Provloppet

I onsdags när jag var på jobbet så var Jenny ute och förberedde inför provlopp. Hovslagaren var där och skodde några av hästarna. När det var klart så lastade dom in Linde Ricka i transporten och drog mot banan.
Jag slutade jobbet 2 timmar tidigare för att jag skulle hinna upp och köra henne i loppet. När jag kommer upp till banan så var hästen färdig selad och det var bara för mig att byta om och åka ut på banan..

Men riktigt så enkelt var det inte denna gången. Jag hann ca 5 meter utanför boxdörren med hästen så kände jag genast att något var fel, manade på henne en gång så hon skulle ta några lugna travsteg så jag skulle få se om det var något, jo då sant och sagt så var hästen halt på högerbak ben. Då fick jag sen veta att hästen hade blivit omkull sparkad hemma i hagen så hon hade ju såklart ett sår på hasen bak.. Bara att vända in igen och ta av allt och åka hem. Var inget värre utan det läker ihop fint själv. Men detta provloppet var viktigt i planeringen så nu får vi se framöver när hon blir bra igen och vi får komma in till banan och testköra och se hur det ser ut inför eventuellt kval då :)

Nu iaf bär det av mot jobbet ett tag :)

Kvällen

Ja då var det kvällen igen och jag har slängt i mig några folköl för att utbringa bästa möjliga sömn inatt :) Imorgon är det dags för jobb igen nere på Ica mellan 8.45 och 17.00.

Efter detta bär det av mot Årjängsbanan för att uträtta ett provlopp med Linde Ricka. Hon har känts väldigt fin och stabil i träningen nu det sista här så nu testar vi på ett provlopp för att se om det eventuellt är aktuellt med ett kval för hennes del.. Springer hon på så bra som jag tror hon kan göra så kommer hon springa ganska bra nu till skillnad mot dom andra gångerna hon varit med. Men som sagt så är det en opålitlig häst och hon kan fjanta sig och sabba allt.. Men då kommer jag ta telefon och ringa till Broman direkt efter att jag åkt av banan och beställa tid så får han kolla på henne och se om han hittar något :))

Ha en trevlig kväll alla :))

Nya kläder!!

Idag åkte vi in till Årjäng igen för vi skulle på bebis grupp med Sebastian. Jenny har varit där en gång tidigare men för min del var detta första gången. Dom satt i ring med sina barn liggande på ett täcke framför sig och pratade lite. Sen var det dags för sång och dans för fullt :) Personligen så höll jag mig till att sitta på en soffa och kolla på :)

Efter detta drog vi till häst shopen och kollade lite grann, sen vidare till nice :) Jag köpte mig en ny skjorta och ett par jeans :) Bild på dessa kommer här under :)

Snyggt eller?

Dags för ärende !!

Nu får jag dra igång och diska. När det är klart ska jag slänga på Baus lite kläder sen ska vi dra ut och göra lite ärende innan Jenny slutar jobba :)

Här är lite olika saker jag ska fixa innan vi åker ut till Landet :)

* Gå på Öb och handla
* Gå på Ica och handla
* Åka på St1 och tanka lite åt Tony Ryman som har strul med sin bensin i bil :)
* Tanka våran egen bil också för nu får Jenny äntligen övningsköra med mig :)
* Handla åt Svärmor ska jag också göra då :)

Så full rulle under fötterna nu Jonsson så du hinner med allt detta annars vill det sig väl inte väl misstänker jag :)

Stallet

Ja under helgen har det varit lite allt i allo arbete känner jag :) Jag var på skroten och köpte nytt däck till rockarden som dom krängde på åt mig :) Sen iväg hem och satte på det så den vagnen skulle vara brukbar nu när vintern kommer och muskel träningen är ett faktum :) Vinterträning är det bästa som finns det :)Där kommer då däcket på plats iaf :)Alla hästar som Jenny har, har nu ett eget pannband på sitt huvudlag :) Det är snyggt :PSen tog Vi Linde Ricka och G.G.Frilla och drog ut på en träningsrunda. Längst fram ser ni mig och Linde Ricka, Sen arslet vi ser närmast här är då Frilla och henne körde Jenny :)

