Fredag kväll!

Idag har vi varit in till banan och kört jobb med Carmen Lill och Soraya Frontline. 
Vi körde först ett heat med Carmen och Soraya tillsammans, Jenny körde Soraya i ledning och jag Carmen i rygg. Vi körde 1.38 full väg. Carmen var lite seg idag tycker jämfört med andra dagar, inte det rätta draget i henne. Hon åker in till veckan igen!
Soraya såg bra ut tycker jag, efter vi kört så körde jag ett heat till med Soraya, då körde jag 1.30 full väg ensam med henne. Hon närmar sig kval nu och hon sköter sig bra. Springer gärna med handbromsen i men hon fattar nog snart vad det handlar om!
 
När jag kom hem körde jag Runaway, hon var bra också, lite väl laddad idag kanske men förövrigt fin. Veterinären var här sent igår kväll, Vi kollade halsar och tog blodprov. Ruby och Runa hade bra värden på blodproven och halsarna var okej, Svartens blodprov var för lågt så han får ta det lugnt ett tag så tar vi om det provet på honom om någon vecka. 
 
Förövrigt har jag pysslat lite ute, byggt om höbingen och borstat hästarna mm. Jenny fick migrän så hon har vilat lite under kvällen här. Nu verkar det bättre=)
 
Ha en trevlig helg =)

Onsdag!

Full fart idag och fint väder har vi haft. 
Vi började köra en runda med Carmen och Runaway. Lite anmärkningar hade Jenny på Carmen idag men inget farligt! 
Runaway tränar fortsatt bra tycker jag, hon blir lite sur på mig när vi tränar ibland för att hon inte får springa så fort hon vill och då får vi tampas lite med varandra, jag brukar vinna dom fighterna. Idag var det långtur vi körde och då sköter hon sig alltid exemplariskt =)
 
Sen körde vi Call Me Rick och Soraya. Soraya såg fin ut från sidan och Jenny var nöjd med henne. 
Call Me blir jag galen på, hon sköter sig aldrig någonsin och beter sig allmänt idiotiskt i det mesta vi ska göra med henne.. FRUSTRERANDE
 
Nu inväntar jag en underbart god middag iform utav köttfärslimpa och hemgjort mos =) MUMMA
 
 
 
 
 
 

Resultat Årjäng

Lunchtrav i Årjäng idag. Dagen började på sämsta tänkbara sätt. 
På väg över skogen mot Årjäng så smäller det till så står vi med punktering, som tur är så hade vi reservdäck, domkraft samt fälgkors med oss. Då fick jag såklart inte domkraften under bilen men bara jag vart nog irriterad så löste sig det också =)) 
 
Jenny värmde svarten själv i långvagn idag, hon var nöjd med honom. 
Han var ute över 1640m idag från spår 7. Iskallt läge från början. Han kändes pigg så Paw ville testa lite från start då,  vart tyvärr hängande i 3.e och fick sen ta upp och backa sig sist, så det vart ett nytt rekord på 1.15.5. Rekordsänkning med 2,2 sekunder. Han gjorde sitt bästa utav loppet som vart iaf. Går nya tåg för honom =)
 
Ruby hade tråkigt utgångsläge hon också och startade från spår 8 på 20m tillägg. Kom ändå igenom bra och hamnade 2.a -3.e utvändigt till slut men när Paw skulle köra på så var det tomt i tanken. Ligger nog något bakom den prestationen och hon ska kollas upp av veterinär. 
 
Förövrigt så har jag haft en bra dag, lite blåsigt i Årjäng men ändå fint väder =)
 
Ha en trevlig kväll alla det ska jag försöka med iaf =)
 
Bilder:
 
 
Svarten och Jenny
 
 
Ruby Frontline och Paw Mahony
 
Ruby Frontline 
 
 

Måndag

Lite inaktivt har det varit här nu några dagar. Haft mycket annat att stå i! 
 
Under helgen har vi varit hos Svärfar och övernattat och tagit några öl och haft allmänt trevligt, mycket skratt och ståhej. Vi stannade kvar där över Söndagen så vi såg Elitloppet därifrån också, mycket bra trav under helgen.
 
