Onsdag kväll!

Onsdagkväll och här har det gått i ett hela dagen tycker jag! 
Har suttit och kollat när Sveriges travkung mosade sina konkurrenter i sin första start på länge, härligt att se han på banan igen! 

Förövrigt så läser jag igenom programmet samt V75 guiden inför imorgon, alla förberedelser inför imorgon är nästan klara, lite plock kvar att fixa imorgonbitti. 
Söndag!

Idag är det äntligen Söndag och helgen är slut.. Har missat att uppdatera här nu ser jag . 
 
Då börjar jag med att skriva några rader angående provloppen i Lördags. 
Engsättra började och hon gick 40.1 på något tungsprungen bana, hon galoppera 2 gånger för mig så tiden var ju faktiskt bra! 
Sen var det Rubys tur, vi anmälde henne till 1.25 tempo och där hade även Jenny en uppsittning på Christoffers Martina Gordon. 
När starten gick så skickade jag iväg Ruby för att få ledning och sen släppa den till någon så jag fick ett fint rygglopp med henne, men precis när jag nästan var i ledning så dök ett par framfötter upp på insidan igen och då satt såklart en och svarade ut mig där så jag hamnade i dödens tyvärr. Ruby gick 1,5 varv i dödens och höll väl skapligt bra därifrån men orkade ändå inte hela vägen på ett bra sätt! Nu vart det lite fel i detta loppet då vi satt i jämnt 25 tempo i stortsett hela vägen, sen trodde dom i tät att det var fri fart så de brakade iväg i 16 tempo sista 500 och det var ju inte bra för min och Rubys del! ( Jenny var då den som fick avstängning för denna körningen ) =) 
 
När jag kom hem från provloppen tog jag Runaway och körde henne en runda, hon tränar på fortsatt bra och allt är perfekt såhär långt! 
 
Sen på kvällen var vi bjudna till min pappa på middag. Vi fick lax och potatis. Oerhört gott var det iaf =) 
Senare efter middagen så tog vi några öl och spelade lite monopol, det var inte min turdag med spel iaf!
 
Idag har vi inte gjort så värst mycket, inga hästar hade träning idag så vi drog till Hööks i Karlstad en sväng och Jenny shoppade lite olika saker, hals till Svartens täcke, någon grimma mm :) 
Sen drog vi upp till Sunne en tur och jag kollade på en ny sulky som jag eventuellt ska dra upp och köpa under veckan, måste ha en fräsch och fin tävlingsvagn när jag kommer till Åby med hästen på Torsdag !
 
Nu har vi ätit Nudlar och kycklingfile, så otroligt gott så jag skulle kunna sitta och äta hela natten!
 

Carmen Lill

Gjorde en liten filmsnutt när jag är ute med Carmen Lill under eftermiddagen idag!
1 år gammal och sköter sig som en 12 åring hemma i träning!
Kom ihåg namnet om 2 år :)


Fredag!

En otroligt fin dag har vi haft idag, Började med att köra Jenny till jobbet för hon började 07.00. Sen åkte jag och Sebastian hem och myste lite framför tv tills vi gjorde oss frukost :)
När hästarna och allt var ute så drog vi in till stan och handlade lite olika saker samt lite saker till hästarna =) 
Vi var även på 2,5 års kontroll med Sebastian, doktorn tyckte han var en charmig liten filur och det måste han ha efter sin pappa sa hon ;) Jag fatta ju piken direkt ;) hahaha
 
Skämt åsido så gick det kanon bra där!
 
Under eftermiddagen har jag varit ute med Carmen på en runda, mysig häst! Börjar bli överflödigt med att tala om vad fantastiskt snäll och duktig hon är, tränar på demoniskt bra faktiskt för att vara 1 år, måste vara bland dom bättre 1 åringarna här omkring! 
 
Jenny var ute på en ridtur på Engsättram med sig hade hon grannen och henne häst! 
Anmälan till Åby gick ut idag, var ett lopp till Runaway där, Stostayern över 2640m tillägg vid 300.000 kr så Runaway står start där. Motståndet tycker jag inte är så värst märkvärdigt ändå, fina hästar emot men Runaway är som svenska stålet och viker sig inte i första taget så vi hoppas formen är där den ska så kommer hon nog att bjuda på fight. 
V75 guiden ringde mig tidigare idag och frågade lite angående Runaway och dom tyckte det såg riktigt bra ut på förhand! 
 
Nu blir det Fredagsmys med godis och dricka =) 

Torsdag!

