Resultat Momarken

Igår var vi på Momarken med Runaway! Hon galopperade direkt efter att bilen släppt fältet och gjorde därmed bort sig ännu en gång, nu har hon strulat så mkt i loppena att hon måste ut och kvala för att få fortsätta tävla mer! Om det blir kval eller inte har jag ännu inte bestämt mig för, det får tiden avgöra. först och främst ska hästen gås igenom grundligt av en veterinär och eventuellt också en kiropraktor för att se om vi hittar anledningen till alla dessa galopper i första hand! 
 
Imorgon gör jag sista dagen på jobbet för denna vecka, ledig Fredag då det är 1.a Maj! 
 
Bilder från Momarken tagna av Catarina Fäldt
 
 
 
 

Tisdag

Igår efter jobbet lastade vi Ruby och drog ner till Arvikatravet och klrde jobb med henne för första gången på 4,5 månad! 
Hon kändes laddad och fin och jag körde ganska jämnt 25 tempo första 1000! Sista 1000 ökade jag lite och hon gick 1.23 full väg utan att anstränga sig något värre! 

Idag när jag stämplar ut så kastar jag mig rätt i bilen och drar mot Momarken på trav med Runaway! Idag kör Kvasnes ! 
Runaway är nu nerstruken till ett 6.e spår och sköter hon sig idag så tjänar hon pengar! Formen finns men det gäller att trava! Hon är riktigt bra dom loppen hon känner för att tävla iaf! 

Ha en fortsatt bra dag! 

Bild: Ruby på banan igår

Söndag

Så då var sista dagen denna på denna helgen framme då! Vi har haft en heldag i Örebro idag. 
Började med att lasta Carmen Lill på transporten och åkte till Örebrotravet där en spekulant på henne skulle möta oss. Hon vart såld till Gävle idag så vi åkte med tom transport hem tillbaka! Fått rapporter om att hon var otroligt snäll hela resan till sitt nya hem och att hon kommit in i sin box och stod och åt mat! 
Hoppas nu att hon får det bra och att dom får fina framgångar tillsammans! 
 
Påväg hem så var vi såklart tvugna att åka in till våra kompisar på Sättrans Stuteri! Vart lite prat och fika samt att vi gick runt och kollade lite på hästarna! Hälsade också idag på Caballion! Första gången jag såg honom i verkliga livet! Fin herre det där! 
 
Förövrigt så har jag köpt mig en bil till. Vart en Ford Mondeo Diesel denna gången, årsmodell 01. Är hitills väldigt nöjd med denna, åker skönt i den och den går ruskigt billigt och bra tycker jag. 
 
Bilder från dagen!
 
 
Där står min nya Ford! 
 
 
Carmen Lill på Örebrotravet innan hon lämnar oss!
 
 
Sleipner Tor
 
 
Caballion 

Torsdag

Torsdag idag och strålande väder! Efter jobbet idag så har jag och Jenny gått över ena hagen och fixat till lite stolpar och tråd som tagit en del stryk under vintern, nu är det ordning igen och ordentlig ström! Skönt att det är fixat!
 
Imorgon är det fullt ös på jobbet mellan 06.54 och 17.00, efter det ska vi ordna med kalaset som vi ska ha för Sebastian på Lördag. Han fyller ju 4 år den 28.e !
 
 

Resultat Årjäng

Runaways lopp vart inte som jag hoppades på! 3 omstarter och i den giltiga hittade petter plats i 3.e utvändigt! Det vart gåsmars där framme och första 500 och första 1000 öppnades efter 1.18! 
Petter valde att behålla sin plats och in i sista sväng galopperade hon helt omotiverat. Låg puls efter loppet så hon hade inte ansträngt sig något värre! Ätit bra och druckit bra efter loppet också så allt verkar bra! 
Hon kommer ut snart igen och då är Kvasnes tillbaka ! 

Premiär på Årjängstravet!

Idag är det dags för Årjängstravet att slå upp sina portar för säsongen! Vi ser alla fram emot en trevlig säsong där och hoppas vi får se många fina hästar och prestationer. 
Från stallet så är Runaway med i startlistorna inför Söndag! 
Hon startar från springspår på 20m tillägg och i sulkyn sitter Petter Karlsson! Runaway håller kanonform det visade hon i senaste jobbet jag körde då hon gick 1.17,5 i långvagn på Arvika med fullt tag om bettet över mål! 
I loppet nu kommer hon gå barfota fram och gå i jänkare! Får Petter en bra start med henne och hon sköter sig i loppet och travar hela vägen så tror jag att hon vandrar runt gänget utan större bekymmer om hon är i samma slag som senaste jobbet jag körde! .
Men som vi alla vet, trav är alltid trav och allt kan hända. 
 
Nu ska jag snart kolla NHL hockey på tv inatt! 
 
 
Starlistan ser ut såhär:
 
 
 
 

Lördag

Lördag med strålande väder, under morgonen efter att jag fodrat stallet tog jag med mig barnen och hämtade hem en soffa och 2 fåtöljer som jag köpt! 
Sen när jag kom hem så mockade jag och fixade alla boxar inför kvällen! 
Har även kört Notation idag! Han kommer få liiite längre streckor i fortsättningen är tanken! 
 
Lite blandade bilder som inte har med dagen att göra! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Ännu en arbetsvecka avklarad och nu har vi påbörjat helgen här. Fölen håller igång så det brakar omkring dom på dagarna, Frilla passar sin otroligt mot allt, Caspadia är mer lugn med sin och låter henne röra sig mer fritt. 
 
