Kritik

När vi var i lekparken tidigare idag så var det en sk trappa upp dit som man kunde åka kana ner igen.. Lekparker bör väl ses över någon gång tycker jag så föräldrar och så kan veta att ett barn som använder denna "Trappan" inte ramlar igenom och river upp sig på skruv.. Men inte heller. Ute i L-Fors kollar dom nog över parkerna 1 gång var 35.de år skulle jag tro..  Här kommer ett par bilder från denna trappa som vi la märke till förut

Lekparken

Idag har vi varit i lekparken med Izabella.. Vädret var väl inte det bästa men ungen hade iaf roligt vad det verkade som =) Här kommer lite bilder
Här var det visst mindre kul :P Gick för fort tyckte hon ändå rörde sig knappt gungan :P
Längst ner här var det en vatten pöl som hon åkte rakt igenom =)
Så jädra glad var hon för att åka rakt igenom vattnet =)
Sen satte vi oss i bilen och åkte hem =) En aning mkt grus på golvet efter henne :P

Riktigt kul

Idag körde jag och Jenny ett hö lass hem till hästarna..
Så Ingalill skulle köra upp dit kallbloden står och hämta hem "Spån" transporten för hon skulle ta ett lass i den med hö också.. Så hon åker dit och börjar backa intill, och det tar sin goda tid innan hon fixar det :) Inte så värst kunnig inom att sätta på transporten :D Iaf så tar det 15-20 min innan hon får på transporten, när den väl är "på plats" så sätter hon sig i bilen och börjar köra iväg :D Efter 1 meter ramlar transporten av draget hahaha :) Då börjas det om igen att backa och krångla och ut ur bile 17 ggr innan hon kommer rätt, inte nog med det utan hon slår verkligen av bilen varje gång hon går ut  :D Var väldigt komiskt att kolla på :)
Så såg kärran ut som ramlade av :D
Det roliga i allt detta är att hon alltid påpekar vårat löstagbara drag som vi inte fick nyckel till att det kan ramla av :D

Åmål

Nu närmar det sig trav i Åmål då för Ritz :) Hon gick ju som sagt inte helt rent på Momarken senast. Ändringarna denna gången är att vinter skorna åker av och fram med sommar balansen, OM banan tillåter detta.. Men fram kommer det i vilket fall som helst INTE att finnas brodd.. Så nu preparerar jag med mer havre i hennes mat samt Hippo champ istället för bas fodret som hon går på under träningsveckorna :) Bra spår har hon med så sköter hon sig ännu en gång bakom startbilen så tror jag på ett bra lopp :)

Äntligen snart dags

Nu äntligen snart får jag ta mina saker och flytta härifrån :) Ska verkligen bli skönt att slippa allt detta väsen och gnäll som förekommer här :) Ska bli helt underbart att komma till lägenheten och bara kunna göra vad man vill utan att gå på helspänn och fundera på vem som skriker och gapar nästa gång

Hemma då

Ja då var vi hemma från Momarken :) Kanske inte bästa dagen idag men att det kommer nya travdagar och då laddar vi inför dom :)
Nu ska jag se om jag får mysa lite med Jenny och äta godis och sen sova för att ta nya tag imorgon =)

Härligt väder

Idag har det varit kanon fint väder verkligen =) Hoppas nu det fortsätter så bara så sommaren kommer nu :) Sommarbanor och mkt fina tävlingar och hoppas på lite framgång :D

Ridtur

Dagens träning med Ritz fick bestå av en ridtur i skogen :) Det är nyttigt för både ryggmuskler och andra muskler samt att hon får gå runt lite i naturen och mysa och må gott :) Jenny var med hon också med Frilla så vi hade sällskap av dom =) Trevlig tur :)
Här drar jag iväg då haha =)
Ut i skogen bar det då :) Så här kommer vi lunkande sakta och osäkert ;)
En bit in i skogen stötte vi på två älgar. Hästarn kan bli lite lätt rädda för det så jag och Jenny tog det säkra före det osäkra och hoppade av =)
På väg hem :)
När vi kom hem så fick jag ta kort på Jenny när hon gosar med sin Frillis :)
Puss :)

Otur som vanligt

Idag Ringde Jan Nillson från Vmf quebera upp mig angående jobb interjuven jag var på.. Valet stod mellan mig och en till.. Med min vanliga tur så föll jag på mållinjen och fick vara utan jobb denna gången med...
Är det aldrig någonsin min tur att ha lite flyt

<3

Nu är ja hemma hos sessan igen :D Ha saknat henne varenda lite minut jag var borta = )Ha bara tänkt på henne :)

jahapp

Då sitter man här då igen.. Fär tillfället har jag ca 140 mil innan jag kan stiga av bussen och känna mig hemma igen bland mina kompisar =) När jag kommer hem ser det ut att bli ett litet kalas med Jens och några fler kompisar :) Har saknat dom ganska mkt så ska bli väldigt kul =)

Startlistan

Såhär ser startlistan till Åmål ut den 1.a April.. Inte helt oväntat att jag skulle få Björn på spår 1 :) Det var vad jag trodde..

