Torsdag

Full fart. Dagen började 06.00 när vi gick upp. 
Körde Jenny till jobbet så hon började kl 07.00. 
Sen drog vi hem jag och barnen och åt lite frukost, sen gjorde jag klart dom och körde dom till dagis vid 09.00. 
 
Sen började jag jobba här. Har kört 3 hästar av 5 idag. 
Började med Svarten som verkar fått upp ångan igen, pigg och framåt idag och tränar på bra. 
Sen körde jag Call Me som även hon tränar på bra och känns bättre och bättre hela tiden, hon ska få gå banjobb i det närmsta är det meningen, sen får vi se var hon står sig för att kvala. Tror att hon klarar sitt kval redan nu men jag väntar med det tills vi har fina banor och att banorna runt här ska komma igång! 
 
Slutligen så tog jag en runda med Soraya, då hade jag Jenny med som sällskap som red Frilla och hade Carmen på släp. 3 hästar samtidigt. Soraya fjantade en del när dom andra var med och sprang, förövrigt sköter hon sin träning med bravur!
 
Carmen travar på otroligt bra, hon är riktigt snabb för att vara nybliven 2 åring, kommer inte ha det minsta problem att klara sitt premielopp under året! 
 
Frilla springer på som hon brukar. 
 
 

Sjuk!

Ja då var det Onsdag då och jag är inte så värst pigg av mig! Ont i halsen, snuvig och allmänt seg och eländig =) Försöker ändå få något gjort under dagarna! 
 
Idag har Nordstjärna tömkörts, hon sköter sig enligt skolboken den hästen. 
 
Imorgon är det full fart här hemma, många hästar som ska träna och jag är ensam en bra bit av dagen då Jenny jobbar. 
 
Så nu ska jag kurera mig med varm dryck och ta det lugnt resten av kvällen så jag är fit for fight imorgon !
 
HA en bra kväll alla... 

Tisdag

Tisdag idag och det fortsätter att snöa. 
Har inte skrivit på några dagar här nu så får få lite ordning här =)
Igår var vi iaf iväg till Färjestadtravet med 2 hästar. 
Ruby startade i lopp 1 och fick ett lopp i rygg ledaren. Skötte sig bra och fick en 4.e plats med sig hem. Lucka tidigare så hade hon tagit finare placering! 
 
Runaway startade inom V64 och skulle denna gången få ett snällare lopp i ryggar, resultatet av det blev som det blivit dom tidigare gångerna det testats, hästen springer inte, hon kämpar inte. Niclas tyckte inte heller att han fick något svar av henne hur han än gjorde. Trots detta fick hon också med sig en 4.e plats hem! 
Den hästen måste göra jobbet själv annars struntar hon tyvärr i det. Men hon var långt ifrån slutkörd iaf och det har hon igen i nästa lopp istället så det gör inte så mycket =)
 
Idag broddade vi om hästarna för att åka in till Arvikatravet och köra med Carmen och Call Me! Vart ganska förvånad när jag kommer dit och fick se vilken bra ordning dom hade där. En jätteliten krokig gång hade plogats upp över stallbacken som man fick ta sig fram i med bilen och kärran, banan låg under 30cm snö, boxarna var inplogade av snö så där låg stora vallar framför boxarna.  Var bara att vända och åka hem igen. 
Istället kommer vi åka till Årjäng på Lördag och köra före eller efter istravet där! 

Onsdag!

Härlig dag ute ! 
Jag börja med att köra Soraya en långtur idag, hon tränar på bra tycker jag, väldigt snäll och okomplicerad häst på alla vis! 
Jenny fixade skorna på Ruby undertiden! När det var fixat så drog vi ut på en runda med Svarten och Ruby! Jag körde Svarten och det verkar bra med honom idag också! Jenny var lyrisk över hur bra Ruby tränar och att hon äntligen börjar förstå vad allt går ut på! 

Tisdag!

Barnen har varit på dagis 9-14 idag. 
Då passar vi på att få så mycket gjort som bara möjligt. 
Jag började med att jogga svarten en sväng medans Jenny fixade några tappskor. Han tränar på nu igen efter sitt knäproblem som han fick efter en spark ute i hagen. 
 
Sen tog vi en tur med Carmen och Frilla. Jag satt bakom Carmen och hon tränar på bra och kämpar så gott hon kan. Frilla såg fin ut från sidan tyckte jag och Jenny verkade nöjd med henne! 
 
