Söndag!

Söndag idag och jag har varit ute kontinuerligt hela dagen. var in en sväng förut idag och såg på V75 och åt lite middag.. Annars har jag varit snickare hela dagen.. Av detta har det blivit ännu en box färdig här =) Härligt när det ökar med platsmöjligheterna här =) 
Bara det tinar på nu så marken blir normal så kommer det att byggas upp ännu en lösdrift också här, det ska ju hem fölston och det ska hit fölungar som föds i år så vi får skapa platas innan det är dags för dom =)
 
Har många åkrar kvar som det ska göras hagar utav, mycket bete att använda till sommaren :) Skönt när det finns åkermark så man klarar sig faktiskt :) 
 
På tisdag nu så ska jag ner till Färjestad travet och köra några snabbjobb åt Paw Mahony. Vi kör 2 och 2. Nu vart det så att han skulle bara ha med sig 3 den gången så jag tar nog och plockar med mig Runaway ner dit så får hon springa med lite lätt där som en uppladdning för vad som komma skall :) Ska bli mycket intressant att testa henne på banan nu faktiskt.. 
 
 

Glad Påsk!

Långfredagen är kommen och det är väl tur det för det finns att göra hela dagen. 
Jag har varit ute med runaway på morgon. Jenny har varit ute med Ruby och är just nu ute med Svarten.. Allt rullar på bra här hemma.. 
 
Sebastian ska åka till sin kusin idag och leka lite, Izabella är hos sin pappa.. 
Jag och Jenny ska bort till Mahony ikväll och grilla och ta någon öl tillsammans med dom =) Ska bli mycket trevligt :) 
 
Nu vill jag passa på att önska er alla en riktigt Glad Påsk !
 
Kör försiktigt i påsk trafiken, man vet aldrig hur det slutar annars 
 

Onsdag

Idag har jag varit ute på tur mestadels av dagen. Vart bjuden till Mahony på lunch tidigare idag så vi åkte dit :) Vart mycket prat och skratt minsann :) Väldigt trevligt att vara där och prata :P
 
Sen tog vi en tur ner till Arvika jag och barnen i det fina vädret :)
 
Efter detta så var vi bort till våran kära lanthandel och handlade, där bjöds det på påsk macka och påskmust :) Jättegott :)
 
Nu blir det lugn och ro i soffan =)

Tisdag!

Runaway har gått intervaller på morgonen. 
Samtliga låg på en snitthastighet mellan 1.40 och .145, Maxfarten var 1.31.5 och det var inga konstigheter utan pigg och fräsch i dom. 
Tycker inte det finns möjlighet att köra snabbare på raksträckan än det. Så hon fick bara sträcka ut litegrann så fixar vi resten i banjobb istället. 
Väntar på att Arvikas och Årjängs bana ska bli i skick att köra på så man kan dra igång med banjobben riktigt.. 
 
Jenny ska nu ut och köra sina 2 hästar också. 
 
Efter det så ska vi iväg och fira min pappa som fyller 50 år idag. Stort grattis till dig =)
Hans 50 års kalas kommer vi ha den 6.e April. Han har hyrt en stor lokal och bjutt in en del folk så det kommer no bli roligt tror jag :)

Måndag!

Idag har varit en dryg och tråkig dag, Jenny har jobbat och barnen har härjat friskt hela dagen. Inte en lugn stund. 2 dagar till nu bara.
 
Jag har suttit och kollat igenom lite propositioner i början av April här till Runaway. Hittat något intressant lopp faktiskt så vi får se om det blir så att hon kommer ut.. 
Imorgon ska hon ut på en träningsrunda igen iaf så får vi se hur det verkar.
 
Vad gäller Princess så är det fortsatt stillestånd med henne, tråkigt detta då hon tränade på kanon bra perioden hon tränade. Men nu har hon haft ett sår på ena bakbenet så nu har det varit lite pga det som inte det blivit något. Ska se nu om jag kan få henne skodd så snart som möjligt så drar jag igång och tränar henne igen så får vi se vad långt vi kommer. 
Måste träna på att lasta henne på transporten också så det fungerar bra den dagen hon ska åka med in till banan och gå jobb.. Kommer gå bra det med så småningom. Allt handlar om tid och träning med sådana hästar som bara bråkar :) 
Jag är stönigare än hästen :)
 
Nu ska jag nog se om jag orkar få till något gott att äta kanske till tv och bara njuta av lugnet som precis infunnit sig i stugan :)

Söndag

Idag är det Söndag och solen skiner redan som bara den, jag har varit ute och fixat hästarna så de har fått frukost och allt vad dom nu vill ha :)
Nu ska jag ta mig lite kaffe sen ska jag ta ut Runaway på en långtur har jag tänkt... 
 