Hoppas nu att Ritz springer på som jag vet att hon kan göra =)


Imorgon

Imorgon ska jag vakna och vara på bra humör =) Först ska jag fixa lite hästar och sånnt fram till kl 9:00.. Sen ska jag ta kaffe och vänta på anmälningslistorna och kolla om jag kommer med, och om jag kör själv eller om jag får ett annat alternativ som jag satte upp :)
Efter det ska jag ta med mig Bella och lämna henne på dagis för att sen fortsätta ner mot Arvika :))
Ska på bussresa fredag lördag så jag kommer inte hem förän söndag :) Ska bli riktigt kul att dricka lite och träffa min storebror och ta några öl med han =) Kommer såklart även sakna min älskling jätte mycket =)

Min kärlek <3

Jenny Ryman. Min stora kärlek <3 Den 19.de mars firade vi 1 år tillsammans.. Jag minns såväl våra första dagar i förhållandet när vi inte bodde ihop och allt det där.. Man gick dag in och dag ut och saknade dig och längtade så efter att träffa dig och få sova med dig :) Sen kom vi dit så att vi flyttade ihop.. Då var man helt plötsligt med sitt hjärta varje dag och allt känndes helt underbart :) Nu bor vi fortfarande ihop i en lägenhet i Årjäng och är förlovade och har ett barn på väg :D Och jag älskar dig lika mycket än idag som jag alltid gjort fast mer ändå :D
Ditt leende kan få det att bränna i min kropp, du är en helt otroligt underbar tjej och jag är så glad att just du är min :D
Jag ska ta hand om dig hela livet och skydda dig mot allt jag kan så ingen/Inget kan göra dig något :))
Älskar dig gummsan <3<3

God morgon

Solen skiner och det är redan 6 plusgrader.. Det knakar jämt i isen ute på gården så nu snart är den borta =)
Under dagen ska jag träna två hästar. Jennys Linde Ricka och Ritz ska ut på tur är det tänkt =)
Jag är borta under helgen så jag misstänker att det blir inte mkt tränat då så bäst att passa på nu under dagen :)

Älskling med sin häst

Jenny myser med sin Frilla innan vi ska ut på träningen :) På tisdag ska denna lilla hästen iväg till Momarken och tävla :) Hoppas det går bra för henne där =)

Tvättande :)

Mina tävlingskläder och hjälmar var lite skitiga sedan sist jag använde dom så jag fick använda en egen tvätt metod av dom idag =)

Tungtur i dudde :)

Idag tog jag fram Rockarden åt Ritz och drog iväg på en långtur i dudderud idag =) Hade även träningssällskap med mig idag :)) Frilla och Jenny hängde med ut på tur :) En riktigt mysig träningsrunda såhär när vårtecknen börjar komma och solen skiner :)


Ritz känns fortsatt bra, känns lite förbryllande att inte hon gick 100% rent på Momarken senast men jag tror ändå att det har med vinterskorna att göra :) Märks i nästa lopp hon gör.. Går hon inte rent då så drar jag raka vägen till Broman :)





Där står Ritz och väntar färdigselad på att Frilla ska sluta fjanta runt i hagen och komma in istället =)





Och där är även Frilla klar =) DÅ drar vi ut på tur då =)








Hööks

Igår var vi som sagt inne på Hööks en tur när vi ändå var i närheten :) Jenny var bara tvungen att köpa sig en ny borste till sina hästar :)

Skötväska

Inne på Ikea hittade vi en jätte snygg och praktisk skötväska åt mitt käre barn som alldeles snart ska komma ut till omvärlden och hälsa =)

Karlstad turen

Idag har vi varit i Karlstad och kikat runt lite :P Allt började med en snygg parkering i Duvan huset för att Jenny skulle på synsam :) Sen hämtade vi bilen och körde vidare till MAX och skulle äta där :) Såhär såg det ut :)
Jag åt ett Frisco mål, det gjorde Jenny med =) Bella åt Maxbox hon :) Tog henne 45 min att få i sig detta :)
Sen åkte vi vidare mot Ikea.. Men efter Bellas spel inne på Hööks så valde vi småland åt henne där barn får vara och leka 1 timme när man handlar på Ikea :) Båda föräldrar till ungen och ungen fick stämpel så alla skulle veta vem som hörde vart =) Så hon lekte och vi gick in :D