Frilla har nyligen blivit bra i sin onda fot igen och det är tänkt att hon ska tränas igång lite sakta och säkert för att se så inte det går åt fel håll med henne igen :)

Får hålla ångloken på sträckbänken lite tror jag så inte det förhastas :D

OM några dagar nu ska jag skriva om en annan sak som varit på tapeten nu ett par veckor. Det närmar sig nu att jag knyter uhop säcken och då ska jag uppdatera bloggen angående detta :D

Banan gröt

Här sitter Sebastian med sin morgon gröt :) Han fick en ny smak igår, Banan smak. Tidigare har han ätit mild havregröt :) Verkade som att han gillade nya gröten iaf för tjo hej va han slängde i sig den :P Såg ut som inte han ätit på ett år :)


Handelsfacket

Vissa människor borde nog gå på charmkurs innan dom sitter i en telefonväxel iaf. Ringde till Handels här under dagen och skulle disskutera en sak som jag inte fattade angående fakturorna :) Och den kvinnliga som svarade i telefonen var något av det vidrigaste jag hört i en service telefon i hela mitt liv. Avbröt mitt i meningarna, fattade inte ett skvatt av det man sa utan var så indränkt i sitt eget skitprat så hon hade väl inte tid att lyssna heller. Hur i hela friden kan en sådan människa få sitta där och påstås kunna hjälpa folk när det enda hon kan är att vara stor i käften?? Nej ge skiten sparken istället så blir det säkert fler medlemmar i förbundet :D

Helg

Ja då var helgen framme då igen :) Idag är det jobb som gäller mellan 8,45 och 15.30. Sen efter det ska jag dra ut till L-Fors och rusta upp lite där för kommande saker. Hagar måste rustas upp lite grann och försöka rusta så hästarna slipper ha lera upp till knäna :P Och mycket annat plock som måste fixas :)

Värsta är att jag känner mig illamående så det blir väl inte så mycket av någonting antar jag :)

.....

Idag har vi varit ute i L-Fors på morgon och väntade på hovslagaren. En kvart för senad så kom samtalet om att han tyvärr inte kunde komma för bilen hade gått sönder :S

Men nu är lösningen för mig och Jenny väldigt nära :) Imorgon händer en sak som känns väldigt lättande iaf såhär långt :) Nu väntar jag bara på klartecken från ett ställe till sen är allt igång igen :) Kul kul :D

Nu blir det jobb ett par timmar iaf :) Hörs ikväll :)

Frukostbuffe

Då har vi varit ner och ätit frukost på hotellet, det smakade kanon :) Dom hade ett stort bord fullt av goda saker :) Bröd, pålägg ( Ost, LEverpastej, skinka mm) Musli, flingor yoghurt :) Mycket av dessa saker var ekologiska :) Så nu har man ätit nyttigt idag :) Scramble eggs hade dom också fick jag se när jag kom runt första bordet :) Då högg jag en tallrik till och fyllde den med sådant och 2 varma köttbullar samt 2 kokta ägg :)

tog ett glas med ekologisk äppel juice med till och en kopp nykokt kaffe :)) Detta var den godaste frukost jag ätit på länge :)

Nu är det bara det tråkiga kvar. Alltså, Checka ut och dra vidare :) Nu snart ska vi åka mot vintrosa till Sättrans stuteri och hämta hem Caspadia :) Längtar redan tills nästa gång vi ska bo på hotell :) Och jag råkar veta att det ska inte ta några evigheter :) Väntar bara på ett besked från några så bär det iväg på nytt mot nya äventyr :)

Ha en bra dag :) Jag uppdaterar igen under hemresan senare idag :))

Jag

Har tråkigt nu på morgon när jag vet att jag måste åka hem till Årjäng igen :(

Lägger upp lite bilder på mig själv istället så blir jag snart på bra humör igen :DÄlskar dig Jenny Ryman <3

Baren!