Idag har varit en rörig dag tycker jag! Började med att köra Runaway imorse! Sen fick jag kasta mig iväg efter havre, jag hade helt missbedömt och det tog slut vid frukostfodringen, ingen skada skedd utan när hästarna skulle ha sin kvällsmat stod det 265 kg havre här! 

Sen hämtade vi barnen på dagis, meningen var att Bella skulle på travskola men istället fick jag köra henne till Årjäng till hennes pappa! Så allt har varit en enda röra känner jag idag! Onsdag

Idag är det Onsdag och det är en ganska skön dag faktiskt, mitt i veckan, det är V86 tävlingar från valla, full fart mot helgen hela dagen =) 
 
I förmiddags körde jag Carmen en träningsrunda, har ju varit fantastiskt fin temperatur under dagen iaf trots att det regnat, regnet är dock inget att klaga på, finns kläder mot det sen är det bara att gå ut och köra =)
 
Jenny började jobba kl 12.00 idag så jag jobbade klart det sista ensam idag då, barnen såg på film istället när det regnade och hade sig.
 
Söndag ska jag dra iväg och kolla på ny sulky faktiskt :) Ska bli intressant att se om det är något för mig, behöver ha en extra faktiskt. Ska även passa på att kolla på ny speedcart när jag ändå är i farten =) 
 
Vad gäller nya lösdriftbygget så har det tyvärr stått stilla några dar nu för jag köpte några reglar för lite, dom var jag iväg och köpte igår så imorgon ska jag färdigställa allt jag har material till har jag tänkt hinna med iaf :) Sen ska jag köpa in panelen så är den alldeles strax klar och då är det några hästar som ska få flytta in i den hagen och nyttja den nya lösdriften istället :) 
 

Framsteg!

Igårkväll när jag skulla lasta ut höt från transporten upptäckte jag något som jag inte sett tidigare! Det satt en lampa i transporten :O Och jo jag vet att det gör det i dom flesta men jag har aldrig tänkt på den i denna kärran! Ett extra plus var ju att dem tom funkade :) nu är det ljus i kärran och mys ljus åt hästarna när vi åker sent på kvällar och nätter :)
Måndag!

Har varit full fart idag också!
Började dagen med att lasta Frilla och Nordstjärna på transporten och drog till hästsjukhuset med dom! Nordstjärna hade en hornutväxt på ena benet som skulle opereras bort! Vi hade tid kl 10.00 imorse! 
Det gick jättebra och nu är benet helt normalt igen :) 


Där står hon snällt och väntar :)

Sen drog vi hem och jobbade vidare hemma! Jag körde Carmen och Engsättra. Carmen tränar på bra och gör allt rätt. Mycket snäll och vettig 1 åring, efter träning kan man enkelt gå ur vagnen och hästen står blickstilla på platsen där man ställer henne och hon står där tills allt är av och hon är klar, utan att sitta fast dessutom!
Lördag!

Jennys dag på Åmål var tyvärr inte så jättelyckad då hästen galoppera flera gånger för henne, hästen gick bra mellan galopperna och utan dom så hade han nog varit en segerkandidat låt det som! 
 
Min dag på arvikatravet har varit helt okey, Banan var frusen och stenhård när jag kom dit och gick ut på banan för att kolla den. 
När dom började rafsa runt i den med traktorn så var det väldigt snart en oerhört lös och kletig bana istället. 
Runaway var iaf väldigt lugn och fin i värmningen idag ( annars oerhört het och uppskruvad ). Jag valde spår 2 med henne idag. När starten gick så höll jag på att få dödens och då valde jag direkt att backa mig ner i 3.e invändigt, anledningen till att jag var där med henne var att ge henne ett snällt jobb i ryggar och peppa inför kommande start med henne. 
Hon gick iaf 1.23 på ett bra sätt och hade då alla krafter kvar i mål. Pulsen efter loppet var inte något att prata på så formen sitter där den ska fortfarande på henne, bara hoppas det håller i sig nu så nästa lopp går lika bra som jag tror det kan göra ...
 
Imorgon bitti lastar vi Ruby och Svarten och drar mot Axevalla! Ska bli extra intressant att se Ruby i sitt debutlopp faktiskt! 

