hämta hem en bil hon lämnat in :) Sen fixade vi lite vatten ut till en hage hos deras hästar :) Kul att kunna hjälpa till :) 
 
Nu ska jag falla ner i soffan och ta en öl och se på lite tv =)

Fredag

Idag är det Fredag då och jag sitter och tar mig en kopp kaffe i väntan på att piggna till.. 
Igår äntligen kom det fram en bil vi får låna tills våran är klar :) Inte så länge kvar nu :D
Åkte med min mamma så hon köpte sig en till bil att åka i så lånade hon sen ut den hon hade till oss =) Så nu klarar vi oss fint =) Tack för det =)
 
Idag ska barnen upp till Ewa en tur på förmiddagen, Jenny ska jobba och jag jobbar då på här hemma. Princess ska idag gå intervaller, vet även att dom ska köra intervaller hos Mahony så jag ska se om jag kan lyckas komma ut samtidigt så vi kan köra tillsammans :)
 
Mer om detta sen när jag är klar =) 
 
Jag ska även börja på att göra i ordning så att jag kan få upp hängrännor på stallet så man slipper allt dropp rakt ner från takplåten :) Blir nya hängrännor på båda sidor ladugården :)

RSS 2.0