Badrum!

Nu börjar badrummet ta form faktiskt.. Här kommer bilder på hur det såg ut och hur det ser ut nu :)
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
Vad tycker ni? Bättre eller sämre haha =) Lite bättre tycker jag :) 

Jaha!!

Idag var dom här från Björklundsrör igen. Han skulle hjälpa mig försöka fylla värmesystemet till pannan och elementen och allt det där.. Slutade ju precis som det inte skulle göra.. Pannan är sprucken och därmed är hela systemet skrot, OM inte jag köper en ny panna som kan ligga från 40 000 och uppåt.. Vet inte om jag är så sugen på det.. 
Istället blir det nog en luftvärmepump som sköter värmen och en elektrisk varmvattenberedare som fixar varmvattnet.. Sen får framtiden utse om jag fixar till systemet på något annat vis.. 
 
Princess står fortfarande oskodd, har haft lite andra problem att ta itu med före men nu väntar jag bara svar från hovslagaren så ska skorna på, vädret gör att jag redan nu kommer sätta dit vinter dojjorna för att stå på den säkra sidan.. 
 
Engsättra är just nu ute på en ridtur, Illusion kommer nog ut efter henne. 
 
Första boxen är snart klar, vi har snickrat på idag, och det har gått skapligt bra.. Finjusteringar på detta nu så står snart en klar, då är det bara att börja på nästa =)

Vintertid!

Idag är det Söndag och dagen på året som gör kvällarna mörkare!
Vi skruvade nämligen klockan bakåt 1 timme inatt till vintertid!

Jag och Sebastian var inte vakna och gjorde detta så vi flyttade helt enkelt om klockorna när vi la oss igår :)

Jag fick en jacka av min pappa igår som jag kan ha när jag ska någonstans! Dom andra jackorna jag har är mer arbetsjackor och sånna som jag har i stallet och sådant!

Idag tänkte jag att hag skulle få Princess skodd men jag tror inte jag hinner allt idag som jag har att göra!


Fredag

Idag har jag jobbat 07.00 till 17.30.
Även detta en fruktansvärt rolig dag =) Skrattade så mycket i lunchrummet så jag trodde jag skulle gråta =)

När jag slutade hämtade jag Sebastian på dagis och sen hämtade vi min syrra som var på Ica.
Vidare mot struven och köpte med en höbal hem som jag precis har släpat ut i hagen här hemma =) Nu har dom hö ett tag igen :)

Nu sitter jag här och försöker förstå mig på vattensystemet här. Vill fylla mina vattenburna element och lufta dom sen så jag får allt detta att funka, men kan fasen inte

Vardagsrummet

Ja då var det väl så gott som färdigt. Vad som är kvar nu är att sätta upp gardiner och köra en allmän städning. Gardiner har jag suttit och kikat lite på nätet efter men har svårt att bestämma mig. SÅ om någon har ett bra förslag så kommentera gärna med en länk så kan jag gå in och kika =)
 
Före:
 
 
 
Så såg det ut då! Nu har jag bara tagit en bild på rummet pga att det är så stökigt och det ändå inte blir speciellt bra bilder. Men ni får iaf se hur det har ändrat sig!
 
Efter:
 
 
Så ser det ut! Kommer såklart att bli ett normalt soffbord och matta på golvet och gardiner i fönstren :) Men förövrigt så tycker jag det ser ut som ett helt annat rum.. Mycket nöjd med detta rummet än så länge =)
 
 

Tisdag!

Idag började jag jobba 07.00.
Vaknade runt 04 imorse, före klocksn ringde faktiskt trots att den stod på 04.20.
Full fart på jobbet till 17.00.

Sen var det hem och kolla på nya vinterdäck till bilen! Dom köper jag!

Under helgen kommer Princess skos och sen drar vi sakta igång träningen på henne! Nu har hon vänjt sig vid nya stället och nya kompisar mm!

Imorgon ska jag fortsätta box bygget här hemma, sen ska jag eventuellt se om jag orkar fixa ljuset ute i lösdriften!

Nya hagen verkar hålla bättre än tidigare då denna ligger högre på gården än den andra! Så nu får den vila ett tag! Skönt nu när det fryser på så samtliga hagar blir funktions enliga!

Black Hot Mama klarade kvalet idag! Kul för Nicklas och hästen!
Härligt för hästen över huvudtaget att komma till ny ägare som bryr sig om henne lite.


