Fredag

Fredag hela dagen och fullt ös mot helgen!
Började dagen med att hämta hem foder och halm, lösdriften måste halmas . 
Sen fixade jag mockandet och drog sen till stan för att uträtta lite ärende! 
Nu ska jag snart hämta Jenny på jobbet sen hämta barnen på dagis och sen får vi väl försöka fixa Fredagsmys :) Torsdag

Märklig dag vart det idag. Fullt förberedda på en tur till Bjerke idag på lunchtrav med svarten. Allt var packat och klart och hästen skulle ställas på kärran, vi kollar alltid tempen på hästarna innan vi drar. Idag när den kollades så hade svarten förhöjd temp och då valde vi att stanna hemma. 
Jaha då drog jag istället igång att snickra på uteboxarna som vi börjat bygga här! Jag fick nästan upp hela taket på dom idag, reglar, takläkt, takpapp. Ska börja med takplåten nu någon dag så ska vi slå upp panelen så är dom klara =) Då ska Frilla få flytta in 

 
Nu på kvällen har vi varit upp till min pappa och hans fru Ewa och druckit kaffe och ätit lite kakor, mycket trevligt !
 
Imorgon ska Jenny jobba i stan så jag jobbar ensam här. Foder hämtning, några hästar som ska ut på träning mm. Fullt ös mot helgen helt enkelt och det är ju härligt =)
Ska även ringa och beställa gårdsgrus imorgon så gårdsplanen blir uppgrusad så den står sig bättre mot vattnet som rinner från skogen och rakt igenom gården.. 

Onsdag

Onsdag och blött väder! Tinar på oerhört nu plus lite regn, snön ryker bort fort. Träningsvägarna här hemma håller sig kanonfina iaf, skulle det nu råka frysa på så blir det mindre kul!
 
Idag har det packats inför Bjerkes lunchtrav imorgon. Det mesta är klart så det ska nästan bara vara att ställa hästen på kärran och starta bilen =)
 
Svarten har inte startat på länge nu och vi har väl lite svårt att bedöma formen riktigt ordentligt på han, hoppas iaf att han gör ett bra lopp och ser bra ut så får vi vara nöjda om han skulle få med sig en peng hem. Då vet vi iaf var han står formmässigt osv. 
 
Startlistan:
 
 
Förövrigt ikväll så har jag följt en tråd på Facebook angående huruvida man vill/ska ha grimman under huvudlaget vid träning eller inte. 
Jag själv tycker inte man ska ha det, vi har inte det här på någon av våra hästar. Sen får naturligtvis alla andra göra precis hur dom vill och hur dom känner för :) 
Hur gör ni? =)
 

Tisdag

Vilket härligt väder! Strålande sol har vi haft idag . 
 
3 hästar tränade här hemma. 
Tog en lugn tur med Runaway idag och hon känns bra! 
Körde även Frilla en sväng som låg på aningens som vanligt, Jenny gjorde oss sällskap med Carmen som busade litegrann idag men ingen fara =) Skötte sig fint sen igen så =) 
 
Ruby har blivit kollad under kvällen av veterinär, fick smörja upp henne litegrann nu! Hitta även ett annat litet bekymmer på henne efter starten på Örebro som vi kommer åtgärda tills nästa start, plockar någon sekund extra på det skulle jag tro, återstår att se det =) 
 
Banorna börjar se fina ut nu tycker jag faktiskt, vädret gör sitt naturligtvis. 
 
Ha en trevlig kväll vänner! 

Söndag

Då var det Söndagkväll och helgen drar sig mot sitt slut! 
Igår Lördag var jag och umgicks med lite kompisar, jättetrevlig kväll! 
 
Imorgon bär det av mot Örebro med Ruby, bra motstånd i loppet så vi hoppas hon gör ett bra lopp så får vi se vad långt hon duger denna gången =) 
 
 

Torsdag!

Snö idag igen. Vädret har verkligen svårt för att bestämma sig! 
Endast 2 hästar att köra idag. Ruby och Frilla. Jag själv satt bakom Frilla idag, hon springer framåt iaf! Ruby tränar på bra hon också! 
 