Drog en runda ner till baren på hotellet och kikade :) Jag fick mig lite Carlsberg Hof och ett glas med Chili nötter :) Det var att så gött så jag nästa dratt tå stol :) Uhuj amejjen :)
Jenny köpte sig några salta kex med grönmögelost på :S Såg inge vidare gott ut :)Detta var väl allt för idag då :) Nu är nog det roliga slut för idag :P Upp till morgon och åter till hästlivet igen :)

Ha en bra natt alla läsare som är inne och läser :)

Sättrans Stuteri

Stället vi skulle till idag var just Sättrans Stuteri :) Rickard Berglund heter han som äger detta :)

Precis när vi kom så höll dom på att tömköra några 1-åringar så vi var med och tittade på detta :) Gick väldigt bra med allihop tycker jag :)

Senare gick vi iväg och kollade i betes hagen där vi hittade caspadia hittade ( Hon är anledningen till att vi är här ) Smarto nummer 1 Johan Jonsson har ju såklart foppa tofflorna på mig under resan ner, tänkte inte mer på detta förän vi skulle korsa en hage för att komma till hästarna, leran flöt omkring och då kan man ju gissa va torr om fötterna jag var redan efter 5 meter :))

Sen gick vi vidare på gården för att kolla in två hingstar som finns där.. St:Göran och Gentleman :)
Vi fick även med oss lite olika saker därifrån som dom tänkt kasta och vi fick ta om vi ville :D
Här under följer alla bilder från detta på gården :))

Inkörning
Tömmkörning utav MiniSäger hej till Caspadia som ska med hem imorgon när vi åker hemDenna hästen under här skulle jag få om jag lyckades ta henne sa dom :) Kan tala om att det lyckades jag inte med :)Nästa bild visar mitt fina skoval mitt ute i leran :)Ett litet mysigt föl som står och äter mat :)
Lite trött denna så den sätter sig för att vila :)Och den andra.. GentlemanEna avels hingsten St: Göran.


Resan till Örebro :)

kl 06.45 imorse gick jag up ur sängen :) Då hade jag legat och myst ett tag med Sebastian :) Izabella var vaken när jag kom upp och det var ett farligt liv och skrikande på henne :) Hursomhelst så fick hon bege sig till dagis vid 07.00 och Jag, Sebastian och Jenny satte oss i bilen och drog mot Örebro :)

Och som vanligt när man ska åka en längre strecka så ska det alltid förekomma massa hinder i form utav lastbilar, vägarbete och diverse skit :))                         Chauffören var iaf som vanligt jag då :) Jennys papper kom inte i tid :D                 En av med passagerarna satt högerbak i bilen och han sov så skönt han kunde han :))Här sitter Jenny och funderar på vad vi ska äta när vi kommer fram till MAX :DEn sådan här hamnade jag bakom någonstans på vägen ner :) Såklart mitt i ett vägarbete så det gick onekligen sakta där :D

Här stannade vi till iaf och tog oss en kaffe kopp och en ciggarett :) Sebastian fick sig lite mat också när vi ändå stod stilla :))Väl framme vid MAX så satte jag fötterna i rak kurs mot dörren för magen skrek :) In igenom svängdörren och näsan mot disken :)  fram med kupongerna och vi började beställa :) Jag tog 2 stora fina frisco mål, strips, dricka och en dipp och vrängde i mig rätt fort :) Jenny tog en trippel chees med strips och dricka :)) Så nu är vi rätt mätta iaf så vi slipper äta mer idag :)

Senare ska jag ta en runda ner i baren här och se om dom har goda öl :D Men först blir det en tur på Hööks :D

Sebastian <3

Idag måste jag uppdatera lite om min son känner jag :) Han växer så och får nya fina kläder och lär sig nya saker :) Här följer lite bilder på olika saker :DHan har börjat träna i en sk gåstol eller vad vi ska kalla det :) Han kan ju bara gå bakåt i den och lite lite grann åt sidorna :) Men inte framåt ännu :P Sen har han sin alltid spelande giraff med sig och slickar på och spelar med :)


Sen har det kommit upp en lite gunga som han har testat lite grann i :) Den tyckte han väl sådär om tror jag när Jenny berätta :P Jag jobbade när han va i den så jag såg inte så mkt :)Sen har han även fått lite nya kläder nu igen då som jag måste visa :DDen svarta med guld text är dock den snyggaste :)

Norska Derbyt

Derby i Norge avgjordes den 18.de September. Bland dom hästarna hittade vi Björn Goop och Muscles Wiking BR.