Hmmm??

Jag funderar på hur du är funtad i huvudet! Du ber oss hämta saker, våra egna saker dessutom.
När vi kommer och gör det så kommer du ut som en besatt och skriker, gormar och hotar med att försöka sabba våra jobb mm? Hur du nu ska kunna sabba mitt jobb! Du ska polisanmäla oss för att vi hämtar våra egna saker! Sjukt är det! Idag ringde dom från Jennys jobb och undrar varför hon strukit sig från vikarielistan? Det roliga är att hon inte gjort det! Alla vet nu vem som varit där och strukit för det talade Jenny om! Och är man så gammal så bör man ha något vett i skallen och förstå att man blandar inte jobb och privatliv!


Söndag!

Söndagar är alltid tråkiga!
Gråa moln hela himlen och såklart inte en gnutta sol.

Sebastian har sovit hos sin farbror inatt inne i Arvika! Han fick en alldeles egen skruvar påse som han åt utav!

Nu snart ska vi åka in till Arvika och handla och hämta Sebastian!

Här kommer en bild på Princess


Singel

Under kvällen idag kom lastbilen från Lbc med singel ! 12 ton ca dimpade han ner på gården, Detta ska jag nu slänga i skottkärran och köra in och jämna upp ett golv med sen blir det boxbygge där :) 
 

Torsdag

Usch vilket otroligt regnande. Undrar om inte det regnat konstant i snart 2 veckor nu? Allt blir ödelagt i vatten. 
 
Började idag dra en ny hage så det ska finnas ytterligare hagar att använda. Den som är nu börjar se tråkig ut så det är dags att flytta hästarna högre upp så inte vattnet ställer till det för dom. 
 
Engsättra och Princess har blivit några skor fattigare i kletet, Jenny slog på Engsättra nya och Princess tar jag hovslagare på för där ska det bytas runt om.. 
 
Lite dåligt med bilder just nu men det kommer någon dag när vädret tillåter att ta kort =)

Presentation!

                                                                            Princess Rick!
 
 
 
Sto född 2010.
E: Igor Brick
U: Raffaela Rick
 
Denna tjej var vi och hämtade i Örebro Lördagen den 13 Okt 2012.  Hon har klarat sin premie på 1.32.8. 
Nu ska hon få gå och vänja sig till sin nya omgivning och sina nya vänner. Sen börjar vi sakta men säkert att träna mot kval! 
 
Hästen kommer från Sättrans Stuteri/ Rickard Berglund! 

Söndag

Strax efter 04 imorse vaknade jag av magont, att somna om sen var meningslöst för 04.30 skulle man ändå kliva upp för att fixa i ordning för att skjutsa Jenny till jobbet!

Ös regnar gör det hela dagen idag! Just nu sitter jag på väg mot härtsöga för att hämta hem hö! Om någon känner till någon som säljer rund/fyrkants balar med hö/hösilage runtomkring Mangskog/Arvika så hör gärna av er och tala om!

Påväg hem över Finnskogen imorse såg jag första snön!

Bild på snön


4.a

Igår (Fredag) så var vi i Åmål med Black Illusion. Han startade i kvällens montelopp. Utgick från spår 4 på 20m tillägg.
Han fick tyvärr en usel start och missade därmed några meter direkt. Jenny fixade till det så bra det gick med lite spårbyte mm. 500 kvar ca så styrde hon på i 3.de spår och vart även trängd ut i 4.de spår så hästen gick ca 500 m i 4.de spår och avslutade vasst in som 4.a på 19.2. Snabbaste tiden i loppet plus jobbigaste resan till mål!
Mkt bra prestation!
Bilder kommer senare ikväll när jag kommer hem!

Ha en bra dag!


Åmål

Imorgon är det dags att packa oss iväg till Åmål på trav.. Black Illusion ska starta i monteloppet där. Han kändes bra i provlopp i lördags då han joggade runt 2100 m på 1.21 full väg med gott om krafter kvar, då körde jag han i sulky. Sen var jag ut med han på en jogging runda i Tisdags och han kändes fortsatt fin då. Så ska bli mycket intressant imorgon att se vad dom kan göra. Jenny rider han i loppet. 
Dom har väl ganska skapligt läge då, spår 4 på tillägg. Tillägg på Åmåls 800 meters bana är aldrig roligt men att vi får se vad det blir utav det.. 
 