Några starter på gång här nu. Soraya går ut på istrav i Arvika till helgen. Ett idealtids lopp där dom ska springa så när 1.30 som bara möjligt. Gäller att veta hur tidtagaren fungerar :) Niclas kör henne och därmed tror jag att hon vinner loppet, tror han är bättre på klockan än dom andra kuskarna helt enkelt =)
 
Svarten kommer ut o monteloppet där, var väl 1 häst som var bra i loppet. Blir nog svårt för kära svarten att slå Tubbe om den sköter sig hela vägen!
Ruby kommer ut på Örebro på Måndag ( Mer om detta på Söndag )
Svarten kommer ut på Bjerke Torsdag den 27.e ( Mer om detta Onsdagen 26.e ) 
 
Nu ska jag ta en godisbit och avnjuta en iskall öl framför tv och slappna av. Upp svintidigt imorgon och jobba för fullt mot helgen ^^ 
 
Ha en trevlig fortsatt Torsdagkväll!

Onsdag

Idag har vi haft härligt väder ! 
Igår ( Tisdag ) så var vi in till banan med Carmen 2 år och Soraya 3 år. 
Jag började med Soraya som endast skulle testas i sulkyn. Inga problem. Lat häst som inte tar ett steg mer än nödvändigt. Gick ändå 1.35 ensam! 
Carmen fick lunka på det hon vill utan någon värre press! 2.a gången på banan och i långvagn travade hon 1.53 utan problem. Bra tid för en nybliven 2 åring. 

Idag tog vi en skrittur med Call Me och Svarten. Hård väg just idag så endast skritt! 

Har även hunnit med att åtgärda lite andra saker här på gården samt besiktigat transporten! 

Bild Call Me och Svarten
Måndag

Måndag idag och min dag drog igång vid 06.00 . Gick då ut och fodrade hästarna samt slängde till dom sitt hö. 
Sen drog jag iväg till Charlottenberg till två vänner som skulle hjälpa mig fixa lite med bilen. 
Från början skulle vi byta ett rör som gick till nivåregleringen för bilens bakända sjönk ihop och den drog sig i backen när vi körde. 
Väl framme får vi se att ena stötdämparen gått av och släppt från karossen. Inte konstigt bilen var låg. Som tur är så hade Fredrik en stötdämpare sittande på en bil där som jag fick utav han som vi satte dit och fixade med så nu är bilen som vanligt igen och det känns underbart :) Tusen tack till Fredrik, Peter och Lars-Erik för hjälpen med detta =) 
 
Jenny har jobbat på här hemma, hon var nöjd med alla hästar som tränat idag, tränar hästarna på bra så är jag med nöjd! 
Mindre nöjd var jag däremot ikväll när vi kvällsfodrade och jag fick se att hagens satmara ( Frilla ) hade sparkat Call Me så hon står med 2 tjocka ben. Den där Frilla borde inte få vara närmare en annan häst än 250 meter. 
 
Nu blir det lugn och ro och godis och en film =)

Lördag!

Lugn dag idag! Skönt ibland att ha det och ta igen sig lite. 

Ikväll har vi ätit en Alla hjärtans dag middag! 
Jenny gjorde hasselbackspotatis, entrecote, baconlindad sparris och stekt halluomi! Till detta avnjöt jag en härlig iskall öl. Mumms! 
Maten var perfekt tillagad av Jenny! 

Imorgon ska jag ha lite underhåll av ena träningsvagnen min som blivit lite sliten. 

Bild: Middagen
Fredag kväll!

Fredag idag och Alla hjärtans dag <3 
Vill börja med att önska alla människor och hästar en mycket trevlig hjärtans dag!
 
Veterinär här igårkväll igen. Nu körde vi igenom det vi hittade vid böjprov på Runaway, så nu är hon klar och kommer ut fräsch och kry nästa lopp igen. Borde väl vara dags att hålla i hatten då vi tycker hon gått endast på halvfart nu dom senaste starterna och varken jag eller kusk tycker vi haft det rätta trycket i henne. 
 
Call Me Rick fick också en rundsmörjning, hittade lite problem för henne också i benen, det var väntat då jag inte varit helt nöjd med henne i träningen nu på slutet. Bra häst i grunden som kommer bli grym med tiden!
 
