Lördag

Då var det Lördag då igen. 
Vi är klara ute nu och har gått in och satt oss i soffan för att se på V75. 
Har inte så mycket att skriva om just nu så vi får höras imorgon eller Måndag igen !
 
Ha en trevlig fortsatt helg 
 
 

Torsdag

Torsdag och riktigt tråkigt väder. Igår (Onsdag) morgon så åkte vi till Åkerstyckebruk för att hälsa på Jennys farmor, vi vart bjudna på mat på Värdshuset där och det var riktigt gott, sen sov vi över där. Vi hade en riktigt trevlig kväll med vin och mycket prat och skratt! 
Vi åkte hem nu imorse igen. När jag kom hem så tog jag direkt och drog ut på en runda med Runaway, hon tränar på bra och hon kommer framöver att få gå med i ett istrav för att slipa på formen för att hon ska få komma ut och göra en start framöver! 
 
Nu har vi tagit kvällen här och ska ta det lite lugnt och mysa lite. 

Resultat Färjestad!

Färjestad idag med Svarten. 
Banan för det första tycker jag var under all kritik idag, otroligt dålig och det visar även tiderna i loppena som gick! Jag körde en spårsnål resa med svarten och vi körde oss invändigt hela vägen, när dom andra började gasa kunde/ville han inte följa mer. Vi kom långt efter i mål och fick inte något med oss hem. Han får ta pension nu från tävlandet, möjligen att Jenny använder honom i något istrav framöver men inte mer! 
 
Nu på kvällen har vi firat Bella lite som fyller 7 år idag, hon fick bestämma middag som då vart tacos, till efterrätt ville hon ha jordgubbstårta! Gott. 
 
Nu ska vi slappa resten av kvällen och bara må gott! 
 
 

Färjestad idag

Idag är det Färjestad som gäller med Svarten! Våra chanser är minimala på alla sätt idag, vi har tråkigt spår, motståndet är ju bättre än nödvändigt och en ytterst orutinerad kusk! 
Vi får göra vårat bästa och hoppas att vi orkar komma runt på ett vettigt sätt =) Får vi sista pengen är vi nöjda som bara tusan =)
 
Startlistan:
 
 

Söndag

Idag är det söndag och V75 från Solvalla! En annan höjdpunkt på året är även att idag är det äntligen dags för prix d'amerique. Vi har 4 hästar från Sverige som deltar och vi hoppas naturligtvis på största möjliga framgång för dessa! 
 
Istrav i Arvika stod på agendan igår. Det hela började inte bra alls, Ruby skulle med och delta i monteloppet. Hon har tidigare strulat i kärran när hon åker, har alltid gått bra att åka om hon har kompis med sig, så igår lastade vi även in Carmen så hon fick åka med och gå ett snabbjobb efter istravet! 
Ruby började härja litegrann ute på 61.an ner mot Arvika, vi fick till slut stanna vid Select inne i Arvika, då hade hon kastat sig omkull så hon låg med benen mot ytterväggen och hade stöd mot mällanväggen. Jag gick in och lyfta henne för att ge henne allt stöd jag orkade för att hon skulle klara sätta fötterna rätt igen, men det var lönlöst, varje gång jag fick upp henne så kastade hon sig omkull igen så vi fick lasta av dom, Jenny Mahony var snäll och kom och hämtade Carmen så vi fick köra ruby ensam med mellanväggen flyttade åt sidan. Hon skadade sig så istravet vart det inget av med. 
 
Carmens snabbjobb gick sådär tycker jag. Hon kändes väldigt fin i värmningen. Körde tillsammans med Paw Mahony. Jag körde i rygg på honom och Carmen kändes riktigt fin första biten, sen galopperade Paws häst och då kände jag direkt hur Carmen vart osäker och inte riktigt visste vad hon skulle göra. Försökte då att öka tempot lite åt henne för att få henne att fortsätta framåt, men det slutade med att hon ställde till det och galoppera samtidigt som benen vart liite trötta sistabiten, men pulsen efter visade att hon var inte utsliten på såvis! Detta var även första snabbjobbet på länge för henne och hon gick på isbrodd osv så det var väl med all rät som hon vart trött. Nästa gång går hon bättre! 
 
Ha en trevlig dag och hoppas alla kollar på V75 och travet från Frankrike och Vincenne!
 
 

Fredag Morgon

Veckans absolut bästa dag är äntligen framme. Älskar Fredagar. 
jag har precis fått mitt morgonkaffe och jag har skickat iväg Bella till skolan! 
Sebastian sover fortfarande och får så göra så länge som möjligt innan han ska göras i ordning för dagis!

