Söndag

Solen skiner så oerhört härligt över gården så det är väldigt gott att vara ute och jobba.. 
Har redan hunnit att göra klart allt i stallet så det är färdigt för kvällen. Har lite allt i allo arbete kvar så som smörjning av utrustning inför morgondagen, tvätta sulkyn mm. 
 
Svarten startar på Färjestad imorgon. Sista loppet så man hinner enkelt med att träna hästarna hemma innan vi måste bege oss mot Karlstad. 
Loppet denna gången är nästan likadant, svarten har 40 m tillägg. Han gick ju bra senast på Färjestad med Petter i vagnen, han gick då 17,2 första starten efter 3 månader uppehåll och då hade han trafikproblem på vägen. Med loppet i kroppen hoppas jag han är ännu bättre nu. 
Jag har kört honom i intervaller här hemma under förra veckan och då gick han 5 repor i 1.35 tempo och hade 55 i puls efter det. Han verkar ha bra form så långt iaf. Niclas upp denna gången så får vi se hur det går :) Hoppas på en peng åt han iaf så är vi nöjda!
 
Startlistan:
 
 

Solig Lördag

Helt fantastiskt underbart väder idag. Imorse lastade vi Carmen och drog in till Arvika och var med i provlopp. 
Carmen fick spår 1 denna gången också och loppet vart väl i det närmaste identiskt med förra. Hon fick ledningen direkt och travade sen iväg i sin egen takt och fick vinna sitt provlopp återigen. 
Liite mer strulig idag under loppets gång då hon trodde hon skulle vända i stallkurvan varenda gång vi kom förbi där, sumpade många sekunder på det och gick då 1.51 över 2140. 
Utan dom bekymmrena samt att hon har sällskap så går hon nog mellan 1.40 och 1.45 full väg skulle jag tro! 
 
Sen var det full fart hem och fixa klart allt i stallet och ta adjö av Inga-Lill som varit här under helgen, samt Bella som åkte med till sin Farmor i Årjäng idag. 
Jenny åkte med in till stan och skulle på jobb. Jag och Sebastian är kvar hemma och åkte på affären och köpte lite lördagsgodis och nu ser vi på V75 =) Efter det blir det middag =)
 
Härlig dag. 
Ha en fortsatt trevlig dag alla =)

Fredag kväll!

Äntligen Fredag. 
Idag lämnade vi barnen på dagis 08.00 och rullade sedan mot Örebro och Sättrans Stuteri. Vi skulle dit och lämna Caspadia för betäckning med Dexter Frontline. På vägen dit fick vi en förfrågan om vi var intresserade av en annan häst från stall Hans Karlsson. Detta var ett 8 årigt sto som nyligen avslutat sin tävlingskarriär så vi åkte till Örebro travet och hämtade henne och lämnade även henne till Sättrans Stuteri så blir även hon betäckt med Dexter Frontline. 
 
Sen var det full fart hem och skjutsa Jenny till jobbet.  Inga-Lill kom igår kväll och stannar här tills på Lördag när hon ska kolla på sin Carmen Lill som ska vara med i provlopp igen. 
Hon mockade och fixade här undertiden medans jag skjutsade Jenny. Skönt med hjälp =)
 
Nu ska jag nypa mig en iskall folköl och se på postkoden och kolla loppen från Romme ikväll =)
 
Ha en trevlig kväll !

Tisdag kväll

Läste en artikel om Niclas Benzon i Nwt tror jag det var! Det handlade om att han hitills haft ett bra år som kusk och är landets segerrikaste amatör just nu! Dom hade även lagt in en bild på samma sida som såg ut såhär! 


På bilden har vi Runaway Rick och Niclas efter segern på Årjängstravet. 

Tisdag Morgon

06.00 var jag ute och fodrade idag! Härligt att komma ut tidigt och känna doften av morgonen och se solen stiga upp :) 
Igår var veterinärn här och kollade igenom Runaway. Liite småsaker kvar efter förra behandlingen som vi nu körde igenom igen. Nästa start bör det fungera bättre. 