Delfinalen till Olympiatravet vart ju som man anade, Sebastian K vann sprätt enkelt den matchen och är nu vidare till final.. 
 
Sen ska jag sätta mig och spana efter en ny sits till min träningsvagn, den börjar bli en aningens dålig. Sitter snett hela tiden och det är inte bra för rygg och inte alls bekvämt heller :)

Runaway

Jag gillar Runaway så mycket. Hon är alltid så snäll och så tycker jag hon är otroligt fin både i kroppen och exteriören =)
Jag hoppas verkligen hon kommer ut nu och gör det bra på banan så vi har mycket roligt att se fram emot <3
 
Runaway:
 

.....

Här kommer bilder på Runaway och Ruby under gårdagens träning
 
Runaway:
 
 
 
Ruby:
 

Torsdag!

Idag har det varit kanon väder ute!
Sebastian åkte upp till Ewa och Pappa under förmiddagen så jag kunde komma ut och träna hästar här.  Jenny jobbade idag.
 
Jag började med Runaway, vart en långtur idag på 14 km ca :P Hon lyckades skaka ur bommullen ur öronen efter vägen och då vart hon plötsligt väldigt het för mig :) Sen börjar min träningsvagn att bli lite nergången så sitsen på den är dålig, höll på att ramla ut flera gånger. Får fixa den imorgon.. Mer om Runaway när jag kört en sväng på slingan istället :) När jag körde henne så mötte jag upp med Jenny och Paw Mahony efter vägen så vi alla 3 körde tillsammans.. Trevligt !
 
Nästa runda jag gjorde så tog jag Ruby en tur. Då mötte jag upp med Jenny även den gången så körde vi tillsammans :) Även det vart 14 km :) Jenny var ute med ett kallblod då som heter Almerfax :) Reserverar mig för felstavning på namnet =) Ska säkert vara 2 L bara för jag skrev med 1 =)
 
Efter att detta var klart så hämtade jag hem Sebastian och drog iväg till Årjäng och hämtade hem Izabella som varit på travskola där :) 

Måndag

Solig och härlig dag här idag.. 
Har varit ute nu och fixat lite med lunch åt hästarna och mockat stall och lösdriften :P Alla hästar står i solen och njuter utav värmen och käkar lite hö under tiden :)
 
Jenny jobbar hela dagen sen åker hon med påtrav på Färjestad så här är bara jag och Seb hemma idag :) Härligt nog det =)
 
Imorgon däremot ska jag bo ute :) Runaway ska ut på en runda, karensen närmar sig sitt slut och vi måste vässa vidare för att hon ska gå ut och göra en bra första prestation härifrån :) Hoppas och tror hon kommer göra det bra i första starten. Känner inte hästen så jättebra i loppen så jag kommer sela ut henne så neutralt som möjligt så går vi efter det sen :) Hon har gått med alla möjliga sorters huvudlag så jag kan vraka och välja som jag vill! Öppet i första hand iaf =) 
 

Söndag!

Godmorgon!
Har inte hunnit med att skriva :)
I Fredags åkte jag med Jenny Mahony till Orust, vi hämtade hem en ponny som dom köpt till sin dotter Tindra! Trevlig resa :)

Lördag var vi iväg till Årjäng och handlade på oss hästmat och diverse saker!
Sebastian åkte till sin farbror Kenny och övernatta där för att leka med sin kusin Nova! Det är enda kusinen Sebastian har :) dom var även på badhuset tillsammans och det va nog roligt. Bilder på det underst!

Idag ska jag hämta hem Seb, Ruby ska gå intervaller!


Torsdag Morgon

Ny dag nya möjligheter.. Möjligheterna idag är nog inte större än någon annan dag misstänker jag =)
Hur som helst så är jag och Seb vakna, Jenny ligger ännu :) Har satt mig vid datan en tur med en kopp kaffe så jag vaknar till liv, sen ska jag dra ut till hästarna..
 
Ruby ska ut på en runda idag. Det är väl den enda också =) Lugn dag med andra ord =)

Återkoll

Idag har vi haft genomgång på hästarna hos veterinären! 
 
Jag körde dit min Runaway för att kolla upp det vi behandlade för 2 veckor sedan, resultatet av det kunde inte varit bättre. Inte en enda reaktion på böjningen idag och veterinären var lyrisk över vilket bra resultat första behandlingen gett! Kul när det är åt det hållet! Nu kör vi igång träningen på henne och väntar ut karensen så kollar vi sen om det finns något passande lopp att gå ut och vinna ;) Med tanke på dom låga poängen hon står med så kommer jag nog anmäla ut henne till P21 i Norge. 
 
