Onsdag

Grått och regnigt under dagen! 
Under förmiddagen körde jag ett enklare intervallpass med Tronidor, han känns otroligt stark och fin hemma i träningen, på banan har han lite hyss för sig i stallsvängen och vill gärna bryta ut lite där, hoppas råda bot på det på Lördag då det är tänkt att han ska få vara med i provloppen där. Hoppas då att han fokuserar bättre bland hästar och glömmer av att bryta ut i svängen där! 
Förövrigt är han riktigt intressant tycker jag, ska bli kul i början av Augusti när han ska gå sitt premie !

Resultat Årjäng

Idag startade Runaway i Årjäng i monteloppet! Ändrade litegrann på hennes balans idag för att få henne lite säkrare i travet då vi haft struligt att hitta rätt med henne i monten! Hon skötte sig bra efter en lugn och säker inledning i loppet, det vart lite körning där framme och Runaway satte inte riktigt fart förän varvet kvar, och då gick det undan för henne, många av hästarna bara sköljde hon över som ingenting, och hon gjorde ett starkt slutvarv ute i spåren och dundrade in på en 3.e plats på nytt monterekord samt en sänkning av tidigare rekord i monte med 2,8 sekunder! Voltstart då naturligtvis! 
Får även passa på att berömma Sofia Adolfsson för ett mycket bra ridet lopp! Duktig och rutinerad ryttare! 
 
 
 

Söndag

Söndag idag och grått och rengnigt hela dagen! 
Började dagen med att köra Tronidor, han känns riktigt fin nu och jag ser fram emot hans premielopp! Han kommer åka in och få ett enklare jobb på banan i början av kommande vecka i sulky! 

Under eftermiddagen har vi varit på trav i Arvika. Ruby startade i lopp 3 från spår 10 bakom bilen med Jenny Mahony i sulkyn! Dom kom igenom bra och fick 2.a utvändigt, in mot sista sväng styrde Jenny på i 3.e och det såg riktigt bra ut fram tills upploppet då Ruby i sedvanlig stil slänger in handduken som 2.a och slutar 5.a och fick sista matlappen! Bra kört av Jenny och skapligt bra av Ruby! 

I 9.e loppet red Jenny Ryman Biccs Dignity från spår 5 på 20m tillägg! Öppnar bra men får tyvärr galopp in i första sväng och tappar mycket där, kämpar ändå ikapp och får även han ett 5.e pris! Utan galoppen hade det blivit pallplats! 
Ska även understrykas att banan var otroligt dålig och hästarna slet med fästet, vilket även syns på alla galopper och dåliga tider! 
Bilderna är från vår semester på High Chaparral under veckan! Fantastiska dagar där ❤️

Söndag!

Idag har vi varit inne på banan med Tronidor! 2.a gången på banan idag och gick enkelt 1.33 ensam i långvagn! Han är nu klar för sitt premielopp och det kommer köras i början av Augusti! 

Under eftermiddagen har jag bytt drivaxel på Forden för den har vibrerat, nu fanns inga vibrationer kvar längre! 


Bild: Tronidor

Torsdag

Lugnt här hemma idag! 
Tog en promenad med familjen på 3 km, hade även med mig Runaway i ett grimskaft på promenaden, hon bara älskar att få vara med oss och känna hur speciell hon är och vad mkt hon betyder för oss! Skulle ta henne med mig överallt om jag bara kunde ❤️

Imorgon ska jag ta en bilstädar dag! 
Transporten är inlämnad på verkstad och ska få ny baklucka! 

Frilla är nu dräktig med Sleipner Tor och ska hämtas hem så fort transporten är klar! 


Jag och Runaway tog en selfie under promenaden! 


Vi mötte även Jenny Mahony som var ute på tur med 2 hästar! 


Och sist men inte minst så kom även Paw Mahony med en häst så det vart ett rejält möte ! 

Måndag kväll

Så då var jag hemma från Arvikatravet! 
I lopp 1 red Jenny Bicc's Dignity! Dom starta från spår 1 på 40m tillägg! Jenny red ett perfekt och välordinerat lopp och då tacka hästen för det och kämpade sig in som 3.a på tiden 1.17,6 volt medel! Bra tid för att vara första monteloppet! 

I lopp 7 hade vi ut Ruby från vårt stall! Spår 9 över 1700m! Dålig rygg från start och hamnade långt bak invändigt! Dock var det ändå bra för målet var att hon skulle ta sig till mål på ett bra sätt vilket hon också gjorde, går i mål som 6.a på nytt rekord 1.15,8 ak med krafter kvar! Verkar nu äntligen som hästarna hittar formen efter mycket strul och långa svackor! Skönt! 


