Fredag

Äntligen Fredag!
3 hästar har varit ute idag,
Carmen
Engsättra
G.G
Alla sköter sig bra och gör det dom ska tycker jag. Förutom Engsättra som aldrig förbättrar sig utan ligger på samma nivå jämt :)
 
Sebastian åkte idag till min Mormor så han ska vara där under helgen eftersom jag ska iväg till Årjäng imorgon på bygdetrav!
Får jättegärna bli Tisdag så jag får hem min tjej, saknar henne som bara den nu faktiskt på alla sätt och vis.. Så ensamt här på kvällarna när man alltid är van att ha någon att mysa med och prata med! Nu är det alldeles tyst hela tiden...

Torsdag

Idag har det varit vår i luften faktiskt =) + 5 grader och sol hela förmiddagen, sen kom det lite blåsande på eftermiddagen :)
 
3 hästar är tränade här idag.
 
Runaway tränar på som vanligt.
Svarten var väl också som vanligt tycker jag.
Ruby är lite piggare och mer uppskruvad än vanligt, ska bli skönt för henne att springa av sig lite energi inne på banan den 4.e Dec när Jenny kommit hem!
 
Inte så jättemycket mer att skriva om just idag. Allt flyter på som det ska här och jag är nöjd med tillvaron =)
 
Ha en bra torsdagkväll, det ska vi ha =)
 

Onsdag!

Idag har vi haft en riktigt varm och fin dag tycker jag. Solen sken imorse och det var plusgrader. Härlig känsla faktiskt =)
Inga hästar fanns det att träna idag så det har varit lugnt på den fronten iaf. Hade lite annat arbete att ta itu med iaf så dagen har rullat på bra här.
 
Jag har badat Sebastian iaf så att han ska vara ren och fin imorgon när han kommer till dagis, har även kört en tvättmaskin så vi ska ha några rena kläder att ta på oss.
 
Jenny skriver från Spanien, hon shoppar lös ordentligt där borta, längtar tills hon kommer hem så jag får mysa och ge henne en stor puss <3
 
V86 idag, är det någonting jag saknar så är det när V86 sändningen gick på tv, men som vanligt drogs det in för att det ska sparas pengar. Snart ska väl V75 också dras in så det ska sparas pengar, hatar detta sparas pengar på allt som finns...

Får väl kolla på atgvision när loppen kommer ut där :)

Tisdag!

Tisdag och full fart här hemma!
Jenny anlände till spanien imorse, dom åkte från arlanda 06.30.
Jag gick upp 07.00 och fodrade hästarna sen åt jag och Sebastian frukost innan jag körde honom till dagis.
Sen drog jag hem och tränade dagens hästar.
 
Började med Ruby, hon tränar på bra och är fortsatt pigg och fin i sin träning.

Runaway tränar också på bra, hon är nu anmäld till Silleruds Bygdetrav som är i Årjäng på Lördag. Hon startar från spår 3 med 40m tillägg. Det var inte så farligt många hästar i loppet iaf så det blir inte så blodigt. Hon åker inte för att vinna eller för att springa något dunderlopp i dödens eller något sådant, utan hon är med för att få ett snabbjobb med andra hästar helt enkelt. Sen får vi se hur hon känns i loppet och vad hon klarar av nu. Hon kommer trots allt tillbaka efter sjukdom och medicinering så formen är inte riktigt där den ska misstänker jag..
 
Sen tog jag en runda med G.G också, hon gör det hon ska. Springer lite vingligt fram och tillbaka så man skulle kunna tro hon varit i öl backen och kikat =)
 
Svarten är också anmäld till bygdetravet till helgen. Han går ut i monteloppet. Denna gången rider Camilla Opperman honom då Jenny är i spanien. Spår 2 för honom på tillägg och det är samma där, tillbaka efter sjukdom och medicinering så vi får se vad han klarar. Men han tränar bra och känns pigg och fin så han gör nog sitt.
 
Startlistorna:
 
 
 
 
 
 

Måndag

Måndag och ännu en vecka står för dörren!
Nu är det bara jag och Sebastian hemma här ända tills Tisdag nästa vecka! 
Dagen har rullat på och fort har det gått. 
Sebastian började som vanligt sitt dagis 09.00 idag. Så vi gick upp vid 07.30 idag så vi skulle hinna äta frukost samt fodra alla hästar innan vi åkte till dagis med honom =) 
 
Sen drog jag hem och körde 2 hästar. 
Började med Svarten som tränar på bra och verkar väldigt pigg och framåt nu igen.
Sen tog jag Carmen och hon tränar på som vanligt, gör aldrig några fel utan bara tränar och sköter sig exemplariskt. 
Så nu har vi gjort oss lite middag här som vi ätit och nu blir det lite barn tv innan jag får gå ut igen och börja plocka in hästarna och fixa dom för natten :) 