Svarten var också med och vart kollad.Böjdes igenom och kollades i halsen, han hade fräscha ben och inget att anmärka på under böjningen!
I halsen däremot hade han slem och lite rött, det förklarar då direkt dom dåliga prestationerna han gjort nu i dom 2 senaste starterna. 
Läste på någon status hos Jenny att vissa trodde detta hade med att han startat tätt, det tror jag inte, han gick ett halvdant lopp på 1.20 ca på Bjerke, sen tog hon med han till Årjängs istrav 4 dagar efter, där gick han inte alls. Men saken är att på istravet sprang han aldrig igenom utan märktes direkt i starten att han var nedsatt. Så det där med att det är tätt på starterna tror jag inte har med detta att göra. Sen att jag personligen tycker det är lite i det tätaste laget kvittar :) Hästen springer bra och Jenny ger han fina upplägg vanligtvis :)
 
Under April nu kommer både han och Runaway ut och tävlar och jag hoppas och tror att båda kommer prestera bra =)
 
Ikväll ska vi fira med Pizza att Runaway har fått grönt ljus samt att det va lindriga problem på svarten =)
 
Ha en trevlig dag alla kära =)

Kvällen.

Äntligen kväll och stallet och hästarna är färdiga för natten.. 
Imorgon blir det återkoll på Runaway för att se så hon är bra efter det vi behandlat, hon kommer även få sin vaccination imorgon så det är klart!
Är hon bra imorgon nu så kommer jag träna på med henne några veckor här hemma så kommer jag kolla efter ett passande lopp kanske 2 veckor in i April ca. 
 
Idag fick jag laga hagen igen, hästarna är experter på att ha sönder allt dom kommer i närheten utav här, kan inte begripa det =) men men vad skulle man göra om inte dom skapade arbete. 
 
Ska kolla om jag kan få Princess skodd nu också så jag får komma igång och träna henne igen.. ( Om det går ) Jag upplever att hon blivit lite konstig sen hon sprang rakt i bussrutan här så vi får se vad hon hittar på =) Ska nog gå bra :)
 
Nu blir det slappa på soffan tills man intar sängläge :)

Dryg dag

Idag är en dryg och tråkig dag känner jag som jag inte har lust att ta ett steg. 
Har precis ätit lite lunch med barnen, Seb kan inte lägga sig och sova middag sen för 12.30 ska vi gå och låna en bil så jag ska kunna köra Jenny till Arvika på ett möte. Undrar hur det skulle vara med ett körkort? 
 
Skriver något mer här senare när jag har något att skriva om :)
 
Ha en bra dag :P

Måndag

Strålande väder idag :) Varmt och härligt ute för lite fix :) 
Jenny jobbar idag. 
 
Jag har broddat om 2 av hästarna under förmiddagen, har även avmaskat 2 av dom som vart efter igår :) Enbart Ruby kvar nu som ska avmaskas så är vi klara med det får denna gången :) 
 
Tycker det är många små revor på hästarnas ben här nu för tiden. Undrar om det är Runaway och Svarten som ställler till det :)  Eller så är det Engsättra som slåss om maten morgon / kväll :) Hon beter sig alltid som att hon är utsvulten :) 
 
När Jenny kommer hem så ska Ruby ut på en träningsrunda, är i valet och kvalet om jag tar ut Runaway en sväng också idag. 
 

Härlig söndag

Idag körde vi med lite sovmorgon :) Tror klockan hann passera 08.00 innan någon av oss kom upp. Barnen gick upp 07 ca tror jag och började leka i sitt rum..

Jag har varit ute på en runda med Runaway, känns bra så långt iaf.
Har även varit borta hos Mahony en sväng och pratat lite, trevliga människor det där =) Där skulle jag kunna gå runt hela dagarna :)

Nu är Ruby på väg ut på träning och har så varit i 20 min :) Tror Jenny kört fast ute i hagen i en disskusion med grannen =) Kul hon har någon att prata med runt omkring här :))

Idag kör vi även igenom hästarna med avmaskning så är det gjort..

Hoppas alla hade det trevligt på travfesten i Blomskog igårkväll trots att det vart missuppfattningar med var priserna skulle delas ut ;) Men men allt kom ju till sina rätta ägare i slutet så ingen skada skedd :D

Blomskogs istrav

Idag har vi varit på Blomskogs istrav!
Efteråt så är det alltid travfest i blomskog med prisutdelning mm :) för oss vart det inget av med den festen i år.
Svarten fick iaf ett pris, en slipmaskin. Det priset kommer vi åka upp till Årjäng och hämta hem så fort vi får tid :)


Runaway

Har varit ute med Runaway första gången efter behandlingen nu på morgon. Hon kändes mycket fräschare nu trycker jag, låg rakt och  fint i vagnen och inte ett dugg het alls.. Så det verkar som att behandlingen har gjort sitt på henne..
Kommer köra en efterkoll på henne om ca 1 vecka och då tar vi även med vaccinationen samtidigt. Visar det grönt på det vi behandlat så kör vi på ett par veckor här hemma så kollar vi sen hur det ser ut med lopp för henne.. 
 
