Söndag

Idag har köket blivit färdig monterat äntligen. Vart ruskigt bra, bilder på detta kommer imorgon kväll, glömde ta några idag. 
 
Svarten har varit ute på träning idag, kändes bra enligt Jenny. Förövrigt så verkar hästarna trivas bra i sitt nya hem. Det gör jag med bara allt är klart och det inte är så rotigt :) Men ALLT är bättre än skiten vi bodde i tidigare så ett + i kanten oavsett ! 
 
Vi köpte en harry på dagens V75 för 400 och det var nog den sämsta jag fått på länge. Harry är inte att lita på, iaf inte dom gångerna jag köper! 

På Plats!!

I onsdags kom hästarna på plats på nya gården! Äntligen. Dom trivs redan bra, springer omkring och leke och håller igång i det gröna gräset!
Lösdriften var mer populär än väntat, först trodde vi inte att dom skulle gå in, slutade med att dom gick in i halmen och knappt ville gå ut igen.

På bilden är det Serena och Engsättra som kommit. Svarten går där med nu, han kom senare!


Tisdag!

Då var tisdagen slut och vi var hemma från Åmål!

Det gick bra där för Engsättra. Nytt rekord på tung bana samt att hon tog sista pengen på 2000 SEK.

Denna veckan har rullat på bra iaf på travfronten, hoppas bara det håller i sig.

K-G Holgersson

Idag 18.30 slog vi oss ner i stolarna på travmuset på Årjängs travet för att lyssna på en föreläsning av K-G Holgersson!
Han hade mycket intressant och roligt att prata om! Vissa saker kan man tycka är bra medans andra håller man inte alls med om. Det är ju helt vad man tycker själv!

Sen att Arnstein sitter och avbryter föreläsningarna hela tiden är en del i allt som förstör. Är så man funderar på att stanna hemma, vi har ändå inte betalat för att höra om hans livsfilosofi ochvad han gör! Idag avbröt han tom föreläsningen och skulle lägga in 5 min rast! Blir så trött på det där och det är det många andra med mig som blir!

K-G Holgersson


Momarken!

Då var vi hemma tillbaka från momarken. Gjorde första starten med svarten för våran del och det resulterade i en 2.a plats på tiden 1.18.9. Detta var då första starten överhuvudtaget i monte, Jenny gav han ett perfekt lopp i rygg ledaren, in på upploppet plockade han fint ner ledaren men vart sedan nerspurtad utav en annan häst som fått en fin smygresa längre bak i kön.. 7000 NKR gav 2.a platsen och vi är mkt nöjda med hästen..


TH:S Golvslipning

Måste här skriva ett inlägg om en firma som varit delaktid i renoveringen utav huset.. 
När jag åkte dit för att kolla över vad vi hade att göra innan det gick att bo så var trägolven det värsta av allt tyckte jag, vi bestämde att vi anlitar en golvslipare som fixar till detta så vi blir av med bekymret. Ringde då TH:s Golvslip och han kom upp och tittade för att sedan beräkna en offert och bestämma tid.. 
 
Denna firman kan jag varmt rekommendera för andra som ska slipa golv. Trevlig personal, snabb service och ett helt otroligt resultat alltså.. Kanon bra vart det och det har ni sett på tidigare inlägg jag gjort angående golven i de olika rummen.. 
 
Lägger ut en länk som ni kan klicka på så kommer ni till TH:s Golvslipnings hemsida.  Klicka där det är understruket så kommer ni dit, då kan ni även titta på andra arbeten som dom utfört på golv och trappor. Jag kommer nog ta hem dom en gång till i framtiden så dom får ta trappan åt mig också :)

Till Start!