Nu ska jag slänga i mig en kaffe sen gå ut och dra igång med hästarna! 

Bild:
Utsikten 06.00 imorse från verandan
Resultat Färjestad!

Dagen på Färjestad var inte något som gav några värre besked för framtiden för Runaway. Fin då jag värmde henne. 
I loppet kördes hon i ryggar mestadels av vägen,. In igenom sista sväng och över upploppet höll inte travet ihop riktigt för henne. Vad detta berodde på är jag ännu inte säker på, ska först och främst kolla henne med veterinär igen och se vad han säger. Förutom detta så gick hon en helt okey tid trots problemen och gick in på 1.15.8 över 2140m pulsen efter loppet låg på 73 så formen finns där, men något ligger och stör henne. 
Hon rodde iaf hem en liten matlapp på 2300kr så hon betalade resan =)
Nu blickar vi vidare så får vi se var nästa uppgift blir. 
 
Jenny red även i monteloppet. Danny's Wild Lass startade från spår 3. Ingen chans att få ledning så dom följde med i ledet. Även den hästen kom 6.a då så ägarna fick iaf en liten slant med sig hem då =)
 
Nu blir det soffan en tur och ladda för ny dag imorgon =)
 
Bild: Runaway värmer
 
Foto: Kurt Einevåg
 

Färjestad!

Imorgon är det dags för lunchtrav på Färjestad! Jag anmälde ut Runaway dit eftersom hon ställde till fiasko senast. Jag hoppas och tror att hon kommer med bra form, känns så här hemma i träning iaf. Hon kan möjligen behöva detta loppet i kroppen för att komma igång ordentligt nu, har kört ett jobb henne som jag var nöjd med, det var dock inför förra starten så. Kommer denna starten att ändra litegrann på hennes utrustning och se vad det kan ge i loppet sen. 
 
Startlistan:
 
 
Om allt går som det ska så tror jag på fin platschans. Kan även vara en av segerkandidaterna om hon är i sitt rätta jag men det ligger jag lågt med inför denna starten faktiskt =)
 
Jenny rider även i monteloppet nummer 3 Dannys Wild Lass. Känner inte till hästen mer än det jag såg av den på istravet i Årjäng senast. Verkar kunna öppna bra och fungerar bra i ledning tycker jag det verkar som. Det där kommer Jenny och ägarna garanterat fram till vad som är det bästa =) INtressant iaf =)
 
Nu ska jag sätta mig och se på Gladiatorerna =)

Lördag

Lördag och det har varit V75 på Momarken! Kollade på sändningen på tv . 
Call Me och Soraya var på banan i Fredags. Call Me körde jag 1.31 med ensam. Soraya körde Jenny 1.35 med ensam då! 
Bra puls efteråt. 

Idag har jag packat i ordning utrustningen inför imorgon! 
Kommer ett inlägg om morgondagens lopp om en liten stund. 

Jag passade på att köpa ett nytt stalltäcke till Runaway idag! Grymt bra pris. 
Onsdag Kväll!

Onsdag och det har kommit en del snö nu igen =) 
Jag drog iväg imorse och hämtade hem lite foder i ett ruskigt tråkigt väglag :) Mycket slask och spårigt att köra i men det gick ju bra det också ända tills jag kom till backen upp till huset =) Där hamnade både bil och transport. Sååå likt sig så i denna backen här :P jaja det tinar väl bort så småningom =)
 
Jenny har tagit en ridtur på Runaway undertiden jag var borta. 
Carmen fick sig en skrittrunda också idag. 
 
Förövrigt har det inte hänt så jättemycket här idag faktiskt, mer drag imorgon :)
Jag har kollat på V86 express, försökte hämta ett glas vatten mellan loppen men det hann jag inte med så det var till att sitta still och titta under tiden karusellen rullade det =) Men nu har jag duschat iaf så jag har fått tillräckligt med vatten =) 
Nu blir det slappa med en kall öl och tv =)
 
Ha en fin kväll alla =)
 

Tisdag!

