Sökes!!

Jag söker en lösdrift som jag kan köpa. Om någon har en stående som ni ändå inte använder, eller vet om någon som har en så kontakta gärna mig här via en kommentar, eller så hittar ni på Facebook--> Stall Hawk

Storleksmässigt så ska den vara för MINST 2 hästar :))

Ha en trevlig kväll!


Äntligen!

Glömde berätta :)
Imorse ringde det :) och det var det bästa beskedet på länge :) den är påväg tillbaka, i bättre skick än någonsin!

Nu sover hon nog inte så gott så länge till! Vissa straffar det tidigt? Lösningen som vart på detta var snarare en förmån än ett straff :) tråkigt för dig som hoppades på annat haha


Plusgrader och snö

Kombinationen snö och plusgrader är det värsta jag vet..
Gick ut men min häst på en träningsrunda men vart rätt snart irriterad på underlaget. Slask och allmänt vidrigt underlag, gillar inte alls att köra min häst när underlaget inte är bra, så det vart mestadels skritt hem tillbaka så struntar jag i det istället.. 
Väntar och ser om det kommer någon och plogar bort slasket från vägen före. Hon fick ett väldigt lugnt varv på slingan då och den biten känns hon okey.. 

Onsdag

Då var det Onsdag då idag och jag och lilleman gick upp 06.30 =) Han är alltid lika morgonpigg han , till att börja med för nu sover han på soffan och jag sitter vaken bredvid och håller han sällskap :D 
 
Idag är det träningsdag för alla hästarna.
 Jag ska ut med Princess idag igen, ska bli kul! 
Har för skojs skull under morgonen suttit och kollat framåt i tiden under istravssäsongen och jämfört det med upplägget på Princess träning. Och går allt som det ska och inga hinder dyker upp så kommer jag att testa henne på Vadljungens istrav på Arvikabanan den 2,a Mars. Det är en fin proposition för henne att gå ut i,, 
Högst 10 000 20m gottgörelse för ostartade.  Där kommer hon att få gå med i rygg bara för att se hur hon hanterar det. Ingen vinstkörning alls.. Går hon med bra och springer på ett bra sätt där så är tanken att hon ska ut i kval den 6.e April på Nordmarkshärads istrav på Årjängsbanan. 
 
Detta är alltså bara morgon fantasier :) Allt avgörs efter om hon tränar på och känns såpass i form att hon kan gå ut i istrav. Annars väntar vi naturligtvis =)
 

Måndag kväll

Nu äntligen är det kväll och dags att lägga sig :)
Orkar inte va uppe längre. Är nog fortfarande lite trött efter helgen! Har nog även blivit en vana att lägga sig tidigt eftersom jag nästan aldrig sover längre än 06.30-07.00.
97% av veckans alla dagar går jag upp med Seb när han vaknar och passar på att dricka kaffe och vakna till innan cirkusen här drar igång :) rätt skönt men man blir trött senare på kvällen :)

När Jenny kom hem runt 16 tiden idag stack jag ut med Princess på hennes intervall dag :)
Plusgrader och snö innebar såklart tungsprunget underlag! Uppvärmningen som idag bestod av ett varv på slungan var inga större problem, bra plogat!
Där jag kör intervallerna var plogat också fast sämre så det var tung sprunget! Jag valde då att sänka farten på intervallerna med 5 sek så hon, jag tycker det vart bra till förhållande till underlaget! Hon kändes fortsatt väldigt fin. Hon flög fram i stöiga intervaller och springer och klipper med öronen ännu.
Imorgon vilar hon och jag ska istället ut med någon av Jennys hästar :)

Bild:
Så såg det ut i början när hon kom hit :)


Måndag!

