Torsdag

Kyligt under morgonen och frost! Inatt har det varigt minusgrader! 

Igår kom snälla svärmor och hämtade mig så jag fick åka med upp till Årjäng och hämta en bildel vi behövde, bytte den nu under morgonen samt 2 bromsrör! 
Fortfarande strul med sakerna då nipplarna till luftningen är för dåliga och går sönder!!!! Alltid något! 
Nej nu ska jag försöka fixa så vi får en annan bil som håller till att dra tungt med! 

Nu är Jenny på lunch med jobbet sen ska vi hem och jobba vidare! 

Måndag

Idag har jag jobbat för fullt ensam hemma, Jenny började 07.00 på jobbet. 
Jag hade 4 styck att köra hemma och fixa mockning och allt det där innan barnen skulle hämtas på dagis. 
 
Började med Runaway som fortarande tränar på fint, formen börjar infinna sig på henne, väldigt spänstig och fin i träningen. 
 
Ruby körde jag till backen med, påvägen dit så var det lite hinder för oss, vägen var nämligen avgrävd på 2 ställen så jag fick leda hästen över detta. Hon tränar också på bra tycker jag, inte i bästa formen kanske men heller inte i sämsta. 
 
Nordstjärna körde jag också en sväng med, hon springer på det hon kan och gör det på ett bra sätt.. 
 
Svarten fick också en tur till backen idag, han kämpar på bra han också, väl laddad på hemvägen som vanligt. 
 
Vädret idag har varit bra tycker jag, sol och varmt har det varit bitvis. 
 
Imorgon är hela familjen hemma, höstlov från skolan och då får barnen 2 dagar hemma här, vi har heller ingen att köra imorgon så jag ska ta och grejja lite med bilen har jag tänkt. 
 
Ha en trevlig kväll !

Söndag

Inte mycket att göra här idag. Det vanliga arbetet med in&ut släpp och mocka och det där. 
Jenny har jobbat 10-15 och Izabella har varit och lekt med sin kompis Jennifer. 
 
När Jenny slutade drog vi en sväng till Charlottenberg och hämtade hem en möbel Jenny köpt. Efter lite felkörningar och annat strul så kom vi hem i säkert förvar i mörkret! 
Imorgon är det full fart här igen och flertalet hästar som ska träna igen. Helgen har iaf varit fantastiskt på flera vis tycker jag =)
 
HA en fortsatt bra söndagkväll nu !
 

Lördag!

Glömde bort att skriva om Sorayas provlopp i föregående inlägg. 
 
Imorse innan vi åkte mot Färjestad så var vi in till Arvikatravet och körde provlopp.. 
Otroligt dåligt med hästar där idag och det var endast 7 ekipage där! 
Soraya fick då gå i 1.25 tempo ihop med en annan häst. 
Hon galopperade i första sväng helt omotiverat, springer sen på bra och avslutar sista 1000m efter 1.23 och kommer in på tiden 1.25,8. Hon närmar sig äntligen kval nu efter all otur hon haft fram och tillbaka! 
Nöjd med henne idag, något provlopp till där så kör vi kvalet sen.. 
 
Nu blir det inget mer uppdaterande här idag =)
 
Ha en fin Lördagkväll alla =)

Gländerville Montekval

Idag var det Färjestad som gällde med Gländerville! 
Efter flera misslyckade och dåliga sulkystarter så testade vi att montekvala! 
Det fungerade bättre! Hon öppnade hyggligt idag och råkade hamna i dödens. Jenny satt och finåkte när varvet passerades på 1.19. Hon var stark och fin tills sista sväng då började det avta, hon kämpade ändå på in till mål och höll till en 3.e plats på tiden 1.21,6. 
Då ska vi ha i beaktning följande. 
Detta var första jobbet under sadel på banan! Dom 2 som var före i mål har tjänat 400 000 respektive 174 000 och dom var endast 1,4 sek för min imål som gick i dödens! 

