Fredag

Idag har jag varit ute med Ruby och Svarten! Båda tränar på som dom ska!
Barnen har varit hos Pappa och Ewa under tiden!

Ikväll ska jag vara Chaufför till Farsan och Ewa och Tomas, de ska upp till Torsby på Rockabilly :) blir intressant att se vem som blir mest rund under fötterna :) tror jag vet redan :)

Imorgon bitti blir det B-Lopp i Arvika med Runaway, alltså lite sömn inatt men det får gå :)


Onsdag

Idag har jag slipat hela insidan på verandan, utsidan kvar :)

Ruby har blivit skodd idag så nu är hon kanofin på fötterna igen :)

Svarten kom med i loppet på Årjäng den 3.de Juni med Paw Mahony i sulkyn. Intressant!

Imorgon bitti går anmälan till B-Loppet ut så då får vi se hur det ser ut för Runaway :)
Nu ska jag se på V86


Tisdag

Idag har jag hållit på här hemma.. dagis var stängt idag så barnen har varit hemma =) 
Jenny har jobbat i Edane idag. 
Jag passade då på att börja slipandet av verandan, mkt arbete med det där. Kom inte så långt idag då jag fick andra ärende men jag ska köra på för fullt imorgon och hoppas bli klar så jag eventuellt kan måla den till helgen :)
 
Runaway är anmäld till B-Lopp i arvika den 1.a Juni. Får se hur det går där, efter det loppet kommer jag kolla upp henne hos veterinär igen och se hur det står till =) 
 
Vi får rapporter ofta angående Princess, hon sköter sig klockrent hemma i Örebro, jättekul att hästen fungerar, hon är så duktig när hon tränar på, hon tränade kanon bra under vintern här men började om att strula nu på vårkanten och vi fick henne inte att fungera.. Hoppas hon fortsätter sköta sig där uppe så hon snart kommer ut till kval =)
 
Jenny och Katarina ( Vår granne ) har varit ute på en ridtur nu under kvällen med Engsättra och Ruby, såg att dom precis kommit tillbaka till stallet :P Bra att det är någon extra här och hjälper till med ridturerna så fler hästar hinner ridas, oerhört bra träning.. 
 
Bild: Runaway
 

Utemöbler

Köpte mig nya utemöbler också som jag var och hämtade igår kväll! Jag tyckte det vart riktigt bra när jag satte upp dom :)


Måndag

Måndag idag och vädret har varit kanon!
Vi har varit på banan med Runaway och Black Illusion.
Jenny körde svarten i sulky och jag körde Runaway i långvagn!
Dom sprang 1.25. 2100 m.
Runa hade 76 i puls efteråt och Svarten hade 72!
Nu satsar jag på B-lopp i Arvika den 1.a Juni med Runa!

Bilder:


Söndag

Har inte skrivit på några dagar, helt glömt bort faktiskt.
Börjar väl riva igenom helgen!

Fredag var Jenny och barnen med Freddy till Karlstad, jag hade fullt upp hemma hela dagen! Sebastian köpte sig en fin T-Shirt :)

Lördag jobbade Jenny till 16.30 i Edane, jag och barnen fixade klart hemma sen åkte vi till min pappa och fixade inför kvällen när vi skulle grilla :) vi tände grillen när jag hämtat Jenny så grillade vi alla sen!

Söndag morgon drog jag iväg med Jenny till Edane igen. Jobb 8-16.30. Jag fixade även hästarna, nu är vi hos min pappa igen och ska kolla på V75 (Elitloppet) spännande ska det bli:)

Tidigare idag var vi iväg och metade lite.
Såhär såg det ut:


Torsdag

Under morgonen nu så har jag varit iväg till Härtzöga och hämtat hem 500 kg hösilage, dom håller så fin kvalite på sitt hö därifrån så nu kommer hästarna bli överlyckliga över dessa balarna =) 
 