Idag har jag varit och hämtat hem foder, Jenny jobbade på bra här hemma undertiden. När jag kom hem så drog jag direkt ut på en runda med Runaway, allt verkar bra med henne. 
Jenny har kört dom flesta idag så info om deras rundor kommer på caspadia.blogg.se
 
Jag körde även Sättrans Maja idag. 2.a gången i vagn för hennes del och hon sköter sig kanon bra. Hon jobbar på och gör sitt bästa :) 
 
Bilder på Maja:
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Oerhört varmt och fint väder idag. 
Vi har kört på hemma idag. 
Vi började med Svarten och Runaway, jag körde svarten idag och Jenny red Runaway. Svarten var pigg och framåt, Jenny klaga på att Runaway kändes slö, har nog med ridandet att göra, hon är den sista som brukar kännas slö här =) Alltid full fart på henne när man är ute med henne i vagnen =) 
 
Sen tömkörde jag Maja, hon skötte sig utmärkt idag också, henne sätter vi i vagn nu inom kort! 
Jenny körde sen en sväng med Ruby, hon var laddad och bra och Jenny verkade nöjd med henne.. 
Mycket utevistelse på hästarna nu när det är så varmt och fint dygnet runt, dom håller sig smidigare och friskare när dom får vara ute tycker jag! 
 
Nu ska jag snart hämta Jenny från jobbet!
Ha en trevlig Torsdagkväll alla =)

Tisdag

Idag har vi kört på för fullt. 
Började med en långtur med Runaway och Carmen. 
Jag körde Runaway och henne är jag saligt nöjd med nu, hon tränar på strålande bra och allt verkar fungera kanon för henne, hon kommer gå ett banjobb i slutet av månaden och sedan blir det lopp någon gång i början av Juni!
Jenny var nöjd med Carmen, hon tränar på bra som vanligt och ser allmänt nöjd ut när hon är ute och tränar! Där siktar vi på premielopp i början av Juni. 
 
Sen körde Jenny Nordstjärna som alltid sköter sig bra, aldrig några konstigheter runt henne. Sättrans Maja tömkörde jag tillsammans med Jenny och Nordstjärna, det skötte hon bra, hon lär sig snabbt vad som gäller och det är inte mycket strul. 
Mest strul med henne är att hon har så mycket konstiga ideer för sig utöver träningen =) Lustig häst!
 
Jag har även hunnit med att klippa gräsmattan här så det ser snyggt ut.. 
 
Imorgon ska vi dra in till banan och köra jobb med Call Me Rick och Soraya! HOPPAS nu att Call Me sköter sig denna gången =) 
 
Bilder:
 
 
Jenny och Carmen
 
 
Runaway
 
 
Nordstjärna
 
 
Sättrans Maja
 
 
Ordning och reda så väntar man tills man är färdig att gå vidare!
 
 
Jenny skor Call Me
 
 
 

Lördag

Då var vi inne i helgen igen. Härligt.
Igår ( Fredag ) lastade vi Carmen och Soraya och drog in till banan och körde jobb med dom. Jag är nöjd med båda. 
Carmen travade 1.37 på ett bra sätt. Banan var inte alls snabb och hon ställde till med en galopp som kostade lite fart. 
Soraya gick med i samma, henne körde jag utvändigt om Carmen i långvagn, hon var pigg och fin i travet hela vägen, speedade på lite över upploppet och det kändes bra. 
 
Till veckan ska Soraya och Call Me in och köras, ska bli intressant att testa Call Me och se hur hon fungerar på banan nu sen vi ändrade träningen. 
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 

Resultat Färjestad!

Igår ( Måndag ) var vi till Färjestadtravet där vi startade Svarten och Ruby! 
Jenny red svarten i monteloppet, hon fick iväg han bra från start, sen arbetade dom sig sakta framåt hela vägen och fick en 5.e plats och en peng med sig hem, han skötte sig och kämpade på så vi är nöjda!
 
Ruby startade i lopp 8 med Paw i sulkyn, vi var alla överens om ett defensivt lopp och det fick hon också, Paw gav henne ett fullständigt perfekt lopp och hon gick med kloss i rygg hela vägen som fastlåst in i mål, tussar kvar i öronen och okörd på tiden 1.17,4 över 1640m Auto, hon fick sig en 4.e plats =) Bra puls efter loppet. Spelbar nästa start!!!
 
Idag har vi kört alla unghästar här hemma, dom sköter sig bra alla. Imorgon ska vi in till banan med 2 hästar, Carmen och Soraya är det som åker in, ska bli intressant. 
 
Bilder:
 
 
Jenny värmer Svarten!
 
 
Loppet. Ungefär 700m av loppet är avverkat här =)
 

Söndag

Söndag idag och det har regnat lite till och ifrån. 
Inga hästar körda idag, Jenny jobbar och jag har hand om barnen =) 
Jag har börjat förbereda inför morgondagens tävlingar på Färjestad. Packat lite och fixat i ordning hästarna lite. 
När jag hämtat hem Jenny sen så ska det skos färdigt och jag ska packa i ordning Jennys Monte utrustning och slänga den i bilen så allt är packat och klart imorgon.. 
 