Sen var det Runaway och Call Me som vi tog en runda med. Där körde jag Runaway och Jenny körde Call Me! Redan efter någon km så hörde jag Jenny gnälla om att Call Me var pigg och låg på en del så jag körde före så fick dom ligga i rygg på mig och Runa! Dom fick en långtur i backen och båda kändes bra och tränade på bra!
 
Runaway och Ruby kommer ut på Färjestad den 27.e. 
Ruby startar i lopp 1 från bricka 5 med Benzon i sulkyn. Runaway startar inom V64 i lopp 7 från bricka 8. Bra hästar i loppena så vi hoppas hästarna är bra för dagen och gör fina lopp så borde dom kunna tjäna lite pengar! 
 
Bilder från träningsdagen!
 
 
Carmen!
 
 
Carmen och Frilla efter turen. Står så snällt så! 
 
 
Runaway och Call me i backen!
 
Startlistorna till den 27.e
 
 
 
 
 

Måndag

Idag har jag kört hem 1 ton hö! Härligt när det finns så man inte behöver fundera på det på några dagar!Har dock inte hunnit köra några hästar idag. 
Jenny har kört 2 iaf så det har blivit något kört här idag. Hon verkade nöjd med dom!
Imorgon däremot är jag hemma hela dagen och då har vi fullt upp med tränandet. HÄRLIGT! 
Vädret är ju kanon nu, mycket snö så träningsvägarna är kanonfina. 
 

Söndag

Snart är helgen slut ännu en gång! 
Idag har jag jobbat ensam ute. Jag har kört Call Me och Runaway. 
Runaway tränar på kanonbra och känns som vanligt väldigt stark och fin i sin träning. 
Call Me tränar glänsande också och känns som en riktig skjutare faktiskt, ska bli väldigt intressant när jag ska köra första banjobbet med henne. 
Min alldeles egna hovslagare har fixat hennes fötter så dom vart fina och det hjälpte henne en hel del i träningen, bra resultat ! 
 
Sen har jag fixat stallena mm och gjort klart så nu står dom inne och väntar på sin kvällsmat! 
 
Imorgon är det fullt ös här igen, då jobbar både jag och Jenny på för fullt igen och det är skönt så det blir lite fart här på gården!
 
 
Gäller att klä sig varmt så man inte fryser ihjäl när man kör hästarna! 
Älskar mitt jobb <3

Resultat Istrav

Idag har vi varit i Årjänga på istrav! 
Jag körde Ruby i hennes lopp! Vi startade från spår 1 på 20m tillägg. Snabb ut och satt i ryggen på hästen som stod 20m före inom bara några steg! Alla la sig på rad på innerspår och jag hamnade tillslut 5.a i ledet. Jag satt kvar där tills 600m kvar ca när jag styrde på, Ruby gick då en rykande avslutning och vi slutade 2.a i mål, slagna med 1 huvud bara. 10m upplopp till så hade vi vunnit loppet enkelt! Krafter kvar i mål och det har hon med sig i nästa lopp hon startar i =) Formen sitter på Ruby nu och hon går framåt mer och mer för varje start hon får göra. 
 
Bilder på Ruby:
 
 
 
 
 
Jenny fick en uppsittning i monteloppet. Hon red Christoffer Gustavssons Lovely Lilly. 3 hästar kvar efter någon strykning där. 
Jenny stod ensam på start så hon fick ju såklart rida i ledningen. Propositionerna är så korkat utskrivna så hästar med 2 miljoner på kontot stod endast 40m på Lovely Lilly som tjänat knappt 90 tusen. Så ganska självklart så hade inte Jenny och Lovely något att säga till om när Conrads Garland och Royal Flush kastade loss sista 500m. Men hon gjorde sitt lopp och fick ju såklart ett 3.e pris med sig hem. Christoffer var nöjd med sin häst och det ska han vara för det var en fin och duktig häst! 
 
Bilder på Lovely Lilly
 
 
 
 
 
Vi är nöjda med dagen! Våra hästar i stallet fungerar bra och vi jobbar vidare! 
 
Ha en trevlig fortsättning på Lördagskvällen! 
 
 
 
 
 

Tisdag

Skapligt lugnt hemma idag! Jenny vart inringd på jobb imorse så jag har inte kunnat kört några hästar då dagis var stängt idag! 
Så jag mockade boxarna bara under dagen så fixade vi resten nu under kvällen! 
Veterinären kom förbi också under kvällen nu och snabbkollade ett knä på svarten som inte är helt okey. Verkar inte vara någon större fara men det är alltid något med honom och hans ben! 
 