Idag har jag fixat med transporten inför besiktningen! Justerade klart bromsarna som jag påbörjade igår, så nu har jag bokat tid för den och hoppas den går igenom utan några fel :) 
Har även kört Jenny till jobbet kl 13. Sen körde jag Soraya och tog med mig Carmen på släp. Dom skötte sig bra båda två :) 

Har även tagit tag i en annan sak som jag gått och grubblat på ett tag och som legat som en sten i magen. Får se hur det blir med det nu då! 

Ha en trevlig kväll :)

Måndag

Fick en fin dag idag också, sol och skapligt varmt ute. 
2 hästar tränade här. Jenny körde intervaller med Frilla. ca 2 minuter skulle det vara. Hon körde 3 i rätt tempo sen skenade det iväg i sista så det vart 1.40 med ett max på 1.31 =) Kul att köra fort tycker Jenny och Frilla =) Busar =)
 
Jag själv körde en runda med Call Me, skötte sig bra idag och var liite lugnare än normalt så man slapp dra ihop henne så mycket. Blir banan med henne och Soraya en dag under veckan! 
 
Sen mockade jag alltihopa och fixade klart det mesta för kvällen. Har även hunnit med att fixa en del saker på transporten idag, lite el historia redde jag ut så vi återigen har bromsljus. Har börjat justera bromsarna också som inte varit helt okey på den. HAnn dock inte klart det så fortsätter imorgon =)
 
Veterinären har varit här och fixat till Ruby. Lite ben att rusta upp och så lite smått och gott helt enkelt =)
 
Ha en mycket trevlig Måndag kväll 

Söndag

Äntligen hemma och inne i värmen! Blåste småspik på Färjestad. 
Runaway ställde till med fiasko idag. Jag själv värmde henne idag, hon kändes helt enkelt ruskigt bra. Oerhört bra tom. Sen körde Magnus J på banan efter mig och även han var nöjd! 
Väl i start så vet jag inte vad det blir riktigt. Runa öppnar bra för en gångs skull och är påväg att få 2.a ytter. Då kommer galoppen och därmed var loppet över.  Tror det kördes lite för häftigt i inledningen för henne som normalt är seg ut! 
Han körde runt henne så hon fick ett jobb iaf och hon kommer ut igen väldigt snart! 
Tror hästen saknar P M i sulkyn, som vi andra gör! 

Svarten gjorde första start på 3 månader och gjorde det bra! 40 m tillägg och hamnar 4.e ytter. Trafikproblem på vägen och slutar andra oplacerade på 17 tid. Bra Jenny och Svarten på bild! Lördag kväll!

Så då var det äntligen kvällen och nu är det fullt fokus på morgondagens travdag på Färjestad med V64! 
 
Runaway går ut i lopp 4. V64-1 
Motståndet i loppet är inte att klaga på, bra hästar med. Största faran av dom verkar på förhand verkar vara Bo.V och Ron Jeremy. Vi har även Absolut Bäst från spår 3 som jag vet är startsnabb och kan även avsluta visslande. Vad det gäller Runaway så har hon ju varit borta från tävling nu i över 1 månad, hon har fräschats upp litegrann, hon gjorde fina lopp tidigare i år och har tagit pengar i alla lopp, då ska vi lägga på minnet att detta har hon gjort med en del skavanker som nu är åtgärdade och hon kommer ut fräsch nu! Har kört ett jobb med henne under veckan och där kändes hon bra och sprang på bra med fin puls efter. Går hon ett Runaway lopp så är hon med långt fram. Men som sagt, bra hästar emot!
 
Startlistan:
 
 
 
I dagens sista lopp har vi med Svarten! Uppgiften för honom ser väl inte direkt varken rolig eller lovande ut tyvärr. 40 m tillägg och har varit borta länge från tävling. Även han uppfräschad nu. Han gick med i banjobbet tillsammans med Runaway och såg bra ut tycker jag, gör han ett bra lopp och ev kan ta sig en matlapp så är vi såklart nöjda med gubben ;) 
 
Startlistan;
 
 

Lördag

Idag under förmiddagen har vi varit in till travet på provlopp med Carmen Lill ( 2 år ) och Soraya Frontline ( 3 år )
Carmen fick gå med i 1.45- 2.00 tempo. Första gången hon är ute i provlopp bland andra hästar, andra gången i sulky. Hon skötte sig utmärkt i volten och tog enkelt hand om ledningen, sen fick hon springa på som hon själv ville utan några krav alls, sprang 2100m på tiden 1.50 och vann sitt första provlopp. 
 