Förövrigt så har jag varit ner till Synsam och testat synen. Gick inte igenom denna gången. Översynt plus brytningsfel så nu fick jag beställa mig glasögon också! Härligt att få det fixat, har gått ganska länge och känt att jag inte ser ordentligt och haft huvudvärk väldigt länge. Härligt nu att få i ordning så man ser och slipper värken och det eländet =) Blir man mycket mer positiv också när man slipper ha ont 24 timmar om dygnet år in och år ut !
 
Ha en trevlig fortsättning på kvällen alla det ska vi ha =)
 
 

Onsdag Kväll!

Full fart idag. Har jobbat ensam då Jenny har jobbat i stan! 
Körde 3 hästar under dagen innan det var dags att slänga sig i bilen och sticka och hämta Jenny igen, sen handlade vi och gjorde lite ärende! 
Direkt hem och mockade klart stallet mm och fixade allt inför kvällen så det är bara att kvällsfodra dom sen! 
 
Igårkväll hade vi veterinärkväll på hästarna, dom flesta hästarna gicks igenom. Vissa fick behandlas upp litegrann medans andra såg bra ut och slapp undan! 
Härligt iaf när det är gjort så att man med gott samvete kan träna vidare utan att hästarna ska känna smärtor någonstans eller att dom inte känner sig fräscha! A och O är en frisk och kry häst!
 
 

Tisdag

Eskilstuna igår. 
Ruby nöp en 3.e plats på ett bra sätt. Gick nytt rekord på 18.8 2140m. Mycket nöjda med hennes insats! 
Runaway fick väl återigen stolpe ut i loppet tycker jag. Hängande i3.e spår första 1000m och sen ner i dödens. Håller helt okey till en 3.e plats även hon.
Stallet flyter på riktigt bra tycker jag! 
En del strul hade vi efter vägen igår. På vägen dit fick vi punktering på bilen när vi passerade Arboga! 
Runaways uppfödare Rickard åkte med så vi var iaf två som hjälptes åt att byta däck! 
Vi var hemma vid 02.30 inatt och fick lägga oss, upp idag igen och åka iväg efter foder ! 
Bilder från Eskilstuna kommer under kvällen! 

Söndag!

Helgen är nu slut. Äntligen säger jag nog denna gången! Mycket att se fram emot under kommande vecka! 
Imorgon tex åker vi ju mot Eskilstuna med Runaway och Ruby. 
 
Startlistorna:
 
 
Ruby är först ut som går i lopp 1! Hon har tränat på bra och loppen gör hon bättre och bättre tycker jag, inte fritt senast och gick i mål som 4.a. 
Plats på henne denna gången. INTE förvånad om hon vinner trots sina 20m tillägg!
 
 
Runaway går i lopp 6. Motståndet är ingen värre match tycker jag egentligen. Runaway står dock 20 m tillägg och startar från springspår. Springspåret är ingen nackdel bara Niclas får runt henne och får en bra start därifrån. 
Förövrigt så kommer hon göra ett bra lopp! Spelbar på alla möjliga sätt! 
Hon har startar på Eskilstuna 2 gånger tidigare i sin karriär och båda dessa tillfällena har resulterat i seger för henne så hon är fröken 100% när hon kommer dit imorgon, hoppas det ser likadant ut när vi åker hemåt =) 

Lördag!

Lördag idag och vädret har väl varit bra tycker jag! 
 
Jenny var på Jarlsberg igår och red Lovely Lilly i monte. Jenny gjorde allt rätt i loppet och prickade starten klockrent och satt i ledning på bara några steg. Red sen i ett bra tempo tycker jag och hade ledning fram tills 500 kvar ca när dom började stöta från kön, då ville inte Lilly springa mer tyvärr! Slutade oplacerad!
 
Idag har vi varit på Arvikatravets istrav med Svarten. Han var med i monteloppet där. 3 hästar med i loppet och svarten stod 20m tillägg! 
Banan var inte i bra skick med tanke på tövädret vi haft nu, efter några lopp så vart det väldigt uppkört och slaskigt. Svarten kom iaf 2.a och fick ett fleecetäcke i pris! 
Dom sista loppen blev inte körda då de valde att ställa in resten pga banunderlaget! Bra gjort =)
 
Efter istravet så åkte vi hem, Jennys föräldrar var med på istravet så de följde med hit efteråt också. Inga-Lill fick provköra sin 2-åring Carmen som hon satte i träning här. Hon var nöjd med henne och tyckte att hon kändes bra i träningen och att hon skötte sig bra och var snäll =) 
Hästen är inkörd och satt i vagn här av oss! Kul när resultatet blir bra och att Inga-Lill är nöjd med arbetet vi gjort! 
 