Ruby anmäld till istrav till helgen i Årjäng. Jenny satte upp sig själv när hon anmälde, idag frågade hon om inte jag kunde köra loppet istället, det gör jag såklart. Behöver köra lite så jag kommer igång igen och kan tävla med hästarna själv! 
 
Nu ska vi snart proppa oss med godis och se lite på tv och mysa här i mörkret bland lite värmeljus! 
Ha en trevlig kväll!

Resultat Färjestad!

Ja vad ska jag säga?? Prestationen Runaway gjorde på Färjestad idag bevisar väl av sig själv vem som var fältets bästa  häst. 
Hängande i 3.e när starten går och blir hängande där genom hela första sväng, kommer sen ner i dödens på långsidan, Interstate avlöser henne en liten bit, Runaway går på ytterligare en gång för att ta över dödens positionen, då blir hon utsvarad av Interstate, så hon får ytterligare 1600 meter ute i 3.e spår! Trots detta knäcker hon Interstate, hon knäcker ledaren som trots allt fått bästa resan samt styra tempot som han ville. Hon håller helt okey till en 5.e plats. 
Då kan vi nog alla förstå att hade hon gått ledning/dödens/en resa i ryggar så hade hon busenkelt vänt ut och in på samtliga konkurrenter i detta loppet! Nu vart allt fel för henne idag men vi sväljer det och går vidare. Hon är snart tillbaka igen!  
 
 
Formen verkar sitta bra iaf för hon drog inte stora flåsen när hon kom av banan och hon återhämtade sig ruskigt fort. Härligt att veta! 
 
En bild på ekipaget från dagen!
 
Foto Kurt Einevåg
 

Lördag

Lördag idag, ganska lugn dag ändå! Jenny har jobbat inne i Arvika och jag har fixat stallet mm hemma och umgåtts med Seb! 
När jag hämtat hem Jenny så drog jag ut på en enklare runda med Call Me, pigg och framåt! 
 
På Måndag ska Runaway starta på Färjestad! Hon startar från spår 3 bakom bilen över distansen 2640m. Motstånd saknas inte denna gången, finns iaf ett par bra hästar emot! Men Runaway känns ännu bättre nu än inför senaste loppet på Romme, gör hon ett bra lopp och allt fungerar för henne så tror jag hon är med och segerstrider! 
 
Startlistan:
 
 

Fredagkväll!

Full fart har vi haft här idag! 
Jag har kört häst för fullt och Jenny har skott dom undertiden. 
Jag började med en långtur med Soraya, tränar på bra! 
 
Sen körde jag Carmen, även hon gör sitt jobb bra!
Svarten tog jag en skrittrunda med efter hans behandling, verkar pigg iaf för han vart sur på mig att han inte fick springa! 
 
Sen tog vi en liten lunch och sen satte jag iväg efter foder så vi har en stund igen! Undertiden så skodde Jenny Ruby och sen tog hon en ridtur med henne tillsammans med grannen! 
Nu har vi nattat hästarna, ätit middag och nu slappar vi framför tv! 
 

Torsdag

Idag har 4 hästar tränats här! 
Call Me tränar på bra. 
Soraya lugn och fin häst som gör allt rätt, ska testas på banan snart! 
Runaway känns oerhört fin i träningen! Hon kommer göra ett bra lopp på Måndag! Plats! 
Frilla gick långturen för första gången sen hon kom tillbaka till hit, gjorde det bra men verkade liite medtagen! Bara träna på! 

Nu ska jag sova! Upp och jobba på imorgon och full fart mot helgen och lite lugnare dagar :) 
Ha det bäst alla !! 


Bild: Nordstjärna testar! Sköter sig exemplariskt

Tisdag!

Idag har det varit full fart här från morgon till kväll! 
Barnens dagis började idag igen och det var ju för väl känner jag så man får arbeta på lite här under dagarna! 
6 hästar tränade idag. 
Call Me och Soraya började med en långtur. Jag satt bakom mitt nyförvärv Call Me och Jenny bakom sin nya Soraya. Båda två tränade faktiskt på oerhört bra och känns väldigt fina! Dom har båda varit på banan innan de kom till oss så vi kör på lite i backen här nu så testar vi banan framöver så får vi se vad det visar. De kvalar nog som tidig 3-åring skulle jag tro! 
 
Sen tog jag en långtur med Runaway, hon kämpar på som vanligt faktiskt och känns ruggig i träningen! Undertiden jag gjorde det så körde Jenny Frilla och tog med sig Carmen på släp. Frilla börjar bli jobbig att köra tycker hon för hon är så het, det har hon alltid varit! Carmen springer på bra fortfarande! 
Nu på kvällen har Svarten varit ute på en ridtur också så han får röra lite på sig. Första turen för honom efter behandlingen! 
 