Nu har jag precis släpat ut dom ur kärran här och lunchat hästarna, alldeles strax ska jag dra iväg och hämta barnen på dagis sen ska vi packa oss iväg för Bella ska på travskolan idag :) Sista gången där nu så dom skulle få någon överasskning :) Intressant det för henne att se vad det blir =)
 
Bild: Utsikten från gården =) Helt fantastiskt fint =)
 

Måndag

Idag har det varit tråkigt väder. Började skapligt, molnigt då men ändå uppehåll.
Jag höll på att snickra upp balkongen på huset, kände då att det började stänka regn. Barnen lekte ute med sina bilar och Cyklar under tiden =)
Sen släppte det totalt och började spö regna, precis då var jag klar med räcket jag snickrade upp så jag gav mig ut och slängde på regntäcken på hästarna.

Sen åkte vi en sväng ner till stan och hämtade ut 2 paket från Börjes som hade kommit.
Efter det tog vi en tur upp till örvattnet, jag ska ta med familjen och min pappa och Ewa dit någon kväll när det är fint väder så ska vi grilla och meta där är tanken =) Kanon mysigt där uppe faktiskt. Kör även hästarna där uppe ibland, jag själv är inte där så ofta men Jenny kör dit rätt mycket faktiskt.

Under kvällen har jag varit ute med runaway en tur, pigg idag men kändes fin förövrigt, hon är väl laddad tycker jag och jag ska försöka få henne lite lugnare nu innan hon ska tävla igen så kanske hon koncentrerar sig mer på det hon ska göra..
Om någon har några bra ideer om hur jag ska plocka av henne lite dumheter så är ni välkommna med råd =)

Söndag

Idag har det varit en del arbete ute här hemma =) Jag har klippt gräsmattorna och krattat rent litegrann =) Jenny har pysslat med sin träningsvagn en tur såg jag :)
 
Så drog vi in till banan sen med Engsättra och Svarten. Jenny satt i sulkyn för första gången.
Svarten gick bra idag tyckte hon. 1.25 full väg och 76 i puls efter det. 
 
Engsättra gick 1,45 och hade 64 puls efter sitt jobb.. Är helt okey. 
 
Jag skulle varit ut på en runda med Runaway idag men avstod det och valde istället att åka och hjälpa min pappa att bära lite möbler han ville ha in i huset :) Nu är Ruby ute på en tur.. 
 
Ikväll är det final i hockey vm. HEJJA SVERIGE säger vi då =)
 
Imorgon ska jag och barnen slipa hela veranda räcket för det ska målas om så det blir kritvitt igen =) Balkong räcket uppe måste jag snickra upp och slipa och måla om det också :) Gäller att få tid över till allt som finns att göra också :)

Sättrans Stuteri <3

Imorse vid 05.00 ringde klockan, dags att gå upp =) 
07.10 rullade bil med transport mot Sättrans Stuteri, i transporten stod Princess Rick. Hon lämnade oss idag och åkte hem till Örebro igen. 
Vi kom fram dit strax efter 9 imorse så då tog vi en kaffe med Rickard sen var vi med och grejjade där under dagen =) Jag har bland annat kört traktor där idag =) Sen har jag hjälpt till att slå upp lite stolp och skruva isolatorer mm :) Tagit in och ut ett X antal hästar =) Kort och gott en helt underbar dag ute i solen med underbara människor :) 
Nu har vi precis kommit hem och satt oss till lugn och ro i soffan =)
 
Vi ska försöka ordna så att vi kan ta oss en tur dit snart igen och hälsa på =) Vore kul att kunna pricka in så att vi är där när någon av hästarna som vi haft fölar =)
 
Nu ska jag slappa ner mig i soffan ett tag så får jag ladda om batterierna för hästträning imorgon =) Hoppas på lika härligt väder som vi haft idag =) 
 
Tack till min Pappa och Ewa som erbjöd sig att låna vår lilla kille när vi skulle åka bort idag :) Jättesnällt utav er <3

Fredag kväll!