Karlstad idag

Idag ska vi dra ner till Karlstad och kika lite.. Jenny ska in på synsam först, sen ska vi kika på ikea en sväng.. Efter där är det tänkt att vi ska hälsa på Micke i karlstad..
Uppdaterar mer om detta ikväll..
Have a nice day

Anmälningslistan för Frilla

Såhär ser anmälningslistan ut till Frillas lopp den 29.de mars på Momarken :)

Ritz

Idag var Ritz ute på första turen efter sitt lopp på Momarken.. Hon känns pigg och framåt och det mesta känns bra. Lite småjusteringar ska nog till tror jag så bör det snart gå snabbare för henne i loppen.. Tror heller inte att brodd skorna är hennes favorit då hon normalt sett tävlar barfota.. Hon kan vara lite kantig och konstig ibland men har en känsla av att detta försvinner med vinterskorna när jag tar av dom.. Men det finns det inte möjlighet till ännu..
Nu är hon anmäld till nytt lopp och jag hoppas på att hon kommer med där.. Då testar jag en del nytt där som jag inte gjort med henne tidigare.. Ska bli kul att se om det blir som jag planerat =)

Sommarvik!!

Jag och Jenny tog oss en liten promenad runt sommarvik camping under söndagen medans vi väntade på tvätten =)
Här har jag påbörjat någon slags hinderbana som gick runt i skogen där :P
Såg ut att vara ett litet mysigt ställe. Kanske inte från bilderna ni ser här men på själva campingen verka det mysigt.. En lite shop och pool och sånna saker :)

Lite bilder från helgen

Här kommer lite bilder från helgen :)
Dessa bilderna är iaf från söndagens frukost hos svärfar :) Vi åt bacon och ägg med nypressad apelsin juice :) Jätte gott :)

Måndag 21 mars 2011

Idag ser det ut att bli en väldigt grå och tråkig dag.. Hur som helst så går anmälan till Momarken ut idag så man får se anm listorna dit :) Jenny har anmält in sin häst denna gången :)
Ritz ska ut på träningstur idag. Vart ingen igår pga att jag inte orkade när jag kom hem halv 4 och åt mat. Trött och sliten så jag hamnade vid datan istället.
Uppdatering med bilder senare

Kvällen

Nu har jag och Jenny gått runt och gjort klart båda stallen för kvällen :) Hennes två kallblod har fjantat omkring i hagen lite före dom gick in :P Ricka hoppa,sparka, och dret samtidigt.. Riktigt rolig häst det där :) Frilla travar omkring så fint ute i hagen när hon leker :D
Öl och solsidan nu kl 20.00 på tv4 :D

Solig dag

Idag är det söndag och vi har tvätttid :) Så för tillfället sitter jag hos svärfar och lirar lite på datan =) Min älskling Jenny gör frukost nu :D Bacon och ägg mm :)

Sen blir det full speed hem för att ta hand om min häst som ska ut på träning idag :) Första turen efter hennes Momarken lopp :D Ska bli kul att känna hur hon är nu :D

Istravet

Så var man klar för dagen med istraven :) Vart bara två körningar för mig idag, jag strök Ritz från sitt lopp.. 40 meter tillägg hade hon och banan var väl inte att hurra för så det var ingen ide..
Men iaf så Frilla kom 3.a i sitt lopp och Linde kom 5.a :)
Linde värmer
Frillas lopp vart filmat så har bara denna bilden på henne som är av bra kvalite =) Men hon gjorde det bra :D
Kvällen nu ska jag försöka komma iväg te svärfar och dricka några öl med honom om vi kan få lite hjälp här hemma så hästarna kommer in ikväll och ut imorgon om inte vi är hemma :))

Jennys hjärta

Jag tror precis jag fick Jennys hjärta att vibrera =) Det var lite kanigt hemma hos tony när jag åkte ner med transporten :) Så jag tog såklart inte nog med fart utan blir fast mitt i backen och börjar kana bakåt :) Alla som har fäst i en uppförsbacke och kanar vet vad hjälplös man blir när man sitter där =) Såhär såg det ut iaf :D
Måste tyvärr bryta ner en gran här för att jag ska orka vrida runt transporten över vägen å få ner den igen :)) Sorry markägare :D
Ja så såg det ut :) Sen sa Jenny att hon hata killar som inte kunde nått :) Nästa gång ja testa körde ja upp utan problem då satt hon där med lång näsa och insåg att Johan kan allt =)