Den 24/9 är det åter dags för ännu en föreläsning inom projektet Till Start, denna gång är det K-G Holgersson som föreläser om överträning mm.  Detta med Till Start har varit en kanon ide från början och alla träffar har varit jättebra, alla som hållt föreläsningar har gjort otroligt bra ifrån sig och många som deltar har förmodligen lärt sig en hel del nytt.. En tråkighet i allt är från bänkraden. Sitter alltid en deltagare och stör och avbryter föreläsarna och försöker i stortsett att ta över varenda gång. Och kan säga att det är inte bara jag utan många andra som blir riktigt störda på detta! Vi betalar vår del i projektet för att få lära oss mer från föreläsarna och istället får vi höra på någon som helatiden avbryter.. Inte alls kul. Men förövrigt- Ett stort plus i kanten till allt inom Till Start =)

........

JA då har vi varit i huset 2 dagar och arbetat på.. Kom riktigt långt denna gången. Ännu ett rum klart med tapetsering och jag golvlisterna är ditsatta. Taket, fönster/dörr karmar och element där ska nu målas så är det rummet fit for fight sen. 
 
Köket håller min pappa på att montera så det är på gång att komma in. 
Badrummet har jag kontaktat en firma som ska komma och fixa åt mig så det blir klart någon gång :) 
 
Allt kommer bli ruskigt snyggt och bra.. 
 
Bilder på vardagsrummet kommer då jag städat bort alla tapetrester och tagit ut tapetserbordet :)

Ingen tur med vädret!!

Morgonen började 05.30 då väckarklockor i huset började skrika för att Jenny skulle på jobb. Så taxi chaffisen Johan gick upp och körde henne till jobb.. 
 
Vidare hem och slänga i sig lite frukost och kaffe och kika nätet, sen ut för att träna hästarna samt göra färdigt i stallet.. 
 
Serena tog jag ut på en kort tur idag så hon skulle få röra sig åtminstånde..
 
Engsättra fick en längre runda på 15 km ca. Hon är framåt och tränar på bra. Lite ivrigt efter vägen då det stod en hjullastare och en lastbil parkerade mitt i vägen, ( folk vet ej hur man parkerar ). Men det gick bra trots detta.. Himlen var grå av moln när vi åkte ut men jag hoppades vi skulle klara oss, det gjorde vi inte. Sista milen avverkade vi i spöregn när himlen öppnade sig och släppte allt i en enda störtskur.. 
 
Blött:
 

Marten!

Idag har vi varit på Årjängs marten med barnen! Dom åkte lite karusell och hade kul!
Sen körde jag klo som man fiskar upp nallar med, båda barnen fick en var :) så duktig är jag på det ;)
Sen kom vi till det bästa med hela Årjängs marten, mat på väg därifrån :)


Lördag!

Idag är det Lördag och solen skiner och varmt ute, kan det bli skönare? 
Jag och Sebastian har gjort klart allt i stallet, hästarna springer omkring som galna ute i hagen.. Dom längtar väl efter flytten =)
 
Idag är det V75 på Åby kryddat med Åbys Stora pris. Alla minns väl fjolåret då fransoserna kom med flygbiljetter bokade efter att Rapide Lebel skulle vinna båda heaten och dom snabbt skulle kunna åka hem, så vart det med, han mosade sitt motstånd i båda heaten =)
 
I år ser startfälten ut såhär:
 
Heat 1
 
 
Känns väl nästan som att det enbart står mellan 2 hästar här! Commander Crowe och Sebastian K. I första heatet skulle jag inte våga spika Commader, Sebastian har bättre spår, han är otroligt snabb ut och kommer ta spets därifrån, släpper sedan till Commander som får leda runt om, förmodligen knäcker Sebastian Commander via open strech över upploppet.. 
 
Heat 2
 
 
Här är det väl istort sett bara att spika nummer 2 Commander Crowe.Samma här är det någon som tar ner honom så är det Sebastian och Åke Svanstedt.  Sebastian gick bra senast som 2.a bakom Commander och då var han färsk i Åkes träning. Nu kommer han ut och kan nästan lova att han är bättre nu än då så jag tror nog att Commander kan få det svettigt för att hänga av Sebastian K. Ska bli en intressant duell.. 
 