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter!
Jenny jobbar idag och vi andra är hemma!
Jag har fixat klart stallet, efter det var jag ute och mätte lite för nytt material!
Ska fixa så vi har ett öppningsbart fönster i boxen så ljuset blir så bra som möjligt.
Och det kommer alltså inte att va någon fara att det går sönder då jag köper ett i plexiglas som är oerhört tåligt :) öppningsbart ska det såklart också vara :)

Princess tränar numera utan slagremmen, så snäll har hon blivit :)
Bilden är från Lördag morgons skrittrunda


Prix'd Amerique

Då var loppet man väntat på ett år över då!
Det såg väldigt bra ut när starten gick och Maharajah fick komma till ledning. Sen kommer ju naturligtvis optimisten Kolgjini flygande i 4.de spår.
Dom körde 10.7 första biten och det var inte att vänta sig att dom skulle klara sig till mål med det tempot!
Besviken som tusan på det loppet! Men men om 1 år körs det igen och då sitter jag där igen och hoppas :)

Idag jobbar Jenny och jag ska uppdatera stallinredningen lite är tanken :)


Country Festivalen. Sunne

Igår avstod jag istraven faktiskt och valde istället att åka på Country Festival på Selma Lagerlöfs hotell :)
Det var väldigt fint där uppe faktiskt :) dock kunde dom ändra litegrann på saker och ting.
Mat tex. Jag beställde en texasburgare och en Budweiser :) hamburgaren var lixom halv och så var det väl kanske 7 strips! Notan för detta landa på 201 kr haha :) men men kul hade vi och maten var god :)

Bilder:


Däckbyte =)

Har roat mig i 30 min med att byta till vinterdäck på transporten :) Har inte behövt göra det före för att vi har ändå inte användt den något :P 
Men imorgon kommer Jennys pappa/ MIN svärfar hit och hämtar Jenny och hästen och kör dom så dom kommer iväg på istravet :) 
Kul för Jenny iaf att ha EN förälder :)
 
Märkte samtidigt en annan sak då jag bytte däck, passade på att känna så alla fyra däcken rullade och det gjorde dom :) Innan vi flyttade hit och vi skulle flytta på transporten så satt det för det mesta 2 däck fast, detta var då pga att vi hade en klantskalle runt oss som aldrig kunde låta saker vara som vi lämnade det utan gick och drog åt handbromsen det första oavsett hur kallt det var.. Och vad händer då? JO bromsarna fryser fast.. Men försök lära en gammal tacka att sitta det går inte..
 
Bättre ordning på allt nu förtiden :)
 
Jag själv ska ut med Princess på en skrittrunda imorgon när Jenny åker, när jag är klar med det så fixar jag allt i stallet så det bara är för Jenny att ställa in hästen när hon kommer hem med honom, för jag ska åka till Sunne på Country Festivalen tillsammans med min pappa och hans sambo Ewa =) Ska bli mkt kul =)

God Natt

Nu ska jag lägga mig och sova :)
Imorgon ska vi åka med pappa in till stan och handla lite och uträtta några ärenden :) ingen sak när man har underbara släktingar att åka med :)eller va säger du ?

På Lördag drar vi mot Sunne på Country Festivalen, det ska bli otroligt kul, har sett fram mot den i flera år men aldrig åkt så :) nu åker jag denna gången :)

God natt alla nära och kära :)


Torsdag kväll

Princess har idag varit ute på rakan igen och sträckt ut i 4 intervaller..  Tog idag 2 varv på slingan som uppvärmning istället för 1 som senast. 
Skillnaden idag jämfört med intervallerna senast är att hästen kändes piggare idag och mer framåt! Vi körde i samma tempo som senast och hon gjorde dom 4 intervallerna med lätthet, då har vi ändå en ganska tung träningsvagn som hon springer med just nu, Hon kommer gå samma tempo på intervallerna 2 gånger till innan jag skruvar upp tempot för henne, när det är dags att gå fortare så kommer jag även byta vagn till den lättare.. 
 
Efter intervallerna så tog vi en lugn jogging tur på slingan så hon fick varva ner lite innan vi sen skrittade hela vägen hem. Hon var inte speciellt sliten efter intevallerna heller.. Duktig tjej som tränar på så bra, hoppas det håller i sig sen när det kommer gå fortare också.. 