Sen var det Sorayas tur, även henne satte jag i ledningen och hon skulle gå 1.30 tempo. Gick i ledning hela vägen, liite för omotiverad och tog till en galopp när dom andra körde på över upploppet. Hon kom i mål som 4.a på tiden 1.31. 
 
Båda har skött sig kanonbra.. Många som kom fram och berömde Carmen för vad fin hon var i sitt jobb samt vad oerhört duktig hon var. Vi fick även höra att vi fått fram fina hästar här osv. Mycket roligt när man får höra sådana saker! 
 
Nu har vi packat om väskorna och laddat för trav på Färjestad med Runaway och Svarten imorgon.. 
Inlägg om detta kommer senare! 

Fredag

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Var ute och fodrade mm vid 07.00. Släppte ut alla hästar sen och gav hö. Sen fick det bli en skvätt kaffe innan jag började köra. 

Börja med att sätta tillbaka en tappsko på Runaway, sen drog jag ut på en runda med henne. Otroligt löpsugen och rejäl var hon idag. 
Fortsatte sen med en tur bakom Soraya. Hon tränar på bra. Ska gå med i provlopp imorgon. 
Sen fixade jag en tappsko på Call Me och körde en långtur med henne. Tränar på bra hon också! 

Efter detta fick jag mocka uteboxen och lösdriften för det gjorde inte Jenny när hon mocka :) 
Skruvat lite på transporten har jag också gjort och varit i stan och fixat ärende :)
Under kvällen har vi haft familjemys med tacos och Cola :) ja tog en öl jag istället för Cola :) 

Ha en superkväll alla där ute! 


Bild: 
Jag fixar bromsljus på transporten idag 

Resultat Bjerke

Idag har vi varit på Bjerke med Ruby Frontline! 
Hon såg fin ut i värmningen och vi testade henne i provstart bakom bil eftersom det var hennes först autostart lopp! Skötte sig kanon. 
Väl i loppet så öppna hon skapligt bara, sen hamnade hon 4.e invändigt. Där satt hon bomfast resten av loppet. Hon gick i mål med rubbet sparat, tussarna kvar i öronen och knappt svett! Hade luckan kommit hade hon sopat banan med konkurrenterna! 
Tråkigt just då men detta har hon igen nästa start :)
En kvittens på att hästen är i bra form och att hon kommer göra fina prestationer framöver! 
Pulsen låg på drygt 80 efter loppet! 

Bilder: 


En annan sak jag funderar på är, snart premiär på Årjäng och Åmåls travbanor. Där finns ingen sportchef tillsatt ännu! Såg på Årjängs hemsida att de sökte folk dit, men jag har inte hört eller sett något om det och det verkar ingen annan heller gjort! 
Någon som möjligt vet hur det ligger till med det där? 
Jag personligen tycker att Ulrika Axelsson som redan suttit som sportassisten i 20 år där uppe är ett självklart alternativ! Hon bör iaf få förfrågan om hon är intresserad av det! 

Onsdag

Fullt tryck idag! 
Körde 3 hästar under morgonen. Call Me, Carmen, Ruby. 
 
