Fredag kväll!

Äntligen Fredag kväll. Alltid något speciellt med det =)
 
Har varit sjuk några dagar, feber och allmänt risig i hals och huvud osv :( Försökt jobba på någorlunda här hemma men orkar inte så mycket. 
Körde intervaller med svarten igår, han var pigg och fin i dom. 
 
Idag har jag kört en tur i backen också med en av hästarna. 
 
Nu på kvällen vid kvällsfodringen så vart Jenny sparkad ute i hagen, inget jätteallvarligt som det ser ut nu men ömt och gör ont när hon går naturligtvis. Får hoppas det går över innan söndag så hon slipper byta ryttare på Ruby i montekvalet.. 
 
Imorgon är det dags för kräftskiva igen, tanken är att vi ska upp till min Pappa före med några vänner och dricka lite öl innan vi går ner till bönhuset där kräftskivan är! Brukar alltid vara kul där och blir säkert det i år också :))

Tisdag

Idag har det varit riktigt fint väder, skönt!! 
 vi har varit till backen med 2 hästar idag, båda skötte sig bra och tränar på fint. 
 
Gländerville är pigg och glad efter sitt lopp, imorgon ska jag slå på henne träningsskorna tillbaka så jag får det gjort..
 
Jag har slarvat med gräsklippningen nu ett tag så jag tog tag i den saken idag, och det får jag nog säga att det underlättar INTE att slarva med det, satan så tungt det var :D Träning är bra =)
 
Söndag ska svarten ut i ett montelopp i Årjäng. Kan inte påstå att det vart något kanonlopp direkt faktiskt, 7 hästar och 8 priser, hästarna som är med har knappt varken poäng eller prestationer i sin rad så det ska bli intressant att se, han bör kunna sluta bland dom 3 främsta där, hade jag haft Runaway i skick så hade jag anmält ut henne så hade hon kunnat jogga hem en enkel seger där ;)
 
 
 
 

Resultat Färjestad

Igår var det Färjestadtravet på agendan. Gländerville från spår 7 bakom bilen och Ruby hade spår 8 bredvid Gländer. 
När starten gick så stack Gländer som katapult och var direkt påväg mot ledning. När Paw sen skulle ta ner henne i banan så slog hon ihop och galopperade bort alla sina chanser.

Ruby fick en lugnare start med Petter i vagnen och satt 5.e ytter, hon avslutade bra och rundade många sega hästar igenom sista sväng och upploppet ner och kämpade sig till en 2.a plats. Passas nästa start 


Jenny och Ruby

Foto: Kurt Einevåg
Petter Karlsson och Ruby

Torsdag

Tråkigt väder har vi haft en längre stund nu. Mycket regn och hagarna blir kletiga. 
Hästarna tränar på bra nu och nya hö partiet verkar ge effekt. 

På Söndag ska Gländerville och Ruby starta på Färjestad. Gländerville debuterar för oss och hon fick spår 7 bakom bilen över 1640m. Inte bästa tänkbara utgångsläge men gör hon ett bra lopp och sköter sig så får vi vara nöjda!
Ruby visade form i senaste starten, tyvärr fick hon spår 8 bakom bilen och vi får hoppas på fin resa så får vi ta vad vi får. Petter Karlsson kör Ruby och Paw Mahony kör Gländerville. 

Nu är jag i Charlottenberg med min bror och barnen och kikar. 
Ha en bra kväll! 

Söndag

Idag har vi varit på provlopp inne på banan. 
Gländerville och Ruby var det som åkte! 
Jenny testade Ruby i monte och hon gjorde det kanon och vann sitt provlopp helt okörd. 
Gländerville vart körd av Paw, öppnade hyggligt och satt i ledning, hon kom 2.a i mål. Jag är nöjd med att hon känns stabil och hur hon ser ut i loppet. Lite små justeringar på henne nu så hoppas jag på bättre tryck i henne när hon kommer ut i debut här! Gländerville! 


Fredag

Då var helgen snart här! 
Hästarna tränar på bra! Under helgen nu ska Gländerville och Ruby gå snabbjobb. 

Nya höt verkar uppskattat och dom äter bra, vi har även maskat av hästarna här då vi misstänkte mask! 
Söndag

07.00 idag var jag ute och fodrade morgon. 
08.00 drog jag en runda med en av hästarna. Hade bara en att köra. Förövrigt har jag halmat i boxarna, så otroligt fräscht och mysigt när det är alldeles nytt halm inkört. 

Under Fredagen var veterinären här, vi kollade igenom svarten och soraya och båda hade lite att justera, uppfräschade nu så får vi hoppas det blir bra sen. Soraya kommer ta lite mer tid innan hon är åter på banan igen. 

Jag var även iväg och kollade igenom analysrapporterna för årets hö och bestämde nytt parti som vi ska ha från nu tills nästa år. 
Jag har inte varit helt nöjd med höt dom sista månadarna nu, skönt att vara på rätsida med det igen! 


Bild: Fick rycka in som hovslagare häromdagen när Jenny behövde vila en liten stund ! Inte mitt område det där så jag raspade bara klart det sista 😊

Lördag

Helg igen och det känns skönt :) fint väder har vi också! 
Ingen häst att köra hemma idag så vi åkte in till banan och kollar på provlopp! 

Ha en solig lördag :)

Torsdag

Torsdag idag och solen skiner. För varmt för min del känner jag. 
Jenny har kört Carmen idag, enda hästen som skulle träna. 

Gländerville känns fin i sin träning, kommer gå provlopp igen den 16.e Aug och verkar allt bra då så blir det start i slutet av augusti.

Runaway lever livet ute i hagen och går omkring och njuter. 


Bild: Runaway, Saint Ann, Gländerville

Söndag

Då var helgen slut. I Lördags var vi på provlopp med Carmen och Gländerville. 
Carmen skötte sig och gick nytt rekord. 

Gländerville kändes fin och skötte sig även hon bra, senaste starterna hos hennes förra tränare slutade med galopp så vi har fixat lite med henne så nu gick hon första jobbet här felfritt. 
Hon kommer gå ett provlopp till innan hon debuterar för oss. 

Imorgon ska vi till Färjestad på trav med svarten. 2140m auto start och han har spår 7 bakom bilen. Jag kör denna gången och vi får hoppas det går bra :) 

Fredag

Fredag och fint väder! 
Sovit dåligt inatt så är trött och har huvudvärk. 
Hur som helst så har jag kommut fram till Klarälvstravet med Soraya. 2 hästar är redan strukna i loppet. Jag hoppas få en bra start med henne från springspår och satsar mot ledningen och släpper väl antagligen om nånn kommer. Har ingen chans att vinna loppet så sköter hon sig och går en bra tid får vi va nöjda! 
RSS 2.0