 
 
 

Torsdag!

Idag har jag jobbat! Har varit en del kunder, extra mycket nu när det är martens veckan!
Jobbar även imorgon sen är det bara att vänta på att få åka till Mangskog och få andas frisk luft igen :)

Dåligt med update har det varit här just nu, detta pga att det är ganska lugnt på trav fronten för mig just nu! Serena tar det lugnt och ska så göra ett bra tag framåt! Får se vad vi gör med henne! Kanske helt enkelt hämtar mig en annan! ( försök stoppa mig du som försökt hela tiden ). Flytt närmar sig med storm och det ska bli rena semestern! Uhhjj va skönt att äntligen komma härifrån!

Det enda jag kommer sakna i Årjäng är mina kompisar och kollegorna jag har här, och min kära svärfar naturligtvis :)


Nytomta del 2

Rummet jag visar nu är det rummet våra barn ska bo i!
 
 
 
 
Ja det är väl samma här, slitna tapeter, dåligt golv, getingbo i ena väggen, dåligt med färg på fönsterkarmarna. 
Allt detta är nu åtgärdat och rummet ser ut såhär:
 
 
Min lillebror Stefan sätter på första tapetlängden i detta rum.
 
 
Där är första väggen lagd, inga kanter är kapade eller något för dom var ganska nysatta.
 
 
En annan del av rummet tapetserat. Dörren där är en av två garderober som finns i rummet.. 
 
 
Här råder vi bot på det dåliga golvet.. Slipmaskiner fixade till det så det blev helt utsökt
 
 
Så vart resultatet på golvet då.. Ni ser på dom olika bilderna hur det såg ut tidigare. 
 
 
Här är det klart med allt.. Finns liiite finjusteringar kvar men tanken är att visa alla vad vi har haft att pyssla med! 
 
Dessa 2 rummen som jag visat nu är alltså dom enda rummen som just nu är 100 % färdiga. Vardagsrummet drog vi igång att tapetsera idag men tiden svek oss så vi hann inte så långt. Men det kommer ett inlägg om varje rum så fort det är något klart.. 
 
Håll er uppdaterade här så missar ni inte det roliga :)
 
Ha en bra kväll !!
 
 

Nytomta del 1

Som alla säkert vet så ska jag och Jenny äntligen flytta härifrån.. Vi ska bo i huset efter min Farmor som gick bort före jul! Detta stället har jag varit på hela mitt liv så det betyder oerhört mycket för mig. 
Huset hade sina defekter och det har alla gamla hus, mer eller mindre. Mer i detta fall.. Men vi har gjort en hel del där och framstegen tycker jag är stora. Kommer här nu att lägga upp bilder på hur det har sett ut före och under tiden vi hållt på och ända till färdiga rum. Detta är alltså bara nu rummen som är färdiga. Bild först och förklaring under.
 
 
Första bilden är från sovrummet som jag och Jenny ska bo i. Här ser vi alltså hur tapeterna har sett ut, golvlisterna var gula och garderobsdörrarna gröna, golvet var fläckigt och slitet. Att tapeterna ser ut sådär är för att vi för många, många år sedan helt enkelt slet ner dom och det vart inget mer gjort!
 
 
Här är det målning påbörjat. Karmar samt garderobsdörrar blir vita. 
 
 
Här har Jenny satt på dom 2 första tapet vådorna. Man ser ju solklar förbättring redan där.. 
 
 
Här är det mesta klart i detta rummet. vad ser vi nu? Rent, fräscht och snyggt trägolv ( jämför med tidigare bild! ) Nya fina och ljusa tapeter, nymålat tak och efter ena väggen så ser man även nya mönstrade, vita golvlister. Strax efter att bilden är tagen så satte jag fast sista golvlisterna och satte tillbaka elkabeln ni ser på golvet så detta rummet är helt klart nu :)
 
Kommentera gärna varje inlägg och tala om vad ni tycker om allt?
 