B-Lopp Åmål

Imorgon är det lite delade aktiviteter som gäller här. 
Jenny åker till Åmål på B-lopp. Hon har fått en uppsittning i monteloppet där, hon ska rida Super Igor. Hon startar från 20m tillägg. Är dock bara 1 häst på start så det är väl helt okey.. Vad man däremot kan fundera på är följande på start står det en häst som tjänat 48.000 kr, på 20m tillägg har vi då Jennys uppsittning som har tjänat 251 400 kr, resterande kanske har mer, dom kanske har mindre har ej kollat upp dom. Sen på 40 m tillägg står en häst som tjänat 2,1 miljoner? Alltså är tilläggsfördelningen verkligen rättvis i detta? 
Jag ser iaf vinnaren av loppet redan ! Har svårt att tro att någon annan än Conrads Garland har den minsta chans att vinna det där loppet. Han borde haft iaf 60m tillägg för att det skulle varit rättvist mot de andra hästarna! 
 
Jag själv plockar med mig en häst och drar på provlopp i Arvika, frågan är om det blir några hästar i provloppen alls när Åmål kör samtidigt? Det återstår att se :) 
 
Idag gick jag iaf upp tidigt och fixade ut alla hästarna och sen satte jag mig i grävaren och började gräva, fixade till dyngstan så det ska gå att tömma skit där igen, nu är det inte längre en slalombacke upp med kärran. Fick till det skapligt iaf =) 
 
Starlistan för Monteloppet i Åmål:
 
 

Torsdag

Dagen idag har varit likvärdig den igår fast jag har gjort mer idag än igår =) Jenny körde Ruby på förmiddagen innan hon började jobba kl 12.00. Hon var nöjd med henne och hästen verkar i bra form inför Söndag! 
När jag kört Jenny till jobb så stack jag ut med Runaway, hon kändes helt outstanding idag, oerhört fin i träningen och det bådar gott för kommande lopp! Bara att lira när hon hämtar årets 6.e seger ;) 
 
När jag hämtat hem barnen så drog vi till stan, jag bjöd dom på Mcdonalds mat när vi kom dit så dom var nöjda, sen åkte vi iväg och jag hyrde med mig en grävare hem idag igen =) Vädrets makter har sabbat ingången till lösdriften så det var som ett lerbad där, numer är det inget lerbad längre utan en fin singelgång in dit så nu går hästarna torrt och fint in :) 
Har även passat på att ta bort några stygga stenar som varit längs stallväggen som vi stört oss på ett tag, nu är det fritt där så slipper man se dom =) 
 
Imorgon ska jag ta itu med dyngstacken så jag får ordning på den, den ligger lite trångt nu så den bygger på höjden och Jenny orkar inte skjuva kärran uppför. Så det ska grävas ur och göras större så vi slipper det problemet, framöver tror jag att jag ska utöka gårdsplanen istället och gräva ut ännu mer och försöka gjuta en platta att ha dyngstan på ! 
 
Sebastian har åkt med i grävaren hela dagen så han somnade nu som en oxe i sin säng med sin nuttis och nallar =)
Nu ska jag ta det lite lugnt och slappna av för att sen gå och försöka sova så gott som möjligt!

Ruby Frontline-- Svarten

Söndag är det dags igen. Då laddar vi batterierna och åker mot Axevalla. 
2 hästar åker med dit och det är Ruby Frontline och Black Illusion. 
Ruby går ut i ett debutantlopp där och det ska bli mycket intressant. Hon kvalade på skaplig tid och då ska man ta hänsyn till att det var Åmåls 800 m bana hon gjorde det på, kommer automatiskt springa bättre tid på Axevalla. Lite svårt att veta var i loppet hon står när alla är ostartade och endast genomgått kval! Men sköter hon sig och springer på så tror jag hon kan ta sig en fin peng med hem. Jag själv körde henne i ett provlopp och då gick hon 18 sista varvet!
 
Rubys Startlista:
 
 
Svarten har bra utgångsläge tycker jag men motståndet där var väl inte riktigt vad man väntat sig när man anmälde =) Han möter en häst som var ute i försök till derbyt =) Så någon segerchans finns det då absolut inte denna gången ! Men springer han på så får han en matlapp..
 
Svartens startlista :
 
 
 

Onsdag!

Full fart idag, jenny körde Engsättra före hon började jobba kl 12.00! När jag kört henne till jobbet stack jag hem och körde Carmen. 
Barnen slutade 14.00 så då drog jag upp till min pappa och lånade en skruvdragare så jag drog fast några reglar på nya lösdriften. Dock så har jag köpt några för lite så jag måste köpa fler nu också ? Känns som jag redan skrivit det en gång?? hmm? Hursomhelst så närmar det sig! 
 