<3

Lägger ut en flygbild över gården! På fotot är det massa skrotbilar här men det finns det inga nu :)
Detta är mitt absoluta favoritställe och det har det varit hela mitt liv!
Till våren/sommaren ska ALLT fräschas upp med ny färg så det ser snyggt och prydligt ut!


Onsdag

Solen skiner för fullt idag. Underbart :)
Jenny drog till jobbet imorse och jag och Sebastian satte oss och tog oss frukost :) 
Sen åkte Sebastian till sin farfar på förmiddagen så jag skulle kunna komma ut med Princess idag. 
 
Vi tog en tur på slingan, vart 2 varv där, och hon känns fortsatt helt fantastisk. Ligger på bra och travet flyter så otroligt fint för henne så det är nästan som att hon svävar fram.. Kul att se att hästen tycker det är så kul att vara ute och träna. Och vi har fantastiskt fina träningsmöjligheter här. 
Imorgon kommer hon återigen gå några intervaller så får vi se hur det går, intervallerna kommer att köras i samma tempo som senast. 
 
För min del så får gärna istraven vara över nu så jag får igång provloppen istället så hon kunde gå med där dom gånger det klaffar så hon ska gå fort en Lördag alternativt Onsdag. 
 
Nu går hon ute i solen och käkar hö och bara mår gått tillsammans med Engsättra :) 
Svarten gick med Jenny till jobbet idag för att skos om med isbrodd inför helgens provlopp.. 
Engsättra byter skor imorgon :)

Tisdag

Så då var det Tisdag och jag har precis kommit in i värmen efter att varit ute på en skrittrunda med Princess. Hon verkar väldigt lugn och harmonisk, är även det jag strävar efter att få henne så lugn som möjligt, därför jag lägger in hela turer med skrittträning för att hon ska få känna lugnet och bara gå omkring och fundera, samtidigt så tycker jag skritt träningen är väldigt nyttig för hästarna.
 
Hon är lite för stressad när jag släpper loss henne och vi ska gå ut på träning, idag tex fick vi ta oss en runda över gräsmattan igenom snövallarna mm haha :) Gick dock bra så ingen skada skedd.. 
 
Nu står hon inne och värmer sig med fleecetäcken och äter lite mat =) Får ut och släppa ut henne i hagen lagomt tills Jenny kommer in med sin häst för då ska den in i boxen och ett tag =)
 
Någon bild på Princess får jag aldrig när vi är ute på träning för så fort jag trycker för att ta ett kort i kylan så stänger konstigt nog min telefon av sig =) Så ringer ni mig någon gång under dagen och telefon är av så är det jag som testat tagit kort hahah =) Ring igen om ca 30 min så är det nog åtgärdat :)
 
Ha en solig dag :)

Måndag

Idag har det inte varit någon häst ute på träning här hemma.. Jenny har jobbat och jag har varit ensam med Sebastian.
På förmiddagen kom min mamma hit på besök och jag hjälpte henne byta lamdasonden på hennes bil, nu går den bra igen.
 
Jag och Seb la oss och såg på kokvinnorna en sväng på eftermiddagen i väntan på att Jenny skulle komma hem:P
 
Nu sitter jag och väntar på ett resultat från Färjestad travet idag :P Men jag får vänta ett tag till på det :)

Söndag

Jaha ja då var den dagen snart till ända.. Jag har idag kört på själv, Jenny har inte känt sig pigg så hon vaknade väl runt 14.00 ca tror jag :P Då gick hon upp och fixade mos och korv till middag och fy satan så gott det var :)
 
Jag har kört 2 hästar på förmiddagen, Princess och Black Illusion.. 
 
Jag började med Princess som fick 1 varv på slingan som uppvärmning, sen gav vi oss ner på rakbanan och körde 4 intervaller där. Dom gick ca 1.45 per intervall och det var på ett väldigt bra vis. Full kraft kvar i tömmarna och hon travade på som om det bara var en barnlek. Börjar bli nyfiken på denna hästen här :) Hoppas det fortsätter såhär bra nu som det börjar bara,, Nu kommer hon få stå 1-2 dagar och må gott ute i hagen så drar v igång med en skrittrunda eventuellt på tisdag. 
 