Nästa rum kommer i nästa inlägg

Söndag!

Jag och Sebastian har ätit våran frukost och vi har fixat ut hästarna så dom kommit ut i sina hagar. Vi har även kollat igenom V75 som gick igår. Mycket bra och intressanta lopp där.. 
 
Imorse körde jag in Jenny till jobb. Hon började kl 07.00. 
När hon slutar kl 14 ska vi hem till kära Mangskog och grejja lite där.. Börjar verkligen närma sig nu =)
 
Alla trägolven är slipade, lackade och klara. Vart som nya allihop :) Väldigt fint. Övervåningen blir väl nästan helt klar idag när vi kommer dit. Tapetsera klart ska Jenny göra och jag ska börja sätta dit dom nya golvlisterna. 
 
Pappa har reglat upp golvet som var dåligt igår ( Lördag ) så nu är det bara att slå ihop väggen och dit med spånskiva så ska jag köpa in det nya klickgolvet som ska dit sen :) 
 
Senast vi åkte upp så köpte vi med en halmbal som skulle till lösdriften. 
Först hade jag fått för mig att balarna var runda så den skulle gå in i transporten utan att behöva ta bort mittstolpen! INTE HELLER.
 
Såhär såg det ut när vi lasta ut den:
 
 
 
 
Alltså ingen lite bamse det där.. Men men har man Saab behöver man ingen traktor :) Vi flyttar det som flyttas behöver ändå :)
 
 

Halm!

 
Idag ska jag ta och sticka iväg och hämta hem min halm som jag ska ha för att fylla underlag i lösdriften med. Ringde för 2 veckor sedan men då fanns det ingen halm, och det kan man ju förstå med vädret vi haft under sommaren...
 
Men nu fanns det och då ska jag genast dra och hämta hem det så detta blir klart någon gång!

Ny Säkerhetsväst

Igår innan vi åkte på provlopp så drog jag in och köpte mig en ny säkerhetsväst. Testade ut så jag skulle få en bra storlek och att den skulle sitta perfekt så inte den ställde till med problem. 
Tidigare har jag ju lånat en väst härifrån och det är ju mer en klassisk skit modell. trång, obekväm, man blir nästan rörelsehindrad i den. Farligt.. 
 
Nu vart det en sådan istället:
 
 
Körde 2 provlopp i den på Onsdag och det var en underbar känsla, den känns inte att man har den på sig, man blir inte hindrad utav den rörelsemässigt och den passar mig perfekt. Denna modell rekommenderar jag starkt.
Samt att det även är lag på att man ska ha västarna på ban området så det är lika bra man köper sig en väst som man själv trivs med och som man tycker verkar funka bra!
 
Själv åker jag aldrig ut på banan om inte västen sitter på! 

Torsdag

Idag har varit en slappardag för både mig och Jenny.. Vi hade inte så mkt att göra så vi tog och drog iväg till karlstad! 
Väl där köpte jag en ny toalett till huset för den gammla har vi slängt ut på utsidan väggen =) Kanske ska skänka den gamla stolen till dom som inte har någon :)
 
Imorgon är golven färdig slipade, ska bli väldigt intressant att se hur det ser ut nu.. 
 
Inom kort kommer jag börja sätta ihop ett slags bildspel på något vis om allt vi gjort i huset, hur det såg ut före och hur det blev efter. Ska bli kul att själv kolla på bilderna så man verkligen ser skillnaden =) 
 
Vi som har arbetet på där är ändå nöjda med resultatet såhär långt, några saker återstår att fixa men det ska vi nog styra upp rätt snart :)) Ska bli så otroligt underbart att få flytta till ett normalt hus att bo i där ungarna kan ha det bra och alla kan trivas bra =) 

Provloppen!

Igår kväll var det dags för provlopp.. Serena och Engsättra åkte in.
 