Söndag

Jag får passa på att skriva några rader! 
Slitsam helg för min del, har egentligen inte gjort så mkt på ett vis men oerhört dåligt med sömn! 
Fredag var allt som vanligt här hemma iaf, Lördag morgon så skulle jag med en kompis ner till Trelleborg, så jag åkte dit Fredag kväll då så jag skulle va på plats! Dum som jag var så tog jag en Energidryck när vi spela spel på kvällen, och därmed fick jag sitta vaken hela natte och vänta till 04.20 när vi åkte! 60 mil hade vi ner dit! Vi var hemma på Lördag kväll runt 19-20 någongång! Då var det ett sannt kaos här hemma, vattensystemet hade demolerats, ena hästhagen var riven, så jag satt och krångla med vattnet till 22 ca tror jag! 
Nu är allt återställt och jag vågar aldrig mer åka bort och lämna familjen kvar hemma :) 


Fredag

Idag har vi kört 3 hästar här hemma.
Jag var ute med Runaway en tur, dåliga träningsvägar just nu då det fryser på och det mesta är hårt så det blir lugna turer med mestadels skritt träning.
Jenny red Engsättra och hade Carmen med sig, carmen skötte sig jättebra. Jenny klagade på Engsättra idag...
Under eftermiddagen har jag och Sebastian varit och hälsat på en kompis till mig, har precis kommit hem så nu har jag badat Sebastian.

Inatt ska jag bli med Jens till Trelleborg för han ska köpa sig en ny bil :) Trevligt att umgås lite med kompisarna också =)

Tisdag

Tisdag, idag har jag känt mig trött och slö mest hela dagen, oerhört segt upp imorse faktiskt. 
Hur som helst så har jag hunnit med en träningsrunda med Svarten och Ruby. Jenny red Ruby som tränar på väldigt bra och håller hon sig och koncentrerar sig på det hon ska så kommer hon snart synas bland dom främsta i sina lopp. Finns fin fartresurs i den hästen, allt hänger som sagt på att hon inte ska fjanta sig. 
 
Stallet är fixat så att det bara är att ta in och slänga dit hö och sådant iaf, nu har jag inte så stor lust att göra så mycket så istället läser jag igenom lite propositioner samt kollar på Runaways segerfilmer som hon fått under sommaren =) 
 
Nu ska jag snart fixa lite mat till barnen sen tror jag fasen att jag får ta och göra något ändå , kanske åka och handla lite i väntan på att Jenny slutar jobba 20.30
 
 

Måndag!

Ny dag ny vecka. 
I Lördags sålde vi våran Saab. I Söndags så åkte jag och två kompisar till Örebro och så köpte vi en ny bil, denna gången en Mercedes Diesel istället, härligt att köra bil med lite kvalite på =) Är som att vara på hotell när man kör en Mercedes =) 
 
Runaway tränar på igen, hon tränar bra tycker jag och allt verkar såhär långt bra med henne. 
Carmen tränar också på bra, 1 år och är snällare att hantera än någon annan häst jag haft att göra med. 
Svarten tränar på som han ska tycker jag. 
Ruby tränar bättre än vanligt, oerhört fin och framåt i träningen och verkar ha kul när hon är ute!
Engsättra orkar jag inte kommentera ;)
 
På Söndag nu påbörjar Jenny sin resa mot Spanien =) Då är det bara jag och Sebastian hemma som ska sköta allt i en vecka =) Så länge jag har Sebastian till hjälp så kommer allt rulla på kanon :=) 
 
Bild: Nya bilen
 
 

Fredag kväll!

Äntligen Fredagkväll =) Det är nog en av veckans absolut bästa kvällar tror jag :) 
Jag har hämtat hem Jenny från jobbet nu kl 21.00. 
 
Under dagen har vi snickrat på bygget, takläkten eller hur det stavas kom på plats, nu ska vi börja sätta upp takplåten sen är det på med panelen äntligen =) Gick fort idag och det vart mycket gjort. 
 
Efter detta så har vi varit på 61.ans Bilvård och gjort rekond på bilen in och utvändigt, ser ut som en helt ny bil =)
Vintern lyser med sin frånvaro fortfarande, jag väntar faktiskt på snö, då har vi dom absolut bästa träningsvägarna för hästarna sen! 
Skulle iväg och hämta ett nytt torkskåp som jag köpt som ska in i selkammaren så vi alltid kan ha varma och torra kläder när vi ska ut med våra hästar. 
 
 
Bild: Från en av hagarna på Sättrans Stuteri =)
 

Onsdag

Idag har vi tränat 2 hästar! Jag körde Carmen och Jenny red Frilla bredvid! Carmen tränar på som vanligt!
Har även avmaskat hästarna idag, skönt att få det gjort nu! 
12 dagar kvar tills Jenny åker på semester en vecka i spanien. 
Jag själv ska vara hemma och jobba på så mycket jag orkar :) eventuellt ska jag åka på bygdetrav i Årjäng med 2 hästar när hon är borta också så :) 
Nästa år ska jag köpa en resa och åka 1 vecka någonstans och ta semester från allt :) skönt ska det bli!


