Söndag

Idag var vi uppe tidigt och hämtade Jenny från jobbet.
Vi var ute och jobbade på lite här innan vi skulle in till travbanan. 
Jag bytte skor fram på Runaway och Jenny bytte hennes skor bak så nu är hon vinterskodd iaf så slipper hon springa och kana på dom isiga fläckar vi fått. 
Sen lastade vi Nordstjärna och åkte mot travet för att det skulle komma en spekulant och kolla på henne! Dom gick igenom henne grundligt och provkörde henne på banan. Dom var mycket nöjda med henne och tyckte det var en otroligt snäll och vettig häst som skötte sig kanon på banan! Första gången hon var där. ( Bra inkörningsarbete ) Inkörd här!
Hur som helst så var dom så nöjda att dom köpte henne! Hon kommer nu lämna stallet under kommande vecka och hennes nya hemmabana blir Jarlsberg! Mycket trevliga och bra människor som köpte henne så hon kommer få det kanonbra i sitt nya hem!
 
Har även hjälpt min Mamma att hämta hem en bil hon köpte i Årjäng. Nu ska det bli tv, mys och lite godis med Jenny här i hemmet!
 
Ha en fin kväll alla =)
 
 
 

Lördag

Lördag idag och helgen rullar på snabbt som vanligt. 
Jenny jobbar idag så det är bara jag och Seb hemma. Igår skrittade vi några hästar, vägarna är så hårda nu så finns inget annat alternativ just nu än skritt. Dagens provlopp på Arvikatravet vart inställda pga banförhållande. Ska man ha en bana i skick nu så gäller det att vara med när det börjar frysa på och jobba och slita! 
 
Under morgonen har jag fixat klart allt i stallet iaf så det ska vara klart för insläpp ikväll! kl 15 slutar Jenny jobba så då ska vi dra och hämta henne sen får vi se om vi ev kör lite julpynt här under eftermiddagen så allt är klart imorgon när det är 1.a Advent =)) 
Blir så mysigt när det är pyntat för jul!
 
 

Torsdag

Har fortsatt varit kallt så vägarna är hårda nu, synd inte man har sladd och sånnt själv så man kunde hålla efter vägarna så de alltid är i bra skick. 
Dagens hästar fick vi flytta på för att det vart tajt om tid idag, jag skulle vara på möte i stan mellan 10-12 och Jenny började sen jobba 13.00 och 16.00 ska jag hämta barnen och göra dom klara för Izabellas novembershow =) Inte många som kunde komma på den, och andra sidan fick hon endast bjuda 2 st utanför familjen, dom andra 2 vart då Farfar och Mormor som kommer ända från Årjäng och hit för att kolla på showen =) Från familjen blir det bara jag och Sebastian då Jenny jobbar =)) 
 
Närmar sig med jobb i Norge nu, mer och mer klartecken därifrån så snart borde det smälla så finns det ett jobb att åka till som drar in lite bättre ekonomi nu =) 
Kommer ändå jobba på allt jag orkar här hemma dom tiderna jag är ledig i Norge. 
 
Nordstjärna har legat ute till salu. Har varit några intressenter nu som hört av sig och en av dom kommer och kollar på henne redan på Söndag. Verkar väldigt positivt. Kanske hon också lämnar stallet framöver då .. 

Onsdag

Fint väder idag också och solen har varit med oss mest hela dagen. 
Det har varit kallt inatt så träningsvägarna var inte dom bästa nu, för att dagens hästar skulle få sin motion så tog vi en skrittrunda med 3 hästar samtidigt så fick dom röra sig iaf! 
Det var Carmen, Nordstjärna och Svarten som var ute! 
 