Startlistor för helgens Istrav

Här kommer startlistorna för helgens israv :)
Detta är första loppet jag kör då.. Här handlar det om Raketens vandringspris :)
Här är andra loppet ja kör =) Och detta är Postkörarnas vandringspris :) Jag jagar alltså två vandringspriser
Och sista loppet kör jag med Frilla =)

Vf artikel

Jenny visade mig HÄR en artikel från Vf. Det står om hästen jag ska köra på Lördag. Linde Ricka såklart =)
Hoppas hon springer på bra nu när hon startar ensam på sin volt :D

Snö

Jaha så var det dags för snö då igen. Ett par dagar i veckan blir fina sedan måste detta kompenseras med lite snö.
Riktigt tråkigt när det hela tiden ska komma ner nått

Mini stallpigan

Denna lille pigan springer omkring däruppe bland hästarna och sköter sina sysslor den med =)
Blir en bra tränare detta bara hon vänjer sig vid sina körglasögon så inte hon grinar så fort man sätter på henne dom =)

Ritz

Min egen häst har stått stilla sen momarken. Har behandlat hennes ben lite med speedway ett par dar nu och hoppas att hon mjuknar upp lite :) Hon var inte riktigt 100 % i travet i tisdags när man ser på filmen efteråt så jag hoppas på bättring tills nästa start.. Jenny ska få ta en tur med henne imorgon nu, då står jag bredvid och kollar på hur det ser ut :)

Nu står hon och äter sin kvällsmat och sitt hö som hon har :D

Dagens träning med Jennys Ricka

Idag var jag ute en tur med Linde :) Hon känns faktiskt bättre och bättre. Trots att det sett mörkt ut väldigt länge =)
Men hon springer på bra nu och tränar på och verkar mer positiv än tidigare. Fortsatt lite sne i vagnen men lite bättre även där så jag tror nog att hon blir rak snart :)

Bilder på bilen

Nya bilen går fortfarande utmärkt =)

Önskas Hyra

Jag och Jenny söker efter ett hus med stall som vi kan få hyra.. Vi har våra hästar ute i L-Fors hos Jennys mamma men det går ju inte att ha dom här när vi bor i Årjäng och åka fram och tillbaka hela tiden. Så vi söker en gård med möjlighet till att ha hästarna med oss..
Alternativt en lägenhet eller ett hus så nära L-Fors som möjligt..
Snälla skriv ett inlägg om ni har nått stående som vi kan få hyra till ett bra pris

Dagens schema

Nu ska jag ut och träna Jennys häst. Sen ska vi åka in te årjäng och duscha för att sen åka vidare till Arvika..
Tycker det är min tur nu att träffa min familj någon gång. INte ofta det händer inte.. 2 månader sist som jag såg någon av dom.

Morgonsolen

Det är väl ändå helt underbart när man vaknar och ser att solen är på väg upp :) Idag när älskling väckte mig såg jag soluppgången utanför fönstret :D
Sen var det den vanliga proceduren. På med skit kläderna och ut i bilen och fixa Jennys hästar. Min egen häst vart utsläppt av Ingalill idag så henne har jag inte hunnit hälsa på än idag :)

Väntar!!!

Var på arbetsinterjuv i måndags i Årjäng.. Väntar spännt på svar :D Vore så kul att få ett jobb :) Får jag det ska jag genast flytta till nått eget som jag kan ta med min häst till så jag slipper allt gnäll om vem som gör vad och hur jobbigt det är :D OM allt är så jobbigt kanske inte man borde ha hästar över huvudtaget :)) Nej man ska ha dom hemma hos sig själv så man får fixa allt ensam istället :D
Får väl svar under veckan hoppas jag :D

Sällskapet

Min älskling var givetvis med på travet idag :) Hon hittade snabbt sin sittplats på en skön spånbal där :) Korten som kom i tidigare inlägg är även tagna av Jenny

Momarken 15 mars

Ja då var dagen på momarken över.. Absolut ingen toppendag.. Det började bra bakom startbilen och så. Hon kändes bra i värmningen och provstarten. Gick iväg fint i starten men jag vart tyvärr hängande i 3.de och fick ingen lucka ner till andra spår.. Två alternativ hade jag att välja på, antingen köra fram henne till dödens vilket jag tyckte var en väldigt drastisk väg att gå första starten på året och något tung bana, eller så kunde jag backa mig ner vilket jag gjorde.. Då påminnde Ritz mig om att hon är stänkrädd och vill inte gå i ryggar när det sprätter.. Sen va loppet kört tyvärr..
Nya tag med ny utrustning nästa gång så ska det gå bättre hoppas vi =)
Lite bilder från dagen iaf kommer här :)