Startlistan:
 

Torsdag

Idag har nog allt som kan krångla, krånglat tror jag.. Började med sen igår kväll så körde jag fast bil och transport i leran här, så den har stått nere i åkerkanten hela natten och kärran full i grejjer, fick inte upp den igår. Pappa testade att bogsera den med firmabilen men det gick inte. Så vi gav upp och lät den stå. 
 
Jag skulle få hit Canaldigital som skulle installera våra kanaler och parabol och nya tv mm vid 09.00 idag och sen skulle jag vidare på ett annat upprag. Så vid 08.30 ca fick jag tag på Allan här i Mangskog som kom och drog upp bilen ur leran åt mig, mitt i bogseringen kommer killen från Canaldigital och ska göra sitt arbete samtidigt som jag har killarna från en annan firma där som håller på med badrummet.. Full kaos direkt dagen börjar :) 
 
Hur som helst så bilen är uppe, transporten är tömd på grejjer, kanalerna är installerade och det mesta är fixat. Min andra resa däremot får skjuta på någon dag tyvärr..
 
Nu ligger Sebastian och vilar i sin säng, när han vaknar ska jag dra och städa igenom hela huset, in med alla kläder på sin plats, sängar ska bäddas i ordning, möbler ska ställas i ordning. Nu får det bli ordning och reda. 
 
 
Sånna där måste jag köpa mig också så jag får låsa mina uthus ordentligt, man vet aldrig vad man har i uthusen som kan ligga andra folk i intresset :) Får väl lämna en nyckel till Jenny med så hon enkelt tar sig in om det är något hon ska ha =)

Onsdag

Full rulle direkt på morgonen idag. Fick tyvärr börja dagen med att skrapa is från bilrutan. Förövrigt friskt och härligt ute. 
 
Hästarna har fått frukost och hö. Om ett litet tag ska jag ta ut Engsättra på rakbanan, eventuellt provlopp för henne på Lördag. 
 
När det är klart ska jag fixa iväg Illusion så han får fina fötter och nya skor inför Åmål!
 
Sen ska jag slänga på transporten bakom bilen och dra mot Årjäng en sväng, ska hämta hem Baus och Jenny samt hämta lite andra saker.. 
 
Såhär såg det ut i bergen imorse när jag släppt ut hästarna, snyggt när soluppgången ligger i trätopparna:
 

Illusion

På eftermiddagen idag så tog jag en runda med Illusion. Han känns pigg och fin och fullt fokuserad på det han ska göra. Vart bara en väldigt lugn jogging runda idag på ca 6 km. 
 
 
Längtar tills den riktiiga stallgången är färdig. Men denna duger perfekt så länge :)

Mer kök

Idag har det blivit lite ändring.. Så vi kör en före och efter bild just vid diskbänken får ni se..
 
Före
 
 
Efter
 
 
Skillnaden är dag och natt helt enkelt.. Är så nöjd med detta.. Kommer upp någon slags lampa som lyser svagt mot det svarta där sen så kommer det bli kanon snyggt!!

Köket

Nu ska jag ta och lägga ut lite före och efter bilder på köket.. OCH kolla nu inte på hur stökigt det är utan se skillnaden bara.. Är nämligen inte ordentligt städat ännu och det är fortfarande lite små justeringar kvar så det är INTE klart.. 
 
Före :
 

 
 
 
Så såg det väl ut i stort sett. Bänken vi ser under fönstren rakt fram är ännu kvar då men en smula upp fräschad.
 
Efter:
 

 
 
Här ser vi då att det ska upp en kakelvägg mellan diskbänken och överskåpen. Det finns köpt och färgen blir svart, ska även sätta dit en kran men hann inte idag utan det blir imorgon.. Mer kommer hända i köket men nu har jag iaf visat det viktigaste. Kommer ta fler bilder när allt är färdigt och städat så ni ser hur det vart då allt vart klart.. Va tycks så långt??
 
 
 
 

Måndag

Har varit ute med Engsättra på morgonen, hon fick hålla till i backen idag. Lite sliten vart hon men hon kämpade på duktigt ändå. Sen drog vi hem så hon fick gå ut till sina kompisar igen =) Rätt i vattenhinken dök hon och drack upp säkert halva hinken direkt :)

Så nu har dom bara gått och haft det bra i solen idag.