Regnet öser på här och leran blir värre och värre känns det som, nu ska jag ta och gräva undan allt detta någon dag så ringer jag LBC så får dom komma och fylla upp gårdsplanen med gårdsgrus så jag blir kvitt eländet =)
 
Nu tvättar jag stallkläderna så jag ska ha några rena kläder imorgon när det är dags att gå ut och jobba på ! 
 
Bilder från dagen:
 
 
Jenny och Soraya!
 
 
Soraya!
 
 
Call Me
 
 

Resultat Färjestad

Idag var det Färjestad som gällde med Ruby Frontline. 
Året rivstartar för stallet och hon visar sig från sitt rätta jag. Från start höll det på att bli dödens för Ruby men Niclas valde istället att backa ner henne 5.e invändigt. ( Klokt val ) då vi vet att hon inte klarar dödens. 
Hon låg där och bidade sin tid loppet igenom och 500 kvar ca kom hon ut i 2.a spår. Sista sväng så gick hon med i rygg i 3.e och då låg hon sist i fältet. Över upploppet sen så fick hon fritt fram och då speedade hon fram till en fin 3.e plats. 
Härligt att Ruby är igång nu och springer på bra. Stallformen hänger i och Ruby kommer stå i vinnarcirkeln inom 3-4 starter tror jag!
Nästa ut ser ut att bli Runaway just nu iaf. Vi hoppas såklart att hästarna fortsätter att prestera bra nu och vi verkar ha hittat nyckeln på dom alla som är i ålder för att starta!
 
Call Me och Soraya har funnit sig tillrätta i lösdriften och stod nu där inne båda två och käkade hö! 
 
Bild: Ruby inför värmning!
 
 

Söndag

Söndag och vi har varit på Sättrans Stuteri! 
Engsättra åkte hem tillbaka idag! Synd med en så snäll och rolig häst, men det räcker inte att vara snäll tyvärr! 

Jag provkörde ett 3 årigt sto efter Dream Vacation som jag varit intresserad av! Call Me Rick heter hon! Hon åkte med mig hem idag , välkommen hit Call Me! 
Jenny provkörde ett 3 årigt sto efter Igor Brick. Soraya Frontline heter hon! Hon åkte också med oss hem hit! Välkommen du också :)

Mer bilder och så kommer om någon dag när jag tagit :)

En bild på Call Me
Lördag

Nu har jag inte skrivit på några dagar! Totalt glömt!
Runaway har varit ute på en runda efter Romme, tränar på bra och verkar ha tagit loppet helt okey.
Ruby tränar på bra efter sitt lopp på Bjerke. Jag har varit ute med henne en tur idag och testat rycktussar på henne för första gången, inga större problem. reaktionen vart det den ska bli när man rycker dom så det skötte hon klockrent :))
På Måndag ska hon starta på Färjestad med Niclas i vagnen! Spår 7 startar hon från där och träffas starten bra så kommer hon vara med där fram i starten. Sen får vi se hur hon springer denna gången, känns på hästen iaf som att hon kommer göra ett bättre lopp nu med Bjerke loppet i kroppen!

Sammaställning från travåret 2013

Då var 2013 slut och vi börjar på ny statistik. Jag tycker året som var rullade på galant till slut med fina segrar och en del pengar inkört. 
 
Runaway tog 5 segrar under året varav 1 på V75
Hon fick även 2 andra platser samt en 3.de plats och en 5.de. 
Hon tjänade in mer under mellan Juni och December än vad hon gjort under hela sitt liv, hon faktiskt dubblade det också! 
Totalt för hennes del vart summan 185350 kr inkört. Jag hade även Engsättra på min tränarlista en start hon gjorde som hon tjänade 1800 kr i så min totala statistik vart 187150 kr.
 
Runaway fick även en 2.a plats i Årets äldre häst från Travrondens vinternummer under Årjängs regionen. 
Hon kom även 2.a i listan för regionens segerrikaste häst 2013 i Årjäng. 
 
 
Sammanlagt in till stallet har det blivit 218000 kr! 
Jennys hästar fick in 31314 kr på sina starter! 
 
Jag är väldigt nöjd med detta året och nu är det bara att jobba på och hoppas att 2014 kan vara lika rogivande det också och att vi får besöka vinnarcirkeln flera gånger under året =) 
 
Gott nytt år till er alla önskar vi härifrån!
 
Bild: Runaways V75 seger i Augusti!
 
 

RSS 2.0