Tisdag

Tisdag idag och strålande väder hela dagen! 
Efter jobbet drog jag raka vägen ut och körde sista jobbet med Runaway, hon känns riktigt bra hemma i träningen och jag hoppas och tror att hon kommer göra ett bra lopp i Årjäng! OM hon bara sköter sig och gör det hon ska! 
Låg puls efter jobbet och bra återhämtning så allt visar på att formen är påväg åt rätt håll! 
Kommer göra ett inlägg om loppet imorgonkväll är det tänkt! 
 
Runaway 
 
 Foto: Kurt Einevåg
Jag och Ruby Frontline på Åmål 
 
 
 

Resultat Åmål

I Söndags var vi i Åmål med Ruby Frontline! Hon startade i dagens 4.e lopp från spår 5 på 20 m tillägg! Starten vart inte så bra som jag ville, släpade när starten gick och fick ingen pangstart med henne, dock fick jag ner henne i 2.a spår snabbt och hittade ryggar som snart försvann av olika anledningar, mycket galopper i inledningen och vi kom igenom och fick 2.a utvändigt till sist. Hon orkade inte distansen ut utan slängde in handduken när det började öka på tempot och kämpade sig iaf till en sista peng värd 2000 kr! 
 
På Torsdag är det dags för Runaway att tävla, denna gången i en P21 på Årjäng. Mer om det kommer närmare Torsdag! 
 
 

Fredag

Fredag och jag har tagit helg från jobbet! 
Kom hem idag och skodde Runaway och körde sista jobbet inför kommande lopp! Hon verkar ha tagit senaste loppet bra och formen är påväg! Hon var riktigt fin i intervallpasset idag pch hade bra puls efteråt! 
Nu blir det sängen och imorgon ska vi till Färjestad och kolla på V75 👍




Torsdag

Igår efter jobbet så drog jag raka spåret till Arvika travet och mötte upp Jenny som hade kört ner Tronidor så vi skulle testa honom på banan! Han skötte sig otroligt bra i box, dusch mm för att det var första gången han var på en travbana! 
Körde några bakvarv så han skulle få vänja sig lite och se sig omkring, sen körde jag ett enkelt jobb med han i 2100m och då travade han uta problem 1.39 ensam i långvagnen. Bra gjort av honom för att vara första! Nu tränar vi på för fullt så får vi se hur han tar sig!
 
 
 
 

Resultat Arvika

I Söndags var det säsongspremiär på Arvikatravet! 2 hästar hade vi ut där.
Runaway startade i lopp 3 från spår 8 bakom bilen, gissa om att man startar direkt från boxen på den lilla banan. Hur som helst så fick Paw iväg henne bra och sände direkt iväg henne framåt och kunde komma ner i dödens efter ca 400m, 500 m öppnades på 1.13. När dom går på i 3.e spår så väljer Paw att släppa ner dom framför vilket var ett klokt val med tanke på den dryga inledningen hon fick, hon hängde med klungan bra och såg fin ut på sista långsidan, in i sista sväng blir hon störd till galopp och förlorar sin finalplats som hon annars hade tagit. Hon hade låg puls efter loppet så formen är på väg upp! 
 
Ruby startade i lopp 9 från spår 3. Hon galopperade direkt och såg aldrig dagens ljus i loppet. 
Hon tar nya tag på Åmål den 28.e och då kör jag själv henne! Mer om det loppet kommer närmare helgen! 
 
Igår ( Måndag ) körde jag en runda Tronidor, han känns fin nu igen efter att vi hade genomgång av hans tänder och fixade lite strul där, så nu får han återigen träna på för premie så kommer han testas på banan för första gången under denna vecka! 
 
Bild: Runaway i hennes kval på Färjestad
 

Lördag!

Lördag och midsommarhelgen rullar på flr fullt! Igår var vi på hemvygdsgården med barnen och dansade och fiskade leksaker i fiskdammen! 
Idag är vi på trav i Årjäng och tittar! Sen åker vi till svärmor i Lennartsfors och ska gå på Bergstugan! 

Imorgon är det 2 hästar till start på Arvikatravets premiär! Först ut är Runaway som startar i lopp 4 med spår 8 bakom bilen, detta är ett försökslopp! Sköter hon sig och gör det hon kan så hoppas jag hon tar sig vidare till finalen! Paw kör henne och det blir jänkare! 

Ruby startar i lopp 9 med spår 3 och jag garanterar att hon sitter i ledning! Om hon körs där eller inte vet jag inte än! Paw kör även henne och det blir jänkare där med! 

Nu önskar jag alla en trevlig midsommar! 



Måndag

Måndag idag och det har varit fint väder! 
Jag har jobbat 05 till 16 idag! 
Jenny har kört ner en häst till Färjestadtravet åt Stall Mahony idag så under eftermiddagen har det bara varit jag och Seb hemma. 
I Lördags var vi in med Ruby på provlopp i Arvika! Jag körde henne i rygg hela vägen fram till upploppet och då avslutade hon riktigt bra och var 2.a i mål med mkt krafter kvar! 
 
Imorgon är det anmälan till Arvikatravets premiär! Runaway är anmäld till heatloppet som går där, får se om hon har poäng att komma med! 
Ruby anmäls till 2 lopp den dagen så får vi hoppas att även hon kommer med! 
 
 

Onsdag

Onsdag och strålande väder har vi haft idag! 
3 hästar körda hemma idag och dom har skött sig bra! Vi har ändrat om lite i vår foderstat här så får vi framöver se om det tar oss framåt eller bakåt! 
Imorgon kommer veterinären för genomgång av hästarna! 

Efter jobbet idag åkte vi iväg och hämtade hem en kanin åt Bella som hon länge velat haft, nöjd unge när hon fick den! 




Söndag

Då var det söndag och helgen går mot sitt slut! 
Dåligt med uppdatering här nu pga jag inte hunnit med riktigt! 
Hästarna tränar på för fullt och vi försöker hitta den rätta formen på dom! 
Idag åkte Notation till Lerdal på bete! Fint bete där med dalgångar som hästarna går i och väldigt fin miljö runt omkring samt bra människor som har hand om hästarna! 
 
Kvar hemma är nu endast Runaway, Ruby och Tronidor! 

Måndag

Ny vecka nya möjligheter! 
I Fredags var vi i Åmål med Runaway Rick som startade i ett långlopp från 20m tillägg! Kom iväg skapligt från start tycker jag, några galopper från andra ekipage där fick mig att ta upp lite och därmed tappade jag ryggarna och vart släpande istället, vart sen segt för oss att komma upp i rygg! Hur som helst så gjorde vi vad vi kunde och slutade 2.a utanför pengar på tiden 1.17,4!  2.an i mål gick 1.17,1. Hon kändes fräsch hela loppet och gick med full fart över mållinjen och inte helt utsliten så någorlunda form har hon! Bättre kusk där så hade hon tjänat lite pengar iaf! 
 
Lördag var vi i Årjäng och firade Jennys bror Tony på hans 40 års kalas som han hade på hotellet. Trevlig kväll med mkt prat och skratt vart det! 
 
Nu ska det slappas och ladda för veckans sista 4 arbetsdagar!

RSS 2.0