Tisdag

Så då var det ny vecka och nya tag. 
Barnen på dagis och Jenny är i stan och jobbar. Själv jobbar jag på här hemma. 
Carmen skulle ut och träna idag men hon hade tappsko och inga skor fanns det hemma så jag får brusa in till stan och köpa sen när jag hämtar Jenny. Stallet har jag iaf fixat klart för kvällen så det är överstökat. 
Dom 4 sjuka hästarna är nu 4 friska hästar och dom börjar träna denna vecka igen så får vi se när dom kommer ut på banan igen. 
Runaway vart skodd igår så nu sitter träningsdojjorna på plats iaf. 
Förövrigt så simmar vi i lera, regnandet är hopplöst här för allt förvandlas till lerbad och rinner rakt över hela gården i stortsett. Har tankar på att göra om så att detta problemet blir borta men det får bli längre fram känns det som just nu! 
Vintern verkar vilja vänta ett tag till, idag skiner solen för fullt och jag har faktiskt jobbat på i bara T-Shirten idag :P Härligt väder! 
 
Ska se om vi någon dag får tid att åka och hälsa på vännerna på Sättrans Stuteri igen =) Alltid kanon trevligt att komma dit :)

Lördag

Lördag och V75 på Halmstad! 
Måste alltid se V75 sändningarna annars får jag panik.. 
Jenny skor Frilla just nu så tanken där är väl att hon ska ut på en liten tur och se hur hon är.. 
Sebastian leker på sitt rum just nu. Igårkväll när vi kom in från stallet runt 22.00 så ringde en kompis till mig och ville bjuda på några öl i sitt nyköpta hus! Kände mig trött och seg då men klart jag ställde upp och åkte iväg dit och umgicks lite =) 
 
Nu har jag inte så jättemycket att uppdatera er om eftersom dom flesta hästarna just nu vilar. Drar igång till veckan igen så ni får ursäkta om inte det kommer några inlägg varje dag =) 

Onsdag

Onsdag idag och här har det blivit lite nytta gjort idag! 
Ringde imorse angående att få spån påfyllt, strax efter 13.00 kom dom och hämtade containern och fyllde den med 35m3 spån så nu klarar vi oss ett tag till på det :) 
Ringde även veterinären 8.00 imorse för vi skulle ha några halsar kollade samt blodprov på dom, 13.30 stod veterinären på backen och kollade igenom hästarna! 
3 av 4 var sjuka och felet satt i halsen på samtliga, därmed fick vi beviset på varför Runaway och Svarten inte presterade i sina senaste lopp. Ruby däremot var fullt frisk och det var ju iaf bra! 
Nu blir det mediciner för dessa hästarna sen så får vi se när dom är redo att komma ut på tävlingsbanan igen! 
 
Imorgon är det dags för Örebro med Ruby frontline. Hon galoppera bort sig senast på Axevalla! Nu hoppas vi hon håller sig på benen så kommer hon göra ett bra lopp! Hon har tränat på bra och känns pigg och fin!
 
 

Tisdag

Tisdag idag och märkligt nog har det varit kanonväder! Barnen på dagis och jag och Jenny har snickrat lite =) Börjar ordna sig nu och det som är kvar nu är att inhandla panel och takplåt så är det äntligen klart sen =)
 
Bella har ridit på svarten i en av dom finare hagarna här idag, hon blir väl stallets nästa monteryttare i framtiden :) 
 
Ingen häst har varit ute på träning idag iaf, kan vara tur det också så kanske hästar och tränare slipper att nästan bli rammade av människor som inte kollar framåt när dom kör utan har det största intresset bakom sig. Livsfarligt! Stanna hemma borde sånna göra och spela kort istället! 
 
 
Bild: Jag, Jenny Runaway och Paw =) Vid Runaways V75 seger i Augusti :) 
 

Resultat Åby

Runaways dag på Åby var inge bra! Värmde kanon och såg fin ut, Magnus fick iväg henne skapligt från start och körde henne framåt, till slut vart det 2.a ytter! Redan efter 1200 m så lämnar hon in handduken och loppet är över! Hon sjunker som ett sänke genom fältet och blev sist på 1.18,9 2640 m . Det är 3 sek långsammare än senast lång distans hon gick! 
Nu blir det veterinärkoll och då slutar det med all säkerhet att vi hittar en halsinfektion! 

Idag har vi kört Ruby och Engsättra, Ruby tränar bra och likaså Engsättra! 

Senare ska jag även se om vi hinner att lägga takstolar på nya lösdriften så jag kan åka och köpa panelen och takplåten! 
RSS 2.0