Sen har jag haft fullt upp med barnen faktiskt som har legat på oerhört hela dagen och jag har knappt kunnat röra mig någonstans utan att det har varit bråk, tjaffs, grin och skrik runt dom. Vissa dagar är rakt ut sagt För******a
 
Nu ska jag ut och fodra hästarna som går på lösdrift, hästarna inne i stallet står och myser och äter hö, de kvällsfodras lite senare dom =)

Tisdag kväll

Idag vart det lite oplanerat allt! Började med att köra barnen på dagis. Tanken har ju varit att kolla upp Runaway också efter senaste starten, impuls ringde ner till hästsjukhuset i Karlstad imorse och frågade om tid där, fick då komma ner redan 2 timmar efter att jag ringde, så nu är hon genomkollad och hon klarade böjprovet utan anmärkning :) Stenhård häst eller skonsam tränare? 
 
När vi kom hem så fick vi köra på för Seb skulle till tandläkare och där var han jätteduktig ( Försökte springa ifrån tandläkaren ) 
Sen hem och då körde jag en runda med Runaway som tränar på bra ! Har ett lopp i sikte så vi får se hur det blir med det.
 
Jenny red sen Frilla en tur, fölungen är verkligen lustig =) Bara hoppar runt och gör det hon känner för :) Härligt att se dom små =)
 
Jag är fortfarande sjuk, vägrar släppa, kanske ska hålla sig inne för att bli frisk men man är ju ute och kör häst, och det snickras lite och massa olika saker :) 

Måndag

Måndag idag och jag är sjuk, ruskigt förkyld och fryser! 
Vi har iaf hunnit med att köra 3 hästar och gjort klart stallet! 
Jag har kört Carmen idag, tränar på helt okey och lite extra, underbar häst att ha och göra med! Märks inte att hon bara är 1 år!! 

Lördag

Lördag och strålande väder! 
Dagen började med en långtur med Runaway, härligt härligt att vara ute i det fina vädret tillsammans med henne! 
Direkt efter det så körde jag ett intervallpass med Engsättra. 6 intervaller vart det och hon är som vanligt tycker jag, överraskar inte och missköter sig inte :) 
Sen körde vi på lite med nya lösdriften vi bygger, dom första reglarna kom på plats innan jag avbröt för att nu kolla på V75 på tv :) 

Bild: bygget 
Fredagkväll!

Då var det Fredag igen och det känns väl ändå rätt skönt denna gången faktiskt =) 
Idag har jag kört Ruby i backen, pigg och fin och verkar ha gått framåt en hel del med kvalet i kroppen faktiskt, inga anmärkningar på henne! 
Efter henne var det Carmens tur, idag körde Jenny henne så jag åkte ner till rakbanan och filmade Carmen när hon sprang förbi där, dock ställde jag till det med filmen så den vart felvänd så det var inget kul att se =) Får göra ny nästa runda med henne :) 
 
Barnen har härjat som bara den i vanlig ordning, går inte att ha någon ordning på dom för de bara springer runt som 2 yrväder och vägrar lyssna och gör allt man inte ska göra :) Var jag sådan när jag var liten tro ? Man kan ju undra :)
 
Nu ska jag slänga mig rakt ut på soffan med lite godis och en kall öl och se om det finns något bra på tv =)

Onsdag!

Idag är det Onsdag och här har vi kört på för fullt! Barnen körde vi till dagis imorse vid 09.00 som vanligt. 
Sen drog vi ut med Svarten och Ruby. Jag körde svarten och han tränar på helt okey tycker jag, Ruby såg också helt okey ut och Jenny var nöjd med henne såvitt jag förstod!
 
Efter detta tog vi Carmen och Engsättra på en runda, Jag körde då Carmen, hon tränar på som vanligt och det är aldrig några större problem med henne, Engsättra var väl som sig själv misstänker jag, aldrig något annorlunda där :) 
 
Jenny fick sen jobb så när vi hämtade barnen på dagis så drog vi ner till stan och handlade in lite saker till hästarna, åt härlig mat på Izabelles taco och sallads bar =) Den maten kan jag rekommendera :) 
Sen lämnade vi Jenny på jobbet och drog hem..
 
Jag sitter i tankarna på att köpa in en ny häst hit, jag tycker vi har hittat rätt med hästarna här och alla går framåt tycker jag, Ruby går ju bra och kvalade bra, Runaway talar ju för sig själv, svarten springer på bra tycker jag men där saknas lite kämpaglöd för tillfället tycker jag, men han gör det bra och kommer säkert tillbaka snart =) 
Så jag funderar lite på ett nyförvärv in hit, inget klart ännu och jag letar noga för att hitta någon som har förutsättningarna på sin sida.. 
 