Idag finns det 3 hästar som ska köras här, det är Svarten, Runaway och Ruby. Vi får jobba på så uppdaterar jag mer om dagen ikväll! 
 
Ha en fin och kall dag alla, det kommer vi att ha 
 

Torsdag

Carmen skulle ha varit in till banan idag och gått ett banjobb, men när jag ringde dit imorse för att få status om banan så var det oplogad och full i snö! Då fick det vara så tar vi det en annan dag! 
Banan vart visserligen plogad under dagen men eftersom jag redan hade påbörjat annat så var det anledningen till att jag struntade i det!
 
Skären till klippmaskinen har vi fått tillbaka nu så vi tog och klippte Carmen idag! 
 
 
 
 

Onsdag

En allt i allo dag hitills. 1 häst att köra bara och det var Ruby så Jenny körde henne, hur det gick har jag ingen aning om. 
Jag själv mockade iaf och fixade allt inför insläpp! 
Var även och pratade med Notation, han fick idag ett täcke på sig =) Hämtade hem barnen redan 12.30 idag, Jenny skulle åka med bilen 13,00 och då var det lika bra att hämta hem dom så dom skulle slippa gå i snövädret hela vägen hem när det börjat mörkna vid 16.00. 
När det var gjort så plockade jag bort julsakerna och det var faktiskt skönt att bli av med dom nu! 
 
Ang Gländerville så är hon uppsagd, pratade med ägaren idag, och vi kom fram till att om någon är intresserad och vill leasa henne så skulle inte det vara några problem. Kanon snäll häst på alla vis, tränar på bra och hela den biten, men bjuder inte till i loppena. Har du kanske vad som krävs för hennes del så tveka inte att höra av dig. 
Nu blir det att umgås med barnen och sen kolla V86 på tv! 
 
Ha en bra kväll

Tisdag

Imorse tog Jenny bilen ensam till jobbet för första gången! Kändes bra att hon nu kan ta sig iväg dit på egen hand så inte vi behöver krångla upp barnen så tidigt! 
Inga-Lill tog med Sig Sebastian till dagis kl 09.00 när hon åkte hem till Årjäng! 
 
Jag själv jobbade på här hemma. Körde Carmen och svarten idag. 
Carmen körde jag en långtur med och hon känns bra, tränar på ruskigt fint nu och jag hoppas på en bantur med henne denna vecka. 
Svarten körde jag 2 varv med. Väldigt pigg idag tycker jag men förövrigt verkade det normalt med honom!
Har inte heller klarat hålla mig ute ur hagen, måste in och prata och gosa lite med Notation mellan varven också =) Han har varit med mig och fyllt vatten i hans hage idag, riktigt nyfiken liten grabb, men ack så snäll och mysig !
 
Bilder på Notation
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Helgen är över och ny vecka påbörjad. I Lördags var vi på 50 års kalas och tog några öl och hade trevligt! 
Idag har vi varit till Sättrans Stuteri och hämtat hem våran Notation som nu var klar för att komma hem ! 
Med till Örebro hade vi Soraya som vi lämnat hem. 
Gländerville är också uppsagd så hon lämnar stallet i Mars när uppsägningen gått ut! 
 
Notation var väldigt snäll i kärran hem, första gången han åkte kärra! Duktig kille. Nu går han i lösdriftshagen här och njuter av hö och sin nya kompis, hoppas nu han kommer trivas här! 
 
 
 
 
 

Lördag

Tidig morgon här idag. Jag var ute i stallet 06.30 och fodrade. 
Mockade och fixade klart allt direkt idag. Vid 08.15 körde jag ut Runaway på en träningstur. Jag är inte nöjd med henne idag. På tok för ivrig, hänger höger töm och är inte rak och fin i vagnen. Vad detta beror på kommer jag ta reda på snarast naturligtvis. Hon har varit så otroligt fin i träningen sista tiden nu så detta var lite chockerande tycker jag! 
 
I Eftermiddag ska vi på 50 års kalas. Det är min pappas sambo Ewa som fyller 50 och det gratulerar vi naturligtvis till !
 
Nu ska jag ladda mig för V75 på tv och bara njuta av dagen! Barnen är i Årjäng hos Izabellas farmor och farfar denna helgen. Skönt med barnledigt för mig och Jenny =) Dom tillfällena är otroligt lätträknade under 1 år kan jag säga! 

Torsdag

torsdag idag och vi har haft snöstorm. På morgon var vi nere i Arvika, Jenny hade uppkörning för körkortet idag, det klarade hon galant och nu har hon äntligen sitt körkort. Stort grattis än en gång!
 