Sen avslutade vi med att vi alla åkte ner till Pizzerian och åt lite god mat och pratade lite mer !
Freddy tog lite bilder också. Lägger ut bilder och text om bilderna under respektive bild..
 
 
Jenny och svarten på dagens istrav!
 
 
Jenny på gång!
 
 
 
Sebastian och Inga-Lill ( Sebs Mormor ) 
 
 
Soraya Frontline
 
 
Call Me Rick
 
 
Carmen Lill
 
 
Ruby Frontline
 
 
Nordstjärna och Frilla
 
 
Sist men inte minst min absoluta favorit. Stallets Drottning, min ögonsten. Runaway Rick <3 <3
 

Fredag kväll!

Otroligt slaskväder idag! Börjar med regn som sen går över i snöflingor stora som fotbollar! 
Idag strök vi hästträningen och började bygga våra uteboxar istället, går fort för oss tycker jag och första står snart redan klar! Härligt med fler boxar! 
 
Körde Jenny ner till stan vid 13.00 idag för hon ska vidare till Jarlsberg och rida ett montelopp! Kul att hon år uppsittningar som hon så gärna vill! 
Får väl ge henne ett lopp på Runaway framöver får vi se hur det går. Hon känner hästen bra och vet hur Runa vill ha det så det skulle säkert gå bra, om nu Runaway känner för att tävla i monte! Hon har en enorm vilja den hästen och vill hon inte en sak så är det bara att lägga ner det på en gång =) Härliga häst =)
 
Nu sitter jag och Sebastian och äter lite Fredagsgodis i soffan och ser på tv. 
 
Ska sätta på Atg live sen och följa Jennys lopp !
Imorgon bär det av in till Arvika för istrav, Jenny ska rida Svarten i monteloppet. 3 hästar bara över kort distans.
 
Jag har köpt mig en ny telefon som kommer till veckan. Blev en Iphone 5s denna gången. Min gamla Iphone 4 fick Izabella utav mig då och gissa om hon vart överlycklig för den! Kul att se en sådan uppsakttning för en sak =) 

Runaway Rick


Torsdag!

Inte så jättemycket att göra här idag! 3 hästar har vi kört! 
Jag började med Runaway och hon känns bra inför Eskilstuna!
Fortsatte sedan med Carmen som tränar på som vanligt. Känns fin och rejäl! 

Jenny tog en tur med Frilla och hade med sig Nordstjärna som sällskap! 

En liten filmsnutt från Runaways tur kommer i eget inlägg strax! 

Onsdag Kväll!

ÄNTLIGEN kvällen! 4 hästar har vi hunnit med idag! 
Tog en tur i backen med Ruby och Call Me idag, båda tränar på starkt! Call Me misstänker jag inte är 100% fräsch i benen så henne ska jag kolla upp så fort det går! 
 
Sen körde vi enklare tur med Svarten och Soraya. Idag körde jag Soraya och Jenny red svarten! Soraya tränar på bra iaf och det verkade svarten också göra ! 
 
Nu har jag dammsugit och duschat och ska helt enkelt glida ner i soffan och ta det lugnt och ladda inför ny arbetsdag imorgon =) 
 
Ha det bra ! =)

Tisdag

Idag har jag jobbat ensam hemma, barnen har haft dagis och Jenny har jobbat i stan . 
 
Körde Carmen första turen efter hon var på banan, pigg och fin hela vägen tycker jag. Hon går framåt !
Tog sen en tur med Frilla också, henne var jag tyvärr inte lika nöjd med idag.
Stallet och allting färdigfixat tills det var dags att hämta Jenny kl 15 och barnen kl 16. Sen drog vi hem så fixade Jenny fläskpannkaka till middag. Gott!
Anmälan till Eskilstuna gick ut idag. Runaway och Ruby var anmälda dit, båda kom med i sina lopp. 
 