Vi är naturligtvis nöjda med hennes prestation och nu tränar vi på och testar montelopp i Norge i början av November! 

Torsdag

Regn och kallt hela dagen, fick ta fram regnstället och köra dubbla jackor och uppvärmda vantar idag när jag skulle köra häst. 
Hade bara Soraya att köra idag, hon har den senaste tiden tränat riktigt bra, mycket bättre än hon gjort tidigare. Kul att hon går åt rätt håll nu som haft så mycket strul med hovböld och sådant. 
Hon kommer få gå provlopp inne i Arvika till helgen.. 
 
Veterinären har varit här under eftermiddagen och kollat upp Carmen, hon var inte alls fräsch i sina ben så vi kör en allmänkur på henne och ger henne 3-4 veckor helt lugnt i hagen! 
 
Svarten kommer eventuellt också få åka med in på provlopp på Lördag under helgen! 
 
Bild: Soraya i duschen inne på Arvikatravet!
 

Onsdag

Usch och brrr för dagens väder, har frusit hela dagen faktiskt. 
Imorse när jag fodrat och fixat barn till dagis osv och vi hade släppt ut så pysslade jag litegrann med Runaway så hon vart snygg =) 
När det var klart så pysslade vi lite med Svarten så även han vart fin =) 
 
efter det så körde vi en tur till backen med Svarten och Ruby. Jag själv körde Ruby och jag tycker hon tränar bra nu efter behandlingen, svarten verkade pigg för Jenny när hon red honom! 
 
På Lördag går Gländerville ut i ett montekval, får det inte att fungera i sulkyloppen så vi testar att kvala och se hur hon beter sig där, fungerar hon bra i monte så får Jenny rida lite montelopp på henne istället och skulle hon inte fungera så vet jag inte om hon blir kvar här eller inte. Det får vi fundera över när den tiden kommer. 
 
Nu har jag diskat och tvättat kläder och skor, badat barnen och plockat in hästarna och fixat i ordning dom inför kvällen, nu blir det lugnt i 40 min tills JEnny slutar jobba så jag ska åka och hämta hem henne från stan.. 
 
HA en trevlig kväll alla =)
 
 

Resultat Färjestad!

Igår var vi på Färjestad med Runaway. Hon värmde kanon när jag var ute med henne. Hon startade från spår 15 bakom bilen, alltså i 3.e led. 
När bilen accelererar så stänker det så på henne så hon bromsar istället för att öppna vad hon kan, men hon hämtar ikapp och hamnar sist utvändigt. Ut på sista långsidan så går hon bra och hon håller sin fart till mål och landar på tiden 1.16,5 över 2140m och får ett 6.e pris för det
Hon tog inte ut sig speciellt mycket igår, det visade pulsklockan när hon kom av banan. Så nästa gång ska vi ta och råda bot på att hon är stänkrädd, samt att nu kommer hon ha formen nästa gång hon startar. 
Jag har redan ett lopp i sikte åt henne men först och främst ska vi se så att allt är bra med henne undertiden. 
Jag är nöjd med både häst och kusk igår! 
 
Regn och rusk verkar vi få hela dagen, nu ska jag göra i ordning Seb och skjutsa honom till dagis, sen finns det att göra här hemma =)
Ha en bra dag!

Söndag

Söndag idag och vi är alla lite risiga här.. 
Jenny fick sjukskriva sig från jobbet idag, hon vaknade inatt och hade riktigt ont i magen och mådde inte alls bra, inte kul för henne. 
Sebastian är seg och sliten han också och verkar inte riktigt i form, jag själv är inte heller pigg och har huvudvärk och ont i halsen. 
Vi har iaf kört 2 hästar såhär långt idag och mockat stallet, sen skulle jag byta bromsrör på bilen och det gick inte lika bra, rostiga nipplar satte käppar i hjulet för mig och jag måste be någon om hjälp med detta. 
 
Några rader om Runaways lopp imorgon på Färjestad. 
 
