Måndag

Då var det Måndag och första arbetsdagen gjord! Denna vecka blir lite kortare då vi är lediga Fredag! 
Jag tömkörde Notation idag efter jobbet, han sköter sig alldeles utmärkt och på Fredag kommer han sättas i vagn så får vi se, kommer inte vara några som helst problem med den snälla killen! 
 
Fölet har idag fått varit ute i hagen en sväng och kollat runt lite på omgivningen, en riktig liten lustigkurre det där får jag säga 
 
Nu blir det lugn och ro och ladda för arbetsdag imorgon!
 
 

Första fölet!

Igår var vi i Årjäng på travgala bland underbara människor och vänner! Det var fina nomineringar och vinnarna var värda sina priser! Mycket kul och trevlig kväll! 
När vi på natten gick till Freddy för att sova så ringde Inga-Lill som satt hästvakt och berättade att Caspadia nu har fölat! 
Ok då fick vi se till att ta oss hem och titta! 
Detta fina sto föddes 03.30 ca och är första någonsin som föds här på gården! Nu funderar vi på namn! 
Här följer lite olika bilder


Tisdag

Så då har man jobbat ännu en dag då. När jag slutade så drog jag och köpte med lite spån hem! 
Direkt jag kom hem så tog jag en träningsrunda med Runaway, hon tränar på otroligt bra nu och känns smidig och fin, frågan är om inte hon går mot sitt livs form om allt får rulla på som det ska med henne! 
Hon är även anmäld till Åby nu på TIsdag! Motståndet vart tufft denna gången! Mer om detta närmare Tisdag! 
 
Vi väntar fortfarande på Caspadias föl här, tror inte det är så länge kvar nu, eller jag hoppas det iaf! 
Våren står väl för dörren nu så jag ska ta och byta däck på bilarna och kärran här nu någon dag när jag hinner! 
 
Nu ska jag slappa lite och ladda för arbetsdag imorgon!
Ha en fin kväll
 
 

Måndag

Lite dåligt med uppdatering här! 
Hästarna tränar på för fullt iaf och det fungerar bra med dom flesta. Notation har kommit så långt att han ska sättas i vagn här nu någon dag, kommer inte vara några som helst problem. 
Imorgon när jag kommer hem från jobbet ska jag ut och köra en träningsrunda med Runaway! Man längtar redan! 
 
Har inte så jättemycket mer att skriva om. Skriver mer imorgon kväll! 
Ha en bra kväll

Resultat Bjerke

Idag var det lunchtrav på Bjerke. 
Efter en blytung resa utan att få pusta något värre så visar Runaway sin otroliga inställning och styrka och tar sig en fin 3.e plats på fina tiden 1.15,7 
Första 500 gick efter 11 och varvet gick på 1.13, Runaway var hela tiden påväg framåt tills hon landade i dödens varvet kvar, in över upploppet plockar hon enkelt ner den trötta ledaren men får se sig besegrad av två köhästar! Hon har inte gått sulky nu på en stund och detta var första gången på ett tag som hon går 15 tid. Hon var inte maxad på något vis idag utan hon gick med skorna på! Hon bör gå framåt med detta loppet nu och vara ännu vassare nästa gång! 
 
Bilder kommer imorgon !

Onsdag

Då var det Onsdag och halva veckan gjord! 
Idag har 4 hästar fått sin träning här hemma. 
Alla verkar gå åt rätt håll och dom var fina allihopa. Imorgon är det dags för Bjerke med Runaway. 
Hon startar i lopp 5 på lunchen där och Kvasnes kör. Dom har berikats med ett bra spår nu och jag hoppas hon lägger iväg skapligt för att få en någorlunda vettig position. Hästen kommer med form och hon kommer göra ett bra lopp om hon sköter sig denna gången, men allt hänger på att hon inte galopperar, skulle hon göra det så är loppet direkt kört för hon ställer sig inte i trav igen. 
Med formen i topp och ett felfritt lopp så är hon bästa hästen i loppet utan tvekan! 
Jag själv kan inte åka med denna gången heller så det blir återigen Jenny och Inga-Lill som åker med henne! Hoppas dom har bättre tur denna gången än senast! 
 
 
Nu ska det inte bli så jättemycket mer idag! 
Ha en trevlig kväll alla!
 
 

Måndag

Då var ännu en arbetsdag gjord. Vädret idag har inte varit lika fint som tidigare, lite grått och tråkigt men ändå helt okey. 
Hämtade barnen 16.30 idag direkt efter jobbet, när jag kom hem fick jag ta in lite hästar och göra i ordning för kvällsfodring, Jenny fick oväntat hoppa in på extra jobb under kvällen så henne har jag inte sett så mkt av nu på slutet då jag jobbar varje dag till 16 och hon oftast jobbar natt eller kvällar. 
 
Jag och barnen har iaf ätit middag och nu sitter vi och umgås lite i soffan! 
Jenny ska jag hämta vid 21, hon stod utan bil imorse eftersom inte vi visste att hon skulle iväg så hade jag volvon till jobbet idag! 
Hästarna börjar träna på bra nu och vi hoppas nu att vi tar oss upp ur en dålig period här och får dom att prestera. 
Caspadia väntar med sin fölning, det var falskt alarm häromdagen. Gör inget, hoppas det kommer på helgen så jag får vara hemma och vara med!
 
Nu ska jag fixa lite här hemma sen ladda för jobb imorgon

Torsdag

Då var det Torsdag och veckan är snart över! 
Jag jobbar hela veckorna 06.54 till 16.00 så mitt arbete här hemma är ganska begränsat just nu. Jenny kör på bra här med hästarna, alla sköter sig bra. 
 