Lunch Trav

Imorgon är det äntligen dags. Jag och min käre Ritz Afrodite gör års debut på tävlingsbanan.. Till morgonen går jag ut och ger henne sitt foder och släpper ut henne i en liten hagen ( Ensam ) för att hon ska få i sig sitt hö och vatten ifred innan jag lastar henne och drar mot Momarken..
Nu har jag redan lite tur så en motståndare är bort struken så jag kommer ner ett spår iaf :)) Som det ser ut just nu startar jag från spår 6 istället för 7 :D

Rätta svaret

Jag får nog ge både Tomas Larsson och Angelika Klockar rätt i gissningen :) Dom gissa på grängesberg :) Vi var ju faktiskt i Säter då men vi slutade ta bilder i Grängesberg så det var inte lätt att gissa längre :D

Sessan <3

Min prinsessa satt bredvid mig hela vägen till den nya bilen och förgyllde min tillvaro :) När vi kom in i *****gjorde hon så jag skratta så jag grina :D Jag trodde verkligen att jag skulle pissa på mig :)

Lite bilder från gårdagen

Här lägger jag ut lite bilder från turen vi åkte igår :) Någon som kan gissa var vi var och hämtade bilen???
Skriv in era gissningar som kommentar så lägger jag imorgon ut vilken som kom närmast =) Kul att se :D

Åka

Nu är alla vakna och jag har tagit ut alla hästar och gett dom sin mat :) Nu mot svärfar där vi ska tvätta, duscha och han skulle bjuda oss på middag :)) Snäll svärfar jag har :)

Dagens bravad

Dagens långtur resulterade i ny bil =) Vi bytte in tidigare 855 mot en V70 AWD istället.. Denna tyckte vi båda var riktigt fin så den åkte med oss hem =)

God Morgon

Ja då är jag vaken :) Gick upp strax efter 5 idag :P Ut och gav hästarna mat och fyllde vatten ute i hagarna och bar ut hö under tiden dom åt, sen släppte jag ut dom och mockade och gjorde allt klart för ikväll :)
Nu ska vi dra iväg och försöka få i ordning på bilen :) Uppdatering om det ikväll..
V75 på momarken idag, ska bli intressant :)) Hejja Global Investment säger jag bara =)

John blund

Nu är det dags att krypa till sängs för min del :) Mkt att göra imorgon :P Eller mycket är det väl inte direkt men lång dag blir det.. Och har vi tur så är det en bra dag :P Uppdatering kommer imorgon kväll :) DÅ får ni veta vad vi hittat på :)

Ha en skön natt alle sammans :)

Nattie Nattie =)

Hårfärgning på hög nivå :)

Såhär såg det ut idag när vi färgade håret på min lilla sessa :) Hon såg ut som en tigermuffins och nu vart hon kanon nygg i sitt hår efter att jag färgat =)
Före operationen ;)
Under operationen såg hon ut såhär :)
Och efter alltihopa såg hon kanon snygg ut :) Det gör hon jämt men ändå ;D

Utsikten från sängen

Imorse när jag slog upp ögonen 06.30 så var detta det första jag såg utanför vårat fönster =)
Det är inte helt fel att vakna och se detta iaf :) Då strömmade genast dom possitiva känslorna genom kroppen och jag skyndade mig ut för att säga godmorgon till Ritz och ge henne sin mat och ut i hagen med henne :) När jag kom in igen var det mindre trevligt =)

Lång dag

Körde Bella till dagis imorse efter att jag fixat ut 5 hästar :) Sen åkte vi till svärfar så Jenny fick färga sitt hår och därifrån till L-Fors och tränade 2 hästar samt gav lunch :) Nu snart ska det skottas in lite spån och köra iväg te Jennys hästar.. Sen är det dags att ta in alla djuren och bara njuta av kvällen :)
Stora äventyr imorgon, men dom berättar jag mer om imorgon kväll :)

Förnyelse

Nu har vi lännat Bella på dagis och har åkt till svärfar och ska duscha.. Jenny ska samtidigt färga sitt hår så hon slipper se ut som en tiger muffins i håret :)
Bilder från detta kommer i eftermiddag..