Hon har tränat riktigt bra efter loppet i Årjäng, hon hade inte full form då men gjorde ändå ett bra lopp i comebacken där och kom då 3.a. Nu ska hon vara vassare denna gången men man ska fortfarande ha i tanken att den fulla formen fortsatt inte finns där, hon kommer göra ett bra lopp men från spår 15 så får det inte strula allt för mycket. I grunden så har jag loppets bästa häst. Som sagt, ej full form, halvdåligt utgångsläge. Hon kommer gå med skor runt om denna gången pga läget. 
 
 

Lördag

Lördag och regn idag. 
Ingen häst körd här hemma under dagen. Igår åkte jag med Paw upp till Romme på trav, en mycket trevlig eftermiddag/kväll hade vi, vi var hemma runt 00.30 inatt. 
 
Körde Jenny på jobb 13.00 och före det så fixade vi klart stallet.
Jag känner mig inte så kry, ont i halsen, rinner ur näsan och ont i huvudet, hänger väl någon skit i luften antar jag. Jag och Sebastian har kollat på dagens V75 från Örebro idag också.. 
 

Onsdag

Idag har vi inte haft så dundrande fint väder, grått och kallt tycker jag.. 
 
Carmen och Gländerville har varit ute och rört på sig idag, Jenny ska testa lite monte med Gländerville och se om det fungerar bättre. 
 
Igår ( Tisdag ) körde jag ett intervallpass med Soraya, vi körde 6 intervaller i 1.30 tempo och hon kändes riktigt fin i dom, provlopp om någon vecka! 
Svarten var med i samma intervaller också. 
 
 

Måndag

Dålig uppdatering men har inte hunnit med.  Hemma och klar i stallet sent igår och gick direkt och la mig för idag skulle jag upp och extraknäcka lite vid 08.00.
 
Gländerville startade i lopp 2 igår, hon har tränat väldigt bra före loppet och varit fin i jobb på banan med bra puls efteråt. Hon såg fin ut i värmningen igår. Men redan när bilen släpper fältet ser jag att det inte står rätt till, hon öppnade dåligt, och hamnade 3.e invändigt. hon såg allmänt slö ut och hon gjorde inget som ens kan nämnas vid en prestation. Hon kasta in handduken 500 kvar redan och i sista sväng gick hon som ett sänke genom fältet och kom sist på 1.19,5. 
Jag blir inte riktigt klok på hästen, kanon i träning, kanon i alla banjobb, men när det väl gäller så skiter hon i allt och visar inte den minsta motivation till att ens försöka. 
Får fundera vidare lite och se vad vi hittar på med henne!
 
 

Lördag kväll!

Helgen rullar på med full fart och vi har det bra och mysigt under helgen! 

Igår (Fredag) så åt vi tacos på eftermiddagen och avslutade kvällen med chips och dricka till en film tillsammans med barnen! 

Idag har vi varit in till stan en sväng och kikat i affärer! 
När vi kom hem körde jag en kortrunda med Gländerville för att kolla så att allt är bra inför morgondagens start! 

Gländerville startar i lopp 2 imorgon på Årjäng från spår 2 bakom bilen! Hon är startsnabb och tar sig till ledning om Paw vill. Han får lägga upp loppet som han vill, sköter sig hästen och travar hela vägen så tror jag hon kommer göra ett bra lopp! Hon tränar ruskigt fint hemma iaf. 
Torsdag

Ösregn hela förmiddagen. 
Jag körde 2 hästar i regnet iaf.  Började med Nordstjärna som kämpar på så gott hon kan =)
Sen körde jag Soraya, hon verkade lite sur idag men tränar bra förövrigt... 
Sen fixade jag klart allt inför kvällen och åkte sen för att hämta Jenny, då kom naturligtvis solen så fort jag var färdig =) Typiskt.. 
 
 

Onsdag

Tråkigt väder hela dagen. 
Vi har iaf kört 2 snabbjobb idag inne på Arvikatravet!
 