Idag har det varit full rulle med hästkörning i värmen, har varit ett otroligt fint väder!
Tidigt imorgonbitti drar vi iväg till våra vänner i Örebro på Sättrans Stuteri. Ska bli jättetrevligt att träffa dom igen :)) Känns som det är för länge mellan gångerna man är dit =)
Så nu blir det natta här så man kommer upp i tid imorgon .

Nattie på er alla :)

Onsdag

Blåsigt väder idag!

Momarken igår gick inge bra!
Runaway värmde kanon och såg jättefin ut, provstarten gjorde hon bra.
Väl ute för lopp så var det som att tända på en bomb, hon vart het som en spis, drog iväg i defileringen som om det va tävling, jenny orkade knappt hålla henne.
Hon bockade i huvudet vid volten så jenny höll på att ramla av. Hon verkar ha ruskigt bra form just nu men är på tok för taggad så hon klarar inte trava!
I starten var hon snabbast ut av alla från sina 20m tillägg men det gick ca 150 m så kom galoppen, annars hade hon suttit i ledning i första sväng!
När hon hoppade så var helvetet igång, jenny drog och slet sig i fördärve och hästen bara skenade.
Man får va glad att de båda kom av banan utan att någon skada sig.
Innan nästa monte försök måste vi ändra lite saker så hoppas vi hon travar. Nu blir det lugnt 1 vecka för henne igen så får vi se om det blir B-Lopp i Arvika nästa! Då kör eventuellt Paw.


Momarken!

Imorgon är det dags för Runaway att göra monte debut sen hon kom hit! Hoppas det loppet blir bättre för henne än tidigare blivit. Hästen är bra och håller fin form, dock har vi inte fått till det i loppen ännu men det kommer, hon har bara gjort 3 starter åt mig så jag börjar känna henne lite bättre nu och vi arbetar efter varje lopp med att få allt att stämma för henne så bra som möjligt.. 
 
Startlistan:
 
 
Så ser startlistan ut iaf. 20m tillägg är aldrig roligt tycker jag men det är lika förutsättningar för alla så :) Vissa av dessa hästarna känner jag till och sett tidigare i monten, andra har jag inte en aning om vilka de är eller vad de gjort :P 
Men springer Runa på och håller sig på benen så tror jag hon kan nypa sig en matlapp faktiskt.. 

Söndag

V75 från Bjerke bjöd på fina lopp idag!
Sebastian K vann OGP. Min favorit fick inget bra lopp tyvärr.

Ikväll blir det Pizza för oss :) yummie


Lördag

Idag är det Lördag och dagen verkar bli riktigt grå och seg :) Men här lyser alltid solen iaf på något vis =)
 
Igår hade jag min syrra här så vi satt och pratade, jag tog 2 öl och Jenny och Syrran delade på en vinare, Jenny ligger fortfarande så det är kanske segt :) 
 
Senare idag kommer några kompisar hit så vi ska dricka lite är det tänkt! Ska bli trevligt det, en utav dom ser jag nästan aldrig så extra kul med det =)
 
Bild: Runaway i senaste intervallpasset! Bara flyger fram. 
 

Fredag morgon

Då var det Fredag igen och solen skiner underbart.. 
Sebastian ska idag åka till Kenny och Novalie och leka under helgen. Kul för honom att få någon att leka med när inte Bella är hemma, han blir så otroligt ledsam och rastlös när inte hon är hemma för han har ingen att leka med :) 
 
Senare under dagen ska vi ut med några hästar på träning, man får passa på när solen skiner.. framöver ska jag även börja slå upp några fler hagar här, har väl ca 6 hagar till som ska upp på gården när det gröna börjar komma fram :) Härligt så inte man behöver ha hästarna i samma hela tiden för det blir så otroligt lerigt och skorna blir märkligt nog kvar i hagen varenda dag =)

Torsdag

Idag har vi varit in till Arvika travet med 2 hästar. Engsättra och Runaway.
Jenny började med Runaway. Värmningen gjorde hon kanon och det såg ut som hon flög fram. När det var dags för rätvarv så sprang hon ungefär 200 m varje gång så bröt hon mot utgången och gallopera.. Så den dagen var inge vidare för runaway, värsta är att detta var sista chansen inför momarken loppet.. 
Men hon var ensam på banan och det är ingen ide med henne, hon bryr sig inte ett dugg om att springa om hon är ensam. 
 