Bilder från dagen

Lägger här ut lite bilder från dagens träning.. Det är Ritzans intervaller som kommer här :)

Då var det roliga slut redan

Arvika har ju som känt köpt in en Jubileumshäst. Meningen med detta från början var väl att hästen skulle tränas av en amatör tränare om inte jag missupfattat allt.. Men jag hittade en artikel på Vf om att hästen Digital Look byter tränare redan efter några veckor hos Nisse Eriksson.. Varför detta händer har jag ingen aning om och kommenterar heller inte det.. Men hur som helst så tycker jag personligen att det hela varit mycket roligare om hästen stannat i amatörträning för att se hur det hade gått :)
HÄR finner ni artikeln

Tullhandlingar

Med posten idag kom även Tisdagens tullhandlingar som jag måste ha för att få ta hästen med mig in i Norge för tävling :) Ska ha ett papper till men det finns ej tillgängligt på nätet ännu så det får vänta :D

Ritz träning

Idag gjorde Ritz sin sista hårdträning inför momarken loppet på tisdag. Jag körde lite intervaller med henne. Jag tycker hon känns väldigt bra just nu, hoppas bara att detta håller i sig fram tills målgången på tisdag, mest orolig är jag inför starten med henne, hon har aldrig startat bakom bilen förut. Ja körde henne i en provstart bakom bilen på Arvika banan i sommras men sen i den riktiga starten hoppade hon.. Men kommer hon iväg tror jag faktiskt hon bjuder på ett bra lopp :)





Använde mig av sånna här idag under träningen =) Back on track.  Väldigt bra saker det där. Ska någon gång framöver köpa på mig mer utrustning av denna sorten =)







Som sagt intervallerna kändes bra.. Hon låg på bettet fint hela tiden och det var tryck i tömmarna, rent och fint trav och hon kämpade på i skapligt tempo trots brodd skor och en del snö :) Blir super detta om banan är fin och jag byter till kortare brodd :)


Fångade

Jaha här åker jag och Bella i finkan då :) Nej då vi såg en bil när vi gick från Ica idag så vi var tvungna att ta ett kort :))



Morgonen

Detta var vad mina ögon såg det första jag vaknade.. Grått,tråkigt och snöigt väder :) Då var det fram med täcke till ritz innan hon sprang ut =)

Längtar

Väntar på måndag jag :) Då ska jag äntligen på arbetsinterjuv : )Det ska bli riktigt kul, hoppas bara på jobb med när jag är klar där så man har tur med nått :) Ett jobb skulle sitta på sin plats nu det :D

Thuresson Bil&Rep

Undrar om det egentligen är någon ide att lämna in en bil där?? Vi lämna in våran volvo idag för felsökning.. HAn ringer efter några minuter redan och säger att felsökningen visade att tändstift samt tändkablar var dåliga??

För 2-3 veckor sedan köpte vi spillrans nya tändstift och satte i bilen, motorelektronik lampan lyser med men det visade tydligen inte felsökningen nått om.. Undrar om bilen ens vart felsökt..

Nog om det. Iaf så frågar han om vi vill att dom skulle byta detta.. Jenny svarade ja på det och frågade samtidigt om faktura. Då var gubben tydligen så skeptisk mot att skicka henne en faktura så när vi kom dit så hade dom inte bytt dom där sakerna iaf utan bilen går lika dåligt, detta trots kredituppslysning..
Men man fick ju veta deras sk "FEL" iaf som ändå inte är felet så är väl tur att inte man fick betala 2100 för den skiten iaf :)

Ska lämna in min Cyckel nästa gång och kolla om dom är duktiga på punkteringar =)

Bensinpriser

HÄR hittade jag en artikel på VF hemsida.


Alltså vad är detta? Hur högt ska egentligen bensin priset stiga? Arbetar dom efter att folk som inte har bra ställt ska kuna använda sina bilar eller.. För människor som bor längre ut på landet och jobbar och har dagisbarn och allt vad det nu kan tänkas vara blir ju rånade av priserna.
Och att bensinen ska kosta 14.28 kr litern är ju helt vansinnigt.. Men dom tänker väl bara på dom rika förståss när dom sitter på sina kontor och höjer.. Förmodligen så har dom själva ingen bil så dom vet vad det kostar..

Men ska man åka flera mil för jobb och sånnt med en normal svensson bil som dricker 1 liter milen så komer det i längden inte löna sig att jobba ens för lönen äts upp i resor allt mer.. På detta viset skapar man mer problem för dom som har sämre ställt som snart hel enkelt inte har råd att åka till sitt jobb/ dagis med sina barn..