Call Me tränar på bra tycker jag, lite ivrig är hon alltid men det är väl så med avkommorna efter Dream Vacation. 
Carmen sköter sig kanonbra jämt och ständigt, tränar på bra. 
Ruby körde jag bara en kort runda med för att kolla henne lite inför morgondagens start på Bjerke. 
Undertiden jag körde så mockade Jenny och tömkörde Nordstjärna! 
Kl 12 var vi klara med allt och kunde då åka mot stan så Jenny fick börja jobba kl 13.00 
 
Nu umgås jag med barnen och ser på V86 mm :)
HA en bra kväll! =)

Tisdag

Har inte hunnit med att skriva här ! Har haft det lite struligt här. 
Min telefon gick sönder för någon dag sedan så jag har krånglat med att fixa till det så folk ska få tag på mig om det är något, sen har Seb varit sjuk nu och vi har varit på akuten med honom ända tills 02 inatt. 
imorse vart vi skickade till barnakuten i Karlstad med honom för koll. Till slut kom dom fram till i karlstad att han har akut öroninflammation på båda öronen stackaren. Feber och vissen i 1 vecka nu så ska det bli skönt för han att få bli frisk igen nu när han fick sina mediciner :)
 
I Söndags var vi till banan med Carmen och Call Me. 
 
Carmen sattes i sulky för första gången. Skötte det som om hon haft den i 40 år. Hon fick även jogga ett 1700m jobb då på tiden 2.00. Inte en pust när hon kom av banan. 
 
Call Me körde jag 1.31 med 2100m. Avslutade sista 1000 efter 1.24 så hon går åt rätt håll. Kör på 1-2 veckor hemma igen så kör vi snart kvalet med henne! 
 
Igår ( Måndag ) var vi på banan med svarten och Runaway. Dom körde vi tillsammans. Jag körde Runa och Jenny körde Svarten. Dom gick 2100m på tiden 1.24 varav sista 200m gick på 1.16. 
Båda skötte sig bra och kändes kanon. 
Dom startar på Färjestad till Söndagen! Mer om det på Lördag! 
 
 
Bild:
 
Jenny och Ruby Frontline på Örebro senaste starten! 
 

Call Me Rick

En 15 sekunders film på Call Me Rick från senaste träningsturen


Lördag Morgon

Sådär då har vi Lördag igen. Verkar bli en härlig dag. 
Igår gick det konstant i 12.5 timmar här. Började dagen 08.00 med att tömma transporten på lite saker som var i där. 
09.00 drog jag mot dagis med Izabella för att sen dra vidare för att hämta hem hö! 
12.00 var jag hemma och min pappa var på plats med fyrhjulingen för att ta ut höt ur kärran. 
När detta var ordnat så drog jag igång med hästkörningen. 3 hästar körde jag under eftermiddagen
Call Me fick en lite längre tur. Jag ändrade lite på hennes utrustning igår och det gav massa plus, klockren vart hon utav det och allt funkade bra. Väldigt nöjd med henne igår. 
 
Soraya kändes bra, tränar nu på som vanligt igen!
 
Frilla var lika het som vanligt. INTE nöjd med att köra henne =)
 
När jag kört hästarna så vill Pappa ha skjuts ner till Säffle för att köpa sig en ny bil, ,så då drog vi iväg dit runt 16.00 ca. Hemma tillbaka här kl 20 och då fodrade vi stallet och gjorde klart för natten, sen avslutade vi dagen med lite tacos =)
 
Idag har jag ganska lugnt här, Jenny jobbar i stan. Jag har mockande och det vanliga stall arbetet bara sen ska jag och Seb kolla V75 från Färjestad =) Hejja alla hemmahästar =)
 
Jenny snickrade på under dagen igår och vart klar med nya uteboxen vi har byggt, Frilla har nu flyttat in i den. Nu är det bara små justeringar kvar på den för att höjja utseendet på den, men bra vart det iaf =)
 
Bilder:
 
Så ser boxen ut. Det kommer byggas en till på bortkanten utav denna är det meningen, den påbörjar vi framöver någon gång. 
 
 

Torsdag!

Började dagen vid 07 idag då jag var ute i stallet och fodrade! 
Var redan vaken när klockan ringde för Seb är sjuk så han har vaknat flera gånger inatt och fört väsen :)
08.00 stod Runaway färdigselad så då körde jag ut med henne. Tog en tur i backen. Känns bra! 

Har även inhandlat grejjerna till uteboxen :) nu är den så nära klar så det är skrämmande nära :) 

Var även in till travet och handlade på oss lite skor, vitaminer och diverse saker! 