Engsättra började och hon kämpade på bra, vi var 2 stycken som inte riktigt hängde med övriga fältet så vi körde längre bak, Engsättra fick alltså då "dödens" hela vägen i stortsett. Hon sprang på kanon där på utsidan, tappar takten i travet då och då så det går inte att släppa på henne för då blir det galopp, men orken hade hon med sig hela vägen till mål, trots dödens placering så kunde hon enkelt gå ifrån över upploppet.. 
 
Serena!!!! Som väntat hoppade hon direkt då starten gick, när hon ställt sig så travade vi iväg en bit. Hon tog in på dom, så jag tänkte att detta blir bra om hon orkar ikapp så hon får någon att springa med, men när vi nästan var ikapp så kom galoppen igen, så vi fick ta nya tag, körde vidare och hon sprang nästan ikapp dom ytterligare en gång, men även där så rasade det totalt för henne och galoppen kom. 
 
Hon gallopperade 3 ggr och kom i mål på tiden 1.34.6. 
SÅ hon har alltså gått totalt åt fel håll. Laktatsvaren fick ni i föregående inlägg och nu detta. 
Vi har hela tiden visst att detta är en otroligt komplicerad häst som hela tiden ska krångla med något. 
Men nu tror jag nog att hon får ägna sig åt något annat än trav och träning.. 
Hon är sen i utvecklingen och har inte haft det så lätt för sig alls. Hon behöver tiden på sig, om ens det kan hjälpa!
 
FÅr kolla efter något annat om man kan hitta något intressant som har bättre förutsättningar..
 
Ha en bra dag !

Laktatproven!

Igår fick vi svaren från laktatproven vi utförde Söndagen den 26.de Augusti. 
 
Serenas svar var väl mer eller mindre världelösa. Hon gick 3 heat på tempon 1.44, 1,40 samt 1,35
Redan i första heatet hade hon sprungit på sig mjölksyra, hon låg då på 5,4 i laktat och 185 i puls. 
Andra heatet sprang hon 1.40 och då hamnade det på 5,8 och 190 i puls. 
Sista heatet sprang hon 1.35 och hamnade på 9,2 i laktat, dock ingen puls där för det var dålig kontakt med mätaren. 
 
SÅ, vad vi kan konstatera direkt är att hon kommer över mjölksyratröskeln redan i första heatet, och då är ju detta trots allt låga farter. 
Engsättras svar skriver vi inget om här utan det får ni läsa om på på Jennys hemsida: caspadia.blogg.se
 
 

Sep. 05, 2012


Onsdagen 5.e Sep

På Onsdag är det dags igen för Serena att börja gå med i provloppen och träna på för ett eventuellt kval.. Men först nu ska hon delta i några provlopp för att komma igång igen.. 
 
På Onsdag ser det ut såhär för Serena!
 
 
Hade varit kul att testa henne i ledning faktiskt men hon är så otroligt osäker från start så det blir galopp direkt man släpper iväg henne lite fortare.. Får se vad vi gör, antingen testar vi att dra iväg från början eller så kör jag henne helt enkelt till ledningen. Med tanke på att hon är stänkrädd och sånnt så vore det kul att testa.. 
 
Sen ska Engsättra med också, verkar bli jag som kör henne med. Hon var anmäld till 1.40 tempo hon, tempona kan bli blandade med andra beroende på antalet hästar i respektive lopp. Det har hänt tidigare att Serena och Engsättra blivit satta i samma lopp, då har jag fått ringt så har det blivit ordnat så att loppen flyttas om så det inte blir några problem, det hände denna gången med men det verkar vara ändrat nu när jag kollar startlistorna så vi är nöjda =) 
 
Engsättras lopp!
 

Söndag

Ja då var man tillbaka i Årjäng! Jag och Sebastian har varit i huset under helgen och fixat!
Under veckan nu kommer äntligen alla trä golv stå klara, blanka och fina! Så då kan jag äntligen dra dit alla golvlister!

Sebastian har varit en bra hjälpreda och då belönas man med godis :)


RSS 2.0