Sen hämtade vi hem barnen och åt middag, så nu är vi alla mätta och nöjda och väntar förmodligen på att få lägga oss allihopa =)
 
 

Tisdag



Kaffe och Pepparkakor innan vi går ut och arbetar på! 
4 pass i backen har vi idag, solen skiner och idag verkar vädret vilja vara på vår sida. 
Sen har vi lite ärende i stan att uträtta . 
Måste försöka hinna med att städa huset också tills 1.a Advent 👍

Ha en bra dag det ska vi ha 😊

Måndag

Ledsamt väder idag också. Regn och rusk hela dagen. Vi har ändå jobbat på bra här. 
Svärmor har varit här sen i Lördagskväll! 
Vi har byggt upp en ny lösdrift så den står klar, vi har kört några hästar osv. 
 
Nu ska det bli godis och ta det lite lugnt tillsammans med Jenny! 
 

Lördag Morgon

Nu har vi hämtat hem Jenny från jobb och jag och barnen har precis ätit frukost. Nu tar jag en morgonkaffe sen ska jag gå ut och fixa hästarna och göra klart stallet inför kvällen. 
Ska även byta däck på bilen idag så vinterdäcken kommer på =) Skönt att ha sånna skitsaker gjorda så man slipper ha det hängande i luften dygnet runt =)
 
Ska göra ett lite roligare inlägg med bilder osv senare idag =)

Resultat Örebro

Igår var det Örebro som gällde med Ruby Frontline. Jag själv värmde henne och hon kändes bra i travet. På tok för pigg som vanligt men annars inga konstigheter. 
Ute för lopp så tog hon busenkelt hand om ledning som väntat, dom andra står stilla i jämförelse med henne när starten går. Ut på första långsidan så släpper Niclas ledningen och sitter rygg ledaren när första 500 går på 1.14,5. Hon hängde med bra trots att travet inte flöt helt 100% genom svängarna. Ryggen tröttnar och när Niclas flyttar ut Ruby på upploppet så accelerar hon inte mer, slår ändå av 1 av dom =) 
Hon går i mål på tiden 1.18,3, det var endast 0,2 sek ifrån hennes rekord och då ska vi tänka på att banan var 1-2 sek tung.  85 i puls efter loppet så hon kämpade heller inte ihjäl sig =) 
Bra kört av Niclas och bra jobbat av Ruby.
Efter värmningen försökte galningen döda mig via en karatespark med frambenen =) 
 
 
Fick även prata en del med Rickard Berglund! Han ska få en ny hingst till Sättrans Stuteri. Banker Hall! Kommer bli intressant att se intresset på den där. 
Bra hingst tycker jag av det jag läst ang den. SAMT den står hos en otroligt bra och snäll person som är kanon att ha att göra med! Och det tycker jag är det viktigaste =) 
Ska försöka ta en tur framöver nu upp till Sättrans och kolla lite på hästarna och prata =) Nyfiken på hur Notation ser ut nuförtiden =)
 

Fredag

Idag har det verkligen varit en heldag i bilen. Efter att vi släppt ut hästarna och fixat åt dom imorse så satt vi oss i bilen och drog mot Lennartfors, vi skulle köra hem fölstona idag. 
Fetknopparna fick åka 1 och 1 så vi fick köra 2 turer upp dit. 
Inga större problem egentligen men sista resan vart dryg på hemvägen, kolsvart ute och dimmigt som bara den över höjden så gick lite segt. Men nu är dom hemma och ute i hagen iaf så nu kan man släppa det och tänka på annat =)
 
Nu har vi kört Jenny på jobb och hästarna är kvällsfodrade här så nu får det bli lugn och ro en sväng innan väckarklockan ringer. 
Imorgon ska jag byta till vinterdäck osv =) Skönt att få även det gjort!

Onsdag

Ligger lite lågt här då allt har varit i en otroligt dålig period. Jag och Jenny har haft lite nergång och haft det struligt. 
Vi får hoppas allt kommer på fötter och återgår till det normala igen. 
 