Imorgon är det 4 hästar på listan. Jenny vabbar och jag sticker efter foder till morgon så det gäller att köra på stenhårt för att hinna! 

Onsdag

Onsdag idag och en ledsamt trög dag. 
Barnen ör hemma från dagis och Jenny började jobba i stan kl 13. Sådana dagar är det helt hopplöst att få något gjort här. Dagen går åt till att köra bil fram och tillbaka till stan. 

Har iaf varit ute med Soraya på förmiddagen, tränar på nu igen efter att ha haft lite feber mm. 
Jag har även byggt boxdörr till nya uteboxen, hoppas hinna iväg och köpa sista panelen imorgon så står boxen klar imorgon eller Fredag! Då inviger vi den med att Frilla får flytta in i den! 
Fler boxar kommer eftersom. 

Idag på posten fick vi hjälmkameran vi har köpt, movietajm blir det nu någon dag! Måste köpa minneskort bara :) 

Tisdag

Fått mycket gjort här idag. 4 hästar tränade. 
Jag tog en tur med Runaway som kändes ruggig idag, flög fram som en svävare mjuk och spänstig som en puma! 
Samtidigt var Jenny ute med Frilla, hon hade med sig svarten på släp. 
Sen tog hon en ridtur på Ruby..
 
Vi har snickrat en hel del, jag la klart takpappen idag, hann även med att sätta upp all takplåt på uteboxen. Jenny spikade upp hela högen med panel som vi köpte så vi gick tom på det. Får köpa in mer så är boxen klar inom några timmars arbete. 
 
Dom ringde från dagis så vi fick hämta hem barnen tidigare idag. Sebastian var inte riktig pigg så dom fick komma hem. 
Han vart slöare ändå under eftermiddagen så det var helt korrekt iaf =) Stackars liten. Får stanna hemma nu så får vi se om han kryar på sig lite. 
 
Nu är det lugn och ro som gäller här och jag ska snart kolla igenom V64 loppen från Axevalla =)
 
Take care =)

Måndag

Då var det måndag igen och det har återigen blivit snö! 
3 hästar tränade under dagen. Jag själv har varit ute med Call Me! 
Jenny körde Carmen och Frilla. 

De sista sakerna till uteboxen är inhandlade och ska sättas på plats så fort vi får tid! Härligt med extra plats. 


Söndag kväll!

Dagen har rullat på och fort har det gått! 
Jag har kört 2 hästar under dagen, började med svarten. Han kändes bra  tycker jag. 
När jag kom tillbaka med honom så stod Runaway färdigselad och klar så jag bara bytte häst med Jenny och drog vidare med Runaway på en tur. Hon tränar på bra och känns lugn och sansad. Flyter på bra för henne och hon kommer starta i mitten av mars här nu! 
Senare ut i April väntar eventuellt en stor uppgift för henne om allt faller ut på ett bra vis så möjligheterna finns. Då har jag bekymmer med kuskvalet där så den biten får vi se hur jag löser på bästa vis, måste väl finnas någon med A licens som vill köra henne åt mig! 
 
Sen kom min broder med sin dotter hit. Hon ville rida litegrann här. Så det fick vi naturligtvis styra upp så hon fick. Hon tog en ridtur på Ruby då, Jenny ledde och jag gick med som sällskap. Duktig tjej som satt stabilt och bra på hästen utan någon hjälp =) 
 
 

Söndag!

Sista dagen på helgen! 
Igår (Lördag) var vi i Årjäng! Jenny red istrav med Dannys wild lass. Reserverar mig för stavningen där :) 
Från 20m tillägg så kom dom 2.a i mål efter ett bra ridet lopp! 
Efter det åkte vi till min svärfar på fika och prata lite ! Inga-lill var där också. Dom hade köpt en semletårta, underbart god! Mycket trevlig dag där! 

Kvällen sen spenderade vi hos min pappa och Ewa. Vi spelade ett slags frågespel. Ruggigt svåra frågor! Hade nog passat Freddy :) 

Nu ska jag gå ut och jobba lite

RSS 2.0