Jenny inför bröllopet vi var på i helgen

Måndag

Ny vecka och detta är första dagen på min semester. 
Ikväll är det Arvikatravet som kör tävlingar, vi har våran egen Ruby Fronline med, paw kör henne och hon startar från spår 9 bakom bilen och distansen är 1600. Förutsättningarna från början är inte bra så det är en rygg som gäller och hoppas hon tar sig till mål på ett vettigt sätt! Hon var ändå liiiite positivare senast på Momarken där hon kämpade lite längre än vanligt, hoppas poletten är påväg ner och hon börjar kämpa bättre! 
 
Idag har jag Tronidor att köra hemma, han ska gå en lugn runda bara, imorgon ska han in till banan och springa igen! 
 
 
Bild: Tronidor på banan första gången!

Resultat Årjäng

Då var vi hemma efter en dag i Årjäng med trav! Runaway startade från bricka 2 i dagens 9.e lopp! Hon öppnade hyggligt idag också och höll sig även i trav, första 500 gick efter 1.10 och varvet gick på 1.13. In igenom sista sväng så satt hon i dåliga ryggar och vart dragen bakåt, fick ändå gå om någon över upploppet med sen lucka! Hon gick iaf imål på nya fina rekordet 1.13,5 medeledistans! 
Frågan är om inte hon nu är årets snabbaste sto i Årjängsregionen över medeldistans? 
 
Hon slutade tyvärr oplacerad och fick inget med sig! 
 
 

Lördag

Lördag, fint väder och V75 på Årjängstravet kryddat med Årjängs stora sprinterlopp! Tyvärr kan inte vi åka dit i år och titta på detta då vi är bortbjudna på bröllopp! Hoppas ni som är där får en kanondag med fina hästar och ännu finare prestationer. 
 
Imorgon ska Runaway starta på V64 i Årjäng. 
Senaste starten gjorde hon bort sig in i första sväng på en dålig bana, Årjängsbanan är ytterst sällan i bra skick och hästarna har problem med fästet på den banan. Imorgon kommer banan vara i bättre skick då dom lånat in bröderna på Halmstad som har väldigt gott rykte om sig just vad det gäller att ha bra ordning på banan! Runaway startar från spår 2 bakom bilen och motstånd finns det gott om i loppet. Går vi tillbaka till hennes senaste lopp där hon la 100m på galopp i första sväng, när Paw får henne i trav igen så börjar han köra efter fältet, hon gick ruskigt snabbt och tog ikapp fältet och in över upploppet kom hon som ett skott och fick en 7.de plats och en matlapp med hem. Sista jobbet inför imorgon gjorde hon strålande, känns ordentligt stark och fin hemma i träningen och pulsen är låg och fin och åtehämtningen är bra! Går hon felfritt imorgon så är känslan att hon ska klara av att gå nytt personligt rekord och tjäna fina pengar! Men trav är  trav och mycket kan hända men hästen kommer med form och vi får hoppas det blir bra! 
 
Startlistan:
 
 

Fredag

Idag gjorde jag sista dagen på jobbet inför semestern, så nu är det ledigt i 4v därifrån! Redan rastlös! 
 
Under dagen har vi kört 3 hästar här, jag har kört Runaway och Tronidor och Jenny red Ruby!
 
Runaway gick idag sitt sista jobb inför starten på Årjäng! Hon känns otroligt stark och fin i träningen nu och håller hon sig bara på benen och travar hela vägen till mål så är hon redo att sänka sitt rekord över medeldistans, sen vad långt hon räcker i sällskapet vet jag inte men med form i kroppen brukar hon inte svika! 
 
Tronidor har varit lite stel och kantig en stund och vi fick avbryta hans banjobb och istället gå tillbaka till långsamturer hemma och vänta ut växtperioden, nu tränar han på bra igen och känns fin, han kommer åka in på banan någon dag nästa vecka! 
 
Ruby såg bra ut från sidan, lite lat när hon rids hemma men oftast bättre det än att hon är stekhet och trissar upp sig för mycket! 
 
Förövrigt rullar det på som vanligt här! 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Fredag idag och helgen närmar sig! Bil och transport rullar idag mot Örebro och Sättrans Stuteri! Caspadia är dräktig med Banker Hall nu så hon och lilla "Elsa" ska hem igen! 
Årjäng med Runaway igår, tyvärr får hon problem med banan in i första sväng och slänger sig i galopp och tappar 100m på fältet! Men vilket lopp hon gör efteråt, går ikapp fältet samt trycker sig förbi några och får sista pengen på loppets näst snabbaste tid! Hade hon inte hoppat så hade hon varit 2.a i mål bakom Pippi! Tror vi kan spela henne nästa gång! 
Jenny red montekval oå bics dignity också, fin och okomplicerad häst som enkelt kalade in på 1.18,7 från ledning! 


Jenny i montekvaletRSS 2.0