Imorgon ska jag jobba 06.54 till 17.00. 
Caspadia har ställts in i box nu för vi misstänker att det snart blir föl där! Ska bli väldigt intressant, det fölet är nämligen det första som föds här, hoppas det blir en stjärna! 
Runaway anmäld till Bjerke den 19.e, Kvasnes sköter styrningen och denna gången blir det sulky. Formen sitter där vill jag tro, och efter 2 plumpar i raden så hoppas jag nu på ett felfritt lopp och då kommer hon springa som en oljad blixt! 
 
Nu ska jag slappa lite så man är pigg och utvilad när klockan ringer. 
 
 
 

Söndag

Lagomt skön temperatur under dagarna nu! 
Ruby har varit lite stökig när Jenny har kört henne så idag tog jag en runda med henne, hon tränar på bra nu, såret läker sakta men säkert. Hon har iaf inga bekymmer med det så att det skulle påverka hennes träning, kan bli drygt innan det är helt borta men hon kan ju träna och vara sig själv iaf! 
Idag skötte hon sig iaf fint tycker jag, lugn och sansad och tränade på riktigt bra.
 
Nu har jag iaf fixat i ordning min mat tills imorgon så det är klart, nu ska jag ladda för en arbetsvecka! 
 
 

Resultat Romme

Idag var det som bekant dags för Romme för Runaway. 
Loppet varade bara några meter för henne. Omstart efter omstart totalt 5 omstarter. Runaway är av den kalibern att 1 enda omstart kan vara förödande. Hon ettrar upp dig otroligt och blir värre och värre. Så när starten väl kom iväg så slängde hon sig i galopp redan efter en kort bit och vart diskad. 
Tråkigt tråkigt. 
 
Nu har jag lagt barnen efter att dom fick lite fredagsgodis.
 
Nu ska jag dra ut och fodra kvällen i stallet

Torsdag!

Torsdag idag och strålande väder! 
Jag har gjort försts dagen på nya jobbet på Volvo! 
Trivs bra direkt, bra miljö, bra arbetskamrater! 
Jag själv kommer inte kunna åka med till Romme imorgon med Runaway! Det kommer Jenny och Inga-lill att göra! 

Jag tror jag har hästen i väldigt fin form om jag ska ta henne på träningen! Tanken från början var att hon skulle genomföra loppet på Bjerke bra för att anmälas till Romme!
Men efter några funderingar så har jag kommit fram till att galoppen var mitt eget fel! FEL val av skor! 

Motståndet imorgon är överkomligt för henne och får Jenny iväg henne bra och felfritt så tror jag hon kommer vara bland dom 3 om allt går som det ska! 

Nu sova och upp 05.20 för att dra på jobb!! 
Sov gott! 

Vilken fantastisk dag

Detta vart den bästa dagen på väldigt länge! 
Dagen börjar med solsken och härligt väder, jag fick även en träningsrunda bakom Runaway och då blir alltid dagen väldigt bra. 
När det var klart så tömkörde vi Notation och som han jobbar. Vilken otroligt duktig kille, inga problem alls idag och han gjorde detta som om vi hållit på i 3 år! 
 
Sen drog vi iväg och körde hem lite foder så det ska finnas, SEN kom det bästa. Jag fick besked att jag fått jobb, jag börjar redan på Torsdag morgon! Så fantastiskt och verkligen vad jag behövde just nu. 
 
Däremot så missar jag Romme loppet med Runaway så dit kommer Jenny och Inga-Lill att åka och jag får jobba och kolla loppet hemma på ATG live sen på kvällen! Sålänge Jenny åker med hästen så är jag helt lugn. Jag skulle ha värmt Runaway åt Jenny men det kommer nu istället Angelica Klockar att göra! 
 
Nu ska jag mysa med familjen och fira mitt jobb!
 
 

Måndag

Idag har vi kört 2 hästar! 
Jag körde Carmen en tur i backen, lite slaskigt underlag idag så blött vart det ganska snart. Carmen kommer gås igenom utav veterinär Onsdag eller Torsdag nu, då får vi se om vi hittar något fel på henne. 
Notation ska samtidigt få sin vaccination så det blir ordning på det. 
Jenny har kört Ruby en lugn runda idag, hörde inga klagomål efteråt så vi får väl anta att det var bra med henne! 
 
Nu är Jenny på jobb och jag ska hämta hem lite foder och 2 barn så ska vi fixa oss lite middag sen! 
 
Idag var det även anmälan för Runaway. Hon kommer ut i ett montelopp på Romme den 6.e nu. Jenny får den äran denna gången att sitta upp, Kvasnes hade kommit till Romme för att rida henne om inte hon redan hade lovat på Biri. Skaplig häst iaf när man kan tänka sig åka från Mysen i Norge till Borlänge! Hoppas bara allt faller väl ut med Runaway så hon får den äran att sätta dit henne först över mål också! Dröjjer inte nu kan jag nästan lova! 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
 
 

Söndag

Igår var jag hos en kompis och firade hans födelsedag! Mycket trevlig kväll med mycket skratt och skoj! 
Idag har det inte varit så mycket att göra här hemma, bättre fart imorgon då 3 hästar ska ha sina rundor! 
 
Jag ska eventuellt köra hem havre också under dagen! 
Nu blir det att fortsätta kvällen med familjen och njuta av lugnet! 
 
Ha en trevlig Söndagkväll alla!

RSS 2.0