Det var Gländerville som fick sig en genomkörare inför Söndagens start och Svarten var med också..
 
Gländer kändes bra idag, gick 1.23. 2140m i träningsutrustning på seg och dålig bana! 
Svarten gick samma tid fast då utvändigt om gländer i långvagn! Jenny var väl inte helt nöjd med han idag men det kan ha med banan att göra! 
 
Nu inväntar jag veterinären som ska kolla igenom Ruby. Undertiden ska jag göra lassagne åt mig och barnen till middag idag .. 

Tisdag

Tisdag morgon och jag och Seb sitter framför tv en sväng innan han ska till dagis. 
Igår var det inget att köra hemma, jag skodde om Runaway så hon fick på sig träningsskorna igen, jag var även iväg och hämtade hem mer foder så det ska finnas.. 
Sebastian var hemma också igår för han var lite seg och sliten efter Martens helgen i Arvika =) 
 
När jag hade kört foder så kom min bror Jerry hit med sin bil, han ville ha hjälp att byta bromsbelägg på den så det ordnade jag också =) För det fick jag 1 kg lösgodis och en dricka =)) MUMS
 
 

Runaways comeback

Igår gjorde Runaway Rick comeback på Årjängstravet!
Efter 4 månaders tävlingsuppehåll. 
10.e Juni gjorde hon sista starten, då ville hon inte kämpa i loppet, hon galopperade uppgivet in på upploppet och det var ett rop på hjälp från henne. Då bestämde mig jag för att ställa ner henne på direkten. Mina första tankar var att hon skulle få gå till avelsboxen och bli betäckt och njuta av livet. Hon gick ut i beteshagen här i sommar och där fick hon gå! 
Kroppen på henne vart otroligt fin och hästen verkade på bra humör, då pratade vi igenom allt och började träna henne igen.  
 
Jag värmde henne själv igår, väl pigg i värmningen så det är lite svårt tycker jag att få någon ordentlig uppfattning av henne i värmningen, men hon hade framåtandan som vanligt och travet flöt på otroligt bra för henne och det var ett bra tecken för mig.. 
 
I loppet öppnade hon snabbast från 20m volten och fick sen 2.a utvändigt. Dom körde otroligt sakta där fram och varvade på 1.21. Då hade inte Paw något annat alternativ än att ta sig framåt, så varvet kvar landade Runaway utvändigt ledaren och då var det full fart sen, sista 500m avslutades på1.13,2 och Runaway fick sig en 3.e plats. 
Comebacken var bra tycker vi alla, Paw var mycket nöjd med hästen. Självklart så var det lite ringrostigt efter vilan och det är helt normalt och formen skulle jag misstänka är endast 70%.. Hon kommer vara mycket vassare nästa lopp när hon har detta loppet i kroppen.. 
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag kom jag hem 13.30 ca. 
Tog då direkt ut Runaway på en långsam tur, hon känns fin, hon känns tom riktigt fin hemma i träningen, vilan har gjort henne gott och det ska bli riktigt roligt och intressant på Söndag att se henne starta och tävla igen.. hoppas att hon fungerar och gör ett bra lopp i första hand sen är allt annat ett plus i kanten, skulle naturligtvis vara oerhört roligt om hon kom ut och tvåla till sina konkurenter det första hon gör med det är inget jag begär utav henne såhär i första start efter lång vila.. Vi får se hur bra vi lyckats förbereda henne för detta :)
 
Efter det så körde jag gländerville, hon fick en tur i backen, känns stark och rejäl där, letar lopp åt henne men kommer inte med någonstans, vore intressant att se henne fullfölja ett lopp utan galopp, då tjänar hon pengar, det tror jag iaf om man ska ta henne på hennes träning hemma.. 
 
Jenny har kört några också men jag har ingen aning om hur dom varit.... 
 
Nu ska jag slappa i soffan och kolla ATG Live från Åby =)) 
 
 
Ha en trevlig kväll alla =)
 
 

RSS 2.0