Svarten tog jag 2 varv på slingan med. Han kändes helt okey han med. Inga problem utan tränar på bra och det har han gjort nu ett tag. Det tråkiga i detta är att vi inte har någon möjlighet att starta våra hästar före vi får bilen tillbaka, men det närmar sig med det också och då är vi tillbaka på banan sen igen  :P
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig under en filt i soffan och värma mig lite och vänta på 17.05 då Vinnare V64 börjar.. 
 
Ha en trevlig eftermiddag alla =)

Söndag Morgon!

Jag och Sebastian är uppe.. Eller ja, jag är uppe iaf för Sebastian somnade om på soffan igen när vi kommit ner. Jenny ligger fortsatt i sängen och sover för hon var vaken inatt av någon anledning, tror hon mådde dåligt och hade ont i något öga? Osäker jag sov när hon berätta inatt så jag minns inte riktigt :)
 
Hur som helst, idag ska Princess ner och gå några enklare intervaller. 
svarten ska väl också ut på en  runda idag för han fick ingen igår. 
 
Förövrigt så är det ganska lugnt här idag tycker jag :) Skönt!
 
Undrar hur det gick på travgalan igår? Vilka vart valda till vad :) Skriv gärna en kommentar här om ni vet resultatet på allt =)

Lördag!

Idag har det gått på full fart hela dagen! 
Sebastian fick idag åka upp till sin farfar där dom åkte bob och lekte lite. Under tiden var jag och Jenny hemma och drog ut med två hästar, Engsättra och Princess tränade idag samtidigt. 
Det hela började med spänning, Princess var otroligt taggad när hon gick iväg, lite struligt men inget som var problem. 
Sen dök Jenny och Engsättra upp bakom oss och det visste inte Princess om så då vart hon väldigt trippig och ivrig och skulle sticka iväg. Men jag fick bukt på henne till slut så hon skötte sig kanon.
Vi körde 2 varv på slingan med lite högre hastighet över rakorna. 
Väldigt nöjd med dagens träning, Princess låg lika bra på bettet idag när det gick lite fortare och det var mer en barnlek för henne. Hon tränade kanon hela rundan! Jättekul!
Jenny var nöjd med Engsättra också. När vi kom hem så fick hon på sig dubbla fleecetäcken och så lindade jag benen på henne sen fick hon kraftfoder och hö inne i boxen :)
 
Bilder från dagens runda:
 

 
 

Fantastiskt

Har under morgonen varit ute med Princess på slingan. Hon fick idag öka på med 2 varv istället. 
Och det får jag nog säga att hon är fantastiskt fin i träningen.
Jag vart helt lyrisk idag när jag körde henne.. 
Efter allt problem med henne när hon kom hit att hon inte skulle träna alls tyckte hon :) 
Nu däremot tränar hon på kanon. 
Travet flyter på så fantastiskt fint och långa och rejäla kliv tar hon, ligger stabilt på bettet hela rundan och bara springer på med öronen spetsade framåt, 100 % fokuserad på sin träning och hon tycker det är kul att vara ute. .
Går det lika bra framöver som hon känns för att kunna göra så kommer hon att kvala in galant om ett par månader.. 
 
Det var en underbar känsla att sitta bakom henne idag :) Kanske jag äntligen hittat ett löfte i framtiden? Vem vet :) Hoppas kan man :) 
 
Så imorgon nu blir det en lugn skrittrunda för henne igen, sen testar vi vi ett par enkla intervaller på Söndag. Absolut ingen hastighet utan lite lite snabbare än vanliga träningen så får vi se hur hon känns där. Återkommer med mer om Princess på Söndag eftermiddag.. 
 

Torsdag kväll

Har precis varit ute och nattat hästarna. 
 