Engsättra körde jag. 2 heat vart det för henne.. Första gick hon ihop med Mahonys hästar, total tid 2.17 och det var ju en joggingrunda för Engis. 
Sen skulle hon gå med ut i nästa heat 1.45-1.50. Då var hon oerhört dryg och ledsam från start så jag tappa en del på Paw då, när jag fick  henne att trava in sig så var jag redan en bit efter sen gick Paws häst för fort för Engsättra överhuvudtaget så hon hade inte haft en chans ändå.
 
Banan i sig var jag inte så värst imponerad av, allmänt kletig och äcklig på sina ställen. 
 
Bilder:
 
 
 
Det är tur jag har en monte ryttare så nära till hands! Runa hade ju 3 fristarter kvar i monten om jag åker till Norge :) Det hade inte jag en tanke på men det hade Jenny, så det är väl bäst hon får utnyttja dom 3 starterna där då iaf =)

Onsdag

Dagen började med strålande väder, vi har tillbringat dagen hos Mahony, veterinären har varit där och gått igenom lite hästar, Vi hade med Svarten och Ruby på kontroll. 
På våra så vart det lite tandrasp och lite behandling. 
 
Nu har vi precis gjort klart allt här hemma. smällt i oss en pizza och nu är jag otroligt sliten så får bli lite slappa på soffan..
 
Imorgon ska vi ta Engsättra och Runaway och åka in till banan.. Runaway ska testas under sadeln med Jenny på ryggen, där vill jag se att hästen springer på bra och sköter sig när Jenny rider, kommer även testa lite andra saker samtidigt som jag inte testat förut och se hur det fungerar, detta är enda chansen dom får före loppet på Momarken, jag hoppas det blir ett bra lopp och att Runaway springer på bra i monte, hästen är bra men jag tycker det är lite svårt att få till det för henne i loppen. 
Efter detta loppet kommer jag kolla upp henne hos veterinären igen och se hur det ser ut i bakknäna. 

Tisdag

Idag har Seb varit på dagis och Jenny har jobbat hos Mahony!
Själv har jag jobbat hemma!
Körde Engsättra på förmiddagen, hon tränar på bra nu!
Efter det kom min kära pappa upp och skulle hämta vedkapan, så jag hjälpte han att bära i och ur den. Vi passade även på att köra upp vedklyven till honom samt en fin möbel han skulle ha som är efter min Farmor!
När detta va klart hämtade jag hem Sebastian så krattade vi lite på gården, mycket att städa nu när våren kommer.
Nu ska jag hjälpa Jenny att göra klart på jobbet sen ska jag dra hem och snickra ihop balkongen på huset :)

Sebastian växer och blir så stor:


.....

Vi var ju som sagt ute på en träningsrunda med Runaway och Svarten när Mats hade varit här. 
 
På ditvägen låg jag i rygg på Jenny och svarten med Runaway, hon kändes kanon bra och ökade Jenny tempo så följde Runaway klockrent hela tiden och lika pigg hela vägen.. På vägen hem så låg jag först och Jenny i rygg, jag körde på lite fortare över rakan med Runaway och det kändes bra! Jag kommer göra lite förändringar på henne när vi åker till Momarken så får vi se hur det blir, tror det kommer bli bra...  När vi kom hem låg Runa på 56 i puls. 
 
Efter detta så tog vi ut Princess och Ruby, princess har ju som ni vet varit borta från träningen ett tag, men hon sprang på ordentligt och skötte sig idag kanon fint, låg klistrad i rygg på Jenny och Ruby.. Hon var lite knackig i travet tycker jag första biten men det ordnade upp sig efter en bit.. Nu ska vi se om jag kan få henne skodd och få i ordning henne så tränar vi på och se vad långt vi kommer denna gången innan något oväntat händer igen..
 