Angående affären på Runaway: 
Där vart det otroligt struligt allt, det var gräl och bråk här och jag bestämde mig för i allt elände att nu får det vara bra och jag beslutade mig för att sälja! Jenny var inte helt överens med mig om detta så det vart vilda disskusioner om det, innerst inne ville inte jag heller sälja henne, hon betyder naturligtvis otroligt mycket både för mig och Jenny, oavsett om hon presterar på banan eller inte. Tanken hela tiden har varit att betäcka henne när hon avbryter sitt tävlande. Efter många disskusioner tillsammans med Jenny igår så kom vi fram till att försöka häva köpet. Jag kontaktade då köparen och förklarade hela situationen, vi lyckades därmed häva affären och Runaway stannar nu kvar här! 
Nu är tanken med henne att hon kommer tävla vidare här fram tills våren beroende på hur hon tävlar och vilka prestationer hon gör. Är hon inte riktigt bra och gör fina lopp så är tanken att hon kommer betäckas till våren! Eventuell hingst för henne har vi redan disskuterat fram, men det väntar vi med att gå ut med tills vi närmar oss det! 
 
Idag har vi iaf båda två vilat upp oss här efter allt och tagit det lite lugnt. Vi kommer köra på som vanligt och hoppas att allt fungerar bättre för oss och flyter på som det ska göra. 
Vill samtidigt passa på att tacka alla som lämnat positiva tankar och stöttat oss i svårigheterna som varit.
 
Nu ska vi snart avnjuta lite godis och se en film =)

<3 Runaway Rick <3

För allmänheten kanske inte du är speciell. Men för mig är du allt, du betyder så otroligt mycket för mig och jag älskar dig av hela mitt hjärta. Ända sen den dagen du kom så har du varit min livs kompis, du har alltid lyssnat på mig, förstått mig, varit snäll och mysig mot mig. Vi har tagit oss igenom svåra stunder, vi har haft otroligt fina stunder tillsammans och du har gett mig minnen som jag aldrig någonsin kommer glömma! Nu har jag ställt till det för dig så du måste lämna mig imorgon och jag är så otroligt ledsen för att det blev såhär! Hoppas du innerst inne förstår varför jag gör såhär och att du är en av dom som kan förstå mig ! Älskade, älskade Runaway  Du är mitt allt och jag älskar dig ♥♥ Jag kommer aldrig mer att få en häst som dig, det vet jag. Och det finns ingen häst som någonsin kommer kunna ersätta din plats hos mig. Hoppas nu du får det bästa hos din nya ägare. Jag kommer följa dig överallt var du än är.. 
Jag är så jävla dum som gjorde såhär mot dig! Förlåt, förlåt, förlåt gumman <3<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Då var det Måndag och ny vecka! 
Jag skulle gå upp med Bella 07.00 idag och hjälpa henne med frukost och så innan hon går till bussen! 
Lyckas ställa klockan fel så jag går istället upp 05.45 och väcker barnen 😩 skönt att det inte blir någon stress, mindre skönt att Sebastian nu istället ska tjata i 3 timmar om när vi ska åka! 

Full fart idag, 6 hästar ska tränas och jag ska köra hem foder också! 

Lördag

Hela dagen har gått åt i Årjäng då vi skulle på bygdetrav med Soraya. Gick inte så bra!  Hon galopperade redan in i första sväng när det kom hästar utvändigt, sen var det över. Gick inte att köra ikapp fältet mer och hon kommer in på 1.26,9. 
Jag tycker inte hon var bra! 
 
Sen skyndade vi oss att göra klart stallet när vi kom hem och så gick vi in. Jag har klippt Sebastian idag och sen har han ätit lite godis och sett på film =)) 
 

Torsdag

Full fart hela denna grå och tråkiga dag =) 
Jag har kört en runda med Soraya idag, hon tränar på bra fortsatt och hon kommer gå ett bygdetrav i Årjäng under helgen. Spår 2 startar hon från och vi hoppas hon gör det bra så hon kan gå ut i sitt kval efter detta!
 
Jenny har skott i ordning Runaway och Ruby efter deras tävlingar så nu kan de ladda mot kommande uppgifter. 
 