Princess har varit med Jenny hos Stall Mahony och blivit skodd under dagen, så Engsättra och Black Illusion har haft tid att mysa med varandra hela dagen :) 
 
Hon var fin om fötterna nu Princess. Imorgon bitti kör vi träning igen så får vi se hur hon känns nu på nya, korta fina hovar :) 
Kör några lugna rundor till så kommer hon få gå några lätta intervaller sen, eventuellt i slutet av helgen kanske. 
Det ska bli intressant faktiskt.. 
 
Satte på svarten vintertäcke imorse innan han gick ut, det hade han tagit av sig några minuter senare när jag kollade ut igenom fönstret. Så det var rätt ut och sätta på han ett nytt igen. Tur han är så snäll så han stod kvar i hagen undertiden jag fixade det.. Hade det varit Engsättra hade hon dragit ifrån mig direkt :)

Torsdag

Hela huset är vakna. Ingen som kan tänka sig sova längre än 7 här. 
 
Igår kom jag inte ut med någon häst, jenny kom inte före 17 ca och då var det inte att tänka sig ut med något för då var det kolsvart. Hoppas på bättre tur idag. 
 
Princess går med Jenny till Mahony idag och blir skodd. 
 
Idag hoppas jag verkligen nu att vi får besked angående bilen, har inte hört ett ljud sen i måndags. Något måste det väl ändå hända på en hel vecka hoppas jag.. 

Tisdag

Idag faller snön här hemma.. 
Bilen hade sin dagliga strejk imorse och vägrade starta.. Ska bli så otroligt skönt när jag får stänga igen dörren på den och aldrig mer behöva öppna den.. 
 
Hur som helst! När barnen hade lekt en stund på sitt rum så  hällde jag upp en varsin skål med godis åt dom så fick dom komma ner och sitta och se på barn tv och äta lite gott.. 
Jag satt där och tittade på dom och skrattade så jag trodde jag skulle grina. 
Sebastian skynda sig verkligen att stoppa in allt och tömma sin skål så fort han kunde, sen vände han sig försiktigt och sneglade på Bellas godis haha.. Kröp sedan sakta upp i soffa och satte sig bredvid Bella och låtsades som inget, sen plötsligt skulle han ligga i hennes knä där godiset var hahaha :) Sen drog han igång på allvar när inte det funka, då hämtade han sin tomma skål och ställde den i Bellas knä och sa tack tack hahahaha :) Vilka sköningar. 
 
Nu äter Seb lite lunch i form utav potatis, laxfile och ärtor till det :P Sen ska han gå och sova middag och jag ska ut och fixa stallet mm.. 
Ska även ta och leta upp ett av Jennys täcken som dom tappade ute i hagen för några dagar sedan :)
Sen ska jag sätta på Engsättra ett täcke så hon slipper gå utan i snövädret :)
Ingen träning av hästar idag då jag är ensam hemma med barnen :) 

Grattulerar

Jag vill passa på att Grattulera Stall Mahony till en fin seger på Drammen igår. 
Paw kom till ledning redan efter 500 m och fick sen köra där resten av loppet. Hästen såg kanon fin ut och vann enkelt :)
 
Så stort grattis till Paw/Jenny Mahony och alla andra som är delaktiga i hästen =) 
 
 
Bilden är tagen från Google!

Måndag

Idag började vi dagen med att åka ner till Arvika.
Kl 09.00 så skulle vi vara på barnens nya dagis för inskolning.. Gick kanon bra där.. 
 
Sen drog vi hem och åt lite lunch. Sen drog jag ut och tog en skrittrunda med Princess. Hon sköter sig bra och lunkade på jättebra i ett bra tempo. Verkade nästan som hon tyckte det var jättekul att skritta omkring :) 
Nu står hon inne med fleecetäcket på och käkar hö =) 
Tänkte ta ut henne vid 15 men hon verkade trivas att stå ifred och äta så hon får stå en stund till :)
 
Jenny och Sebastian åkte med Jenny Mahony till Karlstad  nu en tur, jag och Izabella stannar hemma och håller koll här så allt går som det ska =)

Intervaller!!!