Där visade Björn och Wiking vem som är bäst. Storfavorit var han ju såklart . Efter 500 meter som öppnades på 1,12,5 fick Björn överta ledningen och därifrån var dom oslagbara.Stort Grattis till Stall Goop för den segern :)

Han vann även samma dag kriteriestoet samma dage med Angelina BR, det verkade vara en skratt match om man kollar på Goops hemsida där han berättar om dagen på Bjerke :)

Grattis till den segern med :)

Åbys stora Pris

Åbys stora pris gick ju som känt av stapeln för några dagar sedan. Vi hade fin besök i dom två heaten, fransosen Rapide Lebel.

Att han var favorit var väl inte direkt konstigt. Kan ju inte påstå att någon i det där startfältet har så mycket att sätta emot om rapide springer felfritt :P Hur som helst så mosade han sina konkurenter i båda heaten och visade med råge vilken som är bäst :)
Att han fick smisk av Brioni i Elitloppet var bara en tillfällighet.Han som kör honom heter Eric Raffin. Rapide gick även hela första heat i dödens i ett otroligt tempo. Tidigt in på upploppet satte han klorna i ledaren och bara vann.Stort grattis till Eric och Rapide :) Alltid lika kul att se den hästen i Sverige för tävling :) Vore riktigt kul att se honom och ready Cash någon gång men med tanke på avels värdet på Cash så händer nog aldrig det :)

Myspys

Härligt att vakna till och mysa med min lilla prins :D Han är så go och mysig på morgon när han vaknar och ligger och skrattar och pratar med mig och Jenny :)
Tisdag!

Nu har jag en arbetsdag kvar på 10,5 timmar sen är det äntligen ledigt ett par dagar. Har gått hårt åt mig ett tag nu känner jag. Jobb,jobb och massa andra saker som måste göras utanför jobbet. Känner mig helt utsliten faktiskt-

På Tisdag morgon drar jag, Jenny och Sebastian iväg till Örebro en tur. Vi övernattar på hotell där tills på onsdag :) Ska på ett stuteri och hämta hem Caspadia som varit på betäckning sen ska vi även gå runt där och kolla lite på hästar och bara mysa :D

Bilder från detta kommer under torsdagen :)

Hej!

Nu har jag inte uppdaterat på väldigt länge här. Men internet vi hade gick i sönder så jag har inte haft någon tillgång till internet :)

Livet rullar på för fullt. Jag har fått ännu längre med jobb nu så ser ut som att jag får året ut iaf :) Känns skönt det :P

Sebastian växer på som bara den :P Han har börjat härja i en gåstol eller vad det är :P Mest bara bakåt då, tar väl ett tag innan han lär sig att gå framåt :)
Bilder kommer imorgon kväll efter jobbet :)

Andra saker kommer jag uppdatera om också om ett par dagar bara jag satt punkt så jag vet att allt är klart och fixat först :D

R.I.P Stefan Liv

En fruktansvärt tragisk flygolycka inträffade den 7 september. i planet satt det ryska hockeylaget lokomotiv. Bland dessa spelarna satt våran svenska Landslagsmålvakt Stefan Liv. Jag tycker det känns fruktansvärt att detta har hänt. Man kanske inte kände han personligen men det känns ändå väldigt konstigt att han var med i där och inte lever längre.

Jag sörjer iaf med hans anhöriga, Klubben HV71, vänner och alla fans som han hade och fortfarande har. Annonser och sådant som har med olyckan att göra hittar ni delvis på Aftonbladet.se och Expressen.se mfl nyhetstidningar..

Den nedre bilden är från en plats där de sörjer Stefan Liv. Hans match tröjja med nummer 1 kommer hissas i taket på Kinnarps arena i Jönköping som ett sätt att hedra deras målvakt, och hela sveriges målvakt föressten.


Likheter eller?