Årjäng då

Då sitter man i Årjäng då och ska nu förpassa mig in i duschen :) Skulle även skrivit ut ett papper från norska travsport som jag måste ha med mig in i tullen men det pappret hade inte kommit ut så det var tillgängligt än :) Efter duschen blir det travshoppen en tur, sen blir det Volvo och felsöka bilen så vi kanske får veta vad felet är :D Efter det blir det tandläkaren med ungen ... Sen hem för hästträning :)

Ha en snöig dag alla =)

Ny dag

Ja då var man vaken då igen, och fullt liv runt omkring så ingen ro att få på morgon heller :( Ritz har fått sin frukost.. Men idag åkte täcket fram för vädret ser inte ut för att bli det bästa så hon måste hålla sig torr :))
Ska se till att ta lite bilder nu under dagen och uppdatera med ikväll :)

Nattie

Nu får det bli natta för min del här.. Upp tidigt imorse och hållit igång hela dagen..

Imorgon ska jag upp och fixa min häst så hon får sin mat och kommer ut i sin hage, Sen bär det av mot Årjäng för diverse ärende.. Delvis lämna in bilen på volvo för felsökning, Åka in till svärfar och duscha , Jenny ska lämna något prov på labb.. Sen full fart hem igen och ta itu med allt här :)

Startlistan Momarken 15 mars

Ja då var startlistorna klara till Momarken den 15.de mars då :) Jag fick spår 7. Lite väl långt ut på vingen men det får gå :) Man kan inte ha tur med allt :)

Ritz

Min egen Ritz var såklart ute på en långtur idag.. Hon tränar på kanon fint nu tycker jag och bara springer och njuter av sina rundor ... Jag anmälde in henne till ett lopp på Momarken den 15.de mars och hon kom med där :D Så nu ska jag se till så att hon är i fin form när jag åker dit och att hon laddar sig så mkt hon bara kan så det går undan dom där 2140 metrarna hon ska avverka där :)
Lycka till min älsklings Ritz <3

Sessan

Här är min lilla prinsessa ute på en ridtur i skogen med sin älskade Frillis =) Hennes mor var med på en kant hon med, hon hade sin BHM och red runt på :) Trevlig tur tror jag :)

7 mars 2011

Här kommer det lite bilder från dagens träning.. Vart dock bara bilder från när jag körde intervaller med Jennys frillis :)
Frillisen gör sig redo
Här vet jag inte vad Frillisen ägnar sin tid åt :) Skulle tycka att intervallerna borde vara mer intressant än en dåre i diket med en kamera :S

Anmälningslista

Såhär ser anmälningslistan till momarken ut :) Ritz kom med :D Men det var väl inte mer än så heller ;) Så lite poäng så :P Men det är det jag får försöka förbättra nu under tävlingarna =)

Fint väder idag

Idag har jag varit på en tur i dudderud med Jennys häst under tiden hon jobbade.. Sen när hon slutade så hämtade vi ungen och åkte hem och lagade oss lite mat :) Nu vilar hon på soffan så senare blir det en film och slappa framför tv :)

Usch va hemskt

Hittade HÄR en artikel på Vf om en 12 årig grabb som avlidit i en olycka.. Han hade på något vis kommit ut i körbanan när han åkte pulka och det kom en bil samtidigt..
Igår när vi åkte här på vägen så kom vi i en bratt utförsbacke och mötte en liten tjej mitt i vägen som var ute på sparken, det kunde ha gått på samma vis om vi haft en riktig otur. Man måste verkligen försöka att hålla uppsikt så inte sådana hemskheter inträffar nu när det är så glint ute på vägarna..
Hur som helst så lider jag verkligen med dom drabbade vänner och familjemedlemmar till denna lille pojke.. Man kan nog inte föreställa sig hur dom har det nu, hoppas verkligen dom har bra stöd och att alla som kan ställer upp och stöttar dom i det här eländet..
Lägger ännu en påminnelse här nu att håll koll på hastigheten i bilen och att ingen är i vägen, för det kan gå fortare än man kan tänka sig innan faran är framme



Atletix Horse

Läste om ett nytt fodertillskott som ska vara bra står det.. Tänkte fråga här om någon använder det eller vet någon som gör det.. Och kan ge mig lite nyttig info om detta :)

Atletix Horse heter det alltså.. Tar gärna emot råd om detta så jag vet om det är bra/dåligt och isf varför ni tycker så =)

Fler bilder

Jag hittade några fler roliga bilder från allt med Linde Ricka här :)
Tror ni jag varit irriterad??  Men idag tog det iaf bara 40 minuter.. Och då gav baske mig hästen upp :D