Nu sitter jag och Izabella och äter lite godis och ser på V86 på ATG Live =) Sebastian fick också lite godis men han har lagt sig nu :)

Tisdag

Idag har vi varit i Örebro på Sättrans Stuteri. Där har vi våra absolut bästa vänner Rickard och Camilla. Alltid lika trevligt att komma och hälsa på hos er och kolla på era hästar mm :) 
Idag var det chip märkning av Nordstjärna ( Frillas föl ) en riktig liten etter gök det där så bremsen kom snart fram =)
Jag hjälpte till lite  med dom 17 olika fölen att hålla i dom  iaf så någon nytta gjorde jag  väl =) 
 
Nu är dom iaf med oss hem och går nu ute i hagen här med dom andra hästarna =) Svarten, Runaway och Ruby går dock inte i samma hage :)
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 

Färjestad

Sådär då var man hemma från Färjestad! 
Jag är nöjd med dagen och med hästen och allt ihop faktiskt! 
Spår 1 och orkar inte komma till ledning . Kom ut som första häst i 2 -a spår efter 500 m ca! Gick sedan i dödens hela vägen på nya rekordet 1.14,5 2140 meter ! 
Idag vart det en 2.a plats och hon fick med sig en liten slant hem iaf :)oerhört fin prestation! 


Åmål

Idag har vi varit på Åmålstravet.
Dagen började med kval, där hade Ruby ärende ut. Hon sköter sig klockrent i kvalet och kvalar på 22.0 på ett bra sätt. Mycket beröm fick hon för hur hon såg ut och många tyckte det var en fin häst som travade kanon fint. Kul!
Sen körde jag Rozzo Starline i amatörloppet där, spår 3 bakom bilen. Tyvärr var den inte så fräch för dagen så han höll inte ihop travet utan galopperade direkt bakom bilen, jag fick han i trav igen och körde lite till men redan efter 50 m då så galoppera han igen så då körde jag av med honom..
Efter det var det Svartens tur som låg med bra som 2.a utvändigt. Petter styrde på halvvarvet kvar men fick då tyvärr inte det svaret som behövdes så han slutade 7.a ännu en gång och fick lite pengar med sig hem! Svarten prenumererar på 7.e platsen tror vi =)
Nu ska jag vila lite för jag är ganska sliten känner jag =)

Torsdag

Solen skiner som vanligt! 
barnen är hämtade från dagis och vi har avnjutit en god sallad här, nu snart ska jag köra ner Izabella så hon får komma på sin travskola =)
Under förmiddagen har jag varit ute med Carmen på en runda, Jenny och Ruby gjorde oss sällskap idag. Båda tränar på bra. 
Jenny ska köra ett dressyrpass med Svarten senare. 
 
Åmål imorgon. 
 
Härifrån är det 2 hästar med. Svarten går ut i ett 8 hästars fält med Petter Karlsson i sulkyn, han bör vara bland dom 3 första tycker jag. 
Ruby åker med för att kvala, hon har sällskap av 1 häst i kvalet, den hästen ska gå 1.23. Ruby ska gå 1.25 för att bli godkänd. Får hon gå med i rygg på den andra så kommer hon hänga på hela vägen in till mål och jag tror att hon ska klara gå mellan 1.21 och 1.23 i kvalet. 
 
Jag själv fick en uppsittning i amatörloppet. Rozzo Starline kör jag från spår 3 i ett 1640m auto lopp. Motståndet är bra och vi får hoppas att hästen gör ett bra lopp!

Tisdag

Idag har det varit dagis för barnen. Vi skulle ta en ledig dag idag och vila lite, vart dock inte så mycket ledig dag, under förmiddagen pysslade jag med bilen, eftermiddagen fick vi jobba ikapp det vi inte gjorde tidigare under dagen så det där med ledigt vart missförstått här. 
Jag körde Carmen en sväng idag, hon tränar på jättebra tycker jag och den hästen tror jag kommer bli intressant nästa år när hon börjar gå jobb inför sitt premie/kval. 
 
Jenny körde sedan Ruby, har inte hört något om den träningsrundan så har inte en aning om hur det gick. 
 
Fredag har vi full fart på Åmålstravet. 
2 hästar från stallet startar och jag fick en uppsittning i amatörloppet! Mer om detta närmare Fredagen. 
 

RSS 2.0