Det var jag som vart den som körde Black Illusion idag.. Jag körde först 1 varv på slingan, sen ner till rakbanan och körde 4 lite snabbare repor där. Han känns helt okey och det vore väldigt intressant att få delta i ett istrav med han.. 
I Lördags vanns loppet han skulle varit med i på 1.23 . Där skulle han varit med och sprungit :)) Då hade resultatet varit annorlunda tror jag =)
 
Nöjd med denna dagen då vi fått mycket nyttigt gjort.
 
Imorgon blir det lugnt på FM för vi ska ner till Arvika på inskolning med barnen på deras nya dagis =) 
Efter det blir det full fart hem och jobba på här :P
 
Just nu är det inte så mkt att göra här, sitter framför datorn och har allmänt tråkigt.
Jenny kollar något B- program som kallas ponnyakuten :)) Bara hon som skrattar också haha :P
 
Funderar på att dra och göra mig lite mat i köket jag istället :)

Söndag

Söndag ska ju vara en vilodag men inte här inte..
Full fart med hästarna idag. Jag har varit ute med Princess för en liten stund sedan. Det gick bra, hon var ute på slingan och tränade där, hon kommer tillbaka ganska fort verkar det som, hon springer på bra och ligger fint på bettet.
Lite ringrostig naturligtvis och det har hon rätt att vara. Vi stressar inget utan tränar på nu någon vecka så hon får komma igång innan vi börjar med rakbanan..

Jenny är nere på rakbanan just nu med Engsättra, får se vad hon säger om henne när hon kommer in..

Sen är det Blacks tur att komma ut.. Vet ej om det är jag eller om Jenny vill ut själv det får vi se =)

I Eftermiddag är det vinnare V64 och där hoppas jag på att det är inslag från Paris och Vincennes.
Maharjah startar där idag och jag bara hoppas att han vinner :) Jag älskar den hästen och jag älskar Hultman och alla runt omkring honom också :)

Lördagkväll.2

Glömde bilderna så här kommer dom


Lördagkväll!

Då var vi hemma igen efter istravet! Som väntat så vart det seger i monteloppet.
Jenny fick dödenspositionen men det verkade inte röra hästen ett dugg. Efter 1200 m i dödens så pulvriserade dom sina konkurrenter och gick ifrån till enkel seger okörd över mål!
Därmed ligger Jenny 2.a i championligan med lika många segrar.

Jag själv fick inte delta idag heller för Black Illusion kom inte iväg!

Ikväll firar vi med taco och lugn och ro!


Lördag

Då var det dags för säsongens andra istrav!
Illusion kom ej iväg pga fördröjningar med bilen på verkstad!

Jenny rider i monteloppet! Hon bör inte behöva komma 2.a där!

Höleverantören ringde imorse och extra fråga om han skulle komma upp med hö :) så ska det vara, allt ska flyta på bra :)


Torsdag

Idag är jag ensam hemma på gården, Jenny och barnen är borta hos Mahony och leker med deras barn :) 
 
Själv har jag kört på för fullt här hemma. 
Varit ute med Black Illusion först, han fick 2 omgångar på slingan, han tränar på bra tycker jag och det ska bli intressant att ha han med i Lördagens istrav i Årjäng..
 
Sen var det Engsättras tur! Hon var fin att köra till att börja med. Meningen var att hon skulle gå 2 varv på slingan hon också men en traktor med skogskärra ändrade dom planerna :) Vi tillbaka åt andra hållet och därmed hade jag en stekhet häst som drog så hon sprang luften ur sig.. Inte bra! Hur som helst så fick hon springa till backen och tillbaka.. Förövrigt bra på henne med.. 
 