Har ett gammalt kort på mig i datorn jag tänkte lägga ut så kan ni utom kolla och gärna skriva om ni tycker det finns några likheter :)

                                                                   Jag                                                                  Sebastian!Kan ju bortse från allt hår jag hade och Sebs gröt :)

Sebastian

Nu måste jag uppdatera lite om min lilla prins :)

Han har ju fullt upp med att träna på att snurra runt nu :)Så ser man ut när man kämpar och sliter för att komma runt
Sen har han ju även börjat sitta själv i en stol under tiden man matar han med gröt :) Han äter mild havregröt till frukost och kvällsmat :)Lite grisigt att äta gröt tänker han nog här :)Men väldigt gott och roligt är det :)

Seg torsdag

Usch vilken seg dag detta är. Upp och jobba 8.45 till 15.00 och sen raka vägen hem. Väl hemma så var det omelett klar till middag. Åt min mat sen drog Jenny ut för tredje gången att plocka kantareller :S Ska bli kul att se om hon lyckas få med några hem idag då eller om det bli som vanligt med det :)

Har iaf tänkt att lägga upp lite bilder från olika saker :)Så vart det iaf med nya röret bak :) Sitter lite för långt ned tycker jag men det får gå en liten stund till :)Sen fick jag även på vindavvisare på den :) Vart riktigt snyggt det iaf :) Kommer en närbild under denna :)Det får räcka i detta inlägg :) Lägger upp bilder på Sebastian i ett eget inlägg alldeles strax :)

Hästträning

Häromdagen var vi ute i L-Fors och tränade lite häst. Jenny passade ungar och mockade och sånnt under tiden. Det är endast Linde Ricka som tränar nu för tiden, Frilla bara står så får vi se vad tiden utvisar med henne..

Linde Ricka då iaf har mognat till riktigt ordentligt dom senaste månadarna tycker jag. Hon har ett helt annat travsteg nu än vad hon hade tex sist vi hade med henne i provlopp. Hon är mycket piggare och fräschare nu än hon någonsin varit. Så nu luktar vi efter att eventuellt kvala henne inom ett par veckor :)

                                                                              BILDER!Inget går upp mot att sitta bakom en häst och bara träna på :)Har som sagt fått lite finare hållning den här lilla kraten :)Det var allt för detta inlägget.. Sen när jag kommer hem så kommer jag uppdatera om en del annat. Då ska jag lägga upp lite om min kära son Sebastian :)


Funderingar =)

Nu sitter man i funderingarna minsann :) Har lite olika trådar att dra i men vet inte riktigt hur jag vill ha det än :) Några saker är mer intressanta än andra :) Men det senaste är väl det som är mest lockande just nu iaf :) Väntar på klartecken från några håll så får vi se om jag knyter ihop säcken sen och kör på :)

Handledarkursen är över nu iaf :) Då är man utbildad handledare då så Jenny snart får övningsköra med mig :) Ska bli kul :)

Nu får jag nog ta natta så jag kommer upp till morgon då jag ska jobba igen

Regn

Jag har för tillfället inte så mycket tid att blogga på. Tiden går i jobb, hästar, ungar och mycket annat.
Hur som helst så är jag väldigt trött på att det regnar jämt. Idag är jag ledig från jobbet så vi ska dra ut till L-Fors och träna hästarna. Efter det ska vi åka vidare till Töcksfors och gå en handledarkurs så att Jenny får börja övningsköra med mig. Nu ska det laddas mot körkort :)

När hon kan köra så ska jag bjuda henne på halkbanan är det tänkt :P

Sebastian växer så det knakar :) Kommer lägga upp lite bilder senare ikväll eller imorgon efter jobbet :)

Ha en bra dag alla

Dåså

Idag ska jag darra iväg över guldbron till min käre svärfar och ta några öl :) Sk ta med mig mitt snygga öl glas dit också och visa för han :)) Alla minns väl hur glaset ser ut nu då :)

Inte? Bäst jag visar det igen då :=)


Seb och sin gammelmormor

Vi var upp till Gunnarskog i Tisdags och hälsade på min mormor :) Det var roligt att komma dit och se hur hon bodde i nya huset hon flyttade till och samtidigt var det kul att se henne för det händer inte så jätte ofta tyvärr.
Öl glaset

Här kommer en bild på Öl glaset som jag nämnde i tidigare inlägg som jag inte hade bild på =)
Snyggaste glaset i hela huset, förmodligen det dyraste med :D

Och på det senaste kortet här ser ni även glöggen jag köpte i julas :) Den var lika god som den ser ut att vara :)

RSS 2.0