Under eftermiddagen bygde vi lite på nya lösdriften, basen klar nu och vi har nog några timmars arbete kvar på den så är den klar och fölstona kan flytta till sin nya hage! 
 
Imorgon ska jag till Norge på arbetsinterjuv. Bara hålla tummarna nu att det blir jobb så man får in bra lön varje månad =)

Resultat Momarken

Igår var det Momarken på agendan! 
Vi hämtade upp min Ryttare Maria i Årjäng när vi lämnade barnen!

Båda hästarna värmde bra! 
3 omstarter och i 4.e gick det iväg! Ruby och Jenny satt i ledning redan efter 2 steg, gländerville låg som 4.a när starten gick! Jenny släppte ledningen redan i första sväng! Båda hästarna kämpade bra på något tung bana! In på upploppet låg dom 3.a och 4.a och det såg riktigt bra ut. 100m före mål så stannar dom och blir 7.a respektive 10.a. Tråkigt när det var så nära. Men jag är nöjd ändå! Montedebut och allt! 3000 NKR in till stallet!








Tisdag

Gårdagen på Färjestad gav ingen lycka! Runaway värmde strålande! 
I loppet öppnade hon bra och tog enkelt hand om ledningen, ut ur första sväng så släpper Paw ledningen och fick då rygg ledaren! Han gav henne ett bra lopp men hon klarade ändå inte hävda sig i loppet och slutade oplacerad! Hon gick 1.18,8 på 2 sek tung bana så urusel är synd att säga att hon var! 
Kanske så att hon inte klarar av lång distans i dom klasserna! Kanske dumt anmält! Hon kommer snart ut igen och då kör vi medeldistans får vi se hur det går! 

Idag är det dags för Momarken med Ruby och Gländerville! Gländerville startar från spår 3 och kan öppna riktigt bra om hon är på humör, Maria som rider henne får lägga upp loppet som hon vill. 
Ruby startar från spår 4, även hon kan öppna riktigt bra och Jenny är sugen på ledning med henne! 
Båda monteduterar så vi får se hur det går! Gör dom bra lopp får vi vara nöjda! Pengar till alla som inte är diskade eller distanserade! 

Måndag

Idag är det dags för V64 på Färjestad med Runaway.. Hon startar i dagens dubbel 1, V64-5, lopp 7.. 
 
Hon har blivit välsignad med spår 1 denna gång. Hade det varit Autostart hade jag varit ruskigt missnöjd men nu är det volt och då ser det annorlunda ut. Hon är nämligen rappare ut i volt än bakom bilen.. 
Motstånd finns det i loppet utan tvekan, bra hästar emot denna gången, finns även mindre bra hästar i loppet så ska inte klaga.. 
 
Runaway har gått framåt med de 2 loppen hon fått efter vilan, Hon tränar på strålande fint. Jag har själv kört henne i ett provlopp efter senaste starten på Färjestad för att vässa formen ytterligare inför denna start. Då var hon smällfin och formen verkar sitta där den ska. Hon har även tränat bedårande efter det jobbet jag körde. 
Imorgon är det över lång distans och det är en fördel för henne, hon är stark och har en vilja av stål, Jag hoppas hon öppnar bra och får en vettig position, sen är det bara att hoppas att flytet är på hennes sida, hon kommer med form och får hon loppet kört vettig och chansen att göra något av det så tror jag att hon kan tjäna sig fina pengar. Hon borde inte räknas bort det har hon visat många gånger när hon är i form. Gäller bara att visa formen också =)
 
Startlistan:
 
 

Söndag

Idag har det varit lite behagligare temperatur. 
3 hästar har jag kört idag. Dagen började med Gländerville. Jag tycker hon tränar rejält förbättrat efter montekvalet, hon verkar tycka allt är mycket roligare nu och jag är nöjd med henne, får se hur nöjd jag är efter Tisdagens montedebut på Momarken =)
 
Sen körde jag Ruby, hon tränar också på bra nu, fin i travet och pigg och glad förövrigt tycker jag, inga konstigheter där, även hon gör montedebut på Tisdag. Mer om dessa kommer på Måndagkväll eller tisdag förmiddag..
 