NU ska jag ta en kopp kaffe och värma händer&fötter sen ska jag ut och mocka och göra klart för kvälllen =) 
 
Hoppas dom ringer från Nordmarkens idag och lämnar rapport på hur det går med bilen =)

Smörjt

Då har jag fixat hästarna för kvällen!
Sen gick jag och satte mig med min qh sele och smörjde den.
Man vet aldrig, kanske ska använda den till helgen?


Duktigt

På morgon tog jag ut Princess på en runda igen.. Gick bra denna gången med :)
Vi skulle ta ett varv på slingan var tanken. Efter vägen finns en hage med någon sårts hästar i :) Vet ej vad det är men mindre än vanligt är dom =) 
 
Dessa tyckte Princess var läskiga =) Vi vänder här sa hon och vände tillbaka :) Ack heller tyckte Johan och vände om henne och körde iväg tillbaka mot denna läskiga hage :) Dock så var jag förberedd denna gången så jag fick ta fram lite skills i händerna och därmed travade hon förbi klockrent :) Bra gumman =)
 
Det vart ca 5 lugna km idag då, nu blir det 2 dagar vila sen kör vi igen.. 
 
Idag blir det ensamt här, Jenny åker med Jenny Mahony till Bjerke på trav =) Då får jag och barnen hålla ställningarna här hemma under tiden =) 
Själv åker jag ju på Elitloppet i maj en helg så då blir det ombytta roller ;) hahaha
 
Bild: Princess idag på träningen
 

Princess

I eftermiddag tog jag med mig Princess och promenerade bort till Paw för att få hjälp att slå på en sko. 
vi försökte få på skon hemma men det gick inget vidare för oss.. 
Väl framme hos Paw så ställde vi upp henne. 
Och när han skulle spika i sömen så var det som att släppa loss djävulen. Hon betedde sig som ett ordaggrant svin på stallgången. Hoppade omkring och ryckte i benen så stackars Paw fick slita sig sliten, han stack sig i ena fingern med en av sömen och det var ett rent elände.. 
Ja hade förstått han om han sagt att vi skippar detta =) Men han fixade det =) Tack snälla för hjälpen :)
 
Men hon har nog blivit ömfotad nu när hon gått utan skon. För senast vi var där så stod hon jättesnällt.. Nu hade han dåligt om tid idag så jag valde att endast sätta dit tappskon. 
Ska se om jag kan fixa till så att vi går dit till veckan igen så skor vi om hela hästen istället.. 
 
var några andra personer där när jag kom. Om inte jag är helt ute och cyklar så var det Linda Ehn med familj? OM du läser Linda så får du gärna bekräfta så jag slipper fundera om jag har rätt eller fel =)  
 
Hur som helst så var den äldre karln trevlig och pratglad, han berättade om dessa motorerna som vi har i saaben då som inte håller nått, det finns tydligen flera modeller med dessa motorerna i och det är lika mkt strul med dom också, så då är det iaf inte vi som kör sönder våran utan det är helt enkelt fakta! Motorn är på tok för klen för att hålla samman.. 

Karlandas Istrav

Nu på Lördag är det dags för Karlandas istrav i Årjäng.. 
 
Både jag och Jenny har fått uppsittning denna gången. 
 
Startlistorna:
 
 
Såhär ser det ut.. 
 
Jag kör Illusion från vårat eget stall och i det loppet är det bara 4 anmälda.. Vi står ensam på start så nu kommer han iaf till spets denna gången. Svårt normalt att köra han där eftersom han inte är så "kanon" snabb från start. Men nu får vi platsen gratis och tanken är att INTE släppa över ledningen utan testa han där. Han kändes otroligt fin då han fick ledning i ett provlopp inne på Arvika banan! 
 
Monten sitter Jenny upp på Nevas Ivanhoe han är bland dom bästa i det loppet och jag tycker det är fin chans för Jenny att sätta dit honom :) 

Tisdag

Igår gjorde jag första dagen på nya jobbet i Arvika..
Rätt enkelt jobb med tanke på att jag precis kommer från Ica i Årjäng.. Skillnaderna finns ju såklart i kassa system samt med paketen.. På Ica körde vi ju med Posten och nu är det dhl och schenker.. Dock så har jag fördelen att jag behöver inte bli visad så många ggr för att jag ska kunna det, paket systemet klarade jag av bra igår redan på min första dag, kassa systemet kan jag nu utan större problem =)

Bästa tänkbara resultatet !!