Själv har jag hållt på med lite olika. Nu tar jag en kaffe innan jag ska ge mig i ved högen igen och kapa upp allt så jag blir av med det innan vintern är framme.

Lördagens Provlopp

Igår (Lördag) åkte vi in till banan i Arvika och körde ett provlopp med Svarten. Han skulle delta i 25 tempo var tanken! Men efter värmning och provstart var han lite överladdad, körde han till ledning innan första sväng och kom till 500 m på 24.8. Blir bra det tänkte jag men det tänkte inte hästen, han låg på och kom till 1000 m på 23. Sluttiden 1.21.

Gick tyvärr för fort för tempot han var med i men det var inte så mycket att göra åt det denna gången!


Sovrum

Här kommer en bild på sovrummet som jag och Jenny ska sova i då.. Har dröjt lite med uppdatering från huset för jag har inte tagit så mycket bilder nu, har haft fullt upp med andra problem som kommit fram under vägen som inte är allt för roliga, men det löser sig. 
 
Detta är en före och efter bild då =)
 
 
Och allt detta har vi gjort ensamma då. 
 
Det går sakta men det går iaf framåt. Är inte lätt att få någon fart när man har en liten kille som måste vara med oavsett vad vädret visar och hur kallt och ruskigt det än må vara. Har ju fortfarande inte fått igång den normala värmen i huset utan eldar endast med vedspisen nu och den värmer inte hela huset.. 
Ewa och Pappa är dom enda som haft Seb någon gång så vi fått arbetat på nu på slutet. Hans andra släktingar varken ser eller hör man skymten av. Undrar vad han gjort folk egentligen när ingen vill träffa han eller ens undrar hur det är med han.. Vet iaf att jag ska påminna han varenda dag om vilka som brytt sig om han som liten, ingen ska skita i han nu och sen komma och tro något annat när han blir äldre :)
 
God natt!

Torsdag

Så då var vi ännu en dag närmare Arvika Marten! Ska bli kul att få gå på en riktig Marten nu för första gången på ett par år.
Regnet bara öser ner som vanligt, hästarna går i sina täcken och längtar efter sol..

Igår kom firman som ska fixa badrumet åt mig, dom fick knappt något alls gjort på en hel dag. Kom 08.30 ca och var borta vid 13.00 redan. Då undrar man vad det är man betalar för!

Idag ska jag se om jag kommer ut med någon häst under dagen eventuellt. Jag kommer ta lite nya kort på huset idag och lägga ut här på sidan senare för er som är intresserade av det :) Håll er uppdaterade här så kommer dom under kvällen =)

Ha en bra dag !!!

Dagens träning

Idag gjorde jag premiärturen på nya träningsvägarna i Mangskog. Har inte riktigt haft tid tidigare så idag fick det bli. 
 
Serena fick gå ut en tur tillsammans med Engsättra. Vi körde först en liten längre runda för att kolla, sen åkte vi ner på rakbanan som vi har alldeles över vägen hemifrån. träningsmöjligheterna här är mkt bättre än i L-Fors får vi nog lov att säga..
 
Ska bli väldigt intressant framöver nu att se.. 
 
Förövrigt så har det hänt en hel del på gården idag både invändigt och utvändigt. Box bygge pågår för att utöka så vi får fler platser hemma.. 
 
Tidigt imorgon bitti kommer mattläggare hem och ska fixa klart badrummet så jag får ta emot honom så han kommer in och så, sen bär det nog av mot Karlstad för att inhandla lite annat :)  ska bli härligt när det är helt klart.
 
Bild från träningen idag :
 

Måndag!

Måndag och det har blivit en del gjort! Packat fulla kärran i grejjer idag så vi får iväg så mycket som möjligt!

Det roligaste är att kärringen ute i L-Fors måste tänka på oss dygnet runt. Idag när vi kom dit låg det ett nytt snyft brev på bordet om hennes regler som hon tror någon skulle följa:s fruktansvärt gott för varje dag jag slipper se henne mer! (Nog om det)

När Jenny gått på jobb idag så åkte jag och barnen till Töcksfors och inhandlade mer golv till huset :) köpte även med nya tätningslister till fönstrena samt ny lackfärg till fönsterkarmarna :) det börjar ta form nu iaf! På Onsdag kommer dom och fixar badrummet med ny våtrumsmatta och tapet så jag kan installera nya toaletten och nya handfatet mm :) härligt !


RSS 2.0