Efter jobbet idag så mockade jag stallet innan jag tog ut Ruby på ett intervallpass! Körde 6 intervaller mellan 1.35 och 1.32 ca! Hon känns så otroligt fin i träningen just nu, ska bli intressant när hon ska åka in till banan och gå provlopp framöver nu och se hur hon är då! Hoppas nu att hon får fungera och komma ut och fungera fullt ut! 
 
Efter allt var klart så tog vi med oss barnen och åkte till Charlottenberg och åt buffe på The Corner på ena centret där uppe, så otroligt god mat så jag äter mig i fördärve!
 
Imorgon ska jag köra Notation igen, lillkillen sköter sig så bra och är så snäll tycker jag, han lär sig fort också, ska bli intressant att följa honom framöver! 
 
Imorgon ska jag lägga in lite nya bilder i datorn som inte jag hunnit med än så ett bättre inlägg får ni imorgon! 
 
Ha nu en trevlig Fredagkväll alla där ute!
 
 

Tisdag kväll

Nu var det kvällen för idag! 
När jag kom hem från jobbet så drog jag direkt ut på en runda med Runaway! Hon tränar strålande fint och tävlar hon lika fint så tjänar hon pengar i kommande start! Mer om det loppet kommer under helgen! 

Ruby var också med på träning och hon tränar fortsatt på bra! 

Nu blir det sängen och upp och jobba imorgon!

Sov gott alla läsare! 
Måndag

Måndag och full rulle. Jobbat till 16.00 sen direkt hem och pyssla  lite med bilen, meningen var också att jag skulle kört Notation samt ett intervallpass med Ruby men tiden rann iväg och det hanns inte med tyvärr, får ta dom imorgon istället. Imorgon har jag också Runaway på listan, jag kommer själv köra Runaway sen misstänker jag att Jenny kört Ruby när jag kommer hem redan så vi kör Notation när båda är med! 
 
Nu närmar det sig för Frilla att föla, hon har nu fått börja gå in på nätterna och är under bevakning så inte vi missar detta! 
Har tyvärr ingen bevakningskamera dit så vi får hålla koll själva, ska däremot börja leta lite efter en sånn och köpa och montera in, ska ha en med bra kvalite på och helst en trådlös som räcker en bit så inte sändningen bryter och krånglar, om någon vet om någon bra sådan så tipsa gärna här så vi får veta!
 
Nu är Svärmor också påväg hit och vill vara med ifall det blir föl inatt, var ju hon som tog emot Caspadias när hon fölade ! 
 
 

Söndag

Sol och blåsigt väder har vi idag, jag har varit ute och fodrat och släppt ut alla hästarna och sen gick jag in och tog mig lite frukost! 
Igår körde jag Notation igen och han sköter sig klockrent hela tiden! 
 
Går och planerar utbyggnad av stallet, kommer nog att ändras om en del där så vi får större stall framöver under sommaren! Tror det kommer bli riktigt bra när det är klart! 
 
 

Måndag

Strålande fint väder idag, min sista lediga dag på påskledigheten! 
Idag när vi hade gjort klart allt här hemma så tog vi Carmen och Runaway och drog in till banan! 
Började köra Carmen som jag tycker värmde strålande bra och kändes pigg och fin, i jobbet sen så hade hon lite för mkt hemlängtan just i stallsvängen men förövrigt fin tycker jag, den där stallsvängen är något hon måste öva vidare på för att lära sig helt enkelt! 
 
Runaway var väl pigg i värmningen idag och hon trodde det var tävling hela tiden! Men fin i travet och allt det! I jobbet sen så gjorde hon mer än vad jag från början trodde och förväntade mig av henne! Hon kändes kanonfin och allt flöt på helt perfekt och hon gick 1.17,5 full väg på Arvikatravet! Då ska man samtidigt ta i beaktning att hon var dövad, hon sprang på sina träningsdojjor ( Järnskor runt om ) samt en långvagn och ensam var hon. Allt detta är för henne negativa faktorer! Med detta jobbet idag så kan man börja undra hur hennes nästa start kommer se ut som redan är inplanerad men det återkommer jag senare med! Rekordsänkning är nog att vänta i det närmsta för hennes del!
 
Notation har jag nu kört 2 gånger i vagn och han sköter sig bra! 
Lilla "Elsa" ( Nya fölet ) är så fantastiskt rolig och mysig att ha att göra med så det finns inte, tror det där kommer bli en väldigt fin häst att titta på iaf, sen får vi hoppas att hon blir så bra som möjligt när hennes tid kommer!
 
Bilder:
 
 
Runaway efter sitt jobb!
 
 
 
Carmen under värmningen!
 
 

Söndag

Påskhelgen går mot sitt slut nu och det känns skönt, har inte varit någon bra helg iaf! 
Idag körde jag andra turen med Notation i vagnen, han sköter sig bra, liiite stökig ibland men inget värre utan han gör det han ska iaf! 
 
Frilla står på tur nu att föla, Jenny tror det blir under kommande vecka så vi får väl se om det händer något där! 
 
 

Lördag

Påskhelgen rullar på för fullt. 
I Fredags körde jag 3 hästar. Började med Runaway som tränar på bra! Ingen start planerad där just nu! 
Sen körde jag ett intervallpass med Ruby. Hon känns bättre än på riktigt länge, inga tempon att prata på i intervallerna men helhetsintrycket var bara bra där! 
Sen satte vi vagn på Notation för första gången så körde jag en liten tur med honom, han skötte sig väldigt bra, liite nervig när en granne naturligtvis lyckades riva igång en motorsåg precis när vi kom förbi! Annars helt okej !
 
Igår umgicks jag med några kompisar på kvällen, idag skulle jag varit och firat svärmor i Årjäng men Jenny vart så sur för att jag skulle umgås med min vänner så hon åkte ifrån mig! 
 
Ha en fortsatt trevlig påskhelg !
 

RSS 2.0