Jenny är nu ute med Ruby en tur. 

Torsdag

Har inte så jätte mkt att skriva om för tillfället.. 
 
Under helgen nu så kommer jag göra första turen med Runaway efter behandlingen så får vi se hur hon känns.. 
Jag var ute med engsättra en sväng igår efter att Jenny kom från jobbet.. Vi satte på henne ett par tunga boots fram och det kändes som en bra lösning så långt. Får se hur det blir på banan sen i snabbare tempo. Känns som det blir bra så.. 
 
Princess har inte varit ute nu på ett tag. Hon sprang rakt i i mahonys buss och krossade en ruta så hon har stått sedan dess, ska se om jag kan få på henne en sko som hon tappat så får jag köra igång henne igen sen.. Inte lätt att ta sig till hovslagaren heller med en häst som inte går på transporten :) 
 
Nya tvättmaskinen vart inkopplad igår, elektrikern kom förbi och på 10 min så var det klart :) Nu tvättas kläder för fullt här.. 

Bjerke!

Gårdagen på Bjerke var inge vidare! Dom första 150-200 m gick väldigt fort! Min häst var hur nära som helst att rulla över i galopp, men jag fick tag i han och höll han på benen!
Sen fick jag en dålig position i 5.e utvändigt!
Dom körde snigeltempo första 1000 som gick 20 tempo!
Tanken var att jag skulle spara speeden, jag satt kvar och skulle vrida på genom sista sväng. Då satt jag fast och kom lös försent! Med facit i hand så skulle jag skickat iväg han tidigare! Hästen gick imål med krafterna kvar!


Måndag!

Idag har jag pysslat med lite olika :) imorse drog jag och barnen och hämtade hästbussen hos Mahony och körde ner den till stan för att fixa med ett byte av en ruta!
När vi kom tillbaka vart vi bjudna på lunch där. God mat var det :)
Vi tycker om våra kära vänner där!

Nu har vi packat allt och gjort klart för avresa mot Bjerke imorgon bitti!
Jag har dammat av min tävlingsdress och gör min första start för året i riktigt lopp :) alltså inte istrav :)


Söndag!

Dagen börjar ju fantastiskt! Solen skiner som mitt i sommaren och snön tappar taget!
Jag har varit ute och fixat allt med hästarna!
Sen bytte jag brodd på Ruby åt Jenny från isbrodd till vanliga brodd :) jenny har en hästfri dag idag :)
Undrar när jag får ta en sådan dag :)

Nuuu ska vi snart hämta hem en ny tvättmaskin :) äntligen !

Tror vi ska ut och snickra lite nu :)

Bild: Ruby


Lördag

Idag har det varit full fart hela dagen!
Började med istrav för Ruby och Engsättra!
Engsättra gick bra idag men det vart tyvärr några galopper, fel balans trodde Paw så vi får försöka ändra tills nästa gång!
Ruby var för uppskruvad idag, ingen bomull och helstängt från ett tråkigt 5.e spår var inte hennes melodi! Hopp och studs från start! Körde henne runt ändå i ett lugnt tempo så hon ändå skulle få röra sig när hon ändå var där!

Sen fick jag stryka mina egna. Runaway pga att hon har ont i sina bakknän, nu fixar vi till det hos vet så kommer hon tillbaka efter det!
Princess strök jag för att jag inte får henne på varken transport eller hästbuss. Helt oregerlig när det gäller lastning!

Dagens monte lopp tycker jag inte borde gått alls! 1 häst kvar i loppet där! Okey kanske att hon fick rida det , men jag tycker inte att det ska räknas varken som seger för ryttaren eller hästen då det påverkar ställningen i champion ligan! Hästen behövde bara jogga runt utan sällskap och kammade där med hem 1.a priset

Nu blir det V75 om 40 min :)


Fredag!

05.00 skrek klockan imorse. Då var det dags att gå upp och göra klart Sebastian. Vi skulle till Årjäng på ärende!
Lämnade in bilen till Nordmarkens för att byta ut några vattenslangar till nya :)

Nu på förmiddagen kommer 3 hästar att skos om inför lördagens istrav!
När jag kommer hem hoppas jag hinna ta en träningstur med Princess!


RSS 2.0