Bilder:
 
 
Runaway och Svarten.. 
 
 
Och där står Princess =)

Måndag

Ja denna helgen har vi kört utedagar hela dagarna faktiskt.. Fixat och pysslat med det mesta här på gården och det har blivit stora förändringar..
Det har även städats en del så det ser lite fräschare ut här! Nu när allt detta är klart så ska jag ta mig tid för balkongen som jag har över verandan, räcket på den har nämligen rasat då snön kom och tryckte ner det, så nu ska det upp tillbaka och slipas och målas vitt igen : )

Idag har vi även haft Mats Persson här på kontroll av stall, hästar, utrustning mm :) Inga större problem alls, allt gick igenom utan anmärkning utom ett par tömmar som var lite dåliga så de har nu bytts ut mot nya istället :) Så nu är allt fit for fight :)

Ruanway kommer ut i ett montelopp på Momarken den 14.de Maj. Jag har satt upp Jenny där så får vi se hur det går i loppet..
Jag var ute med Runaway idag och hon känns väldigt fin i träningen iaf så jag hoppas loppen snart börjar flyta för henne för då kommer hon hämta hem pengar och poäng det är jag säker på :)

Fredag

Idag har vi varit iväg till Årjäng och kollat på trav. Trevligt. 
Sen har jag fixat lite här hemma, vi har ätit tacos, fixat klart i stallet så hästarna kan gå in när Engsättra kommer tillbaka från träningsrundan..
 
Nu är jag totalt utsliten så jag mår dåligt. Måste försöka vila ikapp mig lite känner jag innan jag går i väggen helt och hållet här.. 

Torsdag

Idag har jag varit alldeles ensam hemma.. Barnen på dagis och Jenny har jobbat! 
Jag fick börja med att slå på en tappsko på Runaway, jag börjar bli otroligt trött på skor som hela tiden åker av och blir kvar ute i hagen! 
Hur som helst så när det var klart så tog jag en träningstur med henne, lite för pigg idag tycker jag.. Inte för min del men jag tycker inte att hon ska vara så uppskruvad hemma i träningen..
 
Efter Runa så tog jag faktiskt ut Princess på en tur efter hennes långa frånvaro från vagnen.. 
Jag körde inte alls långt med henne idag, hon började stegra sig och vända runt när vi kom till en traktor och en vedkapa. Jag hade ont om tid för att bråka med henne idag så vi körde hem igen. Nästa runda så kommer hon träna i backen det kan jag lova :)
 
Sen var det dags att dra till Bilprovningen. Saaben skulle besiktigas idag :) 
Med en sådan bra och rejäl bil så är det inte konstigt att det vart blankt papper på den på första försöket :) Inte ett enda fel på bilen :) Härligt!  Så nu går den ett tag med besiktningen också :) 
 
Nu ska jag snart göra mig lite kvällsmat, åt precis omellett men jag har ätit dåligt idag så jag vart inte ett dugg mätt faktiskt så jag får ta något mer :D
 
Imorgon ska jag ladda iväg till Årjängstravet och kolla på lunchtravet där :) Paw startar 2 hästar.. Diamond är bästa chansen där tycker jag =)
 
Ha en trevlig kväll :)

Svar till Anonym!

Angående Princess så har hon bara gått i hagen nu ett bra tag pga olika anledningar. Hon kom ju igång och tränade på fint under vintern, sen var tanken att vi skulle sko om henne men hon är lite strulig med det där så det har inte gått något vidare.. Sen slog hon sig i hagen på ena bakbenet så då vart det stopp för det istället. 
 
Idag faktiskt har jag varit ute med henne första turen efter vilan. Vi kom ca 1.5 km så tyckte hon att det räckte och vände sig hem i sur stil =) Men hon är på gång och jag kommer ta ut henne tillsammans med någon mer häst så hon har en rygg att gå i nu under helgen så får vi se hur hon sköter sig då :) 

RSS 2.0