Efter dessa 2 så lastade vi Soraya och drog in till banan och körde ett jobb med henne. Hon sköter sig bra och henne körde jag idag 1.26,6 med ensam. Hon har förbättrat sig i träningen och jobbar på riktigt bra. Hon går kvaltiden nu men vi ska köra 1 provlopp till med henne före hon kvalar så får vi se hur det ser ut!
 
 

Lördag

Lördag idag! Igår var Jenny ute med sina arbetskamrater, jag körde in henne till stan till 18.00. Sen var det hem igen med barnen och se lite tv och sen lägga dom, själv satt jag uppe till 01.00 och väntade, råkade slumra till en snabbis sen och vaknade igen 02.00 då dom skulle hämtas. 
Så då fick jag rycka upp barnen igen och sticka iväg, vi skjutsade även hem 2 av hennes kompisar så 04.00 var vi hemma igen =) 
 
Idag har jag kört på ensam hemma medans Jenny sovit ruset av sig. Har kört Runaway och jag är fasen tveksam på om hon någonsin kännts så fin som hon gör nu, har hon fått lite tempon i kroppen nu efter vilan så tror jag hon går rekordsänkning på Måndag om tillfälle ges naturligtvis. Som sagt, ruskigt fin! 
Skulle även köra Gländerville idag men efter 20 minuters kamp ute i hagen så gav jag mig, hon busade bara runt och fjantade sig och lät mig inte fånga henne så det var lönlöst =) Imorgon däremot släpper hon inte undan :)
 
Under kvällen nu har vi varit upp till min pappa och grillat korv i öppna spisen och kollat på V75. Onödigt gott med grillad korv =)) 
 
Ha en trevlig Lördagkväll det ska jag försöka med iaf =)

Torsdag

Torsdag idag och det har varit lite kallt idag. 
3 hästar körda idag. Jag körde Soraya en runda och hon tränar bättre och bättre, hon kommer gå provlopp till helgen och fungerar det bra så kommer hon ut i kval denna månaden! 
 
Jenny körde Ruby på en långtur och jag hörde inga klagomål så vi får anta att det var bra med henne! 
Sen körde hon Nordstjärna när jag fixade stallet och hon var fin idag tyckte Jenny. 
 
Vi ändrar litegrann här inför nästa år. Jenny har lämnat in sin tränarlicens så jag kommer istället stå som tränare på samtliga hästar här. 
Jenny kommer istället att stå som ägare på alla hästar så vi kommer smått att börja skicka in ägarbyte på dom. Jag skickade första idag så Runaway är första som byter ägare till Jenny. Då får vi våra inkörda pengar på en tränare.. 
 
 

Onsdag

Onsdag idag och lite kallt åt mig tycker jag, har även haft huvudvärk och kännt mig slö några dagar. 
Körde Runaway och Gländerville är på morgon, vi tog en långtur med dom. Jenny red Gländerville och hon tränar på bra! 
Runaway tycker jag känns finare i träningen än hon någonsin gjort här! Så otroligt smidig och fin i travet, hon tränar på otroligt bra tycker jag och jag tror vi har formen på henne nu inför nästa start. Kommer lägga in mer om starten på Söndag!
 
Mörkt och tråkigt ute redan, Jenny jobbar och jag har fixat klart i stallet så nu blir det till att hålla bukt på barnen som idag försöker riva hela huset på alla vis =)

Måndag

2 hästar körda hemma under dagen. 
Jag körde Soraya i intervaller och hon tränar fortfarande på bra. Intervallerna ligger på 1.30 till 1.35. Brukar oftast lägga henne på 1.32 500m. Någon enstaka trycker jag på henne lite extra och då går hon 1.28 iaf ganska enkelt. Hon ska gå provlopp till helgen nu så får vi se hur hon står sig på banan. Eventuellt blir det kval framöver om hon visar att hon kan. Borde hon kunna nu, körde henne 1.25,8 senast på banan.. 
 