Idag var en bra dag!
 
Jag selade nämligen på Princess i förmiddags MED vagn :) När jag var klar så släppte Jenny lös oss och gissa vad som händer?? JO hon går iväg helt normalt :) Inget strul överhuvudtaget :) 
Vi fortsatte iväg ner till rakbanan och körde där en gång fram och tillbaka.. Absolut inget tempo på det bara för jag var på rakbanan. Hon sprang i sin egen fart och det begärdes inte något alls av henne =) Hon sprang på jättesnällt och inga konstigheter med henne =) 
 
Nu ska jag sko om henne under kommande vecka tänkte jag, om Paw har tid såklart.. Sen kommer jag träna igång henne sakta men säkert så får vi se vad som händer. Nu blir 2 veckor lugn träning här hemma, sen kommer hon få åka in till banan och gå ett lättare jobb där så vi får se var vi har henne, sen jobbar vi utifrån det.. 
 
Film på Princess idag har ni länk till HÄR 

När vi kom tillbaka var hon jätte stolt över sig själv =) OCh det hade hon rätt att vara då hon skötte sig kanon. Jag var lika glad över henne jag med =)
 
Bild : 
 
 
 
 

Istravet

Idag har vi varit på istrav i Årjäng. Vi hade ingen egen häst med dit så vi kollade bara på dom andra =)
Barnen var med oss dit och minglade runt lite =) Bella kände väl igen några där men vi träffa ingen som Sebastian kände igen så han höll sig till oss =)

Vi var inte där så jättelänge utan vi lastade in foder och drog hem och lagade mat istället =)

Sen kom en av våra grannar hit, hon hade med sig sin ena dotter så hon lekte med barnen här under tiden vi satt nere och drack kaffe och disskuterade =) Mycket trevligt med besök =)

Fredag

Fredag kväll och det märks inte :S Konstigt.
Idag fick jag ringa efter hö igen, ingen sak när höt finns på gården 5 min efter det att jag ringt om det :) Så ska det vara, snabbt, enkelt och billigt =)

 
En sånn där traktor skulle jag själv vilja ha =)
 
Imorgon bär det av mot Årjäng och istrav. Inget roligt att se eller så imorgon men vi ska ändå iväg och köpa foder så vi kan lika gärna titta.. 
Jag längtar efter Blomskogs istrav för då är det istravsfest samma kväll och den är rolig =)
 
Nu blir det tv, slappa och bara ta det lugnt =)

Onsdag

Känner mig överkörd av en lastbil! Helt utsliten. Gick upp 04.30 imorse och gick ut och fodrade och släppte ut hästarna!
Sen åkte vi till Årjäng med Jenny!
Sen drog jag och Sebastian tillbaka till Arvika för att hjälpa min bror Stefan att flytta ur lägenheten :)
Vi avslutade allt med lunch på Kocki gatukök :)
När jag kom hem så gick Seb och vilade och jag drog ut och mockade och hästarna fick lunch!
Nu sitter vi här ja och Baus och slappar och kollar en film! Pust


Tisdag

Tisdag 1/1/13 då.. Idag har jag kört på för fullt med hästräningen.. 
Började dagen med Illusion som joggade 1 mil. Han känns skaplig tycker jag, lite mer "tittig" än vanligt och uppskruvad men för övrigt okey.. 
Väl hemma med honom så vart det en kaffekopp sen ut med Engsättra.. 
Hon var lugn och fin idag, tränade på kanon. Hon har blivit så ren och fin i travet på sista tiden så det är extra roligt med henne just nu, tråkiga är att det finns inga lopp för henne just nu så hon får aldrig komma ut på banan och visa :) Men den tiden kommer väl :)
 
 

RSS 2.0