Startlistor:
 
 
Runaway startar från 20m tillägg och fick springspår! Prickas starten kan det gynna henne som normalt är segare ut än dom andra, förövrigt tycker jag inte loppet ser så blodigt ut för hennes del, springer hon på som vanligt och engagerar sig så är hon med där fram och gör upp om segern!
 
 
Ruby startar också från 20m tillägg och fick spår 2. Hon är startsnabb och bör vara snabbast ut från sin volt, samma här så är inte motståndet så väldigt tufft, enklare nu tycker jag än tidigare lopp. Ruby finner sig själv mer och mer för varje start och jag tycker hon har gjort bra lopp nu på slutet sen poletten trillade ner! Hon bör vara med bland dom 3 i mål, blir inte förvånad om hon vinner loppet! 
 

Måndag

+3 grader idag, det bara knakar i snön och den försvinner fort! 
 
6 hästar har vi fått tränat här idag. Vi började med Runaway och Ruby som fick en tur på slingan, båda två tränar på bra tycker jag! 
 
Sen fortsatte vi men Svarten och Soraya som fick gå i backen, tung tränat där idag med mycket blötsnö! Dom kämpar på bra dom också. 
 
Sen tömkörde jag Nordstjärna här, alltså vilken otroligt snäll 1 åring det verkar va, inte det minsta strul med henne utan hon går på som om det där vore det enda hon kan, gullesprätten ! 
 
Jenny red till sist en runda på Frilla. 
 
Här kommer en film från turerna med hästarna. Frilla är dock INTE med på filmen =)
 
 
 
 

Minnen!

Har suttit och kollat på gamla lopp med Runaway nu efter middagen! Har alltid 1 lopp i huvudet som får mig att rysa och bli helt beundrad över henne! 
Torsdag den 18 Juli på Örebro! 
Runaway startade från spår 5 med Paw Mahony i sulkyn. Storfavoriten Caterina Murino körde till ledning och Paw och Runaway hamnade i dödens. 
Och jag kan inte begripa hur dom bar sig åt, men det blev en kamp om segern ända in till mållinjen och Paw och Runa får vinna loppet = ) En så fantastisk känsla att kolla på det loppet så det går inte beskriva.
 
V75 loppet på Biri är naturligtvis det största och roligaste loppet Runaway vunnit, även Paw som körde henne perfekt där också! Det lite tråkiga där var ju att allt var väldigt blött och kletigt, men vad gör väl det vid ett sådant tillfälle? =) 
 
Sen ska man naturligtvis inte glömma dom andra fina segrarna Runaway tagit och alla makalösa prestationer hon gjort :) 
Jag är så nöjd och så oerhört stolt över denna hästen, hon är så otroligt hård och ärlig och gör absolut allt hon kan, bara hon får springa loppet på sitt eget sätt :) 
Älskar Runaway <3
 
 
Första bilden är målgång på Örebrotravet!
 
 
 
 
 
De senare bilderna är från Biri och V75 segern!
 
 
 

Lördag!

Lite sovmorgon tog vi oss idag. 
Sen började vi göra i ordning för en tur ner till Arvikatravet för att köra jobb med 2 hästar. Det var Carmen och Call Me som åkte med. 
 
Började med Carmen som skulle ut på banan för första gången och se sig lite omkring samt springa det hon själv ville i rätvarv. Hon var väldigt snäll och gjorde precis allt rätt första gången! Liiite tveksam då hon mötte hästar som sprang i andra riktningen men inga problem. Hon joggade iaf 2.01 full väg på ett bra sätt! Otroligt duktig häst! Nybliven 2 åring bara. 
 
Sen körde jag Call Me som fick springa tillsammans med Christoffer Gustavssons Lovely Lilly som Jenny red! 
Call Me gjorde det hon skulle tycker jag, var väl inte så jättenöjd över att springa först verkar det som för hon fokuserade mer på hästen bakom. 
Hon gick trots detta 1.32 på isbana med isbrodd och långvagn och kraftigt dövad så jag är nöjd ändå med henne! 
Till veckan ska Soraya för åka till banan så får vi se var hon står någonstans! 
 
Lite bilder från dagen!
 
 
Carmen värmer upp!
 
 
Carmen i rätvarv
 
 
Carmen!
 
 
Call Me med Lovely Lilly i rygg! 
 
 
 
 

RSS 2.0