När vi kom hem så tog vi en träningsrunda med Svarten och Ruby. 
 
Nu blir det godis och film och småfira Jennys körkort!

Onsdag Kväll!

Då var kvällen framme! 
Idag har Carmen och Runaway gjort sina tränignsturer! 
Jag körde ett intervallpass med Carmen, tungsprungen rakbana idag och jag körde då 4 styck efter 45 tempo med henne och hon kändes iaf då rejält pigg och stark i dom! Hon kommer få åka till banan nu snart och gå ett enklare banjobb så vi får se var hon befinner sig exakt! Var iaf väldigt nöjd med Carmen idag och hon var finare än någonsin! 
Runaway fick en ridtur med Jenny idag, det var första efter uppfräschningen och Jenny var väl inte helt nöjd med henne idag, hon har även lätt för att hissa upp sig och bli väldigt ivrig i träningen, hon ska helst träna ihop med någon annan häst! Får köra något mer pass med henne och känna på henne så får vi se vad det blir efter det! 
 
Sen har vi varit i stan en tur, Jenny har varit på körskolan och haft lite körning och en genomgång av säkerhetskontroll! 
Vi passade även på att äta Pizza ihop med barnen! 
 
 
 
 

Tisdag

Tisdag idag och + grader och snön smälter sakta bort igen! 
Inga hästar körda hemma idag, destu mer att göra imorgon. Vi åkte imorse till Karlstad för Jenny skulle skriva teoriprov för körkortet. Hon har pluggat på rejält hemma och haft fina resultat på sina test prover via körskolan så man behövde inte vara nervös när hon gick in i teorisalen ( fast jag var nervös ). Hon kom snabbt ut tillbaka först av dom alla och visade stolt sitt papper att hon blivit godkänd! Väldigt kul att det är klart, nu har hon bara uppkörningen kvar så har hon sitt körkort sen! KUL !
 
Imorgon har jag 3 hästar att köra här hemma, Carmen ska gå några lättare intervaller så jag får känna lite på henne, Runaway kommer gå en långtur och det kommer även Ruby att göra. 
 
Nu ska vi se en film här och slappna av och bara må gott. Ha en bra kväll alla där ute
 
 
Bild: Sebastian och hans Farfar!
 

Måndag

Idag har det varit kallt igen tycker jag, eller om det helt enkelt är jag som har för dåliga vinterkläder! Hur som helst så har vi kört 2 hästar, jag körde Carmen och är nöjd med henne. Jenny red Ruby och inga klagomål därifrån heller. 
 
 
Bra priser på att betäcka med Sleipner Tor nu för alla er som är intresserade. Härifrån skickar vi 1 till Tor nästa år, det blir Frilla som åker dit ännu en gång. Flera Nordstjärnor vill vi se! 
 

Söndag

Nu var snart helgen över. Otroligt mycket snö har vi fått under helgen. 
Vart lite överrasskad i Lördags, när jag åkte hemifrån var det knappt ingen snö, när jag kom hem med kärran och svarten i och det var så mycket snö så det var knappt körbart här. Då tackade jag allt för nya bilen som drog allt detta uppför backen och in på gården som om det vore sommar, såg sen i snön att hela underredet hade släpat i snön upp =) Bra bil =)
 
Idag har jag och Sebastian iaf plogat av hela gårdsplan och vägen hit så nu är det fint att köra på igen =)) 
 
Istravet i Årjäng var mest tråkigt tycker jag. För det första när vi kom dit så var inte stallbaken plogad utan där låg allt snö kvar. Banan såg ut som en slaskig åker och var i allmänt dåligt skick, inte lätt att rå på vädret det vet jag också men det förbättrar inte skicket! 
Svarten öppnade otroligt dåligt i loppet och galopperade även i 2.a svängen. Tilläggshästen som vart kvar efter alla strykningar tog snabbt ikapp svarten och klarade enkelt överta ledningen och vann sen loppet. Svarten gick väl bättre i slutskedet av loppet iaf men det är tyvärr ingen ursäkt i ett lopp! 
Han får gå istravssäsongen så är det pension sen, 
 
 
 

Fredag

Sista dagen denna vecka. 
Jag har kört Carmen en tur i backen idag, hon tränar på bra och känns fin nu! Hoppas det fortsätter åt det hållet. Jenny har tagit en ridtur på Svarten inför morgondagens istrav i Årjäng! 
 