Har kollat lite på V75 från Charlottenlund. Storloppet där tycker jag vart ett sant fiasko, borde inte få hända i loppen att hästar på innerplan håller till så att de på något sätt kan störa en tävlande häst till galopp. Det tyckte jag var fruktansvärt och det borde vara bättre regler runt sådant när loppen körs. 
Det borde helt enkelt inte få vistas hästar där då ett lopp pågår. Speciellt inte en vit som det var i detta fallet som sträcker sig lite utanför det normala och hästarna enklare blir rädda för dom.. 
 
Har även kollat 2 lopp från Momarken, Stall Mahony var iväg och tävlade så jag kollade dom loppen, bra prestationer av båda deras hästar samt av både Jenny och Paw som gav fina styrningar. 
 
Nu ska jag fixa klart barnen inför kvällen =)

Fredag kväll!

Sådär då har jag pysslat om hästarna lite inför kvällen och var och en står i sin box, kvällsfodrar gör jag senare =)
 
Tänkte nu skriva några rader angående starterna på Måndag!
 
Svarten startar i montelopp. Jag körde Svarten hemma igår, han kändes laddad och fin, det gör han förvisso alltid. Senast vart han störd till galopp så inget att säga om det loppet, han återhämtade bra men räckte inte till pengar då, nu fick han springspår igen, gäller för Jenny att reda ut det först och främst så dom kommer iväg ordentligt, Svarten är startsnabb. Motståndet var väl inte så jättehäftigt tycker jag, några bra hästar finns det och några sämre. Går han felfritt denna gången utan massa trafikproblem så tjänar han pengar i loppet! 
 
Startlistan:
 
 
Ruby Frontline kommer tillbaka efter 1 månads uppehåll från tävling, Startade senast i Örebro med Petter i sulkyn, kändes bra då, in mot sista sväng så la hon av helt och hållet, kom då av banan med sår på kotorna bak pga att hon trampade igenom kraftigt. Nu hoppas vi ha löst det problemet och hon hon kommer gå med genomtrampsskydd denna gången för säkerhetsskull. Hon har tränat på bra här hemma och kändes pigg och fin senast jag var ute med henne, Jenny var nöjd med henne igår också. Nu startar hon över 1640m Auto och Paw i sulkyn. Hon har spår 11 och det är ju naturligtvis ett tråkigt utgångsläge, men gör hon vad hon kan så får vi vara glada för en peng med hem. 
 
Startlistan:
 
 
 
 
 

Fredag!

Full fart har det varit fram tills nu.
När jag lämnat barnen på dagis så började med att köra hem foder!
Sen körde jag Call Me efter det. Detta var första gången jag körde henne på 2-3 veckor efter det att vi la om träningen för henne, det verkar ha fungerat utmärkt, idag kändes hästen perfekt igen och hon tränade på som hon ska göra. Hon har hängt ganska löst ett tag faktiskt, skärpte hon inte till sig så var tanken att skicka iväg henne, men eftersom jag tror att detta i grund och botten är en riktigt bra häst så har vi ändå jobbat vidare och det verkar ge resultat nu. Kul att hon visar sig från sin rätta sida.

Nu har jag fixat klart det mesta inför kvällen och ska snart hämta hem barnen och laga middag så ska vi äta tillsammans, sen ska jag tillbringa lite tid med dom under eftermiddagen!

Torsdag

Idag har vi kört på för fullt här hemma. 6 hästar har fått sin träning idag. 
Vi började med en tur i backen med Ruby och Svarten. 
Jag körde Svarten och honom var jag nöjd med, han tränar på bra! Det jag såg av Ruby så verkar allt bra med henne också! 
 
Sen körde vi Soraya och Carmen på slingan, den turen körde jag Soraya och hon tränar på bra, lite barnslig bitvis men inget som stör träningen iaf, Carmen tränar på klockrent varenda gång, inga konstigheter med henne. 
 
Sättrans Maja har vi tömkört också under dagen, riktig liten bråkfröken det där =)
Jenny körde tillsist en tur med Nordstjärna också, den turen gick nog också bra för hon sa att det var världens snällaste 1 åring när hon kom tillbaka med henne :) Ordning på hästarna vi kört in här iaf och det är ju bra :)
 
Nästa vecka nu så ska vi köra banjobb med Call Me, Carmen och Soraya. Banan har varit stängd under veckan så vi har inte kunnat åka in med dom. 
 
Nu ska det bli lite chips och en film på tv, imorgon ska jag köra foder samt några hästar att köra. 
Ha en trevlig kväll!
 
 
Bild: Jag och Jenny midsommaren 2011
 

Onsdag

Regn hela förmiddagen, liite bättre under eftermiddagen nu..
Vi tog en tur i backen i förmiddags med Soraya och Call Me.
Call Me har vi fått lagt om träningen helt och hållet på för att få henne att fungera bättre, jag själv kommer testa henne på banan under nästa vecka för att se om det hjälpt henne, hon kommer då endast köras i rygg för att se om hon behärskar sig bättre då.