Lite bilder från Rickas turer

Här lägger jag upp lite bilder på hur det har sett ut när jag och Jenny har försökt övertyga Linde Ricka om att det inte är farligt att gå på transporten :) Det gillades inte av henne :D
Ja här har hon alltså slitit sig loss och springer runt ute i djup snön hos Frilla
Och efter varje gång såg det ut såhär.. JAg fick gå iväg en bit och hämta hem henne igen på andra sidan hagen :) Och inne i hagen har vi den ständige följeslagaren som tyckte detta var jätte roligt :) Frillisen såklart som måste trott att vi var från månen =)
Så stod hon varje gång.. Tvärnit vart det när hon kom hit :P Sen bar det iväg baklänges och jag efter =) Som ni ser på vänster sidan av transporten så sticker det ut ett annat arsle där :P Det är Frilla som skulle föregå med gott exempel och lura in sin kompis.. Funkade inte kan jag tala om =)  3 timmar höll vi på här igår kväll utan att lyckas
Imorse ändrade vi lite metoder.. Vi ställde bilen och transporten mitt på gården här hemma och gick upp och hämtade ner hästen till oss.. Allt på gården var stängt så inte hon kunde smita för långt.. Och såhär började det hela. Hon stannade där hon står.. Och nu till det roliga :))
Här börjar hennes parad. .Hon kastar sig ut mot sidan och ska dra iväg, och jag efter i grimskaftet och försöker få stopp, vilket misslyckas rätt snart och jag hamnar i en driva :P
Ricka varvar huset på en bra tid och siktar in sig mot första hoppet, hon hoppar stiligt över snödrivan och fortsätter i full galopp upp mot ett hörn där hon stannar VARJE gång så jag får ta henne och testa på nytt :) Så håller vi på ända tills detta händer =)
Jenny lockar in henne med mat och då tar jag tillfället i akt och nyper tag i bommen och lyckas få igen den innan hon kastar sig ut igen :)) FÅNGAD sa jag då :) Sen står hon kanon snällt och får mat och berömm och en liten resa runt bygden och sen hem till sin lunch =)
Nu åker vi =)

:)

Ritz står och kikar ut i solen och lyssnar på allt vad det nu kan vara som låter =) Samtidigt som jag masserar henne.. Hon tyckte nog det var skönt med massage för det såg ut som hon skulle somna när jag körde maskinen på henne =)

Leverans

Igår ÄNTLIGEN kom spånet som man väntat på i över en vecka :) Vi beställde tidigt måndag morgon från sågen och vi fick det igår ( Torsdag) Men nu har vi iaf spån så vi klarar oss ett bra tag framåt
20 m3 är det som tippas här då =)
Sessan är glad =)

Anmält och klart

Ringde Momarken travbana nu på morgon och anmälde in Ritz :) Ska bli kul att se på måndag hur anmälningslistan ser ut.. På tisdag får jag se startlistan och vilket spår jag startar från :) 2-20000 Autostart var proposition

Sliten

Idag har jag varit ute på en lugn skritt tur med ritz :) Efter det fick hon massage, hon tyckte det var så gott så hon höll på att somna i solen.. Efter detta så körde jag in säkert 20 skottkärror nytt och fräscht hö till henne så nu sover hon skönt inatt =) Sen försökte vi få Ricka på transporten, höll på i tre timmar och ändå är hon inte på än :S Efter det så drog vi till årjäng och hämtade ett lass med foder och fodersalt och en burk med brodd åt Ritz ( Långa) Nu blir det brodd byte fredag kväll så det finns fäste på istravet på lördag..
Nu blir det middag i form av omelett, sen godis :)

Linde Ricka

Idag var jag ute och körde några intervaller med Linde Ricka åt Jenny.

Bilder från dagens träning ( 1 Mars )

Fick börja med att korta ryggstycket ett par hål.
Här har vi Ritz och Frillas arslen :)
Har köpt mig en luva nu så jag slipper frysa om ansiktet när jag är ute :) Men det immade igen rätt mycket så fick sänka ner den iaf :)
Såhär ser min älskling ut nu :) Hon blir så rund o fin av våran älsklings bebis där inne :D Längtar tills han kommer ut :D

Istrav 5 Mars

Då var det dags för istrav igen då :) Vi har två hästar anmälda pga att Frillas lopp vart inställt.. Men har vi otur så åker vi väl bara med Ritz för kinesen brukar ju inte gå på :)
Ritz var ute på träning idag, vart en lång tur. Hon kändes faktiskt riktigt fin och harmonisk tycker jag, ska bli intressant till helgen detta =) Tränings sällskap idag var Jenny och henne kära Frilla. .Gick bra där med.. Gick bra för alla utom Jenny själv som fick ont i sina armar för att frilla var för stark :))
Här kommer start listorna inför helgen

RSS 2.0