Nu är allt klart för ingång sen så det är lite lugn och ro nu, idag blir det Fredagsmys med barnen! 
 
Istrav imorgon, Svarten startar i monteloppet. Han står ensam på start så att komma till ledning lär inte vara några problem =) 
 
Bra hästar emot, men någon av dom har inte startat på 3 år ca så det kan vara lite ringrostigt där, vi får hoppas han gör ett bra lopp iaf så han kanske får sig ett pris med därifrån! Kul för Jenny att kunna vara med och delta. Om någon ska anmäla något mer till monte framöver så är säkert Jenny här intresserad att rida om inte vi har någon egen med! 
 

Torsdag!

Torsdag och vi har haft ett underbart väder! 
Jenny har varit på jobb och sen körde hon lite på körskolan. 
 
Igår ( Onsdag ) så var vi hos Broman med Ruby, där hittade vi inte så mycket men vi hittade tillräckligt till att förstå varför hon inte klarat slutföljt sina lopp! 
Nu gäller det för oss att träna i ordning på detta och få henne att bevisa att hon är bättre än många andra tror! 
 
Förövrigt har det varit en härlig dag idag. Längtar efter nästa vecka, då är det mycket roligt att se fram emot =)
 
Ha en trevlig kväll alla där ute =)

Tisdag

Lugn dag idag, inga hästar att köra. Meningen från början var att vi skulle ha smörjning av all utrustning idag, först fixade vi klart stallet och sånnt, sen hann jag smörja 2 huvudlag innan vi var tvugna åka in till stan för Jenny skulle på körskolan! Får fortsätta det imorgon istället! 
 
Så idag finns det inte så mycket att skriva om. 
Ha en bra kväll alla !

Måndag

Måndag idag och halvkallt har det varit. 3 hästar körda iaf. Jenny och Inga-Lill körde ruby och Carmen i backen, verkar ha varit bra med dom, hörde inget annat. 
Jag själv körde ett intervall pass med svarten, han var pigg och fin i alla! 
 
Veterinären var här idag och kollade igenom 2 hästar. 
Runaway började och som väntat så hittade åtgärdspunkter på henne. kota/hov båda fram och ett bakknä, med det facit kan man lätt säga att hon gjorde ett toppenjobb på Bjerke som kämpade sig till 3.e platsen. Nu är hon åtgärdad iaf och hon fick sin vaccinering samtidigt så är det klart. 
 
Bild på Mangskogs egen stolthet <3 Runaway Rick <3
 

Söndag

Söndag och strålande väder! 
Inga-lill har varit här sen igår så vi har lite extrahjälp när dagis är stängt och barnen hemma! 
Idag tog vi en tur med 4 hästar så alla fick åka med 😊 
Bella red svarten, Jenny red Runaway, inga-Lill red Ruby och jag och Sebastian körde Carmen. Trevlig liten runda! 
Nu har vi gjort klart allt ute och ska snart köra Jenny till jobb, sen ska vi äta tacos här! 
Fredag kväll

Då var kvällen framme. 3 hästar körda idag. 
Jag körde Carmen och Svarten. Svarten körde jag ett intervallpass med och han skötte sig bra där och allt fungerade bra. 60 i puls efter dom 6 och då körde jag 30-35 tempo! 
 
Carmen körde jag en joggingtur med, hon var pigg och fin och tränar nu på bra, hoppas det flyter på med henne nu så hon kan kvala framöver! 
 
Jenny körde Ruby i backen, hörde inga klagomål på henne så antar att hon var nöjd då =) 
 
Fixade även en sönderfrusen vattenkran när vi kört färdigt så nu fungerar det att fylla vatten med slang igen! 
 
 

Fredag kväll

Då var kvällen framme. 3 hästar körda idag. 
Jag körde Carmen och Svarten. Svarten körde jag ett intervallpass med och han skötte sig bra där och allt fungerade bra. 60 i puls efter dom 6 och då körde jag 30-35 tempo! 
 
Carmen körde jag en joggingtur med, hon var pigg och fin och tränar nu på bra, hoppas det flyter på med henne nu så hon kan kvala framöver! 
 
Jenny körde Ruby i backen, hörde inga klagomål på henne så antar att hon var nöjd då =) 
 
Fixade även en sönderfrusen vattenkran när vi kört färdigt så nu fungerar det att fylla vatten med slang igen! 
 
 

Fredag

Nu har vi haft några dagar med plusgrader och all snö är nu borta! Varmt och skönt ute nu igen! 

Idag ska 3 hästar köras här hemma ! 
Återkommer ikväll när jag har mer att skriva om

RSS 2.0