Carmen och Soraya ska gå med i samma så jag söker även en extra kusk som kan tänka sig att köra en av hästarna tillsammans med oss. Hör av er här till mig om någon har möjlighet att delta.

Nu ska vi dra mot stan och hämta hem Jenny från jobb

Tisdag

Idag har vi haft regnväder hela dagen. 
dagiset har varit stängt så barnen har varit hemma, Bella åkte till en kompis då under eftermiddagen och lekte en sväng. 
 
Jag har kört Carmen en tur i backen idag, hon arbetar på bra och hon kändes ruskigt fin. Banjobb snart med henne och jag inbillar mig att hon går sitt premie under Maj månad! 
 
VI har även tömkört Sättrans Maja, lite stökig och har sina påhitt och bus för sig, men det får hon väl ha, hon är trots allt bara 1 år än och har precis börjat tömköras när hon kom till oss! Hon sköter sig snart klockrent! 
 
2 hästar anmälda till Färjestad den 12. Ruby och Svarten. Svarten går ut i ett montelopp och Ruby går ut i en P.22 över kort distans för enbart ston med Paw i sulkyn. Ska bli mycket intressant att se vad hon kan göra med Paw i sulkyn. Nu fick hon ett dödstråkigt läge med spår 11 bakom bilen över kort distans. Gör hon ett bra lopp så tar hon pengar! 
Startlistor och mer om loppen kommer under helgen! 
 
Bild:
 
Istrav med Engsättra Rick 14 Januari 2012
 

Måndag!

Idag har jag kört 2 hästar här hemma. 
Började med Soraya som tränar på bra och sköter sig kanon! 
Sen tog jag Ruby på en tur och hon var fin och laddad. 
 
Sen kom veterinären och kollade Runaway idag. Som vi trodde så fanns det en anledning till att hon inte presterade bättre på Rättvik, nu är hon åtgärdad och blir borta från banan drygt en månad. 
 
Nu ska jag kolla lite på tv och må gott. Oerhört trött och seg, tror en förkylning kryper sig på här.. 

Söndag

Söndag idag och vi har haft fint väder. 
Jenny börja jobba 07.00 imorse, efter att vi kört henne drog jag och Seb hem och åt lite frukost och kollade på Bilar filmen som han har. 
Sen gick vi ut och jobbade lite här och gjorde klart. 
 
Sen drog vi upp till Pappa en sväng och jag hjälpte honom att ta ner flaggstången så han fick tvätta den! 
I samma veva kom min bror dit med sin nya bil han köpt, jag hjälpte honom att fixa den för den läkte bensin och olja. Nu läcker den ingenting =) 
 
Om 1 timma ska jag dra och hämta hem Jenny och sen blir det Beck på tv kl 21.00 som jag tänkt att se på!
 
Ha en supertrevlig kväll!

Resultat Rättvik

Igårkväll var jag på Rättvik med Runaway. 
Hon va fin i värmning och verkade vara i bra ordning. Med bara 2 på start så körde Paw för ledning med henne och fick överta ganska fort. Han valde att sätta upp ett bra tempo och körde jämt 15 tempo! Varvet kvar såg hon ut som en vinnare men bara några steg senare var det slutsålt tyvärr! 
Kan bara misstänka att det ligger virus bakom! 15 tempo klarar en frisk runaway utan större problem. Hon var trött efter loppet och hade även slagit sig på ett bakben så veterinären hittar nog anledningen till denna dåliga prestation på Måndag! 
Vägen hem vart lite dryg och jag var hemma och färdig mellan 02 och 03 inatt... 
Nu har 3 hästar körts här hemma och stallet är fixat för kvällen. 
Nu ska det snart bli V75 från Örebro på tv!
Ha en trevlig Lördag :)
Torsdag

Eländig dag. Skulle igår ta några öl och tända majbrasan, majbrasan fick vi inte eld på ens när vi använt 20 l bensin! 
Och imorse när jag vakna så var jag så otroligt dålig och illamående. Jag fodrade hästarna och släppte ut dom sen skönk jag ner på soffan ett bra tag. Usch alltså vad dålig jag var, kräktes hela dagen så fort jag tog lite vatten. 

Imorgon är det upp tidigt och börja jobba, jag drar mot Rättvik vid 12.30 ca med Runaway. Ska även inom Stall Mahony och ta med en av deras 3 hästar till Rättvik. 
Min häst är i bra form och hon kommer testas för ledning. Kommer hon dit så körs hon där och då kommer hon stå sig bra i loppet. 
Hörs från Rättvik imorgon! 

Sov gott alla 

RSS 2.0