Jenny körde en runda med Nordstjärna. 
 
Sen kom svärmor hit och hämtade oss och skjutsade oss upp till Årjäng. Jag köpte ny bil där idag, nu vart det en Volvo V70XC denna gången, skönt med 4-hjulsdrift nu när vintern närmar sig. Vill tacka min pappa som ställde upp och lånade ut pengar med kort varsel, Vill även tacka svärmor Inga-Lill som kommer extra hit och skjutsar upp oss så vi får hämta bilen, och inte nog med det hon bjuder oss även på Pizza, och som grädde på moset så avslutar vi med en kopp kaffe hos svärfar innan vi åker hemåt. 
Påvägen hem så lämnade vi av Jenny på jobbet, hon ska jobba inatt. 
Här hemma hade jag lite kvar att göra när jag kom hem, hästar skulle in och fodras och ben på dom skulle spolas, en smitare hade jag här när jag kom hem, hittade vederbörande nedbäddad i svartens box =)) Inte undra på att han var sur ute i hagen :D 
Hade även foder i transporten som jag fick plocka ut.. Nu är det iaf kvällen och jag ska rota fram en bra film att se på, 
ha en underbar kväll alla 
 
Bild: Bilen 
 
 

Söndag

Idag har jag fått jobba på här hemma. 
Jenny jobbar idag och det fanns 2 hästar att köra. 
 
Gländerville körde jag backen med och hon tränar på riktigt bra efter sitt montekval och om hon lägger ner sig i sitt nästa montelopp så ska det bli intressant att se om hon fungerar bättre än sulky loppen =)
Soraya tränar också fortsatt på bra, pigg och framåt och verkar ha släppt på handbromsen, provlopp nästa helg sen eventuellt kvala henne =)
 
Nu har jag gjort klart allt ute och väntar på att barnen ska komma hem och så ska jag kolla på V75 på tv =)

Lördag

Lördag och helgen rullar på för fullt!
Vi är barnlediga helt denna helg och barnen är hos Izabellas farmor och farfar i Årjäng. Väldigt uppskattat att båda får åka dit och vara där så vi får lite ledigt också och får vara lite barnlediga. 
 
Idag har vi varit på provlopp med Runaway och Ruby. 
Båda var väldigt pigga i värmningen och låg på mer än vi ville, i loppet sen så var jag ute efter en rygg med Runaway då jag endast skulle köra en genomkörare för kommande lopp, Jenny red Ruby i samma loppet. Först fick jag 3.e invändigt som sen vart rygg ledaren. Jenny fick ledningen med Ruby så det vart bra. Första 1000 m gick på 1.26 och total tid vart 1.24,4.. Vi är nöjda med båda hästarna som gjorde kanonbra ifrån sig, sista 500m gick på 1.20 och sista 200m ca så tryckte jag till Runaway och då gick det 1.14 in mot mål och Ruby svarade otroligt bra och höll trots detta undan för Runaway med huvud in i mål!  
Runaway verkar ha hittat formen nu, hon drog inte ett djupt andetag efter jobbet och pulsen låg på låga 70. 
Kunde inte sett bättre ut då jag preparerar för en toppen insats i nästa lopp som är otroligt viktigt att hon fungerar och presterar allt hon kan. 
 
Ruby låg lite högre i puls efter loppet men det ska hon även göra som inte varit inne på banan på 2 månader, hon laddas för montelopp på Momarken den 11.e och det ska bli intressant om man ser till hur hon skötte sig idag!
 
Nu har vi nästan precis kommit in från stallet och ska slappa framför en film! Imorgon ska vi eventuellt sätta upp en ny lösdrift här som min svärmor Inga-Lill har betalat för och vi tackar jättemycket för det! 
 
Bild: Runaway och Ruby över upploppet idag!
 
 

RSS 2.0